6.vuotias

iskä

Ammatti valmentaja sanoi että ei tule SM -mestaria 6.vuotiaasta kasvaa liian pitkäksi mutta heti hyvillä sijoilla SM-tasolle mahdollista! Nauraisiko vai itkisikö?

11

1967

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta on muitakin

      syitä: aika ei riitä kuvioitten harjoittamiseen.

      • iskä

        Tyttö luistellut 4v. lähtien, nyt 6v. neljäkertaa viikossa treenit, et taida tietää lajista mitään!


    • 6.vuotias! Lue tämä!! tärkeää!

      Hei, olen sitä mieltä kaikista harrastuksista että ne pidettävä kohtuullisissa treeni määrissä, esim: 4 kertaa vk:ssa on liian paljon alle kouluikäiselle lapselle. ja lasta ei pitäisi vanhemman ruveta niin kilpailuttamaan,jos lapsi ei itse halua, ja kilpailut luisteluissa on aika rankkia.sen tiedän! Kävin itse ennen luisteluissa 3-4 vk:ssa luistelussa, mutta se lopahti vähäsen koska sitä ei sillein jaksa jos on koulussa, aatellen jos koulussa on viikossa noin.3 kokeet ja niihin täytyis lukea kun pitäis vielä ehtiä käymään luisteluissa vieläpä 4-kertaa vk:ssa. harrastus vie aikaa! ottakaa kantaa! mitä mieltä olette?

    • Luistelijoiden äiti

      Asiaa varmaan kannatta miettiä. Mitä lapselta harrastuksen suhteen odotatte? Miksi lapsi käy 4 kertaa viikossa luistelemassa? Jos luistelun harjoittelu on noin tiivistä 6-vuotiaalla, niin yleensä vanhempien ja valmentajien tähtäin on jossakin eikä kyseessä ole vain kiva harrastus. Harva alle kouluikäinen ainakaan ehdottomasti vaatii lähes ympärivuotista ohjattua yhden lajin treeniä tuolla tahdilla.

      Itselläni on 2 luistelijalasta, joista nuorempi päätti juuri lopettaa, kun treenimääräksi olisi tullut 4xviikko aiemman 2x sijaan. Isompi (8v)haluaa luistella, mutta hänkin on sitä mieltä, että 4xviikko oheisharjoitteineen riittää hyvin. Itse asiassa eteneminen (esim. axel, kaksoishypyt) oli huomattavasti nopeampaa, kun luistelukerrat välillä olivatkin vain 3x viikko!

      • Jääprinsessan äiti

        Nimimerkki "Luistelijoiden äiti" puhuu asiaa. Olen monesti miettinyt onko älytön treenimäärä pienenä ihan oikeasti tarpeen, vai onko se yksi niistä asioista, joita tehdään "koska näin on aina tehty". Meille tullee paljon vaikutteita itänaapurin (neuvostoajan) kulttuurista ja siellähän tunnetusti tahkottiin kurilla ja määrällä. Meidän 8-vuotiaalla on harkkoja jo 6 x vko plus oheiset ja olen kyllä vilpittömän huolissani siitä, kuinka pitkälle into kantaa jos ei elämässä ole yhtään vapaa-aikaa...


    • sisätossut

      Moi, Miks et juttelisi tästä tyttösi kanssa. Haluaako hän treenata niin paljon viikossa. Sillä kyllä se treenit ja koulun saa yhteen luistamaan kun hieman sumbliia ja tekee kompromissejä. Ite ylä asteaikoina luistelin 5 kertaa viikos ja oheiset ja tanssitunnit päälle. Plus itsenäinen harjoittelu. Ja oli vaikka kolmet kokeetki viikossa ni kävin treeneissä. Ja sain kokeista hyviä numeroita. Se pitää vain sumblia.

    • luistelijan äiti

      että jos tyttäresi pärjännee ihan ok taitoluistelussa. Mutta hänestä ei valmentajan mukaan voi tulla huippua. Harrastuksena siis hänelle on ihan ok, mutta jos haluatte kovia tuloksia kannattaa harkita toista lajia.

      Pituus kasvu on ongelma luistelijoille. Pitkän on paljon vaikeampi toteuttaa onnistuneesti hyppynsä...
      Tämä on oikeastaan ihan oikein että valmentaja tämän sanoo, toinen vaihtoehto (joka on paljon yleisempi) on että valmentaja ylistää luisetelijaa tämän vanhemmille syittä (=valehtelee) ja lajiin sopimaton muuten lahjakas lapsi uhraa aikansa harrastuksessa johon hän ei sovellu ja saman aikaisesti laji johon hän olisi soveltunut jää kokematta (=saanut positiivisia kokemuksia).

      Eli jos sinulle riittää harrastus joka kestää yleensä max 14 vuotiaaksi jatka luistelussa. Mutta jos lapsesi on kunnianhimoinen ja liikunnallisesti lahjakas kokeilkaa jotain muutakin koska pian se on liian myöhäistä!

      • syyskuun lehti

        Jos likka ei pärjää yksärin ni ei se haittaa. Voihan hän siirtyä jäätanssin puolelle tai muodostelmaluistelijaksi. Eikä sitä vielä tiedä. Ja miks kaikil vanhemmil on hirvee tarve saada lapsensa ykköspallille ja pokaaleja? Mitä jos vaikkä hän nauttiskin luistelusta vaikka ei oo kärki nimiä?
        Hei nyt ei kannata ottaa lian vakavasti. Aika näyttää miten asiat menee.


    • hmmmmmmmm

      Kova treenaus vaikuttaa pituuskasvuun. Sitä on siis vaikea ennustaa 6-vuotiaasta. mm. Carolina Kostner on melko pitkä 170 cm ja ei se ole hänen menestystään estänyt. Rakenteelliset seikat, kuten notkeus vaikuttaa pituutta enemmän.

    • ????

      Onko teidän seuroissa tapana saada palautetta valmentajalta? Minä olen sitä kaivannut, en toki tuollaista mitä aloittaja on saanut. :) Lähinnä naurettavalta tuo tuntuu, toki jos molemmat vanhemmat ovat yli 180cm niin....
      Minä oikein mietin olenko koskaan saanut mitään palautetta lapsen kehityksestä? Muutaman kerran olen jotain kysynyt, mutta se tuntuu lähinnä kiusalliselta. Minusta pitäisi keskustella kauden alussa tavoitteista ja kauden lopussa sitten katsoa yhdessä onko niitä saavutettu ja jos ei niin miksi ? Meidän 9v tyttö harrastaa kuitenkin jo aika tosissaan. Harrastuksen parissa vietetyt viikkotunnit ovat jo todella isot.
      Ihan mielenkiinnosta siis kyselen miten muissa seuroissa toimitaan?

    • Silmut A äiti

      Meillä on hyvin läheinen suhde valmentajaan, ja rehellistä palautetta tulee usein viikottain. Viralliset kehityskeskustelut ovat 2xvuodessa.
      Meidän tytöt nyt 14 ja 10v. Molemmat edelleen hyvin innostuneita ja luistelevat SM-tasolla.
      Nuoremmalla 6-7 jääharjoitusta viikossa, enkä ole koskaan patistanut heitä treeneihin!
      Kyselen usein illalla ennen aamujäätä (klo 7 ennen koulua) haluaako herätystä ja vastaus on aina iloinen totta kai.
      Koulussa molemmilla yli 9 keskiarvoa.
      Joten ei tuota meidän perheessä ongelmia, me vanhemmat auttavat minkä pystytään. Välipalat, kuskaukset, lyhennettyä työpäivää jne...
      Mutta, mielestäni ei ole oikeata että joku kaikkitietävä sanoo että näin ja näin paljon lapset voivat tämän ikäisenä treenata...Lapset ovat erilaisia ja joillakin lapsilla on intoa ja kapasiteettiä enemmän. Näin meillä aikuisilla myös, jotkut jaksavat tehdä uraa ja toiset nauttivat erilaisista asioista. Se pitää hyväksyä! Mutta jos joku lapsi nauttii luistelusta, silloin mielestäni on hienoa tukea eikä jarruttaa. Kyllä tämä laji on sellainen että se polte pitää tulla lapsesta itse!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe