naama hilseilee,apuaaaa

sussu9999

Eli kylmien ilmojen alettua alkaa kasvijen iho punoittaa ja kuivumaan enimmäkseen otsasta ja poskista,kun pesen naaman vesi joskus kirveltää koska iho on niin herkkä,kun on kylmyys purrut.Sama ongelma on minulla käsissä,iho punoittaa ja näyttää karhealta ja rystyset saattavat haljeta jollei rasvaa älyttömästi.Töissö käsien pesu saa kädet vain punoittamaan ja välillä kirveltämään,hanskoja yritä pitää mahdollisimman paljon,keittiötyötä.
mutta tämä naamani on kaikkein ongelmallisin,hilseilee pahiten poskien alueelta ja jopa pinseteillä revin näkyvimpiä hilseilyn palasia pois.Tykkään käyttää myös jonkin verran värivoidetta ja puuteria,ja ei se nyt pahenna mutta on aikas ruman näköistä varsinkin poskien kohdalla kun värivoide tarttuu hilseilyyn.
Olen nyt ostanut jos jonkinlaista rasvaa mut ei tunnu olevan apua,vaihdan rasvojani säännöllisin ajoin jotta ei iho tottuisi.On essexiä,ceralan,aqualan ja uusin cerdulan juuri hilseilevälle ja punoittavalle iholle.Sekä ostin myös nivean päivävoiteen jossa aloe veraa,mut se ei tunnut hyvältä,ajattelin meikin alle mut ei ole hyvä,punoittaa iho siitä.Nyt ostin vielä vitalista,eikä kirvellyt yhtään koska vedetön.
Eli kertokaa nyt kun jo hermo menee kun tuntuu et ei mikään rasva auta et mikä olisi paras hoito mun iholle,mikä meikin alle?mikä värivoide joka olisi hyvä mun iholle? ja mikä paksurasva iltaisin,yöksi?Kaikki naamiot kirveltävät tällä hetkellä,et turha yrittää kosteutusnaamiota,naama melkein tulessa/punainen heti.
iltaisin laitan paksun kerroksen joko aqualan tai cerdulan,sekä joskus sekaan hieman bebanthenia,eikä juuri eroa,ei ainakaan pahenna.Tuo vitalis juuri uusin ostos,tuntuu ainakin hyvältä,ehkä sitä nyt yöksi...
Kiitos jos joku kotikosmetologi auttaisi minua,vai pitäisikö kääntyä lääkärin puoleen?

13

9788

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietoa minulla

      minulla toi ongelma oli vuosia, mutta sitten sain tietoa että Hydrokortison 2%(prosenttinen)auttaa, ja se todella auttoi, eikä ole ollut sen jälkeen enää ongelmia ihon kanssa, voideen saa ilman preseptiä apteekista, kokeile voi olla siullekkin hyötyä

      • sussu9999

        Olen käsiin joskus käyttänyt tuota kortisonivoidetta ja auttanut,mut en ole uskaltanut naamaan laittaa,kun olen ajatellut et se ei oo naamalle hyvä kun ohentaa ihoa,mut ei kait parane viikkoa kauempaa sit käyttääkään,pitää tosiaan kokeilla,saattaa olla et kaapista jotain tuolaista löytyykin:D


      • kannattaa muistaa

        Kortisonia ei tosiaankaan kannata (edes noin mietoa) käyttää mitenkään jatkuvasti ja usein. Kortisoni todellakin ohentaa ihoa ja voi alkuavun jälkeen jopa pahentaa ihon tilannetta jos on vielä herkkä iho ja taipuvainen couperosaan, tms.


    • weledalta?

      Oletko kokeillut isommista luontaistuotekaupoista saatavaa Weledan mantelivoidetta? Itsellä on toinen putkilo jo menossa ja iho on ihanan pehmiä, ei rapise pois. Itse laitan voidetta illalla ja aamulla pesun jälkeen vielä VÄHÄN KOSTEALLE naamalle, laitan sitä reippaasti verraten toisiin voiteisiin ja iho oikeasti imee kaiken sen voiteen itseensä! Ei jää minulla tahmaseksi, vaikka voidetta laitan paljon. Vähän arveluttaa, että mihin se kaikki voide oikein menee :D On mustapäät vähentyny ja näpyt rauhottunut, eikä hilseile kuivalla ilmalla eikä pakkasella. Paitsi ei täällä Etelässä vielä niitä kovia pakkasia ole ollutkaan :/ Myyjä neuvoi, että jos pakkasen kovenee, minun kannattaa vaihtaa siihen intensive voiteeseen, nyt minulla on vielä se moisture.

      Ei ole hajusteita siinä, eikä mun käsityksen mukaan mitään, mikä voisi ärsyttää. Ei se hirvittävän paljon maksa jos vertaa johonkin kalleempiin tökötteihin ja jos ei sovi, niin aina sitä voi käsiin laittaa. Mutta ei siinä ole mitään sellaisia vitamiinijuttuja yms. hienoja, mitä joissain monimutkaisemmissa voiteissa on. Lähinnä vaan kosteuttaa.

      Lisäksi kuorin kerran viikossa tosi verovasti mikrokuituliinalla, ettei tarvitse mitään erityisiä voiteita siihen käyttää. Pelkään, että iho reagoisi niihin.

    • kuiva kuin hiekkapaperi

      Olen 37v nainen ja ikäni kärsinyt kuivasta ja hilseilevästä ihosta. Talvi tietenkin on sitä ongelmallisinta aikaa. Jos mahdollista vältä veden käyttöä kasvoissa. Eli puhdistusmaidolla puhdistus, pyyhi kasvopaperilla, kasvovedellä (alkoholiton ehdottomasti) pyyhintä ja rasvaus. Itsellä on kuivuuden lisäksi herkkyys ja couperosa ongelmina. Olen saanut avun Lumenen herkälle ja couperoottiselle iholle tarkoitetusta kosteusvoiteesta ja yövoiteesta. Nyt ostin apteekista Vichyn Thermal fix 2 -voiteen joka on ohut ja kosteuttava. Tuntuu olevan ihan ok minulle ainakin.
      Monet paksut ja "tuhdit" rasvathan ei ainakaan itsellä auta ollenkaan, koska rasva jää vaan ihon pintaan eikä edes imeydy. Jos yön jälkeen aamulla vaikka nopeasti huhtaisee kasvot, on naama taas ihan rutikuiva. Kosteuttavat naamiot myös auttaa. Käytä ehdottomasti herkän ihon tuotteita. Ehkä kannattaisi käydä ihotautilääkärillä näytillä jos iho on ihan rikki. Ihoa voisi sitten hoitaa hyvällä kotihoidolla kun sen ensin saa kuntoon, tämä nyt ihan maallikon kommentti.
      (Ps. Itsellä ei ole iho ollut koskaan niin hyvässä kunnossa kuin remontin aikaan. Vedet oli poikki ja ei voinut normaaliin tapaan pestä kasvoja. Silloin oli pakko puhdistaa ilman vettä ja kasvojen iho oli paljon parempi kuin koskaan.)

      • itsellä kuiva kuin hiekkapa...

        Olen kokeillut nyt kalaöljykapseleita ja täytyy sanoa ettei ainakaan pahemmaksi iho ole mennyt.


      • oli mullakin
        itsellä kuiva kuin hiekkapa... kirjoitti:

        Olen kokeillut nyt kalaöljykapseleita ja täytyy sanoa ettei ainakaan pahemmaksi iho ole mennyt.

        Ongelmanani rasvainen mutta hyvin pintakuiva iho, johon kokeilin vuosien varrella kuorintoja ja rasvoja. Viime talvena löysin pelastuksen: ihan vain iltapuhdistus puhdistusmaidolla ja kasvopaperilla pyyhin sen, ei siis vedellä huuhtomista.Esimerkiksi Yves Rocherilla on edullinen hoitava puhdistusmaito Bio specific-sarjassa. Iho jää ihanan pehmeäksi, aamulla sitten nopea huuhtaisu vedellä.


      • sussu9999
        oli mullakin kirjoitti:

        Ongelmanani rasvainen mutta hyvin pintakuiva iho, johon kokeilin vuosien varrella kuorintoja ja rasvoja. Viime talvena löysin pelastuksen: ihan vain iltapuhdistus puhdistusmaidolla ja kasvopaperilla pyyhin sen, ei siis vedellä huuhtomista.Esimerkiksi Yves Rocherilla on edullinen hoitava puhdistusmaito Bio specific-sarjassa. Iho jää ihanan pehmeäksi, aamulla sitten nopea huuhtaisu vedellä.

        olen tosiaan aina pessyt naamani vedellä ja jollakin puhdistusaineella,puhditusmaitoakin on ja pesen sen tietty vedellä pois.Pitää tosiaan alkaa välttää tuota vedellä pesua,et pyyhkii vaan pumpulilla ja puhdistusnmaidolla meikit pois.
        Tosiaan tuo vitalis on aika hyvä.mut kävin just suihkussa ja kuivateltuani oli naamani vedestä niin kuiva et jos hymyilee kiristää oikein ihoa...ehkä pitäs laittaa paksu kerros ennen suihkuun menoa tuota vitalista kasvojen suojaksi että hylkii vettä hieman...mä taidan kuiteski kohta käydä ihan lekurin puolella jos ei ala paranee,punoitus on kuiteskin hävinnyt kun olen laittanut 0,5% kortisonia ohuesti iltaisin pari päivää ja sitä vitalista...kiitos vihjeistä!!!


    • kohtalotoveri

      Kuulostaa, että sulla on atooppinen iho.
      Kun se on todettu, saat apteekin rasvoista kela-korvauksen. Mutta siis vain silloin kun rasvaan on resepti. Ja pahoihin ongelmiin on vielä omat voiteensa. Meni siis äkkiä lääkäriin kysymään apua. Vaikka suoraan ihotautilääkärille, terkkarilla yleislääkärit ei aina osaa auttaa.

      Itsellä ei ole nyt kasvot pahimmassa kunnossa, joten rasvaan niitä ceralanilla, muualle vartaloon samaa tai Aqualan L yms. Käsiin Hydrania yöksi ja hanskat päälle.

    • Spiritkid...

      Kuulostaa niin tutulta tuo kärsimyskierre: viime vuosina olen taistellut paljon atooppisen ihoni kanssa, varsinkin talvisin.
      Hilseily, kutina ja tulehdus ovat olleet tuttuja.. :( Elämä oli todella kärsimystä ihon ollessa pahimmillaan.

      Ihotautilääkäriltä on saatu nippu respetejä, lähinnä perusvoidetta ja Sibicortia, mutta ihon kuntoa niillä aineilla ei paranneta. Omalle iholleni apteekin peruvoiteista ainoa, josta oli hyötyä, on Locobase Repair - se on tuhtia ainetta, jota kannattaa kokeilla kasvoille ja joka paikkaan.

      Nyt Luojan kiitos olen jo voiton puolella, eikä iho enää ole mikään taistelutanner :) Suurena syynä tähän näen ravinnon. Luonnonmukaista ruokaa ilman pullaa, sokeria, karkkeja, roskaruokaa tms... ei mitään valmisjuttuja. Mahd. paljon vihanneksia, hedelmiä ja runsasti vettä.
      Öljyt ovat toinen juttu, mikä on ehdoton: jos rasvahapot puuttuvat elimistöstä, niin se vaikuttaa ihoonkin. Eli pois margariinit & muut keinorasvat, ota tilalle oliiviöljy, joka on superterveellinen ruoka-aine! :)
      Sopii myös koko kehon kosteuttamiseen, myös kasvojen.
      Vahva E-Epa kalaöljy kosteuttaa ihoa sisältä päin ja suojaa sydäntä :)

      Ulkoisena voiteena suosittelen ensiavuksi tuota mainittua Locobase reparia Nykyisin en onneksi tarvitse sitä kovin usein, käytän muita aineita: luonnollinen karite-voi (shea butter) on erinomainen luonnollinen ja myrkytön kosteuttaja. Kannattaa kysyä luontasituotekaupoista tai googlettamalla netistä. itse ostan omani Englannista, mutta Suomessakin myydään ainakin Ecovestin sekä Sante:n merkkistä.
      Kokeile ihmeessä, se todella pehmittää kuivuneet kasvot, huulet ja kädet...
      Älä vaivu epätoivoon, sillä säännöllisellä hoidolla kyllä ihon kunto helpottuu! :)

    • åpo

      pieni vinkki, jota käytetään vain silloin tällöin tehokeinona: hiero sitä rasvaisinta bepanthenia yöksi kasvoihin. niin ja lisäksi omegat kantsii lisätä päivittäisiin pilleriannoksiin.

    • pöööh

      Sulla on varmasti atooppinen iho kun se kerta on niin kuiva et vesikin kirvelee. Sun kantsii alkaa pesemään ihoa aluks vaikka apteekista saatavilla rasvoilla ja kattoa miten reagoi..niin ja sitte ehottomasti alka syödä helokki sekä kalaöljykapseleita, ne auttaa!

    • Kuivaiho

      Suosittelen Tummelia.Itsellä toimii halkeilevissa kantapäissä sekä talvella naamassa. Purkissakin lukee hoitovoide. Hyvä ja halpa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2460
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1920
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1388
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      984
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      861
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      840
    8. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      59
      825
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      50
      802
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      745
    Aihe