"pikkurouva"

woooot

Mietimme sekä miehiä että naisia sisältävässä -30v kaveriporukassa termiä "pikkurouva", ja oli varsin hauska keksiä merkityksiä tälle loistavalle ilmaisulle.

Kaikki mielsivät pikkurouvaksi nimittämisen naista loukkaavaksi ilmaisuksi; mahdollisia tulkintoja oli yleisestä naisten halveeraamisesta tietyn naistyypin kuvailuun (hiukan pösilö ja vietävissä). Mitään yhteneväistä käsitystä ei syntynyt esimerkiksi miesten tai naisten kesken.

Kertokaapa, mitä teille tulee mieleen pikkurouvasta?

Minulle tulee mieleen ekaa kertaa pitkästä aikaa baariin päässyt kanamainen nainen, joka flirttailee kaikkien näköpiirissä olevien kanssa ja päätyy vieraaseen sänkyyn jos joku älyää vähän lirkuttaa.

Vastakohta on sitten sellainen nainen kuin oma vaimoni, terävä-älyinen ja kielinen ihminen - hyvässä ja pahassa oman päänsä pitävä vahva persoona. ihminen jota ei houkutella lässytyksellä mihinkään.

(Inhorealistina on sanottava että pettämistähän voimakastahtoisuus ei estä, vieraissa juokseminen on tapahtuessaan todennäköisesti vain laskelmoitua toisin kuin nk. pikkurouvilla. Mutta menee jo ohi varsinaisen aiheen.)

14

3501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pikkurouwa

      Ihmiset eivät ole täydellisiä, ei edes sinun rouvasi ole. Eikä hän tule sen täydellisemmäksi, vaikka väheksyisit toisia naisia, joiden elämästä et tiedä oikeasti mitään?

      Minulle sanasta pikkurouva tulee mieleen joku pieni naisihminen, joka on tosi topakka.

      Näin me ihmiset miellämme sanoja sen mukaan, mitä päästämme löytyy?

      • Tyttis79

        pikkurouva -sanan heti tolle sosioekonoomiselle puolelle...Pikkurouva on se kotiäiti, joka jokaisella kovan luokan bisnesmiehellä on kotona kotihengettärenä. Pikkurouva pyykkää ja silittää tehokkaasti...mutta myös edustaa asiantuntevasti miehensä vieressä coctail-tilaisuuksissa. Mutta pikkurouvalla voi olla yllättäviäkin piirteitä: hän viihtyy hyvin shoppailemassa ja allaspojan seurassa. Silleen pikkusen negatiivinen kaiku pikkurouva-sanalla on mustakin.


    • mun pikkurouva ei nimenomaan lirkuttele eikä flirttaile muitten miesten kanssa, todennäköisesti ei käy edes baareissa ainakaan yksin. Pikkurouvalle koko maailma on hän itse, hänen mahdolliset lapsensa ja ennenkaikkea hänen miehensä. Pikkurouva on hyvin usein kotiäiti / korkeintaankin osa-aikatyössä ja huomattavasti kouluttamattomampi kuin miehensä joka taas on yleensä korkeasti koulutettu / hyvässä asemassa työelämässä. Pikkurouva on ilmeetön, eleetön ja tunteeton muuta maailmaa kohtaan koska hänelle sitä ei yksinkertaisesti ole, tai ainakaan sillä ei ole hänelle mitään merkitystä. Pikkurouva elää elmäänsä miehen kautta, miehen ehdoilla jtn. miehen menestys = hänen menestyksenä, tämän pikkurouva muistaa tuoda esille erinäisissä yhteysissä. Jos haluat törmätä pikkurouvaan paras paikka siihen on arkisin keskellä päivää jossain omakoti / rivitalo alueen lähistöllä sijaitsevassa automarketissa.

    • tuli mieleeni

      rva Ahtisaari, ei mitenkään negatiivisena.

    • Merisuola

      on naimisissa ison karjun kanssa ja vehtailee tai vähintäänkin flirttailee muiden miesten kanssa. Pikkurouvalla on myös muiden naisten suhteen kilpailu menossa siinä, miten paljon viehättävämpi ja "naisellisempi" hän on muihin verrattuna.

      Pikkurouva voi olla myös jonkinlainen edustusvaimo, jolla ei ole itsenäistä ajattelua ja joka elää täysin miestään varten.

    • Minusta pikkurouva on nimenomaan halventava nimitys. Viestiketjussa onkin jo hyviä tunnusmerkkejä.

      Mielestäni listasta puuttui vielä pari tärppiä. Erityisen tärkeää on, että pikkurouva pitää suurena saavutuksena, että on päässyt naimisiin. Se asetta hänet arvoasteikossa naimattomia (puhumattakaan) eronneita kanssasisariaan ylemmäksi. Se on toki ymmärrettävää, koska muuta pikkurouva ei olekaan "saavuttanut" elämässään.

      Pikkurouva olettaa, että naimattomat naiset ovat hänelle kateellisia. Pikkurouva itse taasen on kateellinen toisille pikkurouville, joiden oletettu status on korkeampi. Suomennettuna näiden naisen miehillä on vielä suuremmat tulot, suurempi auto, hienompi talo ja koulussa premmin pärjäävät lapset.

      • tuossa se

        pikkurouvamaisuus tuli täydellisesti esiteltyä. Noita riittää, noita riittää.


    • outo-x

      Pikkurouva on sellainen kliseisissä lapsuudenunelmissaan elävä nainen, jonka barbi- ja nukkekotileikit jatkuvat vielä tosielämässäkin.
      Pikkurouva haluaa romanttiset satuhäät ja naimisiin, jotta pääsee perustamaan kauniin rönsyilevästi sisustetun kodin, jossa kaikki on tip top. Pikkurouvan mies on mieluiten iso ja turvallinen suojelija, isähahmo, joka pystyy ammattinsa ja asemansa vuoksi myös rahoittamaan pikkurouvan haaveileman elämäntyylin. Jos lasten kasvatus tai perheen talous mättää tai mies kurkkii aidan vihreämmälle puolelle, niin pikkurouva sulkee mieluummin silmänsä, jottei hänen idyllinsä säry. Pikkurouvalla on seurakoira, aito Burberryn huivi ja vuodesta toiseen samana säilyvä nuoruudenkampaus. Jos pikkurouva autosta loppuu tuulilasin pesuneste, pikkurouva soittaa paikalle hinausauton miehen laskuun, ellei saa tätä noutamaan itseään pois vaarojen keskeltä.

    • Tiristäjä

      mielestäni pikkurouva on alle 155 cm pitkä naimisissa oleva nainen.

      • Anonyymi

        Pikkurouva on pääministeri doku Marin.


    • susannah.

      Tiesitkös, "herra aloittaja", että "SIITÄ PUHE, MISTÄ PUUTE"...heheee!

      Ja en tarkoittanut nyt sitä vaimoasi, vaan tuota maagista "pikkurouvaa"...;);)

      • tuossa on kyllä

        totuuden poikanen.

        Joillekin miehille pikkurouva on juuri se, mitä naisesta haluavat. Tuntevat itsensä miehiksi vain pikkurouvan vierellä.


    • hörmmm

      Tulee eka mieleen vanhat elokuvat, joissa "pikkurouva" on tuore vaimo. En sitten jaksa analysoida, onko pikkurouva miehensä vietävissä vai ei, kun se pitäisi suhteuttaa omaan aikaansa. Tuolloinhan ainakin elokuvissa naiset olivat sihteereitä, sairaanhoitajia tai naimisiin mentyään kotiäitejä. En ole törmännyt ko. nimitykseen muualla kuin vanhoissa elokuvissa.

    • on sama

      kuin esimerkiksi pikkuvaimo tai kotirouva.
      Nainen, joka ei ole työelämässä ja koko elämä pyörii perheen ja kodin ympärillä, eikä hän ymmärräkään muunlaisia valintoja. Kotia hän sisustaaa intohimolla ja kaikki onkin aina tiptop, lapsetkin ojennuksessa samoin kuin pyyhkeet kylpyhuoneen naulakossa ja hiuskiehkurat omassa päässä :)

      Lukekaa Vivi-Ann Sjögrenin kirja Pikku rouva pikku talossa..

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 109
      2118
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1986
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1915
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe