Vihattu kirja

Sananvapaus ei koske jo edesmennyttä Toivo Hillbergiä, sillä hänen kirjoituksiaan ei saa lainata mihinkään, vaan ne poistatetaan heti joka kerta.

Tämä ei ole massapostitus, koska tätä ei ole näillä palstoilla kertaakaan mistään luettavissa, joten sillä tekosyyllä on turha lähteä poistattamaan.

"Miksi kirjoitan
Pyydän aluksi saada lyhyesti kertoa oman kokemukseni, joka johti minut sisälle armoon ja toi tässä kirjassa esittämäni ajatukset ja näkemykset omikseni eli tarkemmin sanottuna Kristuksen elämääni.

Uskonasiain kanssa jouduin läheisempään kosketukseen adventistien välityksellä jo melko nuorena. Adventtiseurakunnassa ehdin olla yli kymmenen vuotta. Tästä ajasta käytin neljä vuotta opiskeluun heidän oppilaitoksessaan. Lähes seitsemän vuotta olin Adventtikirkon palkkaamana ja lähettämä sananjulistajana lukuisilla eri paikkakunnilla. Koin työssäni menestystä ja sain sen johdosta ulkonaista arvonantoa, ja tämä kaikki toi jonkinlaista pinnallista tyydytystä. Kunnianhimo innoitti minua jatkamaan. Sisäisesti olin kuitenkin kuin laho puu, jossa ei ole mitään elämää. Olin kangistunut ja orjuutettu Vanhaan Testamenttiin tähtäävän uskonnon, lain ja omien tekojen sekä toisia tuomitsevan farisealaisuuden tiellä. Tällaiseen henkeen olin kasvanut adventistien yhteisössä.

Vähitellen ajauduin sisäisessä tyhyydessäni ja armottoman lakihurskauden onttoudessa hirvittävään kurimukseen. Nyt luhistui täydellisesti pyhitysrakennelmani, jota olin yrittänyt pönkittää pingotetulla kuuliaisuudellani ja kaikenlaisilla evankeliumin ja armon hengen vastaisilla määräyksillä ja säädöksillä. En jaksanut jatkaa enää tätä oman vanhurskauden näyttelykristillisyyttä, vaan luovuin sisäisesti adventismista - ja lopulta kaikesta uskonnollisuudesta ja uskosta. Vähitellen tämä löi leimansa myös ulkonaiseen elämääni - tekoihin, päätöksiini, ratkaisuihini ja käytökseeni. Olin kaikkea muuta kuin kristitty. Tällaiseen epäkristillisyyteen ajautuessani katsoin parhaimmaksi pyytää eroa, ensin sananjulistajan virasta ja vähän myöhemmin seurakunnasta. Tämän tein siksi, että tunsin, etten ole ollut uskovainen enkä pysty elämään sismpääni tyydyttävää elämää adventistien säädösten ja normien puitteissa. En myöskään tahtonut tuottaa häpeää seurakunnalle ja pettää itseäni ja muita, ja ennenkaikkea - en halunnut pettää Jumalaa. Koska minut oli kasvatettu ja olin kasvanut hyvin ahtaaseen näkemykseen Jumalan armosta ja koska luulin, että adventismi on ainoa autuaaksi tekevä, ettei muuta pelastusmahdollisuutta ole olemassakaan, niin ajattelin, että mitäpä tässä sitten on enää millään väliä. Helvetti ja kadotushan ovat kuitenkin vääjäämättömästi osani.

Tällaisessa mielentilassa menin eräänä iltana ravintolaan, nautin väkijuomia ja lähdin välittömästi autollani kotiin. Tällä matkallani sattui jotain järkyttävää - onnettomuus, jossa kaksi ihmistä loukkaantui. Se luhisti elämäni ja johti minut täydelliseen pimeyteen - itsemurhan partaalle. Pidin ainoana ratkaisuna päivieni päättämistä, sillä nyt oli hengellisen romahduksen lisäksi tullut myös ajallinen, ja vankila oli edessäni. Kuristavina tunsin tekojeni seuraamukset ja erikoisesti sen, mitä olen aiheuttanut toisille vastuuttomuudellani tarttuessani humalaisena auton ohjauspyörään. Hirvittävä itsehalveksinta ja itseinho valtasivat minut ja lisäsivät sisäistä helvettiäni, johon olin vajonnut. Pimeyteni ja epätoivoni keskellä huusin tuskissani - nyt koko sydämestäni - Jumalan puoleen, että Hän pelastaisi minut ja antaisi edes vähän valoa pimeyteeni. Ja silloin se tapahtui: "Hän kumartui minun puoleeni (hänen täytyi kumartua, koska olin niin alhaalla - helvetin syvyyksissä) ja kuuli minun huutoni. Hän nosti minut ylös turmion kuopasta, lokaisesta liejusta, ja asetti minun jalkani kalliolle, hän vahvisti minun askeleeni. Hän antoin minun suuhuni uuden virren, kiitoslaulun Jumalallemme.."(Ps. 40:2-4). Nyt sain sellaisen kokemuksen, jota minulla ei koskaan aikaisemmin ollut Jumalani yhteydessä." (Toivo Hillberg, Miksi jätin adventismin s.3-6)

108

3944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on tuo kirja

      Joskus ollut,mutta on kadonnut tai olen sen lainannut.Kirjasta on jäänyt mieleeni kohta jossa hän kertoo:Sen jälkeen kun olin tullut uskoon,ja menin kokouksiin kertomaan kokemuksestani,en saanut minkäänlaista ymmärtämystä,muuta kuin viha-mielisyyttä.Jo minun tuleminen tilaisuuksiin aiheutti,että niinkuin valtava negatiivinen sähkö-virta lataus olisi ollut vastassa,ja ilmassa.Hellberg jatkaa:näin täytyy ollakin,sillä eihän vanha-testamentillinen usko koskaan voi sopia yhteen uusi-testa mentillisen uskon kanssa.(ja juuri tästä johtuu täällä nämäkin väittelyt)on jatkunut 150 v ja tulee jatkumaan.

      • "Kun aloin kertoa tästä "uudesta virrestä", armolöydöstäni, entisen seurakuntani sananjulistajille - työtovereilleni - he leimasivat sanani ja kokemukseni katkeruuden tuotteeksi ja hajottamispyrkimykseksi. Pian he saivat seurakuntalaisetkin ladatuksi sellaisellla "sähkövarauksella", että heti, kun minä ilmestyin lähettyville, alkoi ukkonen jyrähdellä ja salamat leimahdella. Tällainen menettely sai aikaan sen, että inhimillinen katkeruus ja loukkaantuminen saivat yliotteen sydämessäni. En silloin näet vielä selvästi tajunnut sitä, että oli kysymys kahdesta toisilleen täysin vastakkaisesta näkemyksestä, joiden kesken mikään kompromissisovittelu ei voinut tulla kysymykseen.

        Huomatessani miten olin joutunut sekä omien että toisten enemmän tai vähemmän inhimillisten tunteiden ja mielipiteiden ristiaallokkoon, huusin Pietarin tavoin: "Herra, auta minua - minä hukun!" Ja aivan kuin rukousvastauksena, Jumala salli minulle monia raskaita kokemuksia ja koettelemuksia. Niiden kautta Hän eliminoi kaiken inhimillisen ja kirkasti minulle uudelleen ja ehdottomana sen totuuden, että Jeesuksessa Kristuksessa ja Hänen armossaan on minun ainoa mahdollisuuteni ja pelastukseni - "minun armossani on sinulle kyllin". Ja tämän taivaallisen näyn edessä suli sydämeni. Kaikki muu himmeni, jäljelle jäi vain Kristus." (Hillberg, s. 6-7)


      • miten sitä nyt kaikkea
        uskova_1 kirjoitti:

        "Kun aloin kertoa tästä "uudesta virrestä", armolöydöstäni, entisen seurakuntani sananjulistajille - työtovereilleni - he leimasivat sanani ja kokemukseni katkeruuden tuotteeksi ja hajottamispyrkimykseksi. Pian he saivat seurakuntalaisetkin ladatuksi sellaisellla "sähkövarauksella", että heti, kun minä ilmestyin lähettyville, alkoi ukkonen jyrähdellä ja salamat leimahdella. Tällainen menettely sai aikaan sen, että inhimillinen katkeruus ja loukkaantuminen saivat yliotteen sydämessäni. En silloin näet vielä selvästi tajunnut sitä, että oli kysymys kahdesta toisilleen täysin vastakkaisesta näkemyksestä, joiden kesken mikään kompromissisovittelu ei voinut tulla kysymykseen.

        Huomatessani miten olin joutunut sekä omien että toisten enemmän tai vähemmän inhimillisten tunteiden ja mielipiteiden ristiaallokkoon, huusin Pietarin tavoin: "Herra, auta minua - minä hukun!" Ja aivan kuin rukousvastauksena, Jumala salli minulle monia raskaita kokemuksia ja koettelemuksia. Niiden kautta Hän eliminoi kaiken inhimillisen ja kirkasti minulle uudelleen ja ehdottomana sen totuuden, että Jeesuksessa Kristuksessa ja Hänen armossaan on minun ainoa mahdollisuuteni ja pelastukseni - "minun armossani on sinulle kyllin". Ja tämän taivaallisen näyn edessä suli sydämeni. Kaikki muu himmeni, jäljelle jäi vain Kristus." (Hillberg, s. 6-7)

        Sinun olisi pitänyt ymmärtää, että adventismin kanssa ei voi tehdä kompromissia. Muuten käy niinkuin synnin kanssa aina käy; se vie sinulta käden!


      • miten sitä nyt kaikkea kirjoitti:

        Sinun olisi pitänyt ymmärtää, että adventismin kanssa ei voi tehdä kompromissia. Muuten käy niinkuin synnin kanssa aina käy; se vie sinulta käden!

        ""Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys." "Katso siis, ettei valo, joka sinussa on, ole pimeyttä" (Matt 6:23; Luuk 11:35)

        Adventisteilla on tapana nimittää uskonkappaleitaan "Suureksi valoksi", joka on uskottu ainoastaan heidän sananjulistajiensa ja seurakuntansa käytettäväksi. Tämän "Suuren valon" rinnalla kaikki muut selitykset kalpenevat ja menettävät arvonsa ja merkityksensä. Nyt kysymmekin - onko adventismi suuri valo vai liekö se suuri pimeys, joka kulkee valon nimellä ja josta Jeesus sanoo: "Sinulla on se nimi, että elät, mutta sinä olet kuollut" (Ilm 3:1)?

        Paavali, joka oli ollut innokas ja omantunnon tarkka fariseus, kertoo "Suuresta valosta", joka muuttui täydelliseksi pimeydeksi hänen kohdattuaan todellisen "Maailman Valon" Damaskon tiellä."

        Tähän väliin Hillberg on ottanut kertomuksen tuosta tapahtumasta Paavalilta Fil 3:4-10. Ja sitten jatkaa:

        "Näin kävi Paavalille - hän pääsi farisealaisesta orjuudesta vapauteen Kristuksessa ja koki täyteläisen elämän Hänessä. Seuraavat rivit tulevat osoittamaan meille myös sen, ettei adventsimi ole yhtään vähäisempi eksytys kuin oli muotomenoihin ja lakihurskauteen jäykistynyt farisealaisuus, josta Jeesus pelasti Paavalin. Adventismi on aivan samaa tuotetta tarjoiltuna vain eri otsikolla. On ihanaa saada kokea vapautus siitä, jos on joutunut sen lumoihin, mutta vieläkin suurempi siunaus on kuulla varoitus ennen vaaraa, niin ettei koskaan sotkeutuisikaan adventismin vaarallisiin ja mutkikkaisiin labyrintteihin, joista on mahdotonta selviytyä vapaaksi ilman Kristuksen erikoista ilmestystä ja apua. Paavali, joka tunsi farisealaisuuden syvyydet, saattoi antaa selvän äänen pasuunaan varoittaakseen aikalaisiaan ja auttaakseen heitä vapautumaan siitä. Samasta sysytä katson velvollisuudekseni paljastaa adventismin onttouden, koska itse olen ollut sen jäsen ja olen myös kokenut siitä täydellisen vapauden Kristuksessa. Yhdyn Paavalin sanoihin: "Minä en voinut olla tottelematta taivaallista näkyä", vaan minun täytyy kertoa siitä toisillekin. "
        (Toivo Hillberg, s. 9-11)


    • tulispää

      Olipas hyvä kun toit tuosta kirjasesta lukemista.
      Aikoinaan haeskelin tuota kirjaa kaupunkimme kirjastosta, mutta valitettavasti oli kuulemma kadonnut olemattomiin.

      • tuo kirja

        Adventisteilla oli taannoin talkoot, jolloin he lainasivat kirjastoista nuo kirjat. Sitten ne hävitettiin. Niinhän luonnollisdestikin tapahtuu satunnaisesti, mutta tämän kirjan kohdalla oli hävittäminen järjestelmällistä. (toim. huom.)


      • Parasta kopioida nämä otteet kiireesti koneellesi, sillä kuten huomaat, ihmeellisiä häviämisiä tapahtuu niin kirjoille kuin otteillekin siitä.

        "Mutta ollessani adventtiseurakunan työntekijänä ja sielunhoitajana tulin havaitsemaan, että minun lisäkseni monet muut kipuilivat liian raskaiden taakkojen alla, joita heidän päällensä oli sälytetty. Suurin osa heistä oli vailla todellista armonäkyä, ja se teki heidän elämänsä ilottomaksi ja raskaaksi. En sano, että Kristus olisi sysätty ilman muuta sivuun, ei suinkaan. Hänellä on kyllä oma paikkansa, mutta Häntä pidetään vain etupäässä ihanteena, aivan kuin tuollaisena kansallissankarina, jollaiseksi yritetään kaikin voimin tulla. Jeesukselta pyydetään kyllä voimaa tähän, mutta vain ikäänkuin jatkoksi omille voimille ja teoille. Mutta meidän on hyvä muistaa, että Uuden Testamentin hengen mukaisessa kristillisyydessä ei saa olla mitään ihmisen omaa, sillä kaiken, alusta loppuun saakka, tulee olla Kristuksen tekoa, ennenkuin Jumala hyväksyy sen - kaikki muu on antikristillistä, judaismiin ja farisealaisuuteen perustuvaa lakihurskautta ja omaa vanhurskautta, jota Jumala kauhistuu. Vain Kristus ja yksin Hän on elämän perustus ja pilari, jonka varassa kaikki seisoo ja pysyy pystyssä." (Hillberg, s. 8-9)


    • ei kirkkolaitokset.

      Yksi kannanotto tähän on se, että suuri kiitos taivaan Isälle, että elämänkirjat on taivaassa.
      Mitkään seurakunnat eivät sitä kanna, vaan usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut.
      Meidän ei tarvitse vihata adventisteja ei, vaan kertoa evankeliumin vapauden mitasta.
      Jeesus on vaakakupissa yksin ja ainoastaan pelastava tekijä, ei meidän tekomme.
      Vaikka ymmärtää sapatin, niin se ei pelasta tekona.
      Adventismissa on hapatteena Ellen Paavillinen profeettansa, joka astuu (yhden tulkintamallin) tutkivan tuomion oppina ohi Raamatun.
      Sinulle ystävä, joka suunnitelet adventismiin liittymistä, lue tarkaan seurakuntakäsikirja, opinkohdat. Niitten hyväksyminen on adventtikirkon uskon mitta, jolla ollaan seurakunnan sisällä.
      Jos hylkäät yhdenkin, olet ulkopuolinen.
      Tätähän ei Raamattu opeta. Kun tällaista opetusta ei ole, niin adventtikirkko ei ole viimeinen seurakunta, vaan kirkko toisten joukossa, jossa vajavuus oppeineen täyttää Kristuksen paikkaa.
      Aivan kuin Paavikirkko.
      Ei adventtikirkossa olo ole edellytys lepopäivän pidolle. Ei mitään kirkkojen jäsenluetteloa ole asetettu Kristuksen ruumiin olemassaololle ja elämälle. Kristuksen ruumis koostuu uskonkautta Jeesukseen Kristukseen kääntymystä. Jumala vanhurskauttaa, ei kirkollinen instanssi oppeineen ja tunnustuskirjoineen. Kun Jumala vanhurskauttaa niin silloin olet vanhurskas ja vapaa.
      Sana tulee vapauttamaan kahleista jokaisen ihmisen joka etsii totuutta.
      Mitkään kirkkoisät eivät kantaneet ristillä meidän syntejämme, että voisivat asettaa reunaehtoja uskovan ja Kristuksen väliin.

      • Tutkivan tuomion lopussa tapahtuva Jeesuksen luonteisiksi tulleiden adventistien seisominen ilman välittäjää, on yksi Raamatun ulkopuolinen pahojen henkien Ellen Whitelle näyttämä kummajainen. Siitä Hillberg kirjoittaa:

        "Joudummeko elämään vuoden ilman Välimiestä?
        Jo yksistään tällainen ajatuskin saa kauhunväreet kulkemaan ruumiimme läpi, mutta vielä kammottavammaksi asia tulee, kun kuulemme, että siitä yritetään Raamatun avulla tehdä kristillinen uskonkappale.

        Niinkuin jo aikaisemmin ohimennen viittasimme, virheellisen pyhäkkönäkemyksen mukaan Jeesus poistuu kaikkeinpyhimmästä "armonajan" päätyttyä, jolloin vitsaukset vuodatetaan. Silloin kaikkien asiat on ratkaistu lopullisesti, eikä Jeesukselle ole enää asiaa Välimiehenä. Tämän ajan "armonajan" päättymisestä aina Jeesuksen takaisintuloon saakka (Adventistien laskelmien mukaan se on kuin "palkkalaisen vuosi") Jumalan lapsetkin joutuisivat elämään ilman Välimiestä. Tänä aikana heidän luonteessaan, elämässään ja sydämessään ei saa olla pienintäkään synnillistä liikettä, väärää ajatusta, mielitekoa, vaikutinta tms., vaan heidän on oltava täydellisiä. "Kehrättyään" elämänsä aikana täydellisen pyhityksen, kuten he uskovat ja heille opetetaan, he eivät näin ollen enää tarvitsisikaan pyhitysasiassa Välimiestä. Nyt jos heillä sattuisikin vielä olemaan pieni vajavaisuus luonteen ja elämän täydellisyydessä, he vaipuisivat ikuiseen pimeyteen ja kadotukseen. Vaikka tuntuukin luonnottomalta näkemykseltä, niin adventismin mukaan juuri he ovat näitä täydellisiä "extrapyhittyneitä", jotka eivät enää kaipaa ja tarvitse Välimiestä vitsausten aikana. Näin tehden he jälleen korottavat "itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tahi jumaloitavaksi kutsutaan... ja julistaa olevansa Jumala", sillä "Onko ihminen vanhurskas Jumalansa edessä (ilman Välimiestä), onko mies Luojansa edessä puhdas? Katso, palvelijoihinsakaan Hän ei luota, enkeleissäänkin Hän havaitsee vikoja; saati niissä, jotka savimajoissa asuvat, joiden perustus on maan tomussa" (Job 4:17,18). "Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä" (1Joh 1:8). Otamme jälleen muutamia lainauksia heidän kirjoistaan:
        "Kun Jeesus jättää pyhäkön, peittää pimeys maan asukkaat. Tuona kauheana aikana vanhurskaiden täytyy elää pyhän Jumalan kasojen edessä ILMAN VÄLITTÄJÄÄ... Ne, jotka eivät valmistaudu Jumalan päivää varten ennen ahdistuksen aikaa, eivät voi sitä tehdä tuona aikana eivätkä myöhemminkään. Kaikkien sellaisten tila on toivoton... Pian on yllämme ´ahdistuksen aika´, jonka kaltaista ei ole ollut, ja me tarvitsemme sellaista kokemusta, jota meillä ei nyt ole ja jota monet ovat liian välinpitämättömiä hankkimaan. Usein taphtuu, että vaikeuksia kuvitellaan suuremmiksi, kuin ne todellisuudessa ovat; mutta näin ei ole edessämme olevan ahdistuken laita. Eloisinkaan esitys ei pysty kuvaamaan koettelemuksen suuruutta. Tuon koetuksen aikana täytyy jokaisen sielun SEISTÄ YKSINÄÄN JUMALAN EDESSÄ" (Suuri Taistelu II kirj. E.G, White, sivut 597, 602, 603, 604).

        Pelottaako sinua tuo, minkä edellä luit? Minua on aikoinaan pelottanut, mutta ei pelota enää. Miksi? Koska Vapahtaja sanoo itse: "Minä olen teidän kanssanne joka päviä maailman loppuun asti" (Matt 28:20)"

        Hillberg ottaa tähän vielä kohdat Hebr 13:5,6; Ilm 4:14, 16:20,21; Jes 54:10 ja jatkaa sitten:

        "Jumalan armon- ja rauhanliitto on ikuinen eikä sitä pysty mikään järkyttämään ja muuttamaan. Riippukaamme siis kiinni Hänessä!

        Minä en ainakaan uskalla ottaa tulevaisuutta vastaan ilman Jeesusta, Välimiestäni - epäonnistuisin muuten täydellisesti. Kuinka sitten kaikkein vaikeimpana aikana saattaisin elää ilman Hänen anteeksiantavaa armoansa! Minä riipun kiinni Vapahtajassani. Ja Herra sanoo "Ja koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni" (Ps 19:14)"
        (Toivo Hillberg, s. 23-26)


      • eepu*
        uskova_1 kirjoitti:

        Tutkivan tuomion lopussa tapahtuva Jeesuksen luonteisiksi tulleiden adventistien seisominen ilman välittäjää, on yksi Raamatun ulkopuolinen pahojen henkien Ellen Whitelle näyttämä kummajainen. Siitä Hillberg kirjoittaa:

        "Joudummeko elämään vuoden ilman Välimiestä?
        Jo yksistään tällainen ajatuskin saa kauhunväreet kulkemaan ruumiimme läpi, mutta vielä kammottavammaksi asia tulee, kun kuulemme, että siitä yritetään Raamatun avulla tehdä kristillinen uskonkappale.

        Niinkuin jo aikaisemmin ohimennen viittasimme, virheellisen pyhäkkönäkemyksen mukaan Jeesus poistuu kaikkeinpyhimmästä "armonajan" päätyttyä, jolloin vitsaukset vuodatetaan. Silloin kaikkien asiat on ratkaistu lopullisesti, eikä Jeesukselle ole enää asiaa Välimiehenä. Tämän ajan "armonajan" päättymisestä aina Jeesuksen takaisintuloon saakka (Adventistien laskelmien mukaan se on kuin "palkkalaisen vuosi") Jumalan lapsetkin joutuisivat elämään ilman Välimiestä. Tänä aikana heidän luonteessaan, elämässään ja sydämessään ei saa olla pienintäkään synnillistä liikettä, väärää ajatusta, mielitekoa, vaikutinta tms., vaan heidän on oltava täydellisiä. "Kehrättyään" elämänsä aikana täydellisen pyhityksen, kuten he uskovat ja heille opetetaan, he eivät näin ollen enää tarvitsisikaan pyhitysasiassa Välimiestä. Nyt jos heillä sattuisikin vielä olemaan pieni vajavaisuus luonteen ja elämän täydellisyydessä, he vaipuisivat ikuiseen pimeyteen ja kadotukseen. Vaikka tuntuukin luonnottomalta näkemykseltä, niin adventismin mukaan juuri he ovat näitä täydellisiä "extrapyhittyneitä", jotka eivät enää kaipaa ja tarvitse Välimiestä vitsausten aikana. Näin tehden he jälleen korottavat "itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tahi jumaloitavaksi kutsutaan... ja julistaa olevansa Jumala", sillä "Onko ihminen vanhurskas Jumalansa edessä (ilman Välimiestä), onko mies Luojansa edessä puhdas? Katso, palvelijoihinsakaan Hän ei luota, enkeleissäänkin Hän havaitsee vikoja; saati niissä, jotka savimajoissa asuvat, joiden perustus on maan tomussa" (Job 4:17,18). "Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä" (1Joh 1:8). Otamme jälleen muutamia lainauksia heidän kirjoistaan:
        "Kun Jeesus jättää pyhäkön, peittää pimeys maan asukkaat. Tuona kauheana aikana vanhurskaiden täytyy elää pyhän Jumalan kasojen edessä ILMAN VÄLITTÄJÄÄ... Ne, jotka eivät valmistaudu Jumalan päivää varten ennen ahdistuksen aikaa, eivät voi sitä tehdä tuona aikana eivätkä myöhemminkään. Kaikkien sellaisten tila on toivoton... Pian on yllämme ´ahdistuksen aika´, jonka kaltaista ei ole ollut, ja me tarvitsemme sellaista kokemusta, jota meillä ei nyt ole ja jota monet ovat liian välinpitämättömiä hankkimaan. Usein taphtuu, että vaikeuksia kuvitellaan suuremmiksi, kuin ne todellisuudessa ovat; mutta näin ei ole edessämme olevan ahdistuken laita. Eloisinkaan esitys ei pysty kuvaamaan koettelemuksen suuruutta. Tuon koetuksen aikana täytyy jokaisen sielun SEISTÄ YKSINÄÄN JUMALAN EDESSÄ" (Suuri Taistelu II kirj. E.G, White, sivut 597, 602, 603, 604).

        Pelottaako sinua tuo, minkä edellä luit? Minua on aikoinaan pelottanut, mutta ei pelota enää. Miksi? Koska Vapahtaja sanoo itse: "Minä olen teidän kanssanne joka päviä maailman loppuun asti" (Matt 28:20)"

        Hillberg ottaa tähän vielä kohdat Hebr 13:5,6; Ilm 4:14, 16:20,21; Jes 54:10 ja jatkaa sitten:

        "Jumalan armon- ja rauhanliitto on ikuinen eikä sitä pysty mikään järkyttämään ja muuttamaan. Riippukaamme siis kiinni Hänessä!

        Minä en ainakaan uskalla ottaa tulevaisuutta vastaan ilman Jeesusta, Välimiestäni - epäonnistuisin muuten täydellisesti. Kuinka sitten kaikkein vaikeimpana aikana saattaisin elää ilman Hänen anteeksiantavaa armoansa! Minä riipun kiinni Vapahtajassani. Ja Herra sanoo "Ja koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni" (Ps 19:14)"
        (Toivo Hillberg, s. 23-26)

        Ellen G. White kirjoitti:
        "Se on "iltasade", joka UUDISTAA heidät ja VAHVISTAA heitä kestämään ahdistuksen (vitsausten) ajalla.
        ”Kaikki, jotka ovat olleet kuuliaisia Jumalan Käskyille, ovat (silloin) saaneet Jumalan sinetin”!
        ”Se ihmisluokka, joka valitsee uskollisuuden merkin (sapatin) olemalla kuuliaisia Jumalalle, merkitään Jumalan sinetillä”!

        "Niiden , jotka merkitään elävän Jumalan sinetillä, heitä suojellaan ahdistuksen ajalla,”!

        Raamattu tukee tätä ajatusta:
        "Vääryyden tekijä tehköön edelleen vääryyttä, ja joka on saastainen, saastukoon edelleen, ja joka on vanhurskas, tehköön edelleen vanhurskautta, ja joka on pyhä, pyhittyköön edelleen.

        Katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan." (Ilm.22:11,12)

        *
        --- Niinpä nyt vielä kaikille; sinulle/teille kasteveden (Apt.2:38) tämä aamusateen/varhaissateen KUTSU kuuluu!
        …. Sillä; Tahallinen USKONMUKAISEN UPOTUSKASTEEN hylkääminen johtaa pyhityksen ja siten pelastuksen menettämiseen!!
        Niinpä pyhitykseen kuuluu nyt myös SAPATTI, joka on JUMALAN ASETTAMA LEPOPÄIVÄ, mutta sunnuntai on taas paavin/roomalaiskatolisen kirkon asettama, siis kumpaa sinä tottelet?
        Sillä näin ovat apostolit vastanneet;
        "... Pietari ja muut apostolit vastasivat ja sanoivat: "Enemmän tulee TOTELLA JUMALAA kuin ihmisiä. " …. älkää siis enää sulkeko Totuudelta ovea!

        Jumala/Luoja sanoo: ”Pitäkää minun SAPATTINI, sillä se on MERKKINÄ meidän välillämme, minun ja teidän, sukupolvesta sukupolveen, tietääksenne, että minä olen Herra, joka PYHITÄN teidät.”
        ”Myöskin SAPATTINI minä annoin heille, olemaan MERKKINÄ minun ja heidän välillään, että he tulisivat tietämään, että minä olen Herra, joka PYHITÄN heidät.”

        *
        Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille

        minulle niin Rakkaassa
        Voittoisassa ja Voimallisessa
        JAH SHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
        י ה וֹ שׁ ﬠ

        eepu
        *
        Jk.:
        ”Siis, jos joku on KRISTUKSESSA, niin hän on UUSI LUOMUS; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.” (2.Kor.5:17). Joko sinä omistat ”uudenluomuksen”?
        *
        ♥ MARANATA! ♥


      • eepu* kirjoitti:

        Ellen G. White kirjoitti:
        "Se on "iltasade", joka UUDISTAA heidät ja VAHVISTAA heitä kestämään ahdistuksen (vitsausten) ajalla.
        ”Kaikki, jotka ovat olleet kuuliaisia Jumalan Käskyille, ovat (silloin) saaneet Jumalan sinetin”!
        ”Se ihmisluokka, joka valitsee uskollisuuden merkin (sapatin) olemalla kuuliaisia Jumalalle, merkitään Jumalan sinetillä”!

        "Niiden , jotka merkitään elävän Jumalan sinetillä, heitä suojellaan ahdistuksen ajalla,”!

        Raamattu tukee tätä ajatusta:
        "Vääryyden tekijä tehköön edelleen vääryyttä, ja joka on saastainen, saastukoon edelleen, ja joka on vanhurskas, tehköön edelleen vanhurskautta, ja joka on pyhä, pyhittyköön edelleen.

        Katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan." (Ilm.22:11,12)

        *
        --- Niinpä nyt vielä kaikille; sinulle/teille kasteveden (Apt.2:38) tämä aamusateen/varhaissateen KUTSU kuuluu!
        …. Sillä; Tahallinen USKONMUKAISEN UPOTUSKASTEEN hylkääminen johtaa pyhityksen ja siten pelastuksen menettämiseen!!
        Niinpä pyhitykseen kuuluu nyt myös SAPATTI, joka on JUMALAN ASETTAMA LEPOPÄIVÄ, mutta sunnuntai on taas paavin/roomalaiskatolisen kirkon asettama, siis kumpaa sinä tottelet?
        Sillä näin ovat apostolit vastanneet;
        "... Pietari ja muut apostolit vastasivat ja sanoivat: "Enemmän tulee TOTELLA JUMALAA kuin ihmisiä. " …. älkää siis enää sulkeko Totuudelta ovea!

        Jumala/Luoja sanoo: ”Pitäkää minun SAPATTINI, sillä se on MERKKINÄ meidän välillämme, minun ja teidän, sukupolvesta sukupolveen, tietääksenne, että minä olen Herra, joka PYHITÄN teidät.”
        ”Myöskin SAPATTINI minä annoin heille, olemaan MERKKINÄ minun ja heidän välillään, että he tulisivat tietämään, että minä olen Herra, joka PYHITÄN heidät.”

        *
        Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille

        minulle niin Rakkaassa
        Voittoisassa ja Voimallisessa
        JAH SHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
        י ה וֹ שׁ ﬠ

        eepu
        *
        Jk.:
        ”Siis, jos joku on KRISTUKSESSA, niin hän on UUSI LUOMUS; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.” (2.Kor.5:17). Joko sinä omistat ”uudenluomuksen”?
        *
        ♥ MARANATA! ♥

        Ensinnäkin sapatti ei ole mikään sinetti, jolla pääsee taivaaseen, vaan ne, joissa on Pyhä Henki, pääsevät taivaaseen.

        Toiseksi ei ole olemassa mitään tutkivaa tuomiota, koska Raamattu ei siitä kerro. Koko Ellen Whiten tutkivan tuomion-oppi on uutta ilmoitusta, toista evankeliumia, joka Raamatussa on kielletty. "Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu." (Gal 1:9)


      • uskon kautta
        eepu* kirjoitti:

        Ellen G. White kirjoitti:
        "Se on "iltasade", joka UUDISTAA heidät ja VAHVISTAA heitä kestämään ahdistuksen (vitsausten) ajalla.
        ”Kaikki, jotka ovat olleet kuuliaisia Jumalan Käskyille, ovat (silloin) saaneet Jumalan sinetin”!
        ”Se ihmisluokka, joka valitsee uskollisuuden merkin (sapatin) olemalla kuuliaisia Jumalalle, merkitään Jumalan sinetillä”!

        "Niiden , jotka merkitään elävän Jumalan sinetillä, heitä suojellaan ahdistuksen ajalla,”!

        Raamattu tukee tätä ajatusta:
        "Vääryyden tekijä tehköön edelleen vääryyttä, ja joka on saastainen, saastukoon edelleen, ja joka on vanhurskas, tehköön edelleen vanhurskautta, ja joka on pyhä, pyhittyköön edelleen.

        Katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan." (Ilm.22:11,12)

        *
        --- Niinpä nyt vielä kaikille; sinulle/teille kasteveden (Apt.2:38) tämä aamusateen/varhaissateen KUTSU kuuluu!
        …. Sillä; Tahallinen USKONMUKAISEN UPOTUSKASTEEN hylkääminen johtaa pyhityksen ja siten pelastuksen menettämiseen!!
        Niinpä pyhitykseen kuuluu nyt myös SAPATTI, joka on JUMALAN ASETTAMA LEPOPÄIVÄ, mutta sunnuntai on taas paavin/roomalaiskatolisen kirkon asettama, siis kumpaa sinä tottelet?
        Sillä näin ovat apostolit vastanneet;
        "... Pietari ja muut apostolit vastasivat ja sanoivat: "Enemmän tulee TOTELLA JUMALAA kuin ihmisiä. " …. älkää siis enää sulkeko Totuudelta ovea!

        Jumala/Luoja sanoo: ”Pitäkää minun SAPATTINI, sillä se on MERKKINÄ meidän välillämme, minun ja teidän, sukupolvesta sukupolveen, tietääksenne, että minä olen Herra, joka PYHITÄN teidät.”
        ”Myöskin SAPATTINI minä annoin heille, olemaan MERKKINÄ minun ja heidän välillään, että he tulisivat tietämään, että minä olen Herra, joka PYHITÄN heidät.”

        *
        Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille

        minulle niin Rakkaassa
        Voittoisassa ja Voimallisessa
        JAH SHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
        י ה וֹ שׁ ﬠ

        eepu
        *
        Jk.:
        ”Siis, jos joku on KRISTUKSESSA, niin hän on UUSI LUOMUS; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.” (2.Kor.5:17). Joko sinä omistat ”uudenluomuksen”?
        *
        ♥ MARANATA! ♥

        Eepu!

        Jos uskot Jeesukseen henkilökohtaisesti omaksi Herraksesi ja Vapahtajaksesi niin, että sinun itsesi pelastaa yksin tämä Jumalan armo. Et voi siihen lisätä mitään, et vähentää mitään, et laita sivulle mitään, vain lepäät siinä, niin olet pelastettu.

        Ansioihin ja velvollisuuksiin ei voi lisätä määrätyn kirkon jäsenyys, että olet pelastettu.

        Näet, että kaikissa kirkoissa on aina rakennettu sisälle ihmisnäköinen oppirakennelma, eli tulkinta, jolla voidaan rajata toiset uskovat ulos yhteisöstään. Kun sen tunnustat, niin silloin joudut tunnustamaan myös adventtikirkon opissa Paavillisen ota tahi jätä rakennelman. Se ei kirkkona saa olla tulkitsemassa ja vetämässä omantunnon rajaa, reunaehtoja, koska silloin se astuu tuomarin oikeudessa karsimaan Kristus-ruumista väärin ihmistulkinnan oppi perustein. Adventtikirkko on astunut ihmisoppiseen inhimilliseen sokeuteensa, jolla se ei voi julistaa ainoata oikeata ja tervettä oppia.

        Katsot, että tämä armo kattaa ihmisen niin, että olla jopa kuulumatta mihinkään kirkkokuntaan, ihminen voi elää liitettynä Kristus-ruumiiseen siihen, joiden nimi on kirjoitettu Karitsan elämänkirjaan, olet silloin oikealla tiellä.

        Uskot sydämessäsi, että adventtikirkko voi herätä sokeudestaan yksin ja ainoastaan Raamatun sanan mukaan, teet siihen työtä, saarnaat siitä, julistat sitä, purat ihmisopin lintuhäkit, jotka rajaavat Kristuksen työn täydellistä sovituksen lepäämistä sydämiin. (niin kauan kun siihen annetaan mahdollisuus).

        Silloin voi Pyhän Hengen sinetti tulla sydämiin tekemään työtä seurakunnassa ja sitä ei pudoteta jalustaltaan, siltä joka on Laodikealaisen makuinen lähde. Lähde joka alkaa kummuta Kristus-lähteestä, hyljäten haljenneet ihmisnimiset lähteet. Näin kirjoitan sinulle ystävällisesti etsijälle kirjeen Kristuksessa elävältä uskovalta.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Tutkivan tuomion lopussa tapahtuva Jeesuksen luonteisiksi tulleiden adventistien seisominen ilman välittäjää, on yksi Raamatun ulkopuolinen pahojen henkien Ellen Whitelle näyttämä kummajainen. Siitä Hillberg kirjoittaa:

        "Joudummeko elämään vuoden ilman Välimiestä?
        Jo yksistään tällainen ajatuskin saa kauhunväreet kulkemaan ruumiimme läpi, mutta vielä kammottavammaksi asia tulee, kun kuulemme, että siitä yritetään Raamatun avulla tehdä kristillinen uskonkappale.

        Niinkuin jo aikaisemmin ohimennen viittasimme, virheellisen pyhäkkönäkemyksen mukaan Jeesus poistuu kaikkeinpyhimmästä "armonajan" päätyttyä, jolloin vitsaukset vuodatetaan. Silloin kaikkien asiat on ratkaistu lopullisesti, eikä Jeesukselle ole enää asiaa Välimiehenä. Tämän ajan "armonajan" päättymisestä aina Jeesuksen takaisintuloon saakka (Adventistien laskelmien mukaan se on kuin "palkkalaisen vuosi") Jumalan lapsetkin joutuisivat elämään ilman Välimiestä. Tänä aikana heidän luonteessaan, elämässään ja sydämessään ei saa olla pienintäkään synnillistä liikettä, väärää ajatusta, mielitekoa, vaikutinta tms., vaan heidän on oltava täydellisiä. "Kehrättyään" elämänsä aikana täydellisen pyhityksen, kuten he uskovat ja heille opetetaan, he eivät näin ollen enää tarvitsisikaan pyhitysasiassa Välimiestä. Nyt jos heillä sattuisikin vielä olemaan pieni vajavaisuus luonteen ja elämän täydellisyydessä, he vaipuisivat ikuiseen pimeyteen ja kadotukseen. Vaikka tuntuukin luonnottomalta näkemykseltä, niin adventismin mukaan juuri he ovat näitä täydellisiä "extrapyhittyneitä", jotka eivät enää kaipaa ja tarvitse Välimiestä vitsausten aikana. Näin tehden he jälleen korottavat "itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tahi jumaloitavaksi kutsutaan... ja julistaa olevansa Jumala", sillä "Onko ihminen vanhurskas Jumalansa edessä (ilman Välimiestä), onko mies Luojansa edessä puhdas? Katso, palvelijoihinsakaan Hän ei luota, enkeleissäänkin Hän havaitsee vikoja; saati niissä, jotka savimajoissa asuvat, joiden perustus on maan tomussa" (Job 4:17,18). "Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä" (1Joh 1:8). Otamme jälleen muutamia lainauksia heidän kirjoistaan:
        "Kun Jeesus jättää pyhäkön, peittää pimeys maan asukkaat. Tuona kauheana aikana vanhurskaiden täytyy elää pyhän Jumalan kasojen edessä ILMAN VÄLITTÄJÄÄ... Ne, jotka eivät valmistaudu Jumalan päivää varten ennen ahdistuksen aikaa, eivät voi sitä tehdä tuona aikana eivätkä myöhemminkään. Kaikkien sellaisten tila on toivoton... Pian on yllämme ´ahdistuksen aika´, jonka kaltaista ei ole ollut, ja me tarvitsemme sellaista kokemusta, jota meillä ei nyt ole ja jota monet ovat liian välinpitämättömiä hankkimaan. Usein taphtuu, että vaikeuksia kuvitellaan suuremmiksi, kuin ne todellisuudessa ovat; mutta näin ei ole edessämme olevan ahdistuken laita. Eloisinkaan esitys ei pysty kuvaamaan koettelemuksen suuruutta. Tuon koetuksen aikana täytyy jokaisen sielun SEISTÄ YKSINÄÄN JUMALAN EDESSÄ" (Suuri Taistelu II kirj. E.G, White, sivut 597, 602, 603, 604).

        Pelottaako sinua tuo, minkä edellä luit? Minua on aikoinaan pelottanut, mutta ei pelota enää. Miksi? Koska Vapahtaja sanoo itse: "Minä olen teidän kanssanne joka päviä maailman loppuun asti" (Matt 28:20)"

        Hillberg ottaa tähän vielä kohdat Hebr 13:5,6; Ilm 4:14, 16:20,21; Jes 54:10 ja jatkaa sitten:

        "Jumalan armon- ja rauhanliitto on ikuinen eikä sitä pysty mikään järkyttämään ja muuttamaan. Riippukaamme siis kiinni Hänessä!

        Minä en ainakaan uskalla ottaa tulevaisuutta vastaan ilman Jeesusta, Välimiestäni - epäonnistuisin muuten täydellisesti. Kuinka sitten kaikkein vaikeimpana aikana saattaisin elää ilman Hänen anteeksiantavaa armoansa! Minä riipun kiinni Vapahtajassani. Ja Herra sanoo "Ja koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni" (Ps 19:14)"
        (Toivo Hillberg, s. 23-26)

        "Vaarallinen seitti
        Saatamme nyt aivan varauksetta todeta, että adventistinen pyhäkkönäkemys on täysin antievankelinen ja perustuu itsekorostuksen henkeen ja petokseen ja on vailla jumalallista ilmoitusta ja Uuden Testamentin näkyä Golgatan todellisesta merkityksestä. Se on kuin hämähäkin seitti, johon helposti ja huomaamatta sotkeutuu ja josta on vaikea vapautua ja jossa menettää kaiken kristillisyyden elinnesteen - uskon Golgatan täydelliseen, kertakaikkiseen uhriin.

        Se Danielin kirjan teksti, jonka nojalla adventistit niin innokkaasti aikoinaan määräilivät Jeesuksen takaisintulon ajankohtia, ei näytä sopivan myöskään tähän heidän pyhäkkörakennelmaansa. Jos he erehtyivät pahasti pannessaan siihen nojautuen päivämääriä Kristuksen tulolle, niin miltei vieläkin katkerampi erehdys oli tämä jälkimmäinen, koska se heittää varjon Golgatan täydelliseen uhriin ja halventaa sitä. Ja kuitenkin Golgatassa on meidän ainoa toivomme, turvamme, puhdistuksemme, autuutemme ja kaikkemme, "sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima" (1 Kor 1:18)."
        (Toivo Hillberg, s. 26-27)


      • kielletty? kirja?
        uskova_1 kirjoitti:

        "Vaarallinen seitti
        Saatamme nyt aivan varauksetta todeta, että adventistinen pyhäkkönäkemys on täysin antievankelinen ja perustuu itsekorostuksen henkeen ja petokseen ja on vailla jumalallista ilmoitusta ja Uuden Testamentin näkyä Golgatan todellisesta merkityksestä. Se on kuin hämähäkin seitti, johon helposti ja huomaamatta sotkeutuu ja josta on vaikea vapautua ja jossa menettää kaiken kristillisyyden elinnesteen - uskon Golgatan täydelliseen, kertakaikkiseen uhriin.

        Se Danielin kirjan teksti, jonka nojalla adventistit niin innokkaasti aikoinaan määräilivät Jeesuksen takaisintulon ajankohtia, ei näytä sopivan myöskään tähän heidän pyhäkkörakennelmaansa. Jos he erehtyivät pahasti pannessaan siihen nojautuen päivämääriä Kristuksen tulolle, niin miltei vieläkin katkerampi erehdys oli tämä jälkimmäinen, koska se heittää varjon Golgatan täydelliseen uhriin ja halventaa sitä. Ja kuitenkin Golgatassa on meidän ainoa toivomme, turvamme, puhdistuksemme, autuutemme ja kaikkemme, "sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima" (1 Kor 1:18)."
        (Toivo Hillberg, s. 26-27)

        Kerätään rahaa ja otetaan Toivon kirjasta uusintapainos.


      • kielletty? kirja? kirjoitti:

        Kerätään rahaa ja otetaan Toivon kirjasta uusintapainos.

        Pistätkö kyselyn julkaisijalle, mitä sanovat, millä ehdoilla julkaisisivat uuden painoksen? Kenties julkaisisivat ihan sillä, että tulisi tarpeeksi pyyntöjä tai etukäteistilauksia.

        Suomen Kirkon Sisälähetysseura.


      • kielletty? kirja? kirjoitti:

        Kerätään rahaa ja otetaan Toivon kirjasta uusintapainos.

        Tein haun Helsingin seudun kirjastoihin eikä ole ainuttakaan kappaletta eli tarkkaan ovat "lainanneet" kirjat sieltä:

        " Miksi juuri minä? : sairaalle ja hänen läheiselleen / Jouko Hallia 1981 1
        Miksi jäisit istumaan 2
        Miksi jännitän / Keijo Tahkokallio 1981 1
        Hakemasi Miksi jätin adventismin tulisi tähän -- Tee sanahaku
        Miksi jätit minut 2
        Miksi? / Kaartamo & Hyttinen & Haavisto 2
        Miksi kameleilla on kyttyrä? / [suomennos: Anne Petäinen] "

        Tulos 0 kpl.


      • uskova_1
        kielletty? kirja? kirjoitti:

        Kerätään rahaa ja otetaan Toivon kirjasta uusintapainos.

        Selasin Sisälähetysseuran sivuja, mutta en löytänyt kustannus- tai kirjapainotoimintaa ollenkaan. Mille instanssille ovat sen siirtäneet, vai enkö vain osannut etsiä.


      • että Toivo
        uskova_1 kirjoitti:

        Tutkivan tuomion lopussa tapahtuva Jeesuksen luonteisiksi tulleiden adventistien seisominen ilman välittäjää, on yksi Raamatun ulkopuolinen pahojen henkien Ellen Whitelle näyttämä kummajainen. Siitä Hillberg kirjoittaa:

        "Joudummeko elämään vuoden ilman Välimiestä?
        Jo yksistään tällainen ajatuskin saa kauhunväreet kulkemaan ruumiimme läpi, mutta vielä kammottavammaksi asia tulee, kun kuulemme, että siitä yritetään Raamatun avulla tehdä kristillinen uskonkappale.

        Niinkuin jo aikaisemmin ohimennen viittasimme, virheellisen pyhäkkönäkemyksen mukaan Jeesus poistuu kaikkeinpyhimmästä "armonajan" päätyttyä, jolloin vitsaukset vuodatetaan. Silloin kaikkien asiat on ratkaistu lopullisesti, eikä Jeesukselle ole enää asiaa Välimiehenä. Tämän ajan "armonajan" päättymisestä aina Jeesuksen takaisintuloon saakka (Adventistien laskelmien mukaan se on kuin "palkkalaisen vuosi") Jumalan lapsetkin joutuisivat elämään ilman Välimiestä. Tänä aikana heidän luonteessaan, elämässään ja sydämessään ei saa olla pienintäkään synnillistä liikettä, väärää ajatusta, mielitekoa, vaikutinta tms., vaan heidän on oltava täydellisiä. "Kehrättyään" elämänsä aikana täydellisen pyhityksen, kuten he uskovat ja heille opetetaan, he eivät näin ollen enää tarvitsisikaan pyhitysasiassa Välimiestä. Nyt jos heillä sattuisikin vielä olemaan pieni vajavaisuus luonteen ja elämän täydellisyydessä, he vaipuisivat ikuiseen pimeyteen ja kadotukseen. Vaikka tuntuukin luonnottomalta näkemykseltä, niin adventismin mukaan juuri he ovat näitä täydellisiä "extrapyhittyneitä", jotka eivät enää kaipaa ja tarvitse Välimiestä vitsausten aikana. Näin tehden he jälleen korottavat "itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tahi jumaloitavaksi kutsutaan... ja julistaa olevansa Jumala", sillä "Onko ihminen vanhurskas Jumalansa edessä (ilman Välimiestä), onko mies Luojansa edessä puhdas? Katso, palvelijoihinsakaan Hän ei luota, enkeleissäänkin Hän havaitsee vikoja; saati niissä, jotka savimajoissa asuvat, joiden perustus on maan tomussa" (Job 4:17,18). "Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä" (1Joh 1:8). Otamme jälleen muutamia lainauksia heidän kirjoistaan:
        "Kun Jeesus jättää pyhäkön, peittää pimeys maan asukkaat. Tuona kauheana aikana vanhurskaiden täytyy elää pyhän Jumalan kasojen edessä ILMAN VÄLITTÄJÄÄ... Ne, jotka eivät valmistaudu Jumalan päivää varten ennen ahdistuksen aikaa, eivät voi sitä tehdä tuona aikana eivätkä myöhemminkään. Kaikkien sellaisten tila on toivoton... Pian on yllämme ´ahdistuksen aika´, jonka kaltaista ei ole ollut, ja me tarvitsemme sellaista kokemusta, jota meillä ei nyt ole ja jota monet ovat liian välinpitämättömiä hankkimaan. Usein taphtuu, että vaikeuksia kuvitellaan suuremmiksi, kuin ne todellisuudessa ovat; mutta näin ei ole edessämme olevan ahdistuken laita. Eloisinkaan esitys ei pysty kuvaamaan koettelemuksen suuruutta. Tuon koetuksen aikana täytyy jokaisen sielun SEISTÄ YKSINÄÄN JUMALAN EDESSÄ" (Suuri Taistelu II kirj. E.G, White, sivut 597, 602, 603, 604).

        Pelottaako sinua tuo, minkä edellä luit? Minua on aikoinaan pelottanut, mutta ei pelota enää. Miksi? Koska Vapahtaja sanoo itse: "Minä olen teidän kanssanne joka päviä maailman loppuun asti" (Matt 28:20)"

        Hillberg ottaa tähän vielä kohdat Hebr 13:5,6; Ilm 4:14, 16:20,21; Jes 54:10 ja jatkaa sitten:

        "Jumalan armon- ja rauhanliitto on ikuinen eikä sitä pysty mikään järkyttämään ja muuttamaan. Riippukaamme siis kiinni Hänessä!

        Minä en ainakaan uskalla ottaa tulevaisuutta vastaan ilman Jeesusta, Välimiestäni - epäonnistuisin muuten täydellisesti. Kuinka sitten kaikkein vaikeimpana aikana saattaisin elää ilman Hänen anteeksiantavaa armoansa! Minä riipun kiinni Vapahtajassani. Ja Herra sanoo "Ja koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni" (Ps 19:14)"
        (Toivo Hillberg, s. 23-26)

        ei lukenut tätä RAAMATUN tekstiä, jossa suoraan sanotaan, että välitystyö päättyy:

        Ilm. 15:5-8 "Tämän jälkeen minä näin, kuinka taivaan temppeli, todistuksen teltta, avattiin ja temppelistä tuli ulos seitsemän enkeliä, seitsemän vitsauksen toimeenpanijat. Heidän pukunsa oli puhtaan valkoista pellavaa, ja rinnan ympärillä heillä oli kultainen vyö. Yksi neljästä olennosta antoi näille seitsemälle enkelille seitsemän kultaista maljaa, jotka olivat täynnä Jumalan vihaa, hänen, joka elää aina ja ikuisesti. Jumalan kirkkaus ja voima täytti temppelin savulla, niin ettei kukaan voinut mennä sisälle temppeliin, ennen kuin nuo seitsemän enkeliä olivat panneet seitsemän vitsausta täytäntöön."

        Eli välitystyö päättyy, sitten vuodatetaan vitsaukset (Ilm. 16). Tuona aikana EI OLE välittäjää, mutta eihän se sitä tarkoita, että Jeesus unohtaisi omansa. Ei EGW tai advarit niin opeta. Toivo ei sitten kai oikein ymmärtänyt asiaa oikein. Ei minua ainakaan pelota ajatus siitä, että välitystyö päättyy. Se päättyy kun kaikki on hoidettu kuntoon.


      • benedi= siunattu
        uskova_1 kirjoitti:

        Ensinnäkin sapatti ei ole mikään sinetti, jolla pääsee taivaaseen, vaan ne, joissa on Pyhä Henki, pääsevät taivaaseen.

        Toiseksi ei ole olemassa mitään tutkivaa tuomiota, koska Raamattu ei siitä kerro. Koko Ellen Whiten tutkivan tuomion-oppi on uutta ilmoitusta, toista evankeliumia, joka Raamatussa on kielletty. "Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu." (Gal 1:9)

        " Jos tahdot elämään sisälle ( Taivaaseen), pidä käskyt" Jeesus
        Monesko käsky se Sapatti käsky on"
        Muista pyhittää...... Miksi et muista, vaikka sinua aina muistutetaan?


      • benedi= siunattu kirjoitti:

        " Jos tahdot elämään sisälle ( Taivaaseen), pidä käskyt" Jeesus
        Monesko käsky se Sapatti käsky on"
        Muista pyhittää...... Miksi et muista, vaikka sinua aina muistutetaan?

        Mitäs jos astuisit uuteen liittoon, ei Uuden Liiton sapatti ole seremoniasapatissa, joka oli vain tulevan Jeesuksen sovitustyön varjo, vaan uskovan levossa päivät pääksytysten Jeesuksessa nukkuipa, söipä, tekipä työtä tai touhusi muuta.

        Ja mitään uusinta liittoa ei tehty Ellen Whiten kanssa, jonka merkkinä ja sinettinä ellensapatti olisi. Avaa silmäsi ja eroa eksytyksestä!


      • benedi= siunattu
        uskova_1 kirjoitti:

        Mitäs jos astuisit uuteen liittoon, ei Uuden Liiton sapatti ole seremoniasapatissa, joka oli vain tulevan Jeesuksen sovitustyön varjo, vaan uskovan levossa päivät pääksytysten Jeesuksessa nukkuipa, söipä, tekipä työtä tai touhusi muuta.

        Ja mitään uusinta liittoa ei tehty Ellen Whiten kanssa, jonka merkkinä ja sinettinä ellensapatti olisi. Avaa silmäsi ja eroa eksytyksestä!

        "Näitten päivien jälkeen, minä teen heidän kanssaan uuden liiton, ....minä kirjoitan lakini heidän sydämeensä ja mieleensä,....jne
        Uusi liitto on tasan tarkkaan, sma kuin Vanhakin, nyt se on vain kirjoitettu meidän mieliimme eli sydämiimme, sinne, jonne Jeesuksen lähettämä Pyhä Henki on kotinsa tehnyt!

        " Asuuko kaksi yhdessä , jos eivät ole keskenään sopineet"??
        Et voi asua Pyhän Henken kanssa samassa huoneessa, ...sillä hän ottaa Jeesuksen omasta ja antaa meille...sehän se on Uusi liitto Jeesuksen omaa!

        Synnin eli lain rikkomisemme vuoksi Jeesus kuoli,...on selvää että Hän tahtoo tehdä synnistä lopun, uskova 1 ja muidenkin elämässä!

        Mikäs sen parempi konsti kuin asettaa laki mieleen, ..ettei juolahda mieleen laittomuutta,...sillä sieltähän Pyhä Henki,..." varoittaa, nuhtelee, opettaa, rukoilee, huokaa, jne....muistast vielä jonkun lisää!

        Pyhä Henki ei kehoita tekemään syntiä, jota lain rikkominen on, uusi liitto on siitä
        selvä sopimus, ettemme ENÄÄ syntiä palvelisi!!

        Eiköstä näin?


      • te vain ette usko
        uskova_1 kirjoitti:

        Ensinnäkin sapatti ei ole mikään sinetti, jolla pääsee taivaaseen, vaan ne, joissa on Pyhä Henki, pääsevät taivaaseen.

        Toiseksi ei ole olemassa mitään tutkivaa tuomiota, koska Raamattu ei siitä kerro. Koko Ellen Whiten tutkivan tuomion-oppi on uutta ilmoitusta, toista evankeliumia, joka Raamatussa on kielletty. "Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu." (Gal 1:9)

        koska olette pakanoita, joille Raamattu ei merkitse mitään.


      • tekojakin tarvitaan
        uskon kautta kirjoitti:

        Eepu!

        Jos uskot Jeesukseen henkilökohtaisesti omaksi Herraksesi ja Vapahtajaksesi niin, että sinun itsesi pelastaa yksin tämä Jumalan armo. Et voi siihen lisätä mitään, et vähentää mitään, et laita sivulle mitään, vain lepäät siinä, niin olet pelastettu.

        Ansioihin ja velvollisuuksiin ei voi lisätä määrätyn kirkon jäsenyys, että olet pelastettu.

        Näet, että kaikissa kirkoissa on aina rakennettu sisälle ihmisnäköinen oppirakennelma, eli tulkinta, jolla voidaan rajata toiset uskovat ulos yhteisöstään. Kun sen tunnustat, niin silloin joudut tunnustamaan myös adventtikirkon opissa Paavillisen ota tahi jätä rakennelman. Se ei kirkkona saa olla tulkitsemassa ja vetämässä omantunnon rajaa, reunaehtoja, koska silloin se astuu tuomarin oikeudessa karsimaan Kristus-ruumista väärin ihmistulkinnan oppi perustein. Adventtikirkko on astunut ihmisoppiseen inhimilliseen sokeuteensa, jolla se ei voi julistaa ainoata oikeata ja tervettä oppia.

        Katsot, että tämä armo kattaa ihmisen niin, että olla jopa kuulumatta mihinkään kirkkokuntaan, ihminen voi elää liitettynä Kristus-ruumiiseen siihen, joiden nimi on kirjoitettu Karitsan elämänkirjaan, olet silloin oikealla tiellä.

        Uskot sydämessäsi, että adventtikirkko voi herätä sokeudestaan yksin ja ainoastaan Raamatun sanan mukaan, teet siihen työtä, saarnaat siitä, julistat sitä, purat ihmisopin lintuhäkit, jotka rajaavat Kristuksen työn täydellistä sovituksen lepäämistä sydämiin. (niin kauan kun siihen annetaan mahdollisuus).

        Silloin voi Pyhän Hengen sinetti tulla sydämiin tekemään työtä seurakunnassa ja sitä ei pudoteta jalustaltaan, siltä joka on Laodikealaisen makuinen lähde. Lähde joka alkaa kummuta Kristus-lähteestä, hyljäten haljenneet ihmisnimiset lähteet. Näin kirjoitan sinulle ystävällisesti etsijälle kirjeen Kristuksessa elävältä uskovalta.

        kirjoitat:
        "Jos uskot Jeesukseen henkilökohtaisesti omaksi Herraksesi ja Vapahtajaksesi niin, että sinun itsesi pelastaa yksin tämä Jumalan armo. Et voi siihen lisätä mitään, et vähentää mitään, et laita sivulle mitään, vain LEPÄÄT siinä, niin olet pelastettu."

        Millaista lepoa tarkoitat?
        Sillä Raamattu kehottaa tekemään työtä yhteistyössä Jumalan kanssa!
        Jaakob kirjoittaa: "tahdotko tietää, sinä turha ihminen, että usko ilman tekoja on voimaton?
        Mitä hyötyä, veljeni, siitä on, jos joku sanoo itsellään olevan uskon, mutta hänellä ei ole tekoja?
        --- Ei kaiketi usko voi häntä pelastaa?

        Jos veli tai sisar on alaston ja jokapäiväistä ravintoa vailla ja joku teistä sanoo heille: "Menkää rauhassa, lämmitelkää ja ravitkaa itsenne", mutta ette anna heille ruumiin tarpeita, niin mitä hyötyä siitä on?
        Samoin uskokin, jos sillä ei ole tekoja, on itsessään kuollut.
        Joku ehkä sanoo: "Sinulla on usko, ja minulla on teot"; näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, niin minä teoistani näytän sinulle uskon."


    • eepu*

      .. hänhän löysi "adventismin”, joka on monelta kadoksissa! Sillä, jos oikein ymmärsin, niin tuossahan mainitsemassasi kirjassa ihminen kamppailee oman sisäisen (tyhjän) tuntemuksensa kanssa, etsien Herraa ja löytää sen .....


      *
      Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille

      minulle niin Rakkaassa
      Voittoisassa ja Voimallisessa
      JAH SHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
      י ה וֹ שׁ ﬠ

      eepu
      *
      Jk.:
      ”Siis, jos joku on KRISTUKSESSA, niin hän on UUSI LUOMUS; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.” (2.Kor.5:17). Joko sinä omistat ”uudenluomuksen”?
      *
      Katso lisää:
      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001426&posting=22000000021938002
      *
      ♥ MARANATA! ♥

      • Sanot: "mielestäni ko. väärin ymmärrys, sillä .. hänhän löysi "adventismin”, joka on monelta kadoksissa"

        Niin hän löysi adventismin, takertui sen verkkoihin ja lonkeroihin ja pääsi siitä sitten lopulta irti ja Jeesuksen vapauteen. Siksihän kirjan nimikin on "Miksi jätin adventismin" eikä "löysin adventismin".


      • Kaisunkin

        Adventismi on hengellinen sairaus, joka estää pääsemästä sisälle hengelliseen ymmärtämiseen. Se on kaikkein lähinnä fariseusten oppia. Kyllä fariseustenkin silmien pimeys johtui heidän adventismin kaltaisesta "näkökyvystään". Adventisti kokee itsensä terveeksi ja erinomaiseksi. Sitä se teennäispyhyys teettää!Hyi olkoon! pthyi!


      • benedi= siunattu
        uskova_1 kirjoitti:

        Sanot: "mielestäni ko. väärin ymmärrys, sillä .. hänhän löysi "adventismin”, joka on monelta kadoksissa"

        Niin hän löysi adventismin, takertui sen verkkoihin ja lonkeroihin ja pääsi siitä sitten lopulta irti ja Jeesuksen vapauteen. Siksihän kirjan nimikin on "Miksi jätin adventismin" eikä "löysin adventismin".

        mikä oppirakennelma pitäisi löytää täältä maanpäältä, että se olisi adventismia parempi!?

        Otatteko minut vastaan , jos löydän helluntaismin, vapaakirkkouden, vartiotornilaisuuden tahi luterilaisuuden??

        Onko uskova 1 takertunut itse johonkin toiseen verkkoon!? No comments, eikö niin?


      • benedi= siunattu kirjoitti:

        mikä oppirakennelma pitäisi löytää täältä maanpäältä, että se olisi adventismia parempi!?

        Otatteko minut vastaan , jos löydän helluntaismin, vapaakirkkouden, vartiotornilaisuuden tahi luterilaisuuden??

        Onko uskova 1 takertunut itse johonkin toiseen verkkoon!? No comments, eikö niin?

        Jos tulisit uskoon ja rakentaisit Jeesusperustalle, siinä sinulle Raamatun oppi.

        Jehovan todistajuus eli vartiotornilaisuus, mormonismi ja adventismi ovat kristillisperäisiä harhaoppeja, niitä varo.

        Luterilaisuus, helluntailaisuus, vapaakirkollisuus, metodismi, presbyteerit yms. ovat kristillisiä peruskohdiltaan, mutta suurelta osin maallistuneet. Ja ev.lut kirkko oikein todella pahasti erkaantunut Raamatusta ja tunnustuskirjoistaankin synnin palvojaksi naispappeuksineen, liberaaliteologioineen, avoliittokummeineen, eronneitten vihkimisineen, maallisen regimentin alueelle sotkeutumisineen ja homoliittosiunaamisineen ja ties mitä muuta.

        Niin, jos tulisit uskoon, niin kyllä sinun tietysti olisi paras hakeutua paikkakunnallasi johonkin kristilliseen opetukseen. Mikä se siellä, missä lie asutkin olisi, sitä on täältä vaikea sanoa.


      • benedi= siunattu
        uskova_1 kirjoitti:

        Jos tulisit uskoon ja rakentaisit Jeesusperustalle, siinä sinulle Raamatun oppi.

        Jehovan todistajuus eli vartiotornilaisuus, mormonismi ja adventismi ovat kristillisperäisiä harhaoppeja, niitä varo.

        Luterilaisuus, helluntailaisuus, vapaakirkollisuus, metodismi, presbyteerit yms. ovat kristillisiä peruskohdiltaan, mutta suurelta osin maallistuneet. Ja ev.lut kirkko oikein todella pahasti erkaantunut Raamatusta ja tunnustuskirjoistaankin synnin palvojaksi naispappeuksineen, liberaaliteologioineen, avoliittokummeineen, eronneitten vihkimisineen, maallisen regimentin alueelle sotkeutumisineen ja homoliittosiunaamisineen ja ties mitä muuta.

        Niin, jos tulisit uskoon, niin kyllä sinun tietysti olisi paras hakeutua paikkakunnallasi johonkin kristilliseen opetukseen. Mikä se siellä, missä lie asutkin olisi, sitä on täältä vaikea sanoa.

        jehovalaistenkin pappien kanssa, ...ja he lopulta totesivat etteivät voi mitään minun raamatuntuntemukselleni, ja nostivat minulle hattua,..vaikka emme olleetkaan samaa mieltä!

        Taitaisi käydä samoin hellareiden ja muittenkin suuntien välisessä keskustelussa...sillä jehovalaiset eivät ole ihan eilisien teerenpoikia
        Jumalan sanan tuntemuksessa!

        Niinhän kävi Jeesuksellekin..." ja lopulta kukaan ei uskaltanut kysyä häneltä mitään"

        Jos yksi ja toinen, kolmas jne. seurakunta on eksyksissä, kuka vähän kuka paljon, niin eikö se tarkoita että heistä kaikki ovat eksyksissä!

        Olenko minäkin? En ole! Miksi? Siksi koska " Joka minua seuraa se ei pimeydessä vaella"

        Eikös pimeydessä vaeltava ole eksyksissä? En minä adventisteja seuraa, kuten olet jo havainnut kirjoituksistani!!
        Vielkäkin vähemmän, hellureita, vapareita, vartio torneja, luttereita, paavilaisia jne... ei, en seuraa heitä
        Seuraan Jeesusta, ja uskon Hänen sanojaan!
        Sääli vain on että sinäkin teet tyhjäksi Jumalan sanan perinnäisääntöjen takia,...lynttäät Vt- uhri- syömis, juomis,.ja ympärileikkaus rituaalit,...samaan pöytään Jumalan lain kanssa!

        Mooseksen laki on Mooseksen kirjoittama Mal 4:4 5 Moos 31: 9

        ja Jumalan laki on Jumalan kirjoittama: 2Moos 24: 12 ja Jumalan puhumaki 5 Moos 4: 12, 13
        Jumalan laki on kiveä, kuten sydämesikin 5 Moos 10: 1-4 ...Mooseksen laki on vain paperia!! 5 Moos 31: 26

        Myönnä pois, että sinä opit ,paljon,paljon,paljon enemmän täällä kuin missään muulla palstalla!

        Oppiminen ei ole synti!


    • hopshops

      Tämähän oli pelkkää copypastetusta!
      jos sinulla ei ole mitään kirjoitettavaa, niin älä viitsi copypastetella toisten kirjoituksia!
      Aloituksesi tulisi poistaa, sillä tämä on keskustelupalsta eikä copypastetuspalsta!

      • Ei ole, ihan itse omin käsin kirjoitin sitä alkuperäisestä kirjasta kopioiden. Ei sitä kirjaa ole millään nettisivulla.

        Mutta tuohan onkin vain tekosyy, jonka nojalla yrität saada kirjoitustani poistettua.

        Etpä ole valittanut etkä käskenyt tehdä poistoa jarlaun massakirjoituksista tai omista teksteistäsi, joissa on kymmeniä ellei satoja kertoja ollut samat tekstit tosiaankin kopioituna Ellen White tai jonkun muun adventistikirjoittajan kirjoista.

        Kuinka monta poistokäskyä olet jo lähettänyt Enirolle tämän edesmenneen ex-adventistin kirjoituksen poistamiseksi?!?!

        Täytyy varmaan laittaa omat nettisivut ja sinne koko kirja kaikkien nähtäväksi.


      • jokaikinen

        Tuskin ketkään näillä palstoilla ovat copypasteeranneet niin paljon kuin adventistit ovat tehneet. Ja suurin osa on tehty yhden kirjailijan tuotoksista. ETKÄ OLE KERTAAKAAN HUOMAUTTANUT siitä. EIKÖ se jos mikä osoita ADVARIN EPÄREHELLISYYDEN?


    • Sinikka Rajala

      Vaikka Toivo Hillberg on ollut adoptioisäni,en silti ole jättänyt adventismia.

      Hän oli adoptioisäni kun olin 1-7v,jonka jälkeen adoptio purettiin.Nyt olen 50v.

      Minullakin on on tuo kirja hyllyssäni.

      • Kenellä on tuon kirjan oikeudet? Oletko aikonut otattaa siitä uuden painoksen? Vai oletko vihastunut ottoisällesi, kun hän erosi adventismista ja tuli uskoon?


      • Sinikka Rajala
        uskova_1 kirjoitti:

        Kenellä on tuon kirjan oikeudet? Oletko aikonut otattaa siitä uuden painoksen? Vai oletko vihastunut ottoisällesi, kun hän erosi adventismista ja tuli uskoon?

        Sen kirjan on näköjään kustantanut Suomen kirkon sisälähetysseura.

        En ole aikonut ottaa siitä uusintapainosta.
        Senhän voi lukea koko kansa sinun kopsaamanasi.

        En ole vihastunut ottoisälleni.
        Sitäpaitsi hän on kuollut.


      • Sinikka Rajala kirjoitti:

        Sen kirjan on näköjään kustantanut Suomen kirkon sisälähetysseura.

        En ole aikonut ottaa siitä uusintapainosta.
        Senhän voi lukea koko kansa sinun kopsaamanasi.

        En ole vihastunut ottoisälleni.
        Sitäpaitsi hän on kuollut.

        No se on hyvä, sillä katkeruudessa eläminen tuottaa masennusta ja fyysisiäkin sairauksia.

        Mutta muistan joskus vuosi sitten, kun joku oli hirveän katkera "ottoisälleen" Toivo Hillbergille. Oliko hänellä sitten monia ottolapsia?


      • Sinikka Rajala
        uskova_1 kirjoitti:

        No se on hyvä, sillä katkeruudessa eläminen tuottaa masennusta ja fyysisiäkin sairauksia.

        Mutta muistan joskus vuosi sitten, kun joku oli hirveän katkera "ottoisälleen" Toivo Hillbergille. Oliko hänellä sitten monia ottolapsia?

        Minähän se olin.

        Mutta nyt on todistettu että ihminen voi muuttua.


      • Sinikka Rajala kirjoitti:

        Minähän se olin.

        Mutta nyt on todistettu että ihminen voi muuttua.

        Muistan sen katkeruuden sapen, mikä niistä kirjoituksista purki, oli kuin suoraan helvetin tulesta.

        Mikä sai sinut tekemään parannusta?


      • Sinikka Rajala
        uskova_1 kirjoitti:

        Muistan sen katkeruuden sapen, mikä niistä kirjoituksista purki, oli kuin suoraan helvetin tulesta.

        Mikä sai sinut tekemään parannusta?

        Minä päätin antaa anteeksi kaikille joille olin vihainen.Luettelin nimi nimeltä,asia asialta ja sanoin Jumalalle,että tahdon antaa anteeksi.

        Seuraavan yön nukuin kuin pieni vauva.

        Sillai!


      • mahdollista
        Sinikka Rajala kirjoitti:

        Minä päätin antaa anteeksi kaikille joille olin vihainen.Luettelin nimi nimeltä,asia asialta ja sanoin Jumalalle,että tahdon antaa anteeksi.

        Seuraavan yön nukuin kuin pieni vauva.

        Sillai!

        Ei vainajahengeltä (kuollut ottoisä) voi pyytää anteeksi.

        Ihan kuin Ellen eläisi tänäpäivänäkin adventtikirkoissa. Elävä adventismi nousee kuolleen Ellenin näyistä.


      • Sinikka Rajala
        mahdollista kirjoitti:

        Ei vainajahengeltä (kuollut ottoisä) voi pyytää anteeksi.

        Ihan kuin Ellen eläisi tänäpäivänäkin adventtikirkoissa. Elävä adventismi nousee kuolleen Ellenin näyistä.

        Anteeksi kukas Te olette,nimetön?

        Saatte anteeksi,kun teille tapahtui tuo moka.

        Teitittelen,kun en ole kanssanne sinukauppoja tehnyt.Saattaisi olla vaikka niin,että olette vanhempi henkilö,ja teitittelen vanhempia henkilöitä.


      • adveli
        mahdollista kirjoitti:

        Ei vainajahengeltä (kuollut ottoisä) voi pyytää anteeksi.

        Ihan kuin Ellen eläisi tänäpäivänäkin adventtikirkoissa. Elävä adventismi nousee kuolleen Ellenin näyistä.

        Ei kyse ole siitä, että antaako joku toinen anteeksi vaan siitä, että antaa itse anteeksi. Omasta anteeksiantamisestahan "Isä meidän rukouskin puhuu" ja sitä koko Evankeliumin sanoma opettaa. Mistähän tuoanteeksisaamisen kuuleminen on saanut tuollaisen merkityksen, kun siitä ei UT puhu mitään.


      • Sinikka Rajala kirjoitti:

        Minä päätin antaa anteeksi kaikille joille olin vihainen.Luettelin nimi nimeltä,asia asialta ja sanoin Jumalalle,että tahdon antaa anteeksi.

        Seuraavan yön nukuin kuin pieni vauva.

        Sillai!

        No, siinähän sinä sait nähdä, kuinka hyvä Jumala on. Kuinka Hänen tahtoaan tehdessä saa hyvää, ja kuinka Hänen tahtoaan vastaan tehdessään saa pahaa: katkerana helvetillinen olotilasi - anteeksiantamisen jälkeen hyvät yöunet.

        Nyt voit alkaa suuntautua Jeesukseen ja pyytää Häntä antamaan sinulle etsikkoajan ja pelastamaan sinut niinkuin tuon ottoisäsikin.

        Ei se uskoontulo ja adventismista irtisanoutuminen ole mikään pelottava painajainen, vaan voit siinäkin luottaa, että vaikka joudut itse kuolemaan (lihasi) ja syntymään kokonaan uudesti (henkesi), niin siitä seuraa hyvää juuri niinkuin tuosta parannuksestasikin.


      • Sinikka Rajala
        uskova_1 kirjoitti:

        No, siinähän sinä sait nähdä, kuinka hyvä Jumala on. Kuinka Hänen tahtoaan tehdessä saa hyvää, ja kuinka Hänen tahtoaan vastaan tehdessään saa pahaa: katkerana helvetillinen olotilasi - anteeksiantamisen jälkeen hyvät yöunet.

        Nyt voit alkaa suuntautua Jeesukseen ja pyytää Häntä antamaan sinulle etsikkoajan ja pelastamaan sinut niinkuin tuon ottoisäsikin.

        Ei se uskoontulo ja adventismista irtisanoutuminen ole mikään pelottava painajainen, vaan voit siinäkin luottaa, että vaikka joudut itse kuolemaan (lihasi) ja syntymään kokonaan uudesti (henkesi), niin siitä seuraa hyvää juuri niinkuin tuosta parannuksestasikin.

        Minulla on hyvin läheiset suhteet Jeesukseen.Hän on koko elämäni. Tänään viimeksi Hän vastasi minulle erääseen rukoukseen. Aamupäivällä rukoilin,iltapäivällä vastattiin.

        Sama Jeesus meillä on.Samaan taivaaseen ollaan menossa.

        Oletko muuten todella se,millä nimellä esiinnyt.
        Sain tänään erään naisena esiintyneen kiinni siitä,että olikin mies. Että silleen.


      • olen?
        Sinikka Rajala kirjoitti:

        Minulla on hyvin läheiset suhteet Jeesukseen.Hän on koko elämäni. Tänään viimeksi Hän vastasi minulle erääseen rukoukseen. Aamupäivällä rukoilin,iltapäivällä vastattiin.

        Sama Jeesus meillä on.Samaan taivaaseen ollaan menossa.

        Oletko muuten todella se,millä nimellä esiinnyt.
        Sain tänään erään naisena esiintyneen kiinni siitä,että olikin mies. Että silleen.

        Teillä, kun on noita näkijän lahjoja, voisitteko kertoa kumpi minä olen, mies vai nainen?


      • Sinikka Rajala kirjoitti:

        Minulla on hyvin läheiset suhteet Jeesukseen.Hän on koko elämäni. Tänään viimeksi Hän vastasi minulle erääseen rukoukseen. Aamupäivällä rukoilin,iltapäivällä vastattiin.

        Sama Jeesus meillä on.Samaan taivaaseen ollaan menossa.

        Oletko muuten todella se,millä nimellä esiinnyt.
        Sain tänään erään naisena esiintyneen kiinni siitä,että olikin mies. Että silleen.

        No, se siitä sitten. Nokkasi nousi pystyyn eikä tarjottu pelastus kelvannut.

        Kyllä Jumala minullekin uskomattomana usein vastasi rukouksiin ja vastaa muillekin, ei se ole merkki siitä, että on uskossa.

        Kyllä olen se, jonka nimi on galleriasivullani.


      • tärkein kysymys
        olen? kirjoitti:

        Teillä, kun on noita näkijän lahjoja, voisitteko kertoa kumpi minä olen, mies vai nainen?

        Oliko ottoisäsi uskossa sinun mielestäsi vaikka kääntyi pois adventismista?


      • eepu*
        olen? kirjoitti:

        Teillä, kun on noita näkijän lahjoja, voisitteko kertoa kumpi minä olen, mies vai nainen?

        ja puhuu täällä nimimerkkien välissä valheenviekkauden äänellä, kenet saisi niellä!


      • Sinikka Rajala
        tärkein kysymys kirjoitti:

        Oliko ottoisäsi uskossa sinun mielestäsi vaikka kääntyi pois adventismista?

        ...minä en asiaa tiedä.
        Jos hän uskoi Jeesukseen Vapahtajanaan,niin oli uskossa.


      • seisot
        eepu* kirjoitti:

        ja puhuu täällä nimimerkkien välissä valheenviekkauden äänellä, kenet saisi niellä!

        Sinulla on syyttäjän henki.


      • eepu*
        eepu* kirjoitti:

        ja puhuu täällä nimimerkkien välissä valheenviekkauden äänellä, kenet saisi niellä!

        ja puhuu täällä nimimerkkien välissä valheenviekkauden äänellä, kenet saisi niellä!


      • Sinikka Rajala
        eepu* kirjoitti:

        ja puhuu täällä nimimerkkien välissä valheenviekkauden äänellä, kenet saisi niellä!

        Minussa onkin nielemistä.
        Olen nimittäin vähäsen niinkuin pyöree ;D ;D !!

        Pikkasen hjuumorrii välliin! ;D ;D !!


      • kyselee,
        uskova_1 kirjoitti:

        No, se siitä sitten. Nokkasi nousi pystyyn eikä tarjottu pelastus kelvannut.

        Kyllä Jumala minullekin uskomattomana usein vastasi rukouksiin ja vastaa muillekin, ei se ole merkki siitä, että on uskossa.

        Kyllä olen se, jonka nimi on galleriasivullani.

        oletko se jne. Kuitenkin kehuskelee, että pystyy ottamaan täällä jonkun kiinni ja jopa tunnistamaan, onko kyseessä mies tai nainen


      • näin on
        Sinikka Rajala kirjoitti:

        ...minä en asiaa tiedä.
        Jos hän uskoi Jeesukseen Vapahtajanaan,niin oli uskossa.

        Kyllä uskovainen tietää onko hänen vanhempansa ja lapsensa uskossa.

        OMA mielipiteesi:
        Voiko adventismista pois kääntynyt ihminen olla mielestäsi uskossa?


      • Sinikka Rajala
        kyselee, kirjoitti:

        oletko se jne. Kuitenkin kehuskelee, että pystyy ottamaan täällä jonkun kiinni ja jopa tunnistamaan, onko kyseessä mies tai nainen

        ...sähköpostia lähettäessään OLIKIN MIES.

        Ei siinä kuulkaa tarvita kuin sisälukutaitoa.

        Suomee osaan Ja Keski-Pohojanmaan murretta.

        En nyt viitsi nimimerkkiä nolata,mutta on täälläkin kirjoitellut.

        Että repikää siitä sitten!


      • tääkö
        Sinikka Rajala kirjoitti:

        ...sähköpostia lähettäessään OLIKIN MIES.

        Ei siinä kuulkaa tarvita kuin sisälukutaitoa.

        Suomee osaan Ja Keski-Pohojanmaan murretta.

        En nyt viitsi nimimerkkiä nolata,mutta on täälläkin kirjoitellut.

        Että repikää siitä sitten!

        Oliko tää salosen nasse? Konkurssin tehnyt yrittäjä!


      • Sinikka Rajala
        näin on kirjoitti:

        Kyllä uskovainen tietää onko hänen vanhempansa ja lapsensa uskossa.

        OMA mielipiteesi:
        Voiko adventismista pois kääntynyt ihminen olla mielestäsi uskossa?

        Voi tulla kaikenlaista väärinkäsitystä,mutta ei silti ole Jeesusta jättänyt.


      • Sinikka Rajala
        tääkö kirjoitti:

        Oliko tää salosen nasse? Konkurssin tehnyt yrittäjä!

        Ai on Nasselle niin käynyt. Kukas sen on kertonut? Tunnetko hänet,vai tunteeko joku muu?


      • kanssa uskosi
        Sinikka Rajala kirjoitti:

        Ai on Nasselle niin käynyt. Kukas sen on kertonut? Tunnetko hänet,vai tunteeko joku muu?

        Onko tämä sinulle tuttua ja näinkö adventismi toimii?

        Adventtitotuus
        Kirjoittanut: suuri totuus 7.11.2006 klo 19.59

        saa paholaisen raivoon. Täällä palstalla hän saa seuraajansa tekemään aloituksia jotka ivaavat ja pilkkaavat Jumalan adventtitotuutta. Me adventistit olemme tästä onnellisia, sillä saamme kokea pilkkaa ja vihaa aivan kuten mestarimme Jeesus ollessaan maanpäällä. Tiedämme että saatana vihaa meidän julistamaamme kolmenenkelin sanomaa, viimeistä totuutta ja armonsanomaa. Pilkka vain vahvistaa meitä sillä tiedäämme olevamme oikeassa ja raukat olette väärässä. Säälimme teitä enemmän kuin kapista koiranraatoa.


      • Sinikka Rajala
        kanssa uskosi kirjoitti:

        Onko tämä sinulle tuttua ja näinkö adventismi toimii?

        Adventtitotuus
        Kirjoittanut: suuri totuus 7.11.2006 klo 19.59

        saa paholaisen raivoon. Täällä palstalla hän saa seuraajansa tekemään aloituksia jotka ivaavat ja pilkkaavat Jumalan adventtitotuutta. Me adventistit olemme tästä onnellisia, sillä saamme kokea pilkkaa ja vihaa aivan kuten mestarimme Jeesus ollessaan maanpäällä. Tiedämme että saatana vihaa meidän julistamaamme kolmenenkelin sanomaa, viimeistä totuutta ja armonsanomaa. Pilkka vain vahvistaa meitä sillä tiedäämme olevamme oikeassa ja raukat olette väärässä. Säälimme teitä enemmän kuin kapista koiranraatoa.

        ...sivistyneesti tai tökerösti.

        En niin välitä toisten mielipiteistä,
        välitän Jeesuksen mielipiteestä,joka on Raamattu,ja sitä luen.

        Luen myös EGW:tä.

        Tässä todistukseni.


      • Sinikka Rajala
        Sinikka Rajala kirjoitti:

        ...sivistyneesti tai tökerösti.

        En niin välitä toisten mielipiteistä,
        välitän Jeesuksen mielipiteestä,joka on Raamattu,ja sitä luen.

        Luen myös EGW:tä.

        Tässä todistukseni.

        Hyvää yötä kaikille tasapuolisesti.

        Pitää sammutta valot ku Jussi menee aamuks töihin ja töitä kestää 21.15 asti. Nyt simmut kii xD !


      • lepopäivästä
        Sinikka Rajala kirjoitti:

        ...sivistyneesti tai tökerösti.

        En niin välitä toisten mielipiteistä,
        välitän Jeesuksen mielipiteestä,joka on Raamattu,ja sitä luen.

        Luen myös EGW:tä.

        Tässä todistukseni.

        Anna Raamatun kohta missä Jeesuksen opetuslapset lepäsivät sapattina?


      • kuhilas
        Sinikka Rajala kirjoitti:

        Minussa onkin nielemistä.
        Olen nimittäin vähäsen niinkuin pyöree ;D ;D !!

        Pikkasen hjuumorrii välliin! ;D ;D !!

        Olen suurella kiinnostuksella lukenut vastauksiasi. Muistan Toivo Hillbergin, mutta en tiennyt, että olit hänen adoptiotyttärensä. Kukapa nyt sinua ryhtyisi nielemään. Toiset eivät vain satu tietämään sitä, miten kiva ja iloinen kristitty sinä olet. Siunausta sinulle.


      • Sinikka Rajala
        kuhilas kirjoitti:

        Olen suurella kiinnostuksella lukenut vastauksiasi. Muistan Toivo Hillbergin, mutta en tiennyt, että olit hänen adoptiotyttärensä. Kukapa nyt sinua ryhtyisi nielemään. Toiset eivät vain satu tietämään sitä, miten kiva ja iloinen kristitty sinä olet. Siunausta sinulle.

        Kiitos Kuhilas!
        Minulla on yleensä kivaa ja iloista meininkiä.
        Miksi ei olisi? Omistan ihanan miehen ja tyttären ja maailman söpöimmän ja puheliaimman kissan!

        Minulla on ihania ystäviä,rukousystäviä.

        Jeesuksen kanssa juttelen paljon.

        Siunausta ja moikataan kun tavataan!


      • Sinikka Rajala
        lepopäivästä kirjoitti:

        Anna Raamatun kohta missä Jeesuksen opetuslapset lepäsivät sapattina?

        Jeesus meni tapansa mukaan sapattina synagoogaan.
        Jeesus paransi,eli teki hyvää,sapattina.
        Jeesus kulki opetuslasten kanssa luonnossa,siellä viljapellon pientareella ja popsivat jyviä suukkuun. Nam-nam. Että silleen :)

        Enpä ole löytänyt tekstiä missä olisivat heittäytyneet köllöttelemään nurmikolle,vaikka varmaan sitäkin tekivät.

        Mut,toillai voi sapattia viettää ku Jeesus ja opetuslapset. Mulla oli todella siunattu sapatti,viime lauantai.


      • benedi= siunattu
        adveli kirjoitti:

        Ei kyse ole siitä, että antaako joku toinen anteeksi vaan siitä, että antaa itse anteeksi. Omasta anteeksiantamisestahan "Isä meidän rukouskin puhuu" ja sitä koko Evankeliumin sanoma opettaa. Mistähän tuoanteeksisaamisen kuuleminen on saanut tuollaisen merkityksen, kun siitä ei UT puhu mitään.

        Kyllä se niin on, eikä noin, että jos herliiniltä on lunnasrahoja otettu, koska ihmishenki on rahaa tärkeämpi, ...niin kyllä näitten juristien on ensin tultava ja polvistuttava ensin herliinin eteen, ja tuotava uhrilahjana rahat ja anteeksi pyyntö!!

        Sen jälkeen kun asia on sovittu, pyydetään anteeksi Jumalalta joka antaa kyllä anteeksi,...Entäs sen jälkeen?

        Niinpä tietysti, että sillä hyvä, vai??

        No ei kyllä ole! Käräjät tulee siitä huolimatta, katsos kun kyseinen asia ei ole asianomistaja rikos!!

        Tulee vielä istumista! Teillä on ihmeellinen käsitys armosta ja anteeksiannosta!??
        En ikinä sitä käsitä! Te raadatte mitä potaskaa kerkiätte, ja sitten ...hups. ei kun kaikki anteeksi ,..ja sillä hyvä?

        Kuule kyllä siinä useimmissa anteeksianto proseissa menee päiviä, jopa viikkoja,..ennenkuin kaikki on selvää!!...jopa vuosia


    • eepu*
      • adveli

        Ei liittynyt vähääkään puhuttuun aiheeseen.


      • eepu*
        adveli kirjoitti:

        Ei liittynyt vähääkään puhuttuun aiheeseen.

        adveli!


      • adveli
        eepu* kirjoitti:

        adveli!

        Linkkisi asia ei liittynyt mitenkään puhuttuun aiheeseen.


      • eepu*
        adveli kirjoitti:

        Linkkisi asia ei liittynyt mitenkään puhuttuun aiheeseen.

        pinnallinen ihminen, liekö olet edes uskovainen koska tuollaisia kirjoittelet?


      • 1 §:n varasssa
        eepu* kirjoitti:

        adveli!

        Adventtikirkon opetuksessa esiintyy käsitys kahdesta joukosta, historiallisesta jäännöksestä ja uskollisten jäännöksestä. Adventtikirkkossa on vallalla käsitys, että se on kolmen enkelin viestinviejä Ilmestyskirjan mukaisesti (Ilm. 14:6, 7, 8, 9, 10, 11, 12). Vastaava käsitys esiintyy myös Jehovan todistajat -järjestön opetuksessa. On siksi huolestuttavaa, jos Adventtikirkko näkee itsensä ainoana Jumalan välikappaleina kokoamassa uskollista jäännöstä. Tämä tarkoittaisi, että kukaan muu kuin adventtikirkkoon kuuluva ei voi pelastua. Henkilön, joka jättää adventtikirkon, katsotaan jättäneen "totuuden", kuten Jehovan todistajat -järjestön tapauksessa. Kirkon jäseneksi tulleelle henkilölle annetaan käsitys, että oikea ja puhdas Raamatunymmärrys on saatavissa heidän antamansa opetuksen kautta. Aivan vastaava käsitys on Jehovan todistajat -järjestöllä, jossa hallintoelimen katsotaan toimivan ainoana Jumalan ilmoituksen kanavana jäsenille.


    • Kuinkas muuten

      ja meillä on lämmin ja veljellinen tapaaminen. Kävin hänen luonaan siinä yhteydessä, kun tein gradutyötäni ja haastattelin häntä tutkimustyöni tiimoilta. Minulla pitäisi olla hänen kirjansa vieläkin hallussani. Ei veli Toivo Hillberg mikään mörkö meille ole. Meidän on ymmärrettävä, että maassamme on uskonnonvapaus, joka merkitsee sitä, että hekilö saa kuulua haluamaansa uskontokuntaan tai olla kuulumatta mihinkään. Toivo Hillberg on itse tehnyt valintansa.

      • tarjoat adventistimalliin?

        Kääntyikö Toivo pois adventtitotuudesta ja voiko silloin Toivo olla uskossa laisinkaan?


      • Kuinkas muuten
        tarjoat adventistimalliin? kirjoitti:

        Kääntyikö Toivo pois adventtitotuudesta ja voiko silloin Toivo olla uskossa laisinkaan?

        järkyttää. Toisaalta, jos henkilö itse haluaa joko liittyä seurakuntaan tai erota siitä, niin hänellä on siihen täysi oikeus. Hyvin monet ovat viime aikoina eronneet luterilaisesta kirkosta, mutta se ei merkitse sitä, että he olisivat halunneet Jumalalle kääntää selkäänsä. Uskonnollisuutta esiintyy silti kirkosta eronneiden elämässä muilla sektoreilla, vaikka he eivät enää halua kuulua kirkkoon. Mikä ihmeen liberaaliteologi minä olen? Sinä väität jotakin, koska et tunne asioita tai et halua tunnustaa niitä tosiksi.


      • No, se nähdään sitten, onko mörkö vai ei, siitä, että poistatetaanko tuo aloitukseni.

        Mikä oli gradun aihe?


    • kysymään

      Pyydän nöyrimmästi anteeksi, mutta haluaisin esittää kysymyksen arvoisille adventisteille. En ole aikaisemmin kuullut tuosta kirjasta ja siinäkin kerrottaisiin adventismista. Olisiko teillä tietoa ja osaisitte minua poloista ja tyhmää neuvoa, mistä voisin tuon kirjan löytää? Olisi vielä toinen kysymys, jos suotte. Onko minulla lainkaan oikeutta omatoimisesti yrittää lukea adventismista, olenhan ymmärtämykseltäni heikko vai olisiko minun parempi tukeutua teidän oppineiden viisaisiin neuvoihin ja ohjeisiin?

      • eepu*

        .. niin sinä saat PYHÄN HENGEN - VIISAUDEN LAHJAN ymmärtää kirjoituksia, sillä; Tahallinen USKONMUKAISEN UPOTUSKASTEEN hylkääminen johtaa pyhityksen ja siten pelastuksen menettämiseen!!!

        Ja sitten Ystäväiseni, Anokaa (toki Apt.2:37, 38; 8:36,37,38; Luuk.7:29 jälkeen sitä) VIISAUTTA ja YMMÄRRYSTÄ niin sitä annetaan (ks.Apt.1:5; Luuk.3:16; Jaak.1:5) ... Ylhäältä JUMALALTA ja Hän johdattaa teidät kaikkeen TOTUUTEEN! :)

        *
        Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille

        minulle niin Rakkaassa
        Voittoisassa ja Voimallisessa
        JAH SHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
        י ה וֹ שׁ ﬠ

        eepu
        *
        ♥ MARANATA! ♥


    • samankaltainen kokemus

      Ajoi kännissä ja kuljetti nuoria bussilla...onneksi ei tullut onnettomuutta...mutta niin vain pastori jatkaa saarnaamistaan Vaasan seudulla?!

      Monet muut syövät erilaisia lääkeitä ja ovat jatkuvasti sairauslomalla...toiset kavaltavat kirkolta ja mummoilta omaisuutta, kuten E. Haapalo ja kumppanit jättäen srk:n...?!

      Eikö se kerro tästä lahkosta aika paljon...sairaat ohjaavat sairaita hautausmaalle...en ole kenenkään kuullut "paranevan" tuossa yhteisössä, toisenlaisia tarinoita kyllä löytyy pilvin pimein?!

      • Luuk.18:13

        kelvollinen Jumalan edessä toisia syyttämään/heittämään sitä kiveä?


      • nuoremmat pastorit
        Luuk.18:13 kirjoitti:

        kelvollinen Jumalan edessä toisia syyttämään/heittämään sitä kiveä?

        olivat nuhteettomia...mutta senaikaisen johdon mukaan "kelvottomia"...kaverit e´nsin taivasosuuksiin kiinnin maan päällä?!

        Epäluotettavaa ja kieroa porukkaa --silkkaa paskaa ja politikointia...kyykäärmeitten sikiöitä..kuten Nasaretilainen sanoi!?


      • nuoremmat pastorit...
        Luuk.18:13 kirjoitti:

        kelvollinen Jumalan edessä toisia syyttämään/heittämään sitä kiveä?

        paitsiossa, vaikka olivat enemmän nuhteettomia...mutta itsekkään senaikaisen johdon mukaan he olivat "kelvottomia"...kaverit ensin taivasosuuksiin kiinnin maan päällä?!

        Vanhat ja vähemmän koulutetut papit pelkäsivät omia asemiaan ja palkkansa menettämistä huonojen tulosten takia?!

        Epäluotettavaa ja kieroa porukkaa --silkkaa paskaa ja politikointia...kyykäärmeitten sikiöitä..kuten Nasaretilainen sanoi!?

        Kuka tässä panettelee..kerron vain faktoja?!


    • Adventismista voi päästä irti ja pelastua niinkuin näkee tästä Hillbergin kirjastakin.

      • nähnyt:

        täällä palstalla että kristityt huutavatyhteen ääneen, että ei saa lukea mitään seli kirjoja Yksin vain Raamattu riittää ja nyt huomasinkin että eihän niille riitäkkään Raamattu, kun he oikein sakilla ovat hakemassa jotain Toivo Hillbergin kirjaa sekös kirja teidät nyt pelastaakin, eikä Jeesus.


      • benedi= siunattu

        esim. kielilläpuhumisesta? No, ja konesno gavorju po ruskii?

        Kun opiskelee kielen hyvin, ei siitä niin helpolla eroon pääse.
        Mutta mites on laita kun puhuu kieltä, joka ei ole mitään kieltä..ilman opiskelua1

        Pääseekö kielestä eroon, jos jättää esim. hellarit?


      • benedi= siunattu kirjoitti:

        esim. kielilläpuhumisesta? No, ja konesno gavorju po ruskii?

        Kun opiskelee kielen hyvin, ei siitä niin helpolla eroon pääse.
        Mutta mites on laita kun puhuu kieltä, joka ei ole mitään kieltä..ilman opiskelua1

        Pääseekö kielestä eroon, jos jättää esim. hellarit?

        Siis kielilläpuhumisen armolahja on Pyhän Hengen lahja. Ei Pyhä Henki ala ihmisen suuta hänen tahtomattaan väännellä puheeseen, vaan ihminen voi puhua tai olla puhumatta silloin kun niin päättää, kun hänelle tuo lahja on annettu.

        Voi vaikka syyllistyä joidenkin epäuskoisten syyllistyksistä niin, että lopettaa kokonaan kielillläpuhumisen.

        Mutta Jumalahan ei kutsumistaan kadu, eli vaikka uskova luopuisi uskosta saattaa hänen kielilläpuhumisen lahjansa säilyä. Mutta Pyhä Henkihän on tuolloin poistunut, joten puheen lähdekin sitten muuttuu muuksi, eli demonien tai ihmisen oman lihan puheeksi.

        Seurakunnan tai kirkkokunnan vaihtaminen ei vaikuta kielilläpuhumiseen, jos ihminen pysyy uskossa.

        Mutta jos Pyhällä Hengellä täyttynyt uskova pyytää Isältään kielilläpuhumisen lahjaa, niin hän sen saa - voi olla, että joutuu tekemään tietyistä synneistään parannusta, mutta kun niistä tekee parannuksen, niin puheen saa. Jotkut eivät ole uskossa tai eivät halua tehdä synneistään parannusta ja silloin he saattavat alkaa omassa lihassaan esittämään kielilläpuhumista tai niin kuin joskus olen jossain kokouksessa kuullut hokemaan vaikka "kiitos kiitos... kiit kiit kiit... ki ki ki ki kikkikikikikikikiikkiikikikki..." - noh eihän tuommoinen ole mitään kielilläpuhumista, vaan lihan esitystä. Tuommoisissa tapauksissa pitäisi kokouksen vetäjän puuttua ja käskeä heti lopettaa tuollainen, Jumalahan on järjestyksen Jumala eikä epäjärjestyksen. Juuri tuollaisen holtittoman käytöksen salliminen hengellisessä kokouksessa säikäyttää kuulijat ja heille jää todella omituinen käsitys seurakunnasta ja uskovista. Eihän edes oikeaa kielilläpuhumista pidä sallia julkisessa kokoontumisessa, jos siellä ei ole selittämisen armolahjalla olevaa paikalla kääntämässä. Tästä Jumala sanookin Raamatussa:

        "Kielet eivät siis ole merkiksi uskoville, vaan niille, jotka eivät usko; mutta profetoiminen ei ole merkiksi uskottomille, vaan uskoville. Jos nyt koko seurakunta kokoontuisi yhteen ja kaikki siellä puhuisivat kielillä ja sinne tulisi opetuksesta tai uskosta osattomia, eivätkö he sanoisi teidän olevan järjiltänne?" (1 Kor 14:22-23)

        Mutta Jeesus lupasi armolahjojen olevan jopa merkkinä uskosta, joten niitä ei sovi halveksua, vaikka itse olisi uskosta osaton:

        "Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi." (Mark 16:17- 18)

        Ja niin tapahtui: "Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat. " (Apt 19:6)

        Ja huom. kielilläpuhuvan ei tarvitse puhua mitään sinun ymmärtämääsi kieltä, sillä hän puhuu Jumalalle ja Jumala kyllä ymmärtää Pyhän Hengen antamaa kieltä:
        "Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä. " (1 Kor 14:2)

        Sitäpaitsi eräs toinen armolahja on kielien selittämisen armolahja, jolloin sen omaava voi kääntää oman tai toisten kielilläpuhumisen kuulijoiden kielelle:

        "Sentähden rukoilkoon se, joka kielillä puhuu, että hän taitaisi selittää." (1 Kor 14:13)

        Jos sinä tulisit uskoon ( = saisit Pyhän Hengen) ja täyttyisit sen jälkeen Pyhällä Hengellä, niin sinäkin voisit saada kielilläpuhumisen armolahjan. Tuskin se olisi tuota osaamaasi venäjää, vaan aivan muuta - ehkä jotain maan päällä puhuttua kieltä ehkä ei.

        Niinpä tuo kielilläpuhuminen yksin ollen, kun muut ei kuule, olisi sinulle hengelliseksi rakennukseksi: "Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa. (1 Kor 14:4). Joskus voisit sitä käyttää jossain kokouksessakin muiden hyödyksi, jos olisi selittäjä paikalla.

        Mutta jos ei vaikka halua tehdä parannusta jostain synnistään ja rukoilee kielillä niin silloinhan Pyhä Henki tietysti rukoilee rukoilijan parhaaksi, eli pyytää Isää auttamaan parannukseen ja järjestämään tilanteita, jolloin rukoilija joutuu nokikkain syntinsä seurausten kanssa ja jos ei vaan yhäkään parannusta kuulu, niin pyytää rangaistusta (tapaturma, rahapussin hukkuminen tai mitä milloinkin) uskovalle, jotta hän siitä kavahtaisi parannukseen.


      • benedi= siunattu
        uskova_1 kirjoitti:

        Siis kielilläpuhumisen armolahja on Pyhän Hengen lahja. Ei Pyhä Henki ala ihmisen suuta hänen tahtomattaan väännellä puheeseen, vaan ihminen voi puhua tai olla puhumatta silloin kun niin päättää, kun hänelle tuo lahja on annettu.

        Voi vaikka syyllistyä joidenkin epäuskoisten syyllistyksistä niin, että lopettaa kokonaan kielillläpuhumisen.

        Mutta Jumalahan ei kutsumistaan kadu, eli vaikka uskova luopuisi uskosta saattaa hänen kielilläpuhumisen lahjansa säilyä. Mutta Pyhä Henkihän on tuolloin poistunut, joten puheen lähdekin sitten muuttuu muuksi, eli demonien tai ihmisen oman lihan puheeksi.

        Seurakunnan tai kirkkokunnan vaihtaminen ei vaikuta kielilläpuhumiseen, jos ihminen pysyy uskossa.

        Mutta jos Pyhällä Hengellä täyttynyt uskova pyytää Isältään kielilläpuhumisen lahjaa, niin hän sen saa - voi olla, että joutuu tekemään tietyistä synneistään parannusta, mutta kun niistä tekee parannuksen, niin puheen saa. Jotkut eivät ole uskossa tai eivät halua tehdä synneistään parannusta ja silloin he saattavat alkaa omassa lihassaan esittämään kielilläpuhumista tai niin kuin joskus olen jossain kokouksessa kuullut hokemaan vaikka "kiitos kiitos... kiit kiit kiit... ki ki ki ki kikkikikikikikikiikkiikikikki..." - noh eihän tuommoinen ole mitään kielilläpuhumista, vaan lihan esitystä. Tuommoisissa tapauksissa pitäisi kokouksen vetäjän puuttua ja käskeä heti lopettaa tuollainen, Jumalahan on järjestyksen Jumala eikä epäjärjestyksen. Juuri tuollaisen holtittoman käytöksen salliminen hengellisessä kokouksessa säikäyttää kuulijat ja heille jää todella omituinen käsitys seurakunnasta ja uskovista. Eihän edes oikeaa kielilläpuhumista pidä sallia julkisessa kokoontumisessa, jos siellä ei ole selittämisen armolahjalla olevaa paikalla kääntämässä. Tästä Jumala sanookin Raamatussa:

        "Kielet eivät siis ole merkiksi uskoville, vaan niille, jotka eivät usko; mutta profetoiminen ei ole merkiksi uskottomille, vaan uskoville. Jos nyt koko seurakunta kokoontuisi yhteen ja kaikki siellä puhuisivat kielillä ja sinne tulisi opetuksesta tai uskosta osattomia, eivätkö he sanoisi teidän olevan järjiltänne?" (1 Kor 14:22-23)

        Mutta Jeesus lupasi armolahjojen olevan jopa merkkinä uskosta, joten niitä ei sovi halveksua, vaikka itse olisi uskosta osaton:

        "Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi." (Mark 16:17- 18)

        Ja niin tapahtui: "Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat. " (Apt 19:6)

        Ja huom. kielilläpuhuvan ei tarvitse puhua mitään sinun ymmärtämääsi kieltä, sillä hän puhuu Jumalalle ja Jumala kyllä ymmärtää Pyhän Hengen antamaa kieltä:
        "Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä. " (1 Kor 14:2)

        Sitäpaitsi eräs toinen armolahja on kielien selittämisen armolahja, jolloin sen omaava voi kääntää oman tai toisten kielilläpuhumisen kuulijoiden kielelle:

        "Sentähden rukoilkoon se, joka kielillä puhuu, että hän taitaisi selittää." (1 Kor 14:13)

        Jos sinä tulisit uskoon ( = saisit Pyhän Hengen) ja täyttyisit sen jälkeen Pyhällä Hengellä, niin sinäkin voisit saada kielilläpuhumisen armolahjan. Tuskin se olisi tuota osaamaasi venäjää, vaan aivan muuta - ehkä jotain maan päällä puhuttua kieltä ehkä ei.

        Niinpä tuo kielilläpuhuminen yksin ollen, kun muut ei kuule, olisi sinulle hengelliseksi rakennukseksi: "Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa. (1 Kor 14:4). Joskus voisit sitä käyttää jossain kokouksessakin muiden hyödyksi, jos olisi selittäjä paikalla.

        Mutta jos ei vaikka halua tehdä parannusta jostain synnistään ja rukoilee kielillä niin silloinhan Pyhä Henki tietysti rukoilee rukoilijan parhaaksi, eli pyytää Isää auttamaan parannukseen ja järjestämään tilanteita, jolloin rukoilija joutuu nokikkain syntinsä seurausten kanssa ja jos ei vaan yhäkään parannusta kuulu, niin pyytää rangaistusta (tapaturma, rahapussin hukkuminen tai mitä milloinkin) uskovalle, jotta hän siitä kavahtaisi parannukseen.

        Se, mitä Raamatusta kirjoitat, on tosin oikein, mutta sanoisin että selityksessä ei ole järjellistä Jumalan palvelusta!
        Kun Paavali pani kätensä heidän päälleen he puhuivat mm. kielillä!

        Kyseessä oli sama lahja kuin helluntainakin! Sen lahjan seuraus oli tämä:

        " Katso, eivätkö nämä KAIKKI , jotka puhuvat, ole galilealaisia"?

        " Kuinka me sitten kuulemme KUKIN sen maan kieltä, jossa olemme syntyneet"? Apost 2:6-8

        Missä lienet sinä syntynyt? Joko nyt ymmärsit että kielet ovat merkiksi niille jotka eivät usko!!
        Miksi? No tietenkin siksi että vieraan maan kansalaiset oppisivat tuntemaan Jeesuksen Kristuksen omalla äidinkielellään, ja tulisivat uskoon!

        Eihän näillä vierailla kielillä uskovia yritetä saada uskomaan, vaan uskottomia, että uskovien joukko lisääntyisi, ja että Jumalan sanaa ymmärrettäisiin!

        Kuinka kukaan nyt uskoon tulisi, ellei olisi joku joka julistaisi evankeliumia ulkomaalaisille, ja ulkomaalaisen täytyy ymmärtää puhuttu sana!

        Vasta sen jälkeen hän päättää ottaako kasteen esim. Jeesuksen nimeen!

        Sitten on tottakait " selittämisen armolahja" ..se kun kuules on aivan sama kuin tulkin tehtävä!

        Jos sinä puhut vieraita kieliä ja minä selitän eli tulkaan, niin kuulijat ovat hämmästyksissään.
        Minä itse en tosin ole ehkä tyytyväinen kun sinä et puhu oikein, mutta eipä minulla ole pienintäkään mahdollisuutta pistää omiani väliin, sillä minähän tulkkaan eli käännän puheesi tarkalleen vieraalle kielelle!

        Mitä taas tulee kielilläpuhumiseen seurakunnassa, jossa ei ole kuulijana ainuttakaan ulkomaalaista, vierasmaalaista, niin sellainen puhe on järjetöntä Jumalan palvelusta!

        Jos sitten joku nousee ja selittää mitä tämä puhuja sanoi, eli tulkkaa sen seurakunnan jäsenille, niin tilanne on yhtä järjetöntä!

        Johan Raamattu esittää, parantumisihmeen takia, että on mentävä näyttämään itsensä papeille, että nämä voivat julistaa parantuneen terveeksi!
        Nykyään se tarkoittaa
        lääkäriä!

        Samasta syystä tämä seurakunnan jäsenen tulkkaus ei kelpaa Jumalalle, eikä kuulijoille, koska tulkkauksesta jää vain kahden henkilön todistus!

        Puhuja ei tiennyt eikä ymmärtänyt puhumaansa kieltä, ja samoin tulkkaaja ei käsittänyt mitä tämä puhuja puhuu ja puhui!

        Myöskinm on mahdotonta tulkata esim. 5 minuutin yhtämittaista kielillä puhumista sanatarkasti, vaikka ymmärtäisikin puhutun kielen!

        Se on vaan mahdotonta. Okei! Kokeile! Puhu jollekin 5 minuuttia englanniksi, esim suoraan paperista!

        Sen puheen jälkeen nousee joku ja kääntää sen suomeksi! Sitten vain tarkistatte suomalaisesta käännöksestä tullasiko " selittäjä" oikein!
        100 egee vetoa ettei mennyt oikein!

        Vielä vähemmin menee oikein, kun puhuja ei käsitä mitä puhuu ja tulkki ei käsitä mitä tulkkaa puheesta!

        Ei Jumalan kanssa saa pelleillä!


      • benedi= siunattu kirjoitti:

        Se, mitä Raamatusta kirjoitat, on tosin oikein, mutta sanoisin että selityksessä ei ole järjellistä Jumalan palvelusta!
        Kun Paavali pani kätensä heidän päälleen he puhuivat mm. kielillä!

        Kyseessä oli sama lahja kuin helluntainakin! Sen lahjan seuraus oli tämä:

        " Katso, eivätkö nämä KAIKKI , jotka puhuvat, ole galilealaisia"?

        " Kuinka me sitten kuulemme KUKIN sen maan kieltä, jossa olemme syntyneet"? Apost 2:6-8

        Missä lienet sinä syntynyt? Joko nyt ymmärsit että kielet ovat merkiksi niille jotka eivät usko!!
        Miksi? No tietenkin siksi että vieraan maan kansalaiset oppisivat tuntemaan Jeesuksen Kristuksen omalla äidinkielellään, ja tulisivat uskoon!

        Eihän näillä vierailla kielillä uskovia yritetä saada uskomaan, vaan uskottomia, että uskovien joukko lisääntyisi, ja että Jumalan sanaa ymmärrettäisiin!

        Kuinka kukaan nyt uskoon tulisi, ellei olisi joku joka julistaisi evankeliumia ulkomaalaisille, ja ulkomaalaisen täytyy ymmärtää puhuttu sana!

        Vasta sen jälkeen hän päättää ottaako kasteen esim. Jeesuksen nimeen!

        Sitten on tottakait " selittämisen armolahja" ..se kun kuules on aivan sama kuin tulkin tehtävä!

        Jos sinä puhut vieraita kieliä ja minä selitän eli tulkaan, niin kuulijat ovat hämmästyksissään.
        Minä itse en tosin ole ehkä tyytyväinen kun sinä et puhu oikein, mutta eipä minulla ole pienintäkään mahdollisuutta pistää omiani väliin, sillä minähän tulkkaan eli käännän puheesi tarkalleen vieraalle kielelle!

        Mitä taas tulee kielilläpuhumiseen seurakunnassa, jossa ei ole kuulijana ainuttakaan ulkomaalaista, vierasmaalaista, niin sellainen puhe on järjetöntä Jumalan palvelusta!

        Jos sitten joku nousee ja selittää mitä tämä puhuja sanoi, eli tulkkaa sen seurakunnan jäsenille, niin tilanne on yhtä järjetöntä!

        Johan Raamattu esittää, parantumisihmeen takia, että on mentävä näyttämään itsensä papeille, että nämä voivat julistaa parantuneen terveeksi!
        Nykyään se tarkoittaa
        lääkäriä!

        Samasta syystä tämä seurakunnan jäsenen tulkkaus ei kelpaa Jumalalle, eikä kuulijoille, koska tulkkauksesta jää vain kahden henkilön todistus!

        Puhuja ei tiennyt eikä ymmärtänyt puhumaansa kieltä, ja samoin tulkkaaja ei käsittänyt mitä tämä puhuja puhuu ja puhui!

        Myöskinm on mahdotonta tulkata esim. 5 minuutin yhtämittaista kielillä puhumista sanatarkasti, vaikka ymmärtäisikin puhutun kielen!

        Se on vaan mahdotonta. Okei! Kokeile! Puhu jollekin 5 minuuttia englanniksi, esim suoraan paperista!

        Sen puheen jälkeen nousee joku ja kääntää sen suomeksi! Sitten vain tarkistatte suomalaisesta käännöksestä tullasiko " selittäjä" oikein!
        100 egee vetoa ettei mennyt oikein!

        Vielä vähemmin menee oikein, kun puhuja ei käsitä mitä puhuu ja tulkki ei käsitä mitä tulkkaa puheesta!

        Ei Jumalan kanssa saa pelleillä!

        Joka ainoan asian maallistit, vaikka olin laittanut Raamatun paikat. Saksesi viuhuivat ja Raamatusta lenteli lehti toisensa jälkeen roskiin.

        Kielilläpumisen poistit, kielien selittämisen armolahjan poistit, parantamisen armolahjan poistit ja varmaan olisit poistanut loputkin armolahjat, jos niistä olisi ollut puhetta.

        Nuo koulukielet, tulkin hommat ja lääkärintoimet eivät kuulu Pyhän Hengen lahjoihin, vaan ne ovat maallisia tekemisiä ja niitä tekee ateisti ja saatananpalvoja siinä kuin uskovakin.

        Mutta uskoonhan sinun on tultava, että voit noita armolahjoja saada.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Joka ainoan asian maallistit, vaikka olin laittanut Raamatun paikat. Saksesi viuhuivat ja Raamatusta lenteli lehti toisensa jälkeen roskiin.

        Kielilläpumisen poistit, kielien selittämisen armolahjan poistit, parantamisen armolahjan poistit ja varmaan olisit poistanut loputkin armolahjat, jos niistä olisi ollut puhetta.

        Nuo koulukielet, tulkin hommat ja lääkärintoimet eivät kuulu Pyhän Hengen lahjoihin, vaan ne ovat maallisia tekemisiä ja niitä tekee ateisti ja saatananpalvoja siinä kuin uskovakin.

        Mutta uskoonhan sinun on tultava, että voit noita armolahjoja saada.

        Olen heinäkuun lomalla, joten vastailen sitten taas elokuussa.

        Hyvää kesää!


      • ei kiirettä takaisin
        uskova_1 kirjoitti:

        Olen heinäkuun lomalla, joten vastailen sitten taas elokuussa.

        Hyvää kesää!

        Hyvää lomaa!!!


    • benedi= siunattu

      Onko Taisto Hilberg edesmennyt? En edes tiennyt! Hänelle osoitin kerran kirjeeni, että tämä menisi ja poistaisi epäjumlat eräästä adventtikirkosta, 3 viikon sisällä,..sillä kirkko palaa poroksi, ellet sinä sitä tee.

      Hilberg ei tehnyt, ja kun 3 viikkoa OLI TÄYNNÄ, JUURI SINÄ YÖNÄ KIRKKO PALOI , JA AAMUULLA mtv 3 uutiset sen vahvistivat.

      Jumala puhuu tavalla tahi toisella, sitä ei vaan aina huomata!

      • kirkon...

        Tuleen...siihen aikaan,ei muuten ollut vielä mtv.kolmen-uutisia.


      • Kyse oli Toivo Hillbergistä ei Taistosta. Taisto elää ja on ainakin Oriveden ja Tampereella Kasvun paikan seurakuntien huoltaja NA-lehden mukaan.


      • benedi= siunattu
        kirkon... kirjoitti:

        Tuleen...siihen aikaan,ei muuten ollut vielä mtv.kolmen-uutisia.

        eihän siitä ole kuin muutama vuosi aikaa, kun ko. kirkko paloi!

        Minä olen julkisesti sen monta kertaa kertonut, ja ja kukaan ei ole tullut minua
        asiasta kyselemään!

        Ja et kait halua nähdä maailman 8 tta ihmettä,..tulitikkua, jonka raapaisin kiinasta asti!
        Sieltähän minä sen kirjeen Taistolle kirjoitin, Beihai- nimisestä kaupungista...netti baarista


      • puhut::

        joutavia, ei Jumala ole koskaan pahan tekijänä ja me emme voi määrätä Jumalaa tuo oli se vihtahousu joka poltti sen kirkon, ja sitä paitsi mitä se kuva olis siellä kirkossa ollut pahitteeksi, eihän siellä kai kukaan palvonut sitä kuvaa jos jonkun silmä osui siihen kuvaan ei se ole kuvan palvomista, minä tykkään kun kirkossa on joku kaunis kuva.


      • benedi= siunattu
        puhut:: kirjoitti:

        joutavia, ei Jumala ole koskaan pahan tekijänä ja me emme voi määrätä Jumalaa tuo oli se vihtahousu joka poltti sen kirkon, ja sitä paitsi mitä se kuva olis siellä kirkossa ollut pahitteeksi, eihän siellä kai kukaan palvonut sitä kuvaa jos jonkun silmä osui siihen kuvaan ei se ole kuvan palvomista, minä tykkään kun kirkossa on joku kaunis kuva.

        syyttänytkään,.....vaikka tuskinpa se vihtahousu Sodoman ja Gomorran kaupungit tuhosi!!?
        Taisi olla itse Jeesus neuvottelemassa Aabrahamin kanssa kaupungien kohtalosta! Tuli tekio työnsä hyvin siellä, ja yhtä hyvin nuoli vedenkin ojasta Samuelin aikana!

        " Tulta minä olen tullut maailmaan tuomaan...kertoi Jeesuskin

        " Minä tiedän, mitä jeesus kuviin tulee vain sen , että " Ne, jotka kunnioittavat vääriä jumalia , hylkäävät armonantajansa" Joona 2: 9

        Minä en kantele vääriä jumalioa kourassani, enkä kunnioita niitä,...siksi jeesus kuva on sopiva esim. kynnysmatoksi, ..tao voisihan Wc- paperiinkin niitä kuvia painattaa!

        Samaa paperiahan , se on josta jeesus kuvatkin tehdään. Toinen pyyhkii Wc- paperilla mitä pyyhkii, toinen palvelee jeesus kuvaa, molemmat samasta
        metsästä!!

        Mitä näitten kuvien palvelemiseen tulee, niin 100 egee sille, joka näyttää toteen kuinka nämä jumalat ovat palvelleet ihmistä???


        Kyllä mibnä olen nähnyt aina ihmisen palvelevan niitä! Katselemalla. nostamalla lattialta jos putoaa seinältä.
        Ruuvi ja porakone, tahi vasara on näille kuville haettava, jos mielit lujasti ne pystyttää.....ai, ei oo mukamas palvelua??

        Palvelenhan minä oikeaakin Jeesusta, siten, että haen jollekin kädettömälle vasaran, ja korjaan tuolin, ja kirveen jolla pilkon puut, ...ja eräältä naiselta kannoin kipsistä tehdyn jeesus kuvan roskikseen, ja kun siellä ei ollut juuri muuta, niin murskaksi meni!

        Mutta en minä epäjumalan kuvia ryhdy palvelemaan, olkoon pyytäjä, vaikka kädetön ja jalaton!

        " Minä olen Jumala, eikä toista ole, eikä minun jälkeeni toista tule" Jumala

        Aiotko itkeä kuin Maria haudalla...." ovat ottaneet pois minun herrani (jeesus -epäjumalakuvat), enkä tiedä mihin ovat hänet panneet"

        Jos sinulle jää hopean ja kullantähteitä, aiotko tehdä epäjumalan Jumalan tahdon mukaan?
        Jos Esra muinoin kiinnitti sydämensä Jumalan lain tutkimiseen, seuratakseen sitä ja opettaakseen israelissa lakia ja oikeutta" Esra 7: 10,...niin annan neuvon että teet samoin, etkä puhu joutavia!!


      • Hänellekö osoitit kirjeesi vai hänen pappiveljelleen, joka yhä on adventismin pauloissa?


      • benedi= siunattu
        uskova_1 kirjoitti:

        Hänellekö osoitit kirjeesi vai hänen pappiveljelleen, joka yhä on adventismin pauloissa?

        Taisto Hilbergille,...hän joka tykkäsi nyhrätä epäjumalankuvien kanssa!
        En tosin tarkoituksella, sillä jostain syystä minulla oli sähköpostissa Taiston sähköposti, kun kirjoittelin Kiinan Beihaista Taistolle!

        Taisto oli kirjeen saanut, jossa selvästi kerrottiin, että joko poistat itse, tai poistatat epäjumalan kuvat Lieksan adventtikirkon kokoushuoneen seinältä, ..ja jos sinä et niitä poista antamani määräajan kuluessa , tasan 3 -viikkoa. kirkko palaa poroksi!

        Kirkko paloi poroksi, antamani profetian mukaan, tasan 3 viikon kuluttua!
        Siellähän sitä netissä on asiaa, siitä kirkon palamisesta!

        Kirkko syttyi kirkon keskeltä, jostain maalivarastosta,..joten sinne ei kukaan ole päässyt ulkopuolelta!
        TV- uutisethan siitä aamulla kertoivat, ..ja kun katselin uutisia.- niin sanoin: " Ei voi olla totta"
        Voi sitä profetoida, vaikka pää peitettynä, kunhan se ei ole peitettynä käräjäsalissa, jos kutsu käy. Ei tosin ole käynyt, sillä kirjehän on todistusaineistoa,...mutta sitä asiaa , miksi ja miten paloi, sitä voi kysyä Herralta, sillä ettekös itsekin opeta " Herra on kaikki näkevä ja kaikki tietävä"??

        Kun sitten mittasin kirjeen , ja palon välisen ajan, se oli 3 viikkoa!

        Kirkkoahan oli muutoin kaunis ja herttainen, ..muistan kun sisälle tultiin kirkkoon, ovessa oli kyltti " Vaellamme uskossa, emmekä näkemisessä"

        Se kait sai minussa aikaan eräänä päivän "pyhän vihan",...ja ryhdyin kirjoitushommiin!
        Lopputulos, oli ettei hirttä eikä kiveä kiven päälle jäänyt,--eikä uutta kirkkoa siihen paikkaan rakenneta,....?


      • benedi= siunattu
        puhut:: kirjoitti:

        joutavia, ei Jumala ole koskaan pahan tekijänä ja me emme voi määrätä Jumalaa tuo oli se vihtahousu joka poltti sen kirkon, ja sitä paitsi mitä se kuva olis siellä kirkossa ollut pahitteeksi, eihän siellä kai kukaan palvonut sitä kuvaa jos jonkun silmä osui siihen kuvaan ei se ole kuvan palvomista, minä tykkään kun kirkossa on joku kaunis kuva.

        joku kaunis kuva" ..kertoi tämä outo tuntematon benedille!
        Mitähän kaunista kuvaa sinä tarkoitit?

        " Tarkoititko: " Älä tee Jumalan kuvaa"?---...Kuka on sen ainoan ,totisen Jumalan kuva,?
        Eikö Jeesus Kristus,...sillä eihän Jeesuksen Isää ole kukaan koskaan nähnyt, että voitaisiin hänestä " kaunis" kuva tehdä!

        " Eräs poika piirteli lattialla. Äiti kysyi: " Mitä piirrät"?
        " Piirrään jumalan " .poika sanoi. " Kuinka voit piirtää jumalan, kun kukaan ei ole häntä koskaan nähnyt" äiti ihmetteli
        " Sittenpähän näkevät" Poika vastasi

        Tämän pojan piirtämää kuvaako jumalasta tarkoitit, että olisi kiva jos kirkossa on kaunis kuva!
        Kenenkä, näistä satojen taiteilijoiden piirtämistä ja maalaamista jumalan kuvista, on sinulle se " kaunis kuva", jonka hyväksyt kirkkosi huoneen seinälle?

        Entäs, kun kauneus on katsojan silmissä, toiset tahtovat sen toisen taiteilijan tekemän kuvan! Sinäkö päätät mikä kuva otetaan, ja mikä jätetään?

        Ja entäs kun raamattu samnoo: " Kirottu on jumalan kuvan maalari, ja se, joka salaa sen pystyttää"

        En minä voi antaa lupaa sen maalamiiseen enkä sen pystyttämiseen, eivätkä sinun Hilberg ystäväsikään!!
        Ja kun minulla on se usko Jumalaan, ettei Hänkään lupia myöntele, ei vaikka olisit pitkäänkin harrasdtanut epäjumalankuvia ampuma...ei kun adventistienseurassa,...meinasin lipsauttaa " ampumaseurassa,"..niillehän niitä aselupia pitkän harkinnan jälkeen ehkä tullaan myöntämään!

        Mietihän uudestaan kastelupaustasi! Mitähän tulitkaan luvanneeksi?


      • 1. Piet. 3:9
        Älkää kostako pahaa pahalla, älkää herjausta herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa; sillä siihen te olette kutsututkin, että siunauksen perisitte.


      • benedi= siunattu
        AnttiVKantola kirjoitti:

        1. Piet. 3:9
        Älkää kostako pahaa pahalla, älkää herjausta herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa; sillä siihen te olette kutsututkin, että siunauksen perisitte.

        Antakaa tilaa Jumalan vihalle, " Minä olen maksava Herra Sebaot"

        Me ainoastaan kylvämme Jumalan sanoja kaikille vetten varsille,...ja osa niistä jyvistä putoaa orjantappuroihin,...vai mitä Antti?


    • eli vuodelta 06

      Voi sitä itserakkautta. Pitäskö Riittaa nuolla vähän, että tuntusi hyvältä?

    • Aloituksesta löytyi KOKEMUS, jonka voisi allekirjoittaa ainakin 15 miljoonaa ihmistä.

      ## Kunnianhimo innoitti minua jatkamaan. Sisäisesti olin kuitenkin kuin laho puu, jossa ei ole mitään elämää. Olin kangistunut ja orjuutettu Vanhaan Testamenttiin tähtäävän uskonnon, lain ja omien tekojen sekä toisia tuomitsevan farisealaisuuden tiellä. Tällaiseen henkeen olin kasvanut adventistien yhteisössä. ##

      • sillä Herra

        ei jätä rankaisematta sitä joka antaa väärän todistuksen .. (vaikka niin luuletkin)

        Mitä tulee itse kirjoitukseen - niin ei tämä ihmisparka ole ollut uskossa ennen eikä ole tämän kirjoituksen mukaan vieläkään.

        Usko on ensi sijaisesti sitä että Rakasta Jumalaa kaikesta siekustaan ja voimastasi. Kuka sanoo rakastavansa Jumalaa ja samalla tekee Jumalastaan piinaajan?taan.

        Kuka sanoo että Jumala luo elämää ikuiseen kärsimykseen ja samalla väittää että Jumala rakastaa kaikkia luotujaan. Sellainen ihminen on uskossa pelkonsa tähden - mutta sellainen usko on kovin itsekeskeinen..

        Ei ihmisen tarvitse olla adventisti, pietisti, rukoilevainen, evankelinen, patmoslainen, katolinen, mormoni, palatsiseurakuntalainen, vanhauskoinen, anglikaaninen, exoduslainen, kansanraamattuseuralainen, heränninen, ortodoksinen, kansanlähetysläinen, tuomasmessulainen, vapaakirkollinen, ilosanomalainen, branhamilainen, torontonsiunauslainen, babtistit, helluntailaiset, luterilainen, lasaruslainen, elämänsanalainen, viadolorosalainen,
        uusiviiniläinen, metodisti, scientologisti, pelastusarmeijalainen, siionilainen, vapaamuurari, saalemiläinen, paavalinsynodilainen, vineyardilainen, uusapostolinen, henotesläinen, nokialainen tai mikään muukaan -isti, -tisti tai mikä tahansa niistä keskenään riitelevistä parista tuhannesta lahkosta.

        Lähes kaikki tällaiset kirjoitukset (ja niitähän riittää) jossa "MINÄ" on päähenkilönä, ovat vain epäonnistuneiden itsensä etusijalle panneiden ihmisten sokeita hädänhuutoja.

        Mutta he ovat yhä turvaamassa johonkin ukonnolliseen yhteisöön kirkkoon tai seurakuntaan enemmän kuin Jumalaan..

        Sääli miestä kuitenkin, joka omien sanojensa mukaan oli 10 vuotta teennäinen kristiytty ja ei oppinut asiasta paljoakaan.


      • Hoosea....

        Nyt Antti höpöttää, vanatestamentti orjuuttaa??

        Lue Hoosea läpi ja katso mikä orjuutti"! Jumala kirjoitutti juuri sen, että porttovaimo haki suhdetta vieraisiin jumaliin ja Jumala tahto kuva Hoosea, elää ja kutsua vapauteen.


        Kummaa jakoa, että vanhatestamentti pitäisi repiä pois Sanasta, se on hyvä peili tällekin kristilliselle ajalle porttoudesta ja väärästä tulkinnasta vapaudesta ,jossa irrottaudutaan lihan halulla Jumalan tahdosta.

        Sitä se Antin kirjoitus sisältää, elää porttona ajassa ja kihlata itsenä pakanjumaluuden isien perinnäissääntö lakikokelmaan.


      • mielellään
        Hoosea.... kirjoitti:

        Nyt Antti höpöttää, vanatestamentti orjuuttaa??

        Lue Hoosea läpi ja katso mikä orjuutti"! Jumala kirjoitutti juuri sen, että porttovaimo haki suhdetta vieraisiin jumaliin ja Jumala tahto kuva Hoosea, elää ja kutsua vapauteen.


        Kummaa jakoa, että vanhatestamentti pitäisi repiä pois Sanasta, se on hyvä peili tällekin kristilliselle ajalle porttoudesta ja väärästä tulkinnasta vapaudesta ,jossa irrottaudutaan lihan halulla Jumalan tahdosta.

        Sitä se Antin kirjoitus sisältää, elää porttona ajassa ja kihlata itsenä pakanjumaluuden isien perinnäissääntö lakikokelmaan.

        lainailee VT:n irtojakeita kun hänelle sopii. Kun katselee taaksepäin niin kyllä sieltä on tuomioita jaeltu, välihuomautuksin, että ne on tarkoitettu adventisteille. Ja eiköhän ne VT:n puolelta ole Antin ikuisesti helvetissä elävät madotkin?


    • minulla ainakin

      Miksi pitäisi rakastaa Toivo Hillbergin kirjaa?

    • taas kerran

      On osattu kirjoittaa joskus hyviä kirjoituksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      135
      2202
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      378
      1661
    3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      27
      1635
    4. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1196
    5. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      109
      1049
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      95
      1017
    7. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      125
      1004
    8. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      55
      978
    9. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      878
    10. Vastaa nyt kun kuitenkin valvot!

      Vai pelkäätkö että miehesi herää? Ppm:lle 😉
      Ikävä
      111
      848
    Aihe