Tytöt poikien puolela uimahallissa

Mitä mieltä ootte?

Kuis on häiritseekö teitä ku uimahallissa on välillä aika vanhojakin "lapsia" väärän puolen suihkuissa?? Onko siellä joku ikäraja mis iässä pitää mennä jo "omalle" puolelle? Tänää oli aika nolo tilanne ku olin pikkuveljen kans uimassa ja ku oltiin suihkussa nii yllättäen pukuhuoneesta tuli isä kahden tytön kanssa joista toinen oli yllätys yllätys mun veljen luokalla! Pikkuveli on kolmosella eli vanempi tyttö oli 9-vuotias!!

Tuli muute veljelle yllättäen vähä kiire pois siitä suihkusta ;) Ittee ei nyt enää nii haitannukkaan ja oikeestaa ois iha kivaaki jäädä siihe vähä kattelee iha uteliaisuudesta mutta en kehdannu siihe jäädä sit ku veli lähti jo karkuun.. Musta se nyt ei oo enää ollenkaa kauheeta jos vaikka ollaanki väärällä puolella tai oikeestaa voi olla vähä jännääki jo tässä iässä mut ku aattelee et ois ite 9v tullu luokkakaveri saunassa vastaan nii oisin karannu varmaa itekin ;)

14

6138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitä Äksyin Ämmä

      tuumii tästä? Ajatteleeko vain aikuinen, että lapset saattavat nolostua vai jakavatko lapsetkin tämän tunteen?
      Aika usein suositellaan, että kouluikäiset lapset pukeutuisivat sukupuoltaan vastaavalla puolella; toisinaan olen kuullut mainittavan 10 vuoden kypsää ikää hyvänä rajapyykkinä tässä asiassa.
      Lapset kuitenkin kehittyvät eri tahtiin: osa heistä suoriutuuu pukeutumis- ja pesutouhuista itsenäisesti - tai kavereitten tukemana - jo alakouluikäisenä mutta aika moni tarvitsee tuolloin vielä aikuisten tukea ja neuvoja. Uimahalleissa eivät vieraat aikuiset välttämättä osaa tai halua neuvoa kuin "Käykää suihkussa" -tyyppisin tiuskaisuin.

      • lifeguard72

        Yleinen käytäntö on, että 7v pärjää yksin.

        Monessa hallissa ei päästetä sen vanhempia ns väärälle puolelle.

        Hallissa on paljon vakkarikävijöitä sekä myös henkilökuntaa.

        Eri asia tässä asiassa on jos lapsella on kortti joka edellyttää saattajaa jolloin molemmat pääsevät sisään ilmaiseksi ja samalle puolelle.


    • sama käytäntö

      mistä Lifeguard mainitsi. Kouluikäisessä menee raja viimeistään - siinä iässä oman sukupuolen mukaiselta puku/pesu -puolelta uimaan.

      • Yks äiti

        Samaa jouduin miettimään kun olin itse uimassa ja sisään porhalsinoin 8-10 vuotiaat pojat uimahousuissaan. Sanoinkin heidän äidilleen, että nyt taitaa oll apojat väärällä puolella, ihme ettei hän asiaa ymmärtänyt. Minua häiritsi valtavasti varsinkin vanhemman pojan naisten tuijotus. Oliko tämä äiti hiukan tyhmä vai antoiko vaan pojilleen kokemuksia naisista ja tytöistä alastomina. Pojilla itselläänkin oli uimahousut joka kielii siittä että kyllä siinä vaiheessa jo seksuaalisuun vastakkaisen sukupuolen kanssa peitetään.


      • ujtrfurf
        Yks äiti kirjoitti:

        Samaa jouduin miettimään kun olin itse uimassa ja sisään porhalsinoin 8-10 vuotiaat pojat uimahousuissaan. Sanoinkin heidän äidilleen, että nyt taitaa oll apojat väärällä puolella, ihme ettei hän asiaa ymmärtänyt. Minua häiritsi valtavasti varsinkin vanhemman pojan naisten tuijotus. Oliko tämä äiti hiukan tyhmä vai antoiko vaan pojilleen kokemuksia naisista ja tytöistä alastomina. Pojilla itselläänkin oli uimahousut joka kielii siittä että kyllä siinä vaiheessa jo seksuaalisuun vastakkaisen sukupuolen kanssa peitetään.

        Oliko vanhemmalla pojalla mukanaan paljonkin naisia? Mitä naiset tuijottivat?


    • tasa-arvon kannattaja*

      Käytäntöjähän tässä taitaa olla useammanlaisia ja ne varmaan vaihtelevat ihan uimahallikohtaisestikin. Toisaalta on lapsia, jotka pärjäävät yksinään, mutta toisaalta myös lapsia, jotka eivät pärjää. Silloin, kun itse olin tuossa iässä, taisi yleinen suositusikäraja olla 9-10 vuotta, mutta nuoremmatkin voitiin päästää yksin "omalle" puolelle, jos heillä esim.oli joku kaveri matkassa.
      Sinällään asia ei häiritse, tai siis sen ei pitäisi ketään häiritä. Jokainen päättäköön tuollaisen asian itse. Veljesi taisi vähän ylireagoida. Sanoiko tyttö mitään?

      Kokonaan eri asia on, miten järkevää tuo jakaminen sukupuolen perusteella ylipäätäänkään on. Lapsi haluaa luonnostaan olla alasti, vaikka aikuisten kulttuurimääreet tulevat vastaan juuri tuossa alakouluiässä. Periaatteessahan eka- ja tokaluokkalaiset koulussakin yhdessä jumppatunneilla käydessään voisivat käydä yhdessä suihkussakin -jos joku ei ole pimppiä tai pippeliä nähnyt, niin jo olisi aika.
      Kaikille reilumpaa olisi tietysti, että uimahalleissa uitaisiin ja saunottaisiin kaikki yhdessä alasti, jolloin tasa-arvo toteutuisi.

    • uimarin äiti

      "toiset pärjää ja toiset ei" ...
      Luultavasti ne vanhemmat jotka vievät 9-10 vuotiaita lapsia "väärälle puolelle" ovat sellaisia ylihuolehtivia jotka eivät ole edes koskaan kokeilleet osaavatko lapsensa käydä yksikseen (tai sisaruksen kanssa) suihkussa ja saunassa ja pukea uikkarit päälleen. Käyväthän lapset koulussakin uimassa ja sielläkin pitää saada itse uikkarit päälle, niin varmasti olisi tuossa iässä jo korkea aika opetella vähän itsenäisemmäksi.
      Lapsi ei opi pärjäämään ellei hänen anna edes yrittää!

      • Samaa mieltä

        Nimenomaan näin!


    • ui-mari

      Jo on kumma, jos joku tuollaisesta häiriintyy. Itse kävin uimahallissa kymmenvanhaksi yleensä isoisän tai isän kanssa ja totuin miesten puolella saunomiseen. Naisten puolelle meneminen olikin sitten aika sokki, kalkattavia mammoja, jotka eivät anna löylyjä heittää.
      Ja kyllä siellä miesten puolella tuli joskus luokkatovereitakin tavattua. Ei pojat ainakaan sillon pikku pippeleitä ujostellut!

    • häiritse
    • muslimit

      hääääääääähhhhhhhhhhhh me ollaan muslimeita eikä me olla poikien kanssa uimahallilla ja olla poikien kaa varmasti suihkussa siis niinku käyttäkää järkeetä idiootit suomalaiset

      • ALLAH

        niin me ollaan muslimeita ja meil on jumala ja se on ainoa oikea jumala eli allah


      • dfsadaw

        Persureikä PAINU VITTUUN TROLLAAMASTA. Sut pitäis hakata paskiainen


    • Flashback.

      Joskus 12-vuotiaana uimahallin kassa kohotti mun itsetuntoa. Se antoi tulijoille kaappien avaimet (olikohan Helsinginkadun halli yms). "Oletkos sinä tyttö vai poika" ja antoi sitten naisten puolen avaimen. Silloin vähän loukkaannuin, koska se oli väärä puoli, mutta itse asiassa sehän olisi ollut ihan loistavaa! Saispa aikakoneen, jolla palata siihen hetkeen sen ikäisenä ja mennä muina miehinä naisten puolelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4813
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4583
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      620
      4194
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3167
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2701
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2213
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      222
      2172
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2163
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1797
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe