kokemusten vaihtoa

confusion

Onko ketään toista jolla edes vähän samanlainen raskausaika kuin mulla:
Siihen aikaan kun kuukautisten piti alkaa tuntui alavatsassa monta päivää kova kipu, kuin kuukautiset ois ollu tulos. Tein plussatetin kun menkat oli 5 päivää myöhässä. Siitä lähtien viikoille 12 mun olo oli ihan järkyttävän kurja! En oksennellut mutta tuntui siltä että vois oksentaa. Heikotti ihan järkyttävästi ja melkeimpä nukuin vaan kaikki päivät. Olo oli oikeasti niin kurja jotta jouduin työharjoittelutkin keskeyttää ja jäädä sairaslomalle.
Kyselin silloin paljon eri foorumeilla et onko tämä alavatsan kipuilu normaalia. Samainen kuukautiskipujen tapainen kipu jatkui, vaimeampana kylläkin ku iha alussa, mutta oli silti koko ajan kipeä. Neuvolaan soittelin ja kysyin mitä tämä on ja pelottelivat vain kohdunulkoisesta raskaudesta tai keskenmenon riskistä ja että ei ole normaalia olla näin kipeä, varsinkin kun kerroin että rakastelu tekee alavatsan niin kipeäksi että itku siinä tulee. Foorumeilla taas sanoivat näiden alamaha kipujen olevan ihan normaaleja.

Ensimmäisillä ultraääni kerroilla joita tehtiin kaksi, ensin neuvolatäti ja parin viikon päästä eka lääkäri, silloin EI näkynyt et siel olis kaks nuppusta. Vasta niskapoimu ultrassa selvisi et meille tulee ihanat, odotetut kaksoset.

Kun vatsa alkoi pyöristyä (viikolla 14 oli jo tosissaan näkyvä vatsa), alkoi alaselkä, häntäluu kivut. Kerroin tästä neuvolassa ja TAAS peloteltiin... Kun neuvolalääkärille kerroin niin hän sanoi et ei ole pelkoa ellei nouse kuume ja tule veristä vuotoa. Näitä mulla ei ole koskaan tullut, kiitos siitä.

Tuli tässä 14-17 raskausviikoilla tavallaan semmoinen tauonpaikka huonovointisuudelle. Silti se alamahakipu on kulkenu rinnalla ja sitten sitä alettiin neuvolassa kutsua jo supisteluherkkyydeksi. Sitten taas lääkäri sanoo että ei se sitä ole, vaan kun siellä on niitä kaksi, että se on vaan tavallista rajumpaa venymiskipuilua. Mutta toinen lääkäri sanookin toista: "todennäköisimmin tämä on supistelua" (en vieläkään tiedä mitä tämä on).
rv17 jälkeen mulle alkoi tulla semmosta pyörrytys-huimaus "kohtauksia". Aloitin kuukausi sitten koulun luullen pystyväni käymään tämän loppuajan. Olen nyt siis rv22. Kuitenkin oloni on vain huonontunut, pyörryttää ja heikottaa, melkeimpä oksettaa. Tätä siis monesti päivässä. Vaikka vain tarvitsi istua koulunpenkillä niin tuli tunne että pyörryn justiin ja valahdan tästä tuolista alas. Tuntui kun ei saisi happeakaan tarpeeksi ja sydän tykytti. Neuvolas epäilivät et saattaa johtua alhaisesta hb:sta joka oli silloin 102. Oon nyt 2kk syöny rautaa, hb on noussu mutta ei tämä olo ole yhtään sen parempi, pahempi vaan. Ja selkäkipuni paheni niin etten pysty istumaan tai seisomaan kauan. Ristiselkä tai se häntäluuseutu tuntuu siltä niinku olisin treenannu rajusti. Samoin tämä ns. "supisteluherkkyys" on pahentunut. En ole enää aikoihin, n. kahteen kuukauteen voinut liikkua paljolti mitään. En kyllä koko raskausaikana, koska alussa pahoinvointi ja selkäkivut ja se ainainen menkkakipu. Alavatsani siis tulee kaikesta fyysisestä rasituksesta to-del-la kipeäksi. Varsinkin kävelystä! Ja se kipu ei siis ole nivusissa vaan suoraan häpyluun yläpuolella se vatsaseutu, navan alapuolella. Se on pistelevää jomotusta. Olen kertonut nämä tuhanteen kertaan neuvolassa ja lääkärissä. Itse en miellä tätä supisteluksi koska luulen tietäväni mitä supistelu on: mulla on ollu semmosta kivutonta alavatsan kovettumista kivikovaksi ja se ei ole koskaan ottanu kipeetä.
Jätin siis nyt sen koulun kesken ja jättäydyin lepäämään kotiin. Viime viikolla oli rakenneultra ja samalla lääkärin aika joka tarkisti kohdunsuun yms. Hra pahantuulinen lääkäri sanoi että kaikki on ok. Ja kun aloin sanoa että omasta mielestäni olisin sairasloman tarpeessa niin hän vain nauroi ilkeästi ja sanoi "Muttakun kaikki on kunnossa!!" Sanoin siihen että eihän ole että mistä tämä selkäkipu sitten johtuu? Siihen hän "justhan minä sut tutkin, siellä ei ole mitään mikä viittais semmosee kipuiluun, sun pitäis vaan koittaa liikkua" Minä siihen: mutta enhän MÄ VOI! tuun niin kipeäksi alavatsasta ett... *KESKEYTYS* "senkin asian tutkin, siellä ei ole mitään semmoista minkä takia sua vois supistella!" Jotta juu... meinasin alkaa itkeä siinä sen vastaanotolla. Se ei antanu kertoa mun huonosta olosta eikä mistään. Jäi sitten sanomatta sekin että eikö tämä et mun toine jalka on lyhyempi nii vaikuta siihe miten selkä jaksaa... kun mun selkä ei oo muutenkaa ennen raskautta mikään hyvä ollu... Eipä herunut sairaslomaa siltä lääkäriltä. Nyt pitää odottaa seuraavaa neuvola aikaa ja kertoa siellä ja pyytää aika neuvolalääkärille. Se sentään kuuntelee. Mutta ilmeisesti tämä ei siis ole supistelua! Oon ihan sekaisin kaikesta mitä mulle sanotaan. Tuli sen lääkärikäynnin jälkeen semmoinen olo että oon laiska ja liioittelen asioita. Noin se lääkäri ainakin selvästi musta ajatteli eikä ottanu yhtään tosissaan. Kun hän nyt niin pätevyydessään todisti. Miksi sitten olen kipeä ja huonovointinen???
Ette usko kuinka pahalta tuntui jättää koulu... Ensimmäistä kertaa viihdyin koulussa, ihana luokka ja vihdoinkin olin löytänyt oman alani. EN LIIOTTELE YHTÄÄN, en todellakaan olisi pikku syistä jäänyt pois koulusta! Musta ei oikeasti ole nyt mihinkään.

Noniin... jaksoiko kukaan lukea???
Haluisin löytää kohtalotovereita... vaikka uuden ystävyyssuhteenkin.
Jos oot kokenu samaa kuin minä niin kerro ihmeessä oma tarinaskin!

5

2450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kohta taju lähtee:-(

      Tilanne nyt ei sama kuin sulla mutta tähän päivään saakka järkyttävää kuvottavaa oloa ja väsymystä. Minäkin voisin nukkua kellon ympäri.
      Toivottavasti nyt helpottaa kun tulee enempi viikkoja. Mullakin nippailee alamahaa..mutta eka ultraan eli np pääsen vasta ensi viikolla.
      Maha myöskin on pyöristynyt ihmeen aikaisin joten saas nyt nähdä onko tuplat:-)

    • 3sten äiti

      Taitaa olla sinun ensimmäinen raskaus tämä? Ja toiseksi sanoisin, että raskaus ei ole sairaus.

      Totta kait, jos elimistösi kasvattaa 2 lasta, niin siellä tapahtuu SUURIA muutoksia. Kunhan saata kaksosiesi myötä painoa noin 30 kg lisää, niin tiedät olevasi todella raskaana.

      Ja voin kertoa kokemuksesta, että kyllä ne lääkärit passittavat äidin loppuseurantaan sairaalaan, jos se katsotaan tarpeelliseksi.

    • tuplaäiskä

      Olen kolmatta kertaa raskaana, edelliset yksösiä, nyt kaksoset. Olo on mielestäni paljon "ikävämpi" kuin yksösiä odottaessa. Minulla myös kuukautiskipujen tyyppisiä kipuja koko raskausajan tähän saakka, mutta koska olen ollut aiemminkin raskaana en ole niistä huolestunut koska tiedän kohdun kasvavan koko ajan( eikä se ole mitenkään mukava olo) ja nyt kaksosia odottaessa kipuja on todella tuplasti enemmän - yleensä ruokailun jälkeen suurimpia - sattuu niin että pitää irvistää. Onneksi kivut eivät minulla ole jatkuvia ja saan sentään nukkua ihan mukavan pitkiä pätkiä vielä yöllä.. Luulen nimittäin, että kohta se on yhtä veskissä kulkemista...Selkäkipujakin on jo nyt vaikka yksösistä tietenkin vasta loppuraskaudesta. Seisoa ei jaksa kauon ja väliin huimaa vaikka ei mulla onneksi hg ole aivan mahdottomia vielä laskenut(126). Olen muuten kuullut että kun hemoglobiini laskee alas niin sen nousu kestää viikkoja ! Eli kannattaa syödä myös rautapitoista ruokaa tavallista enemmän ! Onneksi tämä kaksosten odottaminen ei ole pysyvä olotila, sehän toivonmukaan loppuu onnellisesti synnytyssaliin kahden suloisen vauvelin synnyttyä. Minulle iski vielä tuo raskausdiabetes - tuplahormoneista ilmeisesti kun ei aiemmin ole ollut, insuliinipiikeillä yritetään päästä päivästä toiseen...Kaikille ei anneta kaksosia, joten yritetään hymyillä onnellisesti kaikesta huolimatta ! Kyllähän opiskella voi myös vauvojen syntymän jälkeen, eihän se ole kuin kekseliäisyydestä kiinni. Olen itse opiskellut ammattikorkeakoulussa muutaman vuoden lasten aikana. Kyllähän se sellaista sooloilua on, mutta onnistuu jos tahtoa löytyy! Ei muuta kuin positiivista asennetta loppuviikoille, eihän niitä kuitenkaan ole jäljellä kuin vähän päälle 10--vai mitä !!

      • vastauksista

        Joo, kyllä tämä tästä.
        En tiiä, olin tosi maassa tota pitkää juttua kirjottaes. Kun tuntu jotneki et kaikki pitää mua huijarina kun ei se lääkärikään tuntunu uskovan että oikeasti oon kipeä. Ens viikolla ompi neuvola ja aion purkaa saman mössön siellä.
        Tänään on taas niin hyvä olo, ollu jo viikon verran, kivuista huolimatta :D Nyt on jo nivusetkin tullu kipeäks ja lonkat sekä selkäkipu vaan pahenee mutta ei voi kun hymyillä ku tulevaisuus näyttää niiiiin valoisalta!
        Odotan innolla uuteen kotiin muuttoa joka tapahtuu marraskuussa. Oon myös ihan hulluna joulusta ja talven tulosta, varsinkin kun uuden kodin saa laittaa juhlakuntoon. Uusi vuosi tuo tullessaan rakkaat pallerot syliin ja ehkä jopa syntymäpäivänä (3 tammikuu) sais jo nyyttejä halipusutella ;)


    • Tuplat02

      En voi toivottaa jaksamista. Muistan nuo krempat ja krämpät kuin eilisen päivän. Mua supisteli viikoilta 14 lähtien, vaikka siinä meni pari viikkoa ennen kuin tiesin mistä on kyse. Eikä se ollut kiva tunne, vaik ei kivuksi voi luonnehtia. Ja toiset oli ne nivus/lntion luun kivut. Huh, ne oli tuskaa. Ja kyllä mua myös huippas ja heitti päästä. Ajattelin sitä vähän sellaseks paniikkikohtaus tyyppiseksi oireeksi. Mä kuitenkin kans jännitin kaikkee ja jokaista tunnetta joka tuli raskauden myötä.

      Kaikki meni hyvin, kaksoset täyttää kohta 4v ja elämä hymyilee. Jatkoin opiskelua ammattikorkeassa lasten ollessa 1,5-vuotiaita ja oikeastaan silloin motivaatiota oli enemmän kuin aloittaessa. (Oli niin kuin lomalle olis päiväks menny, koulun penkille siis.) Valmistumispäivään on vajaa puol vuotta ja haaveissa jo lisää lapsia.
      Mutta koita jaksaa, kärsivällisyys palkitaan. Ja koita vähän rentoutua myös, vaikka tiedän että se on vaikeaa kaikkien huolien ja murheiden keskellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1918
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      246
      1865
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      95
      1605
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      111
      1423
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1151
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1120
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      952
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      948
    9. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      104
      909
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      876
    Aihe