Palvotko rahaa ja

asemaa?

Omantunnon kysymys. Itse kuvittelin nuorempana että kova palkka ja hyvä titteli/asema ovat haivteltavia asioita. Itse en koskaan ole päässyt huippupalkkoihin, paras liksani 3000 eur kk kun olin lyhyen aikaa esimiehenä. Jätin tuon homan kun tuntui älyttömältä ravata kokouksesta toisee, tehdä pitkää iltaa ja setviä alaisten sotkuja ja ristiriitoja ja vielä koettaa kehittää ja ohjata oman alaisryhmän hommia. Ei kiitos. Nyt rivityöntekijänä ja kohtuu palkka, riittävä, saa arkiset laskunsa maksettua. Ei kivilinnaa meren rannalla, ei ökyvenettä, ei porschea tms, ei osakesalkkua. Vaan enpä tarvitse.

Nautittavaa on nykytyöni säännöllinen kohtuu työaika, kohtuu työtahti eli ei burn outia, ei paineita esimiestehtävissä. Jää aikaa puolisolle ja itselle. Mukava elää, kokea vaikkapa lintujen laulu, vuodenaikojen vaihtelu, yleensäkin elämä. Se ei ehdi valua samalla lailla hukkaan huomaamatta kuten monilla rahaa tekevillä käy, heidän itsensä sanomana. Ja mitä tuollaisesta elämättömästä elämästä jää käteen lopulta? Ei mitään, ei yhtikäs mitään. Vanhuksena kenties tyhjä olo. Kun kuolema korjaa, niin tänne se raha ja tavararikkaus jää. Ruumis mätänee tai poltetaan tuhkaksi, siinä se lopputulos.

13

2788

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tutkija Nönnönnöö

      Siksipä en olekaan kovin innokkaasti pyrkinyt uralla eteenpäin vaan pysytellyt näissä "rivitutkijan" hommissa. Kohtuullinen palkka (3000 €/kk), ei stressiä, ei v**tumaisia alaisia, ei ylitöitä, joustava työaika, työnkuvaa ohjaa paljolti oma mielenkiinto jne. Vielä kun Suomen progressiivinen verotus rankaisee palkankorotuksesta niin parempi näin kun 20 % kasvanut nettopalkka ja 100 % kasvanut v*tutus.

    • ...

      Oletpa sinä loppuun asti ajatellut urasi. Siitä osakesalkusta tulee mieleen, ettei alkuun päästäkseen kovin suuria summia tarvitse. Mutta se vaatiikin sitten tutkivaa otetta ja työpanosta, jos aikoo tehdä rahaa. Palkkatyöllä ei rikastu, vaikka palkka olisi mitä. Raha kasvaa jossain aivan muualla ja asema yhteiskunnassa sekä valta määräytyy omaisuuden ja tulojen mukaan.

    • rennosti

      Mielestäni unelmatyön tulisi sisältää elementtejä jotka antavat työpäivälle sopivasti sisältöä, haasteita ja uuden oppimista. Vielä jos tätä työtä arvostetaan sekä rahallisesti että tieteellisesti, niin sitä parempi. Työaika saisi olla joustava ja itse päätettävissä.

      Mitkähän tehtävät sopisivat näihin raameihin?

      • tutkijahutkija

        Niin no, missä menee raja siinä että "työtä arvostetaan rahallisesti"? Mutta muut kohdat täsmäävät jokseenkin hyvin minun työhöni.


      • nuarimiäs

        Tuotepäällikön tehtäviltä kuullostaa :D

        Ei oo valittamista. Kommari korvalla patsastelemista.


    • ei innosta

      Aivan kuten mainitsit, ei esimiestehtävissä ole mitään hohtoa, tai jos työnkuvasta saisi valita parhaat palat niin ehkä sitten.

    • mukavuuksia elämäänsä!

      Asun tällä hetkellä vuokrakaksiossa. Keittiössä joku lemuaa kauhealle. Mahdollisesti yläkerran liesituuletin. Yläkerrasta kuuluvat kopaukset herättivät minut noin 5 kertaa viime yönä. Joka arkiaamu herään viimeistään kello 7, kun yläkerrassa alkaa töpsytys ja kolina.
      Painavat kauppakassit hiertävät käsiä, kun haen kilometrin päästä ruokaa-ei ole varaa autoon.
      Kyllä haaveilen paljon paremmasta elämästä tulevaisuudessa. Parasta olisi jos löytäisin rikkaan puolison. Olisi ihanaa, kun voisi kesäaamuina mennä terassille juomaan kahvia ja katsella rannalle lyöviä aaltoja. Viikonloppuisin voisi lähteä merelle- sillä meri on parasta! Kotona voisi käydä ulkopuolista siivouapua- se olisi elämää se!

    • copyandpaste

      Menestyvän miehen mitta: 73 000 euroa/vuosi

      Mikä tekee miehestä naisten silmissä menestyjän? Ainakin brittinaisten mielestä muuan hyvä määritelmä on vähintään noin 73 000 euron vuosipalkka. Varallisuus asettuu naimakaupoissa usein hyvän ulkonäönkin edelle, sijoituspankin kyselytutkimus kertoo.

      Palkan on parempi olla iso - ainakin, jos mies mielii valloittaa brittinaisen.

      Nationals Savings and Investments -sijoituspankin teettämän kyselytutkimuksen mukaan menestyväksi mieheksi kannattaa esittäytyä parisuhdemarkkinoilla vasta, kun tulot yltävät 49 247 puntaan eli noin 73 000 euroon. Aivan kaikkia naisia ei tosin tuollakaan summalla vielä vakuuteta. Joka kymmenennen kyselyyn osallistuneen brittinaisen mielestä menestyväksi ja varakkaaksi voi miestä kutsua vasta, kun tulot ovat tuplasti tuota suuremmat.

      Sukupuolten väliset palkkaerot tuntuvat myös tässä tutkimuksessa. Miesten silmissä jo 42 127 punnan vuosiansiot antavat naiselle aiheen kutsua itseään menestyväksi ja vauraaksi.

      Hyvännäköinen saldo ihastuttaa

      Sijoituspankin kyselytutkimus paljastaa myös, ettei partneria valittaessa suinkaan aina katsota syvälle silmiin vaan mieluummin tilin saldoon.

      Jopa 45 prosenttia kyselyyn vastanneista naisista kertoo arvostavansa tasapainoista taloutta eli hyvältä näyttävää pankkitiliä enemmän kuin miehen ulkonäköä. Patneriltaan naiset odottavatkin jopa 24 281 punnan eli lähes 36 000 euron säästöjä. Miesten mielestä naiselle puolestaan ovat eduksi jo runsaan 15 143 punnan eli runsaan 22 400 euron säästöt.

      Kyselytutkimukseen haastateltiin kesän aikana kaikkiaan noin kolmetuhatta aikuistan brittiä.

      • ei_niin_menestyvä mies

        ...kyllä noin hyvin ansaitseva nainenkin. Mielellään vielä lisäksi hoikka, huumorintajuinen, mukava ja rikas ja tyhmä sekä hyvännäköinen blondinainen. Tyhmyydestä voisin tinkiä ja kuolemaisillaan olevista ökyvanhemmista saisi lisäplussaa.

        Mutta sitten mä heräsin kun faija kertoi ettei tuollaisia naisia tule vastaan kovin tiheään ja vaikka tulisikin niin tuolla habituksella niitä ei niin vaan valloiteta. Niinpä piti poika rukan lähteä koulun penkille opiskelemaan.

        Vaan saahan tuollaisesta edelleen haaveilla. Voisi sitten lahjoittaa ne omat palkkaroposensa vaikka hyväntekeväisyyteen ;)


      • Olli 34v

        pari tonnia jää lyhyeksi tuosta 73000€:sta. Tosin vaimo jo löytyy niin ei tuota puuttuvaa summaa tarvitse murehtia.


    • mutta...

      En palvo rahaa, enkä asemaa. Jossain määrin tavoittelen niitä kuitenkin. Rahalla saa elintasoa, paremman asunnon, auton, harrastuksia, matkustelua...kaikenlaista kivaa. En todellakaan tarkoita mitään kivilinnoja, vaan mukavaa, kaunista ja viihtyisää kotia. Ankea, ahdas ja kalsea vuokra-asunto ahdistaa.

      Toisaalta pidän palkkaa myös työnantajan osoittaman arvostuksen mittarina. En ole tyytyväinen omaan palkkaani, vaikka se ihan keskitasoa onkin. Työpaikalla saan kyllä vastuuta sekä runsaasti kehuja ja kiitoksia, mutta lisää liksaa ei irtoa mitenkään. Tämän vuoksi vihaan nykyään työtäni ja tunnen, ettei minua arvosteta. Tyhjät puheet ilman tekoja eivät merkitse mitään.

    • prooo

      Loppupeleissä ja tosielämässä raha ratkaisee sittenkin.

      Näin asia on.

      Moni tekopyhä ei voi tunnustaa rahanhimoaan, mutta lähes kaikki, sanoisin 95 % ihmisistä rakastaa rahaa.

      Rehellinen tunnustaa tämän perustarpeen, tekopyhä siis valehtelee...

      Varsinkin Suomessa rahaa rakastetaan, ihmiset pelaavat mm. lottoa valtavilla summilla -vain tavoitteenaan se ios lottovoitto.
      Myös ne valheelliset ihmiset, jotka tekopyhästi valehtelevat ettei raha muka ole heille tärkeää... pelaavat simamaisin summin rahankiilto silmissään.

      Raha ei ole ongelma vaan ratkaisu ongelmiin.
      Rahan puute ON ongelma.

      Yhteiskunnassa omaisuus ja tulot ovat käytännössä arvon mitta ihmisille.

      Moni painaa töissä itsensä rikki -vain ja ainoastaan rahan vuoksi.

      Eli raha on todella tärkeää ihmisille, eikä ilman rahaa käytännössä tule toimeen.

      Nykyään kaikki on niin kallista (mm. sosialististen riistoverojen vuoksi) että rahaa on pakko olla ja mieluummin reilusti.

      Raha rauhoittaa -raha ratkaisee, näin asia vaan on eikä siinä ole mitään pahaa.

    • worker

      tuntuvat keskustelevan enemmän tittelit kuin ihmiset... onhan se tietty hienoa jos 25-vuotiaana tienaa yli 4 tonnia kuussa ja ehtii vielä tänne palstalle elvistelemään... aikaa siis on muuhunkin kuin työntekoon..

      noo, heitetään omat luvut vertailtavaksi muille kumminkin: metsäteollisuus, 2300€/kk plus vuorolisät yms... kyllähän sillä toimeen tulee...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5564
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1967
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      56
      1704
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe