Poika syö 8 kananmunaa päivässä. Mitä tehdä???
18. vuotias poika on aloittanut kuntoilun ja samalla tällaisen kananmunamäärän nauttimisen
Mikä neuvoksi? Mikä on sopiva määrä?
Poika syö 8 kananmunaa päivässä
16
10327
Vastaukset
- Ei hyvä
Eikös tuollainen määrä kananmunia ole melkoisen vaarallista
kolesterolin nousemisen takia? Jos ne vielä syö suolan kanssa,
niin kaupan päälle saa kohonneen verenpaineen. - mutta
keltuaiset kannattaisi jättää syömättä ainakin suurin osa, valkuaisen takia varmaankin niitä syö, se tuskin haittaa jos harjoittelee kovaa ja haluaa lihasmassaa lisää?
- hmg
Kaikille:
Tässä pastetan mitä kirjoitin eräässä postissa eräälle joka halusi tietää kananmunasta. Mutta ensin sen verran sanon että jos syö paljon munia niin tulee valita luomumunia. Seuraavaksi parhaat ovat joko vapaiden kanojen tai Omegamunat. Huonoimmat ovat tavalliset, eli ne edullisimmat. Jos paljon syö munia niin viimeisiä ei kannata valita. Niissä on liikaa Omega 6 rasvaa suhteessa Omega 3 rasvaan, mikä on huonoa. Niissä on myös stressihormoneja. Omegoissa voi myös olla stressihormoneja, mutta ovat ravinteikkaampia kuin tavalliset. Munaa valmistaa parhaiten siten että keittää löysäksi tai puolilöysäksi. Silloin saadaan eniten ravinteita talteen. Valkuaista ei pidä raakana syödä. Keltuaista voi syödä raakana. Munan kolesteroli voi olla haitallista AINOASTAAN JOS se on hapettunutta (nk. oxy-kolesteroli). Jos keittää munaa löysäksi, puolilöysäksi tai juuri ja juuri kovaksi niin sen kolesteroli ei hapetu ja on täysin turvallinen. Paistettaessa munaa on riski suuri että se hapettuu, paljon riippuen myös paistuuko keltuainen, koska siinähän se kolesteroli on. Jos paistaa niin että keltuainen jää raa'aksi niin silloin sen kolesteroli ei hapetu. Toistan, ainoa haitallinen kolesteroli mitä voi ruoasta saada on hapettunut kolesteroli (oxy-kolesteroli, eng. oxy-cholesterol, oxidized cholesterol). Hapettunutta kolesterolia on aina maitojauheessa, herajauheessa, munajauheessa. Näitä näkee joskus ainesosina tietyissä ruoskaruoissa. Oxy-kolesterolia voi myös syntyä kun paistaa lihaa tai kalaa tai juustoa. Erit. jos kovin kuumalla paistaa.
Jos joku syö 8 munaa päivässä niin siitä saa n. 48 g hyvälaatuista proteiinia. 48 g hyvälaatuista proteiinia ei ole huono asia jos on proteiinin tarve suuri, esim. kilpa-urheilija tms. 8 munasta tulee rasvaa jotain yli 40g. Se ei ole liian paljon. Mutta jos kyseessä ovat tavalliset/teho- munat niin pitemmän päälle voi tulla liikaa Omega 6:a, mikä lisää tulehduksien riskiä elimistössä. Omega 6/Omega 3 suhdanne tulisi olla 2:1 tai 1:1.
Joten, jos on korkea proteiinin tarve ja syö luomumunina ne 8 munaa, eikä kypsennä siten että kolesteroli hapettuu niin ei pitäisi olla mitenkään epäterveellistä. Mutta suosittelisin kuitenkin vähän vaihtelua mitä proteiinin lähteeseen tulee. Esim. joskus kalaa, tai riistalihaa, tai luomulihaa, tai jotain hyvää kasvisproteiinin lähteitä kuten quinoa, amarantti, speltti, tattari, täysjyväriisi. Seuraavaksi lupaamani pastetus.
..........
Mielenkiinnoksi liitän tähän jotain tietoa mitä löysin, valkuaisen ravintoarvosta:
raw chicken egg white does of course have some nutritional value and contains the following :
88.3% water
9% protein
Trace of fat
Trace of carbohydrate
Minerals -
Sodium - 190mg/100g
Chlorine - 170mg/100g
Potassium - 150mg/100g
Phosphorus - 33mg/100g
Magnesium - 11mg/100g
Calcium - 5mg/100g
Vitamins and vitamin precursors
Tryptophan (an amino acid and niacin precursor in dogs and other species but not cats, mink or fish) - 2.6 mg/100g
Riboflavin - 0.43 mg/100g
Pantothenate 0.3 mg/100g
Folate - 13 mg/100g
Biotin - 7 mg/100g
Vitamin C - 0
Vitamin D -0
Vitamin E - 0
No dietary fibre
36 kcal energy per 100g http://www.provet.co.uk/health/diseases/eggwhite.htm
Vertaa ylläoleva seuraavaan mielenkiintoiseen tietoon koskien keltuaista:
WHEN YOU THROW AWAY THE YOLK, YOU THROW AWAY THE FOLLOWING NUTRIENTS:ORGANIC MICRONUTRIENTS
100 percent of Vitamin A
100 percent of Vitamin D
100 percent of Vitamin E
93 percent of Vitamin B1
41 percent of Vitamin B2
98 percent of Vitamin B6
88 percent of Vitamin B12
96 percent of Folic Acid
76 percent of Biotin
100 percent of Choline
94 percent of Pantothenic Acid
74 percent of Inositol
INORGANIC MICRONUTRIENTS
92 percent of Calcium
96 percent of Iodine
82 percent of Iron
92 percent of Manganese
95 percent of Zinc
http://www.eggland.com/egglandsbest/egpress.html.
Eli, ylläolevien ravintoainefaktojen valossa voi sanoa vain että ne jotka neuvovat syödä ainoastaan munan valkuainen ja heittää pois keltuainen (ensikädessä jotkut kolesterolihysteerikot) ovat tässä asiassa ilman tietoa, ilman ymmärrystä, typeriä kuin aasit. Keltuaisessa on munan arvokkaimmat ja parhaimmat ravinteet. - skäribo
hmg kirjoitti:
Kaikille:
Tässä pastetan mitä kirjoitin eräässä postissa eräälle joka halusi tietää kananmunasta. Mutta ensin sen verran sanon että jos syö paljon munia niin tulee valita luomumunia. Seuraavaksi parhaat ovat joko vapaiden kanojen tai Omegamunat. Huonoimmat ovat tavalliset, eli ne edullisimmat. Jos paljon syö munia niin viimeisiä ei kannata valita. Niissä on liikaa Omega 6 rasvaa suhteessa Omega 3 rasvaan, mikä on huonoa. Niissä on myös stressihormoneja. Omegoissa voi myös olla stressihormoneja, mutta ovat ravinteikkaampia kuin tavalliset. Munaa valmistaa parhaiten siten että keittää löysäksi tai puolilöysäksi. Silloin saadaan eniten ravinteita talteen. Valkuaista ei pidä raakana syödä. Keltuaista voi syödä raakana. Munan kolesteroli voi olla haitallista AINOASTAAN JOS se on hapettunutta (nk. oxy-kolesteroli). Jos keittää munaa löysäksi, puolilöysäksi tai juuri ja juuri kovaksi niin sen kolesteroli ei hapetu ja on täysin turvallinen. Paistettaessa munaa on riski suuri että se hapettuu, paljon riippuen myös paistuuko keltuainen, koska siinähän se kolesteroli on. Jos paistaa niin että keltuainen jää raa'aksi niin silloin sen kolesteroli ei hapetu. Toistan, ainoa haitallinen kolesteroli mitä voi ruoasta saada on hapettunut kolesteroli (oxy-kolesteroli, eng. oxy-cholesterol, oxidized cholesterol). Hapettunutta kolesterolia on aina maitojauheessa, herajauheessa, munajauheessa. Näitä näkee joskus ainesosina tietyissä ruoskaruoissa. Oxy-kolesterolia voi myös syntyä kun paistaa lihaa tai kalaa tai juustoa. Erit. jos kovin kuumalla paistaa.
Jos joku syö 8 munaa päivässä niin siitä saa n. 48 g hyvälaatuista proteiinia. 48 g hyvälaatuista proteiinia ei ole huono asia jos on proteiinin tarve suuri, esim. kilpa-urheilija tms. 8 munasta tulee rasvaa jotain yli 40g. Se ei ole liian paljon. Mutta jos kyseessä ovat tavalliset/teho- munat niin pitemmän päälle voi tulla liikaa Omega 6:a, mikä lisää tulehduksien riskiä elimistössä. Omega 6/Omega 3 suhdanne tulisi olla 2:1 tai 1:1.
Joten, jos on korkea proteiinin tarve ja syö luomumunina ne 8 munaa, eikä kypsennä siten että kolesteroli hapettuu niin ei pitäisi olla mitenkään epäterveellistä. Mutta suosittelisin kuitenkin vähän vaihtelua mitä proteiinin lähteeseen tulee. Esim. joskus kalaa, tai riistalihaa, tai luomulihaa, tai jotain hyvää kasvisproteiinin lähteitä kuten quinoa, amarantti, speltti, tattari, täysjyväriisi. Seuraavaksi lupaamani pastetus.
..........
Mielenkiinnoksi liitän tähän jotain tietoa mitä löysin, valkuaisen ravintoarvosta:
raw chicken egg white does of course have some nutritional value and contains the following :
88.3% water
9% protein
Trace of fat
Trace of carbohydrate
Minerals -
Sodium - 190mg/100g
Chlorine - 170mg/100g
Potassium - 150mg/100g
Phosphorus - 33mg/100g
Magnesium - 11mg/100g
Calcium - 5mg/100g
Vitamins and vitamin precursors
Tryptophan (an amino acid and niacin precursor in dogs and other species but not cats, mink or fish) - 2.6 mg/100g
Riboflavin - 0.43 mg/100g
Pantothenate 0.3 mg/100g
Folate - 13 mg/100g
Biotin - 7 mg/100g
Vitamin C - 0
Vitamin D -0
Vitamin E - 0
No dietary fibre
36 kcal energy per 100g http://www.provet.co.uk/health/diseases/eggwhite.htm
Vertaa ylläoleva seuraavaan mielenkiintoiseen tietoon koskien keltuaista:
WHEN YOU THROW AWAY THE YOLK, YOU THROW AWAY THE FOLLOWING NUTRIENTS:ORGANIC MICRONUTRIENTS
100 percent of Vitamin A
100 percent of Vitamin D
100 percent of Vitamin E
93 percent of Vitamin B1
41 percent of Vitamin B2
98 percent of Vitamin B6
88 percent of Vitamin B12
96 percent of Folic Acid
76 percent of Biotin
100 percent of Choline
94 percent of Pantothenic Acid
74 percent of Inositol
INORGANIC MICRONUTRIENTS
92 percent of Calcium
96 percent of Iodine
82 percent of Iron
92 percent of Manganese
95 percent of Zinc
http://www.eggland.com/egglandsbest/egpress.html.
Eli, ylläolevien ravintoainefaktojen valossa voi sanoa vain että ne jotka neuvovat syödä ainoastaan munan valkuainen ja heittää pois keltuainen (ensikädessä jotkut kolesterolihysteerikot) ovat tässä asiassa ilman tietoa, ilman ymmärrystä, typeriä kuin aasit. Keltuaisessa on munan arvokkaimmat ja parhaimmat ravinteet.ja se kolesteroli. 8 munaa päivässä on sinusta ihan OK? Aha.
- hmg
skäribo kirjoitti:
ja se kolesteroli. 8 munaa päivässä on sinusta ihan OK? Aha.
Oletko siis eri mieltä? Väitätkö ett valkuaisessa on ne arvokkaimmat ja parhaimmat ravinteet?
Entä munan ei-hapettunut kolesteroli. Onko se jotenkin ongelmallinen tai epäterveellinen? Jos on niin kerro miten, miksi.
Sitten. Jos mielestäsi 8 munaa päivässä on epäterveellistä, niin vastaa tähän kysymykseen: Onko sitten esim. 200 grammaa tuoresuolattua lohta päivässä terveellistä? Saat perustella vastasitko juu tai ei.
Kiitos. - Guitar83
skäribo kirjoitti:
ja se kolesteroli. 8 munaa päivässä on sinusta ihan OK? Aha.
Tuskin 8 kananmunaa päivässä pahaksi on, vaikka meneekin lievästi liioittelun puolelle. Kuten sanottu, proteiinia olisi hyvä hankkia monipuolisista lähteistä, sitäkin kun on eri laatuja. Lisäravinteita suosittelisin käytettäväksi.
- Anonyymi
hmg kirjoitti:
Kaikille:
Tässä pastetan mitä kirjoitin eräässä postissa eräälle joka halusi tietää kananmunasta. Mutta ensin sen verran sanon että jos syö paljon munia niin tulee valita luomumunia. Seuraavaksi parhaat ovat joko vapaiden kanojen tai Omegamunat. Huonoimmat ovat tavalliset, eli ne edullisimmat. Jos paljon syö munia niin viimeisiä ei kannata valita. Niissä on liikaa Omega 6 rasvaa suhteessa Omega 3 rasvaan, mikä on huonoa. Niissä on myös stressihormoneja. Omegoissa voi myös olla stressihormoneja, mutta ovat ravinteikkaampia kuin tavalliset. Munaa valmistaa parhaiten siten että keittää löysäksi tai puolilöysäksi. Silloin saadaan eniten ravinteita talteen. Valkuaista ei pidä raakana syödä. Keltuaista voi syödä raakana. Munan kolesteroli voi olla haitallista AINOASTAAN JOS se on hapettunutta (nk. oxy-kolesteroli). Jos keittää munaa löysäksi, puolilöysäksi tai juuri ja juuri kovaksi niin sen kolesteroli ei hapetu ja on täysin turvallinen. Paistettaessa munaa on riski suuri että se hapettuu, paljon riippuen myös paistuuko keltuainen, koska siinähän se kolesteroli on. Jos paistaa niin että keltuainen jää raa'aksi niin silloin sen kolesteroli ei hapetu. Toistan, ainoa haitallinen kolesteroli mitä voi ruoasta saada on hapettunut kolesteroli (oxy-kolesteroli, eng. oxy-cholesterol, oxidized cholesterol). Hapettunutta kolesterolia on aina maitojauheessa, herajauheessa, munajauheessa. Näitä näkee joskus ainesosina tietyissä ruoskaruoissa. Oxy-kolesterolia voi myös syntyä kun paistaa lihaa tai kalaa tai juustoa. Erit. jos kovin kuumalla paistaa.
Jos joku syö 8 munaa päivässä niin siitä saa n. 48 g hyvälaatuista proteiinia. 48 g hyvälaatuista proteiinia ei ole huono asia jos on proteiinin tarve suuri, esim. kilpa-urheilija tms. 8 munasta tulee rasvaa jotain yli 40g. Se ei ole liian paljon. Mutta jos kyseessä ovat tavalliset/teho- munat niin pitemmän päälle voi tulla liikaa Omega 6:a, mikä lisää tulehduksien riskiä elimistössä. Omega 6/Omega 3 suhdanne tulisi olla 2:1 tai 1:1.
Joten, jos on korkea proteiinin tarve ja syö luomumunina ne 8 munaa, eikä kypsennä siten että kolesteroli hapettuu niin ei pitäisi olla mitenkään epäterveellistä. Mutta suosittelisin kuitenkin vähän vaihtelua mitä proteiinin lähteeseen tulee. Esim. joskus kalaa, tai riistalihaa, tai luomulihaa, tai jotain hyvää kasvisproteiinin lähteitä kuten quinoa, amarantti, speltti, tattari, täysjyväriisi. Seuraavaksi lupaamani pastetus.
..........
Mielenkiinnoksi liitän tähän jotain tietoa mitä löysin, valkuaisen ravintoarvosta:
raw chicken egg white does of course have some nutritional value and contains the following :
88.3% water
9% protein
Trace of fat
Trace of carbohydrate
Minerals -
Sodium - 190mg/100g
Chlorine - 170mg/100g
Potassium - 150mg/100g
Phosphorus - 33mg/100g
Magnesium - 11mg/100g
Calcium - 5mg/100g
Vitamins and vitamin precursors
Tryptophan (an amino acid and niacin precursor in dogs and other species but not cats, mink or fish) - 2.6 mg/100g
Riboflavin - 0.43 mg/100g
Pantothenate 0.3 mg/100g
Folate - 13 mg/100g
Biotin - 7 mg/100g
Vitamin C - 0
Vitamin D -0
Vitamin E - 0
No dietary fibre
36 kcal energy per 100g http://www.provet.co.uk/health/diseases/eggwhite.htm
Vertaa ylläoleva seuraavaan mielenkiintoiseen tietoon koskien keltuaista:
WHEN YOU THROW AWAY THE YOLK, YOU THROW AWAY THE FOLLOWING NUTRIENTS:ORGANIC MICRONUTRIENTS
100 percent of Vitamin A
100 percent of Vitamin D
100 percent of Vitamin E
93 percent of Vitamin B1
41 percent of Vitamin B2
98 percent of Vitamin B6
88 percent of Vitamin B12
96 percent of Folic Acid
76 percent of Biotin
100 percent of Choline
94 percent of Pantothenic Acid
74 percent of Inositol
INORGANIC MICRONUTRIENTS
92 percent of Calcium
96 percent of Iodine
82 percent of Iron
92 percent of Manganese
95 percent of Zinc
http://www.eggland.com/egglandsbest/egpress.html.
Eli, ylläolevien ravintoainefaktojen valossa voi sanoa vain että ne jotka neuvovat syödä ainoastaan munan valkuainen ja heittää pois keltuainen (ensikädessä jotkut kolesterolihysteerikot) ovat tässä asiassa ilman tietoa, ilman ymmärrystä, typeriä kuin aasit. Keltuaisessa on munan arvokkaimmat ja parhaimmat ravinteet.Kyllä sitä proteiinia on muissakin ravintoaineita kun kananmunassa
Joten kahdeksan kananmunaa on liikaa päivässä . Siis kehossa on muitakin asioita kun proteiinin tarve. - Anonyymi
hmg kirjoitti:
Kaikille:
Tässä pastetan mitä kirjoitin eräässä postissa eräälle joka halusi tietää kananmunasta. Mutta ensin sen verran sanon että jos syö paljon munia niin tulee valita luomumunia. Seuraavaksi parhaat ovat joko vapaiden kanojen tai Omegamunat. Huonoimmat ovat tavalliset, eli ne edullisimmat. Jos paljon syö munia niin viimeisiä ei kannata valita. Niissä on liikaa Omega 6 rasvaa suhteessa Omega 3 rasvaan, mikä on huonoa. Niissä on myös stressihormoneja. Omegoissa voi myös olla stressihormoneja, mutta ovat ravinteikkaampia kuin tavalliset. Munaa valmistaa parhaiten siten että keittää löysäksi tai puolilöysäksi. Silloin saadaan eniten ravinteita talteen. Valkuaista ei pidä raakana syödä. Keltuaista voi syödä raakana. Munan kolesteroli voi olla haitallista AINOASTAAN JOS se on hapettunutta (nk. oxy-kolesteroli). Jos keittää munaa löysäksi, puolilöysäksi tai juuri ja juuri kovaksi niin sen kolesteroli ei hapetu ja on täysin turvallinen. Paistettaessa munaa on riski suuri että se hapettuu, paljon riippuen myös paistuuko keltuainen, koska siinähän se kolesteroli on. Jos paistaa niin että keltuainen jää raa'aksi niin silloin sen kolesteroli ei hapetu. Toistan, ainoa haitallinen kolesteroli mitä voi ruoasta saada on hapettunut kolesteroli (oxy-kolesteroli, eng. oxy-cholesterol, oxidized cholesterol). Hapettunutta kolesterolia on aina maitojauheessa, herajauheessa, munajauheessa. Näitä näkee joskus ainesosina tietyissä ruoskaruoissa. Oxy-kolesterolia voi myös syntyä kun paistaa lihaa tai kalaa tai juustoa. Erit. jos kovin kuumalla paistaa.
Jos joku syö 8 munaa päivässä niin siitä saa n. 48 g hyvälaatuista proteiinia. 48 g hyvälaatuista proteiinia ei ole huono asia jos on proteiinin tarve suuri, esim. kilpa-urheilija tms. 8 munasta tulee rasvaa jotain yli 40g. Se ei ole liian paljon. Mutta jos kyseessä ovat tavalliset/teho- munat niin pitemmän päälle voi tulla liikaa Omega 6:a, mikä lisää tulehduksien riskiä elimistössä. Omega 6/Omega 3 suhdanne tulisi olla 2:1 tai 1:1.
Joten, jos on korkea proteiinin tarve ja syö luomumunina ne 8 munaa, eikä kypsennä siten että kolesteroli hapettuu niin ei pitäisi olla mitenkään epäterveellistä. Mutta suosittelisin kuitenkin vähän vaihtelua mitä proteiinin lähteeseen tulee. Esim. joskus kalaa, tai riistalihaa, tai luomulihaa, tai jotain hyvää kasvisproteiinin lähteitä kuten quinoa, amarantti, speltti, tattari, täysjyväriisi. Seuraavaksi lupaamani pastetus.
..........
Mielenkiinnoksi liitän tähän jotain tietoa mitä löysin, valkuaisen ravintoarvosta:
raw chicken egg white does of course have some nutritional value and contains the following :
88.3% water
9% protein
Trace of fat
Trace of carbohydrate
Minerals -
Sodium - 190mg/100g
Chlorine - 170mg/100g
Potassium - 150mg/100g
Phosphorus - 33mg/100g
Magnesium - 11mg/100g
Calcium - 5mg/100g
Vitamins and vitamin precursors
Tryptophan (an amino acid and niacin precursor in dogs and other species but not cats, mink or fish) - 2.6 mg/100g
Riboflavin - 0.43 mg/100g
Pantothenate 0.3 mg/100g
Folate - 13 mg/100g
Biotin - 7 mg/100g
Vitamin C - 0
Vitamin D -0
Vitamin E - 0
No dietary fibre
36 kcal energy per 100g http://www.provet.co.uk/health/diseases/eggwhite.htm
Vertaa ylläoleva seuraavaan mielenkiintoiseen tietoon koskien keltuaista:
WHEN YOU THROW AWAY THE YOLK, YOU THROW AWAY THE FOLLOWING NUTRIENTS:ORGANIC MICRONUTRIENTS
100 percent of Vitamin A
100 percent of Vitamin D
100 percent of Vitamin E
93 percent of Vitamin B1
41 percent of Vitamin B2
98 percent of Vitamin B6
88 percent of Vitamin B12
96 percent of Folic Acid
76 percent of Biotin
100 percent of Choline
94 percent of Pantothenic Acid
74 percent of Inositol
INORGANIC MICRONUTRIENTS
92 percent of Calcium
96 percent of Iodine
82 percent of Iron
92 percent of Manganese
95 percent of Zinc
http://www.eggland.com/egglandsbest/egpress.html.
Eli, ylläolevien ravintoainefaktojen valossa voi sanoa vain että ne jotka neuvovat syödä ainoastaan munan valkuainen ja heittää pois keltuainen (ensikädessä jotkut kolesterolihysteerikot) ovat tässä asiassa ilman tietoa, ilman ymmärrystä, typeriä kuin aasit. Keltuaisessa on munan arvokkaimmat ja parhaimmat ravinteet.Aiis 240 kananmunaa kuukaudessa , ekonomisesti ajateltuna sekin maksaa kun kuitenkin on muutakin syötävä.
Ei ne ennenvanhaiset miehet kuntoaan saaneet kananmunilla vaan työllä jossa tereenasivat lihaskuntoa joka päivä hoikkia lihaksikasta miehiä olivat .
Nykyään menee hieman överiksi tuo kuntoilu ja ruokatavat. - Anonyymi
hmg kirjoitti:
Oletko siis eri mieltä? Väitätkö ett valkuaisessa on ne arvokkaimmat ja parhaimmat ravinteet?
Entä munan ei-hapettunut kolesteroli. Onko se jotenkin ongelmallinen tai epäterveellinen? Jos on niin kerro miten, miksi.
Sitten. Jos mielestäsi 8 munaa päivässä on epäterveellistä, niin vastaa tähän kysymykseen: Onko sitten esim. 200 grammaa tuoresuolattua lohta päivässä terveellistä? Saat perustella vastasitko juu tai ei.
Kiitos.No eikös sitäkin voisi syödä kohtuun kanssa se kun vetää kahdeksan päivässä. Jonkun kehon rakentajan juttujen mukaisesti äkanan fileestä on myös proteiinia ja monissa muissa ravinto aineissa.
- Kalle<
ihan tavallista, joten älä huoli. Enkä usko että jaksaa vuositolkulla tuommoista tahtia. 80-luvulla luultiin että munien syönti nostaa kolesteroli arvoja, mutta nykyään se on monissa tutkimuksissa havaittu perättömäksi tiedoksi.
18v on aikuinen joten muniensyönti on hänen henkilökohtainen asiansa, eikä kuulu muille!
Tiesittekö muuten että Toni Halme söi kovinpina treeniaikoina 350 munaa viikossa raakana. ;)
http://www.finfood.fi/finfood/kananmuna.nsf/0/4812EB53565F94BAC2257131003F514F?opendocument&lng=Suomi&sh=Kaikille&cat1=Tietoa kananmunasta&cat2=Ravitsemustietoa- thank you
Kiitoksia kaikille hyvistä neuvoista ja vastauksista!
Poika kuitenkin senkuin jatkaa munien syöntiä, onneksi ei sentään Halmeen mallilla:)
- munainen
http://viihdefoorumi.eu/viewtopic.php?f=30&t=526 Munalla töihin!
- muna..
1-2 päivässä
heraproteiini in hyvä valinta lisäproteiniksi, jos ruokavalio on huono
http://personal.inet.fi/koti/remeli/hius.htm#kananmunasta - Anonyymi
1 kanamuna päivässä hyvä määrä itse syön 3-4 munaa viikossa liian vähän tulee munia syötyä mun anoppi 95 vuotias syö 1 munan joka päivä onkohan pitkän iän salaisuus
- Anonyymi
Korkeintaan kaksi kananmunaa päivässä riittää .mistä ihmeestä on saanut päähänsä että pitäisi syödä kahdeksan . Lukenut varmaan jostain netistä jonkun hörhön juttuja ja tekee samalla tavalla.
Sanomisilla että kuntoilijakin tarvitsee monipuolista tuokaa johon nyt voi liittyä pari kananmunaa päivässä
Yksi tyttö poika keitti pastaa usein ja sen kanssa kanandiletyä ja kunto oli hyvä. Näistäkin asioista usein kirjoittelee ihmiset joilla ei ole laajaa kokemusta ravinto asioista .ja nuoret uskovat kiven kovaan niihin.tavallinen monipuolinen ravinto on se parhain kuntoilijalle - Anonyymi
Ei huolta, kyllä se tympiintyy muniin.
Munan keltuiaisessa on hermoston toiminnalle välttämätöntä fosforilibidi, a
Jos munaa syö raakana, sekoitettuna villentyneeseen velli tai ruoka lautaseen, se ei maistu siinä munalta ja kaikki keltuaisen runsaat B vitaminit ei tuhoudu kuumuudessa.
Voi olla, että kuumentaminen muuttaa muna rasvat verisuoniin tarttuvaksi kolesterooliksi.
Siis keltuaisen rasvat raakana, saattaa olla pehmeitä, jotka ei tartu verisuoniin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
20e Riskitön veto 20e talletuksella VB:lle
Pssst! Vinkki viis rotvallinreunalla eläjille. VB tarjoaa 20 euron riskittömän vedon ensitallettajille vedonlyöntiin.72498- 1161709
Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill371449Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.1221318Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin
Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin1641272- 1461240
Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...
Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi1511209- 521178
- 571103
Olet tärkeä
mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.47995