helposti opittava soitin

soittajaksi halajan

Haluaisin keski-ikäisillä päivilläni opetella soittamaan jotain instrumenttia. Mikä olisi mahd. helposti opittavissa (vs. viulu)? Haluaisin soittaa klassista ja voisin käydä myös tunneilla. Soittimen pitäisi olla riittävän hiljainen kerrostaloon, ei siis pianoa tms.
Tämähän kuulostaa ihan lemmikkieläimeltä! :)

27

9318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cellist

      Vaikea sanoa, onko jokin soitin vaikeampi kuin toinen. Esim. en itse sanoisi viulun olevan erityisen vaikea soitin verrattuna pianoon, huiluun, selloon... Kaikissa soittimissa on paljon työtä ja vaikeus riippuu tasosta mitä havittelet, ja kaikissa soittimissa on omat vaikeat kikkansa.

      • soittajaksi halajan

        helpolla sellaista, että sillä voi soittaa kappaleita jo suhteellisen vähäisen soittamisen jälkeen. Että siitä saa puhtaan äänen ilman että täytyy soittaaa vuosia. Tuli vielä mieleen, että olisi kiva, jos soitin olisi sellainen, että voisi musisoida muiden kanssa yhdessä esim. harrastelijaorkesterissa.


      • kitaristimiikis

        klassiseen kitaran soittoon on vaikea päästä alkuun mutta kiihtyy kun opit tekniikan ; P


    • voi oppia soittamaan,

      mutta työtä on edessä, eli ilman työtä ei mitään soitinta opi soittaan. Mutta entäpä digitaalinen piano, saksasta saa tilaamalla 500 eurolla? Voi soittaa hiljaisella äänellä ja vaikka kuulokkeilla.

      • mikäköhän....

        Harmonikka on ainakin sellainen josta saa äänen ja kappaleet ulos melko helposti ja työkkärissä on aina harmonikkakerhoja aikuisille yhteissoittohaluisille.
        Mutta harmonikka ei taida olla kovin hiljainen vaihtoehto.
        Kitara on hiljainen. Sopii kerrostaloon.
        Viulu sello ja piano ja huilu melko vaikeita aikuisaloittajalle.
        Joo että harmonikka tai kitara olisi aika kivat varmaan sinulle!
        t, sellisti neitonen


    • pianofani

      Miksei pianoa? Se on suht helppo soitin ja ellet halua naapureita pillastuttaa niin hanki e-piano, jota voit soittaa kuulokkeet päässä, eikä kenenkään muun tarvitse kärsiä. Voin vain kuvitella mikä ilo naapureilla on kuunnellessa viulun vingutusta.

      • soittajaksi halajan

        ei ole orkesterisoitin, ajattelin,, että olisi kiva soitella jossain harrastelijaorkassa.
        Olen kyllä soittanutkin pianoa nuorena. Ehkä se olisi fiksu valinta tämän vuoksi.


      • vaikkei helppo olekaan
        soittajaksi halajan kirjoitti:

        ei ole orkesterisoitin, ajattelin,, että olisi kiva soitella jossain harrastelijaorkassa.
        Olen kyllä soittanutkin pianoa nuorena. Ehkä se olisi fiksu valinta tämän vuoksi.

        huilu on silleen "helppo" että opit soittamaan nopeasti kappaleita, ja voit sitte soittaa muiden kanssa tosi nopeasti. mulla on kokemusta. aloin sun ikäisenä soittaa huilua (aiemmalla pianotaustalla).
        pidemmälle kun edistyy, niin huilukin on vaikea, tietty.
        Sitäpaitsi huilu on halvempi ku vaikkapa klarinetti, että huilun kestää alussa hankkiakin.halvemmatkin perushuilut on ihan ok.

        mutta sun TÄRKEIN hankintasi on kiva ja hyvä ja ammattitaitoinen opettaja.hanki se ensin, ja kysy siltä, millaista huilua se suosittelee.
        Eiran Musiikkiopisto on huippupaikka aikuisillekin opiskelijoille.(edelleen:kokemusta on)


      • Constanze

        Viulun saa vaimennettua tosi hiljaiseksi ns. yösordiinolla - syöhän se sitä ääntä mutta sitten voi vedellä kerrostalossa ihan lämmöllä. Vaikka olisi ihan vasta-alkaja niin ei mene keltään hermot.


    • sopiva kerrostaloon

      Ehdottomasti klassinen kitara!

      * hyvin hiljainen ääni, sopiva kerrostaloon!
      * voi soittaa myös sointuja ja säestää omaa laulua klassisen musiikin lisäksi.
      * halpa, aloittelijakitara 100 e - 200 e.
      * voi kuljettaa mukana, esim. mökille - ei häiritse sielläkään ketään.
      * Laaja ohjelmisto 1500 - 1900 -luvuilta!
      * Soittimesta saa alun alkaen miellyttäviä ääniä.
      * Kun siirrytään moniääniseen soittoon, on koko bändi sylissä, ei tarvita säestäjää.
      * ei tarvita tarkkaa sävelkorvaa.

      Tärkeätä on löytää juuri klassiseen kitaransoittoon opiskellut opettaja ja ottaa opettaja mukaan kitaraostoksille (jos suostuu), että löytyy sopiva ja hinta-laatu -suhteeltaan sovelias kitara. Esim. monelle naiselle voi kokokitara olla aivan liian iso ja silloin 7/8 kitara olisi parempi valinta. Jotkut "klassiset" kitarat, mitä kaupoissa myydään, ovat aivan kamalia laatikkoja, jotka särisevät jo valmiiksi ja joissa on hirvittävän iso kaula ja kielet korkealla ... siksi on tärkeätä tietää, missä kaupassa asioida ja ennen ostosta tarkistaa, että soitin on oikeanlainen ja kunnossa.

      Siis ensin opettaja, SITTEN vasta kitara ja muu opiskelumateriaali :)

      Suosittelen!

    • soittajaksi halajan

      Mukavasti vastauksia on tullut. Olen soittanut kitaraakin nuorena, joten sekin voisi olla hyvä vaihtoehto. Toisaalta tuo huilu kyllä viehättäisi uutena soittimena ja sitä voisi soittaa orkesterissakin. Olisi kevyt ja helppo kuljettaa. Hmmm. Täytyy vielä miettiä. Eiran musiikkiopistosta täytyy ottaa selvää.
      Kiitokset vastanneille!

      • selloo

        selloja ja viulujakin on silent-soittimina eli sähköisinä, ja kuulokkeet päässä voi soittaa kun treenaa kerrostalossa ;)


      • ääni huono
        selloo kirjoitti:

        selloja ja viulujakin on silent-soittimina eli sähköisinä, ja kuulokkeet päässä voi soittaa kun treenaa kerrostalossa ;)

        sähkösellon ääni ei ole puisen veroinen. eikä sello ole helppo. ääni pitää löytää joka kerta uudestaan -PUHTAANA!.
        Huilu,äänestän minäkin.


    • sellisti

      Itse olen soittanut selloa ja kitaraa ja kitara on näistä kahdesta paljon helpompi. Se on myös kätevämpi kuljettaa ja sopii paremmin kerrostaloihin. Kitaran soitto on myös halvempaa kuin sellon. Suosittelen siis kitaraa.

    • Polle

      on kiva klassinen soitin. Sillä on osuuksia aika vähän klassisissa biiseisssä, jotta lepotaukoja riittää. Helppoa!

      • niinpä joo

        Lyömäsoittimet ylipäänsä ovat siitä hyviä, ettei tarvi nuottikorvaa. Niitä vaan pitäisi opetella monta erilaista, eikä sovi kerrostaloon. Eikä voi edes väittää, että esim. triangeli olisi helppo soitin. Kaikki kuulee, jos soitat väärin, joten vaikka soitettavaa olisi vähän, niin sen on mentävä aika täydellisesti!


      • Abi
        niinpä joo kirjoitti:

        Lyömäsoittimet ylipäänsä ovat siitä hyviä, ettei tarvi nuottikorvaa. Niitä vaan pitäisi opetella monta erilaista, eikä sovi kerrostaloon. Eikä voi edes väittää, että esim. triangeli olisi helppo soitin. Kaikki kuulee, jos soitat väärin, joten vaikka soitettavaa olisi vähän, niin sen on mentävä aika täydellisesti!

        Onhan lyömäsoittimissakin ns. sävelellisiä soittimia, kuten ksylofonit, vibrafonit ja myöskin patarumpu. Kyllä niissäkin tarvii korvaa.


      • soittajaksi halajan
        Abi kirjoitti:

        Onhan lyömäsoittimissakin ns. sävelellisiä soittimia, kuten ksylofonit, vibrafonit ja myöskin patarumpu. Kyllä niissäkin tarvii korvaa.

        kyllä on, olen tosiaan pianon ja kitaran ja sähköbasson soiton lisäksi laulanut viimeiset kymmenkunta vuotta. Enkä ehkä ihan niin laiska ole, että tamburiini riittäisi, mutta hauska ehdotus! :)


    • Wainwright

      Miksi ei viulu kelpaa? Onhan se hankala mutta treenaamalla siitä selviää. Ota vaikka alttoviulu jos ei korkealta kirskuttaminen kiinnosta. Eikä tartte sähköviulua jos ei haluu, sordinoja on erilaisia.

      Mutta jos laulu on sun juttu niin hommaa se sähköpiano kuulokkein.

    • iso pimpparauta

      Osta iso pimpparauta. Se olisi sun kyvyille paras peli surran ohella.

    • muusikkojen

      piireissä ihan yleisesti tiedossa että klarinetti on helpoin, käyrätorvi ja viulu vaikeimmat. klarinetissa ei edes lähde n yt niin hirvittävästi ääntäkään joten voi olla sopiva valinta

      • 20

        Vastauksesi on aivan tuubaa. Klarinetti ei todellakaan ole helpoin, koska vaatii kontrolloidumpaa ansatsia kuin esim huilu tai foni. Ja viulu ei myöskään ole erityisen vaikea, verrattuna moniin puhaltimiin nimittäin, sillä siitä saa ääntä (laatu onkin sitten asia erikseen) suhteellisen helposti.

        Käyrätorvea ja oboeta voi aivan hyvällä syyllä pitää orkesterin vaikeimpina soittimina. Itse tosin soitan vain toista noista...


    • Arvid Pimpparauta

      Rytmikapulat, marakassit, rytmimuna, helistin, triangeli, juutalaisen harppu, kastanjetit, kazoo, ym. pienet soittimet. Ei pidä paljoa ääntä ja voi soitella himassakin. Ne mahtuu myös taskuun ja voit ottaa ne messiin, ja soitella melkein missä vaan. Böönatkin diggaa, kun kaivat rytmimunan esiin ja pistät menemään. Zägä zägä zihi zihi zägä zägä zihi zihi!

    • fnfjjfc

      no nokkahuilu varmasti on helpoin, sillä 80 luvulla ainakin kaikki alaasteen koululaiset pakotettiin soittamaan tätä. Joo, klarinetti vaikuttaisi aika samalta kuin nokkahuilu. Olen kokeillut klarinettia, aika vaikea oli saada ääntä aikaan. Mutta en pidä siitä yhtään. Viulu on varmasti vaativahko, osaan soittaa sitä. Piano helppo, soittelin jo 5 vuotiaana.

    • hirnee hyvä soitin

      piano semmosee opistoo mä haluisin miss voi soittaa pianoo

    • Anonyymi

      No vaikka kitara tai viulu.Viulu kyllä maksaa aika paljon ja kun sen soittamista harjoittelee se kuulostaa ihan hirveältä.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7371
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2382
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1359
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe