Miten aloitan riidan?

Joviaali Heppu

Olisi kiva edes joskus riidellä muijan kanssa, mutta mä olen ilmeisesti niin mukava kaveri, etten millään saa kunnon selkkausta aikaiseksi. Kaikkeni olen yrittänyt, mutta ilmeisesti taidot loppuu kesken kun ei aikaiseksi tule edes kunnon riidan alkua.

Harmittaa kuunnella työpaikalla kun työkaverit kertoo kuinka olivat viikonloppuna nahistelleet partnereidensa kanssa, eikä minulla ole mitään mielenkiintoista kerrottavaa.

Hyviä vinkkejä siis kaivataan, kuinka aloitan kunnollisen perheriidan ja kuinka pidän riitaa yllä, mielellään ainakin viikonlopun ajan.

Mistä naruista munun pitää vetää, että saan emännän kanssa aikaan kunnon kähinät, mielellään sellaisen ilmaa puhdistavan mallin, jossa astiat lentelee ja nyrkki viuhuu (väkivalta ei pelota, olen iso ja melko vahvakin).

24

8331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fighting for dummies

      Hauska kysymys. Mielestäni riitaa kannattaa pohjustaa huolellisella valmistautumisella jo etukäteen. Muutama edeltävä yö kannattaa nukkua huonosti kummankin, väsyneenä riitely onnistuu paljon paremmin. Pohjustelua voi tietysti harrastaa kaukonäköisemminkin, esim. voi vetää perheen taloudellisen tilanteen niin tiukille, että syntyy oivallinen kireystila riitelylle. Alustavasti voi myös lopettaa puolisolle hymyilyn ja silmiin katsomisen jo ainakin viikkoa ennen aiottua riitaa, myös puhuminen kannattaa rajoittaa minimiin, lähinnä epämääräiseen ähkimiseen puolison jotain sanoessa. Periaatteessa kielteisesti kannattaa suhtautua kaikkeen, mitä toinen ehdottaa - tämä ei siis vielä ole itse riitaa, mutta vähentää keskinäisen yhteenkuuluvuuden tunnetta, joka saattaisi toimia jarruna riidan tullen.

      Varsinaisen riidan aloitteluun kannattaa varata esim. pullo koskenkorvan viinaa. Pullo on riittävästi sopivan mielentilan aikaansaamiseksi, mutta kuitenkin niin vähän, että sen jakamisestakin saadaan riitaa. Jo etukäteen voi laatia listan kaikista niistä asioista, joita puoliso on joskus sanonut/tehnyt, ja joista laatija ei ole pitänyt. Aikajänteellä ei ole mitään merkitystä, 25 vuotta vanha asia on yhtä hyvä kuin viimeviikkoinenkin. Oikeastaan vanhat asiat ovat jopa parempia, koska mielikuvat ovat ehtineet hämärtyä ja kumpikin muistaa eri tavalla, tämä tehostaa riidan vaikutusta. Tämä lista ei vielä ole riittävä kunnon riidan aikaansaamiseksi, mutta sitä käytetään apuna siinä vaiheessa kun ns. varsinainen aihe uhkaa kuivua kokoon.

      Riitaa pohjustellaan edelleen päivän mittaan, varsinaiseen riitelyyn ilta on paras aika, kun kummallakin alkaa ns. univäsy painaa päälle. Perinteinen, erityisesti miesten soveltama esityö on häipyminen perjantaina suoraan töistä jonnekin ilmoittamatta itsestään mitään. Kun sitten lauantain puolella ilmaantuu kotiin, on riita yleensä hyvin kypsynyt jo melkein kuin itsestään, ongelmana saattaa sen sijaan olla riitelykunnon puute.

      Varsinainen riitely kannattaa mielestäni aloittaa suoraan huutamalla, ns. nälviminen käynnistelynä on turhan kesyä ja antaa vastapuolelle tilaisuuden ottaa empaattisen asenteen "onko sulla jostain paha mieli, kun sanot tuollaista". Huuto irtoaa paremmin, kun ensin ajattelee mielessään kaikkia asioita, jotka pistävät vihaksi. Huudon aihe on saman tekevä, jos ei keksi isoja voi aloittaa pienestä niin kyllä se siitä kehittyy. Varsinainen volyymi riitelyyn tulee väliin liitettävistä tehosanoista, niiden välin voi oikeastaan täyttää millä vain vrt. puppusanageneraattori. Esimerkki "Vitun idiootti oot jättäny maitotölkin pöydälle lämpenemään", joka toimii riidan liikkeellepanijana ainoastaan reippaan aloituksensa ansiosta. Hyviä ovat kaikki ns. kirosanat sekä toisen älyllistä kapasiteettia kuvailevat ilmaukset, joskin myös kumppanin ulkomuotoa luovasti kuvailevat termit kannattaa ottaa käyttöön. Savo on mielestäni paras riitelykieli luontaisen sävykkyytensä vuoksi, mutta ellei sitä hallitse, täytynee korvata sävyjen puute sanavarastolla. Tottumattoman ei kannata alkaa vääntää, ettei mene nauruksi hyvä riita.

      Näillä ohjeilla pitäisi mielestäni päästä alkuun. Kun muistaa vielä säilyttää negatiivisen asenteen ja kieltäytyy kuulemasta mitään, mitä kumppani sanoo (paitsi mahdollisiin epäloogisuuksiin kannattaa aina tarttua kiinni), niin rattoisasti kuluu siinä jo ainakin yksi ilta. Kun riita on kerran kunnolla valmistettu, seuraavana päivänä voidaan lämmittää eilistä, joten puuhaa riittääkin koko viikonlopuksi.

      • Pukari

        Sinä tunnut tietävän, miten riitelystä saa kaiken irti! Pitääpä kokeillä noita antamiasi vinkkejä!


      • Pekka

        Tulee epäily siitä että kun on noin hyvään vauhtiin päästy, niin tuskin tuo rähinä enää ikinä saadaan loppumaan.
        Siis nyt neuvoja, millä tällaisen riidan saisi loppumaan?


      • Pate

        Juuri jotain tällaista ajattelin riidan etsiskelijälle neuvoa, mutta tähän juttuun ei enää paljoa ole lisättävää!

        Ei muuta kuin luja yritys päälle vaan ensimmäinen kirjoittaja, kyllä se riita siitä aikaiseksi saadaan! Lujasti vettä kiukaalle vaan, saat ehkä jopa eron aikaiseksi. Kuvitteles kuka olisikaan seuraavana maanantaina työpaikan kunkku? Toiset ovat hieman vittuilleet mutta sinäpoika olet pistänyt kerralla kantapäät vastakkain. Kaverisi vihertyvät kateudesta...Ai,että sentään!! Heh,heh..


      • Celeste

        Sun pitäis tarjota tota johonkin lehteen, se oli huippuhauska!


      • Lehti

        Se on todennäköisesti otettu jostain lehdestä.


      • saana
        Lehti kirjoitti:

        Se on todennäköisesti otettu jostain lehdestä.

        No eipä oo otettu mistään lehdestä...mutta itse olen vähän otettu, jos joku noin ajattelee. Vaikka onhan niitä huonojakin lehtiä ja niissä huonoja juttuja...Tyylivaikutteita on sen sijaan otettu varmaan monestakin lehdestä muttei tietoisesti mistään tai keneltäkään.


    • Teet

      Petä häntä hänen parhaan kaverinsa tai siskonsa kanssa. Sen jälkeen kerrot itse mitä olet tehnyt ja kehut miten paljon parempi sängyssä toinen oli. Eiköhän siitä irtoa ainakin pieni riita. Sitten on kerrottavaa työkavereille.

    • Greippi

      mitä järkee on ees riidellä.. musta se ei ainakaa oo ollenkaan hauskaa,paitsi sovintoseksi riidan jälkeen on parasta :)
      no joka tapauksessa,onhan mukava joskus riidellä oikein kunnolla mut pienet riidat joka päivä on rasittavia.. mut toi saana puhu kyllä asiaa! noin ku teet ni varmasti syntyy riita..

    • varoittelija

      jos haluat riitaantua, niin kenties se voi mennä yli.. mahdollisesti pääset puolisostas, rahoistas ja kenties vielä työpaikastas (kuka kovin kauan masentuneena jaksaa).. Jos käytät nyrkkiä, oikeus puhuu todennäköisesti ja vie sulta maallisenkin mammonan. Kuuntelitko eilen naisteniltaa radiosta?

    • Johanna

      Mä en kanssa tajua minkä takia ihmiset tai paremminkin puolisot haluavat saada riitaa aikaan.
      Vihjeet mitä olet nyt saannut matkan varrella niin ovat hyviä ja varmasti syntyy riitaa varsinkin kun ja tosiaan meet panemaan muijas parasta kaveri/siskoa niin ilmiriita on varmasti, mutta vaikeutena tosiaan on se että miten saat selitettyä muijalles et halusit vaan ridella kun ei olla koskaan ennen riidelty. Jos oikei pahasti käy niin tuskin olette enään koskaan väleissä ja ero on edessä.
      Mutta oma on päätökses!!

    • saana

      Mä vastaan tähän, koska en viitsi vastata erikseen jokaiselle, joka kirjoitti ihan järkeviä siitä, ettei kannata riidellä. Ymmärsin että tuo alkup. kysymys oli ns. tongue in cheek ja vastasin siihen sitä mukaa eli pointti oli siinä että mainitsemani asiat mielestäni edesauttavat riitelyä = niiden välttäminen ehkäisee riitelyä.

    • joo!!

      turpaan vaan ja onnea!!

    • Oho

      Tuopas oli uutta... Yleensä kysytään kuinka vähentää riitoja suhteessa ja nyt kysyt että kuinka saisit riidan aikaan... Sinun tappelunhalusi voi pilata koko suhteen, ja sen olisit valmis pilaamaan vain jotta saisit jutun juurta kavereillesi...no huh huh!!

    • Heviaali Joppu

      Älä pidä meitä jännityksessä, vaan kerro oitis kuinka onnistuit. Heiluiko kirves ja nyrkki? Soittiko muijasi naapurista poliisit riepoteltuasi sitä hiuksista pitkin pihaa? Kuinka työkaverit suhtautuivat, oletko nyt työpaikan kingi?

    • helppoa

      mitä olet tänne palstalle kirjoittanut.

    • iisa

      Miksi käyttää riitaa ja väkivaltaa kunasiat on kerran hyvin. riidoista tulee vain pahamieli kaikille. voit mennä tytön luokse ja pyytää anteeksi että olet halunnut riitaa. näin voit kuvitella että olisitte JO riidelleet ja voitte keskittyä riidan sopimiseen mikä on kaikista paras lääke suhteen säilymiseksi. Jos välttämättä tahdot riidan niin se voi pahimmassa tapauksessa lopettaa teidän suhteen kokonaan...

    • hermona

      jos elämänne ilo ja sisältö on riidellä älkää saakeli vieköön kysykö siihen neuvoa.mä oon nähny ihan tarpeeksi riitaa ja se ei oo hauskaa!!!!!te jotka haette tarkoitukselliseti riitaa olette täysin tietämättömiä mitä riita voi pahimmillaan olla.mutta hulluilla halvat huvit,teillä ilmaiset..tai sitten se saattaa käydä hyvin kalliiksi!lapsellista,sanon minä.kysynpä puuttuuko elämästä sisältöä?oletteko koskaan riidelleet?aika lievä sanamuoto siihen veriseen sotaan joka siitä voi syntyä.lopettakaa ennenku´aloitattekaan..säästytte paljolta.

      • the flower of humour

        Älä nyt suutu mulle, mutta mä lähinnä uskon että ihmiset heittelee aiheesta puolivitsillä asiaa.

        Eli ota ihan rennosti vaan, elämä ei oo niin haudanvakavaa. Ei kai kukaan väkisin halua avioriitaa, vai mitä luulet?

        Anna huumorinkukkasi kukkia äläkä kuihduta sitä. Joskus parhaat vitsit tuleekin näistä vakavista asioista.

        Relaa!! :)


      • Julias

        Jatkuvasta riitelystä tuskin pitää kukaan, mutta ainakin itseäni ahdistaisi, jos tyttöystäväni olisi aina samaa mieltä kanssani, ei omaisi omia mielipiteitä, ei koskaan tekisi omia päätöksiään, ei ikinä puolustaisi mielipiteitään ja päätöksiään, ei koskaan suuttuisi vaikka olisi omasta mielestään kokenut vääryyttä, eikä reagoisi mihinkään millään tavalla.

        Kyllä riitely voi joskus olla hauskaakin, etenkin kun voi itse aloittaa. Mikä sen hienompaa kuin huomata pystyvänsä saamaan toisen raivon partaalle pelkästään vittuilemalla ja manipuloimalla :)


      • Julli
        Julias kirjoitti:

        Jatkuvasta riitelystä tuskin pitää kukaan, mutta ainakin itseäni ahdistaisi, jos tyttöystäväni olisi aina samaa mieltä kanssani, ei omaisi omia mielipiteitä, ei koskaan tekisi omia päätöksiään, ei ikinä puolustaisi mielipiteitään ja päätöksiään, ei koskaan suuttuisi vaikka olisi omasta mielestään kokenut vääryyttä, eikä reagoisi mihinkään millään tavalla.

        Kyllä riitely voi joskus olla hauskaakin, etenkin kun voi itse aloittaa. Mikä sen hienompaa kuin huomata pystyvänsä saamaan toisen raivon partaalle pelkästään vittuilemalla ja manipuloimalla :)

        Ei riitely mitään ilmaa puhdista, vaan aiheuttaa katkeruutta ja mielipahaa.

        Jos ei riidellä, niin SE EI tarkoita, että ollaan asioista samaa mieltä. Asioista voi keskustella SIVISTYNEESTI ilman mitään kura-äänellä karjumisia ja astioiden heittelyä.

        Mitä tuo omien mielipiteiden omaaminen ta omaamattomuus tähän kuuluu?


      • ,,,

        tuskinpa keneknään elämän ilo ja sisältö on alkaa riidellä, mutta todellisuudessa suhteessa on pakko välillä vähän riidellä, että puhdistetaan ilmaa, eihän se tarkoita sitä, että ajetaan muija kirvellä lumihankeen. Voin omasta kokemuksesta sanoa, että se ettei koskaan riitele, ei oikeesti ole mikään kaikkein paras tilanne suhteessa! kuitenkin aina jotain on hampaankolossa, ja ajan myötä ne aiheet vaan paisuu, jos niitä ei ole tuotu esille. Se ettei riidellä kertoo lähinnä siitä ettei uskalla aloittaa riitaa, tai aina sellaisen tilanteen tullessa alistuu/perääntyy, mikä ei voi olla hyvä asia! ihmiseen kerääntyy paljon katkeruutta jos aina vaan perääntyy riitatilanteista.


    • Simsalabim

      että "haista kuule paska sinäkin siinä". Tämä pitää sitten sanoa vihainen ilme naamalla. Kumma on jos ei riita lähde.

      Tai joihinkin naisiin tehoaa ulkonäön arvostelu. Vaikka että "hirveet noi sun kynnet". Ei tehoais minuun, mutta moneen kaveriini kyllä.

    • Anonyymi

      First world problems! 😂😂😂

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe