Veden laatu?

Klooritonta

Hei! Mistä löytyy vesipuistoa, uimahallia tai kylpylä/uimalaa, jossa ei käytettäisi klooria veden putsaukseen??? Haluaisin talvellakin uida tai muuten lorkkia vedessä, mutta uimahalleissa on kloorattua vettä.

8

1300

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • piikkimonni

   Järvenpään uimahallissa on otsonointilaitteisto, eli siellä ei klooria käytetä veden desinfiointiin. Valitettavasti halli on remontissa reilun vuoden, joten uimaan pääsee vasta vuoden 2007 syksyllä. Otsonointisysteemiä ei muuteta remontissa, joten tulevaisuudessakin hallin vesi tulee olemaan hyvälaatuista.

   • lifeguard72

    on kylläkin käytössä jo hyvin monessa hallissa kyseinen puhdistus mekanismi.

    Ensimmäisenä taisi tulla espoonlahden hallin vuonna 1986 ja kaikissa uusissa halleissa kyllä käytetään otsoonipuhdistusta.

    Ongelma tulee siinä ettei tuuletus hallin sisällä toimi kun halleista on tehty kylpylä tyylisiä ja ilmanpuhdistukseen ei ole sen kummemmin satsattu kun kaikki määrärahat menneet uusien altaiden, kassajärjestelmien ym kustannuksiin.

    Ilmanlaadusta tehtiin tutkimus viime vuonna ja se on se mikä isoissa halleissa mättää tällä hetkellä ja miksi ilma hallin sisällä tunkkainen.

    Kun on kylmä-lämminvesialtaita muiden altaiden lisäksi niin se vaikuttaa ilmanlaatuun hallin sisällä.


  • mietintämyssy

   Miksiköhän kloori ei käy?
   No joo onhan se yksi syy miksi uimareilla esiintyy useammin astmaa kuin normaalisti mutta kloori myös puhdistaa ja pitää sen veden puhtaana

   • klooritonta

    Olen herkistynyt. Olin pari vuotta töissä kopiointilaitoksessa, jossa käytettiin ammoniakkia. Ajan kuluessa kädet menivät kauheille vesirakoille. Lopetin hommat ja kädet paranivat. Menin uimaan uimahalliin ja ihoni reagoi hyvin voimakkaasti turpoamalla ja punastumalla. Ei onneksi sen kummempaa, koska menin hopusti suihkuun ja pesin itseni. Lääkäri sanoi, ettei kannata enää mennä uimahallin klooriveteen.


   • Jeppe_

    Iho vaan ei kestä. Kaikki taipeet "palavat", samoin takareidet. Onneksi meilläpäin on klooriton halli, matkaa tosin tulee 15 km. Kesä on kulta-aikaa, kun voi luonnon vesissä polskutella.


   • lifeguard72
    Jeppe_ kirjoitti:

    Iho vaan ei kestä. Kaikki taipeet "palavat", samoin takareidet. Onneksi meilläpäin on klooriton halli, matkaa tosin tulee 15 km. Kesä on kulta-aikaa, kun voi luonnon vesissä polskutella.

    toisilla on todella niin ettei iho yksinkertaisesti kestä.

    Ja jos ollut ammoniakin kanssa tekemisissä ja iho reagoinut niin ettei enää voi sen aineen kanssa olla suojavarustuksesta huolimatta tekemisissä niin pari tapausta tiedän jolle näin käynnyt.
    Olivat ennen tätä kaakelihommissa ja monta hallia tehneet mutta kaikki liimat ym tekivät työnteon sillä saralla mahdottomaksi.

    Kun ovat lähelläkin niin iho pamahtaa täysin punaiseksi.


  • uimari--

   itse harrastan kilpauintia ja harjoittelen 9krt viikossa. ennen uimahallien vesi puhdistettiin/pidettiin puhtaana vain kloorin avulla, mutta nykyään sitä käytetään yhä harvenevissa määrin. ainakaan helsingin itäksekuksen, mäkelänrinteen tai uimastadionin altaissa ei klooria ole.

  • Anonyymi

   Kaikissa halleissa ja kylpylöissä on klooria ja muita kemikaaleja vaikka olis otsonointi tai uv-suodatus! Tiedän mistä puhun, olen laitosmies.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa meni synnyttämään

   Hyvinkään sairaalaan. https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-saapui-synnyttamaan-mikko-rakas-kuvasi-kultaansa-videokameralla-katso-kuvat?utm_sou
   Kotimaiset julkkisjuorut
   225
   10403
  2. 73
   2896
  3. Mama Aitolehti syömässä

   Ja säilyttää maskia käsivarressa. No onpa hygieenista.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   1518
  4. Anne Aitolehti ei ole ottanut koronarokotusta

   Jopa Martina on ottanut yhden. Turisee näitä tietoja instassaan, eli ihan julkista tietoa on. Ja Espanjassa ovat. Hohhoijaa tuota typeryyttä.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1258
  5. Voi Pikkarainen

   Sun viimeisin insta kuva. Oot sit oikein taas asetellut Martinan shakkerin pöydälle ja kattokaa, Nalakin näkyy, unohdit vaan Fiatin avaimet. Teidän ka
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   1227
  6. Onko ässien suhteen bilettäjä sittenkin Sofia

   Stefu yrittää pitää työmoodia päällä ja natku vaan bilettää? https://www.seiska.fi/kotimaa/sofia-belorf-ja-stefan-therman-herattivat-huomiota-aamuvarh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   1180
  7. Poliisi vaatii viittä miestä vangittavaksi epäiltyinä Seinäjoella marraskuun lopulla tapahtuneesta

   Onkohan kukaan seuraamassa tai katsomassa oikeuden papereita. löytyyköhän vinkkejä henkilöistä sitten m-infosta tai y-laudalta?
   Seinäjoki
   46
   1102
  8. Maisan vihaajille ikäviä uutisia

   Kaikista epäonnentoivotuksista ja muusta perseilyistä huolimatta Maisa ja Mikko saivat ihanan tyttövauvan. Voimia vihaajille 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   1086
  Aihe