tässä hyvä treeni pakaroille, reisille, kyljille ja vatsalle!

alkava kuntoilija?

En ole tyytyväinen sisäreisiini, pakaroihini, kylkimakkaroihini ja vatsaani, joten kokosin itselleni juuri näitä ongelmakohtia treenaavan päivittäisen jumppaohjelman. Ohjelmaan kuluu aikaa noin 15min, joten sen verran aikaa luulisi kyllä päivässä olevan pieneen jumppaan. Uskon, että jos vain jaksan/viitsin tätä ohjelmaa toteuttaa ahkerasti edes 5-6 kertaa viikossa, niin tuloksia alkaa näkyä jo viikonkin jälkeen. Ajattelin, että jos muilla on ongelmia samoissa paikoissa kuin itselläni niin laitan tuon oman treeniohjelmani tänne niin muutkin voivat hyödyntää sitä. Harmi kun kuvia ei liikkeistä saa tänne, mutta koitan hieman selittää niitä.

Päivittäinen jumppaharjoitus (n. 15 min)

PAKARAT JA REIDET

1)Jalan taakse vienti (väh. 50 krt/jalka)
(=käy konttausasentoon, nosta jalkaa ylös)

2)Jalan nosto koukussa (väh. 30 krt/jalka)
(=käy kylkimakuulle, laita ylempi jalka koukkuun, nosta jalkaa koukussa ylös)

3)Jalan nosto suorana (väh. 30 krt/jalka)
(=käy kylkimakuulle, nosta jalkaa suorana ylös)

4)Kyykkyliike (väh. 30 krt)
(=käy seisomaan, mene kyykkyyn, nouse ylös, mene kyykkyyn jne.)

KYLJET

1)Kylkilihasliike (väh. 20 krt/puoli)
(=käy kylkimakuulle ja laita jalat esim. sohvan alle tai pyydä joku putelemään tiukasti jalkasi lattiassa, tee vatsalihaksia kyljellään)

2)Vatsaliike nilkkakosketuksella (väh. 20 krt/puoli)
(=käy selinmakuulle, laita jalat koukkuun jalkapohjat lattiaan, kurkota sivuttain ja kosketa samalla kämmenellä saman puolen nilkkaan)

VATSA

1)Istumaannousu (väh. 25 krt)
(=normaali vatsalihasliike)

2)Polkupyörä (väh. 30 krt)
(=käy selinmakuulle, polje jaloilla ilmaa)

23

19505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • amppari-

      ..kamalasti, juuri tällaista olen halunut tänne =) hyvä ohjelma!

    • huou

      Kiva kun laitoit oman ohjelmasi tänne! kopsasin ja printtasin sen heti! Samoilla alueilla ongelmia minullkain!

    • hikipossu

      aivan mahtava ohjelma! ei voi muuta sanoa! kilot karisee ja musa soi;D

    • DiRulla_x

      1) Lihasharjoittelun alkamisen jälkeen 6-8 viikon ajan lihas kehittyy käytännössä vain hermostoltaan. Vasta kun hermoverkko on laajentunut kattamaan koko lihasalueen, alkaa lihaskasvu.

      2) Laihduttamista ei voi osoittaa tiettyihin paikkoihin, esimerkiksi pakaroihin harjoittamalla vain niitä. Keho polttaa rasvaa tasaisella tahdilla kaikkialta, missä veri kiertää. Joten kun pakaroita treenataan, niin itse liike ei suoraan kuluta rasvaa pakaroista vaan pumppu alkaa käydä kovempaa, energiaa kuluu ja verenkierto poimii rasvaa pakaralihaksen käyttöön tasaisesti kaikkialta.

      3) Laihduttamista ajatellen 15 minuutin treeni on täysin riittämätön. Keho polttaa energiat aina siten, että ensin poltetaan verenkierron sokerit, sitten maksasta glukoosit ja vasta sitten alkaa rasvapoltto. Nyrkkisääntö on, että tehokas rasvapoltto alkaa tunnin treenauksen jälkeen. (Tietysti voi laittautua ketoosi-tilaan jättämällä käytännössä kaiken hiilihydraatin pois. Se ei ole ihan vaaratonta ja haisee pahalle.)

      4) Laihduttaminen on yksinkertainen yhtälö: on kulutettava enemmän kuin syö. 15 minuuttia kohdennettua harjoitusta sykkeellä 120 normaalipainoisella naisella on ehkä 100-150 kcal. Yksi normaali leipä, levitettä ja leikkele päällä on saman verran.

      5) Jos pakaroihin haluaa lihasmassaa, niin kuormaa on oltava sen verran että toistomäärät jäävät alhaisiksi. Periaate on, että massa rakennetaan suurilla kuormilla ja sen jälkeen erottuvuus suurilla toistomäärillä.

      Näissä jutuissa ei valitettavasti mitään oikoteitä ole. Viikon tavoitteet voi unohtaa saman tien. Ainoa oikea tapa on elintapojen muutos, jatkuva treenaus, kontrolloitu syöminen. Ainoa, millä tätä jaksaa on liikunnan ilo. Jos sen menettää, voi sanoa hyvästit tavoitteilleen. Tämä on tärkein asia ymmärtää. Hetken euforia ei riitä. Se menee ohi parissa viikossa. Tavoitteet on hyvä asettaa vaikkapa aina 3-6 kuukauden päähän. On tehtävä elämäntapojen muutos, jos haluaa tuloksia!

      • sininensini

        Tosi omituista. Aloitin "kotijumpan" noin vuosi sitten: eli noin 15min harjoitukset päivittäin. Syömistäni en ole muuttanut. Olen vuoden aikana laihtunut miltei 5kg, en tosin ole missään vaiheessa ollut ylipainoinen.
        Nyt olen hyvin hoikassa kunnossa, "pömppiksen" kohdalta lähtenyt yli 10cm (ennen lihavin kohta mahan alueella 88cm, nykyään 77cm, olen 172cm pitkä) Ja myös käsivarret ovat hyvin kiinteät, ei mitään "alleja" enää, reidet tosi piukat. Eli kannattaa aloittaa vaan jumpat, ei niistä haittaakaan ole!:) Ja ajan myötä treenikin tietysti kovenee, kun käy liian "helpoksi":):) Onnea kaikille laihduttajille!


      • Pentti Köyri
        sininensini kirjoitti:

        Tosi omituista. Aloitin "kotijumpan" noin vuosi sitten: eli noin 15min harjoitukset päivittäin. Syömistäni en ole muuttanut. Olen vuoden aikana laihtunut miltei 5kg, en tosin ole missään vaiheessa ollut ylipainoinen.
        Nyt olen hyvin hoikassa kunnossa, "pömppiksen" kohdalta lähtenyt yli 10cm (ennen lihavin kohta mahan alueella 88cm, nykyään 77cm, olen 172cm pitkä) Ja myös käsivarret ovat hyvin kiinteät, ei mitään "alleja" enää, reidet tosi piukat. Eli kannattaa aloittaa vaan jumpat, ei niistä haittaakaan ole!:) Ja ajan myötä treenikin tietysti kovenee, kun käy liian "helpoksi":):) Onnea kaikille laihduttajille!

        Jees! Itse olen kanssa innokas salilla käviä ja vedän kyllä nimeni tuon Dirllan "valaistukseen" on kumminkin muistettava, että genetiikka määrittelee aineenvaihduntaa suurelta osin ja monet muutkin tekijät voivat vaikuttaa hormonitasoihin ja sitä kautta rasvan palamiseen ja lihaskasvuun. Tarkoitan vaan, että tietyt lainalaisuude kannattaa pitää päässään, mutta jumpassa ei missään nimessä ainakaan haittoja ole. Pelkkä
        käsien heiluttelukin on parempi kuin sohvalla löhöäminen. Pieni jumppa päivässä parantaa varmastiverenkiertoa ja aineenvaihduntaa, mikä tekee mukavan olon ja varmasti myös pitemmän päälle kiinteyttää/hoikentaa. Lihaksen asvattamisessa sitten täytyy huomioida muitakin seikkoja, mutta tässähän oli kysymys rasvan poltosta! Hiilihydraatit ovat tosiaan vähintään yhtä pahoja kuin sokerit. Rasvaa ei niinkään tarvitse tosiaan pelätä. Proteiinit vievät nälän mutta eivät juurikaan lihota, jotan niitä kannattaa syödä paljon esim. täysjyvä puuro ja pastat, raejuusto, rahkat, naudanliha jne. Syö vaikka noita pelkästään ja vetää vitamiinitabuja naamaan, niin jo alkaa näkyy!=D

        Vitaineat uuten ovat sokeripommeja vaikka niissä ei olekkaan LISÄTTYÄ sokeria! =D


      • tyttö15

        On eri asia jos tykkää liikunnasta ja nauttii siitä kun taas se että ei tykkää siitä, mutta haluaa hoikan ja kiinteän vartalon. Ja sitähän ei saa muulla kuin sillä treenillä, tykkäsi tai ei. Ja tietysti ruokavaliolla, mutta itse en siihen vielä 15-vuotiaana huomiota kauheasti kiinnitä, koska syön kotiruokaa eli ihan terveellisesti. Enkä ole myöskään lihava.

        P.s. kyllähän julkkiksetkin treenaavat, koska ei ole muuta keinoa näyttää hyvältä. Tykkäs siitä treenaamisesta tai ei.


      • Iloa kaikille

        Kylläpä osaat kaikkivoipaisella Minä Tiedän -asenteellasi lannistaa liikkumisen ilon. Pääasia että liikkuu edes sen varttitunnin päivässä. Älä ole noin hemmetin omahyväinen saarnaaja!


    • kunto-ohjaaja

      Ja tämän(kö) pitäisi olla treeni ohjelma?? :DDD Huhhuh!

      Mene ihminen salille ja lopeta se tyhjän vimputtelu, kun sinulla ei ole edes painovastusta noissa "apuliikkeissä", joita käyttävät mummelit ja tietämöttömät höntit.

      Tanko harteille ja kyykkäämään, prässiä, vartalokiertoa tangolla 20kg 3x10 ja sitten aerobista väliin 45-60min 2-3x viikkoon, niin alkaa tapahtua. 1

      • tyttö15

        Minusta pienikin on aina parempi kuin ei mitään. Ja kaikki ei pääse salille. Itse olen poiminut netistä ym. muualta ja keksinyt jotain perusliikkeitä omaan kunto-ohjelmaani, jota tekisin 6 kertaa viikossa, eli yksi vapaa päivä. En ole lihava, vaan oikeastaa tosi laiha (ainakin käsistä ja jaloista) enkä haluakaan laihtua vaan KIINTEYTÄ.


      • iknowwhatisay

        kaikilla ei välttämättä ole noin hyvä kunto joten ole hiljaa


      • hiukan pohdin tätä...

        Jos todella olet kunto-ohjaaja niin et tämän vastauksen perusteella mikään ammattitaitoinen. Ihmiset lähtevät eri lähtökohdista treenaamaan. Tämä treeni on äärimmäisen hyvä alku kuten monet muutkin kotitreenit. Pikkuhiljaa kunto nousee ja sitä mukaa lihaliikkeiden määrää voi lisätä. Liian kova treeni alussa, kun sen aloittaa, voi latistaa innon treenaamiseen ja on myös pahimmassa tapauksessa haitallista keholle. Kannattaisi pohtia varsinkin ohjaajana että miten tälläisille sivustoille vastaa sillä tämän vastauksen perusteella lopettaisin saman tien ohjaajien kanssa kommunikoinnin ja kaikenlaisen yhteyden pidon. Ohjaajan tulisi painottaa sitä, että kun ohjattava alkaa treenaamaan niin hänen motivaationsa pysyisi mahdollisimman pitkään ja ohjaajan tulisi myös muistaa että ihmisten lähtökohdat ovat yksilöllisiä. Tuo että painu salille ja pumppaa isoilla painoilla on yksi pahimpia neuvoja minkä voi aloittelijalle antaa. Ja jos ihminen, jolla on esim polvinivelissä vikaa, ei todellakaan voi lähteä isoilla painoilla treenaamaan jalkoja. Pohdi hiukan mitä neuvot ja sanot. Ystäväni, joka on käynyt urheiluohjaaja koulutuksia, ja minä, joka olen toiminut lentopallovalmentajana, tulimme siihen lopputulokseen että vastauksesi oli törkeä ja epäammattimainen.


    • timmi mamma

      Tosiaan kaikilla ei ole aikaa lähteä mihinkään salille ähertään. Pastat sisältävät muuten hiilihydraatteja ihan älyttömästi, että en tosiaankaan suosittele jos vhh-ruokavalioon aikoo. Eli tosiaan, itse olen pudottanut painoa, raskauskilot, 8kiloa kuukaudessa hyvin yksinkertaisesti käymällä 2x 30min lenkkiä päivässä, jättämällä hiilarit alle 50g/vrk, ja suorittamalla hyvin lyhyen ja yksinkertaisen jumppasession, 4x 20 kyykky, 3x 20 vatsanrutistus. Siinä on minun niiiin heikko ohjelma jolla olen kuule "kunto-ohjaaja" 8kiloa pois saanut ja itseni kiinteyttänyt ettei ylimäärästä ole. Salitreeni on yliarvostettua, eikä todellakaan ainut keino kiinteytyä tai pudottaa painoa. Ruokavalio on kaiken a ja o. Siihen kun lisää pienenkin liikkunan päivittäiseen arkeen niin pysyy kunnossa. Se on fakta.

    • tyhmä vai tyhmä?

      en sitten tiedä,että olenko itse todellakin näin tyhmä,mutta kun kävin tuota listaasi läpi suorittaen jokasen kohdan,niin joitakin en edes tajunnut ja jos tajusinkin,niin hyvin vaikea suorittaa! muutama hyvä liike löytyi,kiitos niistä!

    • Jipadee

      Minä ainakin ymmärsin liikkeet ja kyllähän nuo on tehokkaita liikkeitä ja tosiaan aina ei ole aikaa käydä salilla ja kumminkin haluaisi pysyä hyvässä kunnossa. Miksi kotijumpassa ei saisi samanlaisia tuloksia kuin salilla.. kyllä aina niitä painovastuksia keksii jotta liikkeistä tulee tehokkaampia jos alkaa olemaan jo ''helppoa''. Itselläni ainakin on tullut huomattavia tuloksia kotijumpalla ja hyvin on kerenny treenaamaan usein :)

    • pekt3

      Ette te vatsamakkaroista pelkällä liikunnalla pääse eroon. Tai voitte päästäkin, mutta ravinto on 90% kiinteytymisessä. Mikään liikunta ei kiinteytä, jos rasva löllyy lihasten päällä. Syökää alle kulutuksen, niin laihdutte.

    • aurinkoinen-

      Olisin kiinnostunut miten alotuspostaajan treeni on toiminut häneen itseensä :) Tosin jos hän enää tätä ketjua edes itse muistaa.

    • ytfy

      Minäkin olisin kiinnostunut tuloksista. :)

    • UMAD?

      Oleks järjiltäs? oikeesti, kuka vittu tekee tollasia ku voi mennä esim juoksemaan :D D

    • kerttuu123

      Tosi hyvä treeni!

    • Nana20

      Joka ikinen kerta kun alkaa lukemaan näitä nettikeskusteluja, huomaan miten ilkeitä ihmiset toisilleen ovat. Miten ne kirjottelee miten sattuu, haukkuu, ilkeilee, latistaa ja ties mitä. Oli juttu siis mikä vaan, uutinen, kysymys jne. Herätkää ihmiset. Mä, joka tässä kirjottelen, oon 20-vuotias ja aivan äärettömän pöyristynyt. Lyön vetoa, että teistä suurin osa on mua vanhempia, mutta ei se viisaus sanojen valinnassa kyllä ikää katso. Lopettakaa toi naurettava toisten juttujen haukkuminen ja koittakaa esittää asianne positiivisemmin.

      Noniin, eli esitän nyt oman mielipiteeni alkuperäiseen asiaan. Tuosta on hyvä aloittaa. Just tollasta pientä jumppaa tulisikin harrastaa kotona. Siitä tulee hyvä mieli, lihakset vähän vetreytyy ja tulee olo, että on tehnyt jotain OMAN HYVINVOINTINSA eteen. Sitten kun kotijumpat ei enää riitä, haluaa haastetta, voi miettiä esim. ryhmäliikuntatunteja tai muita sellaisia.

      Ite harrastan salilla käyntiä, (täl hetkellä 2 kertaa viikossa) lenkkeilyä, hiihtoa ja tanssia. Tosin hiihdossa ja tanssissa on välillä taukoja kun koitan sovittaa niitä opiskeluun ja muihin menoihin. Pääasia on mielestäni se, että kunhan tekee sitä mistä tykkää. Jos tykkää kotijumpista, niin antaa mennä. :) Mä ainakin tykkään! Jos tuolla ulkona sataa räntää tai muuta epämäärästä, niin voin hyvillä mielin jäädä jumppaamaan! Ennen kun alotin salilla käynnin, niin mulla olikin eri kotijumppaohjelmia mitä tein, tavallaan vähän lämmittelyä sitten sitä salia varten.

      Muuten yks hyvä, mitä kannattaa kokeilla, jos tykkää musiikillisesta urheilusta, tekee omia koreografioita/jumppaliikkeitä kivoihin biiseihin! :D Kyllä toimii jos jaksaa ahertaa! :D (Sitten esim. pari kertaa tanssii sen tanssin täysillä omien liikkeiden mukaan, ainaki hyvä alkulämppä!)

    • zyf

      http://www.adidas-superstar.de/ lines http://www.burberryoutlet-sale.in.net/ highlights http://www.lululemonoutlet.gb.net/ a http://www.ray-ban-outlet.us.com/ chic http://www.cheap-jordans.net/ Toshihaya man, http://www.the-northface.net.co/ just http://www.michael-kors-taschen.com.de/ good http://www.uggboots.net.co/ feelings http://www.abercrombie-fitchs.us.com/ saturation, jade-like http://www.michael-kors-australia.com.au/ blessing http://www.handbagsoutlet.net.co/ a http://www.mcmbags.net/ gentle http://www.tocoachoutlet.com/ years.Spring http://www.nikerosherun.us/ dyed http://www.ralphslauren-outlet.co.uk/ green http://www.nike.org.es/ water http://www.coach-factory.in.net/ quiet, http://www.mmoncler-outlet.com/ Yi http://www.mkoutletonline.us.com/ Mo http://www.ralph-laurenoutlet.ca/ shallots, http://www.nike-air-force.de/ Red http://www.abercrombie-kid.us.com/ ferry, http://www.northfaceoutlet.com.co/ fragrance http://www.nikemercurial.in.net/ filled. http://www.tomsoutlet-online.com/ When http://www.nike-rosherun.nl/ spring http://www.airmax-2015.org/ comes, http://www.vans-shoes.net/ a http://www.rolex-watch.me.uk/ pulse http://www.nike-schuhe.com.de/ Riverside, http://www.louis--vuitton.org.uk/ first met http://mcmbackpack.co-om.com/ the http://www.the-northfacejackets.us.com/ story is always http://www.omegarelojes.es/ the http://www.salomon-schuhe.com.de/ warmest http://www.christian-louboutinshoes.com.co/ words.Sophie http://www.cheaprayban.com.co/ quan http://www.chanelhandbags.net.in/ spring, Murray limp http://www.iphone-cases.net.co/ walk, sweet http://www.gucci-taschen-outlet.de/ flute, http://uggaustralia.misblackfriday.com/ delightful http://www.michaelkorsoutlet.ar.com/ picture, http://michaelkors.euro-us.net/ order http://www.hollisteronlineshop.com.de/ in http://www.tiffanyandco-canada.ca/ bloom http://www.polo-ralph-lauren.de/ this http://www.supra-shoes.org/ spring http://www.newbalance.com.es/ in http://www.katespadeoutlet.gb.net/ March. http://www.eyeglassframes.in.net/ My http://www.coach-outletonline.net.co/ documents in http://www.yoga-pants.net.co/ cities, http://www.tiffany-und-co.de/ where the http://www.longchamp.com.co/ love http://www.cheapuggboots.us.com/ affair http://www.longchamp.com.de/ Everlasting, http://www.guccishoes.us.org/ so I'm http://www.abercrombie-hollister.nl/ full http://www.christianlouboutinshoesoutlet.org/ of http://www.prada-handbags.com.co/ poetry, never http://www.mizuno-running.net/ lonely; http://www.beats-headphone.com.co/ my http://www.nike-roshe-run.de/ personal http://www.christian--louboutin.in.net/ town, http://www.edhardy.us.org/ where http://www.raybans-sunglassesoutlet.in.net/ time http://www.babyliss-pro.us.com/ begins http://www.ugg-australia.com.de/ to http://www.rayban-sunglassesoutlet.co.uk/ have http://www.nikestore.com.de/ been http://www.truereligionjeans.net.co/ gentle, http://www.ralphlaurenonlineshop.de/ he http://www.canada-goosesjackets.us.com/ argued, http://www.michaelkors.co.nl/ because http://www.prada-shoes.com.co/ there http://www.michael-kors-canada-outlet.ca/ she http://www.prada.com.de/ came, http://www.nike-air-max.us/ I http://www.nike-shoesoutlet.us.com/ remember.Think http://www.toryburch-sandals.in.net/ of http://www.longchamp.us.org/ Zhang http://www.beatsbydrdre.co.com/ Jiajia http://www.michaeljordan.com.de/ period http://coach.euro-us.net/ Quotes: http://www.burberryonlineshop.de/ life, there http://www.oakleys-glasses.us.com/ are http://www.bcbg-dresses.com/ always a http://www.woolrich-clearance.com/ few http://www.air-max.com.de/ minutes, http://www.polo-outlets.com.co/ in which http://www.michaelkorsoutlet-online.ar.com/ every http://www.adidas-schuhe-online.de/ second, http://www.oakley-sunglasses.mex.com/ you http://www.airhuarache.co.uk/ are willing http://www.truereligion-outlet.us.org/ to http://www.thenorthfacejackets.net.co/ take http://www.michael-kors-outlet-online.us.org/ in http://www.lululemoncanada.ca/ exchange http://www.hollister-abercrombie.com.se/ for http://www.toms--outlet.com.co/ a http://www.raybans.us.org/ year. There are http://www.michaelkors-uk.org.uk/ always http://www.ferragamo.com.co/ a http://www.wedding--dresses.ca/ few http://www.nikestore.us/ tears, http://www.ugg-uggboots.net/ which every http://www.eyeglassesonline.us.com/ sob, http://www.michael--kors.us.com/ you are http://www.hollisters-canada.ca/ willing http://www.coachoutletstore-online.com.co/ to http://supra.shoesoutlet.us.com/ take a http://www.cheapshoes.com.co/ hand http://www.zxcoachoutlet.com/ full http://www.the-northface.com.co/ commitment http://www.coach-factoryyoutletonline.net/ to http://www.newbalance-shoes.org/ replace. http://www.cheapjerseys.us.org/ There http://www.beatsbydre.com.co/ are http://www.adidas--canada.ca/ always http://www.mk-outlet.us.com/ a http://www.louboutin.jp.net/ few http://www.timberlandshoes.net.co/ paragraphs http://www.louisvuitton.jp.net/ scene, http://www.lululemon-aus

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1413
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe