Hauva ja sauvakävely

YrjöJurri

Kun tuo uusi koiralaki tuli ei juuri ole uskalla edes metsässä koiraa vapaana pitää koska joku nutturapää kuntoilee kuitenkin lakikirja kourassa. On muuten turha haaveilla koiran kanssa sauvakävelystä vaikka kaverina on äärettömän ystävällinen kultainen noutaja. Toki olen harrastanut kansalaistottelemattomuutta ja antanut koiran olla vapaasti, koska koira seuraa minua kun hai laivaa, mutta kun noutaja on kyseessä uteliaisuus ja tervehtimisen halu voittaa usein komennot.

Onko muilla ollut samoja ongelmia ja kuinka olette sauvakävelleet hauvan kanssa?

7

1413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YrjöJurri

      PS. Nyt huomasin että asiaa oli jo käsitelty.

      Olen kokeillut vyöttää itseni fleksiin, mutta kun koira ei aina halua mennä minun tahtiini ja stoppaa haistelemaan tien penkkoja, menosta tulee harmittavan nykivää. Toki sulan maan aikaan ajan autolla ´muutaman kilometrin päähään kankaalle jossa löytyy polkuja ristiin rastiin ja annan koiran juosta vapaasti.

      • Molla

        Esim. Artun koiratarvikkeesta saat vyön itsellesi johon koiruuden voipi kiinnittää. Onnistuu sauvakävely ja juokseminen. Opeta koirallesi että nyt mennään ja nuuskimiset ovat tälläisellä vyölenkillä kiellettyjä. Ainakin minun koirani oppi sen tosi nopsaan. Erikseen sitten koiran omat haistelulenkit ; )


      • ...kyllä...

        ..tosiaan hyvin nopeasti, että sauvakävelyllä mennään ihmisen tasaista tahtia, eikä äädä nuuhkimaan. Itse teen viikossa 10-12 lenkkiä koiran kanssa, puolen tunnin lekit mennään minun tahtiin mutta kun mennän pidemtään (usein tunti- puolitoista), jäädään hetkeksi jossain tietyssä kohdassa palloa heittelemään - koira kun on nuori. Muiden perhewenjäsenten kanssa tai minun kanssai ilmaan sauvoja koira pomppii ja nuuhkii, mutta sauvat kertoavat että nyt mennään.

        --ja se vyö; kesällä käytän kangashuivia, johon fleksi onpujotettu, talvella tavallista miesten vanhaa nahkavyötä. Ei siinä mitään ihmeitä tarvitse. Aloittaessa pidin vähän aikaa oikean käden sauvaa ilman rannelenkkiä että pystyin reagoimaan nopeasti, mutta se vaihe meni nopeasti. Ei kun iloa lenkkiin!


    • kusettaja on niin,

      että pidä koirasi kiinni kun ulkoilutat sitä. Ei vastaantulijat tiedä ....ei se ole vihainen meidän moppe!, näin sanoo yleensä ongelmainen koiran kusettaja. Minulle kävi niin, että suuri ronttikoira hyökkäsi sauvoihini kiinni kun oli irrallaan.Ymmärsin kyllä, että kyseinen koira oli varmaan saanut isännältään sauvasta joskus kun noin häiriköi.Koiralla pitää olla koiran laki, kun se on suomen laissakin säädetty. Kiinni että pysyy häiriköimättä. Minulla on ollut koira kolmetoista vuotta, eikä se koskaan ollut ongelma vastaantulijoille, koska oli aina remmin päässä kiinni.

      • -.-

        Onneks olkoon sit vaan.


      • YrjöJurri

        On eri asia nämä taajamissa olevat kuntopolut jossa väkeä kun pipoa ja osa on koirapelkoisia, toki syystäkin.

        Jos tuolla ns. helevetin kuusessa, siis keskellä ei mitään, tulee joku vastaan tuskin se koiraa pelkää, koska on monasti metsästäjä tai näkee jo koirasta mikä se on elukoitaan.


      • puska-jussi
        YrjöJurri kirjoitti:

        On eri asia nämä taajamissa olevat kuntopolut jossa väkeä kun pipoa ja osa on koirapelkoisia, toki syystäkin.

        Jos tuolla ns. helevetin kuusessa, siis keskellä ei mitään, tulee joku vastaan tuskin se koiraa pelkää, koska on monasti metsästäjä tai näkee jo koirasta mikä se on elukoitaan.

        "tseh,tseh, kiltti hauva, tsehtseh, mistäs oot karannu, ootpa söpö...aikansa siliteltyään huomaa, että on koira sittenkin susi"
        nimim. blondi metsässä ( ei ole koiraa karvoihin katsominen, vaikka ois pöpelikössäkin)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      273
      2843
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1240
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      19
      1036
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe