H&M - postimyynti vs. tavaratalot

Ihmetystä

Hei!

H&M:n kuvastossa on ns. normaalivaatteita, joissa on isompi mitoitus (usein 48 saakka, mutta joskus myös suurempia kokoja). Tiedättekö, miten tavarataloissa on postimyyntiluettelossa olevien vaatteitten laita?

1) Myydäänkö niitä kaikkia myös tavarataloissa? Eli voinko mennä myyjältä kysymään luettelon kanssa: "Anteeksi... Missähän teillä on tämä paita?"

2) Onko normaalikokoisten puolella kokoja mihin saakka - lainkaan niin isoja kuin kuvastossa?

Niinä kertoina, joina olen H&M:llä käynyt (kaupungissamme ei sitä ole), olen uskaltanut tutkia vain Big is Beautiful -osastoa. En ole yksinkertaisesti kehdannut mennä teinien joukkoon tonkimaan vaatteita, joiden koon sopimattomuuden minulle näkee jo kilometrin päästä. Onko joku ollut rohkeampi? Auttakaa siis, jos osaatte. :)

7

14959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sii

      H&M-liikkeet ja H&M Rowells postimyynti ovat periaatteessa eri firmoja. Kuvaston vaatteita ei siis välttämättä löydy kaupoista, vaikka paljolti samaa tavaraa onkin. Kokoluokituksista en tiedä.

    • foorumin

      h&m:stä en ole kertaakaan pongannut kokoa 46 isompaa. Nekin löytyvät yleensä housuista. Paitoijen koot ovat max.42. Itse kuulin kerran jonkun spekuloivan, ettei isoja kokoja tarjota myymälöissä koska isot naiset eivät kehtaa tulla kaupoille?

      Itse hämmästyin tätä mutta aloin sitten ajatella - tosiaan, kuinka monta kertaa jossain foorumissa olen nähnyt oikeasti xl-kokoisen naisen joka ylpeänä etsii itselleen oikean kokoista vaatetta? Minunkaan kokoisiani - 46 - löytyy hyvin vähän kun katselee nuoria henkkamaukassa.

      Kyselin vähän ympäriltäni, ja hämmästyin miten paljon isokokoiset ja pyöreät ihmiset tosiaan tekevät ostoksia nettikaupoissa. Eräs teiniäiti - kokoa 50, ei astu kotoaan muuten kuin ruokakauppaan koska tuntee itsensä niin lihavaksi ja rumaksi. Kaupassakin joku äijä oli käynyt kommentoimassa että oisko syytä laihduttaa.

      Itse olen päässyt eroon tuosta huonosta itsetunnosta, ja osaan jo vastata tuollaisiin kysymyksiin (joita ei kyllä ole tullut enää 6 vuoteen ainuttakaan) napakasti että parempi pullukka kuin huonokäytöksinen typerys. Olen tämän kokoinen eikä minun ole tarvis laihduttaa, ellen sitten saa jotain maagista innostuspotkua persauksiin. Mutta hyvin monella, jopa kokoa 42 käyttävillä tytöillä on surkea itsetunto. Miksi?!

      • Kävin siellä minäkin

        Forumin H&M:ssä ei ole lainkaan B&B-mallistoa. Käypä Aleksilla Kämpin talossa, niin sieltä löytyy.


      • Big is beautiful mallistoa ...
        Kävin siellä minäkin kirjoitti:

        Forumin H&M:ssä ei ole lainkaan B&B-mallistoa. Käypä Aleksilla Kämpin talossa, niin sieltä löytyy.

        Heissan, Oulusta kirjoittelen ja täällä H&M:ssä ei ikävä kyllä kyseistä mallistoa löydy..:(
        Onko kenelläkään tietoa missä lähin liike voisi sijaita..? Kiitoksia etukäteen! :)


      • kokoa 34-36

        Olen oikeasti kokoa 34-36, mutta H&M:ssä joudun ostamaan paitoja kokoa 40 ja minulla on pienet rinnat. Ymmärrän hyvin, että normaalikokoisilla ei ole helppoa löytää H&M:stä mitään päällemahtuvaa vaatetta. Housut toisaalta ovat H&M:ssä 34 tai 36.

        H&M:ssä kaupoissa mallistot voivat vaihtua hyvinkin nopeasti ja ovat ns. pintamuotia. Postimyynnissä myydään enemmän klassisia vaatteita.


    • heppatyttö95

      itte oon kokoo 38 oleva tyttö. enkä löydä ittelleni oikeesti istuvia vaatteita koska, silleen 'normaalia' lihaksikkaampi ja rotevanpi, levee seljä ja hartiat, pienet rinnat ja kapeahko vyötärö, omasta mielestäni näytän vähän tiimalasilta :D ´
      en löydä itselleni vaatteita koska paidat jäävät hartioista ja haukkarista kiinni, sitten kun löytää sellasen paidan mikä istus muuten niin on sitten muuten päällä oikein teltta. :d ja ei oikeen oo varaa ostaa puman tai adidaksen toppeja/t-paitoja missä on suht sopivia malleja mullekkin.
      kellään mitään tietoo mistä sais vaatteita ostettua.
      ja tää sama ongelma on rintsikoissa, jos ne menee sopivasti ympäri, eikä ahista/purista niin sit ne on itse rinnoista liian isot. jos rinnoille sopivat niin sit muuten liian pienet :d

      • H&M:n ohittava

        Rintaliiveissä ei pitäisi olla ongelmaa koska ne voidaan valita erikseen ympärysmitan ja kuppikoon mukaan. Ensin valitaan ympärysmitta napakan tiukaksi ja sen jälkeen rinnoille sopivat kupit. Kuppikoossa vaihtoehtoja löytyy runsaasti ellei ympärysmitta ole poikkeuksellisen pieni tai iso (esimerkiksi isossa ympärysmitassa ei löydy AA kuppia). Kannattaa kokeilla myös jatkopalaa jos tarpeeksi suurta ympärysmittaa ei löydy sopivalla kuppikoolla olevista rintaliiveistä.

        Ei kannata käydä H&M kaltaisissa halpiskaupoissa, niissä myydään vain normikokoisille massavaatteita. Erikoismyymälöistä löytyy paremmin, mutta hinta on tietenkin korkeampi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe