Bodypump...taas

Siru

Eli siis mielipiteitä kaipailisin. Olen siis harkinnut kyseisen homman aloittamista, kokeillut en vielä ole, vaan varmistelisin tässä muutamaa asiaa. Tavoitteenani on siis kiinteytyminen ja siis kuitenkin ns.kunnon treeni. Ongelmakohtani on keskivartalo, johon kaikki ylimääräinen kertyy, kädet ja jalat ovat sellaiset tikkumaiset ja takapuoli sellainen littana. Tavoitteena siis keskivartalon kaventaminen ja sen lisäksi olisi kiva saada muutenkin muotoja muokattua.
Ennen lapsia (2 kappaletta löytyy) liikuin aktiivisesti noin 5 kertaa viikossa, nyttemmin on "hiukan" jäänyt. Uskaltautuukohan sinne tunnille tällainen lösähtänyt hieman ylipainoa omaava mamma? Peruskunto minulla on (ihme kyllä) säilynyt melko hyvänä.
Mitä mieltä olette, onko tässä tapauksessa kokeilemisen arvoinen juttu? Ja vinkkejä ekoille tunneille otetaan vastaan...

9

20313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käynyt

      monen muun treenin ohella jo monta monituista vuotta body pumpissa. Kiinteytyksen kannalta se on oiva treeni. Body pump on tosi suosittu ja siellä on melekin aina aloittelijoita, että ihan rohkeasti vaan mukaan. Myös kaiken ikäisiä ja kokoisia löytyy, että ei kannata yhtään ujostella. Saat ohjeita oikeiden painojen kanssa ohjaajalta, kun kerrot olevasi ensimmäistä kertaa. Body pump on kuitenkin suhteellisen raskas lihaskuntotreeni, joten se kolmea kertaa viikossa enempää ei kannata tehdä eikä missään nimessä peräkkäisinä päivinä. Suosittelisin sinulle ennen body pump tunnille menoa puolen tunnin aerobista lämmittelyä esim. kuntopyörällä, juoksunmatolla tai stepperissä, jotta lihakset lämpiävät kunnolla ja saat myös paremmin kohotettua kuntoasi.

    • mutta

      Pelkkä body pump ei kiinteytä sinua eikä tuo lihaksia käsiin, jalkoihin ja takapuoleen. Salitreeni kunnon painoilla on kaikkein tehokkain tapa muokata vartaloa. Body pump kehittää ei lihas- voimaa vaan lihaskestävyyttä. Se sopii saliharjoittelun kaveriksi vaikkapa pari kertaa viikossa.
      Mutta koska sulla on ollu taukoa liikkumisessa, niin voisit hyvin aloittaa tolla bp:llä ja sitten siirtyä myös salin puolelle. Pumpissa on kyllä se hyvä puoli, että kun tehdään sarjat yhdessä isolla porukalla, niin se totta tosiaan motivoi aloittajaa paljon enemmän kuin yksinään salin puolella ehkä kokee.
      Eli kuten bp-ohjaajatkin muistuttelevat tunnin aluksi, niin bp:ssä ei hankita lihaksia vaan treenataan niiden kestävyyttä.

      Nyt on hyvä hetki mennä pumppiin. LesMills-pumpeissa on meneillään kausi (1kk) jolloin ohjaajat sekoittelevat vanhoja ohjelmia, ja joskus syyskuussa aletaan sitten sahata uutta ohjelmaa, jota treenataa kahden kuukauden ajan.
      Käy ihmeessä ainakin kokeilemassa!

    • Eevikko

      Olen nyt kohta 2vuotta käynyt 1-2kertaa viikossa pumpissa ja satunnaisesti kävely/pyörälenkeillä tai jumpissa ja muuta en ole tehnyt. Ongelmani on kanssa ollut mahamakkarat. Hyvin on makkarat lähtenyt ja erityisesti kädet on hyvässä kuosissa. Ei alleja yhtään :)Poikaystävä on kyllä kehunnut että peppukin näyttää paremmalta. Kun muistat olla koko tunnin `maha sisässä ja rinta ulkona` niin siinähän on melkein tunnin vatsalihasharjoitus. Yleensäkkin vartalo on muotoutunut hyvin.Kun pääset vauhtiin ja saat kunnon painoja niin hyvä tulee! Ekoilla kerroilla muista PIENET painot koska siinä tulee muuten NIIIIN kipeeks.Ja innostus pian lopahtaa siihen.

      • mimmeroinen

        totaalisen hurahtanut pump:iin, 4-5 kertaa viikossa tuli treenattua kyseinen tunti läpi(tiedän, typerää). Mutta mutta. Jossain vaiheessa kehitys loppui ja siirryinkin personal trainerin ohjaamana salin puolelle hommaamaan lihasta. Nykyään käyn kerran viikossa pump-tunnilla, koska se on musta edelleen NIIN kiva ja hyvä treeni, mutta lihasten hankkimiseen suosittelen salia. Pump-tunnilla kannattaa kasvattaa painomääriä pikkuhiljaa, moni jämähtää samoihin painoihin ja onkos siinä nyt sitten mitään järkeä..Ei minusta. Lihakset ei muuten enää kipeydy pumpista ollenkaan, mutta aijaijai mikä olotila lihaksissa salia seuraavana päivänä;) Eli salia, pump:ia ja lepoa terveessä suhteessa!


      • sara
        mimmeroinen kirjoitti:

        totaalisen hurahtanut pump:iin, 4-5 kertaa viikossa tuli treenattua kyseinen tunti läpi(tiedän, typerää). Mutta mutta. Jossain vaiheessa kehitys loppui ja siirryinkin personal trainerin ohjaamana salin puolelle hommaamaan lihasta. Nykyään käyn kerran viikossa pump-tunnilla, koska se on musta edelleen NIIN kiva ja hyvä treeni, mutta lihasten hankkimiseen suosittelen salia. Pump-tunnilla kannattaa kasvattaa painomääriä pikkuhiljaa, moni jämähtää samoihin painoihin ja onkos siinä nyt sitten mitään järkeä..Ei minusta. Lihakset ei muuten enää kipeydy pumpista ollenkaan, mutta aijaijai mikä olotila lihaksissa salia seuraavana päivänä;) Eli salia, pump:ia ja lepoa terveessä suhteessa!

        Moi mimmeroinen,

        koetapa pumpissa treeniä, jossa lisäät joka toiseen sarjaan kilot lisäksi siihen normaaliin maksimiin ja otat joka toisesta pois kilot normaalista maksimista. On niin kivaa ja tuo tehoa paljon pumpissa käyneelle. Jos kilojen poisottaminen tuntuu pahalta, niin ajattele tekeväsi pienemmillä painoilla "parhaalla tekniikalla ikinä" ja homma onkin yhtäkkiä tarpeeksi raskasta. Niissä mihin olet lisännyt yli oman tarpeen väännät sitten ihan hampaat irvessä. Saatat saada lihaksesi kipeiksi ja jos et, niin ainakin on ollut hauskaa.


    • bodypumpia

      Muutamalla hyväkuntoisella kuntoilijalla on tullut välilevyn pullistuma Bodypumpissa lähiaikoina.

      Eli turvallista se ei ole, varsinkin jos muutenkin on niska-selkä-lonkka-vaivaa - lihaksissa tai luustossa.

      ei kukaan kuntosalillakaan nostele puntteja kuin viimeistä päivää n.100 toistoa YLI suurilla painoilla. Keppijumppaaminen on ok, painoilla pumppaaminen kuuluu kuntosalille.

      • kaularangassa

        liikkeet joita tehdään bodypumpissa altistavat niin välilevyn pullistumiin kaulassa ja muualla selkärangassa.


      • Utelias
        kaularangassa kirjoitti:

        liikkeet joita tehdään bodypumpissa altistavat niin välilevyn pullistumiin kaulassa ja muualla selkärangassa.

        Miten tuo kaularangassa oleva pullistuma ilmenee? Välilevyn pullistuman kyllä tiedän.

        Olen nyt käynyt pumpissa PIIIITKÄN tauon jälkeen tiheään ja hartaasti ja tänään löysin jonkun ihmeellisen möykyn niskastani. Päätä on särkenyt viime päivinä ja hartiat olleet aivan jumissa.


    • Miksi ei?

      Jos on paljon ylimääräistä, kannattaa kuitenkin aloittaa varmaankin keskivartalon muokkaus rasvanpolttoliikunnan ja oikean ruokavalion yhdistelmällä, koska Bodypumissa tehdään liikkeitä, jotka voivat olla ylilihavalle liian rankkoja. Kuitenkin painoja voi ottaa vähemmän ja askelkyykyt voi tehdä ilman painoja.

      Keskivartalon muokkaamiseen ei ole mitään helppoja konsteja. Kaikki laihduttamiseen ja lihaskuntoon tähtäävät jutut pitää ottaa pitkäaikaisina projekteina, joissa itsekuri ja pitkällinen säännöllinen liikkuminen yhdistettynä järkevään ruokavalioon on homman a ja o.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      101
      1944
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1460
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      93
      1363
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1327
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1144
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      476
      1060
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      938
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      933
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      872
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      846
    Aihe