Elokuvat, jotka itkettävät?

Tuuliajolla

Luetelkaapa miehet ja naisetkin, minkätyyppiset elokuvat teitä herkistävät, jos sellaisia on? Mitkä tietyt elokuvat tämän aiheuttavat?

Itse teen tunnustuksen, joka voi olla vähän yllättävä: en voi sille mitään, mutta Cast away (Tuuliajolla), joka tuli lauantai-iltana telkkarista, saa tunteet pintaan ja jälleen kerran itketti.

Elokuva on tehty todella vakuuttavasti ja siinä nähdään hyvin kaikki primitiiviset reaktiot, jotka ottavat vallan, kun ihminen joutuu elämään luonnon armoilla yksin. Chuck Nolandin kiintyminen lentopalloonkin kuulostaa aluksi koomiselta, mutta elokuvaa katsoessa tajuaa, että niinhän siinä kävisi oikeastikin. Elokuvan loppupuoliskollahan Chuck melkein hukuttaa itsensä yrittäessään hakea lentopalloa takaisin lautalleen, koska se on ollut ainut keskustelukumppani neljän vuoden ajan. Koko selviytymiskamppailuun on helppo eläytyä mukaan, mutta varsinaisia kyyneliä tässä elokuvassa aiheuttaa loppuosa, kun Chuck palaa sivistyksen pariin ja menee tapaamaan entistä vaimoaan ja tilittää tuntemuksensa työkaverilleen. Chuckin ja hänen entisen vaimonsa jälleennäkeminen oli toteutettu juuri sopivan viileästi, josta myös tuli mieleen, että noinhan se varmasti menisi oikeassakin elämässä.

Aiheet, jotka herkistää, liittyy aina jotenkin epäoikeudenmukaisuuksiin ja suuriin vastoinkäymisiin. Esimerkkeinä kaikki nimenomaan sodanvastaiset elokuvat, joista parhaana mielestäni amerikkalainen 90-luvun lopun elokuva Savior (Vihan maa), joka kertoo Bosnian sodasta. Pääosaa esittää Dennis Quaid.

Toinen hieman ehkä yllättävä elokuva on Truman show. Idea äärimmilleen viedystä tosi-tv:sta on ainakin toistaiseksi utopistinen ajatus, mutta tässäkin elokuvan loppuosa, jossa Truman pakenee veneellä merelle ja Christoff lopulta melkein tappaa hänet, saa kyynelet pintaan. Elokuvan musiikki on myös siitä harvinaista, että se sopii täydellisesti tunnelmaan ja on oikeastaan yksi pääosan esittäjistä.

Mitkään perinteiset nyyhkyleffat ei minulla toimi, niissä on sitä romanttista hömpötystä. Muunlainen suhtautuminen olisikin erikoista, kun kerran mies olen... Elokuvassa siis täytyy olla hyvin realistinen ja rehellinen asenne, kuten Cast awayssa.

Minulla siis tulee mieleen vain harvoja elokuvia, eli Cast away, Savior ja Truman show.

50

5144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mie vaan

      Eipä tule mieleen elokuvia jotka saisivat kyynelkanavani auki. En ainakaan tunnusta.

    • Miehinen Mies

      Mutta se elokuva on Leijonakuningas.

    • Kolli_Kellinen

      Jostain syystä Tom Hanksin ja lentopallon suhde huvitti minua suuresti... ;) Myös Truman Showta pidin lähinnä komediana.

      Suuria tunteita ovat onnistuneet herättämään mm. Bambi, ET:n loppukohtaus, Kaunis Mieli, Unelmien Sielunmessu ja nyt viimeksi Panin Labyrintti. Kaikkien aikojen itkettäjä on kuitenkin Tulikärpästen Hauta.

    • IngallsinLaura

      kun tippa tulee linssiin joskus jopa jonkun Lambi-mainoksen toimesta... :D

      Mutta elokuva, josta en pysty edes puhumaan itkemättä suurinpiirtein hysteerisesti, on Pianisti.

      Välillä kun tekee mieli itkeä eikä Kate Bushikaan välttämättä toimi, katson kyseisestä leffasta just niitä tiettyjä kohtia uudestaan ja uudestaan. Mutta nykyisin itken todella harvoin, ja tässäkin leffassa itkettää eniten se, että siinä käsitellään oikeasti tapahtuneita asioita. Samasta syystä Schindlerin lista itkettää, raivostuttaa ja koskettaa oikeasti.

      Itkeminen on ihanaa...

    • Tyttis79

      Leffoja oon nähny paljon, enkä muista helposti leffojen nimiä ikinä.

      Aivan kauhia kohtaus on siinä suomalaisessa vanhassa Vesa-Matti Loirin leffassa, olisikohan "Pojat" sen lefannimi. Vesku on sellanen ala-asteikäinen sälli, ja sen äiti päättää jättää Veskun ja lähtä Jenkkeihin rikkaampaan elämään jonku miehen matkaan. Se kauhea kohtaus on sellanen, että taa pikkuvesku juoksee junan vierellä itkien ja äitiä huutaen...äiti ja se mies on sielä junassa lähdössä pois :,I

      Toinen paha oli Ninja 4ever! Voi kiesus sitä ahdistuksen määrää kun katoin leffaa. En pystyny kattoon loppuun asti, vaan vähä alle puoleen väliin.

      Sit itkettää rakkaushömppä: kun tosirakkaus voittaa. Muistan et Hiljaiset sillat oli aika hyvä itkettäjä. Ja Titanic. Heh, ja älkää naurako mut "Kuinka hukata kundi 10 päivässä".

      • on juu

        koskettava leffa. Tosin se äippä lähti Saksaan saksalaisen sotilaan mukana.


      • Tyttis79
        on juu kirjoitti:

        koskettava leffa. Tosin se äippä lähti Saksaan saksalaisen sotilaan mukana.

        Okei, sori. Vähä lyhyt muisti mulla :D :D


      • hitleriläisen :)
        Tyttis79 kirjoitti:

        Okei, sori. Vähä lyhyt muisti mulla :D :D

        matkaan, niinhän ne kaikki :)


    • yks nainen

      mutta ei kyllä tule mieleen yhtään elokuvaa, joka olisi kyyneliin asti herkistänyt...

    • naisen vastaus

      Thelma & Louise

    • 35nainen

      Forrest Gump, Once around, Kaunis mieli, Ihana elämä (se joululeffa, jonka nimestä en ole varma)

      • elämästä :)

        kuinka kaikilla Al Bundyn omaisilla olisi mennyt paremmin :)


    • Hiljaiset sillat

      On ainakin yksi parhaimpia kyynelkanavat vuotamaan saamia leffoja. Ja englantilainen potilas, iki-ihana loppu jossa todellinen rakkaus miehen ja naisen välillä tulee esiin kauniilla tavalla..nyyh

      Lisäksi tuo tuuliajolla -leffa oli hyvä, kohtaus misää iso mies itki lentopallon- siis Wilsonin- perään kun ei saanut sitä pelastettua toi kyllä tipan silmään.. Psykologiselta kannalta mielenkiintoinen juttu, ihminen(kin) voisi varmaan kiintyä esim. juuri lentopalloon, jos ei ketään toista ihmistä/juttelukaveria vuosikausiin lähellä.

    • miiskuliinu

      Jane Campionin Piano ja erityisesti kohtaus, jossa Ada vajoaa polvilleen sormi katkaistuna. Huiii, se on aina yhtä järkyttävä kohtaus ja viimeksi kun näin sen elokuvateatterissa oli pakko pitää silmät kiinni jotten olisi parkunut ääneen.

    • leffat jotka oksettaa / ällöttää?? Ihmettelen suuresti sitä et kun katottiin viimevkl figh clubia niin eukko alko kakomaan siinä kohdassa missä ne haki sitä ihmislaardia sieltä rasvaimuklinikalta. Miten voi olla laatan partaalla jostain tollasesta, en ymmärrä. Ja sama homma mad cookkia katellessa, tosin siinä sen nyt jo ehkä voi ymmärtää, ihmettelen vaan et kellä voi olla noin heikko lysti ettei kestä kattoa edes töllöstä mitään 'ällöttävää'.

      • IngallsinLaura

        vaikkei sentään mihinkään kakomisasteelle kuitenkaan.

        Yleensä ne, jotka ällöttävät, myös kolahtavat ja kovaa kuten Platoon ja Full Metal Jacket.


      • o.. . :)
        IngallsinLaura kirjoitti:

        vaikkei sentään mihinkään kakomisasteelle kuitenkaan.

        Yleensä ne, jotka ällöttävät, myös kolahtavat ja kovaa kuten Platoon ja Full Metal Jacket.

        Platoon oli oikein kuvottava


      • ..jaahas....

        Siis onks meijän yrmiö alkanu seukkaa? Vai hä?


      • MMies

        Ei yleensä yrjötä leffat, mutta olisiko ollut joku Faces Of Death, jossa oli sähkötuoliteloitus. Ei nyt yrjöt lentänyt, mutta siinä vaiheessa, kun verta alkoi tulla silmien päällä olevien teippien alta, olo kävi hieman tukalaksi. Samankaltainen fiilis joidenkin eläinkoe-filmien kanssa. Ja yksi hyvä keskitysleiri-dokkari aiheutti samanlaisia fiiliksiä, olisiko ollut Bergen-Belsenissä (siis leirin toiminnan aikana) kuvattu. Puhdas sadismi ei oo mun juttu.


    • meikku

      Nightmare before Christmas, Saksikäsi-Edward ja Dancer in the dark. Taisi olla myös Tuulen viemää, mutta näin sen viimeksi lapsena.

    • Emmanuele

      mut samoin saksalaiset pornoelokuvat.

    • Hossi

      Tuli mieleen ainakin tuo vihreä maili, Shrek ;), Forrest Gump, paljon muitakin mut nimiä ei tule mieleen.

    • Wastaaja

      Hyviä, tunteisiin vetoavia leffoja siis.

      Nykyään olen usein vain niin valitettavan flegu jaksaakseni käydä leffassa usein. Joskus tulee kyllä sellaisia putkia, jolloin katson monta putkeen ja sulkeudun muulta maailmalta täysin.;) Taannoin sain lahjaksi mm. Sidewaysin, mutta sekin odottaa vielä katsomistaan. Tiedä, onko hyvä (en katsonut teatterissa aikanaan).

      Muutamia aidosti tunteisiin vetoavia, loistavan kerronnallisen juonen leffoja ovat äkkiseltään mainittuna Kaupungin valot, Casablanca ja Trainspotting. En silti sanoisi ehdottomasti, että nuo kaikkein parhaita. Naisena on pakko tietysti mainita myös Tuulen Viemää, vaikken tiedä, tunnustaisinko ja kenelle julkisesti.;) Noin viistoista vuotiaana katsoin Tuulen Viemään niin monta kertaa, että osaan vieläkin leffan ulkoa.;D

      • Wastaaja

        Jos joku on nähnyt, niin ois kiva jos kertoisi, että onko se Saarelan uusin mitenkään katsomisen arvoinen?

        Piti mennä se katsomaan taannoin ..mutta daa.. taas niin tylsänä ja väsyneenä.. kieltäydyin. Jäin kuitenkin miettimään, että pitäiskö se katsoa. Onko samaa shittiä, kuin Bad Luck Love aikoinaan, vaiko oikeasti kerronnallisesti mielenkiintoista suomileffaa?


    • ei ikinä spiidaa, saati sit jonkun leffan takii. Mut jotkut leffat vaikuttaa muhun tosi upeesti. Esim. Tango & Cashin mieletön tiimityöskentely saa ainakin mun ihon kananlihalle. Niil kyl synkkaa yhten tosi upeesti - vähä niin ku mul ja sil lähikaupan kassalla.

    • itsme

      Titanic ja Moulin Rouge! ovat saaneet minut itkemään monesti. Molemmissa on traaginen rakkaansa menettäminen. Onhan niitä itkettäviä leffoja muitakin, mutta juuri nyt en muista niitten nimiä.

    • ...

      Mä olen itkeskellyt Titanicia joka kerta kun katson sen elokuvan. Siinä kohtaa ilo ja suru. Herättää voimakkaita tunteita, kun eläytyy hahmoihin ja koittaa samaistua heidän mahdollisiin tunnetiloihin kulloisellakin hetkellä. Kauniin rakkauden syntyminen, se hehku ja palava tunne. Mustasukkaisuuden tunne, luopumisen tuska, menettämisen tuska, pelko, epävarmuus, lohduttomuus, ilo, elämän jatkuminen kokemuksen jälkeen jne.

      Paljon tunnepitoisia tilanteita ja asioita yhdessä elokuvassa. Ja mikä vielä se, että elokuva pohjautuu tositapahtumaan. Ei ole mitään pulp fictionia tms sitä tyyliä.

      Mä itsekn sellaisia elokuvia, joissa on jotain elämänmakuista. Tapahtuu asioita joissa on isoja tunnelatauksia. Joihin mä kykenen itse samaistumaan.

    • Kahdeksan surmanluotia. Jotenkin toisaalta se Niskasen esittämän miehen kujanjuoksu ja epätoivo. Ja toisaalta ne uhrit ja sen miehen perhe. Ja ne pienet onnen hetket, joiden vastapainoksi tositapahtumiin perustuva tragedia tuntui niin karmealta.

      • Muisti palailee pätkittäin (ei tämä kuitenkaan :P) : Breaking the waves ja Dancer in the dark. Cherborgin sateenvarjot, Hiljaiset sillat, Lilja 4ever, Love Story ja Dumbo :)


      • yybee kirjoitti:

        Muisti palailee pätkittäin (ei tämä kuitenkaan :P) : Breaking the waves ja Dancer in the dark. Cherborgin sateenvarjot, Hiljaiset sillat, Lilja 4ever, Love Story ja Dumbo :)

        Erämaan armoille..


      • yybee kirjoitti:

        Muisti palailee pätkittäin (ei tämä kuitenkaan :P) : Breaking the waves ja Dancer in the dark. Cherborgin sateenvarjot, Hiljaiset sillat, Lilja 4ever, Love Story ja Dumbo :)

        Joo mä oon samaa mieltä ja sit vielä kaikki Chuck Norrisin, Arnold Schwarzenegger (paitsi true lies) ja sit vielä se Stalvester Stylone, vai mikä se oli.


      • modelli kirjoitti:

        Joo mä oon samaa mieltä ja sit vielä kaikki Chuck Norrisin, Arnold Schwarzenegger (paitsi true lies) ja sit vielä se Stalvester Stylone, vai mikä se oli.

        Juu, noikin on.. itkettävän huo.. huimia :)


      • yybee kirjoitti:

        Erämaan armoille..

        Joo toi oli aivan ihana, masturboin koko elokuvan ajan.


      • modelli kirjoitti:

        Joo toi oli aivan ihana, masturboin koko elokuvan ajan.

        UPSISTA, siis mun piti sanoman >mastikoin< eli söin karkkia ym. ääh....ei kukaan kumminkaan usku....ihan sama.


      • modelli kirjoitti:

        Joo toi oli aivan ihana, masturboin koko elokuvan ajan.

        Jaa, itkeksä aina mas.. mastikoidessasi? Kukin tavallaan.


      • yybee kirjoitti:

        Jaa, itkeksä aina mas.. mastikoidessasi? Kukin tavallaan.

        Ei kun söin poppareita, join limpparia ja itkin koko leffan ajan. Vieläkin itkettää vaikka kokemuksesta on jo useita vuosia.


      • Kierrepotku:.!1%#?+
        yybee kirjoitti:

        Juu, noikin on.. itkettävän huo.. huimia :)

        .

        Chuck Norrisin kierrepotku itkettää katsojia hyvinkin taajaan

        har!

        .


      • Chuck Kicks Again:.!
        Kierrepotku:.!1%#?+ kirjoitti:

        .

        Chuck Norrisin kierrepotku itkettää katsojia hyvinkin taajaan

        har!

        .

        .

        kyllä taas itkettää

        http://youtu.be/rmlY7nAuBTI

        .


    • miehinen mies

      Ei itketä elokuvat. Urheilu itkettää.

    • kylä näi o

      .

      Räty: "Saksa on paska maa"

      .

    • Itku tulee.

      Sellaiset jotka on huonoja ja tulee uusintana kolmatta kertaa saman viikon aikana.

    • On niitäkin. Jostain syystä en vaan saa yhtää nimeä mieleen.

      Cast awaytä en oikein ymmärtänyt. Ap. antoikin miehisen selityksen kuvalle ja yksinäisille saarille. Varsinkin loppuosan viileys oli "epämukava". Juu, Nyt ymmärrän. Se oli masentava ja enkä pitänyt.

    • E.T pistää itkemään

      E.T! En yleensä itke millään, mutta tossa ei mikää pidättele. Itken joko onnesta tai surusta.... Loppukohtauksessa vielä erityisiitkut.

    • Kaikki Sf-leffat:.!1

      .

      Jotka ovat helismaan kynäilemiä

      Vaivun täydelliseen epätoivoon

      .

    • Anonyymi

      Heyy sry ku VANHA keskustelu mut se hatchiko oli kyll aivan kauhee siinä ku se koira aina vaan kiesri sitä samaa reittiä oli niin kauan

    • Anonyymi

      Ei tule varsinaisesti elokuvaa mieleen mutta aina kun tulee joltain dokumenttikanavalta se Challenger sukkulan räjähdys ja se pörröpää opettajatar meni siinä se tuntuu niin väärältä this is wrong :(
      har-ahr-ahr-ahr-ahs-dh-fhsd-fahsd-fahsd-fsldfssässäsä

    • Anonyymi

      Kyllä se Paris Texas on myytti kuin myös Berliinin taivaan alla. Ne ainakin ovat läheisiä.

    • Anonyymi

      Charlton Hestonin näyttelemä Ben Hur. Vaikka olen ateisti, tykkäsin tästä.

    • Anonyymi

      The Notebook. Itkettää.

    • Anonyymi

      Kaunis elämä, Poika raidallisessa pyjamassa, tyttöni mun, Philadelphia, City of God,

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe