Verta yhdynnän jälkeen

Jag112

En tiedä olenko oikealla palstalla, mutta täällä saa varmaan asiallisempia vastauksia kuin seksi-palstalla :)

Olen lähes kolmekymppinen nainen ja löytänyt rinnalleni vajaa vuoden seurustelutauon jälkeen ihanan miehen. "Ongelmana" on nyt seksi. Olemme olleet yhdynnässä kaksi kertaa (eri viikoilla) ja minulla on yllättäen tullut aika paljonkin kirkasta verta niiden jälkeen. Lakanat, housut ja molempien alapäät veressä siis... Ensin luulin että menkat on ihan sekaisin (olivat viikko sitten loppuneet).. mutta nyt tämä sama toistui vajaa viikon jälkeen edellisestä seksikerrasta..

Onko tämä nyt vain paikkojen tottumattomuutta (n.9kk edellisestä yhdynnästä), vai mistä ihmeestä tämä voi johtua?!

Onko muilla kokemuksia? Kipeää ei yhdynnässä ota, mutta pari kertaa "kirpasi" kun mies oli tietyssä asennossa aika syvällä. Sanoin asiasta, emmekä jatkaneet niin.

26

26516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyttö.

      Aika outoa jos verta tulee paljon. Ei sitä paljon pitäisi tulla ellei ole kuukautiset. Olisko mahdollisesti jokin sairaus, kasvain tms kohdussa? Se ärsyyntyy yhdynnässä ja alkaa vuotamaan. Kannattais kysyä lääkäriltä.

      • ...

        johtua "tottumattomuudesta" tauon jälkeen, nyt lekuriin... =(


    • käy ..

      noin, jos viime yhdynnästä on ollut pitkä aika. Kuukausia, vuosia... Käytön puutetta. Mutta sitä verta ei tule paljoa, ihan vaan värin kanssa.

      Hei, nyt keksin!! Sulla voi olla endometrioosia, se voi tehdä ton! Mullakin oli tota joskus, ja aina gynellä vuosin ihan sikana. Ei vaarallista, kiusallista vaan. Tulee toki helpommin tulehduksia. Voidaan hoitaa pois ainakin polttamalla.

      Mutta käy gynellä, siellä se selviää.

      • paikasta

        kyselet nyt kipinkapin gynelle, ei ole normaalia


    • Mikkis.

      Ettei sulla olis joku paikka revennyt? Miehellä liian iso ja hoitelee hommat liian rajusti? Jos mietityttää, niin menet gynegologille tai toiselle lääkärille. Voi tietty olla, että sulla joku sukupuolitauti.

    • jag112

      Ensi viikolla olen menossa gynelle jokatapauksessa ehkäisyä hakemaan, saapahan tähänkin asiaan sitten selvyyden. Vähän kyllä itsekin säikähdin tilannetta... SP tautiin en usko koskan kumppaneita ollut vain muutama koko "elinaikana" ja edellinen suhde kesti 4v... mutta eipä sitä tosiaan koskaan tiedä ?!?!

      kiitos kaikille vastauksista...

    • mato

      Oli kyse mistä tahansa, tuo ei oo normaalia ---> lääkärille.

      Luin just yhestä ehkäisypaketin kyljestä että jos yhdynnän aikana (jälkeen) tulee epänormaalin paljon verta, se voi olla merkki kohdunkaulansyövästäkin....

      Että että...

      • jag112

        Hei!!

        Nyt alkaa kyllä jännittämään... koko yön ollut alavatsa kipeä ja aamulla soitin ja sain onneksi heti huomiseksi ajan gynekologille.


    • sairaanhoitaja -70

      yksi yleinen yhdynnän jälkeisen verenvuodon syy on esim. miehen suurikokoinen kalu, sairauksista taas kondylooma voi toisinaan aiheuttaa yhdynnän jälkeistä verenvuotoa.

    • jag112

      Mulla on virtsatulehdus, sekä yhdynnät ajoittuivat juuri ovulaation ajalle joten siinä syyt verenvuotoon. Gyne kehoitti myös kokeilemaan eri yhdyntäasentoja joissa ei satu. Mitään vakavaa ei onneksi ollut, kunnolla tutkittiin ultralla sekä papa&klamydia kokeiden tuloksia tosin vielä odotellaan.

    • Pula211

      Siis, minäkin olen miettinyt.. Kun en todellakaan ole kokenut ja nuori.. Mutta minullakin yhdynnän jälkeen tuli verta, ei heti, ehkä tunnin tai parin päästä, luulin että menkat olisivat alkaneet aikasiin, mutta sitten ei ollut tullut kun sen verran että tarpeeksi ja se ei sitten meinannut irrota millään alusvaatteista.. onko se normaalia, pitääkö elää ilman seksiä loppuelämä?

      • Sirja1111

        Samoin täällä... Ja jatkui veren tulo vielä päivän sen jälkeen ja teki kipeää... Uskon kyllä, että kyseessä oli vaan suuri kokoinen kalu ja sitten minä ei niin kokenut... Nyt taas pelittää kaikki! Asennoista kiinni aika lailla ja miehen hellyydestä, varsinkin jo on isompi...


    • rtghsrt

      ..alko tuleen yhdynnänjälkeisiä verenvuotoja kun tapasin uuden miehen. Edellisen kanssa seurustelin 10 vuotta eikä koskaan vuotanut. Välissä oli vuoden tauko ennen kuin tapasin tämän nykyiseni. Hänellä kyllä on isompi kuin edellisellä mutta voiko johtua siitä? Olen 24.

    • kyselenpä vaa

      Olen ollut yhdynnässä 5 kertaa nyt ja vasta katena vikana kertana on tullut verta enkä tiedä mitä pitäisi tehdä pitäisikö mennä gynegolokille vai mitä ?

    • ....

      Minulla tuli joskus verta, kun harrasti seksiä miehen kanssa jolla oli oikeasti todella suuri penis. Liian suuri - seksiongelmiin meidän suhde sitten loppuikin, koska en vain kestänyt sitä kipua kun rakasteltiin.

      Verta tuli minulla virsaputkesta lääkärin mukaan, koska penis oli vaurioittanut sisäpuolelta virtsaputkeani... :/

      Eli pissatessa tuli verta sekä ihan muutenkin.

      Miestä vaihtamalla kivut ja verenvuoto loppuivat heti!

    • befkbfkj

      limakalvot hiertyneet? Limakalvon tulehdus? ei normaalia, käy hetikohta gynekologilla. Ja olkaa sellaisessa asennossa jossa mies ei pääsee syvälle ja sinusta tuntuu sopivalta.

    • 3+11

      Asiaan lienee viidessä vuodessa jo tullut selvyys...

    • (:

      :D

    • asdfghjklöä

      hei ole aikaas nuori (15) ja minulla alkoi vuotamaan verta yhden vuorokauden päästä yhdynnästä ja minulla oli ollut menkat kolme päivää sitten. mitä teen? pitääkö hätääntyä`?

      • Ei pidä. Eikä todellakaan pidä kaivella netistä esiin viisi vuotta vanhaa keskusteluketjua ja kysellä neuvoja täältä.


    • mitä teen

      moi mä oon nuori 15v olin yhdynnässä ekaa kertaa toissa päivänä ja huomasin aamulla että vuodan verta ja siitä on kohta kaksi päivää ja vuodan vieläkin? onko tämä vakavaa? pitääkö huolestua? en ole varma onko nämä menkat mutta jos ei ole niin mitä tämä on ?! apua ja äkkiä

    • kiiiitos!

      kiiitos paljon!! olen pelännyt koko ajan että olen jotenkin epänormaali ja että vuodan verta ja se olisi vaarallista.. mutta kiitos:) eli minun ei tarvitse olla huolissani? veri alkaa minun mielestäni nyt loppunaan..vuoto hyvin vähäistä ja ruskehtavaa. mutta miksi vuodan/vuosin verta? repeääkö siellä joku? voisiko jokukertoa!:D

      • anonymous7

        Neitsyellä repeää ekassa yhdynnässä immenkalvo, josta verenvuoto johtuu. Ihan normaalia siis!


    • Ei miehen ehdoilla

      Naiset miehillä on kova usko ja luulo, että se heidän peniksensä on maailman napa, joten yrittävät todella poraitua naiseen syvälle ja vielä kun katselette eri keskustelupalstoja miehille se koko on ihan elefantin kokoinen juttu.

      Kaikki naiset varmasti tietätä, että näin ei ole. Nainen ei kaipaa kipua yhdynnässä, mutta juuri nämä heput niin tekevät, sillä he eivät tippaakaan välitä naisen tuntemuksista. Limakalvot ovat herkkiä rikkoontumaan. Kohfunpohjaakaan ei tarvitse kolhuja.
      Verenvuotoa seuraa aina jos mennään miesten kovilla ehdoilla. Valitettavan usein penis vain kasvaa miehellä ja voi todella olla jopa rasittavaa harrastaa enää minkäänlaista seksiä.
      Hyvä ha hellä rakastaja ei särje naistaan.

      Verenvuodon syyt on moninaiset ja aina kannattaa mennä lääkäriin asian selvittämisen vuoksi. Tulehdukset pitää hoitaa, sillä niistä voi jatkossa kehittyä ne pahatkin taudit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1545
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe