Kuinka usein

avantoon

Pieni galluppi. Kuinka usein käyt avannossa pulahtamassa tai uimassa?

Miulla on vuosi sitten syksyllä alkanut talviuinti hurahtanut hattuun ihan todella. Nyt alkaa jo työ haittaamaan hyvää harrastusta. Käyn arkipäivisin ennen töihin menoa uimassa ja toisen kerran illalla. Viikonloppuisin käyn "vain" kerran päivässä. Eli viikossa uin avannossa tavallisesti 12 kertaa, 25-75m kerrallaan. Yleensä en käy saunassa, vaan uin kylmiltään. Kylmiltään uinnista tulee miulle parempi olo kuin saunan kanssa. Pari kertaa viikossa lähtee lapset mukaan, silloin saunotaan ja uidaan monta kertaa. Niin... ja en suinkaa ole koukussa ;-)

4

786

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ponsku

   Vai et oo koukussa... ;) Minä olen pyrkinyt käymään 2-3 kertaa viikossa avannossa. Kerralla käyn n. 6-8 kertaa järvessä. Minkä ikäisiä sinun lapsesi on? Olen miettinyt pikkuveljeni mukaan ottoa sinne mut olen ajatellut että hän on liian nuori.

   • mukaan

    Miun lapset on 11 ja 13. Molemmat aloittivat avantouinnin viime talvena. Seuran saunalla käy kyllä jonkin verran muitakin nuoria uimassa. Nuorin taitaa olla noin kaksivuotias. Tärkeää muistaa lasten/nuorten kohdalla, että kastautuminen/uinti tapahtuu heidän omilla ehdoilla. Jokaiselle löytyy se oma tapa mikä tuntuu hyvältä.


  • Ei kovuus, ei nopeus, vaan ...

   Taidat olla asennemimmi! Kylmiltään ja aamuisin, ei paha, ei paha. Jos et ole varattu, lähdetkö treffeille, paikkana avanto, uimapatjan päällä illallinen, viineineen ja kynttilöineen..., miltä kuulostaa?;) Itse käyn 2-5 kertaa viikossa, olen syksystä lisännyt oloaikaa vedessä, nyt 15 minuuttia kerrallaan, sit 5 min pesuhuoneessa, 5 alalauteilla ja 15 ylhäällä, lopuksi suihku. Aika pitkä sessio kaikenkaikkiaan, mut on edettävä varovaisesti, ettei tuu yllätyksiä. Korkein tavoite on 30 minuuttia, jää nähtäväksi.

  • SYKSYN LAPSIA

   MINULLA MEINASI KÄYDÄ SAMOIN - HURAHDIN. MINULLA TEPSI SELLAINEN KEINO, ETTÄ JÄTIN UIMAKAMPPEET KOTIIN - ALASTI EI OIKEIN KEHTAA MENNÄ! KYLLÄ ASIA HOITUI. SITÄ EN TIEDÄ, ETTÄ MIKÄ ON OIKEA UINTIKERTOJEN MÄÄRÄ. OLEN TAVANNUT SELLAISIAKIN UIMAREITA, JOTKA AAMUIN ILLOIN UIVAT AVANNOSSA - NYT TÄNÄ SYKSYNÄ KYLMÄSSÄ VEDESSÄ ILMAN JÄITÄ.
   SE IHANA TUNNE KAIT VETÄÄ VETEEN?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   193
   3521
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   261
   2497
  3. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   123
   1685
  4. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   384
   1650
  5. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   49
   1342
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   124
   1253
  7. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   75
   1000
  8. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   44
   924
  9. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   3
   882
  Aihe