Askelpituus?

Apua tarvis!

Uuteen askelmittariini pitäisi laittaa askelpituus,minulla ei ole minkäänlaista mittaa,joten päätin kokeilla jos täältä tulisi apua eli mikähän mahtaisi olla keskiverto askelen pituus,olen nainen,165 cm,75kg,summamutikassa mitattuna vaihtelee 55-70cm eli mikä olis oikein? Mikä sinulla on?

20

18591

  Vastaukset

  • jos siellä on urheilukenttää lähellä, kävele se ympäri sauvojen kanssa, askelmittari laskee askeleet. Sitten lasket askelpituutesi kaavalla
   kävelty matka metreissä / askeleiden määrä. Siinä tulee askelpituus metreissä, kerro sadalla niin saat senteiksi sen.

  • Itse ainakin kävelin muutaman askeleen eteisessä ja katsoin siitä pari kiintokohta ja joiden välin mittasin.
   Tarkempi tulos vaatii sitten jonkin tunnetun pudemmän matkan kävelyä, mutta sekin päteen vain samanlaisella alustalla ja "tasaisuudella". Ylämäessä askel lyhenee jne.
   Jos käyt maastossa tai vaihtelevalla lenkkipolulla, niin paras lienee verrata askelmittarin kertomaa matkaa lenkkipolun ilmoitettuun matkaan ja korjata vastaavasti keskimääräistä askeleenpituutta.

   • Kyllä on vaikeeta. 185 cm mies ja lenkki 5km paljonko suurinpiirtein askelia ? Kertokaa!!


   • kohta eläkkeellä kirjoitti:

    Kyllä on vaikeeta. 185 cm mies ja lenkki 5km paljonko suurinpiirtein askelia ? Kertokaa!!

    Jaa 0,9 , tulee vastaus........


  • UKK-instituutissa on laskettu suomalaisen naisen keskimääräiseksi askeleen pituudeksi 75 cm. Parempi tosin olisi, jos askeleen voisi mitata itseltään ihan oikeasti, koska silloin mittarikin mittaa kävellyn matkan tarkemmin. Tärkeintä kuitenkin on itse askelten määrä eli matka.

  • Sauvakävely ja sen tekniikat ym on täyttä hömpää jos lihaksia ja verenkiertojärjestelmää haluaa tehokkaasti rasittaa ja kiusata, niin ei muuta kuin juoksemaan, hyppelemään, punnertamaan yms. tehokkaasti.

   Tuollainen leppien turhamainen laahaaminen metsissä on taukkien suomalaisten ilmanaikoista puuhastelua muka kuntoilun varjolla. Ei hyvä!

   • jaa täytä hömppää sauvakävely, puhut roskaa juoksu ei ole likikään niin hyvää kuin sauvakävely. jos et usko tarkista ammattilaseta (esim. etsi joku personal trainer tai joku joka tietää). juoksu ei kuluta likikään niin hyvin kuin sauvakävely oikein suoritettuna. se tosin on näemmä monelle hankalaa kun sauvoja raahataan perässä, niillä pitää työtää itseään eteenpäin jolloin saat yläruumiisi mukaa liikkeesen (samoin kuin hiihtäessä).


   • Olen samaa mieltä, jos tyylinä on sauvojen "laahaus".
    Mutta tehoja peliin (hieman hiihdosta mallia) ja mennään vaihtelevaa maastoon ja pysyy syke tasaiseen ylhäällä ilman repimistä ja paikkojen oikuttelua, niin se on hyvä!
    Toiset tarvitsee taas enemmän liikeratojen verryttelyä ja rentoutusta, niin heidän pitää opetella tekniikka tarkemmin ja silloin ei mennä "turbo" päällä.
    Suosittelen Excelin videota aiheesta, sopii hieman sporttisimmellekin, ei ole pelkkää tuulipuku juttua.


   • Sauvakävely on hyvin tehokasta liikuntaa, varsinkin jos kävelee mäkisessä maastossa pitkiä lenkkejä=peruskestävyys harjoittelu=hapenottokyky kasvaa roimasti.
    Oikea tekniikka on erittäin tärkeä seikka.


  • Tässä askelmittarin ohje:
   vedä viiva oikean jalan eteen ja ota kymmenen askelta, sitten vedä viiva vasemman jalkasi eteen. Mittaa välimatka ja jaa kymmenellä. Itselläni askelmitaksi tuli 0,80 m. Ei siis kovin kaukana keskimääräisestä pituudesta.

   • Minä kysyisinkin, että montako askelta suurin piirtein tulee reippaasta puolen tunnin kävelylenkistä?


  • Itse mittasin 10m-matkalla askelten määrän ja sain siitä askelpituudeksi 95cm.Olen mies ja 185cm pitkä. Eihän se askelpituus pidä tietenkään paikkaansa kuntopolulla käveltynä. Mitä muuten tulee sauvakävelyn suhteen mieleen niin on muuten parhaita kuntoilumuotoja, ovathan aktiivi hiihtäjät käyttäneet sauvakävelyä kesäharjoittelu muotona kautta aikain.Itse entisenä paljon urheilleena aloin sauvakävellä helmikuussa 2006 ja juhannukseen mennessä 10kg paino alas, tähänpäivään mennessä 14kg. Lenkkien pituudet 8-12km 3xviikossa keskinopeus 6,9s/km.

   • vielä parannat etenet pian äänen nopeudella


   • kun... kirjoitti:

    vielä parannat etenet pian äänen nopeudella

    Tämä on sitä parasta tilannekomiikkaa.
    Kiitos hymystä.


  • mä mietin joskus ihan samaa et miten saisin mitattua askeleitteni välin mahdollisimman tarkasti... niin otin vanhat huonot kengät jalkaan ja menin ulos mittanauhan kanssa.. ja etsin vähä mutasemman paikan missä astella... sit kävelin sen mutsen kohdan läpi ja siinähän ne sit oli.. mun askeleet mutavellissä.. otin sit mittanauhan ja mittasin sen askenvälin...

   Ei mitään vaikeita matemaattisia kaavoja tai muita lasku tehtäviä... sen voi tehdä helpomminkin, pienemmällä päänsäryllä

   • Paljos oli ?


  • 1000000m

  • Eihän se sen hankalampaa ole kuin mitata tietty matka, askeltaa se ja sitten jakaa kävellyn matkan askeleiden määrällä. Just tuli itse mitattua. Pituutta 154 cm ja askelpituus 60 cm.

   Eli pienet kuluttaa enemmän energiaa samalla matkalla, kun pitää ottaa enemmän askelia. ;D

  • No ainakin itselläni askelten pituus vaihtelee hurjasti ihan maaston mukaan, samoin vaihtelee minuutissa otettujen askelten määrä. Tässä ihan hiljattain on tullut erilaisia matkoja kirjattua Sportstreckerin ja vastaavien avulla. Kilometriin saan yleensä käytettyä noin 1270-1320 askelta. Nyt oli tosi, tosi liukasta ja jouduin sipsuttelemaan. Kävelin viiden kilsan lenkin mutta sain käytettyä 1670 askelta kilometrissä. Että ei ihme, että tuntui jaloissa.
   Kalibroin aina välillä askelmittaria laittamalla kummankin kännykän päälle ja toisessa pelkkä askelmittarisofta ja toisessa Sportstracker. Aika hyvin menevät samoihin. Omat askeleeni ovat kovasti lyhykäisiä, mutta jalkani pituus nivusesta maahan onkin vain sen 70 cm...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   320
   3524
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   126
   2923
  3. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   179
   1898
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1430
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   21
   977