Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä on helpoin tapa laihduttaa 3kk 20kg?

kertokaa...!!!

haluaisin tietää mikä on helpoin tapa laihduttaa 20kg kolmessa kuukaudessa.. Otin siskon kanssa kisan ja nytten en oikeen tiiä et miten ois helppo ja nopee tapa laihduttaa... kertokaa se ois mulle erittäin tärkeetä...

33

19729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mies40

      Kehottaisin jättämään kisan kesken samantien.

    • noin

      Laihduttaminen ei ole ikinä helppoa. Kova itsekuri; terveellistä ruokaa ja paljon liikuntaa, niin että kulutat enemmän kuin syöt.

      Ja sinuna tiputtaisin tuota tavoitepudostusta ainakin puolella.

      • Anonyymi

        Garcinia Laihdutuslääke - https://nplink.net/439rtinl
        Olen pudottanut yli 14 kiloa, enkä ole muuten joutunut paljoa muuttamaan ruokavaliotani tai liikunnan määrää.


    • Mr. Carbo

      Et saa todennäköisesti mitenkään pudotettua tuollaista määrää kolmessa kuukaudessa. Jos laihdutus on todella onnistunutta, voidaan puhua 1 kg/viikko -tahdista ja silloinkaan ei juurikaan lipsumisia sallita. Lisäksi, jos sinulla on tarve pudottaa 20 kiloa painostasi, ei sinulla todennäköisesti ole tietotaitoakaan tehokkaaseen ja pysyvään painonpudotukseen. Muistutan vielä siitä, että voit unohtaa ns. laihdutuskuurit, sillä pysyvä painonpudotus ja kehon muokkaus vaativat "kuurien" sijaan koko elämän mittaisen elintapojen pysyvän muutoksen. Kehontan sinua lämpimästi liittymään esim. Painonvartijoihin, jossa saat tietotaidolliset valmiudet sekä ryhmätsemppiä. Tai sitten voit palkata esim. personal trainerin. Lykkyä tykö!

    • Jojo

      20 kiloa kolmessa kuukaudessa on ihan älytön tavoite, johon ei kannata pyrkiä senkään vuoksi, että mitä nopeammin laihtuu, sitä enemmän menettää lihasta sen toivotun läskin sijaan. Kun lihasmassa vähenee, lihoo uudestaan entistä helpommin.

      Helpoin tapa laihduttaa on hidas, rauhallinen tapa, jossa pudotusvauhti on noin kilo kuukaudessa. Minulla on mennyt suunnilleen sen verran, ja parasta on, etten edes tunne laihduttavani. Ruokavalioni on kuitenkin muuttunut rutkasti terveellisemmäksi: enemmän kasviksia, kokojyväleipää ja muuta kuitupitoista, tarpeeksi proteiinia ja hyvää rasvaa, vähemmän makeisia, leivonnaisia, alkoholia ja suolaisia naposteltavia (kuten sipsejä). Nälkä ja mieliteot eivät vaivaa, koska saan syödä vatsani täyteen.

      Tällä tavalla 20 kilon pudottamiseen menisi reilut puolitoista vuotta, joka voi tuntua pitkältä ajalta, mutta ajattelepa asiaa niin, että sen jälkeen sinun ei koskaan enää tarvitsisi laihduttaa.

      • tervettäkö

        Höpö höpö, jos on lihava, niin kyllä kilo pitää viikossa saada lähtemään terveellisillä elämäntavoilla (laaja käsite), kunhan ei lipsu pisaraakaan niistä. Kilo kuukaudessa tarkoittaisi noin 200 kcal:n vajetta päivässä. Ravintoterapeutit yleensä neuvovat laihtumaan 500 kilokalorin vajeella päivittäisestä kulutuksesta, minkä he tituleeraavat hitaaksi laihtumiseksi. Kuitenkin pitäisi syödä vähintään 1500 kcal päivässä, jotta keho saa riittävästi vitamiineja ja hivenaineita ruoasta. Toki ihminen voi olla aliravittukin, vaikka saisi 4000 kcal päivittäin, jos ruoka on roskaa.

        Kilo kuukaudessa on naurettava tavoite, sen laihtuu viikossa, (tai yhden vessakäynninkin jälkeen), etenkin jos vaihtaa huonot elintavat terveelisiksi. Kyllä 3 kuukaudessa pitäisi 12 kg lähteä, kunhan vain sitoutuu elämäntaparemonttiin. Mitä vähemmän on ylimääräistä, sitä hitaammin laihtuu.


      • Anonyymi
        tervettäkö kirjoitti:

        Höpö höpö, jos on lihava, niin kyllä kilo pitää viikossa saada lähtemään terveellisillä elämäntavoilla (laaja käsite), kunhan ei lipsu pisaraakaan niistä. Kilo kuukaudessa tarkoittaisi noin 200 kcal:n vajetta päivässä. Ravintoterapeutit yleensä neuvovat laihtumaan 500 kilokalorin vajeella päivittäisestä kulutuksesta, minkä he tituleeraavat hitaaksi laihtumiseksi. Kuitenkin pitäisi syödä vähintään 1500 kcal päivässä, jotta keho saa riittävästi vitamiineja ja hivenaineita ruoasta. Toki ihminen voi olla aliravittukin, vaikka saisi 4000 kcal päivittäin, jos ruoka on roskaa.

        Kilo kuukaudessa on naurettava tavoite, sen laihtuu viikossa, (tai yhden vessakäynninkin jälkeen), etenkin jos vaihtaa huonot elintavat terveelisiksi. Kyllä 3 kuukaudessa pitäisi 12 kg lähteä, kunhan vain sitoutuu elämäntaparemonttiin. Mitä vähemmän on ylimääräistä, sitä hitaammin laihtuu.

        Mä laihduin aikoinaan 10kg 1,5kk:ssa.


    • "namis"

      Jos voittaminen tässä kisassa on sinulle todellakin tärkeää niin helpoin ja nopein tapa on nutraus. Olen itse joskus pudottanut 28 kg/12 vk:ssa. DiettaMini oli valmisteen nimi. Siihen vähän salaattia päivittäin lisukkeeksi. Joskus eväsruokana Nutrilet-patukka.

    • LAIHDUTUSKESKUSTELIJA

      Niin siis, -20kg kolmessa kuukaudessa ei ole yhtään vaikeaa jos liikut enemmän ja syöt vähemmän. Kävele 2x75min päivässä. Syö enintään 1500kcal. Pääaterioilla 3x400kcal ja välipalat 2x150kcal. Vettä kannattaa juoda ainakin 2 litraa päivässä.

      Sohvalla löhöämällä et onnistu. Tekemällä kaksi kertaa päivässä kävelylenkin onnistut.

      -LK

    • Tai_ga

      Eli kaikki lähtee ruokavaliosta ja liikunnasta.

      Molemmat remonttiin ja mun neuvo olisi alkuun aloittaa hiilarit minimoimalla. Opettele mitä elintarvikkeet sisältää ja jos oma motivaatio ei riitä niin mene ravitsemusterapeutille.

      3-4krt rankempaa liikuntaa viikossa ja pari kävelypäivää. Aloitat kuitenkin rauhallisemmin, sillä oletan, että kuntosi on lähes nollassa.
      Pitkiä kävelylenkkejä joka päivä siis ja lisäksi hikiliikuntaa tunnin ajan vaihtelevalla temmolla pari kertaa viikossa ekat 3vkoa. Uinti on myös loistava liikuntamuoto ja ei rasita niveliä samalla tavalla kuin esim. juokseminen. Pyöräilyä voit myös harrastaa. Kuntosali on paras ja tehokkain kropan muokkaaja. Valitse lajit joihin edes pientä mielenkiintoa. Kuukauden säännöllisen liikkumisen jälkeen huomaat haluavasi liikkumaan. Liikuntaohjelman sinulle laatii personal trainer.

      20kg 3kk on realistisuuden rajoilla oleva suoritus. Ei mahdoton, mutta vaatii PALJON TYÖTÄ! ja tiukkaa itsekuria. Suurempaa itsekuria vaati painonpudotuksessa pysyminen. Lipsuminen alkaa yleensä vaivihkaa. Kokemusta on.

      Eli sipstit, kakut, keksit, karkit, suklaa, murot, alkoholi, sokeri yms kaikki pannaan. Saat syödä kerran viikossa maksimissaan 50-100grammaa ja ensimmäisen kolmen viikon aikana et yhtään.

      Laihduttaminen ei ole helppoa ja "ihme" tapahtuu korvien välissä silloin kuin ihminen päättää aloittaa terveellisemmän elämäntavan. Helppous painonpudottamiseen tulee siitä. Ota myös vaa'an lisäksi avuksesi mittanauha.

      Oma suositus on siis vähähiilihyrdaattinen ruokavalio. Pysyviin tuloksiin päästäksesi opettele ravitsemuksesta mahdollisimman paljon. Se tapahtuu alan kirjoista enemmän kuin netistä.

      Kyllä sinä onnistut, jos haluat!

      • Tai_ga

        Siis eri asia on todellakin kannattaako moinen nopeus. Mutta minulle ainakin toimii se, että tavoitteet ovat "korkealla". Se motivoi. Toisia se sensijaan latistaa. Ota välitavoitteita ja riemuitse niistä.

        Ja mainittavaa on myös se, että liian nopeaan painonpudotukseen (en tiedä paljonko sinulla totaalisesti olisi "ihanne vartaloon" painoa pudotettavana) liittyy aina riskejä. Esteettinen riski on se, että nahkat jäävät roikkumaan.

        Olen pudottanut itse 15kg 3kk:ssa ilman tätä efektiä, mutta olen kuitenkin harrastanut aina edes jonkin verran liikuntaa eli kropassani oli lihaksia ja minua ei koskaan ylipainoiseksi mielletty. Mikä on kyllä kovin huvittava seikka.

        Silti tämän suuren pudotuksen jälkeen on kestänyt liki kaksi vuotta, että olen kiinteytynyt siinä määrin, ettei minusta koskaan uskoisi painaneeni roimasti (yli 20kg enemmän) nykypainoani enemmän.

        Eli pikaisia ratkaisuja ei ole mihinkään huippuvartaloon. Laihdutus ja kiinteytyminen on hidasprosessi ja elämäntapamuutoksista lähtevä asia. Se on kuitenkin niin palkitseva asia huomata ostavansa pienempiä vaatteita tai hukkuvansa lempifarkkuihin, että näiden onnistumsten vuoksi itse olen jaksanut ponnistella hurjan tiukkojenkin hetkien lävise.

        Sortumisia matkan varrella tulee, mutta se on inhimillistä eikä niistä tarvitse masentua. Korjaa vaan itsensä "takaisin ruotuun".

        Tsemppiä kaikille!


    • lähäskit poes helepo

      ei ole olemassakaan helppoa tapaa itse meni 4kk laihuttaessa 20kg ja aikamoisella lailla ei karkkia perunaa makaroonia eikä pastaa ja vähän hiilihydraattista leipää hedelmiä jne 3 tunnin välein söin kävin 1h lenkin kerran vk uimassa ja hampaita harjatessakin juoksin paikallaan kaikki makea pois ja liikuntaa paljon ei tietsikkaa eikä tv:tä

    • mari-annukka

      Minä pudotin 18 kg ja 2.5 kk siihen meni. Noudatin kirjaimellisesti Painonvartioiden ohjeita...siis painonvartioitahan ei suomessa enää ole, mutta ohjeita on monella varmasti tallella! Ja alkoholia ei yhtään..lopuksi varmaan söin "pisteitä" vähemmän, koska ei jaksanut syödä niin paljon, kun olisi saanut! tsemmiä. terv maria

    • mari-annukka

      ja mari-annukka täällä vielä....en sitten liikkunut yhtään, eikä kilot ole tulleet takaisin, kun katsoo, mitä syö...

    • Teppo321

      Minä laihdutin 20 kg 3 kuukaudessa polkupyöräilemällä 20 km töihin joka aamu ja 20 km kotiin joka ilta, jonka päälle kävin kuntosalilla 3 kertaa viikossa, jonka päälle söin vain n. 1500 kcal / päivä. Olin 20-vuotias ja laihdutin 95 kg:stä 75 kg:een. PS. Menetin paljon lihasta laihdutuksen yhteydessä ja 75-kiloisenakin näytin aliravitulta. Ei ollut helppoa, sillä koko elämäni pyöri tuolloin vian laihdutuksen ympärillä.

    • Laihduttajaa

      Mul on sama tavote ku sulla ja mulla se tähän asti on toiminut kunhan pidät vaan ton sun motivaation päällä ni kyllä toimii jos vähän itsekuria löytyy!

      Kannattaa tehä niin että otat aina kuukaudessa tavoitteen laihtua vähän päälle 5 kiloa joka kuukausi :) Tsemppiä !

    • cuba libre

      Voisi ottaa vähän haastavamman tavoitten, esimerkiksi 20 kiloa pois niin että pysyy seuraavat viisi vuotta poissa... Mitä valtakunnan merkitystä sillä sitten on, laihduttiko sen kolmessa kuukaudessa menettäen lihaksia sekä osan terveydestään sekä järkensä siinä kun yritti pitää painoaan vaiko vuodessa hankkien samalla hieman lihaksia sekä parempaa kuntoa kaikenlaisiin fyysisiin haasteisiin.

      • Jos ylipainoa on hyvin paljon, esim. 50 kiloa, voi tuon 20 kilon pudottaminen kolmessa kuukaudessa olla mahdollista ja järkevääkin. Silloin kannattaa kokeilla monipuolista vähäkalorista ruokavaliota. Joka päivä pitää saada riittävästi proteiinia (hyvänä lähteenä kala ja pavut), hyviä rasvahappoja (rasvainen kala ja rypsiöljy), hitaita hiilihydraatteja (kokojyvävilja, kasvikset ja useimmat hedelmät) sekä paljon kuituja. Alun nopean painon pudottamisen jälkeen kannattaa siirtyä koko ajan vain hitaampaan tahtiin. Niin on mahdollisuus saada pysyvä muutos ruokailu- ja liikuntatottumuksiin.

        Jos ylipainoa on vain tuo 20 kiloa, ei missään nimessä kannata yrittää saada kaikkea pois noin lyhyessä ajassa. Siitä ei olsii mitään pysyvää hyötyä.


      • cuba libre
        patriklind kirjoitti:

        Jos ylipainoa on hyvin paljon, esim. 50 kiloa, voi tuon 20 kilon pudottaminen kolmessa kuukaudessa olla mahdollista ja järkevääkin. Silloin kannattaa kokeilla monipuolista vähäkalorista ruokavaliota. Joka päivä pitää saada riittävästi proteiinia (hyvänä lähteenä kala ja pavut), hyviä rasvahappoja (rasvainen kala ja rypsiöljy), hitaita hiilihydraatteja (kokojyvävilja, kasvikset ja useimmat hedelmät) sekä paljon kuituja. Alun nopean painon pudottamisen jälkeen kannattaa siirtyä koko ajan vain hitaampaan tahtiin. Niin on mahdollisuus saada pysyvä muutos ruokailu- ja liikuntatottumuksiin.

        Jos ylipainoa on vain tuo 20 kiloa, ei missään nimessä kannata yrittää saada kaikkea pois noin lyhyessä ajassa. Siitä ei olsii mitään pysyvää hyötyä.

        Juu, kaikki on suhteellista kyllä. Itse dibbasin ensimmäisen 3kk aikana 16 kiloa ja tuntui olevan aika rajamailla, että kovempi pudotus olisi ollut vaan vahingollisempi. Painoindeksi putosi tuona aikana lukemasta ~32 lukemaan ~27.5, joten se ei niin raju laihdutus ollut, kun noita raamejakin on.

        Hommani on edennyt justiinsa tuolla tavoin, itseasiassa olen tässä tämän vuoden aikana tietoisesti hidastanut painonpudotustahtia. Esimerkiksi penkkiä tehdessä alkaa nyt huomaamaan jos on ollut liian vähillä murkinoilla, kyllä...

        Haasteita tässä on -- yksi on opiskella täsmäsyömään ilman kalorilaskentaa. Nyt on sen verran diettimoodi päällä, että ilman kalorilaskentaa tai jotain muuta vastaavaa seurantaa söisin liian vähän ja kerjäisin tällä tavoin ongelmia. Lopulta pitäisi löytää sellainen setti, että voi syödä suht huoletta perusterveellistä safkaa. Mutta ymmärrän että haastavaa se tulee olemaan ja totutteluun voi mennä jopa useampi vuosi aikaa...

        Neuvoja otetaan vastaan :)


    • helppo homma

      helpoin tapa on jättää kaikki herkut ostamatta ja alkaa liikkua ja syödä terveellisesti. Sipsit, karkit ja limut kun jättää pois niin laihtuu varmasti

    • Laihduttajat

      Kyllä se on mahdollista.. Mieheni aloitti kunnollisen laihdutuskuurin joulukuussa 2012. Kaikki herkut pois, pidensi lenkkiä koiran kanssa tuntiin päivässä, sekä juoksi n.30min päivässä. Katsoi tarkkaan mitä söi ja herkutteli kerran viikossa. Lähtöpaino oli 95kg ja nyt painaa 71.4kg. Tosiaan ainoastaan huonopuoli oli se, että kovan laihdutuksen jälkeen lihakset ovat poissa ja näyttää aivan kukkakepillä. Noh nyt sitten treenaa lihaksia ja kiinteyttävät löysää ihoa... Kyllä se vaan voi onnistua. Itsellä alkoi 3 päivää sitten sama juuri ja tarkoitus pudottaa 10kg raskauden jäljiltä:)

    • Miinus 20kg

      Sokerit ja kovat rasvat minimiin sekä alkoholi pois. Oliiviöljyä ja maapähkinöitä päivittäin. Ateriat pieniksi ja useammin päivän aikana. Urheilu mukaan kuvioon ja joko kävely tai sauvakävely 1,5h päivittäin tai kestävyysurheilua kuntosalilla (kuntopyörä, stepperi tms...) Kaloritavoite urheilulla sopiva omaan kehoon nähden. Itse laihduin 20kg 3 kuukaudessa noudattamalla yllä esittämääni. Kalorikulutus / urheilusessio oli 500-1000 ja sisälsi myös lihastreeniä, jotta kysymys ei olisi ollut pelkästä laihduttamisesta. Lopputulos oli lihaksikas ja hoikka. Kun tavoite nyt saavutettu, syön ja juon epäterveellisesti 1-2xkuukaudessa.

    • diplomiliikkuja

      Liikkumalla 6krt viikko 11-20km kerrallaan niin paino tippuu taatusti, mutta parikymmentä kiloa ei varmaan lähde 15kg hyvinkin jos käyt noin kuin kirjoitin. Loput varmaan menee näitten hernepussin syöjien neuvoilla..

      • oij2

        Minulta on nyt lähtenyt 9 kg 7 viikossa. Ruokavalio on vähähiilihydraattinen ja joskus korvaan aterian Nutrilett -keitolla. Nälissään ei ole tarvinnut olla. Repsahduksia ei ole yhtään. Yllättynyt olen, kuinka helppoa on ollut. Vielä saman verran pois niin mitat on 173 / 73. Lihaksia löytyy ja hyötyliikuntaa harrastan paljon. Liikuntaa sinänsä en ole lisännyt yhtään, syömistä vain vähentänyt. Kalorimäärä on ollut 800-1200kcal / vrk.


    • cuba libre

      En väittäisi että joku sellainen laihdutustapa olisi helppo, jos epäonnistuuu, eli ei kykene pitämään painoa vähintään seruvaavaa kolmea vuotta. Silloin voidaan puhua jo laihtumisesta. Laihtuminenhan tarkoittaa pysyvää painonpudotusta?

      Vasta sen jälkeen voidaan sitten katsoa, mikä se helpoin tapa oikeastaan olikaan...

    • Anonyymi

      Riippuu lähtöpainosta, my keskimäärin turvallinen laihdutusvauhti olisi 6-10 kg 3 kk:ssa.

      • Anonyymi

        Aloittaja aloitti laihduttamisen 16 vuotta sitten niin 16 vuotta on eri asia kuin 3 kk.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittaja aloitti laihduttamisen 16 vuotta sitten niin 16 vuotta on eri asia kuin 3 kk.

        Kun jaksoit sentään katsoa milloin aloitus on tehty, mutta et lukenut aloitusta. Faktat ei muutu 16 tai pikemminkin 17 vuodessa.


    • Anonyymi

      lapamato

    • Anonyymi

      Ruokavalio kaiken A ja O. Liikuntaa paljon siihen päälle (mutta vaatii itsekuria näläntunteen kanssa). Moni liikkuu mutta syö ikävä kyllä sitten kalorit takaisin. Toki hyvä puoli on että kunto kasvaa

    • Anonyymi

      Makaa sängyssä ja ole syömättä. Lihakset surkastuvat ja paino lähtee. Tsadaa.

    • Anonyymi

      30 kg ylipainon laihdutamiseen meni naiselta 3 vuotta ,eikä kilot tuleet takaisin.Toiselta naiselta 40 kg ylipainoa laihtui 5 vuodessa,eikä kilot tuleet takaisin.Molemat opetelivat syömään.Ohjeen saivat netistä Sairaaalan ruoka ajat ja siellä näkyy mitä kellon mukaan syödään,joka päivä ja viikko.Eli toinen perhelinen toinen yksin.Alkoivat teke samaa ruokaa mitä sairaalan ruoka listassa on ja syömän kelon mukaan mikä sinä on.Eivät nähneet nälkää,ei perhekään.Kaiki tapaminen soivat niin että voivat ravinon ottonudatta kellon mukan syömistä.Ei kiitos sokeria sisältävät tuoteet,mehut limut.Toisn he eivät käytä alkoholia ei tupakoi.Likuntakin jaksavat normaalipainoina ihan ilmasta Kävelyä keräten 12000 askelta päivän aikana.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe