Ilkeä isäpuoli

Elisabet

Olen 9v. ollut avo-liitossa mieheni kanssa, ja meillä on 7v. poika ja edellisestä liitostani 13v. tyttö. Jo monen vuoden ajan tytön ja mieheni välit ovat olleet viileät ja todella silmiinpistävän "vihamieliset". He eivät keskustele toistensa kanssa, eivät sano; huomenia eikä heiheitä.
Mieheni on kauan jo sanonut; "Että jos hän olisi tiennyt mitä tämä on, niin ei olisi tähän koskaan ruvennut"!!!
Tyttäreni on ns, "hiljainen" vastarannan kiiski.
Hän ei haistattele(vaikka ikä olisi juuri otollinen siihen).
Nakkelee vain niskojaan ja marssii huoneeseensa. Sanomisia mieheltäni hänelee tulee; laiskuudesta, niin se taitaa olla siinä!
Tyttö on hyvä koulusssa, muttei mikään nynny. Kavereita on paljon, käy isänsä luona säänöllisesti. Mutta silloin kun isä tulee häntä hakemaan, niin mieheni mielestäni esittää muuta kun on! Koskaan mieheni ei ole tyttäreeni kiinni käynyt, mutta huutanut/karjunut sitäkin enemmän. Välillä ilmoitan miehelleni , ettei hänellä ole mitään syytä/oikeutta kohdella tytärtäni , niinkuin hän kohtelee, koska ei anna hänelle edes postiivista palautetta missään muodossa! Aina vain negatiivista! Auttakaa, mitä tehdä!!???
Mieheni, miten hän kohtelee biologista poikaansa.... se on taas eri juttu!!! Siitä kysyn erikseen, koska se on samantapaista, mutta siihen kyllä liittyy postiivinen palaute ja hellyys myös.

8

2706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • !

      MIEHESTÄSI LASTEN TAKIA.

      • onnelliset......

        Taas näitä jotka oikein yllyttää tekemään sen pahimman vääryyden mitä tuon asian takia voi tehdä.
        Taitaa olla taas katkera yksinhuoltaja kyseessä.


      • Suutaonsanoa

        Eroaminen lasten hyvinvoinnin takia on oikea teko!!!


    • aija

      Minun isäpuoli oli "ankara". Hän vaati ylenmääräistä kohteliaisuutta ja kuuliaisuutta vanhempia kohtaan, pahimmillaan hän antoi korvapuusteja, jos hän oli sitä mieltä, että käyttäydyin huonosti.

      Ruokaa ei saanut jättää, kaikkea oli pakko vähintään maistaa ja jos ei pitänyt, niin piti syödä enemmän.

      Kiitosta sen sijaan ei tipahtanut. Lapsi olisi tullut kuulemma itsekkääksi, jos olisi kehuttu tai kiitetty.

      Hän aiheutti itse sen, etten pitänyt hänestä, varsinkaan sen jälkeen, kun pikkuveli oli syntynyt ja hänen kasvatusperiaatteensa kummasti alkoivat muuttua. Erityisesti tämä epäoikeuden mukainen kohtelu herätti vihaa.

      Isäpuolen kasvatus herätti minussa närää, koska aikaisemmin minulta ei oltu vaadittu yhtä tiukkaa sääntöihin sopeutumista ja se, että osoittaessani halua uhmata hänen sääntöjään, hän vain kiristi niitä tavoitteenaan murtaa vastarintani.

      Olisin itse kaivannut äidin tukea tilanteissa, ehkä olisi riittänyt pelkästään äidin ymmärrys. Mutta jäin aivan yksin tunteideni ja epäoikeudenmukaisesti kohdelluksi tulemisen tunteideni kanssa.

      Itsekin olin hiljaa. Mutta murrosiän alettua minulla ja isäpuolellani ei ole ollut mitään välejä, vaikka äiti ja hän ovat edelleen yhdessä.

      Luulen, että minun tilanteeni oli varmaan rajumpi kuin teidän. Mielestäni on kuitenkin hienoa, että haluat puuttua siihen viimeistään nyt - parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

      Minusta sinun on hyvä aloittaa tyttärestäsi. Yritä selvitää, mikä tytärtäsi hänen isäpuolessaan v***ttaa. Se ei varmaan selviä hetkessä, koska teillä ei kovin läheiset välit näytä olevan, mutta ole kärsivällinen, äläkä missään tapauksessa petä hänen luottamustaan!

      Kysy tyttäreltäsi, mitä hän toivoisi isäpuoleltaan, mikä voisi tehdä välit paremmiksi, jne.

      Keskustele sitten samoin avomiehesi kanssa. Kysy, mitä hän ajattelee tyttärestäsi ja mitä HÄN voisi tehdä, jotta tytär tuntisi olonsa mukavammaksi kotonaan.

      Jos pääsette pitkälle, voitte keskustella kolmistaan. Tärkeää on, että jokainen tulee kuulluksi, jokaisen toiveet tulevat selville. Erityisesti, koska vanhemmat ovat valta-asemassa lapsiin nähden, on tärkeää, että ette tukahduta tyttärenne kieltä omilla odotuksillanne ja vaatimuksillanne.

      Vanha tylsä ohje siis: puhukaa!
      Ja erityisesti lasten ollessa kyseessä: KUUNNELKAA!

    • nina

      Miten voit olla miehen kanssa, joka kohtelee omaa tytärtäsi kaltoin!?! Eroa!!

    • exitz

      sinulla on vastuu lastesi elämästä, et voi sitä mitenkään kiertää. tee jotakin ja korjaa vääryys jos sen näet. siltä tuntuu, että olet jo nähnyt. tästä asiasta on paljon kokemusta omalta kohdalta.

    • tiedän miltä tuntuu

      vastaavaa kokemusta. mieheni on todella ilkeä pojalleni ja vanhimmalle tyttärelleni. eroisin mutta se on hankala valinta koska olen raskaana.

    • Anonyymi

      Lasten etu edellä! Mitkään raskaudet eivät saa olla esteenä jättää ilkeä mies.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      295
      3239
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1601
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1117
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe