apua pelkoihin?

hnn`

kuulin tästä ja ajattelin kysäistä.. itselleni tulee ajoittaisia oksentamisenpelon kohtauksia, eli pelkään yli kaiken oksentamista ja tulee paha olo, vaikkei olisi paha olo.. tälläistä tulee juuri silloin, kun on kauhea stressi ym.
miten joogaa voisi harrastaa kotona? mitä pitäisi tehdä? ajatella jotain? voi, kertokaa mitä tiedätte, tahtoisin ainakin kokeilla, jos löytäisin henkisen rauhan tämän avulla. suuri kiitos teille jotka jaksatte lukea, ja etenkin vastanneille!

hauskaa kevättä!

3

481

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Moona

      Mistä tuo pelko sinulle tulee? Missä tilanteessa? Mitä tunteita siihen liittyy?
      Usein pelot ovat alitajuisia ja on vaikea sanoa, mistä ne johtuvat ja mistä juontavat juurensa. Syy voi olla hyvinkin syvällä.
      Ehkä kannattaisi harkita terapiaa. Joogastakin saattaa olla apua, mutta jos syy on hyvin syvällä ja tiedostamatonta, olisi ehkä hyvä hakea ammattiapua. Kun olet saanut kosketuksen omiin tunteisiisi, jooga on sen jälkeen hyvänä apuna.
      Kannattaa hakeutua ohjattuihin joogaryhmiin. Joogan syvimmän olemuksen oppii vain pätevän ohjaajan kanssa, sitä on vaikea oppia kirjoista tai videoilta. Pätevä ohjaaja varmistaa, että opit tekemään liikkeet oikein. Hän myös neuvoo oikean hengityksen ja antaa neuvoja keskittymiseen. Kun olet oppinut perusasiat, joogaa voi alkaa harjoittelemaan kotonakin itsenäisesti.
      Hyvää kevättä sinulle ja tsemppiä!

    • Asylum2

      Kannattaa kuitenkin koitaa joogaa. Mielestäni tämä auttaa ilman mitään hare krishnoja tai auroja tai kanavia sun muita aivan sen takia, että liikkeitä tehdessä opetellaan hallitsemaan omaa kehoa ja keskitytään liikkeisiin. Tätä kautta oppii tuntemaan ja kuuntelemaan kehoansa paremmin ja muutaman kuukauden päästä kun on aloittanut harjoittelun vaikuttaa fyysinen harjoitus jo mieleenkin ja osaa pitää ei-toivotut tunteet loitolla fyysisiä liikkeitä tehdessä opitulla keskittymisellä ja kehon hallinnalla.

      Liikunnalla on muutenkin erittäin positiivinen ja terapeuttinen vaikutus ihmisiin. Keho tulee paremman näköiseksi, olo kevenee, mieli paranee, itseluottamus kasvaa ja haavat paranee.

      Niin, pelkäätkö siis itse ajatusta oksentamisesta vai sitä puolitukehtumisen tunnetta niin tapahtuessa? Tieto tallaisista peloista ja jonkinlainen ymmärrys mielestäkin auttaa ennaltaehkäisemään näitä ongelmia. Sehän on selvää, että kyseesä on järjetön pelko ja jäät vain kiertämään ajatuksissasi kehää tuon oksennuspelon kanssa ja samalla ruokit sitä entisestään. Oisiko ihan perusratkaisut tähän se, tilanteen sattuessa tiedostat itsellesi, että ei tähän voi kuolla, tuntuu hirveältä, mutta ei tästä mitään seuraksia tule. Toinen on se, että oksentaminen on kehon oma mekanismi poistaa mahasta ja tai kurkusta keholle haitallista materiaalia. Tässä vain jotenkin mieli on mennyt ristiin ja mielesi yrittää vakuuttaa keholle, että nyt oksennetaan, oksennetaan ja sen ajatteleminen vain lisää sitä vaikutusta.

      Kotikonstejakin on, mutta jos ne eivät auta niin onhan se mukava käydä esim. terapeutille juttelemassa, he osaavat selventää mielen toimintaa aika tehokkaasti.

      Tsemppiä vaan ja hyvää kesää

      • päivänkakru

        ollut joskus vähän samantapaisia paha olo/pyörtymisoireita.
        Ne tapahtuivat joissain sellaisissa (tylsissäkin) tilaisuuksissa
        joissa olisi tuntunut aika nololta pyörtyä tai muuta vastaavaa.
        Sittemmin ymmärsin, että tein itselleni sen pahan olon miettimällä mielessäni, että olisipa
        kamalaa jos nyt oksentaisin tms. Eli ihan itse aiheutin sen huonon ja ällön olon.
        Minulla on ollut kyllä tapumusta pyörtyiluun niin kuin nuorilla pitkillä ja suht hoikilla tytöillä yleensäkin.
        Asylum2 vastasikin jo aika hyvin kysymykseesi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5814
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3004
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      57
      2476
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1123
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      37
      1085
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1084
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      813
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    Aihe