Palkka mittarina työn mielekkyydelle !

Arthur Won Glad

Mielestäni työstä maksettava palkka määrittää työn mielekkyyden. Jos jostakin työstä maksetaan korkeaa palkkaa, niin työ ei voi olla mukavaa.
Työssähän ollaan yleensä, että saadaan rahaa.
Kuka viihtyy ikävässä, pitkäveteisessä ja raskaassa työssä. Ei kukaan, mutta kun maksetaan siitä työstä hyvää palkkaa, niin johan löytyy tulijoita ja halukkaita.
Mitä korkeampi on palkka, niin sitä ikävämpää työ voi olla.
Mutta sitä enemmän siihen on halukkaita tulossa.
Siksi usein saakin kuulla työpäivän parhaan hetken olevan se, kun pääsee työstä kotiin.
Eihän mukavasta työstä kukaan mitään maksa tai jos maksaa, niin silloin todella vähän.

Jos työn sisältö on ainoastaan raha, niin eipä työtä voi kehua. Työssä kuitenkin ollaan 8 tuntia päivässä, mutta todellisuudessa 10 tuntia, koska siihen pitää lisätä työmatkoihin käytettävät ajat, aamutoimet ja vielä työstä toipumiseen menevä aika, joka on vielä pidempi.

Onnellisin tilanne työn osalta on niillä, joille harrastuksesta on syntynyt työpaikka, kuten vaikkapa taiteilijoilla, muusikoilla, kirjailijoilla tai muita luovia taitoja omaavilla.
Vaikka heidän palkka on pieni, niin he saavatkin tehdä sitä mitä osaavat ja missä viihtyvät parhaiten.

14

892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joopas joo

      ja monesti kuule niissä paskaduuneissa missä
      on vittumainen työ maksetaan sitä surkeinta
      mahdollista palkkaaki...

    • _kat_

      logiikkasi pettää melkein alkumetreillä.

      kysynnän ja tarjonnan lakien mukaisesti niiden paremmin palkattujen mutta paskojen työpaikkojen hakijamäärät myös lisääntyisivät, koska niistä saa enemmän rahaa (ja aina on ihmisiä, jotka ovat valmiina tekemään mitä tahansa rahasta), jolloin kasvanut kysyntä taas alentaisi palkkoja, koska työntekijöitä voisi valita suuremmasta hakijamäärästä halvemmallakin.

      itselläsi oletuksena on myös se, että työvoima liikkuu vapaasti työstä toiseen ja kaikki kykenevät tekemään mitä tahansa työtä. myös ihmisten preferenssit vaihtelevat: sama työ ei ole kaikille yhtä mielekästä tai epämielekästä.

      nämä kaikki tekijät johtavat siihen, että teoriasi yksinkertaistaa liikaa - jopa yksinkertaistukseksi.

    • LauriKääpä

      Hyvinkin usein on todellisuudessa niin, että siinä mielenkiintoisessa ja innostavassa työssä on myös paras palkka, ja tylsät, raskaat ja vaaralliset työt ovat kaikkein surkeimmin palkattuja. Eihän se oikein liene, mutta näin tuntuu olevan. Itsekin teen pelkän rahan takia kuluttavaa ja tylsää hanttihommaa, koska koulutustani vastaavaa työtä, joka antaisi elämääni muutakin sisältöä kuin palkan ja jota viitsisin tehdä vaikka pienemmälläkin rahalla, ei tällä haavaa ole tarjolla. Ammatinvalinta on itsessään vitsi. Ei ammattia noin vain valita. Sen voi toki valita, mihin kouluttautuu, mutta työksi täytyy ottaa se homma mitä sattuu tarjolla olemaan. Hyvin harva pääsee kutsumusammattiinsa.

      • kljsdfjdkdfjklskdfl

        Todella hyvin kiteytit sen mitä itsekin ajattelen työelämästä. Ammatinvalintaa eli koulutuksen valintaa sekä sopivaan työhön sijoittumista hankaloittaa lisäksi se jos ei oikein nuorena ole käsitystä mitä haluaisi tehdä työkseen kuten itsellä nuorena oli asianlaita. Niinpä ajauduin itsekin kuluttavaan ja tylsään teollisuustyöhön huonolla palkalla mutta nykyään on syntynyt myös muita tulonlähteitä netin kautta, affiliate linkkejä, blogeja, jne. joista mahdollisesti saisi ainakin lisätuloja ja jos alkaisivat tuottaa tarpeeksi niin voisi ottaa tehtaalta loparit ja jäädä omille tuloille elämään, se se vasta olisi elämää :)
        Tämä nykyinen tyhjänpäiväinen ja tehoton raataminen huonolla palkalla ei todellakaan ole millään lailla ihmiselämäksi kelpaavaa.


    • pallo_on_pyöreä

      Palkka on oikein hyvä mittari työntekijän arvostamiselle. Jos työstä saatava palkka (vakipalkka ilman ylitöitä ) on mitätön, niin ei työnantaja silloin paljoa työntekijäänsä arvosta ihmisenä eikä työntekijänäkään. Korotuksia ei tule. Jos palkka puolestansa on hyvä, niin se on osoitus, että työnantaja arvostaa työntekijäänsä. Mitä isompi palkka sitä isompi on arvostus. Arvostukselle on olemassa useita syitä. Jos naama ei miellytä, niin paraskaan työsuoritus ja uskollisuus ei palkaa nosta minnekään.

    • OlehanRealisti

      Valitettavasti työn mielekkyydellä ja työn ilolla ei laskuja maksella. Ei varsinkaan jos on ulosotossa, on auto/talo/opintolainaa, kulutusluottoja, pikavippejä, vakuutuksia jne.

    • Upupupup

      Up!

    • näkemys-asiasta

      Lisäisin keskusteluun vielä että vuokratyö ja ulkomaalainen työvoima ovat romuttaneet kaikkien alojen palkkoja joten työnteosta on tullut kannattamatonta varsinkin raskaissa töissä, ei vaan kannata rehkiä kun ei enää haluta siitä maksaakkaan mitään.

      Sitten ne vielä vinkuu työvoimapulasta absurdia paskaa kun sellaista ei edes ole olemassakaan sillä jos palkkaus olisi kohdillaan niin tulijoita olisi pilvin pimein.

      Nykyään harva edes uskaltaa työpaikkaa vaihtaa kun voi päätyä vieläkin paskempaan rotankoloon kusetettavaksi ,eli se siitä Suomen työelämästä mikä on jo itsessään suuri vitsi.

    • Puuvärikynä

      Minullakin syntyi metallialalle työpaikka harrastusten takia ja työt oli ok, mutta palkka oli mitätön ja siitä ei jäänyt säästöön mitään ja korotusta ei näyttänyt tulevan koskaan. Lisäksi muut työntekijät vihasivat töitään ja pomoa ja antoivat sen kuulua päivittäin, kuinka vähän arvostivat ammattiaan. Koska mitään ei ollut siis jälkellä, ilmoitin lähteväni, mikä teki minusta vihollisen joidenkin työntekijöiden silmissä. Sen kyllä tiesinkin, kun lähtöäni suunnittelin. Kyllä siinä työpaikassa oppi työelämästä ja ihmisistä aika pahoja asioita. Mikähän niitä siihen firmaan veti, olisiko ollut raha. Luottamus meni kyllä joihinkin asioihin täysin, siinä firmassa. Opin myös ettei menneitä pahoja tekoja korjata hyvillä teoilla. Luottamuskortteja on vain pari-kolme käytettävissä. Ne kun poltetaan niin ei ole uusia ja se on lopullista.

      • 13131311313

        Heitä shakaalille helmi, niin se polkee sen päälle ja kääntyy nälkäisenä sinua kohti. Viksumpana tiedän ketkä on mitäkin, mutta sinä ne ei koskaan tule tietämään, koska olen paljon pahempi shakaali kuin he.


    • huono.palkka.on.viesti

      Huono palkka on ennenkaikkea osoitus että työnantaja ei itse arvosta kyseistä työtehtävää joten miksi sinunkaan pitäisi välittää huonopalkkaisen työtehtävän laadusta, tehokkuudesta tai mistään muustakaan? Tee työsi niin että pääset mahdollisimman helpolla laadusta viis veisaten, eihän se palkkaan katsottuna ole niin tärkeää näköjään työnantajallekaan...

      • Tarinan_opetus

        Kyllä vain. Naulan kantaan. Työnantaja voi pitää jotain työtehtävää täysin apu-ukon työnä. Sitä hommaa tekemään palkataan halvin mahdollinen työntekijä. Eikä aikaakaan. Tilaukset myöhästyvät ja asiakkaat valittavat. Työnantaja on ihmeissään. Työnantaja järkeilee missä vika ja ottaa yhteyttä konsulttiin. Konsultin kanssa keskusteltuansa hän päättää tarttua toimeen ja antaa tukevat palkankorotukset tuotantopäällikkö Hessulle ja toimistossa istuvalle sukulaispojalleen Rafaelille ja ruoskii kelvottoman apu-ukon. Konsultti saa myös palkkionsa hyvästä työstä. Korjaustoimenpide suoritettu. Parantuiko laatu ja vähenivätkö asiakasreklamaatiot?? Konsultin, työnantajan, Hessun ja Rafaelin mukaan kyllä. Sen pituinen se.


      • HEKOHEKOHEEHEE

        Totta. Ja apu-apinalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin tunkea meisseliä takapuoleen ja tuumia missä vika. Pomot kehuskelee hienosti että "jos haluaa paremman työpaikan/tehtävän/palkan, niin se pitää vain ottaa". No koetappa ottaa siinä.


      • Suomi.OLI.hyvä.maa

        Työelämä on mennyt niin perinpohjaisen vittumaiseksi että nämä huonot palkat eivät riitä enää vastineeksi työn aiheuttaman elämänlaadun pilaantumisen korvaamiseksi. On haaskausta pilata ainoan elämänsä laatu näin vähän rahan takia!
        Kun työnteko ei enää vastaa tarkoitustaan työntekijän kannalta, miksipä sellaista pitäisi enää tehdäkään? Tekemisen puolesta kyllä mukavampaakin tekemistä varmasti löytyy elämän sisällöksi.
        Tästä yhteiskunnasta muutenkin on muodostunut sellainen piina että työttömänä rahojen loputtua on aivan sama jättää laskutkin maksamatta, menisi vaan nurin ja konkurssiin koko paskamaa, ei tässä mikään hyvä mene pilalle!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe