Indie-baari

students

Moiks!
Olemme valmistelemassa liiketoimintasuunnitelmaa ja tarkoituksena olisi "perustaa" indierock baari/klubi. Itse perustaminen tapahtuu siis vain paperilla, mutta kaipaisimme kuitenkin saman henkisten ihmisten vinkkejä ja toiveita tällaista paikkaa kohtaan..
Eli..

Missä tällaisen paikan pitäisi sijaita? (Hki)
Aukioloaika? Pitäisikö olla auki jo päivällä?
Live bändejä vai ei?
Musiikki?
Ikärajat?
Sisustus?
Tunnelma?
Mikä saisi juuri sinut tulemaan tällaiseen paikkaan?

Ja jos löytyy tietoa muista indie paikoista Helsingissä tai muualla Suomessa, mainitkaa.

Tietenkin myös muita hyviä ideoita otetaan vastaan :)

Kiitos ja kumarrus!

8

2584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kesey

      En nyt jaksa noita kaikkia kohtia miettiä, mutta ikäraja voisi ainakin olla vähintään 20. Kuitenkin mahdollisina bändi-iltoina se voisi olla 18. Livebändit voisivat siis olla hyvä juttu, vaikkapa kerran viikossa tai jopa harvemminkin, sillä ne pitäisi valita tarkoin harkiten.

      Klubilla voisi olla välillä myös teemailtoja, jolloin soitettaisiin myös muuta kuin (indie)rockia, esim. elektronisempaa indiemusaa tai perinteistä rockia eri vuosikymmeniltä. Näin siksi, ettei asiakaskunta jämähtäisi tiettyyn ryhmään vaan uudetkin ihmiset löytäisivät paikan aika ajoin.

      Paikka voisi toki toimia kahvilana ja jopa lounaspaikkana ( ainakin jotakin pientä naposteltavaa löytyisi ) päiväsaikaan, muttei se olisi välttämättömyys.

      Helsinkiä en hyvin tunne, joten sijaintia en osaa sanoa. Ei tietenkään missään hankalasti saavutettavassa paikassa.

      Sisustus voisi perinteisistä indiekuppiloista poiketen olla modernia ja minimalistista ( ainakin tuntuu että tällaisilla klubeilla on aina ylimalkaisen retroa tai tarkoituksellisen rähjäistä ). Niin, ettei sisustukseen kiinnittäisi huomiota mutta se kuitenkin olisi viihtyisää ja käytännöllistä. Tunnelmanhan luovatkin pääosin asiakkaat loppujen lopuksi :).

      Helsingin ulkopuolella, mutta Suomen sisällä esimerkiksi Jyväskylässä on mukava paikka "Vakiopaine" ja Turussa "Dynamo".

    • Ziggie

      sijanti vois olla tyyliin pääkaupunkiseutu muttei nyt sit tungeta ihan lasipalatsiin, jossain espoon tai vantaan alueella olisi ihan näpsä.
      ikäraja vois olla tyyliin 20, tosin k-18 iltoja vois myös olla ja arkisin vaikka voisi pyöriä kuppilana ilman ikärajaa.
      livebändejä todellakin.
      aukioloajat vois olla jotain 14-00 arkisin ja 18-04 viikonloppuisin.
      sisustus ja tunnelma tulisi olla sellainen että siellä mielellään istuu illat pitkät arkisin ja bilettäisi viikonloppuisin. tuo myös saisi minut tulemaan juuri tällaiseen paikkaan.
      hesassa en oo vielä ainakaan törmännyt kyseiseen toimintaan mutta turussa olisi dynamo mikä mainittiin edellisessä viestissä jo ja karjaalla serendi (viralliselta nimeltään art cafe serendipity) joka sitten onkin vähän eritapainen paikka.

    • indieee

      Mun mielestä baareja tässä maassa riittää,mutta sellaista varsinaista indie/alternative-henkistä tanssipaikkaa/klubia ei ole mielestäni kuin kaksi kunnolliseta:Turun Dynamo ja Tampereen Yo-talo,tosin Yo-talokin on nykyään enemmän keskitynyt soittamaan valtavirran musaa,tyylin 50 cent ja muuta paskaa.Eli uutta kaivattais!!

      Ikäraja mielellään 20.K-18 paikat on hirveitä teiniördäysmestoja.

      Sisustus viihtysän moderni,muttei kolkko;mielellään sohvia!;)Tanssilaittia ehdoton!!!

      Bändejä silloin tällöin ja sitten teemailtoja,tyyliin pop-ilta,elektro-ilta,alternative-ilta,disco-ilta jne....!:)

    • Glamorous Indie Rock&Roll

      Mallia vois ottaa Englannin indie-baareista ja -klubeista (esim. NME:n klubit, Club NME). Dynamo on kans jees. Ja voitais soittaa esim. The Kooksia, Franz Ferdinandia, Scissor Sistersiä, Arctic Monkeysiä, Panic! at the Discoa, brighboyta, The Strokesia, The Killersiä.. vaikka kaikkia noista ei ehkä luokitella indie-musaksi..

      • sdfdgsdf

        jos mitään noista luokitellaan indie-musaksi.


    • El_Mutanto

      Jep. Kannatan kanssa niitä teemailtoja. Ei ole hyvä jos jämähtää vain tietynlaiseen musiikkiin. Esimerkiksi itse en välttämättä saa "indie" musasta mitään kiksejä vaikka todennäköisesti tällaisessa baarissa paremman puutteessa viihtyisinkin.

      Ja Helsinkiin tällaisen laittaisin Kallioon. Paljon täällä on baareja, mutta ei oikein kunnollisia musabaareja, paitsi ehkä joku Tauko heviukoille.

    • ihanaa!

      Aah...nyt kyllä kehiin jotain ennennäkemätöntä! Teillä on varmasti paljon hyviä ideoita paperilla, enkä halua niihin sen enempää vaikuttaa, joten vastaan kysymykseen,johon pystyn rehellisesti vastaamaan: mikä saisi juuri minut tulemman teidän baariinne: Tietysti sellainen paikka, joka on panostanut mainontaa! Ihmiset ympäri suomen on saatava musiikin mahtavaan mekkaan ja liittymään yhteen pelastaakseen maailman!!Ei ole väliä oletkö Äkäslompolosta vai Helsingistä! Baarin tunnelman pitää olla huoleton,siis hengellisesti! Olen aina mietiskellyt pienessä mielessäni ihannebaariani ja olen tullut tulokseen, että se olisi sellainen missä musiikin esittäminen olisi keskipiste, eli lava olisi kaiken alku ja juuri. Muu toiminta keskittyisi lavan ympärille. Teidän baarissa tulee olla jotain teidän itsenne näköistä SPESIAALIA, mitä kukaan muu ei tulisi koskaan keksimään!! Onnea hankkeellenne!!

    • KlausFleming

      No saatiinko sinne Helsinkiin perustustettua tämmönen indiebaari?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3886
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2451
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      193
      1454
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1035
    Aihe