venytys tulehtunut pikkasen :/

apuaaaaaaa

mulla on toinen venytys hyvässä kunnossa, toinen taas ei. ei siihen oo mtn blowouttia tullu mutku siitä ympäriltä lähtee iho. sitten mä kerran repäsin puoliks vahingossa sitä ihoo siitä pois ja nyt siihen on alkanu muodostua sellasta rahkaa. nyt tänä aamuna se taas näyttää paljon paremmalle, ei oo enää sitä rahkaa, mutku iho lähtee siitä ympäriltä :/ mä pesen ton aamuin illoin kuumalla vedellä ja sitten laitan sellasta mietoo hajutonta rasvaa. kaveri sano, että mun pitäis ottaa toi venytyskoru pois ja alottaa alusta ja toinen kaveri taas sanoo että tosta mun korvasta ei ees huomaa, et se ois tulehtunut :/ mitä mä teen?

24

9561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      vaikka milliä pienempi venytyskoru ja oota 2-4 viikkoa :) mullakin tolleen repes niin pistin pienemmän korun ja sen parannuttua jatkoin venytystä. Mietoa desinfiointiainetta voit varmaan pistää ja jatkat tota pesemistä niin eiköhän se parane. :)

      • ehkä.

        Desinfiointiainetta en kyl suosittele. Mietokin aine kuivattaa entistä herkemmin ja paraneminen pitenee. Jos mahdollista kannattaa vaihtaa sellaseen kotuun missä ei ole kumilenkkejä eikä muitakaan reunoja mitkä sitä aluetta koko ajan koskee. Joku puolikaarenmallinen, mikä pysyy paikalla itsestään on paras vaihtoehto. rasvaus on ihan hyvä keino jos kuivuu. Liian tuhteja rasvoja kannattaa välttää kuitenkin ja antaa reiälle hyviä ilmakylpyjä välillä.


      • 22mm
        ehkä. kirjoitti:

        Desinfiointiainetta en kyl suosittele. Mietokin aine kuivattaa entistä herkemmin ja paraneminen pitenee. Jos mahdollista kannattaa vaihtaa sellaseen kotuun missä ei ole kumilenkkejä eikä muitakaan reunoja mitkä sitä aluetta koko ajan koskee. Joku puolikaarenmallinen, mikä pysyy paikalla itsestään on paras vaihtoehto. rasvaus on ihan hyvä keino jos kuivuu. Liian tuhteja rasvoja kannattaa välttää kuitenkin ja antaa reiälle hyviä ilmakylpyjä välillä.

        TÄLLEEN 10 VUOTTA MYÖHÄSSÄ !
        Jos joku viel lukee niin omasta kokemuksesta voin sannoo että ei mitään desinfioiti ainetta !niinkuin sanoit , kuivattaa oikeesti ainaki mulla niin että meinas venyttäminen jäädä siihen ! Bebantenia vaan ja pesemistä ! Ja luulen että valkonen rahka on ihan normaalia mullaki tuppaa aina välillä esim tänä aamuna puhustin vaa miedolla saippualla korun ja tollarit ja korvan ! Mulla näkyin myös vähän verta ::DD


    • sattuuu

      Ajattelin nyt laittaa ongelmani tänne, kun ei varmaan kannata aloittaa uutta. Mullakin on venytykset, molemmissa korvissa n.3 mm. Vasen repesi kun viimeksi laitoin korun, oli kuitenkin ihan hyvässä kunnossa sen jälkeen. Oikea oli ihan normaali.

      Nyt, toissapäivänä, molemmat turposivat ihan kamalasti. Reiät ovat arat, kutisevat, erittävät kaikenlaisia nesteitä, ja korvani ovat varmaan 2 cm paksuiset. Reiän ympäriltä lähtee vähän nahkat ja muodostuu tuota rahkaa. Lisäksi tuossa korvan "takana", leukaluiden yläpäässä, on turvonneet patit, jotka on vähän kipeät.

      Hoidan reikiä ihan normaalisti, pesen kahdesti päivässä, laitan rasvaa ym. Pitäisikö tehdä jotain muuta? Menenkö lääkäriin jos ei tästä parane? Ja miten ihmeessä tuo merisuolaliuos pitää tehdä, tai siis lilluttelenko korvaani siellä vai mitä? Niin, ja koruna minulla on puutikut, mutta parempia en saa mistään hankittua ennen kuin torstaina.

      Pliiis auttakaa, olen jo aika huolissani (lähinnä noista pateista ja hervottomasta kutinasta).

      • joooooooooooooooooooo

        venytyksistä en tiedä juuri mitään, mutta nuo patit kuulostavat turvonneilta rauhasilta, jotka ovat merkki tulehduksesta ja katoavat tulehduksen hävittyä. Voisiko olla niin, ettei puu ole riittävän steriili materiaali venytettäviin reikiin... varmaan paras kysyä vaikka lävistäjältä tai pirauttaa terkkarin päivystykseen jos tulehdus ei ota parantuakseen :)


      • APUAAAAA

        haluisin tietää tähän kanssa vastauksen koska olen TÄYSIN samassa tilanteessa ja itsellänikin on imusolmukkeita( ne patit leukaluun vieressä) myöten turvonnut kaikki. APUAAA!!! olen ihan paniikissa onko kyse jostain vakavasta


      • etootosidsas

        Miten helvetissä 3mm repeää va etkö vaan osaa olla sen kanssa


      • pitäävääntäärautalangast
        APUAAAAA kirjoitti:

        haluisin tietää tähän kanssa vastauksen koska olen TÄYSIN samassa tilanteessa ja itsellänikin on imusolmukkeita( ne patit leukaluun vieressä) myöten turvonnut kaikki. APUAAA!!! olen ihan paniikissa onko kyse jostain vakavasta

        Kaikilla ihmisillä on imusolmukkeita ja sillon ko ne tulehtuu ni ne turpoo. Varmaa tarkotit et sun imusolmukkeet on turvoksis. ;)


    • Haluantietää

      Itselläni on 10mm venytys korvassa, venytin aika nopeasti noin 2viikossa ja korvanreiänn ympärille on synytynyt pieni kovarupi joka ei perjaatteessa haittaa mitään, mutta kysyn täältä että voinko laittaa jo 10mm tunnelin korvaan jos korvassani on pieni rupi?

    • aupuja!

      mulla on venytys toisessa korvassa n.7mm ja alkoi yhtäkkii turvota ja punoittaaaa mutta eioo sinänsä kipeä mikä auttais???? ja mul on kaulaan ilmestunu samalla sellainen ihme patti joka kyl on vähä kipeeee

    • eltsuuh

      Mulla oli aluks 1.6 mm koru tässä korvassa semmoset 2 viikkoa ja nyt vaihdoin pari päivää sitten 3 mm koruun. Tää on ihan turvonnu, vähän punertava ja erittää sellasta nestettä, myös toho korvan alle tullu tollane ihme kuhmu ja kosketus arka. Nii en tiiä mitä mun pitäis nyt tehdä?

    • jouu

      Itellä repes.
      mie laitoin eilen 12mm-14mm,
      tänään kun menin pelaamaan jääkiekkoa,
      mun korvat kai paleltu ja venytysreikä pieneni ja
      sieltä alkoi tulla verta ajattelin että alan venyttämään 2vkon päästä taas.

      KANNATTAAKO???

      • minä vain..

        Ei kannata ku eiks näis venytyskoruis justiin oo se "sääntö" että kuukauden välein olis hyvä venyttää aina yhen millin isommaks? :)

        Itehän venytin 4 millisestä 7 milliseks ja heti 2 päivän päästä 8 milliseks..
        eikä olis pitäny :P Mutta kun mulla oli kauhea kiite saada toi 8millinen tunneli vasempaan korvaan :(
        ja ny se vissiin on tulehtunu ja ihan h*lvetin kipeä! Eli ei kannata!!


    • LARESETIETÄÄÄ;)

      Kannattaa vaihtaa venytyksen materiaalin puuhun, sillä se antaa veren kiertää ja koevareijän hengittää. :--)

    • anneli1758

      Itsellä kyllä on aina toiminut tuo puu hyvin, mutta sitten ostin uudet puuplugit. Ilmeisesti koruissa oli liian korkeat reunat, että venytykset ei saanut hengittää. Nyt on venytykset kipeänä, eli varmaan tulehtunut. Vaihdoin spiraalit korviini, että koru saa vähän liikkua :P En tiedä auttaako asiaa. Kokeilen ainakin.

      Ja juu venytykseni ovat olleet minulla jo pari vuotta, että ei nämä revenneet ole tai mitään.

    • mulla on aina kanssa lähtenyt ihoa venytyksistä ja tällähetkellä 18mm . mun mielestä se on iha normaalia ? sehän on arpikudosta siellä sisällä ja kutina tarkoittaa sitä että se paranee . en usko et sun korvissas on mitään. älkää ihmiset missään nimessä venyttäkö liian nopeasti, korvareijä sisällä on arpikudosta mikä on tosi ohutta ja repeää ihan tosi helposti ja tulehtuu !

    • APUA!!!

      mulla itelläkin on turvonneet patit tossa korvan "takana" leukaluiden päässä ja tänään huomasin myös että korva on tulehtunut, kipeä on ja kutittaa, säikähin hirveesti et se voi levitä pitemmälle, puhistin sen heti ja otin venytyksen pois, enkä oo pitänyt sitä nyt enää, miten sitä kipua voi lievittää (ja turvotusta) koska särkylääke ei auta mitään, oon ottanu jo kaksi, en haluis myöskään mennä terveyskeskukseen -.-

    • hyiolkoon

      ugh..

      ed. kommenttien perusteella ei kannata edes alottaa koko venyttämistä, koituu vaan turhia ongelmia ja päänvaivaa ;o

    • 20mmearstretch

      hei, itelläni on 20 mm venytys, ja tavoitteena olis vetää joku 26-30mm :) ja no vähä pelottaa ku lävistäjä joskus teki noi reijät vähä liian alas, ja toi iho tuossa on hyvin ohut, että olisko mtn apua miten sitä saa vaikka paksummaks tai tällee, jaja aika paha blowout myös toi yhes korvas et miten sen saan parannettuu.

      Ei mtn dissaust, tiedän, venytin vähä liian nopee. mut blowouttii jtn keinoi mil sen vois parantaa ja sit viel et mite iho kohan sais paksummaks ku on aikas ohut :(

    • NaiLaura

      Mulla oli mun 8mm venytyksessä joku aika sitten tämmöinen samanlainen, nyt tuli uudestaan. Oireet ovat tämmöiset: Eka raavin korvavenytystä, koska kutitti. Sitte aamulla se oli ihan punanen ja turvonnu. Otin sitä arpijuttua pois siitä, ja sieltä tuli jotain hautonta ja väritöntä nestettä. SItte katoin korvaa läheltä, nii siihen oli tullu semmosia keltaisia (jtn kudosnestettä?) tai semmosia pikkuruisia finnin kokoisia ns. patteja. Oon laittanu bacibactia, mutta ei näytä auttavan. Myös hydrokortissoni vodetta käytän, kyllä nää vähän auttaa mutta silti punottaa tosta ympäriltä. (tässä on kuvaa: http://todayisdifferentthanyesterday.blogspot.fi/2012_10_01_archive.html

      HELP MEEEE !

    • vrnyttä

      moi alotin just venyttäää ja oon venyttäny 2 päivässä 4mm ......katoin korvaa se oli punanen siit tule verta ja on vähän kipeä kun painaa,..,.,..., ei ole tullut mitään pattia. mitä pitäis tehä ku rasvaan ja pesen korvaa joka päivä mut ei auta must tuntuu et se on tulehtunut btw mitä teeen kertokaa lopetanko venytyksen vai annanko olla..kiitos etukääteen:))

    • veny1

      Itellä nyt 12mm eikä oo ollu mitään ongelmii mut kaverilla repee korva joka venyn jälkeen 1mm kerralla vähän sillä aina punoittaa ja tulee kudonestettä mut se on normaalia repeämisen oire. itse pompin 2mm kerralla teen maltilla 1kk välein hitaata hyvää tulee

    • huolestunut....

      Mullakin on tällänen punainen ja järkyttävän paksu korvan lehti.. venytin 6mm kahdeksaan mm ja sitten se turposi. Korva on nyt jotain 2mm paksu, punottaa ja hieman sinertää, sekä on todella arka.. Olen huuhdellut sitä ja yrittänyt laittaa jotain apteekin rasvaa (hyvä salva tai joku sellane) ja ei mitään.. Ja niinkuin monella muulla on korvan alla arka kohta, sekin minulta löytyy.. Osaako kukaan selittää mitä tämä on? Pitäisikö tätä näyttää jollekkin?

    • jklöä

      Voi vitara kun haluatte ulkonäkönne lävistyksillä pilata. Mulla on ollut nenä 13 vuotta kaksi senttiä vinossa ensimmäisestä tappelusta. Eikä haittaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2435
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      271
      2058
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2040
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1767
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1544
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1238
    Aihe