Ruskettuminen auronkovoiteen kanssa

papupahvi

Miten on, ruskettuuko sillon huonommin kun laittaa aurinkovoidetta? En pala herkästi, mutta kun olen ollut n. 3 tuntia auringosa niin sillon palan. Käytän tavallisesti jotain 8-kerrointa. Olen vaalea mutta rusketun kuitenkin. Mikä on siis paras tapa ruskettua, laittaa aurinkovoidetta vai olla auringossa niin vähän aikaa ettei pala?

6

442

Vastaukset

 • aurinkovoide estää palamisen ja vähentää rusketusta. vaikka moni väittää vastaan niin melko varma olen.
  1. olin 2 viikkoa etelän auringossa. lähtiessä valkoinen iho, suojakertoimia voiteessa 30 (en levittänyt kuiten ku tosi vähän iholle sitä) ja kotiin tullessa kaunis rusketus eikä palamista yhtään.
  2. olin 2 viikkoa messuilla töissä, puolet ajasta sisällä, puolet ulkona ja ilma oli lähes koko ajan hyvä. tulin kotiin, rusketus yhtä hieno ku ulkomaan reissun jälkeen vaikka ulkoillu vähemmän. syy: en käyttäny aurinkorasvaa, mut en palanutkaan.

  ole auringossa joko 1-2h verran ilman rasvaa (mitä en suosittele kauheasti) niin ettet pala, tai sit levitä kevyt rasvakerros heti aamulla ja nauti koko päivä ulkoillen terveellisemmin!

 • Kun aurinkovoiteissa on kuitenkin uv-b ja uv-a -suojat, niin ajattelin että niitä on varmaan silti hyödyllistä käyttää. Ehkä kokeilen pienempiä suojakertoimia, kai niissä on se sama suoja kuitenkin haitallisia säteitä vastaan.

  • tietenki suoja on mut myös pienempi suoja just noita vaarallisia säteitä vastaan. kun spf nousee yhdellä, kertoimet ovat jo selvästi suuremmat. kannattaa käyttää voidetta aina, se kuinka helposti palaa kertoo minkä verran..
   suomessa ihotyypin mukaan:
   IV 1-5 kerroin
   III 6-10
   II 10-15 (tai 10-20)
   I yli 20 ja pitäis välttää aurinkoa.

   etelän lomalla vielä enemmän..


 • Ehkä et nyt vielä nuorena tajua, mutta vanhempana toivot, että et olisi käryttänyt ihoasi auringossa. Rypyt tulee aina herkemmin mitä enemmän grillaat itseäsi auringossa. rusketushan on ihon paniikkireaktiota auringon aiheuttamista ihovaurioista. Käytä itseruskettavia voiteita jos haluat väriä ihollesi!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.