Varmaan kaikki tämän palstan lukijat tietävät mitä tapahtuu, jos sekoittaa Mentoksia, light colan sekaan.. Jos ei niin: http://videot.jorkki.com/video/27-coca_cola_mentos_reaktio.php
Tai http://www.youtube.com/watch?v=YNgl6z5Z7k4&search=mentos
Mutta osaako joku kertoa että mitkä aineet siinä reagoivat?
Aspartaamilla ja asesulfaami K:lla on varmaan oma osansa tuossa tapahtumassa, koska "tavalliseen" sokerilla makeutettuun limuun mentoksia sekoitettaessa reaktio ei ole läheskään yhtä voimakas..
En löytänyt netistä mitä aineita Mentoksissa käytetään, mutta karkin pinnoitteessa se ratkaiseva ainesosa tietysti on?
Ajatuksena oli että voisin suorittaa empiirisiä tutkimuksia hieman halvemmalla jos tietäisin tarvittavat ainesosat. Hiilidioksidia löytyy kotoa jo säiliö, aspartaamia myös, mutta mikä korvaisi mentokset?
Mentos + Coke
7
3299
Vastaukset
- .......
Eipä tuossa mistään ihmeellisestä ole kysy. Limpsapulloon vain nopeasti iso kasa sokeria jolloin hiilidioksidia vapautuu paljon nopeasti.
Ihan hienoasokeria nopeasti pulloon saat saman aikases, palasokereillakin pienemmän.
Limsan hiilidioksidi määrä tuos on ratkasevin väljähtyneellä limsalla et saa oikein mitään aikases. Sekä sokeri on saatava pulloon nopeasti, kuten tuossa videossa putkilo jossa karkit on. Yksitellen laittamisel kuohuu vain vähäsen.
Jonkinmoista kuohaa saat ihan etikalla ja soodalla tai sitten veteen leivinjauhetta. Tuota voit myös tehostaa sokereil.- Joku muu
Mutta kyllä siinä jotain erityisiä ainesosia on, siis mentoksissa ja diet colassa, ei tavis cola tai joku muu tavan limppa kuohu niin rajusti kuin light cola.. Aspartaami tai joku sen tekee..
- n.n.
Joku muu kirjoitti:
Mutta kyllä siinä jotain erityisiä ainesosia on, siis mentoksissa ja diet colassa, ei tavis cola tai joku muu tavan limppa kuohu niin rajusti kuin light cola.. Aspartaami tai joku sen tekee..
Ehkä mieluummin niin että tavallisessa kolassa oleva sokeri hidastaa reaktiota.
n.n. kirjoitti:
Ehkä mieluummin niin että tavallisessa kolassa oleva sokeri hidastaa reaktiota.
Jos esim. vichyn sekaan kippaa hienoasokeria niin kyllä kuohuu... Olen huomannut että kun sekoittaa tuoremehua ja vichyä ja lisää siihen sokeria niin ei lasissa laidat riitä, mutta jos laittaa ensin sokerin ja tuoremehun ja sen jälkeen kaataa varovasti vichyn niin ei kuohu juuri lainkaan, ihme juttu.
- 1244
hekokaivuri kirjoitti:
Jos esim. vichyn sekaan kippaa hienoasokeria niin kyllä kuohuu... Olen huomannut että kun sekoittaa tuoremehua ja vichyä ja lisää siihen sokeria niin ei lasissa laidat riitä, mutta jos laittaa ensin sokerin ja tuoremehun ja sen jälkeen kaataa varovasti vichyn niin ei kuohu juuri lainkaan, ihme juttu.
Samast ilmiöst kuin happojen kans?
Jos happoon vettä niin voi voi roiskuu joka paikkaan, vastaavasti veteen happoa voi kaataa ongelmitta ja ilman vaaraa.
- Kationi
Tällaisen spekulaation löysin.
"What's the chemistry behind the geyser? San Diego chemist Neal Langerman suggests the answer lies in the higher level of carbon dioxide in diet sodas than other sodas and the porous surface area of a Mentos. Langerman, the past chairman of the division of chemical health and safety at the American Chemical Society, said similar results wouldn't be achieved with an M&M, for instance, "which is really solid." Diet Coke has more carbon dioxide than Diet Pepsi, he says. Coke wouldn't comment on the comparison"
http://tinyurl.com/ray6l - ,,,..,,.
Täältä http://www.break.com/index/pepsimentos.html Pepsi ei sovellu muuhunkuin leikkimiseen niin pahaa litkua se on.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.774622- 1801897
- 1241590
- 1241125
Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️161071- 351036
- 78933
- 52896
Hyvää huomenta!
Mietin miten suhtaudut minuun, jos kerron tunteista. Voinko enää sen jälkeen olla samassa paikassa kanssasi, jos koet as78872- 4838