nyrkkeilysäkin hakkaaminen

kuin?

voitteko kertoa vähän tekniikkaa kuinka hakata säkkiä koska oon aika varma että teen siinä jotain väärin.. pitääkö niillä jaloilla siinä tehdä jotain koska luulen että joo.. kuinka siihen pitäisi lyödä? kiitos etukäteen!

10

3617

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lyödä väärin :)

      Lyö, hakkaa tai potki. Ihan miltä itse tuntuu. Ole kuitenkin varovainen ettei paikat revähdä, ettet kaadu tai potkaise läsnäolijoita :)

      • joo :)

        joo ei ehkä voi lyödä väärin.. no ainaki siinä tulee hiki ja on mukavaa! se vaan ku jos vaikka rikon ranteet tai jotain niin sitte ei ois kivaa! nyt jo paikat aika jumissa.. tais venyttely jäädä vähiin :)


    • weider---

      Lainaa kirjastosta joku nyrkkeilyä ja lyöntien tekniikkaa käsittelevä kirja.

      • niiiiii

        niinhän seki kait kävis.. mutta satutko tietämään jotain videoita jossa opetettais? pitää kattoo kirjastosta :)


    • minääää

      Ranteita kannattaa säästää, eli älä lyö lötköranteilla vaan jännitä käden lihakset niin, että se ranne nyrkkeineen pysyy liikkumattomana/jäykkänä.
      Pidä yläselkää vähän köyryssä/pyöreänä, ei liioitellen. Silleen, että lyönti lähtee sieltä selästä (selkä mukaan liikkumaan!). Kuvittele olevasi vihainen härkä hyökkäämässä, nassu hanskojen taa ja mulkoile sieltä.=)
      Sihtaa ne iskusi yhteen pisteeseen, niin se säkki ei heilu metriä sinne tänne. Älä työnnä, vaan ISKE! Kuvittele, että se säkki on tulikuuma ja siihen voi koskea vain salamannopeasti. (Tai vielä parempaa, kuvittele jonkun epämieluisan henkilön pärstä siihen säkkiin ja lyö sitä pärstää=)
      Toinen jalka eteen, niin saa paremmin lyötyä. Pysyy tasapaino. Voithan sä hyppiä niillä koko ajan, jos mieles tekee.
      En ole itse mikään jumppaohjaaja, mutta järkeä käyttämällä siihen säkin hakkaamiseenkin saa järkeä! Ärsyttää tyypit, jotka tulee läiskimään säkkiä miten sattuu...

      • SP.

        että kun lyöt niin siinä vaiheessa kun nyrkki osuu säkkiin niin käden pitäisi olla koukussa, ei suorana. Näin kehittyy lyöntivoima kunnolla. Tuon verran isäukko entisenä nyrkkeilijänä mulle neuvo joskus :) Niin ja tosiaan ne jalat pitäisi olla mukana niin että se lyöntivoima tulee keskivartalosta ja käsi toimii vain "välityskappaleena" siinä.


      • minä se vaan...

        juuh. kiitti paljon vinkeistä. pitää yrittää sitte vielä muistaa tehdä niitä venytyksiä koska näkyy menevän paikat kipeäksi..heh! :)


      • Nimetön
        minä se vaan... kirjoitti:

        juuh. kiitti paljon vinkeistä. pitää yrittää sitte vielä muistaa tehdä niitä venytyksiä koska näkyy menevän paikat kipeäksi..heh! :)

        lantiosta. Et lyö käsilläsi pelkästään silloin ei ole mitään voimaa. ja tosiaan kättä ei pidä suoristaa kokonaan.. Kannattaisi vaikka käydä pari kertaa kuntonyrkkeilyssä tai vaikkapa nyrkkeilyseuran alkeisryhmässä.. (pari ekaa kertaa ei ainakana itselläni ole mitään maksanut, kun sanot että haluat ensin kokeilla onko se sinulle..)Olen harrastanut thainyrkkeilyä ja nyrkkeilyä jonkin aikaa..

        Tärkeää on myös sitoa kädet! Urheiluliikkeestä saat siteitä! Ja miten kädet sidotaan? Suosittelen kyllä todella nyrkkeilyseurassa käymistä! Jos ei se ole mahdolista niin edellä oli hyviä ohjeita.

        eli ranne suorana,
        peukalo ei saa törröttää eteenpäin(voi murtua), käsivartta ei suoristeta kokonaan,
        hartiat alhaalla (nousevat helposti korviin), nopea palautus (kättä ei jätetä säkille vaan se palautetaan nopeasti takaisin),

        ja tärkeää on se että liike lähtee todellakin lantiosta! Voit harjoitella ensin vain lantiolla ilman käsiä! Ota mukava asento niin, että pysyt hyvin tasapainossa ehkäpä hartioiden levyisesti jalat harallaan toinen jalka edessä (kumpi tuntuu luontevammalta). Kokeille kiertoliikettä, liikuttaen lantitasi (takajalkasi kiertyy vähän mukana, mutta palautuu tasapainon tulee säilyä)sitten voit otta kädenkin mukaan kun tajuat mistä liike lähtee..

        on suoria lyontejä, koukkuja, alakoukkuja ja kyynärpäiälläkin voi lyödä (kyynärsuojat ettei tule hinkkaushaavoja). Mutta aloita suorista vain. Voit katsella myös nyrkkeilyä telkkarista ja kannattaa varjonyrkkeillä (kuvittelet vastustajan ja nyrkkeilet "ilmaan") ennen kuin kovin kovaa alkaa lyödä säkkiä. Ei ole tarkoitus rikkoa itseään. Hyvät hanskat ovat erityisen tärkeät! Ne suojaavat kättä!


    • Anonyymi

      Nyrkkeilyyn on yksi vinkki mulla älä pysäytä lyöntiäsi vaan sinun pitää miettiä että löisit kohteesta läpi.

    • Anonyymi

      Riippuu siitä missä tarkoituksessa aiot hakata säkkiä.
      Poikani harrasti alkuun kuntosali treeniä ja, estelystäni huolimatta penkkiä.
      Sanoin ohjeena, että kaikki toistot maksiminopeudella ja ojentaja treenin jälkeen nopeat ärsykkeet hakkaamalla säkkiä säkkihanskoilla.
      Mukana koko vartalo. Jalkojen osuus tärkeä. Liikkuvuus ja se, että paremmalla kädellä teho lähtee päkiästä.
      Oheistuotteena junnujen piirinmestaruudet kuulassa ja kiekossa. Kuulassa piirinennätyksellä.
      Nyrkkeilyssä Pn- liiton kaksi SM hopeaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3035
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2122
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1953
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1237
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe