Doping !

Veteraanienveteraani

Ville Vakkuri lahjakas pikajuoksija parantaa yhtäkkiä aikojaan hämmästyttävän paljon! Kovalla harjoituksella ja ...

Florence Griffith-Joyner pakersi vuosia keskitason juoksijana kunnes tuli ja teki ME:t ajoilla 100m 10.49 ja 200m 21.34 ja voitti arvokisoissa. Yhtäkkiäkö hän keksi kovan harjoittelun? Nyt hän on kuollut ja mihinkä....?

Hartonen tulla tupsahti hetkessä kuten Villekin?

Entä Markus, lihasta löytyy ja vauhtia. Kuinka sitkeät ja hitaat suomalaiset geenit omaava nuorimies tuolla tapaa voi hetkessä nousta Euroopan huipulle? Tuohon on päästy aiemmin pitkällä ja kovalla harjoitelulla sekä -70 luvun manipulaatiolla!

Joku vanhemmanpolven kuulantyöntäjä mainitsi, että kukaan ei työnnä kuulaa yli 19 metrin ilman aineita!

Seuratkaapa näitä mustia pilleribroilereita, mitäköhän mömmöjä ne kurkustansa alas nakkelevat kun suuta niin kuivaa. Kieli roikkuu melkein navassa ja pitää jatkuvasti lipoa. On myös muita pakkoliikkeitä, pää ja silmät pyörivät kuin hullulla sonnilla. Tokkopa ne tuohon tilaan pelkällä maissipuurolla ovat tulleet. Luulenpa, että lääketehtaiden laboratoriolla on näppinsä pelissä. Bisnestä bisnestä.

Ja kreikassa on kehitytty kuten aiemmin kiinassa jonka naisjuoksijat tulivat ja menivät jättäen jälkeensä hirvittäviä aikoja naisten kestävyysjuoksussa. Onhan näitä. Muodostakoon jokainen oman mielikuvansa ja uskokoon mihin uskoo. Itsekin uskoin aikansa kunnes Martti Vainio ja Ben Johnsson pudottivat minut maan pinnalle.

Martti kiikkui mitalien tuntumassa. Hänen juoksu tyylinsä oli kuin hän olisi ollut kaatumassa selälleen. Olympiavuonna tyyli muuttui oleellisesti, se oli tullut varmemmaksi ja vahvemmaksi, kuntopiirin avulla. Uskoin! Kunnes eräänä aamuyönä kiiri korviini kammottava uutinen, Martti oli kärynnyt! Sitten alkoivat talonmies Nyrönen ym. onnettomat jutut jotka ovat vieläkin penkomatta.

Ben poika oli suosikkini ärsyttävää Carl Lewisia vastaan, ihailin hänen rakettimaista lähtöä, samanlaista minkälainen kreikkalaisilla on tänä päivänä. Mutta sitten Benistäkin tuli suutari. Voi voi. Jenkeillä oli rahaa sekä paremmat ja testeissä näkymättömät aineet. Hehän käyttivät ja käyttävät hammasrautoja kasvuhormonien takia. Niitähän Mika Myllylänkin oli joku aika sitten käytettävä!

Entä Minna Lainio sanoin vaimolleni nähdessäni hänet juoksemassa, että kyllä Minna on ottanut kovan kuurin kun tyyli on niin muuttunut muistutti aivan Jarmila Kratochvilován juoksua. No miten kävi, taisipa hänkin kärytä.

Pidin ainakin Lasse Vireniä puhtaana pulmusena sekä huippujuoksijana. Käsitykseni muuttui noin seitsemän vuotta sitten. Olin Virpiniemen liikuntaopistolla kestävyysjuoksu 2000 projektin luentotilaisuudessa jossa Lasse ja Sinkkosen Kari kertoilivat suomen kestävyysjuoksun tulevaisuudesta. Jossakin vaiheessa Lasse näytti kalvoista kuinka he Tapio Kantasen kanssa olivat kuusikymmentäluvun lopun maastojuoksun SM-kilpailuissa häntäpäässä koska olivat ainoastaan juoksennelleet eivätkä harjoitelleet. Samalla hän tuumasi, ettei kärkipään poikia ollut myöhemmin näkynyt. Sitten Lasse totesi, että huipulle pääsy vaatii seitsemän vuoden kovan harjoittelun jonka jälkeen voi odotella tuloksia. Joku kuuntelijoista hoksasi jutun ytimen ja kysyi, että eihän tuossa sinun kohdallasi tullut sitä seitsemää vuotta vuoden 1972 saavutuksiin. Lasse viisaana vaikeni ja poistui näyttämöltä. Itselläni alkoi raksuttaa ja niinhän se oli. Millä eväillä Lasse nousi niin äkkiä kaksinkertaiseksi Olympia voittajaksi? Kuinka on mahdollista, että Ron Clarken kuusikymmentäluvun puolessavälissä juostu kova maailmanennätys rikkoutui kisojen loppukilpailuissa vaikka voittaja välillä konttasi. Tuntuu aika utopistiselta! Niin millä eväillä?

Kun suomen kestävyysjuoksu oli rämpinyt liki 30 vuotta tuli ensin Juha Väätäinen ja sitten Lasse joka oli kunnossa ainoastaan suurkisoissa. Kesällä 1970 Juhan kunto heitteli kovasti ja hän kertoi eräässä haastattelussa saaneensa rautaa ”piikillä” veriarvojen ollessa alhaalla ja tästä oli tullut komplikaatioita! Alkukesän Ranska maaottelussa hän juoksi SE:n ja Euroopan kärkiajan kympillä jotain 28:25. Oliko kyseessä kokeilut jotka eivät vielä oikein onnistuneet? Verenvaihdolla saadaan aikaan 45 sekunnin parannus kympin juoksussa. Entä muu? EM-kisoissa 1971 Juha juoksi kympin kultaa ajalla 27:52.78.

Tänään pidän Lassea vain huippujuoksijana. Hänen Montrealin maraton saavutuksesta on puhuttu harvoin, mutta viides sija kaikkien kympin ja vitosen juoksujen jälkeen joista viimeinen oli edellisiltana on erinomainen oli eväät mitkä hyvänsä.

Lasse on kuitenkin niin korkealla jalustalla suomessa ettei asiaa ole uskallettu nostaa pöydälle. Kyllä Lassen suoritukset ovat huippu suorituksia mutta ne eivät ole puhtaita. Sanoohan se järkikin, että jostain pohjan periltä tulee tuollainen Elmo joka ehtii heitellä voltit ja silti voittaa Olympia kultaa ME-ajalla.

Kyllä Suomi oli huipulla dopingissa seitsemänkymmentäluvulla. Oppia haettiin DDR:stä jonka valmennustietoutta silloin ihailtiin.

Suomen hiihtourheilukin kukoisti pervitini voimalla jonka käyttö opittiin sota-aikana jolloin se pelasti monen miehen hengen. Kun piristeiden käyttö kiellettiin oltiin vuosikymmeniä pohja porukoissa, ennen kuin tuli epot, hemohessit ym. dropit ja selitykset. Silloinkin uskottiin, ettei ainakaan Mika jos muut! Mutta niinhän se Mikakin oli terästänyt suorituskykyään. Kyllähän ne kaikki muutkin terästävät mutta suomalaiset ovat vain tyhmempiä! Ja sitten vielä se selittely on todella surkeaa! Mikankin itkut ovat kyllä, miten sen nyt sanoisi, hän voisi vetää hameen päälleen.

Ainut kärynnyt jolle nostan hattua vaikka hän vippaskonsteja käyttikin on Ville Vakkuri, turhat selittelyt pois. Käry mikä käry ja sillä siisti, ei tarvitse vetää mitään Nyrösiä tai hammastahnajuttuja kehiin!

Entä tämän hetkinen kotimainen pikajuoksu, mihinhän sen menestys perustuu? Tuskin kaurapuurolle ja ruisleivälle!

Ekaterini Thanouta kun katsoo tulee eittämättä mieleen Ben Johnson vaikka hän onkin valkoinen ja nainen. Olen tuumaillut, että kyllä kreikassa osataan ja käytetään! Liekö löytäneet uusia cocktaileja?

Mitä suurempia ovat rahapalkinnot sitä suurempi on kiusaus käyttää aineita. Mitä paremmin tienaat sitä parempiin, kalliinpiin ja testeissä näkymättömiin aineisiin sinulla on vara ja sitä kovemmaksi tienaajaksi kehityt. Eikä kattojärjestöillä ole edes halua käryttää menestyneitä urheilijoita koska ihmiset ovat kiinnostuneita näistä ja uusista ennätyksistä ja tämähän sitä rahaa tuo kansainvälisille urheilujärjestöille.

Doping testit ovat vain näennäistä puuhastelua ja hurskastelua. Periaatteessa sillä pidetään urheilijat kurissa. Jos et tee niin kuin me haluamme voimme käräyttää sinut. Jos olet kiltisti ja otat oman osasi potista etkä urputa kaikki on hyvin. Tätähän tämä on! Vai mitä?

69

20933

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Watson

      Puhut asiaa. Koko seitkytluku oli pillereiden ja
      ruiskeiden aikakausi.
      Suurin osa maailman urheilijoista treenasi ja
      kilpaili doopattuna.
      Mainitsit muutamia nimeltä esim.estemies Kantanen.
      Lisään listaasi muutaman nimen lisää.
      Ruotsalainen estejuoksija Anders Gärderut juoksi
      M.ennätyksen 8.08 (joka lyötiin vasta muutama vuosi sitten). Gärderut joutui lopettamaan uransa
      koska hänen masennuskautensa pahenivat (liiallinen
      hormonien ja sreoiidien käyttö aiheuttaa masennusta).

      Samat oireet oli 400 m aiturilla Ann-Lois Skoglundilla,hysteerisiä itkukohtauksia
      ja masennuskausia,jotka loppuivat uran loputtua.
      Kannattaa vielä mainita,että Skoglundin valmentaja
      oli Ruotsin nykyisen yleisurheilu-maajoukkueen
      "pomo" Ulf Karlsson.Sama mies (Karlsson)vaati koko
      seitkytluvun doopningkia vapaaksi).
      Karlsson mukaan kaikki huippu-urheilijat käyttävät
      doping aineita,joko treenatessaan tai kilpaillessaan.

      Unohdin mainita,että Ruotsalainen pikajuoksija
      Crister Garbenborg joutui myöskin lopettamaan
      uransa terveydillisistä syistä (hän juoksi 10.12
      nolla tuulessa).

      Onko EPO testeillä syytä siihen ettei enää juosta
      kovia aikoja kympillä.
      Miten on mahdollista,että vain yksi Kenialainen
      juoksija on kärähtänyt (moninkertainen maasto
      juoksun maailmanmestari Jon Ngugi steroider).

      • Seven

        Crister Garbenborg juoksi 10.02


      • Tietom.
        Seven kirjoitti:

        Crister Garbenborg juoksi 10.02

        paikkaansa. "Piller" Peter Karlsson on juossut
        Ruotsin ennätyksen 10.18 / 9.6.1996

        Crister Garbenbord juoksi myötätuulessa 10.12


      • Tietom.2
        Tietom. kirjoitti:

        paikkaansa. "Piller" Peter Karlsson on juossut
        Ruotsin ennätyksen 10.18 / 9.6.1996

        Crister Garbenbord juoksi myötätuulessa 10.12

        Crister Garbenborg vaa Christer Garpenborg.


      • tietom.
        Tietom.2 kirjoitti:

        Crister Garbenborg vaa Christer Garpenborg.

        vaa riitä,ännä perään.


      • hjoh joijaa

        niin, miksi niitä ei sitten olisi ennen sitä käyettty? laillista ja sallittua touhua, turha siinä hurskastella.


    • =0

      Kerta kaikkiaan pelottavaa ja masentavaa faktaa.
      Ihan rupeaa nolottamaan että olen seurannut urheilua.

    • Watson

      Näin se vaan kärähti Boulamikin.
      Jo kolmas marokkolainen juoksija parin vuoden sisällä.

      Olisi hauska tietää millä eväillä mijonääri El Girui juoksee ja kenialaiset.

      • opla

        Ja, kun Janne Holmenin vaimo ja sen veli ovat marokkolaisia ja Janne on kuulema hakenut valmennusoppia Marokosta...?


      • Veteraanienveteraani
        opla kirjoitti:

        Ja, kun Janne Holmenin vaimo ja sen veli ovat marokkolaisia ja Janne on kuulema hakenut valmennusoppia Marokosta...?

        enpä tullut asiaa tuolta kannalta ajatelleeksi. Oli liian päivän selvä. Niin herää kysymys onko Janne vai ei?


    • Hannikainen

      Nostan hattua ilmiselvälle asiantuntemukselle. Olen kanssasi täsmälleen samaa mieltä.

      Puhdasta urheilua huipputasolla ei olla nähty vuosikymmeniin, ja on harvinaisen naiivia edes ajatella että ilman aineita pärjäisi.

      Mutta Suomessa doping otetaan jostakin käsittämättömästä syystä niin vakavasti! Venäjän naishiihtäjät ovat edelleen, käryistään huolimatta, sankareita. Ja niin ovat silmissäni myös Suomen hiitäjät.

      • Roi

        Samaa mieltä!Siis siitä,että suomalaiset hiihtäjät ovat sankareita---ja Kari-Pekka Kyrö.


    • juoksija

      taas yksi totuudentorvi joka syyttelee mm. Vireniä. te ette tajua sitä että kun ei ole todisteita niin turpa kiinni.

      • Veteraanienveteraani

        No seuratkaapa urheiluselostajia, selostavat ja hehkuttavat pokkana suoritusten huikeudesta, upeudesta ja yllätyksellisyydestä! Kunnes käy käry! Kyllähän hekin tietävät homman nimen ja meiningin, mutta sen lauluja laulat kenen leipää syöt! Katsojat täytyy pitää uskossa, siis puhtaan urheilun uskossa, niin kauan kunnes toisin todistetaan vaikka kaikki muu muuta näyttäisikin. Kun vähänkin miettii niin kyllä se on aika huvittavaa, aikuiset ihmiset! Niin kuin olisi kysymys elämästä tai kuolemasta. Joskus poikasena olen syyllistynyt siihen samaan.

        Jannen suorituksen voi kuka tahansa arvioida parhaaksi katsomallaan tavalla. Voitto oli yllätys, aika kohtuullinen voittoajaksi. Yllätysmomentti onnistui kun muut eivät uskoneet aloittelijamaratoonarin jaksavan loppuun asti. Entä ne... kyllä te tiedätte; aika oli suhteellisen kova Jannelle, mene ja tiedä, siinä kiikun kaakun.

        Miten selitätte mystiset kuolemat ruotsalaisten suunnistajien sekä oliko se belgialaisten vai hollantilaisten pyöräilijöiden keskuudessa? Suunnistajilla outoja sydänkuolemia, pyöräilijöillä aamuöisiä kuolemia! Terveitä hyväkuntoisia henkilöitä joille ei tuossa mittakaavassa olisi pitänyt käydä noin huonosti. Outoa jos kyse olisi puhtaasta urheilusta! Kaikki voivat vetää omat johtopäätöksensä.

        Vaikka tuntuuhan se olevan kyse elämästä ja kuolemastakin. Amerikkalaisenjalkapallon ammattipelaajien keski-ikä on romahtanut keskiverto amerikkalaisiin verrattuna. Ja syyksi epäillään vapaana riehuvaa dopingia sekä kivuntappajia (särkylääkkeet).

        Ymmärrän hieman dopingin käyttäjien ajatuksenjuoksua. Vähän yli kymmenenvuotiaana harrastimme kaikenlaista kisailua liki neljä vuotta vanhemman serkkuni kanssa. Sinisilmäisenä ja valtavan kilpailuvietin omaavana en huomannut serkkuni pelleilyä kanssani. Olin monesti voittamassa mutta kaikkeni antaen hävisin aina niukasti. Tiedätte varmaan miltä se tuntui. Sitten Seurassa tai vastaavassa aikakausilehdessä oli mainos jostain piristysrohdosta joka sai väsyneenkin jaksamaan. Pyysin äidin hommaamaan kyseistä ainetta. Olin päättänyt voittaa keinolla millä hyvänsä ja näyttää serkulleni kuka on paras! No äiti toi jotain muuta litkua (Vitanova?) ja olin hyvin pettynyt. Siihen minun doping urani päättyi. Sitten myöhemmin voitin serkkuni puhtailla keinoilla. Ilmeisesti häviö oli niin suuri pettymys serkulleni että selitysten saattelemana kisailut loppuivat siihen. Sen opin, että pärjään miten pärjään mutta pärjään puhtailla keinoilla se riittää minulle, muuhan olisi petosta… itsepetosta.


    • M

      mieltä olet Holmenin euroopanmestaruudesta.
      Hän jos kukaan pitäisi olla epäiltyjen listalla.

    • Veteraanienveteraani

      Entä pyöräily? Joona Laukka nousi Ranskan ympäriajossa kärjen tuntumaan ennen yhdeksänkymmentäluvun puoltaväliä.

      Miten kävi? Talli jossa hän pyöräili kärähti dopingista (eposta ym.). Tämän jälkeen Joonan rakettimainen kehitys taantui! Kysymyksiin dopingista hän on antanut kieltävän vastauksen.

      Vielä Vireenistä, vähäiselläkin järjenhivenellä varustettu pystyy päättelemään mitä vuonna 1972 ja 1976 tapahtui! Toki voi olla niin naiivi ja sinisilmäinen, mitä itsekin olen joskus ollut, sekä uskoa sen kaiken sumutuksen mitä silmille syydetään työntäen pienenkin epäilyksen syrjään. Tosiasia on, että ihmeet ovat mahdottomia vaikka kuinka toivoisi niiden olevan totta. Mitä nämä viimeaikaiset käryt osoittavat? Urheilun puhdistumisesta vai pelin jatkumisesta? Uskokoon Virenin puhtauteen kuka tahtoo, minulle ihan sama!

      • Watson

        Ruotsalainen huippu-pyöräilijä Mickhael "roddarn"
        Andersson joutui sairaala hoitoon kaksi viikkoa
        ennen Edmonttonin olumpialaisia.Hänellä oli
        verenmyrkytys??? Hoitajat jotka olivat vastuussa hänestä ovat huhujen mukaan kertoneet hänen hourailleen nukkuessaan...letkut...ja ruiskut..ZZZ
        täytyy...ZZZ..piilottaa...letkut..pakko..ZZ...ZZ..
        voittaa...ZZ..kultaa...ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.
        On aivan selvää,että hän pelkäsi jonkun löytävän
        letkut ja ruiskut ja EPO-aineet.
        Ja selvää on sekin,että jotain meni pieleen hänen
        suorittaessaan EPO-tankkausta.
        Edmonttonissa hän epä-onnistui täysin ja viime
        vuoden(2001) kilpailuissakin hän oli viimeisten
        joukossa.
        Andersson on voittanut MM-hopeaa tempossa ja hänen
        hopea oli suuri yllätys kaikille.

        Tanskalaisen Bjarne Riisin testeissä on monta
        kertaa ollut jotain-mätää,hän on kuitenkin aina
        selvinnyt,kuin koira veräjästä.
        Nyt tiedetään kuitenkin suurella varmuudella,että
        hän on käyttänyt EPOA,niin kuin suurin-osa huippu-
        pyöräilijöistä.


      • Tietomies2
        Watson kirjoitti:

        Ruotsalainen huippu-pyöräilijä Mickhael "roddarn"
        Andersson joutui sairaala hoitoon kaksi viikkoa
        ennen Edmonttonin olumpialaisia.Hänellä oli
        verenmyrkytys??? Hoitajat jotka olivat vastuussa hänestä ovat huhujen mukaan kertoneet hänen hourailleen nukkuessaan...letkut...ja ruiskut..ZZZ
        täytyy...ZZZ..piilottaa...letkut..pakko..ZZ...ZZ..
        voittaa...ZZ..kultaa...ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.
        On aivan selvää,että hän pelkäsi jonkun löytävän
        letkut ja ruiskut ja EPO-aineet.
        Ja selvää on sekin,että jotain meni pieleen hänen
        suorittaessaan EPO-tankkausta.
        Edmonttonissa hän epä-onnistui täysin ja viime
        vuoden(2001) kilpailuissakin hän oli viimeisten
        joukossa.
        Andersson on voittanut MM-hopeaa tempossa ja hänen
        hopea oli suuri yllätys kaikille.

        Tanskalaisen Bjarne Riisin testeissä on monta
        kertaa ollut jotain-mätää,hän on kuitenkin aina
        selvinnyt,kuin koira veräjästä.
        Nyt tiedetään kuitenkin suurella varmuudella,että
        hän on käyttänyt EPOA,niin kuin suurin-osa huippu-
        pyöräilijöistä.

        varmaankin tanskalaista pyöräilijää Jan Riis:)


      • Watson

        Joona laukka ei ole koskaan ollut kärkeen sijoittunut,hänhän oli vain apu-pyöräilijä tallinsa tähdille. Muistaakseni hänen paras sijoituksensa oli kahdeksas,en muista minä vuonna.
        Ruotsalainen Magnus Bäckstedts sensijaan voitti
        yhden etapin 1998 juuri ennen suuria käryjä.
        Sen jälkeen hänestä ei ole kuulunut mitään.

        En missään nimessä puolustele Laukkaa.
        Yritän vain selvittää,että hän ei ole koskaan ollut mikään huippu-pyöräilijä.


      • Veteraanienveteraani
        Watson kirjoitti:

        Joona laukka ei ole koskaan ollut kärkeen sijoittunut,hänhän oli vain apu-pyöräilijä tallinsa tähdille. Muistaakseni hänen paras sijoituksensa oli kahdeksas,en muista minä vuonna.
        Ruotsalainen Magnus Bäckstedts sensijaan voitti
        yhden etapin 1998 juuri ennen suuria käryjä.
        Sen jälkeen hänestä ei ole kuulunut mitään.

        En missään nimessä puolustele Laukkaa.
        Yritän vain selvittää,että hän ei ole koskaan ollut mikään huippu-pyöräilijä.

        Luepa viestini uudestaan, mainitsin kärjen tuntumassa en kärjessä.

        Hänhän oli tallinsa työjuhta jonka tehtävänä oli tehdä raskain työ ja auttaa kärkipyöräilijöitä. On erittäin kuluttavaa olla tuulenhalkaisijana. Siitä huolimatta hänen sijoituksensa olivat hyviä vaikka ei päässytkään peesailemaan ja passailemaan. Tallin kärkipyöräilijät kärähtivät dopingista, entä työjuhta, hänhän oli täysin puhdas, eihän sellaista voi uhrata ja tuhota hänen uraansa dopingin alttarille.


      • Watson
        Veteraanienveteraani kirjoitti:

        Luepa viestini uudestaan, mainitsin kärjen tuntumassa en kärjessä.

        Hänhän oli tallinsa työjuhta jonka tehtävänä oli tehdä raskain työ ja auttaa kärkipyöräilijöitä. On erittäin kuluttavaa olla tuulenhalkaisijana. Siitä huolimatta hänen sijoituksensa olivat hyviä vaikka ei päässytkään peesailemaan ja passailemaan. Tallin kärkipyöräilijät kärähtivät dopingista, entä työjuhta, hänhän oli täysin puhdas, eihän sellaista voi uhrata ja tuhota hänen uraansa dopingin alttarille.

        Niin..miksei Laukkaa saisi epäillä siinä kuin
        muitakin pyöräilijöitä,ei hänen pitäisi olla missään erikoisasemassa,hän on samanlainen ihminen
        kuin me muutkin.
        Olen seurannut monet kilpailut joissa Laukka oli
        mukana ja yleensä hän oli sippi 10-5 kilom.ennen
        maalia (ja näinhän se pitää ollakkin veto-juhta
        kun oli).Jos hän esimerkiksi olisi ollut kyllästetty EPOLLA,niin hän olisi ehkä jaksanut
        rutistaa lopunkin.


      • Kirvesmies
        Veteraanienveteraani kirjoitti:

        Luepa viestini uudestaan, mainitsin kärjen tuntumassa en kärjessä.

        Hänhän oli tallinsa työjuhta jonka tehtävänä oli tehdä raskain työ ja auttaa kärkipyöräilijöitä. On erittäin kuluttavaa olla tuulenhalkaisijana. Siitä huolimatta hänen sijoituksensa olivat hyviä vaikka ei päässytkään peesailemaan ja passailemaan. Tallin kärkipyöräilijät kärähtivät dopingista, entä työjuhta, hänhän oli täysin puhdas, eihän sellaista voi uhrata ja tuhota hänen uraansa dopingin alttarille.

        Huomaan mitä tarkoitat. Joona Laukka raukallehan ei olisi syötetty mitään mömmöjä koska hän oli vetojuhta! Hänellehän sitä on annettu oikein hevoskuuri ja paremminkin on varottu ettei tähdet käryä siis hallitummin sekä kunnon peittoainein.


      • Tietomies
        Veteraanienveteraani kirjoitti:

        Luepa viestini uudestaan, mainitsin kärjen tuntumassa en kärjessä.

        Hänhän oli tallinsa työjuhta jonka tehtävänä oli tehdä raskain työ ja auttaa kärkipyöräilijöitä. On erittäin kuluttavaa olla tuulenhalkaisijana. Siitä huolimatta hänen sijoituksensa olivat hyviä vaikka ei päässytkään peesailemaan ja passailemaan. Tallin kärkipyöräilijät kärähtivät dopingista, entä työjuhta, hänhän oli täysin puhdas, eihän sellaista voi uhrata ja tuhota hänen uraansa dopingin alttarille.

        sinun logiikkaa.Väitätkö,että Laukka sai parempaa
        peittoainetta kuin tähdet..he he.Laukka ei ole
        mitään tallin huippuihin verrattuna.Tähdethän ne
        on jotka tienaa rahaa talleille ja näin ollen
        heidän Epo olisi yritetty peittää hinnalla millä
        hyvänsä..eikä Laukan..he he.
        Asiahan on täysin selvä Joona Laukka oli ja on
        puhdas,kuin pulmunen.


      • Tietom.
        Watson kirjoitti:

        Ruotsalainen huippu-pyöräilijä Mickhael "roddarn"
        Andersson joutui sairaala hoitoon kaksi viikkoa
        ennen Edmonttonin olumpialaisia.Hänellä oli
        verenmyrkytys??? Hoitajat jotka olivat vastuussa hänestä ovat huhujen mukaan kertoneet hänen hourailleen nukkuessaan...letkut...ja ruiskut..ZZZ
        täytyy...ZZZ..piilottaa...letkut..pakko..ZZ...ZZ..
        voittaa...ZZ..kultaa...ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.
        On aivan selvää,että hän pelkäsi jonkun löytävän
        letkut ja ruiskut ja EPO-aineet.
        Ja selvää on sekin,että jotain meni pieleen hänen
        suorittaessaan EPO-tankkausta.
        Edmonttonissa hän epä-onnistui täysin ja viime
        vuoden(2001) kilpailuissakin hän oli viimeisten
        joukossa.
        Andersson on voittanut MM-hopeaa tempossa ja hänen
        hopea oli suuri yllätys kaikille.

        Tanskalaisen Bjarne Riisin testeissä on monta
        kertaa ollut jotain-mätää,hän on kuitenkin aina
        selvinnyt,kuin koira veräjästä.
        Nyt tiedetään kuitenkin suurella varmuudella,että
        hän on käyttänyt EPOA,niin kuin suurin-osa huippu-
        pyöräilijöistä.

        Michael Andersson joutui sairaalaan 2 viikkoa ennen Sydneyn olympialaisia (Austraalia).
        Edmontton on Canadassa.


      • Watson
        Tietom. kirjoitti:

        Michael Andersson joutui sairaalaan 2 viikkoa ennen Sydneyn olympialaisia (Austraalia).
        Edmontton on Canadassa.

        oikein Tietommies. Huomasin kömmähdykseni melkein
        heti,mutta en viitsinyt sitä oikaista.Ajattelin
        ,että kyllä siitä joku huomauttaa.


      • Tino
        Tietomies kirjoitti:

        sinun logiikkaa.Väitätkö,että Laukka sai parempaa
        peittoainetta kuin tähdet..he he.Laukka ei ole
        mitään tallin huippuihin verrattuna.Tähdethän ne
        on jotka tienaa rahaa talleille ja näin ollen
        heidän Epo olisi yritetty peittää hinnalla millä
        hyvänsä..eikä Laukan..he he.
        Asiahan on täysin selvä Joona Laukka oli ja on
        puhdas,kuin pulmunen.

        ken tahtoo, mutta mihin se Joona on hävinnyt kun ei ole enää näkynyt otsikoissa? Muistaakseni hän vaihtoi tallia eikä ole enää siinä huipputallissa jossa oli kaikki "tietotaito"! Ja säihkätikö Joona kun kaverit ympäriltä alkoivat kärytä!


      • Tietom.
        Tino kirjoitti:

        ken tahtoo, mutta mihin se Joona on hävinnyt kun ei ole enää näkynyt otsikoissa? Muistaakseni hän vaihtoi tallia eikä ole enää siinä huipputallissa jossa oli kaikki "tietotaito"! Ja säihkätikö Joona kun kaverit ympäriltä alkoivat kärytä!

        yhden tosiasian ja se on se,että silloin kun nämä
        suuret käryt tapahtuivat,testattiin kaikki pyöräilijät neljä kertaa kahden viikon sisällä.
        Kymmeniä kärähti Esim. kaksi ruotsalaista.


      • Kirvesmies
        Tietom. kirjoitti:

        yhden tosiasian ja se on se,että silloin kun nämä
        suuret käryt tapahtuivat,testattiin kaikki pyöräilijät neljä kertaa kahden viikon sisällä.
        Kymmeniä kärähti Esim. kaksi ruotsalaista.

        että kaikki testattiin? Epäilen. Mistä siitä löytyy faktaa?


      • Tietom.
        Kirvesmies kirjoitti:

        että kaikki testattiin? Epäilen. Mistä siitä löytyy faktaa?

        Ett ole kyllä kovinkaan paljon seurannut toureja
        tai pyöräilyä,kun ett edes tätä tiedä.
        Kaikki lehdet on näistä kirjoitelleet ja yksi Wadan edustaja sanoi TV-haastattelussa,että kaikki
        pyöräilijät juuri siinä tourissa oli testattu
        useamman kerran.

        ps. soita Seppälälle Wadaan jos ett usko.
        Voit lähettää kyselyn Wadaan E-postilla.


      • Tietom.
        Kirvesmies kirjoitti:

        että kaikki testattiin? Epäilen. Mistä siitä löytyy faktaa?

        Vaikuttaa siltä,että ett seuraa toureja tai
        pyöräilyä,koska ett näytä tietävän mitään.Kaikki
        lehdetkin näistä aiheista on kirjoitelleet
        ,palstametrejä.Samoin yksi Wadan edustajakin mainitsi TV-haastattelussa,että kaikki sen tourin
        osanottajat oli testattu moneen kertaan.

        ps.jos ett usko niin soita Seppälälle Wadaan.
        Tai lähetä E-postilla kysely Wadaan.


      • Watson
        Tietom. kirjoitti:

        yhden tosiasian ja se on se,että silloin kun nämä
        suuret käryt tapahtuivat,testattiin kaikki pyöräilijät neljä kertaa kahden viikon sisällä.
        Kymmeniä kärähti Esim. kaksi ruotsalaista.

        Yksi ruotsalainen Nicklas Axelsson kärähti,mutta ei Italian tai Ranskan ympäriajossa vaan jossain
        muussa kilpailussa.Hän jäi kiinni EPOSTA.
        Se toinen ruotsalainen joka kärähti,oli 19 vuotias
        juniori.Hän jäi kiinni jo kesällä 2001,mutta hänen
        käry yritettiin pimittää,niinkuin monien muidenkin
        ruotsalaisten urheilijoitten.


      • epo

        nyt taitaa puhua urpo joka ei kyllä tiedä mistään mitään. Joona Laukka ei ole ikinä kärähtänyt mistään doping aineesta!!!!!!!!! Ei koskaan!!!!!


      • jnr
        Watson kirjoitti:

        Joona laukka ei ole koskaan ollut kärkeen sijoittunut,hänhän oli vain apu-pyöräilijä tallinsa tähdille. Muistaakseni hänen paras sijoituksensa oli kahdeksas,en muista minä vuonna.
        Ruotsalainen Magnus Bäckstedts sensijaan voitti
        yhden etapin 1998 juuri ennen suuria käryjä.
        Sen jälkeen hänestä ei ole kuulunut mitään.

        En missään nimessä puolustele Laukkaa.
        Yritän vain selvittää,että hän ei ole koskaan ollut mikään huippu-pyöräilijä.

        ""Ruotsalainen Magnus Bäckstedts sensijaan voitti
        yhden etapin 1998 juuri ennen suuria käryjä.
        Sen jälkeen hänestä ei ole kuulunut mitään.""

        Hah.. mitäs jos seuraisit pyöräilyä edes sen verran että tietäisit kuinka joku pärjää..

        Bäcksted muuten edustaa (ainakin edusti) suomalaista seuraa ja on näin ainoa suomalaista seuraa edustanut pyöräilijä joka on voittanut Ranskan ympäriajossa etapin. Tämän hänen edustamansa pyöräilyseuran saatte etsiä itse.


      • testasivat
        Kirvesmies kirjoitti:

        että kaikki testattiin? Epäilen. Mistä siitä löytyy faktaa?

        > että kaikki testattiin? Epäilen. Mistä siitä löytyy faktaa?

        Taidatte puhua Tour de Francesta 1998. UCI testasi silloin joukon Tourin ajajia jokaisen etapin jälkeen, mutta kukaan ei tietenkään kärynnyt.

        Juuri ennen Touria Festina-tallin hieroja Willy Voet jäi kuitenkin kiinni Ranskan tullissa Belgian rajalla suuren douppivaraston kanssa. Varasto oli tarkoitettu käytettäväksi Tourin aikana ja se oli kerätty saksalaisista sairaaloista. Tourin alettua Ranskan poliisi pidätti Festinen johtajan ja lääkärin douppien hankkimisesta ja välittämisestä. Koska ajajat kiistivät douppauksen, niin Ranskan poliisi pidätti heidät keskellä yötä ja toimitti sairaalaan kromatografitesteihin jotta douppien kohtalo selviäisi. Ajajat olivat siis ns 'vastahakoisia todistajia'. :) Muistaakseni yhtä lukuunottamatta kaikki testatut kärysivät doupeista ja muutama lisäksi amfetamiinista. Poliisi laajensi tutkimuksia myös muihin talleihin pidättäen johtajia, lääkäreitä ja ajajia. Tourin ajajat tekivät mm yhden etapin mittaisen ajolakonkin vastalauseeksi poliisin yöllisille pidätyksille pakkotesteihin ja puolet talleista keskeytti koko tourin.

        Siis ainoat käryt vuoden 1998 Tourissa olivat ne, jotka Ranskan poliisi testasi sairaalan kromatografilla. Kallis testi mutta äärimmäisen tarkka. UCIn pissitesteissä ei kärynnyt kukaan.


      • zz3

        Janne on puhdas ja sillä siisti. Kaveri on tunnollinen työntekijä ja kova harjoittelija. Jannen aika on täysin puhtailla keinoilla saavutettavissa. Janne voitti, koska laji on puhdistunut. Tiedän, että olen oikeassa.


      • jones77
        Watson kirjoitti:

        Joona laukka ei ole koskaan ollut kärkeen sijoittunut,hänhän oli vain apu-pyöräilijä tallinsa tähdille. Muistaakseni hänen paras sijoituksensa oli kahdeksas,en muista minä vuonna.
        Ruotsalainen Magnus Bäckstedts sensijaan voitti
        yhden etapin 1998 juuri ennen suuria käryjä.
        Sen jälkeen hänestä ei ole kuulunut mitään.

        En missään nimessä puolustele Laukkaa.
        Yritän vain selvittää,että hän ei ole koskaan ollut mikään huippu-pyöräilijä.

        Kaveri ajoi nuorten maailman ennätyksen radalla 17-vuotiaana noin 15 sekunttia nopeammin kuin kukaan suomalainen ikinä.Maailmassa saman ajan aikuisissa on ajanut muutamia kymmeniä!Kaveri oli 14.Italian ympäriajossa,maailmassa on pyöräilijöitä enemmän kuin hiihtäjiä,suhde noin 1/1000! Hän oli huippupyöräilijä,kirjoittaja arvostaa näemmä jääkiekkoilijoita,jotka pelaavat joka toinen päivä 15 minuuttia, kun maantie pyöräilijät ajavat 4000 kilometriä vuoristossa,200 kilometriä päivässä,kolmen viikon ajan!Kirjoittaja on löhöilevä pelle!


      • intä vain
        Veteraanienveteraani kirjoitti:

        Luepa viestini uudestaan, mainitsin kärjen tuntumassa en kärjessä.

        Hänhän oli tallinsa työjuhta jonka tehtävänä oli tehdä raskain työ ja auttaa kärkipyöräilijöitä. On erittäin kuluttavaa olla tuulenhalkaisijana. Siitä huolimatta hänen sijoituksensa olivat hyviä vaikka ei päässytkään peesailemaan ja passailemaan. Tallin kärkipyöräilijät kärähtivät dopingista, entä työjuhta, hänhän oli täysin puhdas, eihän sellaista voi uhrata ja tuhota hänen uraansa dopingin alttarille.

        Kaikki urheilijat käyttävät dopingia!Kukaan urheilija ei ole käyttänyt dopingia,jos ei ole kärynnyt!Huomaatko kuinka pelle oot?


      • LITMANE

        virenin AIKANA VERIDOPING OLI SALLITTUA,


    • Epäurheilija

      Hyvä kirjoitus! Olen kanssasi samaa mieltä. Jännityksellä odotan tulevien 2005 MM-yleisurheilun doping-pommia. Suomen täytyy nyt panostaa täysillä omiin kotikisoihin, ja sen tietää mikä siitä seuraa, valitettavasti.

    • Veteraanienveteraani

      Käykää vilkaisemassa alla olevaa sivustoa jos ette usko:

      http://www.yle.fi/mot/040900/040900.htm

      Esim. sieltä löytyy faktaa kuten muualtakin, kunhan kulkee avoimin silmin ja korvin sekä käyttää omaa päätään eikä usko kaikkien satuiluja!

      • M

        En löytänyt yhtään todistetta esim.Vireniä vastaan
        Ja loppujen lopuksi,siellä ei ollut mitään järkevää.


      • Veteraanienveteraani
        M kirjoitti:

        En löytänyt yhtään todistetta esim.Vireniä vastaan
        Ja loppujen lopuksi,siellä ei ollut mitään järkevää.

        Kuten jo aiemmin mainitsin Lasse on niin korkealla jalustalla, ettei häneen kajota! Toki on ollut joitakin henkilöitä jotka ovat uskaltaneet lausua ääneen myös Lassesta, heidät on leimattu höyrypäiksi.

        Kaarlo Maaninka pääsi mitaleille Moskovassa 1980. Puhtailla eväillä?

        Joskus 80-luvun lopulla Kari Sinkkonen oli maininnut erään lupaavan nuoren oululaisen kestävyysjuoksijan kohdalla, että vähän kun ”droppia” ottaisi niin jopa nousisi huipulle.

        Eräässä lehdessä nimettömänä esiintynyt henkilö totesi dopingin olevan yleistä. Hän ei uskaltanut tulla julki koska pelkäsi eräitä korkealla olevia henkilöitä jotka voisivat tuhota hänen tulevaisuutensa.

        Miten vakavasti loukkaantunut seiväshyppääjä pystyi nousemaan vielä Olympia mitaleille 1976? Hän valmensi Arto Bryggarea joka sai 110 m:n aidoissa 1983 MM-kisoissa hopeaa sekä 1984 Olympiakisoissa pronssia.

        Jokainen voi uskoa mitä haluaa mutta eihän oman pään käyttöäkään ole kielletty. Eihän? Vai pitääkö kaikkien työntää päänsä pensaaseen?

        Mielestäni asioita kyseenalaistetaan liian vähän eikä kyse ole pelkästään urheilusta vaan elämän kaikista alueista!


    • Yks vaan

      Viestissäsi on paljon asiaa, mutta sohvaperuna saa siitä helposti sen käsityksen ettei edes SM tasolla ole puhtaita urheilijoita. SM kärjessä on lajissa! kuin lajissa! paljon puhtaita, useimmalle kuitenkin se oma saavutus rehellisellä pelillä on suurempaa epärehellistä saavutusta tärkeämpää. Toki hekin tietävät mikä pelin henki on kärjellä, mutta so what, kaikkia ei sellainen huijaus kiinnosta. Ei suomessa kuitenkaan urheilulla oikeasti rikastu niinkuin ehkä jenkeissä.

      PS. Mistäs tiedät ettei nykyään 10.3 aikoihin voisi juosta puhtaana jos suomalaiset juoksivat jo 70 luvulla huonommalla harjoittelutietämyksellä 10.0 aikaan. Ei se doping nyt mitään sekunttia satasella paranna vaikka jonkun kymmenyksen edun saakin.

      • Marja Pensas

        Mafia hommilta tuntuvat nuo urheiluhommat. Toinen turvaa toisen ja jos hommat menevät kiperäksi voidaan aina joku uhrata yhteisön nimiin. Ja onhan se ihmismuisti niin kovin lyhyt kun jo näitä koijareita ollaan taas nostamassa jalustalle.


      • joonas

        Kuulin viime keväänä eräältä hiihtovalmentajalta, että hiihdossa edes piirikunnallisella tasolla ei pääse puhtain keinoin kärkeen asti. Kyseinen valmentaja touhuaa nuorten hiihtäjien parissa ja hän oli kuullut väittämän jollain viime talven leirillä vai oliko se joku valmentajien koulutustilaisuus. Aika karmeeta!


      • ???

        70-luvulla oli huonommat testausmenetelmät. suomi sai tuolloin hyvää oppia esim. ddr:ltä.

        ja kyllä, todellakin suomessa kuten muuallakin maailmassa on myös puhdasta urheilua. ei kaikki käytä, ei edes kaikki mm-tasolla kilpailevat urheilijat, mutta ne HUIPUT! Kyllähän Hgi:n mm-kisoissa juostiin naisten satasta ajalla yli 14 sekuntia personal best, eikä siinä varmaan tarvi liiemmin dopingia epäillä...


    • Veteraanienveteraani

      Veridopingissa taas uusi aine käyttöön

      Kroonista munuaisten vajaatoimintaa sairastavien anemian hoitoon tarkoitettu lääke on uusin tulokas doping-urheilussa.

      Viime maaliskuussa EU:n alueella myyntiluvan saanut Dynepo on tuorein kehitysversio erytropoietiinista eli eposta eikä se tiettävästi vielä näy dopingtestissä. Dynepo on urheilussa kiellettyjen aineiden listalla.

      Dynepo eli epoetiinidelta on hormoni, joka kiihdyttää punasolujen tuotantoa luuytimessä. Veren punasolut sisältävät hemoglobiinia, joka on happea elimistössä kuljettava valkuaisaine.

      Viime vuonna markkinoille tuli epon edellinen parannettu versio darbepoetiini ja se otettiin nopeasti käyttöön myös kestävyysurheilussa.

    • Veteraanienveteraani

      Tässä taas puhtaan urheilun puolustajille miettimistä! Juttu IS 25.10.2002:

      Kuulantyöntäjä Ville Tiisanojan ja kiekonheittäjä Timo Tompurin autosta löytyi viime keväänä dopingaineita.

      Kaksikko oli 28. huhtikuuta palaamassa autolla Espanjan-harjoitusleiriltään Suomeen. Ranskan tulliviranomaiset pysäyttivät heidät lähellä Lyonin kaupunkia.

      Suomalaisten passit tarkastettiin, jonka jälkeen heidät komennettiin ulos autoista. Viranomaiset tutkivat auton ja löysivät kojelaudan alle kätketystä kotelosta lääkeaineita.

      IS:n saamien tietojen mukaan kotelossa oli 30 tablettia efedriiniä ja 44 tablettia klenbuterolia. Molemmat aineet ovat Suomen Antidoping -toimikunnan kiellettyjen aineiden luettelossa.

      Eilen Ilta-Sanomille lähettämässään tiedotteessa Tompuri ja Tiisanoja kertoivat, etteivät tienneet aineiden olemassaolosta mitään ja että niiden löytyminen tuli heille täytenä yllätyksenä.

      • ukkeli

        Vättivät vielä vakavalla naamalla,ettei tiedä mitään niistä.Ihan sattumalta kaksi douppaajan näköistä huippu-urheilijaa ja läjä pillereitä......sattumaapa joo hyvinkin :)

        Tompuri vielä entinen voimailija......nehän ei käytä mitään :)


    • afe

      tietää tulokset, jos Vladimir Kuts olisi testattu nykymenetelmin Melbournessa -56.

      • Veteraanienveteraani

        ja kauas ne lonkerot yltävät. Tokkopa se Kutskaan puhdas oli.


      • afe
        Veteraanienveteraani kirjoitti:

        ja kauas ne lonkerot yltävät. Tokkopa se Kutskaan puhdas oli.

        naapurissa varmaan tiedettiin, miten sotilaatkin jaksaa väsymystä vastaan.


      • Veteraanienveteraani
        afe kirjoitti:

        naapurissa varmaan tiedettiin, miten sotilaatkin jaksaa väsymystä vastaan.

        ne suomalaisetkin sota-aikana miten sotilas jaksaa. Heilläkin oli sitä "höökipulveria" josta sitten muodostui yleinen dopingaine hiihtäjien keskuudessa. Heikki Hasukohan se oli joka siitä jossain TV-ohjelmassa puhui hyvin avoimesti!


    • Veteraanienveteraani

      on mennyt. Samanlaisia dopingpellejä ne kaikki ovat. En usko puhtaaseen urheiluun, usko on kadonnut tässä matkan varrella totaalisesti. Kyllä nämä hommat kaikilta tahoilta ovat sen niin raadollisesti osoittaneet. Pelkää selittelyä, pillereitä ja ruiskuja. Alla muutama lainaus viimeisimmistä uutisista!

      Kaleva 13.11.2002 klo 19:03 :
      Italian olympiakomitean Donati: Dopingtaistelu toivotonta
      Italian olympiakomitean (CONI) tutkimusjohtaja Alessandro Donati pitää dopingin vastaista taistelua toivottomana.
      Donatin mukaan urheilijoiden taustalla on liian paljon tahoja, jotka ovat valmiit auttamaan urheilijoita menestymään keinolla millä hyvänsä.
      Donati esitti synkkiä näkemyksiään kansainvälisessä urheilukonferenssissa Kööpenhaminassa.
      "Urheilujärjestöt, hallitukset ja valmentajat ovat lyöttäytyneet yhteen, jotta urheilijat voittaisivat mahdollisimman paljon mitaleja. Tämä tekee dopingin vastaisen taistelun toivottomaksi", Donati arvioi.
      Hänen mukaansa dopingin käyttö mahdollistuu, koska sekä poliittiset että taloudelliset intressit ajavat kohti menestystä.
      Oman mausteensa soppaan tuovat myös ylikansalliset lääkealan yritykset, jotka tienaavat miljardeja euroja vuosittain myydessään tuotteitaan urheilijoiden käyttöön.
      STT

      Kaleva 14.4.2002 klo 14:45 :
      Maastopyöräilijä kärysi eposta
      Hollantilainen maastopyöräilijä Bas van Dooren ilmoitti torstaina päättävänsä kilpauransa dopingkäryn vuoksi.
      Van Dooren sai vuoden kilpailukiellon suorituskykyä parantavan EPO-hormonin käytöstä ennen syyskuussa järjestettyjä MM-kisoja.
      Van Dooren, 29, valmistautui Kaprunin MM-kisoihin kielletyin keinoin osaksi siksi, että hän koki kisat viimeiseksi mahdollisuudeksi pelastaa hiipuva uransa.
      Tavoitetta hankaloitti Kaprunin mutainen kisareitti, millainen ei ollut aiemmin sopinut van Doorenin ominaisuuksille. Hän sijoittui 11:nneksi.
      "Tarvitsin mahtituloksen uran jatkamiseksi. En ole koskaan pärjännyt niin hyvin sellaisella radalla. Siinä on todiste EPO:n tehosta", van Dooren sanoi.
      Van Dooren kertoi kaivaneensa internetistä tietoja EPO:sta ja maksaneensa hormonista noin 400 euroa. Kaksi päivää ennen MM-kisoja van Dooren joutui dopingtestiin, eikä aine ollut vielä hävinnyt elimistöstä.
      Van Dooren voitti urallaan kaksi maailmancupin kilpailua vuosina 1999 ja 2000. Sydneyn olympialaisissa 2000 hän oli tyrkyllä pronssille, mutta rengasrikko vei paikan palkintopallilla.

      • Veteraanienveteraani

        vähän aikaa sitten oli Kalevassa maininta nelikymppisestä pohjoissuomalaisesta arvokisapainonnostajasta joka kuoli äkillisesti. Mitenkähän on etteivät mömmöt olisi olleet edes auttamasta suhteellisen nuoren miehen poislähtöä?


    • onpa juttuja

      melkoista tekstiä!

    • jnr

      ""Hartonen tulla tupsahti hetkessä kuten Villekin? ""

      Et ole näköjään seurannut suomalaista yleisurheilua _ollenkaan_. Hartonen ei todellakaan tullut tyhjästä. Kuten ei tullut Vakkurikaan. En juurikaan jaksanut lukea pidemmälle ilmiselvän penkkiurheilija-amatöörin sepustuksia..

      En silti kiellä etteikö aineita käytettäisi mutta tälläiset wannabet lähinnä huvittaa.

    • jepjee

      tää on asiaa, mut ei näistä puhuta!!!! kuten ei myöskään ruotsittarien menestyksen saloista. suut suppuun vaan, tää urheiluhan on hyvä bisnes ja viihdettä. naisurheilijat eivät mene enää edes kentälle ilman meikkejä, tukka trimmattuna - tahtoo tietenkin mallibisnekseen, vrt. esim. kluft reebok-mallina.
      ja todellakin, vain tyhmät ja aloittelijat jää kiinni: suomalaiset kärähtää silloin harvoin kun pärjäävät, mut usein vissiin myös yritetään pärjätä ilman ja sitten karsitaan suomen pojat ja tytöt ulos finaaleista: ei ilman aineita pärjää huipulla.
      antidoppaajat kulkevat jatkuvasti dopingkehittelyn jäljessä, ja kun tunnetusti on menetelmiä jotka EI NÄY TESTEISSÄ, niin hyvänen aika: kenellepä noista ei mitali kelpais - siitähän on elämä ja elanto, maine ja mammona kiinni...
      ja tietysti PUHTAITA POIKKEUKSIAKIN on, mutta poikkeus tunnetusti vahvistaa säännön. Että tervemenoa vaan katsomaan dopingkehittelyn kisoja.

      • Timbert

        Kaikissa urheilulajeissa pärjää se, jolla on rahaa eniten. Säännöt muuttuu sitä mukaa, kun uusia aineita keksitään. Ei piirinmestaruuskisat ketään kiinnosta.

        "Losers always do their best, winners go home and fuck the prom queen."


    • hyvä kirjoitus

      Hyvä Veteraanienveteraani, että uskallat kirjoittaa asioita niiden oikeilla nimillä ! Listaa tulisi vaikka kuinka paljon, esim. suomalaisnaisten todella hurjat tulokset 1970-luvulla.

      Haluaisin tähän lisäyksenä korostaa sitä, että tänä päivänä tuskin yksikään suomalainen arvokisa-kilpailija on noussut tuloksiinsa puhtain eväin. Suomessakin valmentajien "sisäpiiri" ja heidän valmennettavansa ovat päätyneet samaan kuin Venäjällä:

      "Jos joku aikoo kilpailla yleisurheilussa ilman doping-aineita, hän on TYHMÄ". Suomessa on vain se ongelma, että kaikkien pitää itse hankkia salaa aineensa. Se vaikeuttaa huomattavasti asiaa.

      Etulyönnissä ovatkin lääkärien tai muiden sairaala-ympäristössä toimivien urheilijalapset. Hehän saavat helposti varmasti puhtaita ja laadukkaita aineita. Voin kertoa, että erään suomalaisen kaupungin viime vuosien Kalevan-Kisamitalistit ovat järjestään näiden miljöiden tuotoksia. Enempää en siitä asiasta uskalla kirjoittaa.

      • Zak74

        Mitenhän sitte lie norjalaiset hiihtäjät esim ennen Lahden kuuluisia mm kisoja norjalaisia oli pilvin pimein kärki porukoissa mutta mm kisoissa ei juuri tainnut menestystä tulla. Ja sekin vielä että melkein joka vuosi sieltä putkahtaa tavallisisille pulliaisille uppo outoja hiihtäjiä ja kärkeen tietenkin. Kuulin tossa aiemmin että, norjan hiihtoliitto ja antidoping toimikunta toimivat samassa rakennuksessa oiskohan siinä jotain minkä takia norjalaisia ei dopingista kärähdä


    • Kaikki ennallaan

      Eihän nämä hommat tunnu miksikään muuttuva!

    • t.t.t

      Huvittavaa katsella kuinka suomalaiset suu vaahdossa väkisin yrittävät mustamaalata urheilijat nykyään :). En kiellä etteikö dopingia käytettäisi, mutta on täysin väärin sanoa että kaikkihan siellä huipulla käyttää, tällaisesta väitteestä puuttuu reaalinen tarkastelu kokonaan.

      Ensinnäkin, missä vaiheessa tuo dopingin käyttö oikein alkaa? Vai ovatko huiput käyttäneet aina aineita (jo 10-sarjasta lähtien)? Jos jaksatte tutkia, niin 90% maailman yleisurheilun huipuista on tehnyt huipputuloksia jo nuorena, 15-sarjassa ja sitä nuorempana. Näistä sarjoista kehitys on ollut tasaista ja lopulta se on johtanut maailman huipulle. Suomalainen oiva esimerkki tästä: Petri Keskitalo, käsittämättömän kovia tuloksia jo junnusarjoissa ja tasaisella kehityksellä nousi 10-ottelussa aivan huipputuloksille.

      Toinen kysymys: jos nykyään vedetään kaikki aineet kurkusta alas, miksi useissa lajeissa jäädään älyttömästi doping-maailmanennätyksistä (esim. heitot, naisten juoksut)? Vaikka harjoitusmetodit ja välineet on varmasti optimoitu huippuunsa, ei päästä lähellekään tuon ajan ennätyksistä. Ja kaiken lisäksi mukana on vielä tummaihoisia, joilla on todistetusti enemmän nopeita lihassoluja. Ei silti vaikkapa naisten 400m ja 800m ennätykset ole lähelläkään!

      Ottakaapa nyt järki käteen vaahtoajat ja katsokaa faktoja. Erikoisen nopea kehitys ei ole normaalia, mutta urheilija joka on tehnyt kovia tuloksia jo lasten sarjoissa voi tehdä kovia tuloksia puhtaana myös aikuisissa. Tilanne ei todellakaan ole niin synkkä kuin te annatte ymmärtää.

    • Tapsa K

      Aika moista tuntemattomuuta asiasta en ollut koskaan häntäpäässä sm-maastojen läheskään häntäpäässä.Sijoitukset 60 luvulla jr.66v.sija 7.67v.3 68v.3 69v.4 ..yl.6km 70v.9

    • porvari88

      vitun pellet herätkää eiks teil oo muuta elämää ku kirjotella tänne turhaa paskaa menisitte saatanan soosupummit töihin

      • tekopyhääpaskaa

        Olepa sinä orja hiljaa vain töissäsi ja anna muiden ajatella. se kun on ihmisen tärkein työkalu.
        Dopingista ja käryistä ei voi kuin taivastella kuinka noitavaino ulkopolitiikka on tuhonnut nuorten venäläisurheilijoiden maailman, Ei se putinia liikuta jos jenkit määrää wadan väärentämään doping rikkeen juridista näyttöä. EI, putin vain saa lisää kannatusta.
        Eihän se nyt edes ole tieteellisesti mahdollista että 150 miljoonan kansan urheilijat häviää kaikissa anaerobisissa lajeissa esim. euroopan lilliputtimaiden urhelijoille minuutti tolkulla.
        Eikös se asia olekin nyt niin että itänaapurissa EI VOIDA OTTAA DROPPIA MUTTA LÄNNEN PIKKUMAAT SAA KÄYTTÄÄ HUULIRASVAA IHAN VAPAASTI.


    • Anonyymi

      Näin olympilaisten yleisurheilun taas alkaessa täytyy antaa tämän viestiketjun aloittajalle tunnustusta tarkkanäköisyydestä. Kreikkalaiset pikajuoksutähdet eivät todellakaan olleet puhtain paperein liikkeellä. Hei jäivät nolosti kiinni omien olympialaistensa alla 2004. Lisäksi hänellä oli oikea kutina siitä, miten lääketehtaiden laboratoriot olivat mukana doping -bisneksessä. 2003 lähti paljastumaan Balco-laboratorion härski peli, jossa olivat osallisina lukuisat tähtiurheilijat Marion Jones mukaan lukien.

      Sen verran aloittajan kirjoitusta korjaisin, että 60-luvun loppupuolella Lasse Viren pärjäsi varsin mainoisti juniorisarjojen maastojuoksuissa (hopeaa M18 1967 ja kultaa M20 1969). Tapio Kantanen on kaikesta päätellen käynyt itse oikeaisemassa häntä koskeneita tietoja. 60-70 -luvun taitteessa tapahtui suomalaisen kestävyysjuoksun tasossa selvä nousu ylöspäin kansainväliselle tasolle. Ei tämä pelkästään vippaskonsteilla selity.

      Toisaalta verimanipulaation on väitetty parantaneen 6 % tulosta kestävyysmatkoilla ja kestävyysurheilijoiden väitetään palautuneen nopeammin steroidien avulla. Jää kuittenkin todennäköisesti arvoitukseksi, missä määrin 70-luvun kestävyysjuoksussa vippaskonsteja käytettiin. Joka tapauksessa 6 % parantuminen 10000 metrin juoksussa tarkoittaisi sitä, että 30 minuutin aika paranee tasolle 28 minuuttia ja 12 sekuntia. 70-luvulla tuo tarkoitti muutosta ynnä muut -sarjasta kansainväliselle huipputasolle.

    • Anonyymi

      Valitettavasti Lasse sortui myös dopingiin. Sovitaanko että myönnetään ikävätkin tosiasiat.

    • Anonyymi

      Arvostaisin huippu-urheilijoita jos puhuisivat rehellisesti mitä pitää käyttää ja kuinka paljon, että saavuttaa esim. olympiakullan hiihdossa. Sitten juniorihiihtäjät voisi päättää haluavatko lähteä kemialliseen urheiluun mukaan vai ei.

      Lisäksi dopingtestaus voitais lopettaa kokonaan kun urheiljat kertoisi avoimesti mediassa asiat halki.

      Sitten sponsorit voisi päättää haluavatko tukea tätä doping-pornoa vai ei. Periaatteessa penkkiurheilijathan sen lopulta päättäisivät haluavatko maksaa tämän hullutuksen näkemisestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe