Partakarvat kääntyvät sisäänpäin

Jannme

Ajettuani parran huomaa aina että osa karvoista kasvaa osittain ihon sisällä. Nämä kohdat myös tulehtuvat helposti. Kannattaako ne karvat repiä vaikka pinseteillä ulos, vai jättää vaan sinne sisään? Ajoa olen koittanut koneella ja höylällä, mutta molemmissa sama huono jälki. Ärsyttää kun kaulan ja leukakulman iho aina punainen ja tulehtunut.. =/

11

8399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • :):):)

      Kuori ihosi ennen parranajoa sillä vältät partakarvojen sisäänkasvua

      • Jannme

        Olen aika tietämätön. Eli mintenkä käytännössä tämä ihon kuoriminen tapahtuu?


      • :):):)
        Jannme kirjoitti:

        Olen aika tietämätön. Eli mintenkä käytännössä tämä ihon kuoriminen tapahtuu?

        Hei !
        Tässä sinulle muutama ohje.
        Voisin suositella myös tuotemerkin, mutta se katsottaisiin mainostukseksi, joten tässä muutama vinkki


        Miesten iho on erilainen kuin naisten: se on paksumpi ja karkeampi, ja ihohuokoset ovat suurempia. Nykypäivänä löytyykin monia miehille tarkoitettuja hoitosarjoja. Mies voi pitää ihonsa kunnossa käyttämällä parranajoa helpottavia tuotteita sekä hoitamalla ihoa säännöllisesti hoitotuotteilla.

        PUHDISTAMINEN
        Ihon hyvinvoinnille on tärkeää, että iho puhdistetaan päivittäin. Puhdistustuotteilla ehkäiset mustapäitä ja muita epäpuhtauksia. Ihosta erittyvä tali, saasteet, pöly ja lika tulisi puhdistaa vähintään kerran päivässä iholta. Älä käytä saippuaa, sillä se kuivattaa ihoa ja jättää ihon kiristäväksi.

        KUORINTA

        Käytä kuorintavoidetta 1-2 kertaa viikossa. Kuorinta poistaa ihon pinnalta kuolleet ihosolut, mikä vähentää ihon epäpuhtauksia ja iho pysyy elinvoimaisempana ja kirkkaampana. Kuorinta helpottaa myös parranajoa, sillä se auttaa nostamaan sisäänpäin kasvavat partakarvat ihosta.

        Käyttö:
        1. Hiero kuorintavoide kevyin, pyörivin liikkein kosteisiin kasvoihin.(varo silmänympärysihoa!)

        2. Huuhdo haalealla vedellä.

        Myös miehen iho tarvitsee kausittain naamiota. Valitse ihotyypillesi sopiva naamio. Naamio toimii tehohoitona, joka hillitsee liiallista talineritystä ja kosteuttaa ihoa.

        HOITAMINEN

        Ihon riittävä hoitaminen takaa ihon kosteustasapainon säilymisen ja suojaa ihoa auringon säteitä ja saasteita vastaan. Ohut, hyvin imeytyvä ja kosteustasapainoa säätelevä emulsiotyyppinen kosteuttava voide kasvoille suojaa, hoitaa ja rauhoittaa ihoa. Jos iho ei saa tarvitsemaansa kosteutta, se kuivuu ja iho on väsyneen näköinen.

        Säännöllinen kosteusemulsion käyttö hoitaa ihoa tehden siitä pehmeän ja tasaisen. Samalla se myös helpottaa parranajoa.

        Käyttö: aamuin illoin puhdistuksen jälkeen kasvoille ja kaulalle

        Terveisin [email protected]


    • ihhippihei

      eräs asia mitä sinule lämpimästi suosiltettelen on IHONSIIRTO jos kerta niin huono iho parrasssa on että sissäänpäin se kääntyilee. ei suinkaan partsaa saa ihon sisään kasvattaa! mutta voi toki auttaa ne pinsetit, niin käy ehkä halvetmmaksi kuin se ihon ssiirtop!

      • Parta kiusaa

        Itse kamppailen sisäänpäin kasvavan parran kanssa. Ainakin sen olen nyt oppinut, että pinsettimiä nyppimiseen ei kannata käyttää, sillä sen jälkeen iho lähtee sulkemaan itseään, jonka jälkeen parta ei ainakaan pääse läpi.

        Kokeilen nyt sitä, että kaivan parran ulos ja jätän sen siihen kasvamaan. Tämä antaa iholle mahdollisuuden parantua ja samalla jää parralle reikä kasvua varten tulevaisuutta varten.

        Tilanne on nyt parempi, mutta en vieläkään ole voittanut ongelmaa täysin. Mutta nyppimistä en enää harrasta parralle.


    • Miessssss

      Kaupoissa pilvinpimein kuorintanaamioita/-voiteita.
      Onko merkillä sinänsä väliä?

      Nim.merk. Itsekkin kärsin sisäänpäin kasvavasta parrasta.

    • Partaukko
    • mikaliske

      Ei kaikilla miehillä ole paksu karkea iho suurilla huokosilla. Minulla ainakin on superpehmeä ohut herkkä iho, eivätkä ihohuokoset erotu juuri lainkaan. Käytänkin usein tavallisia hoitotuotteita miestensarjojen sijaan jotka ovat lähes aina liian hajustettuja ja ärsyttäviä iholleni.

    • iiooii

      Kasvojen herkkää ihoa voi kuoria kiteisellä hunajalla, ihan ruokakaupasta ostettuna. Kasvot huuhdellaan ensin lämpimällä vedellä, kuivataan ja levitetään reilusti hunajaa iholle. Sen voi antaa olla iholla vaikka tunninkin, hunaja auttaa mm. ihon punotukseen ja joillakin jopa iho-ongelmiin. Kostuta sitten sormet lämpimään veteen ja pyörittele hunajaa hellävaraisesti pois iholta. Huuhtele lämpimällä vedellä ja kuivaa. Iho on todella pehmeä.

      Laita kasvoille kosteusvoidetta, herkkäihoinen voi käyttää vaikkapa apteekin perusvoiteita. Hunajakuorintaa voi käyttää useamman kerran viikossa. Katso, että purkissa lukee nimenomaan kiteinen hunaja. Siinä on pieniä kiteitä, joita pehmeässä hunajassa ei ole.

    • A-Karvanen

      Hm! Anna parran kasvaa sopivan mittaseksi, sellaiseksi ettei se pistele sinua itsees. Sen on mielestäni helpoin tapa. Itsellä on 3mm sänki ja kun se kasvaa noin 5 milliseksi niin siistin taas 3 milliseksi.
      Turhaa touhua raapia nahkaansa verille tai höylätä itselleen huono iho!

    • Etchi

      Ehdottaisin kokeilemaan kyseiseen ongelmaan Soft Hammasharjaa.
      Sitä pyöritellään kyseisellä ongelma alueella kevyesti. Toistetaan päivittäin kunnes ongelma katoaa. Sitten mitä tulee näihin kasvon kuorintoihin, partahöylät / partakoneet kaikki kuorivat ihoa, siitä tulee ns. razor burn ilmiö että naama punoittaa, kirvelee, pistelee jne. En voi suositella ihon kuorimista kovinkaan usein, ei välttämättä ollenkaan.
      Sisään kasvaneet karvat usein johtuvat moniteräisistä höylistä, ne venyttävät ihoa ja leikkaavat karvan ihopinnan alapuolelta, jolloin karva pääsee kasvamaan sisään. Myös sähköiset partakoneet saattavat leikata karvan liian läheltä ihoa. Huom. kaikilla ei ole tätä ongelmaa, se on hyvin yksilökohtaista miten iho / karvat reagoivat ajoon, ajo tapaan.

      Jos märkäajoa harrastaa, suosittelen ensinnäkin panostamaan hieman ajoon käytettäviin tuotteisiin, Hyvä partasaippua, parta-creame antaa aivan toisenlaisen ajon kun perinteiset ponnekaasulla toimivat partavaahdot.
      Ponnekaasulla toimivat partavaahdot ovat huonoimpia ( kuivattavat ihoa ).
      Suomen kaupoista harvemmin saa partasaippuoita ja parta-creameja, mutta netistä niitä saa tilaamalla.

      Suosittelisin kokeilemaan yksiteräistä partahöylää, niin sanottua perinteistä höylää ( safety razor ). Kun oikea tekniikka löytyy, ajosta tulee helppoa.

      Suosittelen katsomaan netistä jos on englannin kielen osaamista Mantic59 youtube sivustoa joka käsittelee parranajoa.
      http://www.youtube.com/user/mantic59

      Sitten suomalainen sivu asiaa koskien.
      http://kuosit.com/

      Älkää turhaan kärsikö, perehtykää vaihtoehtoihin ja etsikää se itelle paras.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe