Freddy Quinn

Kuka tietää Sakan Freddyn musiikista.Itselläni on Heimweh single vuodelta -56.Johan on hieno kipale ja mahtavat taustat.Onkohan Suomalaiset artistit levyttäneet Freddyä.
Ilmoita


Vanha kysymys, mutta vastaanpa kurillani, koska Freddy Quinn oli ja on yhä mielestäni maailman upeimpia laulajia, monikielinen, kouluttanut ääntään ja oppinut monikieliseksi.
Vahinko vain, että Beatles- ja Rollaritouhuissa saksalainen musiikki unohdettiin Suomessa.

Freddyn kappaleita on tietääkseni esitetty melko vähän täällä. Tunnetuin on tietysti Die Gitarre und Das Meer, eli Kitara ja meri, josta on monta suomenkielistä versiota. Laila Halmeen ja Topi Sorsakosken muun muassa. Toinen on vanha kunnon La Paloma, jonka Freddy on tietääkseni levyttänyt sekä saksaksi että espanjaksi. Myöhemmistä levytyksistä oli meillä kuuluisin Balladi vihreistä bareteista, suomennettu Balladi punaisista bareteista. Sen teki kuuluisaksi Barry Sadler, laulun tekijä ja englanninkielinen ensiesittäjä. Englanninkielisessä versiossa on eri sävy, se tavallaan esittää Vietnamin sotaa myönteisessä näkökulmassa. Saksankielinen versio Hundert Mann und Ein Befehl on jämerämpi esitykseltään. ja se on olemassa muidenkin kuin Freddyn laulamana. Siinä on protestilaulun tuntua, vaikka sanoitus on kertovan neutraali. Ruotsiksi esitys nimellä Balladen om den blå baskern, Anita Lindblom, nimensä mukaan rauhanturvaajista.

Koska Freddy esiintyi ja levytti niin monella eri kielellä, hänen repertuaaristaan löytyy joukoittain kappaleita, jotka ovat meillä tulleet tutuiksi jonkun muun esityksinä, ja jollain muulla kielellä kuin saksaksi, vaikkapa englanniksi, espanjaksi, ranskaksi tms. joilla Freddy ne laulaa. Mm. Vaya con Dios, Quantanamera, Green green grass of home, Rolling home, Aloha oe, Oh my darling Clementine, Banana Boat Song, Some broken hearts never mend, You are my sunshine, Cigarrettes and whiskey, jne jne. Niitä on jonkin verran kerätty CD-levyillekin, mutta eivät ole täällä kaupan, vaan pitää tilata...
Ilmoita
P.S. Freddyn laulama La Balada de los Boinas Verdes eli balladi vihreistä bareteista espanjaksi on joko sellaisenaan tai jonkun muun esittämänä eräiden etelä/keskiamerikkalaisten erikoisjoukkojen tai armeijoitten marssi.
https://www.youtube.com/watch?v=2im17ZfqBF4
Son soldados, nada mas...
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Freddy Quinn

Kuka tietää Sakan Freddyn musiikista.Itselläni on Heimweh single vuodelta -56.Johan on hieno kipale ja mahtavat taustat.Onkohan Suomalaiset artistit levyttäneet Freddyä.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta