Aihe

Lokki-yhtye

muistatko?

Muistaako kukaan kaukaa menneisyydestä sellaista yhtyettä, kuin Lokki-yhtye. Minulla on heidän kasettinsa - "Kivi on pois" eikä aika ole vienyt "hohtoa" kyseisistä kappaleista. Kuuntelee sitä vieläkin joskus. Käsittääkseni eivät tehneet kovin montaa levyä/kasettia ja voi olla, että tuo on ainut minkä tekivät. Yhtyeessä vaikuttivat Ari Hätönen, Jouni Kotkavuori, Tero Pulkkinen ja Pete Tiitta. Mukana myös Jorma Kallela, Petri Volmanen ja Sirkku Wahlroos. Kaikki minulle täysin tuntemattomia enkä heistä ole mitään muussakaan yhteydessä kuullut.
Kappaleet kasetilla ovat:
Viimeisellä rannalla
Valkoinen mies
Jokainen maailman tie
Joku jossain kaukana
Rakastaa ja rakastella
Uusi sydän
Kivi on pois
Valtakunnan työmies
Ansiokansio
Vielä yksi, vielä kerran
Jeesus tulee pian
Ristikuningas

Olisipa mielenkiintoista tietää muistaako kukaan tuota tai heitä vai olenko ainut.

19

2807

  Vastaukset

  • Asuttiin samalla opiskelijakämpällä 80-luvun alkupuolella. Jouni taisi opiskella yhteiskuntatieteitä yliopistolla. Hän nukkui päivällä opiskeli öisin ja teki laulujaan sekä oli jossain vielä töissä. Hän on Vapaakirkon kasvatteja, hänen isänsä oli vapaakirkon pastori ja taisi toimia myös kustannusliike Päivä Oy:n toimitusjohtajana. Jouni oli mukava kaveri ja hänen musiikkinsa oli todella sanoituksiltaan älykästä muutamalla sanalla asian sisimmän paljastavaa. Hänellä oli tietysti vähän huono maine vanhoillisissa piireissä. Itselläni on tuo Lokin LP, tosin en omista soitinta, jolla kuunnella sitä. Ostin tuon levyn Jounilta, kun Lokki teki omakustanne levynsä. Lisäksi on live nauha heidän Lahden keikaltaan, heille pyynnöstä nauhoitettu, hoidin tuolloin äänentoistoa; se alkaa olla todellinen keräilyharvinaisuus, kuuntelen sitä joskus.

   Osa mainitsemistasi henkilöistä vaikutti/vaikuttaa Vapaakirkon ympyröissä, Jorma Kallela (Isä toiminut Vapaakirkon hallinnossa ja Hotelli Annan johtajana) ja Sirkku Wahlroos (Makkaratehdas Wahlroosseja, myyty HK:lle) taitaa opettaa laulua/musiikkia Hankoniemen kristillisellä kansanopistolla, joka on Vapaakirkon raamattuopisto ja työntekijäkoulutus.

   Jouni itse taisi rauhoittua, kun meni naimisiin ja bändi touhut jäivät vähemmälle.

   Linkkejä löytyy, musaa näkyy Jouni vielä tekevän

   http://www.yle.fi/aanilevysto/firs2/saveltaja.php?Id=Kotkavuori Jouni&lang=fi

   http://www.metrofolk.com/

   http://www.hely.info/julkaisu.trubaduurin.tarinoita.html

   http://www.hely.info/muistio.2006.ukkomunkki.petrijuhla.html

   Täytyykin tutustua, mitä Jouni nykyään soittelee.

   En ole enää vapaakirkon kanssa kovin paljon tekemisissä.

   Mistä olet heidän kasettinsa hankkinut?

   • Tutustuin Jouni Kotkavuoreen vuonna 2000 ohimennen. En ollut tavannut häntä sitä ennen. Koska minulla oli ennestään Kivi on pois -levy, ostin oitis Lokki-yhtyeen toisen LP:n Illat planeetalla vuodelta 1985. Ihan hyvä levy.

    Kämppäkaveri, otatko yhteyttä: ramppi "at" luukku piste com.


   • Gospelystävä kirjoitti:

    Tutustuin Jouni Kotkavuoreen vuonna 2000 ohimennen. En ollut tavannut häntä sitä ennen. Koska minulla oli ennestään Kivi on pois -levy, ostin oitis Lokki-yhtyeen toisen LP:n Illat planeetalla vuodelta 1985. Ihan hyvä levy.

    Kämppäkaveri, otatko yhteyttä: ramppi "at" luukku piste com.

    hauska kuulla että vielä löytyy Lokin fanittajia! Terävää ja syvällistä tuotantoa, harmi että jäi kahteen. Illat planeetalla on mielestäni vielä parempi.


   • joskus kauan, kauan sitten siskoltani. Hän oli sen ostanut jostain ja, kun eikaa kului niin ei enää "tarvinnut". Taisi jäädä jotenkin pölyttymään ja sitä kautta minulle siirtyi. Siskoni oli kirjoittanut ostopäivän kasettiin... 2/85. Kasetti oli julkaistu 82 vuonna.


   • kasetin kirjoitti:

    joskus kauan, kauan sitten siskoltani. Hän oli sen ostanut jostain ja, kun eikaa kului niin ei enää "tarvinnut". Taisi jäädä jotenkin pölyttymään ja sitä kautta minulle siirtyi. Siskoni oli kirjoittanut ostopäivän kasettiin... 2/85. Kasetti oli julkaistu 82 vuonna.

    Sirkku Wahlroos on Helsingin ammattikorkeakoulun laulumusiikin yliopettajana. :)


   • kasetin kirjoitti:

    joskus kauan, kauan sitten siskoltani. Hän oli sen ostanut jostain ja, kun eikaa kului niin ei enää "tarvinnut". Taisi jäädä jotenkin pölyttymään ja sitä kautta minulle siirtyi. Siskoni oli kirjoittanut ostopäivän kasettiin... 2/85. Kasetti oli julkaistu 82 vuonna.

    Ottaisitko paljon, jos siirtäisit jonkun Lokin biisin digi-muotoon? Meillä on Tero Pulkkisen ja edesmenneen Pete Tiitan teologikurssi 1979 30-vuotistapaaminen 11.9.2009 ja yllättäisin väen arvuuttamalla kenen soittoa tulee. Petestä kun muuta ei ole enää.
    ali.kulhia (ät) evl.fi


  • Lokki-yhtyeestä Jouni Kotkavuori ja Tero Pulkkinen soittavat nykyään mainiossa Metrofolk-yhtyeessä. www.metrofolk.com

  • Jouni Kotkavuoren tulin tuntemaan joskus 80-luvulla erään opiskelijakaverini kautta, tämä oli mm. mukana avustamassa Lokki-yhtyeen levyillä.
   Ajankohtaista:
   Jounin tekemä biisi "Hyvää Joulua, varpunen" voitti Jyväskylän joululaulukilpailun.
   http://www.metrofolk.com

  • Voi kuule! Eipä ole Suomessa juuri mikään gospel-bändi parempia sanoituksia tehnyt! Aloin kuunnella sitä jo aika pienenä, kun isoveli kuunteli sitä. Olen itse verbaalinen ihminen ja nautin kielen kanssa leikittelystä ja hyvien tekstien makustelusta. Erityiset suosikkini ovat Valtakunnan Työmies ja Ristikuningas. Huomaa, että Jumala on antanut kirjoittajalle julistamisen lahjan! Esim Ristikuninkaan pohjaidea pelikortti vs. Kristus! Vau! Toisaalta riimit ja huumorin käyttö!

   Voi kun saisin jostain Kivi on pois- levyn! Pystyisköhän lp:t samaan digitaalisessa muodossa? Illat planeetalla ei mielestäni ole ehkä niin hyvä tai sitten sen tyyli on hiukan erilainen. Ovatko tekstit muuten Kotkavuoren käsialaa? Olisipa hauskaa vaihtaa kanssanne lisää ajatuksia gospelista, vaikka joskus ihan livenä. Luulin olevani niitä harvoja, jotka edes tuntevat bändin, ainakaan omassa ikäluokassani; veleni kun on minua 6,5 vuotta vanhempi. Oispa mahtavaa, kun "äijät" sais uudestaan lavalle vaikka MN-festareille tai jonnekin nuorten aikuisten juttuun! t: Lokki-fani

  • Hei,

   Mistä sais lp:t digi-muodossa. Lokki oli mielettömän hyvä bändi.

   Jorma Kallela soitti lapsena/nuorena viulua. Nykyisin sähköbassoa. Asuu Ruotsissa perheensä kanssa. Työskentelee systeemisuunnittelijana. Löytyy FB:stä.

   • ja minulla hyllyssä Kivi on pois kasetti =)


  • Kivi on pois kasettia löytyy kirjastosta. Onko kellään sitä toista levyä missään muodossa/voisiko saada kopion?

  • Kaveri oli jostain hankkinut 80-luvun puolivälissä Lokin levyn ja sitä tuli joskus kuunneltua. Jännän taiteellista musiikkia. Taisi olla Viimeisellä rannalla, jossa laulettiin Marianasta, jolla oli unikkoja hiuksissan. Paljon muuta en muistakaan.

  • Tuossa ketjussa on aiempi viestini. Pistin sen jälkeen Toriin ilmon, että haen Kivi on pois levyä. Yllätyin kun sain vastauksen, että Hesalaisesta levydivarista löytyi! Pakkohan se oli saada, vaikkei oo levaria. Sehän on gospelmusiikin kulttuurihistoriaa ja parhaimmistoa! Vielä kun sais sen levarin joskus ja ehkä kaikki levyt lisäks talteen digitaalisina. Eipä ongelmaa. C-KASETTI PELITTÄÄ EDELLEEN!! 😆😜😁😂🧽🎧🎼🎶

   • "Tuossa ketjussa on aiempi viestini. Pistin sen jälkeen Toriin ilmon, että haen Kivi on pois levyä. Yllätyin kun sain vastauksen, että Hesalaisesta levydivarista löytyi!"
    Kehtaako kysyä paljonko maksoi?


  • Jälkilämmittelijöitä löytyy. Esim: Lokinpee.

  • Lokki-yhtye on timanttia.

   Muistelen, että kaverini perusrippasi molemmat levyt ilman hienosäätöjä mp3siksi. Toisen vinyyliltä ja toisen C-kasetilta. Kiinnostaako? Voin kysellä vieläkö onnistuu. Jotain voisi varmaan työttömälle korvata per halukas. Itsekin olen ehkä kadottanut tietokonepaljouteen...Pankaa tähän vastausta ja emailinne...ketjuun... Yritän selvittää.

   • Täytyy digitoida tuo kivi on pois kasetti - pääsee muutkin kuuntelemaan youtubesta


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13751
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9682