Poikaporukka tappoi ja poltti kissoja Inarissa

STT-IA, 11.6.2006

Joukko koulupoikia tappoi liki kymmenen kissaa ja poltti niiden ruumiit kesämökillä Inarin kirkonkylällä. Tapaus tuli ilmi, kun kissojen paikkakuntalainen omistaja tuli mökilleen ja löysi kissojen jäänteet.

Poliisin mukaan kissat tapettiin torstain ja lauantain välisenä aikana. Omistaja ilmoitti asiasta poliisille ja tekijöiden jäljille päästiin saman päivän aikana.

Teosta epäillään viittä 14-17-vuotiasta inarilaista poikaa. Heitä kuulusteltiin sunnuntaina ja he tunnustivat teon. Juttu etenee syyttäjälle eläinsuojelurikoksena.

Ivalon poliisin mukaan osa kissoista tapettiin mökin sisällä ja osa ulkona lyömällä puisella esineellä. Sen jälkeen niiden ruumiit poltettiin pihamaalla.

Poliisin mukaan pojat kävivät mökillä ilmeisesti useaan otteeseen. Kenelläkään pojista ei ollut yhteyksiä mökin omistajaan, vaan he olivat tunkeutuneet mökkiin luvatta.

35

4133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyllä

      vittumainen eläin mutta ei niitä silti polttaa saisi.

      • sinä

        olet ilmiselvästi vittumainen ihminen.


      • mutta itte kuiten olet ....

        pajon paljon ällöttävämpi otus kissakin on jollekkin rakas kotieläin. sinulla ei taida olla ketään josta pitää ?????


      • Anonyymi

        Eläimet ei ole vittumaisia, ihmiset niitä on, eläimet aitoja, ihmiset kaikkea muuta näyttelevät aina jotain.


      • Anonyymi

        Olet poromies? Milläs todistat? Tuot tänne nettiin poron?


    • kiitti vaan

      Inhoan kissoja enkä itelle koskaan sellasta lemmikisi ottais, mutta maalla ku asun niin kyllä täällä ne kissat kuuluu tähän ympäristöön. Tappaa käskemättä ylimääräiset hiiret ja muut önkerömönkijät!!!!!!!!! Hotaa siis meijänki reviirin!

    • kiinni

      Toivotaan, että roistot saavat tapettujen eläinten
      omistajilta samalla mitalla takaisin!

      Kerran rikollinen, aina rikollinen!

    • Kissarakastaja

      Vähänkö HÄVETTÄIS olla noiden kissantappajien, murhaajien, isä tai äiti. Mahtavat ite olla samanlaisia, ku eivät ole pentujaan kasvattaneet kuriin ja nuhteeseen.

      • Anonyymi

        Osoittaa kyllä myötätunnon puutetta eläintä kohtaan.


    • Anonyymi

      Ainakin eurovaaliehdokas Näkkäläjärven rehellisyys näyttää hyvin kyseenalaiselta. Tunnusti tuomionsa, kun näytti että se tulee ilmi. Kuitenkin oli allekirjoittanut ehdokkuuteen liittyvän paperin, ettei ole salannut rikoksiaan ja niitä löytyikin kaksi vakavaa.

    • Anonyymi

      Demarinaisten Risto Reipas -tunnustuksen saajien rikostaustaa kannattaa tutkia.... Viime vuonna Mikkel Näkkäläjärvi, tänä vuonna Hussein Al Taee. Oikeasti vuoden teeskentelijät...Todistaa vain, että demarinaiset ovat helposti huijattavaa sakkia.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Na johan se pääsi paikan näyttämhän etelänpelleille!! Ossaa poika laita kaikki kurhin ja kepulit ruothun.

      • Anonyymi

        Ossaahan se lapin poika eläinkidutuksen, liekö oppinsa teiltä saanut samanlaisilta oppinsa oppinut, on vielä kehuttu ja kannustettu vääristä teoista vaikka olisi tarvinnut turpaan, hävittäkää koko lapin korpiperä vittuun.


    • Anonyymi

      Mitä Ruotsissa tapahtuu? Perjantaina palkittu ruotsalaiskirjailija totesi "Ruotsin olevan sodassa" ja naapurimaan poliisijohtaja kehottaa samaan aikaan ruotsalaisia "tottumaan ammuskeluun".

      PT-Median toimittamista tapahtumaraporteista on laadittu vaikuttava uutiskooste: ”Kuukauden ”helmet” Ruotsista”, jonka on julkaissut Facebookissa Mario Argenta.

      6.6. Malmö: Arabien valtaamalla Pyhän Johanneksen kirkon viereisen parkkihallin edustalla ammutaan usealla luodilla hengiltä arabirikollinen. Ei kiinniottoja.

      7.6. Linköping: Aamulla räjähtää kerrostalossa, 25 asukasta sairaalaan. Ei kiinniottoja. Tutkitaan rikoksena.

      10.6. Malmö: Keskusta eristetty, poliisi ampuu pommilla uhannutta ja etsii pommia. Ei tietoa pommin olemassaolosta.

      10.6. Malmö: Bellevuegårdenin sosiaalitoimiston luona tulitaistelu. Kuollut uhri ulkomaalainen rikollinen ja kiinniotetut myös ulkomaalaisia.

      10.6. Tukholma, Fagersjö: Puskasta löydetään ammuttu mies henkitoreissaan. Ei kiinniottoja.

      10.6. Uppsala, Gottsunda: Kahden jengin aseellinen yhteenotto keskellä päivää sivullisia kuhisevalla kadulla. Ei tietoa loukkaantuneista. Ei kiinniottoja.

      10.6. Norrtälje: Puukotus, uhrin henki säästyy nipinnapin. Yksi pidätetty murhan yrityksestä.

      11.6. Malmö: Kaksi yöllistä räjähdystä, yksi Rosengårdissa, kerrostalon eteisaulassa ja toinen keskustassa, kohteena pizzeria, jota on pommitettu aiemminkin. Myös pakoauto löytyy poltettuna. Ei loukkaantuneita, ei kiinniottoja.

      11.6. Poliisi tiedottaa, että tilanne Malmössä paha, mutta ”ei syytä pelkoon”.

      12.6. Malmö, Rosengård: Kerrostalon eteinen räjäytetään tuusannuuskaksi. Ei loukkaantuneita, ei kiinniottoja. Huomioitavaa, että koko talo on ulkomaalaisten asuttama, tekijät palestiinalaisia, vaikkei poliisi sitä ”tiedäkään”.

      13.6. Malmö: Poliisilaitosten turvatasoa lisätään, 24/7 vartiointi. Syytä ei kerrota, kunhan nyt varaudutaan.

      16.6. Tukholma, Östberga: Noin 20 auton tuhopoltto. Ei ainut tapaus alueella kesäkuussa. Ei kiinniottoja.

      17.6. Tukholma, Huddinge: Pommi ravintolan edessä vie julkisivun mennessään. Ei loukkaantuneita, ei kiinniottoja.

      17.6. Mellakkaa johtanutta arabialaista arabialaiseksi kutsunutta poliisia kiitetään tekemästään hengenvaarallisesta työstä rasismisyytteillä, sakoilla ja väliaikaisella virastapidättämisellä.

      23.6. Linköping, Skäggetorp: Pistooli-iloittelua, kaksi loukkaantunutta, kaksi kiinniotettua. Tutkitaan murhan yrityksinä.

      23.6. Kramforss: Aseellinen yhteenotto asuinhuoneistossa, yksi loukkaantunut, kuusi kiinniotettua.

      23.6. Göteborg, Angered: Virkavalta hälyytetään tutkimaan naisen pahoinpitelyä. Ruotsalainen mies puukottaa poliisia, toinen poliisi ampuu ruotsalaismiestä. Kukaan ei kuole. Miestä epäillään murhan yrityksestä.

      23.6. Tukholma, Tensta: Perheväkivalta yksityisasunnossa johtaa naisen kuolemaan. Yksi kiinniotto. Tutkitaan murhana.

      24.6. Västerås: Kaupungin keskustassa iltakahdeksan aikaan, vilkkaalla kadulla mieheen tyhjennetään käsiaseellinen. Uhri haavoittuu vakavasti. Useista silminnäkijöistä huolimatta ei kiinniottoja.

      24.6. Ängenholm: Puolilta öin pommi lennättää katutasoparvekkeen taivaan tuuliin. Ei loukkaantuneita, ei kiinniottoja.

      24.6. Göteborg: Parkissa ollut auto räjäytetään ilmaan. Ei loukkaantuneita, ei kiinniottoja.

      24.6. Skoone, Perstorp: Kymmeniltä lampailta viilletty kurkut auki. Sen lisäksi tiineinä olleilta lampailta viilletty vatsat auki ja revitty karitsat ulos. Epäselvyyttä tekijöistä, mutta ulkomaalaiset uhkailleet kauhistuneita paikallisia tapauksen johdosta.

      25.6. Kööpenhamina: Katutaistelussa kaksi Ruotsissa (Rinkeby/Järva/Tensta-akselilla) asuvaa afrikkalaista gansteria ammutaan hengiltä. Tapahtumapaikalla myös seulaksi ammuttu auto. Rinkebyn islamilaisen keskuksen imaami toimittaa suruviestin omaisille samalla kun Rinkebyssä juhlitaan näitä teloitustyyppisiä murhia viinalla, huumeilla ja ilotulitteilla valvottamalla paikallisia koko yö. Murhat ovat osa isompaa gangsterien murha- ja kostokierrettä. Yksi kiinniotto.

      26.6. Örebro: Yökerhoon viritetty pommi aiheuttaa massiiviset vauriot ja aiheuttaa myös tulipalon. Räjähdyshetkellä kiinteistössä väkeä, mutta henkilövahingoilta ilmeisesti vältytään, sillä kukaan ei hakeudu sairaalaan eikä raatoja löydy. Ei kiinniottoja. Viranomaiset luokittelevat tapauksen ”erikoiseksi”. Tapa, jolla myös mm. terrori-iskut luokitellaan.

      26.6. Uppsala, Stenhagen: Aseellisen katuyhteenoton luoteja harhautuu ikkunoitten läpi myös täysin ulkopuolisten asuntoihin. Kukaan ei loukkaannu. Vain hylsyt ja luodinreiät kertovat tapahtuneesta. Ei kiinniottoja.

      26.6. Uppsala, Kvarngärdet: Alueen asukkaitten lukuisia ilmoituksia ammuskelusta. Ei konkreettisia löytöjä eli ei vahvistusta tapahtuneelle.

      26.6. Autojen tuhopolttoja niin Malmön Oxiessa, Sorgenfrivägenillä ja Båstadissa. Ei kiinniottoja. Tutkitaan tuhotöinä.

      27.6. Tukholma, Vällingby: Koraanikoulun johtoa tuomitaan törkeistä talousrikoksista. Taloudellinen hyöty yli miljoona euroa.

      30.6. Sollentuna: Rauhatonta, poliisia työl

      • Anonyymi

        Kylläpä Venäjä on vaarallinen maa...
        Ennemmin, kun että noista väkivaltaisuuksista päästäisi vaikka Venäjän avulla eroon, on ruotsi valmis estämään maan edes väliaikaisen vallan ja voimankäytön oikeuden vaihdon. Kyllä on valtio käsite hankala juttu. Onko EU pitänyt kokousta ruotsin tilanteen takia?

        Loppujen lopuksi, ketä todella kiinnostaa? Jos ruotsiin saataisi järjestys Venäjän avulla, se olisi vastalauseiden paikka lännen taholta?

        Miettikää mitä Venäjästä on puhuttu, mutta kun vertaa ruotsiin...? Kumman valitsisitte asuinpaikaksi? Edes silloin, kun NL kaadettiin, ei paikkoja hajotettu saati kauppoja ryöstetty. Luultavasti venäläisille ollaan katellisia, koska he ovat sivistyneempiä? Tiedättekö mitä kävi Murmanskissa kun irakilaiset härvääjät alkoivat ahdistella naisia siellä? Löysivät itsensä sairaalasta. Edes Suomessa sellainen ei olisi ollut mahdollista.

        Ja Suomessa PV näyttää videoita, missä Venäjä valtaa Suomen, ja isänmaalliset sotilaat pääsee sitten tappamaan venäläisiä valloittajia!
        Mitä helvettiä?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylläpä Venäjä on vaarallinen maa...
        Ennemmin, kun että noista väkivaltaisuuksista päästäisi vaikka Venäjän avulla eroon, on ruotsi valmis estämään maan edes väliaikaisen vallan ja voimankäytön oikeuden vaihdon. Kyllä on valtio käsite hankala juttu. Onko EU pitänyt kokousta ruotsin tilanteen takia?

        Loppujen lopuksi, ketä todella kiinnostaa? Jos ruotsiin saataisi järjestys Venäjän avulla, se olisi vastalauseiden paikka lännen taholta?

        Miettikää mitä Venäjästä on puhuttu, mutta kun vertaa ruotsiin...? Kumman valitsisitte asuinpaikaksi? Edes silloin, kun NL kaadettiin, ei paikkoja hajotettu saati kauppoja ryöstetty. Luultavasti venäläisille ollaan katellisia, koska he ovat sivistyneempiä? Tiedättekö mitä kävi Murmanskissa kun irakilaiset härvääjät alkoivat ahdistella naisia siellä? Löysivät itsensä sairaalasta. Edes Suomessa sellainen ei olisi ollut mahdollista.

        Ja Suomessa PV näyttää videoita, missä Venäjä valtaa Suomen, ja isänmaalliset sotilaat pääsee sitten tappamaan venäläisiä valloittajia!
        Mitä helvettiä?!

        " irakilaiset härvääjät alkoivat ahdistella naisia siellä? Löysivät itsensä sairaalasta"

        Eräiden tietojen mukaan poliisikin osallistui niiden irakilaisten opettamiseen, että irak sijaitsee muutama tuhat kilsaa etelämpänä, ja Venäjällä pelataan Venäjän säännöillä.


      • Anonyymi

        muuta persu ruottiin


    • Anonyymi

      Tällaisia hyypiöitä feministit nostavat miehen malliksi nimittämällä niitä Risto Reippaiksi.

      Keitä lopulta ovat nämä näkkikset ja al-taeet?

    • Anonyymi

      Surkeuksien surkeus. Ei ole noilla pojilla minkäänlaista tunne-elämää. Julmaa eläinrääkkäystä! Tuntuvat rangaistukset tekijöille ja korvaussummat kissojen omistajille. Uskomatonta "elämän teurastusta".

    • Anonyymi

      Tyypit näyttää rakastavan rottia, hiiriä ja myyriä jotka pilaa sadon.
      Keskiajallakin kissoja tapettiin noitina. Kun sitten rotat levisivät ja aiheuttivat tautiepidemioita, siitäkin syytettiin kissoja.
      Luulis pojille opetetun biologian tunnilla luonnon vuorovaikutussuhteita? Toisaalta tyypeillä näköjään tarve saada kokemusta tappamisesta. Paha vain, ettei heillä näytä olevan käsitystä siitä, mikä kohde kannattaa ennemmin pistää päiviltä. Ja tätä ei käsittääkseni opeteta koulussa. Sitten se olisi vanhempien asia opettaa, jos he itse ovat saaneet oikeaa tietoa.

      • Anonyymi

        Lemmikit kannattaa pitää niin,ettei ne häitiköi,tsi kuljeksi muiden mailla.Liekö pojat hakeneet kissat omistajan pihasta/ kotoa?
        Jos,niin silloin on ollut touhu törkeää.
        Kissoja ei pidä päästää vieraiden alueille,lakikin kieltää sen.Myös odottamattomia vaaroja,liikenne,pedot,koirat yms.vieraan mailla.
        Hiiret ja muut jyrsijät jokainen alueen omistaja, hoitaa haluamallaan tavoilla.


      • Anonyymi

        Kissat levittää toksoa.Eli ne pitää pitää itsellä.Tappavat myös rauhoitettuja eläimiä.Joten omistajan kannattaa aidata alueensa,ettei mirrinsä karkaa.


    • Anonyymi

      Oliko tämä se jossa demarien Näkkäläjärvi oli mukana?

    • Anonyymi

      Saamelaiset on saamelaisia. Kaikki sukua toisilleen, niin lopputulos on tuo.. joka kodasta löytyy jonkunlainen mulkosilmä..

    • Anonyymi

      Kissantappajat on sairaita.

    • Anonyymi

      Eläinrääkkäys on mielisairaan hommaa.

    • Anonyymi

      joskus olen lukenut jostakin ja yksi teon tunnustanut on demarien lapin nuorison "nokkamies" joka oli mm. ehdokkaana eu mepiksi. Tämä on joku Mikkel Näkkäläjärvi, sanotaan kissantappaja näkkäläjärveksi. Oli poikaporukka kaiketi tehnyt jotain muutakin kun mmmolta kissoja tappanut. Voisi kysy tätä asiaa Sanna Marinilta sehän tiet aina kaken

    • Anonyymi

      Iltalehti:

      "Lapin käräjäoikeuden tuomion mukaan Näkkäläjärvi (tuolloin 15) tunkeutui kolmen 15–17-vuotiaan kaverinsa kanssa inarilaisnaisen mökille kesäkuussa 2006. Viikonlopun aikana neljästä pojasta koostunut kaveriporukka tappoi inarilaisnaisen kissan ja tämän kahdeksan pentua julmalla ja raa’alla tavalla."

      "Lauantaina Näkkäläjärvi oli kuitenkin mukana, kun kaveriporukka tunkeutui inarilaisnaisen mökkiin uudestaan ja tappoi mökissä olleen aikuisen kissan, joka oli oletettavasti torstaina ja perjantaina tapettujen kissanpentujen emo."

      • Anonyymi

        Iän puolesta metallihevonen, ja vanhin maakäärme? En ihmettele käytöstä. Kummallakin harvinaisen paljon ollut ongelmia.


    • Anonyymi

      Ainakin X:n eli twitterin mukaan omistaja oli ruotsalaisen hevoskauppiaan tytär. Ruotsista tulleita kutsutaan h-sanalla siinä missä rannikolla asuvia.

    • Anonyymi

      Kissa on peto ja mitä pidettä katteja vapaana.
      pitäisitte kiinni kuin muutkin eläimet, eli turha ruikuttaa vapaana olevat kissat kyllä katoaa jossain vaiheessa. Kissan omistajien oma vika.

    • Anonyymi

      mikä porukka hautas elävältä sinetässä

    • Anonyymi

      Paholaiselle uhrattu ja valtaa saatu?

    • Anonyymi

      No, Näkkäläjärvihän se hoiti homman .

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      279
      4619
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2498
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2166
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe