Hauva ja sauvakävely

YrjöJurri

Kun tuo uusi koiralaki tuli ei juuri ole uskalla edes metsässä koiraa vapaana pitää koska joku nutturapää kuntoilee kuitenkin lakikirja kourassa. On muuten turha haaveilla koiran kanssa sauvakävelystä vaikka kaverina on äärettömän ystävällinen kultainen noutaja. Toki olen harrastanut kansalaistottelemattomuutta ja antanut koiran olla vapaasti, koska koira seuraa minua kun hai laivaa, mutta kun noutaja on kyseessä uteliaisuus ja tervehtimisen halu voittaa usein komennot.

Onko muilla ollut samoja ongelmia ja kuinka olette sauvakävelleet hauvan kanssa?

7

1412

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • YrjöJurri

   PS. Nyt huomasin että asiaa oli jo käsitelty.

   Olen kokeillut vyöttää itseni fleksiin, mutta kun koira ei aina halua mennä minun tahtiini ja stoppaa haistelemaan tien penkkoja, menosta tulee harmittavan nykivää. Toki sulan maan aikaan ajan autolla ´muutaman kilometrin päähään kankaalle jossa löytyy polkuja ristiin rastiin ja annan koiran juosta vapaasti.

   • Molla

    Esim. Artun koiratarvikkeesta saat vyön itsellesi johon koiruuden voipi kiinnittää. Onnistuu sauvakävely ja juokseminen. Opeta koirallesi että nyt mennään ja nuuskimiset ovat tälläisellä vyölenkillä kiellettyjä. Ainakin minun koirani oppi sen tosi nopsaan. Erikseen sitten koiran omat haistelulenkit ; )


   • ...kyllä...

    ..tosiaan hyvin nopeasti, että sauvakävelyllä mennään ihmisen tasaista tahtia, eikä äädä nuuhkimaan. Itse teen viikossa 10-12 lenkkiä koiran kanssa, puolen tunnin lekit mennään minun tahtiin mutta kun mennän pidemtään (usein tunti- puolitoista), jäädään hetkeksi jossain tietyssä kohdassa palloa heittelemään - koira kun on nuori. Muiden perhewenjäsenten kanssa tai minun kanssai ilmaan sauvoja koira pomppii ja nuuhkii, mutta sauvat kertoavat että nyt mennään.

    --ja se vyö; kesällä käytän kangashuivia, johon fleksi onpujotettu, talvella tavallista miesten vanhaa nahkavyötä. Ei siinä mitään ihmeitä tarvitse. Aloittaessa pidin vähän aikaa oikean käden sauvaa ilman rannelenkkiä että pystyin reagoimaan nopeasti, mutta se vaihe meni nopeasti. Ei kun iloa lenkkiin!


  • kusettaja on niin,

   että pidä koirasi kiinni kun ulkoilutat sitä. Ei vastaantulijat tiedä ....ei se ole vihainen meidän moppe!, näin sanoo yleensä ongelmainen koiran kusettaja. Minulle kävi niin, että suuri ronttikoira hyökkäsi sauvoihini kiinni kun oli irrallaan.Ymmärsin kyllä, että kyseinen koira oli varmaan saanut isännältään sauvasta joskus kun noin häiriköi.Koiralla pitää olla koiran laki, kun se on suomen laissakin säädetty. Kiinni että pysyy häiriköimättä. Minulla on ollut koira kolmetoista vuotta, eikä se koskaan ollut ongelma vastaantulijoille, koska oli aina remmin päässä kiinni.

   • -.-

    Onneks olkoon sit vaan.


   • YrjöJurri

    On eri asia nämä taajamissa olevat kuntopolut jossa väkeä kun pipoa ja osa on koirapelkoisia, toki syystäkin.

    Jos tuolla ns. helevetin kuusessa, siis keskellä ei mitään, tulee joku vastaan tuskin se koiraa pelkää, koska on monasti metsästäjä tai näkee jo koirasta mikä se on elukoitaan.


   • puska-jussi
    YrjöJurri kirjoitti:

    On eri asia nämä taajamissa olevat kuntopolut jossa väkeä kun pipoa ja osa on koirapelkoisia, toki syystäkin.

    Jos tuolla ns. helevetin kuusessa, siis keskellä ei mitään, tulee joku vastaan tuskin se koiraa pelkää, koska on monasti metsästäjä tai näkee jo koirasta mikä se on elukoitaan.

    "tseh,tseh, kiltti hauva, tsehtseh, mistäs oot karannu, ootpa söpö...aikansa siliteltyään huomaa, että on koira sittenkin susi"
    nimim. blondi metsässä ( ei ole koiraa karvoihin katsominen, vaikka ois pöpelikössäkin)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   199
   3636
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   263
   2516
  3. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   125
   1762
  4. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   384
   1695
  5. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   50
   1379
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   126
   1294
  7. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   75
   1015
  8. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   3
   997
  9. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   46
   957
  Aihe