Poika syö 8 kananmunaa päivässä

mikä on kohtuus??????????????

Poika syö 8 kananmunaa päivässä. Mitä tehdä???

18. vuotias poika on aloittanut kuntoilun ja samalla tällaisen kananmunamäärän nauttimisen

Mikä neuvoksi? Mikä on sopiva määrä?

16

10327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei hyvä

      Eikös tuollainen määrä kananmunia ole melkoisen vaarallista
      kolesterolin nousemisen takia? Jos ne vielä syö suolan kanssa,
      niin kaupan päälle saa kohonneen verenpaineen.

    • mutta

      keltuaiset kannattaisi jättää syömättä ainakin suurin osa, valkuaisen takia varmaankin niitä syö, se tuskin haittaa jos harjoittelee kovaa ja haluaa lihasmassaa lisää?

      • hmg

        Kaikille:

        Tässä pastetan mitä kirjoitin eräässä postissa eräälle joka halusi tietää kananmunasta. Mutta ensin sen verran sanon että jos syö paljon munia niin tulee valita luomumunia. Seuraavaksi parhaat ovat joko vapaiden kanojen tai Omegamunat. Huonoimmat ovat tavalliset, eli ne edullisimmat. Jos paljon syö munia niin viimeisiä ei kannata valita. Niissä on liikaa Omega 6 rasvaa suhteessa Omega 3 rasvaan, mikä on huonoa. Niissä on myös stressihormoneja. Omegoissa voi myös olla stressihormoneja, mutta ovat ravinteikkaampia kuin tavalliset. Munaa valmistaa parhaiten siten että keittää löysäksi tai puolilöysäksi. Silloin saadaan eniten ravinteita talteen. Valkuaista ei pidä raakana syödä. Keltuaista voi syödä raakana. Munan kolesteroli voi olla haitallista AINOASTAAN JOS se on hapettunutta (nk. oxy-kolesteroli). Jos keittää munaa löysäksi, puolilöysäksi tai juuri ja juuri kovaksi niin sen kolesteroli ei hapetu ja on täysin turvallinen. Paistettaessa munaa on riski suuri että se hapettuu, paljon riippuen myös paistuuko keltuainen, koska siinähän se kolesteroli on. Jos paistaa niin että keltuainen jää raa'aksi niin silloin sen kolesteroli ei hapetu. Toistan, ainoa haitallinen kolesteroli mitä voi ruoasta saada on hapettunut kolesteroli (oxy-kolesteroli, eng. oxy-cholesterol, oxidized cholesterol). Hapettunutta kolesterolia on aina maitojauheessa, herajauheessa, munajauheessa. Näitä näkee joskus ainesosina tietyissä ruoskaruoissa. Oxy-kolesterolia voi myös syntyä kun paistaa lihaa tai kalaa tai juustoa. Erit. jos kovin kuumalla paistaa.

        Jos joku syö 8 munaa päivässä niin siitä saa n. 48 g hyvälaatuista proteiinia. 48 g hyvälaatuista proteiinia ei ole huono asia jos on proteiinin tarve suuri, esim. kilpa-urheilija tms. 8 munasta tulee rasvaa jotain yli 40g. Se ei ole liian paljon. Mutta jos kyseessä ovat tavalliset/teho- munat niin pitemmän päälle voi tulla liikaa Omega 6:a, mikä lisää tulehduksien riskiä elimistössä. Omega 6/Omega 3 suhdanne tulisi olla 2:1 tai 1:1.

        Joten, jos on korkea proteiinin tarve ja syö luomumunina ne 8 munaa, eikä kypsennä siten että kolesteroli hapettuu niin ei pitäisi olla mitenkään epäterveellistä. Mutta suosittelisin kuitenkin vähän vaihtelua mitä proteiinin lähteeseen tulee. Esim. joskus kalaa, tai riistalihaa, tai luomulihaa, tai jotain hyvää kasvisproteiinin lähteitä kuten quinoa, amarantti, speltti, tattari, täysjyväriisi. Seuraavaksi lupaamani pastetus.
        ..........

        Mielenkiinnoksi liitän tähän jotain tietoa mitä löysin, valkuaisen ravintoarvosta:

        raw chicken egg white does of course have some nutritional value and contains the following :
        88.3% water
        9% protein
        Trace of fat
        Trace of carbohydrate
        Minerals -
        Sodium - 190mg/100g
        Chlorine - 170mg/100g
        Potassium - 150mg/100g
        Phosphorus - 33mg/100g
        Magnesium - 11mg/100g
        Calcium - 5mg/100g
        Vitamins and vitamin precursors
        Tryptophan (an amino acid and niacin precursor in dogs and other species but not cats, mink or fish) - 2.6 mg/100g
        Riboflavin - 0.43 mg/100g
        Pantothenate 0.3 mg/100g
        Folate - 13 mg/100g
        Biotin - 7 mg/100g
        Vitamin C - 0
        Vitamin D -0
        Vitamin E - 0
        No dietary fibre
        36 kcal energy per 100g http://www.provet.co.uk/health/diseases/eggwhite.htm

        Vertaa ylläoleva seuraavaan mielenkiintoiseen tietoon koskien keltuaista:

        WHEN YOU THROW AWAY THE YOLK, YOU THROW AWAY THE FOLLOWING NUTRIENTS:ORGANIC MICRONUTRIENTS
        100 percent of Vitamin A
        100 percent of Vitamin D
        100 percent of Vitamin E
        93 percent of Vitamin B1
        41 percent of Vitamin B2
        98 percent of Vitamin B6
        88 percent of Vitamin B12
        96 percent of Folic Acid
        76 percent of Biotin
        100 percent of Choline
        94 percent of Pantothenic Acid
        74 percent of Inositol
        INORGANIC MICRONUTRIENTS
        92 percent of Calcium
        96 percent of Iodine
        82 percent of Iron
        92 percent of Manganese
        95 percent of Zinc
        http://www.eggland.com/egglandsbest/egpress.html.

        Eli, ylläolevien ravintoainefaktojen valossa voi sanoa vain että ne jotka neuvovat syödä ainoastaan munan valkuainen ja heittää pois keltuainen (ensikädessä jotkut kolesterolihysteerikot) ovat tässä asiassa ilman tietoa, ilman ymmärrystä, typeriä kuin aasit. Keltuaisessa on munan arvokkaimmat ja parhaimmat ravinteet.


      • skäribo
        hmg kirjoitti:

        Kaikille:

        Tässä pastetan mitä kirjoitin eräässä postissa eräälle joka halusi tietää kananmunasta. Mutta ensin sen verran sanon että jos syö paljon munia niin tulee valita luomumunia. Seuraavaksi parhaat ovat joko vapaiden kanojen tai Omegamunat. Huonoimmat ovat tavalliset, eli ne edullisimmat. Jos paljon syö munia niin viimeisiä ei kannata valita. Niissä on liikaa Omega 6 rasvaa suhteessa Omega 3 rasvaan, mikä on huonoa. Niissä on myös stressihormoneja. Omegoissa voi myös olla stressihormoneja, mutta ovat ravinteikkaampia kuin tavalliset. Munaa valmistaa parhaiten siten että keittää löysäksi tai puolilöysäksi. Silloin saadaan eniten ravinteita talteen. Valkuaista ei pidä raakana syödä. Keltuaista voi syödä raakana. Munan kolesteroli voi olla haitallista AINOASTAAN JOS se on hapettunutta (nk. oxy-kolesteroli). Jos keittää munaa löysäksi, puolilöysäksi tai juuri ja juuri kovaksi niin sen kolesteroli ei hapetu ja on täysin turvallinen. Paistettaessa munaa on riski suuri että se hapettuu, paljon riippuen myös paistuuko keltuainen, koska siinähän se kolesteroli on. Jos paistaa niin että keltuainen jää raa'aksi niin silloin sen kolesteroli ei hapetu. Toistan, ainoa haitallinen kolesteroli mitä voi ruoasta saada on hapettunut kolesteroli (oxy-kolesteroli, eng. oxy-cholesterol, oxidized cholesterol). Hapettunutta kolesterolia on aina maitojauheessa, herajauheessa, munajauheessa. Näitä näkee joskus ainesosina tietyissä ruoskaruoissa. Oxy-kolesterolia voi myös syntyä kun paistaa lihaa tai kalaa tai juustoa. Erit. jos kovin kuumalla paistaa.

        Jos joku syö 8 munaa päivässä niin siitä saa n. 48 g hyvälaatuista proteiinia. 48 g hyvälaatuista proteiinia ei ole huono asia jos on proteiinin tarve suuri, esim. kilpa-urheilija tms. 8 munasta tulee rasvaa jotain yli 40g. Se ei ole liian paljon. Mutta jos kyseessä ovat tavalliset/teho- munat niin pitemmän päälle voi tulla liikaa Omega 6:a, mikä lisää tulehduksien riskiä elimistössä. Omega 6/Omega 3 suhdanne tulisi olla 2:1 tai 1:1.

        Joten, jos on korkea proteiinin tarve ja syö luomumunina ne 8 munaa, eikä kypsennä siten että kolesteroli hapettuu niin ei pitäisi olla mitenkään epäterveellistä. Mutta suosittelisin kuitenkin vähän vaihtelua mitä proteiinin lähteeseen tulee. Esim. joskus kalaa, tai riistalihaa, tai luomulihaa, tai jotain hyvää kasvisproteiinin lähteitä kuten quinoa, amarantti, speltti, tattari, täysjyväriisi. Seuraavaksi lupaamani pastetus.
        ..........

        Mielenkiinnoksi liitän tähän jotain tietoa mitä löysin, valkuaisen ravintoarvosta:

        raw chicken egg white does of course have some nutritional value and contains the following :
        88.3% water
        9% protein
        Trace of fat
        Trace of carbohydrate
        Minerals -
        Sodium - 190mg/100g
        Chlorine - 170mg/100g
        Potassium - 150mg/100g
        Phosphorus - 33mg/100g
        Magnesium - 11mg/100g
        Calcium - 5mg/100g
        Vitamins and vitamin precursors
        Tryptophan (an amino acid and niacin precursor in dogs and other species but not cats, mink or fish) - 2.6 mg/100g
        Riboflavin - 0.43 mg/100g
        Pantothenate 0.3 mg/100g
        Folate - 13 mg/100g
        Biotin - 7 mg/100g
        Vitamin C - 0
        Vitamin D -0
        Vitamin E - 0
        No dietary fibre
        36 kcal energy per 100g http://www.provet.co.uk/health/diseases/eggwhite.htm

        Vertaa ylläoleva seuraavaan mielenkiintoiseen tietoon koskien keltuaista:

        WHEN YOU THROW AWAY THE YOLK, YOU THROW AWAY THE FOLLOWING NUTRIENTS:ORGANIC MICRONUTRIENTS
        100 percent of Vitamin A
        100 percent of Vitamin D
        100 percent of Vitamin E
        93 percent of Vitamin B1
        41 percent of Vitamin B2
        98 percent of Vitamin B6
        88 percent of Vitamin B12
        96 percent of Folic Acid
        76 percent of Biotin
        100 percent of Choline
        94 percent of Pantothenic Acid
        74 percent of Inositol
        INORGANIC MICRONUTRIENTS
        92 percent of Calcium
        96 percent of Iodine
        82 percent of Iron
        92 percent of Manganese
        95 percent of Zinc
        http://www.eggland.com/egglandsbest/egpress.html.

        Eli, ylläolevien ravintoainefaktojen valossa voi sanoa vain että ne jotka neuvovat syödä ainoastaan munan valkuainen ja heittää pois keltuainen (ensikädessä jotkut kolesterolihysteerikot) ovat tässä asiassa ilman tietoa, ilman ymmärrystä, typeriä kuin aasit. Keltuaisessa on munan arvokkaimmat ja parhaimmat ravinteet.

        ja se kolesteroli. 8 munaa päivässä on sinusta ihan OK? Aha.


      • hmg
        skäribo kirjoitti:

        ja se kolesteroli. 8 munaa päivässä on sinusta ihan OK? Aha.

        Oletko siis eri mieltä? Väitätkö ett valkuaisessa on ne arvokkaimmat ja parhaimmat ravinteet?


        Entä munan ei-hapettunut kolesteroli. Onko se jotenkin ongelmallinen tai epäterveellinen? Jos on niin kerro miten, miksi.


        Sitten. Jos mielestäsi 8 munaa päivässä on epäterveellistä, niin vastaa tähän kysymykseen: Onko sitten esim. 200 grammaa tuoresuolattua lohta päivässä terveellistä? Saat perustella vastasitko juu tai ei.

        Kiitos.


      • Guitar83
        skäribo kirjoitti:

        ja se kolesteroli. 8 munaa päivässä on sinusta ihan OK? Aha.

        Tuskin 8 kananmunaa päivässä pahaksi on, vaikka meneekin lievästi liioittelun puolelle. Kuten sanottu, proteiinia olisi hyvä hankkia monipuolisista lähteistä, sitäkin kun on eri laatuja. Lisäravinteita suosittelisin käytettäväksi.


      • Anonyymi
        hmg kirjoitti:

        Kaikille:

        Tässä pastetan mitä kirjoitin eräässä postissa eräälle joka halusi tietää kananmunasta. Mutta ensin sen verran sanon että jos syö paljon munia niin tulee valita luomumunia. Seuraavaksi parhaat ovat joko vapaiden kanojen tai Omegamunat. Huonoimmat ovat tavalliset, eli ne edullisimmat. Jos paljon syö munia niin viimeisiä ei kannata valita. Niissä on liikaa Omega 6 rasvaa suhteessa Omega 3 rasvaan, mikä on huonoa. Niissä on myös stressihormoneja. Omegoissa voi myös olla stressihormoneja, mutta ovat ravinteikkaampia kuin tavalliset. Munaa valmistaa parhaiten siten että keittää löysäksi tai puolilöysäksi. Silloin saadaan eniten ravinteita talteen. Valkuaista ei pidä raakana syödä. Keltuaista voi syödä raakana. Munan kolesteroli voi olla haitallista AINOASTAAN JOS se on hapettunutta (nk. oxy-kolesteroli). Jos keittää munaa löysäksi, puolilöysäksi tai juuri ja juuri kovaksi niin sen kolesteroli ei hapetu ja on täysin turvallinen. Paistettaessa munaa on riski suuri että se hapettuu, paljon riippuen myös paistuuko keltuainen, koska siinähän se kolesteroli on. Jos paistaa niin että keltuainen jää raa'aksi niin silloin sen kolesteroli ei hapetu. Toistan, ainoa haitallinen kolesteroli mitä voi ruoasta saada on hapettunut kolesteroli (oxy-kolesteroli, eng. oxy-cholesterol, oxidized cholesterol). Hapettunutta kolesterolia on aina maitojauheessa, herajauheessa, munajauheessa. Näitä näkee joskus ainesosina tietyissä ruoskaruoissa. Oxy-kolesterolia voi myös syntyä kun paistaa lihaa tai kalaa tai juustoa. Erit. jos kovin kuumalla paistaa.

        Jos joku syö 8 munaa päivässä niin siitä saa n. 48 g hyvälaatuista proteiinia. 48 g hyvälaatuista proteiinia ei ole huono asia jos on proteiinin tarve suuri, esim. kilpa-urheilija tms. 8 munasta tulee rasvaa jotain yli 40g. Se ei ole liian paljon. Mutta jos kyseessä ovat tavalliset/teho- munat niin pitemmän päälle voi tulla liikaa Omega 6:a, mikä lisää tulehduksien riskiä elimistössä. Omega 6/Omega 3 suhdanne tulisi olla 2:1 tai 1:1.

        Joten, jos on korkea proteiinin tarve ja syö luomumunina ne 8 munaa, eikä kypsennä siten että kolesteroli hapettuu niin ei pitäisi olla mitenkään epäterveellistä. Mutta suosittelisin kuitenkin vähän vaihtelua mitä proteiinin lähteeseen tulee. Esim. joskus kalaa, tai riistalihaa, tai luomulihaa, tai jotain hyvää kasvisproteiinin lähteitä kuten quinoa, amarantti, speltti, tattari, täysjyväriisi. Seuraavaksi lupaamani pastetus.
        ..........

        Mielenkiinnoksi liitän tähän jotain tietoa mitä löysin, valkuaisen ravintoarvosta:

        raw chicken egg white does of course have some nutritional value and contains the following :
        88.3% water
        9% protein
        Trace of fat
        Trace of carbohydrate
        Minerals -
        Sodium - 190mg/100g
        Chlorine - 170mg/100g
        Potassium - 150mg/100g
        Phosphorus - 33mg/100g
        Magnesium - 11mg/100g
        Calcium - 5mg/100g
        Vitamins and vitamin precursors
        Tryptophan (an amino acid and niacin precursor in dogs and other species but not cats, mink or fish) - 2.6 mg/100g
        Riboflavin - 0.43 mg/100g
        Pantothenate 0.3 mg/100g
        Folate - 13 mg/100g
        Biotin - 7 mg/100g
        Vitamin C - 0
        Vitamin D -0
        Vitamin E - 0
        No dietary fibre
        36 kcal energy per 100g http://www.provet.co.uk/health/diseases/eggwhite.htm

        Vertaa ylläoleva seuraavaan mielenkiintoiseen tietoon koskien keltuaista:

        WHEN YOU THROW AWAY THE YOLK, YOU THROW AWAY THE FOLLOWING NUTRIENTS:ORGANIC MICRONUTRIENTS
        100 percent of Vitamin A
        100 percent of Vitamin D
        100 percent of Vitamin E
        93 percent of Vitamin B1
        41 percent of Vitamin B2
        98 percent of Vitamin B6
        88 percent of Vitamin B12
        96 percent of Folic Acid
        76 percent of Biotin
        100 percent of Choline
        94 percent of Pantothenic Acid
        74 percent of Inositol
        INORGANIC MICRONUTRIENTS
        92 percent of Calcium
        96 percent of Iodine
        82 percent of Iron
        92 percent of Manganese
        95 percent of Zinc
        http://www.eggland.com/egglandsbest/egpress.html.

        Eli, ylläolevien ravintoainefaktojen valossa voi sanoa vain että ne jotka neuvovat syödä ainoastaan munan valkuainen ja heittää pois keltuainen (ensikädessä jotkut kolesterolihysteerikot) ovat tässä asiassa ilman tietoa, ilman ymmärrystä, typeriä kuin aasit. Keltuaisessa on munan arvokkaimmat ja parhaimmat ravinteet.

        Kyllä sitä proteiinia on muissakin ravintoaineita kun kananmunassa
        Joten kahdeksan kananmunaa on liikaa päivässä . Siis kehossa on muitakin asioita kun proteiinin tarve.


      • Anonyymi
        hmg kirjoitti:

        Kaikille:

        Tässä pastetan mitä kirjoitin eräässä postissa eräälle joka halusi tietää kananmunasta. Mutta ensin sen verran sanon että jos syö paljon munia niin tulee valita luomumunia. Seuraavaksi parhaat ovat joko vapaiden kanojen tai Omegamunat. Huonoimmat ovat tavalliset, eli ne edullisimmat. Jos paljon syö munia niin viimeisiä ei kannata valita. Niissä on liikaa Omega 6 rasvaa suhteessa Omega 3 rasvaan, mikä on huonoa. Niissä on myös stressihormoneja. Omegoissa voi myös olla stressihormoneja, mutta ovat ravinteikkaampia kuin tavalliset. Munaa valmistaa parhaiten siten että keittää löysäksi tai puolilöysäksi. Silloin saadaan eniten ravinteita talteen. Valkuaista ei pidä raakana syödä. Keltuaista voi syödä raakana. Munan kolesteroli voi olla haitallista AINOASTAAN JOS se on hapettunutta (nk. oxy-kolesteroli). Jos keittää munaa löysäksi, puolilöysäksi tai juuri ja juuri kovaksi niin sen kolesteroli ei hapetu ja on täysin turvallinen. Paistettaessa munaa on riski suuri että se hapettuu, paljon riippuen myös paistuuko keltuainen, koska siinähän se kolesteroli on. Jos paistaa niin että keltuainen jää raa'aksi niin silloin sen kolesteroli ei hapetu. Toistan, ainoa haitallinen kolesteroli mitä voi ruoasta saada on hapettunut kolesteroli (oxy-kolesteroli, eng. oxy-cholesterol, oxidized cholesterol). Hapettunutta kolesterolia on aina maitojauheessa, herajauheessa, munajauheessa. Näitä näkee joskus ainesosina tietyissä ruoskaruoissa. Oxy-kolesterolia voi myös syntyä kun paistaa lihaa tai kalaa tai juustoa. Erit. jos kovin kuumalla paistaa.

        Jos joku syö 8 munaa päivässä niin siitä saa n. 48 g hyvälaatuista proteiinia. 48 g hyvälaatuista proteiinia ei ole huono asia jos on proteiinin tarve suuri, esim. kilpa-urheilija tms. 8 munasta tulee rasvaa jotain yli 40g. Se ei ole liian paljon. Mutta jos kyseessä ovat tavalliset/teho- munat niin pitemmän päälle voi tulla liikaa Omega 6:a, mikä lisää tulehduksien riskiä elimistössä. Omega 6/Omega 3 suhdanne tulisi olla 2:1 tai 1:1.

        Joten, jos on korkea proteiinin tarve ja syö luomumunina ne 8 munaa, eikä kypsennä siten että kolesteroli hapettuu niin ei pitäisi olla mitenkään epäterveellistä. Mutta suosittelisin kuitenkin vähän vaihtelua mitä proteiinin lähteeseen tulee. Esim. joskus kalaa, tai riistalihaa, tai luomulihaa, tai jotain hyvää kasvisproteiinin lähteitä kuten quinoa, amarantti, speltti, tattari, täysjyväriisi. Seuraavaksi lupaamani pastetus.
        ..........

        Mielenkiinnoksi liitän tähän jotain tietoa mitä löysin, valkuaisen ravintoarvosta:

        raw chicken egg white does of course have some nutritional value and contains the following :
        88.3% water
        9% protein
        Trace of fat
        Trace of carbohydrate
        Minerals -
        Sodium - 190mg/100g
        Chlorine - 170mg/100g
        Potassium - 150mg/100g
        Phosphorus - 33mg/100g
        Magnesium - 11mg/100g
        Calcium - 5mg/100g
        Vitamins and vitamin precursors
        Tryptophan (an amino acid and niacin precursor in dogs and other species but not cats, mink or fish) - 2.6 mg/100g
        Riboflavin - 0.43 mg/100g
        Pantothenate 0.3 mg/100g
        Folate - 13 mg/100g
        Biotin - 7 mg/100g
        Vitamin C - 0
        Vitamin D -0
        Vitamin E - 0
        No dietary fibre
        36 kcal energy per 100g http://www.provet.co.uk/health/diseases/eggwhite.htm

        Vertaa ylläoleva seuraavaan mielenkiintoiseen tietoon koskien keltuaista:

        WHEN YOU THROW AWAY THE YOLK, YOU THROW AWAY THE FOLLOWING NUTRIENTS:ORGANIC MICRONUTRIENTS
        100 percent of Vitamin A
        100 percent of Vitamin D
        100 percent of Vitamin E
        93 percent of Vitamin B1
        41 percent of Vitamin B2
        98 percent of Vitamin B6
        88 percent of Vitamin B12
        96 percent of Folic Acid
        76 percent of Biotin
        100 percent of Choline
        94 percent of Pantothenic Acid
        74 percent of Inositol
        INORGANIC MICRONUTRIENTS
        92 percent of Calcium
        96 percent of Iodine
        82 percent of Iron
        92 percent of Manganese
        95 percent of Zinc
        http://www.eggland.com/egglandsbest/egpress.html.

        Eli, ylläolevien ravintoainefaktojen valossa voi sanoa vain että ne jotka neuvovat syödä ainoastaan munan valkuainen ja heittää pois keltuainen (ensikädessä jotkut kolesterolihysteerikot) ovat tässä asiassa ilman tietoa, ilman ymmärrystä, typeriä kuin aasit. Keltuaisessa on munan arvokkaimmat ja parhaimmat ravinteet.

        Aiis 240 kananmunaa kuukaudessa , ekonomisesti ajateltuna sekin maksaa kun kuitenkin on muutakin syötävä.
        Ei ne ennenvanhaiset miehet kuntoaan saaneet kananmunilla vaan työllä jossa tereenasivat lihaskuntoa joka päivä hoikkia lihaksikasta miehiä olivat .
        Nykyään menee hieman överiksi tuo kuntoilu ja ruokatavat.


      • Anonyymi
        hmg kirjoitti:

        Oletko siis eri mieltä? Väitätkö ett valkuaisessa on ne arvokkaimmat ja parhaimmat ravinteet?


        Entä munan ei-hapettunut kolesteroli. Onko se jotenkin ongelmallinen tai epäterveellinen? Jos on niin kerro miten, miksi.


        Sitten. Jos mielestäsi 8 munaa päivässä on epäterveellistä, niin vastaa tähän kysymykseen: Onko sitten esim. 200 grammaa tuoresuolattua lohta päivässä terveellistä? Saat perustella vastasitko juu tai ei.

        Kiitos.

        No eikös sitäkin voisi syödä kohtuun kanssa se kun vetää kahdeksan päivässä. Jonkun kehon rakentajan juttujen mukaisesti äkanan fileestä on myös proteiinia ja monissa muissa ravinto aineissa.


    • Kalle<

      ihan tavallista, joten älä huoli. Enkä usko että jaksaa vuositolkulla tuommoista tahtia. 80-luvulla luultiin että munien syönti nostaa kolesteroli arvoja, mutta nykyään se on monissa tutkimuksissa havaittu perättömäksi tiedoksi.

      18v on aikuinen joten muniensyönti on hänen henkilökohtainen asiansa, eikä kuulu muille!

      Tiesittekö muuten että Toni Halme söi kovinpina treeniaikoina 350 munaa viikossa raakana. ;)

      http://www.finfood.fi/finfood/kananmuna.nsf/0/4812EB53565F94BAC2257131003F514F?opendocument&lng=Suomi&sh=Kaikille&cat1=Tietoa kananmunasta&cat2=Ravitsemustietoa

      • thank you

        Kiitoksia kaikille hyvistä neuvoista ja vastauksista!

        Poika kuitenkin senkuin jatkaa munien syöntiä, onneksi ei sentään Halmeen mallilla:)


    • munainen
    • muna..
    • Anonyymi

      1 kanamuna päivässä hyvä määrä itse syön 3-4 munaa viikossa liian vähän tulee munia syötyä mun anoppi 95 vuotias syö 1 munan joka päivä onkohan pitkän iän salaisuus

    • Anonyymi

      Korkeintaan kaksi kananmunaa päivässä riittää .mistä ihmeestä on saanut päähänsä että pitäisi syödä kahdeksan . Lukenut varmaan jostain netistä jonkun hörhön juttuja ja tekee samalla tavalla.
      Sanomisilla että kuntoilijakin tarvitsee monipuolista tuokaa johon nyt voi liittyä pari kananmunaa päivässä
      Yksi tyttö poika keitti pastaa usein ja sen kanssa kanandiletyä ja kunto oli hyvä. Näistäkin asioista usein kirjoittelee ihmiset joilla ei ole laajaa kokemusta ravinto asioista .ja nuoret uskovat kiven kovaan niihin.tavallinen monipuolinen ravinto on se parhain kuntoilijalle

    • Anonyymi

      Ei huolta, kyllä se tympiintyy muniin.
      Munan keltuiaisessa on hermoston toiminnalle välttämätöntä fosforilibidi, a

      Jos munaa syö raakana, sekoitettuna villentyneeseen velli tai ruoka lautaseen, se ei maistu siinä munalta ja kaikki keltuaisen runsaat B vitaminit ei tuhoudu kuumuudessa.
      Voi olla, että kuumentaminen muuttaa muna rasvat verisuoniin tarttuvaksi kolesterooliksi.
      Siis keltuaisen rasvat raakana, saattaa olla pehmeitä, jotka ei tartu verisuoniin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 20e Riskitön veto 20e talletuksella VB:lle

      Pssst! Vinkki viis rotvallinreunalla eläjille. VB tarjoaa 20 euron riskittömän vedon ensitallettajille vedonlyöntiin.
      7
      2498
    2. Pilasit mun

      Elämän. Sitäkö halusit?
      Ikävä
      116
      1709
    3. Viiimeinen viesti

      Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill
      Suhteet
      37
      1449
    4. Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.

      Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.
      Kittilä
      122
      1318
    5. Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin

      Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin
      Maailman menoa
      164
      1272
    6. Mikä olisi sinun ja kaivattusi

      Tarinan kertovan elokuvan nimi?
      Ikävä
      146
      1240
    7. Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...

      Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi
      Maailman menoa
      151
      1209
    8. Lasse Peltonen on kunnanjohtaja

      18/21 ääntä 1 Stoor ja 2 Vauhkonen
      Sysmä
      52
      1178
    9. Syntymäpäivä

      Milloin on kaipaamasi henkilön syntymäpäivä!? Hänellä miehellä on tammikuussa.
      Ikävä
      57
      1103
    10. Olet tärkeä

      mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.
      Ikävä
      47
      995
    Aihe