Joogamatto?

aloittelija.

Olen siis aloittanut astanga-joogan, ja tarvitsisin "kunnollisen" joogamaton. Tosin hinta ei saisi olla kovin korkea, opiskelija kun olen. Olen katsellut yogalife.fi:stä joitain mattoja ja mietin kannattaisiko sieltä tilata? Neuvoja kiitos! :)

36

23739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta ihan "tavallista...

      joogaa.. Ostin Hong Kongista kunnon retkeilyalustan, tuntuu ihan ok:lta. Maksoi n 12e! Mitäs oot pitänyt astangasta, itseäkin houkuttaisi!

      • aloittelija.

        Pidän astangasta tosi paljon, sopii mulle hyvin! Tekee rentoutuneemmaksi vaikka hiki valuukin aina tunneilla. Löysin yhdestä urheiluliikkeestä Niken joogamaton ja maksoi jotain 25 euroa, ei kovin paha hinta. Eikä tulisi postikulujakaan kun liikkeestä suoraan hakee. Ehkä pitäisi ostaa? Tuo nykyinen jumppamatto kun tahtoo olla hieman liukas ja sillä on siten vähän vaikea välillä joogata. Onkos se "tavallinen" jooga sitä rauhallisempaa?


    • bhk

      Hyvä joogamatto on minun mielestäni oleellinen osa hyvää astangaharjoitusta. Ei ole kiva jos vaikka kädet liukuu koko ajan, eli hyvä pito on tärkeä. Joogamattoja saa varmaan monista eri paikoista, tässä muutama esimerkki: http://www.astanga.fi/kauppa/ ja http://yogalife.fi/
      Mukavaa jatkoa uudelle harrastuksellesi :)

      • Pitoa

        Varvassukat pitonappuloilla estää liukumista. Saatavilla myös tummina joissain kaupoissa.


      • Anonyymi
        Pitoa kirjoitti:

        Varvassukat pitonappuloilla estää liukumista. Saatavilla myös tummina joissain kaupoissa.

        Monille ne paljaat varpaat, ovat tärkeä juttu joogatessa, mutta voihan se olla, että toisille varvassukat toimisivat. Värinä siis myös tummina, no värisiä ne ei tummat varvassukat sitten ovat ?


    • youngjoogi

      mulla on ihan sama juttu että ois joogamatto hakusessa mutta en kyllä meinannu maksaa noin älyttömiä hintoja mitä tuolla netti sivulla niistä pyydetään eli ostan vaan jonku halppiksen :D

      • Porilainen joogaaja

        Hei
        Kun ostatte joogamattoa, niin katsokaa, että se pitää kiinni lattiassa. Se ei missään nimessä saa liukua millään tavalla, varsinkaan Astanga-joogassa. Menee hyvä kokemus ja harrastus piloille, jos ostaa halvan mutta huonon.

        Ja toinen vaatimus on, että mattoon mahtuu makaamaan eli se on väh. yhtä pitkä kuin itse.

        Ja kolmas vaatimus onkin jo makuasia: yksi haluaa paksumpaa ja pehmeämpää, toinen kovempaa ja ohuempaa.

        Siitä vaan hyvän harrastuksen pariin!


      • yogalife
        Porilainen joogaaja kirjoitti:

        Hei
        Kun ostatte joogamattoa, niin katsokaa, että se pitää kiinni lattiassa. Se ei missään nimessä saa liukua millään tavalla, varsinkaan Astanga-joogassa. Menee hyvä kokemus ja harrastus piloille, jos ostaa halvan mutta huonon.

        Ja toinen vaatimus on, että mattoon mahtuu makaamaan eli se on väh. yhtä pitkä kuin itse.

        Ja kolmas vaatimus onkin jo makuasia: yksi haluaa paksumpaa ja pehmeämpää, toinen kovempaa ja ohuempaa.

        Siitä vaan hyvän harrastuksen pariin!

        Nuo oli ihan hyvät perusvaatimukset joogamatolle. Nyt kun olen myynyt ja kuluttanut mattoja aika monta vuotta niin haluaisin lisätä siihen vielä seuraavat jutut :

        Kestävyys
        Perushyvä matto kestää 1-2 vuotta aloittelijalla jos hyppii (kuten astangassa), muissa tyyleissä kauemmin. Laadukas joogamatto (esim. komfort ja PS-matot ) kestävät luultavasti 10-20 vuotta jos ei enemmänkin ( en ole vielä saanut edes omaa tai joogakoulun matot kulumaan loppuun vielä... ;-)

        Ekologisuus
        - Suurin määrä energia kuluu maton valmistusvaihessa, kannattaa siis tehdä kestävän ettei tarvitse ostaa uutta!
        - Jotkut matot kuulema voi heittää kompostiin mutta mitä järkeä siinä on eko-näkökulmasta että joutuu ostaa uuden maton vuoden tai parin sisällä?
        -Valmistusmaa: EUssa valmistetut matot ovat yleensä hyvä valinta:työntekijöiden työolosuuhteet ovat yleensä hyvin tarkkaan valvottuja (hyvä tuuletus / työajat / palkka).
        - Valmistus raakaaineet: Melkein kaikki meidän matot ovat testattuja ettei niistä lähde imeytymään mitään aineita ( huomaa siis ero siinä mitä mainoksessa sanotaan verratuna mitä on todellisesti testattu!)

        Pito /kitka:
        - Huonoon pitoon on yleensä seuraavat syyt:
        * käsi- ja muut kosteusvoiteet, jopa edellisillalla käytetyt voiteet voi hikoilessa vaikuttaa pitoon. (vinkki: kokeile pestä kämmenet tiskiainella ennen joogaa).
        * Aloittelija hikoilee enemmän kämmenistä ja samalla ei ei hallitse koko kämmenen ( ja sormien) pintalalan käyttämistä.( vinkki: laita pieni pyyhe kämmenien alle )

        Venyvyys:
        Tämä on aika henkilökohtainen näkemys ja vaihtelee varmasti paljon harrastajien välillä: MInä haluan että matto on mahdollisemman jämäkkä ( ei veny lähes ollenkkaan) joten minun asana työskentely tuntuu kehossani eikä maton venymisenä.

        Paino:
        Jos kuljetat mattoa usein mukanasi niin painokin voi olla tärkeä. Jotkut ostavat kestävämmän kotiin ja kevyeemmän kuljetettavaksi.

        Hinta:
        Jokainen päättää itse mikä on kallista. Minä pyrin ostamaan ja myymään tuotteita joka kestää kulutusta:

        Esim.
        Perushyvä matto hinnaltaan noin 23€, kestävyys noin kaksi vuotta ja joogaa 4 kertaa viikossa a 1½tuntia => 624tuntia jooga , tuntihinnaksi tulee 0,0369€
        Parhaat matot , noin 51€ kestävyys esim. 10 vuotta joogaa ja 6 kertaa viikossa a 2 tunnin treeni => 6240 tuntia joogaa, tuntihinnaksi tulee 0,0082€.
        Se on minun mielestäni halpaa hyvästä joogamatosta.

        /
        yogalife finland

        www.yogalife.fi


        p.s. muista suojata joogamattoasi kun kuljetat sitä, puhdas (ja kuiva) joogamatto antaa paremman pidon. Ompele itse tai osta laukku jonne koko matto mahtuu ja pysyy kuivana.
        Jos kävelet tai pyöräilet joogatunnille niin silloin se selkäreppumallinen laukku voi olla järkevä ratkaisu.

        pp.s. tule mielellään ainakin yhdelle joogatunnille ennenkun ostat joogamattosi,pääset itse ymmärtään miksi pito ja kestävyys on niin tärkeät tekijät. Ja samalla voit kysyä ohjaajan mielipidettä.


      • ei hölkkää

        Riippuu mihin vertailee. Minusta 100€ lenkkarit ovat tosi kalliita, varsinkin kun ottaa huomioon ettei ne pysy hyvänä edes 800km hölkätessä. Mutta toisaalta hölkkääminnen ei ole minun elämäntapa joten sijoitain mielummin rahani muuhun hyvinvointiin.


      • SariZ

    • Thrinle

      www.sarwayoga.fi myy mattoja hintaan 16-34€, ekomatot on tosi pitäviä ja hyvän tuntuisia, suosittelen varsinkin astanga-harjoitukseen jossa käsien pito alustalla on merkittävä tekijä.

      • Dadam

        Ihan vaikka Anttilasta saa hyvän ja ei-kalliin astangaankin sopivan ohuehkon joogamaton! Ei ole sen huonompi kuin pari kymppiä kalliimmalla alan nettikaupasta ostettu.


    • Koti Joogaaja

      Uusi kauppa prostore.fi siellä olisi aivan uusi eco body joga-matto halvalla ostin semmosen.

      • normaalipituinen

        eihän tuo prostore matto riitä kun lapsille!


    • playernet

      www.urheilutukku.net saat kantokassin kaupan päälle

      • jooga on hyvä

        hyvä kassi joogamatolle pitä joogamaton kuivana sateella, lumi- ja räntäsateessa ja suojaa myös pölyltä... jopa nimimerkki "playernet" tajuaa sen kun itse aloittaa joogan.


    • kotikuntoilija

      Olen myös etsinyt itselleni joogamattoa. Löysin netistä kivoja verkkokauppoja, ketkä myyvät tuotevalikoimissaan myös joogamattoja. Voin laittaa muutamia linkkejä suoraan tuotteeseen FysNet nimisen verkkokaupan tuotevalikoimasta. Jos vaikka näistä löytyisi sinulle hyvä matto joogan harrastukseen. Mukavia joogatreenejä.

      http://www.fysnet.fi/gymstick_jumppamatto_vaaleanpunainen_61101_g.html

      http://www.fysnet.fi/gymstick_nbr_harjoitusmatto_61042p_g.html

      http://www.fysnet.fi/pro_harjoitusmatto_nbr_60_x_170_x_1_5cm_61042gb_g.html

    • astanga-alkeet

      itse ostin aloittaessani prismasta ecobody joogamaton http://www.prisma.fi/market/prisma?a_Visit:tuote=k6esoowwgkgs280y&kategoriaTunniste=Kuntoiluvälineet&path=Sport/Kuntoilu/Kuntoiluvälineet&paikkakunta=Pori&osuuskauppa=SATAKUNTA&pageName=Main

      en voi suositella kenellekkään. luistaa kädet vaikkei vielä kunnol hikoilekkaa, matto venyy jo yksinkertaisimmissakin asanoissa, ja alle kymmenen kerran jälkeen matto on muodottomalla kuprulla, ja jalkopäässä täynä reikiä.

      kuvittelisin että matto menee tuollaiseksi kun joku isompi kaveri sitä käyttää, mutta että 170/67 jätkä, ni ei oikei kelpaa.

      ostakaa kunno matto samatie, tässä itsellä hakusessa =)

    • flying change

      Manduka

      • Anonyymi

        Hintavia ovat, varmasti laadukkaita, mutta kalliita, vai saako Manduka-joogamattoja, jostain edullisesti ?


    • astangaharrastaja

      Ostin kanssa tuon Prisman maton astangan alkeiskurssille ja voin sanoa, että kurssin jälkeen lähdin ostaan uutta mattoa! Venyy joka suuntaan ja luistaa, ei pysty keskittymään ollenkaan harjoitukseen. Itse olen vuoden joogaa harrastaneena todellakin sitä mieltä, että halvalla ei hyvää saa. En uskalla enää mennä ostamaan Anttilasta jne, koska mieluummin ostan kerralla kunnon maton ja maksan siitä, kuin ostan jatkuvasti uuden halvan ja huonon.

    • +8v. samalla matolla

      Kyllä nuo Manduka matot muistuttavat yllättävän paljon Yogalife mattoja ulkonäöltään ja spekseiltäkin, taitaa olla samasta tehtaasta... Joten jokain voi itse päättää mistä maksaa.

    • astangajoogi73

      Astangasalilta: Me tilaamme mattoja rullatavarana saksasta. Tummansinisiä huippu pidolla. Erityisesti juuri Astangajoogaan tarkoitettuja. Salimme on ollut pystyssä 10 vuotta ja meille on kiertynyt paljon hylättyjä mattoja, lahjoitamme niitäHESY:lle aina silloin tällöin. Kerään myös nurin menneiden yrittäjien mattoja, olen antanut niitä oppilailleni ilmaiseksi. Jos oppilas harjoittelee toisella salilla, olen pyytänyt 5 e kappaleelta. Joogamatto on tärkein ostos kun harjoitus aloitetaan. Joten uudessa matossa on omat hyvät puolensa, kuten hygienisyys, kaikki tahmeus ja hikiläikät ovat silloin omiasi. Tieto maton ostopäivästä, eli silloin on tieto että matto kestää vähintään 2 vuotta päivittäistä treenausta. Meiltä saa huippu Astangajooga mattoja varmasti halvemmalla kuin joogakaupalta.

      www.astangasali.fi
      Ilpo Koponen

    • Jayaguru-Shishya-

      Itseoivaltaneen joogaopettajan, Ilpo Koposen kirjoituksia voi käydä lukemassa mm. täältä: http://jooga.meditaatio.fi/viewtopic.php?t=4803&start=225

      Todella mielenkiintoista luettavaa. Mielestäni Ilpo Koposen olisi reilua vastata hänen hengellisestä opetuksestaan kiinnostuneille: tunteeko hän todella olevan henkisesti tarpeeksi vakaa opettamaan muille ihmisille elämänhallintaa? Alla muutama ote tämän valaistuneen opettajan kirjoitteluista:


      [quote="ilpo"]En pitäisi egoasi edes määritelmän arvoisena. Suollat mummon suolestasi jo yhdeksättä kertaa tuota lausetta. Se on kontekstista irti otettuna epäselvä, sehän ei kerro siitä hetkestä mitään kun olin yhtä Jumalan kanssa, se ei kerro hetkestä kun näin Jumalan. Se ei kerro mitään siitä kun sain puhdasta tietoutta universumilta. Se että koin valaistumisen, on kuin sen jälkeen pitäisi leikkiä sinun vammaisen egosi määrittelemää humppaa. SINUN. Oivallustanihan ei ole, ellet sinä muistuta sitä, koska joku voi sen unohtaa. Vau unohdatko itse, en muista.

      ...

      Minulle se oli opetus jumalalta.

      ...

      En tunne mitään myötätuntoa sinua kohtaan.

      ...

      ...kun olet rangaistavana ja sinua lyödään ruoskalla paljaaseen selkään niin että kuulet kuinka ihon palaset irtoavat levyinä ja osuvat maahan.

      ...

      olet olemassa vain koska on kipua ja kiusattavia olentoja. Muut silittävät koiraa, mutta sinä viiltelet sitä niinkuin itseäsikin, kivität sitä ja huudat minun ja monen muun oivaltaneen nimiä. Se mitä me olemme saaneet aikaan elämässämme, monet kovalla työllä. Se on kaikki pois sinulta :D

      ...

      Pelkäät ettet onnistunut koskaan nousemaan eläinten kiusaajasta ihmisten kiusaajaksi.

      ...

      Ja sielusi lähtee kohti samaa valoa kuin ennenkin, kohti juopon äitisi kohtua joka lyö ja alistaa sinua koko elämäsi, kuten tässäkin elämässä. (valot himmenevät) [/quote]

      • Anonyymi

        Siis onko tuo jonkun joogaopettajan tekstiä ?

        Tuossahan joku Koponen, lahjoittelee joogamattoja ilmaiseksi, sehän vaikuttaisi hyvältä, mutta jos teksti on joogaopettajan kirjoittamaa, niin suoraan sanoen, naisvihaa ainakin uhkuu.

        Kaikki joogaopettajat, eivät todellakaan ole henkistyneitä, empatiakykyisiä ja vaatimattomuudella voideltuja.


    • Anonyymi

      Gurus-Joogamatto, täydellinen ihan mihin tahansa joogaan, pito täydellinen, pehmeän jämäkkä, koska luonnonkumia ja luonnonkorkkia. Korkki myös antibakteerinen. Matto täysin ympäristöystävällinen ja jokaisesta myydystä tuotteesta istutetaan uusi puu Trees fo the Futuren kautta. Paras matto, vuosien kokemuksella.

      https://temppelinemanta.fi/hyvinvointi/hyvan-omantunnon-joogamatto/

      • Anonyymi

        Vaikutti kivalta, vaikkei korkki kyllä kestävä materiaali ole, aika varovainen saa olla, että joogamaton saa pidettyä kasassa.

        Luonnonkumi sen sijaan, on hienoa materiaalia, entäs jos saisi joogamaton, kokonaan luonnonkumista ? Löytyisikö sellainen jostain ?


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kuuluuko joogamatossa olla kaasureiät?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      "Kuuluuko joogamatossa olla kaasureiät?"

      Kuluu ehdottomasti olla, henkisessä tilassa kaasun eritys voi olla todella voimakasta ja nostaa joogaajan jopa ilmaan.

      • Anonyymi

        Voiko siis henkistyä niin paljon että tulee joogalentäjäksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voiko siis henkistyä niin paljon että tulee joogalentäjäksi?

        Muuttaa korven keskelle, metsätorppaan asumaan, susien ja karhujen keskelle, niin muuttuu luonnostaa joogalentäjäksi. Ja pitäkää ne biojäteastiat lukituissa vajoissa, ettei tule kesytettyä petoja ja pilattua siten niiden elämää.


    • Anonyymi

      Löysin kierrätyksestä 2€:lla, Future sport -nimisen, raikkaan värisen joogamaton. Pesen sen sappisaippualla ja vedellä, että lähtee ne pari pientä tahraa, joiden takia se ilmeisesti oli päätynyt kierrätykseen.

      Merkki taitaa olla halpis-sarjaa, mutten löydä tuosta joogamatosta, muuta vikaa. Ei reikiä, ei kulumaa, kevyt ja pituuttakin löytyy, ettei lopu kesken.

      Ekologista olisi, jos ihmiset, kierrättäisivät enemmän myös joogamattoja. Muoviahan ym seoksia ne ovat, jätemuovistakin tehdyt. Turhaan niitä siellä kaapissa, tai vintillä, pitää, jos ei ole käyttöä, viekää kierrätykseen, niin löytyy onnellinen uusi käyttäjä joogamatolle.

    • Anonyymi

      Taitaa olla iso business, tämä joogamatto-scene.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe