Joogamatto?

aloittelija.

Olen siis aloittanut astanga-joogan, ja tarvitsisin "kunnollisen" joogamaton. Tosin hinta ei saisi olla kovin korkea, opiskelija kun olen. Olen katsellut yogalife.fi:stä joitain mattoja ja mietin kannattaisiko sieltä tilata? Neuvoja kiitos! :)

25

19256

  Vastaukset

  • joogaa.. Ostin Hong Kongista kunnon retkeilyalustan, tuntuu ihan ok:lta. Maksoi n 12e! Mitäs oot pitänyt astangasta, itseäkin houkuttaisi!

   • Pidän astangasta tosi paljon, sopii mulle hyvin! Tekee rentoutuneemmaksi vaikka hiki valuukin aina tunneilla. Löysin yhdestä urheiluliikkeestä Niken joogamaton ja maksoi jotain 25 euroa, ei kovin paha hinta. Eikä tulisi postikulujakaan kun liikkeestä suoraan hakee. Ehkä pitäisi ostaa? Tuo nykyinen jumppamatto kun tahtoo olla hieman liukas ja sillä on siten vähän vaikea välillä joogata. Onkos se "tavallinen" jooga sitä rauhallisempaa?


  • Hyvä joogamatto on minun mielestäni oleellinen osa hyvää astangaharjoitusta. Ei ole kiva jos vaikka kädet liukuu koko ajan, eli hyvä pito on tärkeä. Joogamattoja saa varmaan monista eri paikoista, tässä muutama esimerkki: http://www.astanga.fi/kauppa/ ja http://yogalife.fi/
   Mukavaa jatkoa uudelle harrastuksellesi :)

   • Varvassukat pitonappuloilla estää liukumista. Saatavilla myös tummina joissain kaupoissa.


  • mulla on ihan sama juttu että ois joogamatto hakusessa mutta en kyllä meinannu maksaa noin älyttömiä hintoja mitä tuolla netti sivulla niistä pyydetään eli ostan vaan jonku halppiksen :D

   • Hei
    Kun ostatte joogamattoa, niin katsokaa, että se pitää kiinni lattiassa. Se ei missään nimessä saa liukua millään tavalla, varsinkaan Astanga-joogassa. Menee hyvä kokemus ja harrastus piloille, jos ostaa halvan mutta huonon.

    Ja toinen vaatimus on, että mattoon mahtuu makaamaan eli se on väh. yhtä pitkä kuin itse.

    Ja kolmas vaatimus onkin jo makuasia: yksi haluaa paksumpaa ja pehmeämpää, toinen kovempaa ja ohuempaa.

    Siitä vaan hyvän harrastuksen pariin!


   • Porilainen joogaaja kirjoitti:

    Hei
    Kun ostatte joogamattoa, niin katsokaa, että se pitää kiinni lattiassa. Se ei missään nimessä saa liukua millään tavalla, varsinkaan Astanga-joogassa. Menee hyvä kokemus ja harrastus piloille, jos ostaa halvan mutta huonon.

    Ja toinen vaatimus on, että mattoon mahtuu makaamaan eli se on väh. yhtä pitkä kuin itse.

    Ja kolmas vaatimus onkin jo makuasia: yksi haluaa paksumpaa ja pehmeämpää, toinen kovempaa ja ohuempaa.

    Siitä vaan hyvän harrastuksen pariin!

    Nuo oli ihan hyvät perusvaatimukset joogamatolle. Nyt kun olen myynyt ja kuluttanut mattoja aika monta vuotta niin haluaisin lisätä siihen vielä seuraavat jutut :

    Kestävyys
    Perushyvä matto kestää 1-2 vuotta aloittelijalla jos hyppii (kuten astangassa), muissa tyyleissä kauemmin. Laadukas joogamatto (esim. komfort ja PS-matot ) kestävät luultavasti 10-20 vuotta jos ei enemmänkin ( en ole vielä saanut edes omaa tai joogakoulun matot kulumaan loppuun vielä... ;-)

    Ekologisuus
    - Suurin määrä energia kuluu maton valmistusvaihessa, kannattaa siis tehdä kestävän ettei tarvitse ostaa uutta!
    - Jotkut matot kuulema voi heittää kompostiin mutta mitä järkeä siinä on eko-näkökulmasta että joutuu ostaa uuden maton vuoden tai parin sisällä?
    -Valmistusmaa: EUssa valmistetut matot ovat yleensä hyvä valinta:työntekijöiden työolosuuhteet ovat yleensä hyvin tarkkaan valvottuja (hyvä tuuletus / työajat / palkka).
    - Valmistus raakaaineet: Melkein kaikki meidän matot ovat testattuja ettei niistä lähde imeytymään mitään aineita ( huomaa siis ero siinä mitä mainoksessa sanotaan verratuna mitä on todellisesti testattu!)

    Pito /kitka:
    - Huonoon pitoon on yleensä seuraavat syyt:
    * käsi- ja muut kosteusvoiteet, jopa edellisillalla käytetyt voiteet voi hikoilessa vaikuttaa pitoon. (vinkki: kokeile pestä kämmenet tiskiainella ennen joogaa).
    * Aloittelija hikoilee enemmän kämmenistä ja samalla ei ei hallitse koko kämmenen ( ja sormien) pintalalan käyttämistä.( vinkki: laita pieni pyyhe kämmenien alle )

    Venyvyys:
    Tämä on aika henkilökohtainen näkemys ja vaihtelee varmasti paljon harrastajien välillä: MInä haluan että matto on mahdollisemman jämäkkä ( ei veny lähes ollenkkaan) joten minun asana työskentely tuntuu kehossani eikä maton venymisenä.

    Paino:
    Jos kuljetat mattoa usein mukanasi niin painokin voi olla tärkeä. Jotkut ostavat kestävämmän kotiin ja kevyeemmän kuljetettavaksi.

    Hinta:
    Jokainen päättää itse mikä on kallista. Minä pyrin ostamaan ja myymään tuotteita joka kestää kulutusta:

    Esim.
    Perushyvä matto hinnaltaan noin 23€, kestävyys noin kaksi vuotta ja joogaa 4 kertaa viikossa a 1½tuntia => 624tuntia jooga , tuntihinnaksi tulee 0,0369€
    Parhaat matot , noin 51€ kestävyys esim. 10 vuotta joogaa ja 6 kertaa viikossa a 2 tunnin treeni => 6240 tuntia joogaa, tuntihinnaksi tulee 0,0082€.
    Se on minun mielestäni halpaa hyvästä joogamatosta.

    /
    yogalife finland

    www.yogalife.fi

    p.s. muista suojata joogamattoasi kun kuljetat sitä, puhdas (ja kuiva) joogamatto antaa paremman pidon. Ompele itse tai osta laukku jonne koko matto mahtuu ja pysyy kuivana.
    Jos kävelet tai pyöräilet joogatunnille niin silloin se selkäreppumallinen laukku voi olla järkevä ratkaisu.

    pp.s. tule mielellään ainakin yhdelle joogatunnille ennenkun ostat joogamattosi,pääset itse ymmärtään miksi pito ja kestävyys on niin tärkeät tekijät. Ja samalla voit kysyä ohjaajan mielipidettä.


   • Riippuu mihin vertailee. Minusta 100€ lenkkarit ovat tosi kalliita, varsinkin kun ottaa huomioon ettei ne pysy hyvänä edes 800km hölkätessä. Mutta toisaalta hölkkääminnen ei ole minun elämäntapa joten sijoitain mielummin rahani muuhun hyvinvointiin.  • www.sarwayoga.fi myy mattoja hintaan 16-34€, ekomatot on tosi pitäviä ja hyvän tuntuisia, suosittelen varsinkin astanga-harjoitukseen jossa käsien pito alustalla on merkittävä tekijä.

   • Ihan vaikka Anttilasta saa hyvän ja ei-kalliin astangaankin sopivan ohuehkon joogamaton! Ei ole sen huonompi kuin pari kymppiä kalliimmalla alan nettikaupasta ostettu.


  • Uusi kauppa prostore.fi siellä olisi aivan uusi eco body joga-matto halvalla ostin semmosen.

   • eihän tuo prostore matto riitä kun lapsille!


  • www.urheilutukku.net saat kantokassin kaupan päälle

   • hyvä kassi joogamatolle pitä joogamaton kuivana sateella, lumi- ja räntäsateessa ja suojaa myös pölyltä... jopa nimimerkki "playernet" tajuaa sen kun itse aloittaa joogan.


  • Olen myös etsinyt itselleni joogamattoa. Löysin netistä kivoja verkkokauppoja, ketkä myyvät tuotevalikoimissaan myös joogamattoja. Voin laittaa muutamia linkkejä suoraan tuotteeseen FysNet nimisen verkkokaupan tuotevalikoimasta. Jos vaikka näistä löytyisi sinulle hyvä matto joogan harrastukseen. Mukavia joogatreenejä.

   http://www.fysnet.fi/gymstick_jumppamatto_vaaleanpunainen_61101_g.html

   http://www.fysnet.fi/gymstick_nbr_harjoitusmatto_61042p_g.html

   http://www.fysnet.fi/pro_harjoitusmatto_nbr_60_x_170_x_1_5cm_61042gb_g.html

  • itse ostin aloittaessani prismasta ecobody joogamaton http://www.prisma.fi/market/prisma?a_Visit:tuote=k6esoowwgkgs280y&kategoriaTunniste=Kuntoiluvälineet&path=Sport/Kuntoilu/Kuntoiluvälineet&paikkakunta=Pori&osuuskauppa=SATAKUNTA&pageName=Main

   en voi suositella kenellekkään. luistaa kädet vaikkei vielä kunnol hikoilekkaa, matto venyy jo yksinkertaisimmissakin asanoissa, ja alle kymmenen kerran jälkeen matto on muodottomalla kuprulla, ja jalkopäässä täynä reikiä.

   kuvittelisin että matto menee tuollaiseksi kun joku isompi kaveri sitä käyttää, mutta että 170/67 jätkä, ni ei oikei kelpaa.

   ostakaa kunno matto samatie, tässä itsellä hakusessa =)

  • Manduka

  • Ostin kanssa tuon Prisman maton astangan alkeiskurssille ja voin sanoa, että kurssin jälkeen lähdin ostaan uutta mattoa! Venyy joka suuntaan ja luistaa, ei pysty keskittymään ollenkaan harjoitukseen. Itse olen vuoden joogaa harrastaneena todellakin sitä mieltä, että halvalla ei hyvää saa. En uskalla enää mennä ostamaan Anttilasta jne, koska mieluummin ostan kerralla kunnon maton ja maksan siitä, kuin ostan jatkuvasti uuden halvan ja huonon.

  • Kyllä nuo Manduka matot muistuttavat yllättävän paljon Yogalife mattoja ulkonäöltään ja spekseiltäkin, taitaa olla samasta tehtaasta... Joten jokain voi itse päättää mistä maksaa.

  • Astangasalilta: Me tilaamme mattoja rullatavarana saksasta. Tummansinisiä huippu pidolla. Erityisesti juuri Astangajoogaan tarkoitettuja. Salimme on ollut pystyssä 10 vuotta ja meille on kiertynyt paljon hylättyjä mattoja, lahjoitamme niitäHESY:lle aina silloin tällöin. Kerään myös nurin menneiden yrittäjien mattoja, olen antanut niitä oppilailleni ilmaiseksi. Jos oppilas harjoittelee toisella salilla, olen pyytänyt 5 e kappaleelta. Joogamatto on tärkein ostos kun harjoitus aloitetaan. Joten uudessa matossa on omat hyvät puolensa, kuten hygienisyys, kaikki tahmeus ja hikiläikät ovat silloin omiasi. Tieto maton ostopäivästä, eli silloin on tieto että matto kestää vähintään 2 vuotta päivittäistä treenausta. Meiltä saa huippu Astangajooga mattoja varmasti halvemmalla kuin joogakaupalta.

   www.astangasali.fi
   Ilpo Koponen

  • Itseoivaltaneen joogaopettajan, Ilpo Koposen kirjoituksia voi käydä lukemassa mm. täältä: http://jooga.meditaatio.fi/viewtopic.php?t=4803&start=225

   Todella mielenkiintoista luettavaa. Mielestäni Ilpo Koposen olisi reilua vastata hänen hengellisestä opetuksestaan kiinnostuneille: tunteeko hän todella olevan henkisesti tarpeeksi vakaa opettamaan muille ihmisille elämänhallintaa? Alla muutama ote tämän valaistuneen opettajan kirjoitteluista:

   [quote="ilpo"]En pitäisi egoasi edes määritelmän arvoisena. Suollat mummon suolestasi jo yhdeksättä kertaa tuota lausetta. Se on kontekstista irti otettuna epäselvä, sehän ei kerro siitä hetkestä mitään kun olin yhtä Jumalan kanssa, se ei kerro hetkestä kun näin Jumalan. Se ei kerro mitään siitä kun sain puhdasta tietoutta universumilta. Se että koin valaistumisen, on kuin sen jälkeen pitäisi leikkiä sinun vammaisen egosi määrittelemää humppaa. SINUN. Oivallustanihan ei ole, ellet sinä muistuta sitä, koska joku voi sen unohtaa. Vau unohdatko itse, en muista.

   ...

   Minulle se oli opetus jumalalta.

   ...

   En tunne mitään myötätuntoa sinua kohtaan.

   ...

   ...kun olet rangaistavana ja sinua lyödään ruoskalla paljaaseen selkään niin että kuulet kuinka ihon palaset irtoavat levyinä ja osuvat maahan.

   ...

   olet olemassa vain koska on kipua ja kiusattavia olentoja. Muut silittävät koiraa, mutta sinä viiltelet sitä niinkuin itseäsikin, kivität sitä ja huudat minun ja monen muun oivaltaneen nimiä. Se mitä me olemme saaneet aikaan elämässämme, monet kovalla työllä. Se on kaikki pois sinulta :D

   ...

   Pelkäät ettet onnistunut koskaan nousemaan eläinten kiusaajasta ihmisten kiusaajaksi.

   ...

   Ja sielusi lähtee kohti samaa valoa kuin ennenkin, kohti juopon äitisi kohtua joka lyö ja alistaa sinua koko elämäsi, kuten tässäkin elämässä. (valot himmenevät) [/quote]

  • Gurus-Joogamatto, täydellinen ihan mihin tahansa joogaan, pito täydellinen, pehmeän jämäkkä, koska luonnonkumia ja luonnonkorkkia. Korkki myös antibakteerinen. Matto täysin ympäristöystävällinen ja jokaisesta myydystä tuotteesta istutetaan uusi puu Trees fo the Futuren kautta. Paras matto, vuosien kokemuksella.

   https://temppelinemanta.fi/hyvinvointi/hyvan-omantunnon-joogamatto/

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   205
   3693