Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kellosta

kysymys....

Vaarin jäämistössä on rannekello.
Taulussa lukee NITELLA
Switzerland

Takana stainless steen back swiss water resistant
ja lisäksi luullakseni sarjanumero koska on erikseen takana alhaalla 1383,takuuvarma en numeroista ole kun suurennuslasin on susi syönyt.
Taulupuolella ei ole numeroita,pelkät viivat vain eikä päivyriä.
Oliskohan kenelläkään mitään käsitystä tästä kellosta.
Vaari sai sen oman isänsä jäämistöstä 70-luvun lopussa,ei olla ikinä näytetty missään mutta nyt ajattelin kysyä jos joku fiksu tietäisi jotain.
Google tunnisti tuon nimen mutta kun huono kielitaito kiusaa niin kysyn täältä.

3

1188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perkko

      Kellojen arvon määrittäminen


      Kellojen hinta (tai arvo) riippuu hyvinkin monesta seikasta. Arvon määrittäminen on useasti hyvin vaikeata ja käyttämällä erilaisia kriteereitä samalle kellolle voidaan saada hyvinkin erilaisia hinta-arvoja. Usein näkee myynti-ilmoituksissa tai kuulee kirpputorilla jostakin kellosta, että sen on kelloseppä arvioinut sen ja sen arvoiseksi ja hintapyyntö (-toive) hipoo pilviä.

      Usein kelloliikkeestä tai kellosepältä saatu arvio perustuu siihen hintaan, mitä tänä päivänä vastaava kello maksaisi uutena. Tämä tapa arvioida hintaa ei ole tuomittava eikä kenties kokonaan vääräkään, mutta oikea se ei ole. Ensinnäkin vanhojen mekaanisten kellojen valmistukseen käytettiin niin paljon aikaa per kello, ettei tämän päivän valmistus- ja työvoima-kustannuksilla laskettaessa kellokauppa juurikaan kävisi.

      Toisaalta on kysymys käytetystä kellosta. Hyvin usein kellot ovat kuluneita, niissä on vikoja jotka ovat silmin havaittavissa, naarmut, lommot, huonon sepän tekemät ”korjaukset”, ei originaalit osat ym. vastaavat seikat pudottavat kellon arvoa huomattavasti. Toisaalta jos on kaksi kelloa, joissa on sama vika niin vian hintaa pudottava vaikutus saattaa olla kelloissa aivan eri luokkaa, mikäli vaikkapa toinen kelloista on kello, jota on valmistettu suuria määriä ja jos toinen taas on huomattavasti harvinaisempi. Siis vikojen arvoa pudottava määrä vaihtelee myös siitä riippuen, mikä kello on kysymyksessä.

      Hintaan vaikuttaa luonnollisesti myös kysyntä. Mikäli kello on kysytty ja keräilijöiden (tai sijoittajien) keskuudessa haluttu, eikä sitä ole paljon tarjolla, kysynnän ja tarjonnan suhde vaikuttaa arvoon huomattavastikin. Esimerkiksi: Taskukelloa A on myyty huutokaupoissa vuosittain joitakin kappaleita, kello on ollut suhteellisen vähän liikkuvaa ja kello on olut haluttu; hinta on muodostunut suhteellisen korkeaksi. Jos sitten keräilijä, joka on kerännyt itselleen vaikkapa muutaman kymmenen kappaleen kokoelman ko. kelloa päättääkin yhtäkkiä realisoida koko kokoelmansa kerralla, aiheuttaa se tilanteen jossa tarjonnan ja kysynnän suhde muuttuu. Tämä saattaa pudottaa kellon arvon hetkellisesti jopa murto-osaan aiemmasta arvosta. Kun kellot taas on saatu kaikki myytyä, kysynnän ja tarjonnan suhde palaa alkuperäisiin uomiinsa ja hinta pikkuhiljaa kohoaa. Maassamme kellomarkkinat ovat keräilykellojen osalta kuitenkin sen verran pienet, että markkinoiden äkkinäinen kyllästyminen tietyllä kellolla saattaa heijastua kellon arvoon vuosienkin ajan.

      Eräs seikka mikä vaikuttaa kellon arvoon on ostaja. Mikäli ostajana on keräilijä, jolta kaupan oleva kello puuttuu kokoelmastaan, usein keräilijä saattaa maksaa kellosta huomattavaakin ylihintaa saadakseen sen. Monesti kysytään onko kannattavaa maksaa jostakin kellosta ylihintaa. Normaalisti ei, mutta mikäli se tekee jostakin kokoelmasta täydellisen, kokoelman arvo taas täydellisenä nousee niin huomattavasti, että ei ole mitään haittaa vaikka se yksittäinen puuttunut osa kokoelmaa onkin ollut ylihintainen.

      Kellon arvo riippuu paljon myös valmistusmateriaaleista. Jalometalleista valmistetut kellot ovat pääsääntöisesti arvokkaampia kuin epäjaloista metalleista valmistetut kellot; poikkeuksiakin toki on. Taskukelloissakin on kelloja, joissa kultakuorinen kello on hinnaltaan kutakuinkin samanhintainen rautakuorisen kellon kanssa.

      Suomessa kellojen hinnat ovat yleensä jonkin verran huokeampia kuin esim. Keski-Euroopassa. Näin juuri laatukellojen kohdalla. Markkina-alue siis vaikuttaa myös kellojen hintaan.

      Kellojen historia tai aikaisempi omistaja, myös kelloon liittyvä hyvä, todistettava tarina saattaa nostaa kellon arvoa huomattavastikin. Samaten kuin mahdollisesti kelloon liittyvät ”lisukkeet”, kuten laatikko, takuutodistus, myyntikuitti, esitteet, käyttöohjeet jne. vaikuttava kellon hintaan huomattavastikin.

      Mistä sitten kysellä hinta-arviota? Kellon hinnoitteluun ja arvon määritykseen hyvänä apuna on esim. huutokauppaluettelot. Myös aktiivinen messuilla ja myyntitapahtumissa kiertely saattaa antaa apua ja osviittaa kellon hinnoittelussa ja arvon määrittelyssä. Parhaana apuna hinnanmäärittelyssä pidän kuitenkin saman alan harrastajia. Parhaat kellokaupat syntyvät yleensä kahden keräilijän välillä. Monesti jonkun tietyn kellon saa edullisemmin toiselta keräilijältä, kuin vaikkapa antiikkiliikkeestä tai messuilta.

      Yksi kysymys mikä kellon arvoa määriteltäessä omistajan kannattaa tehdä on, mitä itse olisin valmis kellostani maksamaan.


      lisätietoja
      [email protected]

      • kovasti

        sulle todella hyvästä vastauksesta,lupasin äidille että otan selvää mikä tämä kello mahtaa olla ja nyt etsin meidän kaupungistamme jonkun keräilijän jolla on tuttavia piireissä,hiukan jo vihiä on keneltä voisin kysyä.Kun ei ole ennestään mitään tietoa kellojen maailmasta niin en yhtään tiennyt mistä kysyisin.
        Kiitos ja Hyvää Joulua.


    • toni13

      Kertokaa mikä kello on nitella alhaalla lukee ari pöyry ja pvä määrä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2190
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1906
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1570
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1568
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1472
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1301
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe