Atkinsin-dieetti menettänyt suosionsa

Yhdysvalloissa

Jenkit hylkäsivät toimimattoman alakarppauksen jo pari vuotta sitten ja myös Atkinsin firma meni konkurssiin:

"Parin vuoden ajan Atkins- ja alakarppausmania jylläsivät. Sitten muoti-ilmiö loppui yhtä äkisti kuin se alkoi. Heinäkuussa 2005 Atkins-brändistä vastannut Atkins Nutritionals -yhtiö teki vararikon."


http://www.hs.fi/juttusarja/laskikapina/artikkeli/Atkins opetti alakarppaamaan/1135224818551

LÄSKIKAPINA
Atkins opetti alakarppaamaan
Vähähiilihydraattiset ruokavaliot olivat miljardien laihdutusvillitys

Julkaistu: 4.2.2007 00:00

Marko Junkkari

Juhana Rossi

helsingin sanomat

Kun tohtori Robert C. Atkins kaatui, löi päänsä jäiseen katuun ja kuoli huhtikuussa 2003 New Yorkissa, hän kuoli maineensa huipulla.

Atkinsin tuorein dieettikirja oli The New York Times -lehden bestseller-listan ykkösenä ja elintarvike- ja laihdutusyhtiöt syytivät markkinoille vähähiilihydraattisia tuotteita.

Mielipidemittauksen mukaan 70 miljoonaa amerikkalaista kertoi noudattavansa vähähiilihydraattista ruokavaliota eli alakarppaavansa, kuten englannin kielen sanoista low carb suomeen tullut ilmaisu kuuluu. 30 miljoonaa amerikkalaista eli runsas kymmenesosa maan väestöstä ilmoitti laihduttavansa nimenomaan Atkinsin oppien mukaan.

Samaan aikaan runsashiilihydraattisten perunoiden ja sitrushedelmien kasvattajat säikähtivät ja alkoivat puolustaa elinkeinoaan kymmenien miljoonien dollareiden mainoskampanjoilla.

Parin vuoden ajan Atkins- ja alakarppausmania jylläsivät. Sitten muoti-ilmiö loppui yhtä äkisti kuin se alkoi. Heinäkuussa 2005 Atkins-brändistä vastannut Atkins Nutritionals -yhtiö teki vararikon.

Alakarppaus ja sen laihduttava vaikutus on tunnettu 1800-luvulta lähtien, mutta Atkins teki alakarppauksesta kaikkialle levinneen muoti-ilmiön. Tässä mielessä alakarppaus henkilöityy Atkinsiin, vaikka vastaavia dieettiohjelmia ovat aikojen saatossa kehittäneet lukuisat lääkärit ja laihdutusyrittäjät.

Pientä sydäntautien hoitoon keskittynyttä praktiikkaa New Yorkissa pyörittänyt Atkins innostui dieetistä 1960-luvulla, kun hän luki lääketieteellisestä aikakauskirjasta artikkelin, jossa suositeltiin vähähiilihydraattista ruokavaliota diabetes-potilaille.

Atkins kokeili ruokavaliota itseensä, koska oli omasta mielestään ylipainoinen. Atkins oli 183 senttiä pitkä ja painoi 102 kiloa. Jos mittana käytetään nykyaikaista painoindeksiä, Atkins oli "huomattavasti ylipainoinen".

"Dieetti vaikutti siltä, että siitä voisi nauttia", kovaksi syömäriksi itseään luonnehtinut Atkins kertoi myöhemmin lehtihaastattelussa.

Juuri nautinnossa piilee Atkinsin dieetin ja ylipäänsä alakarppauksen tenho.

Vakiintunut lääketiede lähtee siitä, että ihminen lihoo, jos hänen kehoonsa kertyy enemmän energiaa kuin mitä energiaa kuluu. Jotta energiatasapaino kääntyisi negatiiviseksi, syömistä pitää vähentää eli ruokavaliosta pitää kurinalaisesti karsia nautintoa antavat rasvaiset ja sokerit ruoat.

Sen sijaan Atkinsin dieetissä saa nauttia ja syödä herkkuja kuten pihvejä, hummereita, kananmunia ja jopa voita periaatteessa rajattomasti. Vain hiilihydraatteja tulee välttää: riisi, pasta, leipä ja kaikki sokeria sisältävät elintarvikkeet ovat kiellettyjä.

Kun ihminen karttaa hiilihydraatteja ja saa energian proteiineista ja rasvoista, hänen elimistönsä menee ketoosiin. Ketoosissa lihaksistosta ja maksasta poistuu nestettä, ja elimistö polttaa sinne varastoituneet hiilihydraatit.

Näiden oppien ja omien kokemustensa pohjalta Atkins kirjoitti kirjan Tri Atkinsin dieetti-vallankumous, joka julkaistiin vuonna 1972. Kirjaa myytiin yli 10 miljoonaa kappaletta.

Lääkäriyhteisö tyrmäsi Atkinsin hiilihydraattidieetin, koska koululääketieteen oppien mukainen näyttö dieetin toimivuudesta puuttui – ja puuttuu yhä – liki kokonaan. Äärimmillään dieetti tuomitaan terveydelle vaaralliseksi, koska rasvojen syönnin katsotaan esimerkiksi lisäävän alttiutta sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

Atkinsin maine humpuukitohtorina voimistui, kun hän ryhtyi markkinoimaan dieettiään vaihtoehtohoidoksi syöpäpotilaille.

Ristiriidoista huolimatta kiinnostus Atkinsin dieettiin kasvoi sitä mukaa kuin amerikkalaiset lihoivat. Noin puolet amerikkalaisista oli ylipainoisia 1970-luvun alussa. Vuosituhannen vaihteessa ylipainoisten osuus oli kasvanut 65 prosenttiin amerikkalaisista.

Kysyntää siis riitti, ja 2000-luvun alussa alkoi todellinen Atkins-buumi.

Atkins- ja koko alakarppausmania pistivät elintarviketeollisuuden koville. Ihmiset olivat toki innostuneet muotidieeteistä aiemmin, mutta kun kymmenet miljoonat ihmiset yksipuolistivat kertaiskusta ruokailutottumuksensa, miljardien dollareiden rahavirrat muuttivat suuntaa.

Proteiinipitoisten ruokien kuten lihan ja kananmunien myynti lisääntyi. Vastaavasti alakarppauksessa kiellettyihin ruokiin kuuluvien perunoiden, sitrushedelmien, leivän ja pastan myynti supistui.

Hätääntyneet perunanvalmistajat aloittivat Yhdysvalloissa laajan mainoskampanjan, jossa kehuttiin perunan "hyviä" hiilihydraatteja ja korkeaa c-vitamiinipitoisuutta.

Yhdysvaltain appelsiinimehutuottajat haastoivat Atkinsin dieetin kaltaisen South Beach -laihdutusohjelman kehittäneen tohtori Arthur Agatstonin oikeuteen tämän tuoremehun vastaisten lausuntojen vuoksi.

Elintarvikevalmistajat toivat markkinoille uusia vähähiilihydraattisia tuotteita. Tutkimusyhtiö ProductScan Onlinen laskujen mukaan vuosina 2002–2004 markkinoille tuli lähes 4 000 vähähiilihydraattista tuotetta.

Esimerkiksi Unilever kehitti uuden vähähiilihydraattisen laihdutustuoteperheen, jonka myynniksi se arvioi vuonna 2004 700 miljoonaa dollaria. Vuodelle 2005 ennustettiin miljardin dollarin myyntiä.

Olutvalmistajat toivat markkinoille vähähiilihydraattisia oluita. Ensimmäisenä markkinoille tuli olutjätti Anheuser-Buschin Michelob Ultra, joka siivitti yhtiön kaikkien aikojen myyntiennätykseen vuonna 2003.

McDonald's ryhtyi tarjoamaan vähähiilihydraattisia aterioita. Burger King toi markkinoille salaatinlehtien välissä tarjottavan täyslihahampurilaisen.

Jättifirmojen varjossa myös Atkinsin oma elintarvikeyhtiö Atkins Nutritionals kasvoi. Omien tuotteiden valmistamisen lisäksi se teki bisnestä myymällä Atkins-brändin käyttöoikeuksia eri tuotteisiin.

Marraskuussa 2003 tohtori Atkinsin leski Veronica Atkins myi enemmistöosuuden Atkins Nutritionalsista kahdelle pääomasijoittajalle noin 850 miljoonalla dollarilla.

Usko kasvuun oli kova: yhtiö palkkasi työntekijöitä, markkinoi Atkins-brändiä näkyvästi ja kehitti ja lisensoi uusia tuotteita.

Mahdollisuuksia kasvuun näytti myös olevan: markkinatutkimusyhtiö AC Nielsenin mukaan vuoden 2004 yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana vähähiilihydraattisia tuotteita myytiin 1,6 miljardin dollarin edestä.

Mutta kun vuosi 2004 eteni, alakarppausmania alkoi menettää suosiotaan.

Koululääketiede toisti aiempaa viestiään: kestävä näyttö alakarppauksen tehosta laihdutuskeinona puuttui.

Havainnot viittasivat kyllä siihen, että ihmiset menettivät kiloja alakarppauksen alkuvaiheessa, mutta pysyvää painonmenetystä ei tapahtunut.

Laihtuminen alkuvaiheessa johtui kahdesta syystä. Toinen oli ketoosin vaikutus ja toinen se yksinkertainen seikka, että kun ihmiset lopettivat hiilihydraattien syönnin, he vähensivät nauttimiensa kalorien määrää ylipäänsä. Kun energiansaanti supistui, ihmiset laihtuivat.

Yksipuolinen proteiinikuuri alkoi rapauttaa maallikoiden uskoa alakarppaukseen.

"Miljoonat amerikkalaiset istuvat kotonaan television edessä, syövät vähähiilihydraattista suklaata ja ahmivat pihvejä, ja he ihmettelevät, mikseivät he ole laihtuneet. On vain ajan kysymys, kun he tajuavat syyn tähän", investointipankki UBS:n sijoitusanalyytikko Andrew McQuilling sanoi Fortune-lehden haastattelussa ja neuvoi ostamaan vakiintuneita laihdutuskeinoja markkinoivan Painonvartijat-yhtiön osakkeita.

McQuilling ennusti oikein. Ihmiset kyllästyivät alakarppaamiseen.

"En usko lainkaan sitä roskaa, että Atkins olisi kuollut liukastumiseen", New Yorkin pormestari Michael Bloomberg sanoi PR-tilaisuudessa newyorkilaisella paloasemalla – tajuamatta, että pienen paikallisen televisioyhtiön kamera nauhoitti vieressä.

"Olin pari vuotta sitten Atkinsin luona varainkeruutilaisuudessa ja hän oli lihava" Bloomberg naureskeli.

Hän kertoi palomiehille, että Atkinsin tarjoama vähähiilihydraattinen ruoka oli syömäkelvotonta.

"Otin yhden suupalan ja jouduin jälkeenpäin sylkemään ruuan serviettiin."

Tv-kanava esitti nauhan Bloombergin puheista. Bloomberg kieltäytyi pyytämästä Atkinsin leskeltä anteeksi ja kiistasta tuli iso uutinen.

Atkins oli ollut dieettinsä keulakuva. Heräsi kysymys, oliko Atkins ollut todellisuudessa lihava ja toimiko dieetti.

Kiista sai makaabereja piirteitä. Atkins-dieetin kriitikko, nebraskalainen lääkäri Richard Fleming pyysi Atkinsia hoitaneesta sairaalasta Atkinsin kuolinsyyraportin.

Sairaala toimitti raportin vahingossa Flemingille, vaikka se oli luottamuksellinen. Raportin mukaan Atkins painoi kuollessaan 117 kiloa, eli hän olisi ollut vaikeasti ylipainoinen. Myös Atkinsin sydämestä löytyi vaurioita.

Kuolinsyyraportti vuodettiin Wall Street Journal -talouslehteen, joka julkaisi sen helmikuussa 2004.

Totuus jäi selvittämättä. Atkinsin perhe ilmoitti, että Atkinsin paino lisääntyi, koska kooman aikana hänen kehoonsa kertyi ylimääräisiä nesteitä.

Lääkäreiden mukaan Atkinsin vuonna 2002 kärsimä sydänkohtaus johtui bakteeriperäisestä tulehduksesta.

Joulukuussa 2004 New York Times kirjoitti Atkins- ja alakarppausbuumista otsikolla: "Onko vähähiilihydraattibuumi ohitse?"

Kyllä se oli. Artikkelissa haastatellut alan yrittäjät valittelivat, että tuotteiden kysyntä supistui nopeasti. Tulot eivät riittäneet enää kasvua varten otettujen velkojen maksuun.

136

4581

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • väliä

   - Minua ei ainakaan kiinnosta miten jenkkien elintarvikejätit rahastavat ihmisiä, tyylistä riippumatta.
   - Atkins ei edes ole ainut tapa noudattaa VHHta.
   - Karppien ja muiden vastaavien palstojen (kuten tämä) kävijämäärät kasvavat jatkuvasti, kummallista hiipumista.
   - Atkinsin kuolemasta väitetään monia asioita, kuten 911 onnettomuuksistakin. Aina löytyy joku taho joka haluaa todistaa toisen väitteet vääriksi. Lopputuloksena se että suuri yleisö ei pysty tietämmään mikä on totta ja mikä ei.

   Skäri

   • jälkijunassa

    Jenkeissä tajuttiin jo liki 3 vuotta sitten alakarppauksen järjettömyys ja nyt tilalla onkin yleisiin ravintosuosituksiin perustuvat online-laihdutuskerhot.


   • kerhojaan
    jälkijunassa kirjoitti:

    Jenkeissä tajuttiin jo liki 3 vuotta sitten alakarppauksen järjettömyys ja nyt tilalla onkin yleisiin ravintosuosituksiin perustuvat online-laihdutuskerhot.

    Hyvinhän nuo painonvartijatkin voivat, siis tämä rahat keräävä kultti. Minua ei kyllä mikään saa noihin pelleilyihin enää mukaan, ennemmin laitan rahani parempiin ruoka-aineisiin.


   • ex-karppaaja
    kerhojaan kirjoitti:

    Hyvinhän nuo painonvartijatkin voivat, siis tämä rahat keräävä kultti. Minua ei kyllä mikään saa noihin pelleilyihin enää mukaan, ennemmin laitan rahani parempiin ruoka-aineisiin.

    "Miljoonat amerikkalaiset istuvat kotonaan television edessä, syövät vähähiilihydraattista suklaata ja ahmivat pihvejä, ja he ihmettelevät, mikseivät he ole laihtuneet. On vain ajan kysymys, kun he tajuavat syyn tähän", investointipankki UBS:n sijoitusanalyytikko Andrew McQuilling sanoi Fortune-lehden haastattelussa ja neuvoi ostamaan vakiintuneita laihdutuskeinoja markkinoivan Painonvartijat-yhtiön osakkeita.

    McQuilling ennusti oikein. Ihmiset kyllästyivät alakarppaamiseen.

    "En usko lainkaan sitä roskaa, että Atkins olisi kuollut liukastumiseen", New Yorkin pormestari Michael Bloomberg sanoi PR-tilaisuudessa newyorkilaisella paloasemalla – tajuamatta, että pienen paikallisen televisioyhtiön kamera nauhoitti vieressä.

    "Olin pari vuotta sitten Atkinsin luona varainkeruutilaisuudessa ja hän oli lihava" Bloomberg naureskeli. >>>>>

    Amerikkalaisia on usein haukuttu tyhmiksi, mutta ilmeisesti sielläkin lopulta havahduttiin pihvien ahmimisen järjettömyyteen. Ja kumma kyllä vain fanaattisimat vhh-kultin jäsenet kiistävät Atkinsin vakavan ylipainon joka hänellä oli kuollessaan.


   • kulttisi?
    ex-karppaaja kirjoitti:

    "Miljoonat amerikkalaiset istuvat kotonaan television edessä, syövät vähähiilihydraattista suklaata ja ahmivat pihvejä, ja he ihmettelevät, mikseivät he ole laihtuneet. On vain ajan kysymys, kun he tajuavat syyn tähän", investointipankki UBS:n sijoitusanalyytikko Andrew McQuilling sanoi Fortune-lehden haastattelussa ja neuvoi ostamaan vakiintuneita laihdutuskeinoja markkinoivan Painonvartijat-yhtiön osakkeita.

    McQuilling ennusti oikein. Ihmiset kyllästyivät alakarppaamiseen.

    "En usko lainkaan sitä roskaa, että Atkins olisi kuollut liukastumiseen", New Yorkin pormestari Michael Bloomberg sanoi PR-tilaisuudessa newyorkilaisella paloasemalla – tajuamatta, että pienen paikallisen televisioyhtiön kamera nauhoitti vieressä.

    "Olin pari vuotta sitten Atkinsin luona varainkeruutilaisuudessa ja hän oli lihava" Bloomberg naureskeli. >>>>>

    Amerikkalaisia on usein haukuttu tyhmiksi, mutta ilmeisesti sielläkin lopulta havahduttiin pihvien ahmimisen järjettömyyteen. Ja kumma kyllä vain fanaattisimat vhh-kultin jäsenet kiistävät Atkinsin vakavan ylipainon joka hänellä oli kuollessaan.

    Siinähän jenkit ihmettelevät minä en, minä laihdun.
    Hyvään ruokaa ei kyllästy, jatkuviin mahavaivoihin kylläkin (ei siis turhia hiilareita enää).
    Miksi ruokaa tai pihvejä pitäisi ahmia, eikö ihmiset enää osaa syödä normaalisti?
    Miksi ihmiset eivät syö kasviksia?
    Mikä oli hänen painonsa ennen onnettomuutta?

    Skäri


   • jenkit
    kulttisi? kirjoitti:

    Siinähän jenkit ihmettelevät minä en, minä laihdun.
    Hyvään ruokaa ei kyllästy, jatkuviin mahavaivoihin kylläkin (ei siis turhia hiilareita enää).
    Miksi ruokaa tai pihvejä pitäisi ahmia, eikö ihmiset enää osaa syödä normaalisti?
    Miksi ihmiset eivät syö kasviksia?
    Mikä oli hänen painonsa ennen onnettomuutta?

    Skäri

    eivät laihdu, jos he kerta noudattavat samaa alkuperäistä atkinsin-diettiä?


   • ihmeellistä
    jenkit kirjoitti:

    eivät laihdu, jos he kerta noudattavat samaa alkuperäistä atkinsin-diettiä?

    mutta sitä tuo "uutinen" ei kerro. Vaikka eipä se kerro kyllä juuri mitään muutakaan, onpahan vain tyypillinen Hesarin maksettu mainos.

    Skäri


   • salaliitto salaliitto sala...
    ihmeellistä kirjoitti:

    mutta sitä tuo "uutinen" ei kerro. Vaikka eipä se kerro kyllä juuri mitään muutakaan, onpahan vain tyypillinen Hesarin maksettu mainos.

    Skäri

    Mene hoitoon.


   • nyt keksinyt?
    salaliitto salaliitto sala... kirjoitti:

    Mene hoitoon.

    Kerro toki meille muillekin, jos sieltä hoidosta käsin vain pystyt.

    Skäri


   • siitä ja
    nyt keksinyt? kirjoitti:

    Kerro toki meille muillekin, jos sieltä hoidosta käsin vain pystyt.

    Skäri

    älä lue missään tapauksessa pahojen Yleisradion ja Helsingin Sanomien setien julkaisemia uutisia :)


   • päämediat
    siitä ja kirjoitti:

    älä lue missään tapauksessa pahojen Yleisradion ja Helsingin Sanomien setien julkaisemia uutisia :)

    ovat mielestäsi jotenkin pahoja. Miten ja kenelle? Mitä pahaa ne sinulle on tehnyt?


   • ainoastaan Skärille
    päämediat kirjoitti:

    ovat mielestäsi jotenkin pahoja. Miten ja kenelle? Mitä pahaa ne sinulle on tehnyt?

    Hänellä on nyt niin kova pihvikuuri päällä että ei kestä lukea virallistieteellisiä uutisia.


   • hyvä
    ainoastaan Skärille kirjoitti:

    Hänellä on nyt niin kova pihvikuuri päällä että ei kestä lukea virallistieteellisiä uutisia.

    "virallistieteellisiä uutisia"
    Tästähän tässä juuri on kyse, ei mistään muusta.


   • virallisterveellisissä
    hyvä kirjoitti:

    "virallistieteellisiä uutisia"
    Tästähän tässä juuri on kyse, ei mistään muusta.

    ravintosuosituksissa?


   • yhden
    virallisterveellisissä kirjoitti:

    ravintosuosituksissa?

    totuuden torveja. Kun ei ole edes lukutaitoa.


   • noin ensialkuun

   • lukea

   • arvonimi
    lukea kirjoitti:

    mm. seuraavaa:
    "cardiovascular risk factors following a very-low-energy diet"

    Tiedätkö mitä eroa tuolla ja VHHlla on?

    "Maailman johtava lihavuustutkija".


   • buubuu
    lukea kirjoitti:

    mm. seuraavaa:
    "cardiovascular risk factors following a very-low-energy diet"

    Tiedätkö mitä eroa tuolla ja VHHlla on?

    Odotan vielä vastaustasi...

    Mitä eroa siis löytyy?


  • BMI 40...

   Atkins kokeili ruokavaliota itseensä, koska oli omasta mielestään ylipainoinen. Atkins oli 183 senttiä pitkä ja painoi 102 kiloa. Jos mittana käytetään nykyaikaista painoindeksiä, Atkins oli "huomattavasti ylipainoinen". >>>>>

   Kuollessaan Atkins painoi 117 kiloa, eli hänen painonsa nousi 30 vuodessa 15 kiloa. Ei kovin tehokas dietti vai?

   • lukenut

    koko uutisointia?

    Skäri


   • kärsi lisäksi
    lukenut kirjoitti:

    koko uutisointia?

    Skäri

    sydänvaivoista, niinhän siellä lukee. Yhtiö meni konkurssiin pari vuotta kuoleman jälkeen.


   • pari kertaa.
    kärsi lisäksi kirjoitti:

    sydänvaivoista, niinhän siellä lukee. Yhtiö meni konkurssiin pari vuotta kuoleman jälkeen.

    Ennen onnettomuutta ei ollut ylipainoinen.
    Sydänvaivojen syykin siellä kerrottiin.
    Atkins ei koskaan itse johtanut kyseistä kaupallista yritystä.


   • 100 kg
    pari kertaa. kirjoitti:

    Ennen onnettomuutta ei ollut ylipainoinen.
    Sydänvaivojen syykin siellä kerrottiin.
    Atkins ei koskaan itse johtanut kyseistä kaupallista yritystä.

    ja juuri sen vuoksi hän halusi kokeilla dieettiä ensin itseensä.


   • laihtui
    100 kg kirjoitti:

    ja juuri sen vuoksi hän halusi kokeilla dieettiä ensin itseensä.

    normaalipainoiseksi.


   • normaalipainoista
    laihtui kirjoitti:

    normaalipainoiseksi.

    "258 pounds at the time of his death"


   • seuranta
    normaalipainoista kirjoitti:

    "258 pounds at the time of his death"

    noin 40 vuoden ajalta?

    Skäri


   • Minkä asian seuranta?
    seuranta kirjoitti:

    noin 40 vuoden ajalta?

    Skäri

    BMI 30 keksiessään Atkinsin dieetin 1960-luvulla ja BMI 30 kuollessaan muutama vuosi sitten.


   • todistaa
    Minkä asian seuranta? kirjoitti:

    BMI 30 keksiessään Atkinsin dieetin 1960-luvulla ja BMI 30 kuollessaan muutama vuosi sitten.

    sen että hän ei olisi laihtunut ja pysynyt esim 30 vuotta normaalipainoisena?

    Skäri


   • isken vastapalloon
    todistaa kirjoitti:

    sen että hän ei olisi laihtunut ja pysynyt esim 30 vuotta normaalipainoisena?

    Skäri

    Todistusvuoro on nyt sinulla. Todista että Atkins oli 30 vuotta normaalipainoisena BMI enintään 25.


   • todistaa
    isken vastapalloon kirjoitti:

    Todistusvuoro on nyt sinulla. Todista että Atkins oli 30 vuotta normaalipainoisena BMI enintään 25.

    SINUN väitteitäsi.
    Sinä väität ja sinä todistat.
    Odottelen.


   • virallisvirallisesti
    todistaa kirjoitti:

    SINUN väitteitäsi.
    Sinä väität ja sinä todistat.
    Odottelen.

    päivän paras. Niin sitä pitää!


   • odotellaan
    virallisvirallisesti kirjoitti:

    päivän paras. Niin sitä pitää!

    vaikka en missään vaiheessa uskonutkaan että pystyisit väitteitäsi millään lailla todistamaan.


   • odotellaan!
    odotellaan kirjoitti:

    vaikka en missään vaiheessa uskonutkaan että pystyisit väitteitäsi millään lailla todistamaan.

    Väitit että kuollessaan liki 40 kiloa ylipainoinen Atkins oli sitä ennen 30 vuotta normaalipainossa. Koska normaalipainon yläraja on BMI 25, tarkoittaa tämä sitä että Atkins olisi ollut kuolemaa edeltävät 30 vuotta enintään 83 kg painava. Mistään ei kuitenkaan löydy sellaisia lähteitä, jotka todistaisivat Atkinsin olleen edes alle 90-kiloinen. Siitä vaan todistamaan! Atkinsin lihavuus on jo todistettu.


   • väitteesi
    odotellaan! kirjoitti:

    Väitit että kuollessaan liki 40 kiloa ylipainoinen Atkins oli sitä ennen 30 vuotta normaalipainossa. Koska normaalipainon yläraja on BMI 25, tarkoittaa tämä sitä että Atkins olisi ollut kuolemaa edeltävät 30 vuotta enintään 83 kg painava. Mistään ei kuitenkaan löydy sellaisia lähteitä, jotka todistaisivat Atkinsin olleen edes alle 90-kiloinen. Siitä vaan todistamaan! Atkinsin lihavuus on jo todistettu.

    että hän ei olisi koskaan laihtunut. Tuo uutisointikin toistaa kappaleesta toiseen miten Atkinsilla (tai VHHlla) laihtuu.


   • kysymys siitä
    väitteesi kirjoitti:

    että hän ei olisi koskaan laihtunut. Tuo uutisointikin toistaa kappaleesta toiseen miten Atkinsilla (tai VHHlla) laihtuu.

    että laihtuiko tilapäisesti, vaan siitä, oliko pysyvästi laiha 30 vuotta ennen kuolemaansa.


   • kerran.
    kysymys siitä kirjoitti:

    että laihtuiko tilapäisesti, vaan siitä, oliko pysyvästi laiha 30 vuotta ennen kuolemaansa.

    "Miten tuo todistaa sen että hän ei olisi laihtunut ja pysynyt esim 30 vuotta normaalipainoisena?"

    Jos hän olisi pysynyt 30 vuotta normaalipainoisena, kuinka hän painoi kuollessaan 117 kg ja asiantuntijoiden mukaan siitä enintään 5 kg on voinut olla kooman aiheuttamaa nesteiden kerääntymistä.


   • ollut
    kysymys siitä kirjoitti:

    että laihtuiko tilapäisesti, vaan siitä, oliko pysyvästi laiha 30 vuotta ennen kuolemaansa.

    laiha 30 vuotta sitten, vai löydätkö 30 vuotta vanhoja kuvia joissa Atkins olisi lihava?


  • Yhdysvalloissa

   Atkins oli ollut dieettinsä keulakuva. Heräsi kysymys, oliko Atkins ollut todellisuudessa lihava ja toimiko dieetti.

   Kiista sai makaabereja piirteitä. Atkins-dieetin kriitikko, nebraskalainen lääkäri Richard Fleming pyysi Atkinsia hoitaneesta sairaalasta Atkinsin kuolinsyyraportin.

   Sairaala toimitti raportin vahingossa Flemingille, vaikka se oli luottamuksellinen. Raportin mukaan Atkins painoi kuollessaan 117 kiloa, eli hän olisi ollut vaikeasti ylipainoinen. Myös Atkinsin sydämestä löytyi vaurioita.

   Kuolinsyyraportti vuodettiin Wall Street Journal -talouslehteen, joka julkaisi sen helmikuussa 2004.

   Totuus jäi selvittämättä. Atkinsin perhe ilmoitti, että Atkinsin paino lisääntyi, koska kooman aikana hänen kehoonsa kertyi ylimääräisiä nesteitä.

   Lääkäreiden mukaan Atkinsin vuonna 2002 kärsimä sydänkohtaus johtui bakteeriperäisestä tulehduksesta. >>>>>

   Ei sillä ole mitään merkitystä johtuiko Atkinsin ylipaino nesteiden kertymisestä vai sydänviasta, kyseessä oli joka tapauksessa rankasti yli 100-kiloinen sairas mies.

  • tutkimustieto vai mutu?

   -Miksi Helsingin Sanomat antaisi väärää tietoa Atkinsin suosion romahduksesta Yhdysvalloissa?
   -Miksi YLE:n julkaisema uusi tutkimus Atkinsin vaaroista olisi epäluotettava?
   -Miksi tilastot osoittavat kiistattomasti sen, että Atkinsin kotimaassa Yhdysvalloissa lihavuusongelma on nyt pahempi kuin koskaan aikaisemmin?
   -Miksi Suomen alakarppiyhteisö kiistää kaikki tutkimustiedot ja tilastoihin perustuvan näytön?
   -Miksi jokainen Atkinsia kritisoiva tutkimus on "epäluotettava" ja Atkinsia ylistävä tutkimus on "luotettava"?
   -Miksi jokainen Suomen online-laihdutuskerho perustuu virallisterveelliseen ravintosuositukseen eikä Atkinsin-diettiin?

   • varmaankin

    - Mitä tuolla uutisella on merkitystä, yritetäänkä suomalaisia karppaajia saada lopettamaan ruokavalionsa kun suuressakin maailmassa tehdään niin?
    - Siinä tutkimuksessa ei tutkittu Atkinsia.
    - Ja ihmiset jenkeissä lihottavat itsensä siis Atkinsilla? Eikä syömällä liikaa pikaruokaa ja eineksiä?
    - Ei kiistä, jos löytyy kunnollista näyttöä.
    - Miksi Hesarissa mainostaa PV ja online yhtiö, mutta ei VHH-gurut?
    - Miten tämä vaikuttaa lehdessä julkaistuihin juttuihin?

    Skäri


   • ex-karppaaja
    varmaankin kirjoitti:

    - Mitä tuolla uutisella on merkitystä, yritetäänkä suomalaisia karppaajia saada lopettamaan ruokavalionsa kun suuressakin maailmassa tehdään niin?
    - Siinä tutkimuksessa ei tutkittu Atkinsia.
    - Ja ihmiset jenkeissä lihottavat itsensä siis Atkinsilla? Eikä syömällä liikaa pikaruokaa ja eineksiä?
    - Ei kiistä, jos löytyy kunnollista näyttöä.
    - Miksi Hesarissa mainostaa PV ja online yhtiö, mutta ei VHH-gurut?
    - Miten tämä vaikuttaa lehdessä julkaistuihin juttuihin?

    Skäri

    "- Miksi Hesarissa mainostaa PV ja online yhtiö, mutta ei VHH-gurut?"

    Näet siis salaliittoja joka puolella ja nostat vielä itsesi gurun asemaan. Sori vaan, mutta ei Suomessa ole vhh-guruja. Löytyy ainoastaan pari tiedeyhteisön hylkimää luopiota ja lauma murrosikäisiä räkänokkia foorumeineen.


   • sinä olet?
    ex-karppaaja kirjoitti:

    "- Miksi Hesarissa mainostaa PV ja online yhtiö, mutta ei VHH-gurut?"

    Näet siis salaliittoja joka puolella ja nostat vielä itsesi gurun asemaan. Sori vaan, mutta ei Suomessa ole vhh-guruja. Löytyy ainoastaan pari tiedeyhteisön hylkimää luopiota ja lauma murrosikäisiä räkänokkia foorumeineen.

    kun niin kovin guruttelet. Vai ovatko salaliitot juuri sinua vastaan?

    Jos sinulla taasen on todellista tietoa, niin miksi et kerro meille muillekin?

    Juu, nämä suoli24:n palstat on aika kauheita, siksi en täällä juuri käykkään. Mutta sinulle tämä tuntuu olevan tuttu paikka.

    Skäri


   • todellista
    sinä olet? kirjoitti:

    kun niin kovin guruttelet. Vai ovatko salaliitot juuri sinua vastaan?

    Jos sinulla taasen on todellista tietoa, niin miksi et kerro meille muillekin?

    Juu, nämä suoli24:n palstat on aika kauheita, siksi en täällä juuri käykkään. Mutta sinulle tämä tuntuu olevan tuttu paikka.

    Skäri

    tietoa mutta sinä et luonnollisestikaan kykene fanaattisuudessasi ottamaan tätä tietoa vastaan.


   • fanaatikko
    todellista kirjoitti:

    tietoa mutta sinä et luonnollisestikaan kykene fanaattisuudessasi ottamaan tätä tietoa vastaan.

    kuten sinä, senhän huomaa jo kirjoituksista. Sinä yrität jatkuvasti todistella meille että VHH olisi vaarallista, mutta todisteet jäävät puuttumaan.

    Mutta kertositko miksi sinä pelkäät VHHta? Millä tavalla karpit uhkaavat sinua kun niin kärkkäästi täällä yrität meidän kimppuun käydä?

    Skäri


   • ex-karppaaja
    fanaatikko kirjoitti:

    kuten sinä, senhän huomaa jo kirjoituksista. Sinä yrität jatkuvasti todistella meille että VHH olisi vaarallista, mutta todisteet jäävät puuttumaan.

    Mutta kertositko miksi sinä pelkäät VHHta? Millä tavalla karpit uhkaavat sinua kun niin kärkkäästi täällä yrität meidän kimppuun käydä?

    Skäri

    Tuo sinun säälittävä taktiikkasi kääntää jokainen kysymys johonkin aivan muuhun ei toimi.


   • salaliitto
    ex-karppaaja kirjoitti:

    Tuo sinun säälittävä taktiikkasi kääntää jokainen kysymys johonkin aivan muuhun ei toimi.

    Mitä sinä vielä olet? Etkö todellakaan keksi parempia puolustautumiskeinoja kuin sortumisen ala-arvoiseen kirjoitteluun.

    Jäädään siis odottelemaan perempia aikoja (eipä tässä enempää aikaa olisikaan ollut täällä viettää).

    Skäri


   • kovasti
    salaliitto kirjoitti:

    Mitä sinä vielä olet? Etkö todellakaan keksi parempia puolustautumiskeinoja kuin sortumisen ala-arvoiseen kirjoitteluun.

    Jäädään siis odottelemaan perempia aikoja (eipä tässä enempää aikaa olisikaan ollut täällä viettää).

    Skäri

    kun hänen ihailemansa vhh-guru painoi kuollessaan 117 kg ja painoindeksi BMI 35 hujakoilla.


   • heittelee
    kovasti kirjoitti:

    kun hänen ihailemansa vhh-guru painoi kuollessaan 117 kg ja painoindeksi BMI 35 hujakoilla.

    pahasti, nyt näet/luulet jo harhojakin.

    Skäri


   • hyvin vihainen
    heittelee kirjoitti:

    pahasti, nyt näet/luulet jo harhojakin.

    Skäri

    Kohta kutsutaan Kiril apuun ja saadaan klassista Kiril-Tepi dialoogia!


   • nimimerkkiäsi
    hyvin vihainen kirjoitti:

    Kohta kutsutaan Kiril apuun ja saadaan klassista Kiril-Tepi dialoogia!

    Tepi, vaan nimettömänä heittelet tuttuja typeriä juttujasi?

    Skäri


   • sen kuinka
    nimimerkkiäsi kirjoitti:

    Tepi, vaan nimettömänä heittelet tuttuja typeriä juttujasi?

    Skäri

    vainoharhainen olet pihvikuurillasi.


   • ollenkaan?
    sen kuinka kirjoitti:

    vainoharhainen olet pihvikuurillasi.

    kuinka se olitkin sinä joka sen Tepin ja Kirilin tänne keksi?

    Miten lohimedaljonki on pihvi?

    Skäri


   • surkean
    ollenkaan? kirjoitti:

    kuinka se olitkin sinä joka sen Tepin ja Kirilin tänne keksi?

    Miten lohimedaljonki on pihvi?

    Skäri

    viestihistoriasi tällä palstalla. Tepi ja Kiril ovat sinuun verrattuna korkeakulttuuria.


   • puhut?
    surkean kirjoitti:

    viestihistoriasi tällä palstalla. Tepi ja Kiril ovat sinuun verrattuna korkeakulttuuria.

    Minä en todellakaan ole Skäribo vaikka pienessä vainoharhaisessa päässäsi niin luuletkin.


   • et vaan
    puhut? kirjoitti:

    Minä en todellakaan ole Skäribo vaikka pienessä vainoharhaisessa päässäsi niin luuletkin.

    kehtaa tunnustaa.


   • VHH-peikko
    et vaan kirjoitti:

    kehtaa tunnustaa.

    Mutta en ihmettele, ilman suurta paikkoa, VHHta, teidän elämä olisi varsin tylsää.


   • jollain on
    salaliitto kirjoitti:

    Mitä sinä vielä olet? Etkö todellakaan keksi parempia puolustautumiskeinoja kuin sortumisen ala-arvoiseen kirjoitteluun.

    Jäädään siis odottelemaan perempia aikoja (eipä tässä enempää aikaa olisikaan ollut täällä viettää).

    Skäri

    nyt sitten ollut hauskaa ollut esiinytä minuna. En ollut 9.4. lähelläkään tietokonetta.

    Skäri


  • Kiril?

   Käyhän nyt jo nopsaan kopioimassa "Voi on terveellistä" -linkkisi tähänkin keskusteluun.

  • Luotettava tieto

   "During his coma, as he deteriorated and his major organs failed, fluid retention and bloating dramatically distorted his body and left him at 258 pounds at the time of his death, a documented weight gain of over 60 pounds."

   "Another medical expert said that it is hard to believe that someone in coma can put on 60 pounds. A comatose patient would normally put on 10 pounds at the most."

   Lääketieteen asiantuntijan mukaan kooma kerää elimistöön enintään 10 paunaa eli 5 kg nestettä. Atkins painoi kuollessaan 258 paunaa ja väitettiin että 60 paunaa olisi ollut kooman aiheuttamaa. Tämä väite ei voi pitää paikkaansa. Nestettä oli enintään 5 kg ja loput 30 kg selvää ylipainoa.

   • aika kiusallinen

    tieto: "Nestettä oli enintään 5 kg ja loput 30 kg selvää ylipainoa."


   • tuossa on?
    aika kiusallinen kirjoitti:

    tieto: "Nestettä oli enintään 5 kg ja loput 30 kg selvää ylipainoa."

    Neitstä löydän ihan yhtä paljon väitteitä puolesta ja vastaan tästäkin asiasta, valitettavasti sinäkään et pysty sanomaan mikä niistä on totta.

    Totta on kylläkin se että minä ja tuhannet muut suomalaiset karpit ollaan podotettu painoamme lukuisia (jopa kymmeniä) kiloja, ilmeisesti ihan liikaakin kun jatkuvasti pääsemme jopa valtamedioihin mukaan.

    Skäri


   • tämän itse
    aika kiusallinen kirjoitti:

    tieto: "Nestettä oli enintään 5 kg ja loput 30 kg selvää ylipainoa."

    http://www.painoindeksi.fi/laskuri.htm

    183cm/102kg - BMI 30,5 "Huomattava ylipaino"

    183cm/117kg - BMI 34,9 "Huomattava ylipaino", mutta lähes sama kuin:

    Vaikea ylipaino     35 - 40


   • hukassa...
    tuossa on? kirjoitti:

    Neitstä löydän ihan yhtä paljon väitteitä puolesta ja vastaan tästäkin asiasta, valitettavasti sinäkään et pysty sanomaan mikä niistä on totta.

    Totta on kylläkin se että minä ja tuhannet muut suomalaiset karpit ollaan podotettu painoamme lukuisia (jopa kymmeniä) kiloja, ilmeisesti ihan liikaakin kun jatkuvasti pääsemme jopa valtamedioihin mukaan.

    Skäri

    "Another medical expert said that it is hard to believe that someone in coma can put on 60 pounds. A comatose patient would normally put on 10 pounds at the most."

    Jos pystyt kumoamaan tuon kiistattoman tosiasian, laita lähteet kehiin.


   • hänen kuollessaan
    hukassa... kirjoitti:

    "Another medical expert said that it is hard to believe that someone in coma can put on 60 pounds. A comatose patient would normally put on 10 pounds at the most."

    Jos pystyt kumoamaan tuon kiistattoman tosiasian, laita lähteet kehiin.

    Kooma kerää elimistöön nestettä enintään 5 kg, joten kuolinhetken paino 117 kg jättää meille:

    183cm/117-5=112kg on BMI 33,4


   • Vaikea ylipaino
    hänen kuollessaan kirjoitti:

    Kooma kerää elimistöön nestettä enintään 5 kg, joten kuolinhetken paino 117 kg jättää meille:

    183cm/117-5=112kg on BMI 33,4

    Huomattava ylipaino: 30 - 35 Vaikea ylipaino: 35 - 40


   • löytyy
    hukassa... kirjoitti:

    "Another medical expert said that it is hard to believe that someone in coma can put on 60 pounds. A comatose patient would normally put on 10 pounds at the most."

    Jos pystyt kumoamaan tuon kiistattoman tosiasian, laita lähteet kehiin.

    Karpeista löytyy useampiakin ketjuja aiheesta.
    Kerro missä niistä (nimimerkki?) sinä olet kirjoittanut asiantuntevia viestejäsi niin käyn heti lukemassa.

    Skäri


   • heh heh...
    löytyy kirjoitti:

    Karpeista löytyy useampiakin ketjuja aiheesta.
    Kerro missä niistä (nimimerkki?) sinä olet kirjoittanut asiantuntevia viestejäsi niin käyn heti lukemassa.

    Skäri

    Sinulle siis maailmankaikkeuden ainoa luotettava lähde on SUOMEN vhh-kultin omat foorumit.


   • yksi.
    heh heh... kirjoitti:

    Sinulle siis maailmankaikkeuden ainoa luotettava lähde on SUOMEN vhh-kultin omat foorumit.

    KULTTI. Yrittäisit edes keksiä jotain repäisevää, jos me kerran ollaan sinulle niin paha uhka.

    Mutta kerro toki missä viestiketjuissa olet kirjoitellut asiantuntevia viestejäsi, tästä ketjusta en niitä vielä löytänyt.

    Skäri


   • asiantuntijaa...
    yksi. kirjoitti:

    KULTTI. Yrittäisit edes keksiä jotain repäisevää, jos me kerran ollaan sinulle niin paha uhka.

    Mutta kerro toki missä viestiketjuissa olet kirjoitellut asiantuntevia viestejäsi, tästä ketjusta en niitä vielä löytänyt.

    Skäri

    niin vastaahan näihin: http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000654&posting=22000000025306694

    Erityisesti kohta:

    -Miksi jokainen Atkinsia kritisoiva tutkimus on "epäluotettava" ja Atkinsia ylistävä tutkimus on "luotettava"?

    Tosin on päivänselvää että fanaattiselta kultin kannattajalta ei vastausta saa, vaan yrität kääntää jokaisen kysymyksen johonkin aivan muuhun.


   • palsta.
    asiantuntijaa... kirjoitti:

    niin vastaahan näihin: http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000654&posting=22000000025306694

    Erityisesti kohta:

    -Miksi jokainen Atkinsia kritisoiva tutkimus on "epäluotettava" ja Atkinsia ylistävä tutkimus on "luotettava"?

    Tosin on päivänselvää että fanaattiselta kultin kannattajalta ei vastausta saa, vaan yrität kääntää jokaisen kysymyksen johonkin aivan muuhun.

    Miksi et pysy aiheessa?
    Miksi esität turhia kysymyksiä täällä, kun vastaajat ovat ihan toisella palstalla?

    Skäri


   • näet harhoja!
    palsta. kirjoitti:

    Miksi et pysy aiheessa?
    Miksi esität turhia kysymyksiä täällä, kun vastaajat ovat ihan toisella palstalla?

    Skäri

    Palstan kuvaus: "Keskustele laihdutuksesta Atkinsin, Motignacin ja South Beach Dietin oppien mukaan."


   • harhoja
    näet harhoja! kirjoitti:

    Palstan kuvaus: "Keskustele laihdutuksesta Atkinsin, Motignacin ja South Beach Dietin oppien mukaan."

    Edellisestä ruokailusta on vasta noin5h, joten ei ole vielä nälkä. Lounalla on tänään kylläkin silakoita kasviksien kanssa.

    Palstan kuvaus on kiva, se vain ei toteudu täällä. Miksi et uskalla keskustella palstalla jossa on asiasta oikeasti tietäviä ihmisiä?

    Skäri


   • päivän paras
    harhoja kirjoitti:

    Edellisestä ruokailusta on vasta noin5h, joten ei ole vielä nälkä. Lounalla on tänään kylläkin silakoita kasviksien kanssa.

    Palstan kuvaus on kiva, se vain ei toteudu täällä. Miksi et uskalla keskustella palstalla jossa on asiasta oikeasti tietäviä ihmisiä?

    Skäri

    "Miksi et uskalla keskustella palstalla jossa on asiasta oikeasti tietäviä ihmisiä?"

    Että ihanko oikeasti tietäviä ihmisiä? Karppaajien foorumi on pahin este asialliselle keskustelulle vhh-ruokavalion terveysriskeistä :)


   • toki
    päivän paras kirjoitti:

    "Miksi et uskalla keskustella palstalla jossa on asiasta oikeasti tietäviä ihmisiä?"

    Että ihanko oikeasti tietäviä ihmisiä? Karppaajien foorumi on pahin este asialliselle keskustelulle vhh-ruokavalion terveysriskeistä :)

    missä siellä olet esittänyt tärkeitä seikkoja jotka osoittavat VHHn vaarallisuuden. Lukisin niitä mielelläni.
    Jään odottelemaan.


   • huomannutkaan
    päivän paras kirjoitti:

    "Miksi et uskalla keskustella palstalla jossa on asiasta oikeasti tietäviä ihmisiä?"

    Että ihanko oikeasti tietäviä ihmisiä? Karppaajien foorumi on pahin este asialliselle keskustelulle vhh-ruokavalion terveysriskeistä :)

    tuota hymiötäsi.
    Olet siis oikeasti sitä mieltä että se on oikea paikka keskustella VHHn terveellisyydestä.


   • keskustelulle
    huomannutkaan kirjoitti:

    tuota hymiötäsi.
    Olet siis oikeasti sitä mieltä että se on oikea paikka keskustella VHHn terveellisyydestä.

    Se on tasan tarkkaan yhtä oikea paikka terveyskeskustelulle kuin Jehovan Todistajat on oikea paikka Kirkkoraamatun tutkimiseen.


   • KTL uskovaisilla
    keskustelulle kirjoitti:

    Se on tasan tarkkaan yhtä oikea paikka terveyskeskustelulle kuin Jehovan Todistajat on oikea paikka Kirkkoraamatun tutkimiseen.

    tämä varmaan pitääkin paikkansa ja Jehovat taitaakin olla se toinen paha kilpailijanne.


   • Luotettavaa keskustelua
    KTL uskovaisilla kirjoitti:

    tämä varmaan pitääkin paikkansa ja Jehovat taitaakin olla se toinen paha kilpailijanne.

    "Anonymous kyselee: "Oletko lukenut mitä sinusta kirjoitetaan?"

    Kävin poikkeuksellisesti katsomassa mitä minusta kirjoitetaan. Kiitos vinkistä. Hyvä kun ei tällä kertaa tuon enempää ojennettu edes vasemmalla kädellä kuten joillakin on siellä tapana. Minusta tuo kyseinen Karppaus-foorumi on tällä hetkellä pahimpana esteenä asialliselle keskustelulle ravinnosta täällä Suomessa. Onneksi meillä Suomessa on vapaus valita lukutarpeemme mukaisesti laadukasta luettavaa yllin kyllin muista lähteistä. Siellä on muutamalla kirjoittajalla aivan liian paljon vapaa-aikaa ja käyttävät luppoaikansa muiden yksityisten mielipiteitten tonkimiseen. On hämmästyttävän paljon halua loukata tutkijoita, lääkäreitä, ravitsemuksen asiantuntijoita ym. Itse viihdyn paremmin Hiilaritietoiset-foorumissa, jossa ei niin hurjalla talibaaniasenteella olla liikkeellä."

    Christer Sundqvist at
    http://sundqvist.blogspot.com/2007/02/ravitsemus-hertt-tunteita.html


   • Kiril

    Luotan kuitenkin enemmän Antti Heikkilään, joka kertoo kirjassaan Hyvän Olon Keittokirja 2 tavanneensa Atkinsin muutamaa kuukautta ennen hänen kuolemaansa ja Antti vakuuttaa, ettei Atkins ollut lainkaan ylipainoinen. Saman olen kuullut häneltä itseltään henkilökohtaisesti.

    Pitää muistaa, että Atkinsilla oli hyvin voimakkaita vastustajia, jotka mielellään levittävät tällaisia ylipainojuttuja.


   • Tai_ga
    Luotettavaa keskustelua kirjoitti:

    "Anonymous kyselee: "Oletko lukenut mitä sinusta kirjoitetaan?"

    Kävin poikkeuksellisesti katsomassa mitä minusta kirjoitetaan. Kiitos vinkistä. Hyvä kun ei tällä kertaa tuon enempää ojennettu edes vasemmalla kädellä kuten joillakin on siellä tapana. Minusta tuo kyseinen Karppaus-foorumi on tällä hetkellä pahimpana esteenä asialliselle keskustelulle ravinnosta täällä Suomessa. Onneksi meillä Suomessa on vapaus valita lukutarpeemme mukaisesti laadukasta luettavaa yllin kyllin muista lähteistä. Siellä on muutamalla kirjoittajalla aivan liian paljon vapaa-aikaa ja käyttävät luppoaikansa muiden yksityisten mielipiteitten tonkimiseen. On hämmästyttävän paljon halua loukata tutkijoita, lääkäreitä, ravitsemuksen asiantuntijoita ym. Itse viihdyn paremmin Hiilaritietoiset-foorumissa, jossa ei niin hurjalla talibaaniasenteella olla liikkeellä."

    Christer Sundqvist at
    http://sundqvist.blogspot.com/2007/02/ravitsemus-hertt-tunteita.html

    Ainakin mun korvaan, ei kun silmään tietty, tuolla linkissä otti seuraava alle kopioitu lause:

    " Pitää vaan osata oma kroppansa ja se on insuliiniherkkyys niin kova, että 60 % hiilihydraatteja menee mainiosti vai onko insuliiniresistanssi enemmänkin ja 20 % laskee insuliinitasoja riittävästi?"

    Tuossa olisi mietittävää kaikille. Ainakin omakohtaisesti olen sen todennut, että mun kroppa ei siedä hurjia määriä hiilareita vaan lihoan. Tämän faktan kun joku olisi osannut mulle kertoa kymmenen vuotta sitten olisin ollut älyttömän kiitollinen ja selvinnyt ilman painojojotuksia. Mutta niin kuin aina elämä on oppimista. Myös näissä ruokailuasioissa. Liian harva viitsii nähdä riittävästi vaivaa oman terveytensä eteen. Harmi!

    Tässä koko lainaus Christerin yllä mainitsemasta linkistä siis:
    2/06/2007 5:22 PM
    Thinker kirjoitti...

    "kuunnelkaa kroppaanne herkällä korvalla, se on paljon viisaampi kuin uskottekaan"

    Christer on kehittynyt merkittävästi tässä ravintotietämyksen alalla viime parin vuoden ajan.
    Koko ajan löytyy nälkää tehdä uusia huomioita ja tehdä arvioita/muodostaa kokonaisuutta. Oma roolini tässä blogissa on sellainen kommentaattori ollut.
    En lähde spekuloimaan ravintoa sen erikoisemmin, kun vähintäänkin 3 eri tapaa tulee mieleen rakentaa ruokavalio.
    20% hiilihydraatteja
    40 % hiilihydraatteja
    60 % hiilihydraatteja

    Pitää vaan osata oma kroppansa ja se on insuliiniherkkyys niin kova, että 60 % hiilihydraatteja menee mainiosti vai onko insuliiniresistanssi enemmänkin ja 20 % laskee insuliinitasoja riittävästi?

    40 % on sellainen keskiarvo, että perusliikunnalla n. 30-45 min. päivässä toiminee hyvin. Rasvojen/proteiinien määrät jokainen testatkoon itse.
    Rasvoja pitäisi saada edes 10% mielestäni kuitenkin.

    Hyvää työtä ja jatka samaa rataa Christer!
    2/07/2007 4:57 AM


   • Elaine Gottshallin SCD
    Kiril kirjoitti:

    Luotan kuitenkin enemmän Antti Heikkilään, joka kertoo kirjassaan Hyvän Olon Keittokirja 2 tavanneensa Atkinsin muutamaa kuukautta ennen hänen kuolemaansa ja Antti vakuuttaa, ettei Atkins ollut lainkaan ylipainoinen. Saman olen kuullut häneltä itseltään henkilökohtaisesti.

    Pitää muistaa, että Atkinsilla oli hyvin voimakkaita vastustajia, jotka mielellään levittävät tällaisia ylipainojuttuja.

    http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000654&posting=22000000022396889&view_mode=flat_threaded


  • kyllä kyllä

   Eihän VHH tai karppaus kiinnosta enää ketään.

   Miksi ihmeessä sitten tällekin palstalle tulee heti lisää ihmisiä kun HS kirjoittaa asiasta jotain?

   Skäri

  • Tutkimustietoa

   Yhdysvaltalaisen Harvardin yliopiston ja ruotsalaisen Karoliinisen instituutin yhteistutkimuksen mukaan ennenaikaisen kuoleman vaara on sitä suurempi, mitä enemmän päivittäisistä kaloreista tulee valkuaisaineista ja mitä vähemmän hiilihydraateista. Etenkin pihvien runsas syöminen ja perunan sekä pastan välttely käy erityisesti sydämen päälle.

   - Laihtumista varmemmin Atkinsin dieetistä seuraa kohonnut sydän- ja verisuonitautien riski, sanoo professori Stefan Rössner Karoliinisesta instituutista.

   Tutkimuksen tiivistelmä: http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/id56703.html

   Alkuperäinen lähde: http://www.blackwell-synergy.com/doi/abs/10.1111/j.1365-2796.2007.01774.x

   • lihavuustutkimuksista

    Maailmankuulu lihavuustutkija, professori Stefan Rössner Tukholman Karoliinisesta instituutista ja hänen julkaisujaan:


    Items 1 - 61 of 61
       One page.
    1:    Elfhag K, Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Obesity patients with eating disorders risk ending up between medicine and psychiatry]
    Lakartidningen. 2007 Feb 14-20;104(7):494-7. Swedish. No abstract available.
    PMID: 17375679 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    2:    Altman D, Falconer C, Rossner S, Melin I.    Related Articles, Links
    Abstract    The risk of anal incontinence in obese women.
    Int Urogynecol J Pelvic Floor Dysfunct. 2007 Mar 14; [Epub ahead of print]
    PMID: 17356799 [PubMed - as supplied by publisher]
    3:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    Adolphe quetelet (1796-1874).
    Obes Rev. 2007 Mar;8(2):183. No abstract available.
    PMID: 17300282 [PubMed - in process]
    4:    Richelsen B, Tonstad S, Rossner S, Toubro S, Niskanen L, Madsbad S, Mustajoki P, Rissanen A.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Effect of orlistat on weight regain and cardiovascular risk factors following a very-low-energy diet in abdominally obese patients: a 3-year randomized, placebo-controlled study.
    Diabetes Care. 2007 Jan;30(1):27-32.
    PMID: 17192328 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    5:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Carl von Linne (1707-1778).
    Obes Rev. 2006 Nov;7(4):371. No abstract available.
    PMID: 17038131 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    6:    Ekelund U, Ong KK, Linne Y, Neovius M, Brage S, Dunger DB, Wareham NJ, Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Association of weight gain in infancy and early childhood with metabolic risk in young adults.
    J Clin Endocrinol Metab. 2007 Jan;92(1):98-103. Epub 2006 Oct 10.
    PMID: 17032722 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    7:    Rossner S, Neovirus M.    Related Articles, Links
    Free Full Text    [Physicians' dressing important in the patient-physician encounter]
    Lakartidningen. 2006 Sep 6-12;103(36):2577-8. Swedish. No abstract available.
    PMID: 17007208 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    8:    Jones AW, Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    [A teetotaller rejected by alcohol ignition interlock]
    Lakartidningen. 2006 Aug 30-Sep 5;103(35):2487-8. Swedish. No abstract available.
    PMID: 17002167 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    9:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    [The Redux business--an American tragedy?]
    Lakartidningen. 2006 Jul 26-Aug 8;103(30-31):2250. Swedish. No abstract available.
    PMID: 16921987 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    10:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    William Withering (1741-1799).
    Obes Rev. 2006 Aug;7(3):301. No abstract available.
    PMID: 16866980 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    11:    Bolin K, Lindgren B, Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    The significance of overweight and obesity for individual health behaviour: an economic analysis based on the Swedish surveys of living conditions 1980-81, 1988-89, and 1996-97.
    Scand J Public Health. 2006;34(4):422-31.
    PMID: 16861193 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    12:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    [Autotransfusion in prosthetic hip surgery]
    Tidsskr Nor Laegeforen. 2006 May 11;126(10):1328-9. Norwegian.
    PMID: 16691269 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    13:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    John Harvey Kellogg (1852-1943): "Masturbation results in general debility, unnatural pale eyes and forehead acne".
    Obes Rev. 2006 May;7(2):227-8. No abstract available.
    PMID: 16629878 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    14:    Ekelund U, Ong K, Linne Y, Neovius M, Brage S, Dunger DB, Wareham NJ, Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Upward weight percentile crossing in infancy and early childhood independently predicts fat mass in young adults: the Stockholm Weight Development Study (SWEDES).
    Am J Clin Nutr. 2006 Feb;83(2):324-30.
    PMID: 16469991 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    15:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Similia similibus curentur = like cures like.
    Obes Rev. 2006 Feb;7(1):109-10. No abstract available.
    PMID: 16436106 [PubMed - in process]
    16:    Astrup AV, Rossner S, Sorensen TI.    Related Articles, Links
    Free Full Text    [Alternative causes of obesity]
    Ugeskr Laeger. 2006 Jan 9;168(2):135-7. Danish.
    PMID: 16403335 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    17:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    ["There is nothing in life to be afraid of, all can be understood--now is the time to understand more, so as to fear less"]
    Lakartidningen. 2005 Oct 3-9;102(40):2876. Swedish. No abstract available.
    PMID: 16255365 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    18:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    [Should obesity in the elderly be treated? Sparse scientific evidence to support treatment of overweight in this age group]
    Lakartidningen. 2005 Oct 3-9;102(40):2856-8. Review. Swedish.
    PMID: 16255361 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    19:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    Hippocrates: 'To talk, move during conversation, think and listen to others increases the combustion'.
    Obes Rev. 2005 Nov;6(4):329. No abstract available.
    PMID: 16246218 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    20:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Sigmund Freud: "In the Middle Ages they would have burned me, now they are satisfied with burning my books"]
    Lakartidningen. 2005 Aug 29-Sep 4;102(35):2405. Swedish. No abstract available.
    PMID: 16184893 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    21:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    [Can obesity be an infectious disease?]
    Lakartidningen. 2005 Jun 13-26;102(24-25):1896-8. Review. Swedish.
    PMID: 16044770 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    22:    Melin I, Karlstrom B, Berglund L, Zamfir M, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Education and supervision of health care professionals to initiate, implement and improve management of obesity.
    Patient Educ Couns. 2005 Aug;58(2):127-36.
    PMID: 16009288 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    23:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Who does create current citations?]
    Lakartidningen. 2005 Mar 7-13;102(10):779-80. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15839171 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    24:    Van Gaal LF, Rissanen AM, Scheen AJ, Ziegler O, Rossner S; RIO-Europe Study Group.    Related Articles, Links
    Abstract    Effects of the cannabinoid-1 receptor blocker rimonabant on weight reduction and cardiovascular risk factors in overweight patients: 1-year experience from the RIO-Europe study.
    Lancet. 2005 Apr 16-22;365(9468):1389-97. Erratum in: Lancet. 2005 Jul 30-Aug 5;366(9483):370.
    PMID: 15836887 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    25:    Ekelund U, Neovius M, Linne Y, Brage S, Wareham NJ, Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Associations between physical activity and fat mass in adolescents: the Stockholm Weight Development Study.
    Am J Clin Nutr. 2005 Feb;81(2):355-60.
    PMID: 15699221 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    26:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Diabetes caused by sugar? High intake of soft drinks increases the risk of type 2 diabetes]
    Lakartidningen. 2004 Dec 2;101(49):3982. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15633335 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    27:    Elfhag K, Rossner S, Barkeling B, Rooth P.    Related Articles, Links
    Abstract    Sibutramine treatment in obesity: initial eating behaviour in relation to weight loss results and changes in mood.
    Pharmacol Res. 2005 Feb;51(2):159-63.
    PMID: 15629262 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    28:    Adolfsson B, Andersson I, Elofsson S, Rossner S, Unden AL.    Related Articles, Links
    Abstract    Locus of control and weight reduction.
    Patient Educ Couns. 2005 Jan;56(1):55-61.
    PMID: 15590223 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    29:    Elfhag K, Rossner S, Lindgren T, Andersson I, Carlsson AM.    Related Articles, Links
    Abstract    Rorschach personality predictors of weight loss with behavior modification in obesity treatment.
    J Pers Assess. 2004 Dec;83(3):293-305.
    PMID: 15548466 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    30:    Adolfsson B, Elofsson S, Rossner S, Unden AL.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Are sexual dissatisfaction and sexual abuse associated with obesity? A population-based study.
    Obes Res. 2004 Oct;12(10):1702-9.
    PMID: 15536235 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    31:    Eckel RH, York DA, Rossner S, Hubbard V, Caterson I, St Jeor ST, Hayman LL, Mullis RM, Blair SN; American Heart Association.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Prevention Conference VII: Obesity, a worldwide epidemic related to heart disease and stroke: executive summary.
    Circulation. 2004 Nov 2;110(18):2968-75. No abstract available.
    PMID: 15520336 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    32:    York DA, Rossner S, Caterson I, Chen CM, James WP, Kumanyika S, Martorell R, Vorster HH; American Heart Association.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Prevention Conference VII: Obesity, a worldwide epidemic related to heart disease and stroke: Group I: worldwide demographics of obesity.
    Circulation. 2004 Nov 2;110(18):e463-70. No abstract available.
    PMID: 15520330 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    33:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Jaw fixation--a parenthesis in the history of obesity treatment]
    Lakartidningen. 2004 Sep 23;101(39):2996-7. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15493639 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    34:    Linne Y, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Pharmacotherapy of obesity.
    Clin Dermatol. 2004 Jul-Aug;22(4):319-24. Review.
    PMID: 15475233 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    35:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Orthorexia nervosa--a new disease?]
    Lakartidningen. 2004 Sep 9;101(37):2835. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15457830 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    36:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Obesity in Lakartidningen through the times. Shrinking soldiers, apple-men and pear-women]
    Lakartidningen. 2004 Sep 9;101(37):2825-6, 2829-30. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15457827 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    37:    Neovius MG, Linne YM, Barkeling BS, Rossner SO.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Sensitivity and specificity of classification systems for fatness in adolescents.
    Am J Clin Nutr. 2004 Sep;80(3):597-603.
    PMID: 15321798 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    38:    Linne Y, Dye L, Barkeling B, Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Long-term weight development in women: a 15-year follow-up of the effects of pregnancy.
    Obes Res. 2004 Jul;12(7):1166-78.
    PMID: 15292482 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    39:    Astrup A, O'Hill J, Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    The cause of obesity: are we barking up the wrong tree?
    Obes Rev. 2004 Aug;5(3):125-7. No abstract available.
    PMID: 15245380 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    40:    Hemmingsson E, Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Physical activity in the treatment of obesity. Obesity--a chronic disease requiring life-long physical activity]
    Lakartidningen. 2004 May 13;101(20):1790-7. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15198086 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    41:    Hemmingsson E, Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Physical activity in the treatment of obesity. Obesity--a chronic disease requiring life-long physical activity]
    Lakartidningen. 2004 May 13;101(20):1790-7. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15195674 [PubMed - in process]
    42:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Sugar in food--nutrition or politics? The American sugar industry is offensive, children are the target]
    Lakartidningen. 2004 May 19;101(21-22):1872. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15190752 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    43:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [The "to be or not to be" of the scientific congresses. Reduced resources and virtual meetings hit against pleasure-trips]
    Lakartidningen. 2003 Mar 13;100(11):952-5. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15148723 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    44:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Does the doctor practise as he preaches?]
    Lakartidningen. 2004 Feb 26;101(9):815. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15045854 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    45:    Elfhag K, Barkeling B, Carlsson AM, Lindgren T, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Food intake with an antiobesity drug (sibutramine) versus placebo and rorschach data: a crossover within-subjects study.
    J Pers Assess. 2004 Apr;82(2):158-68.
    PMID: 15041522 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    46:    Elfhag K, Carlsson AM, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Subgrouping in obesity based on Rorschach personality characteristics.
    Scand J Psychol. 2003 Dec;44(5):399-407.
    PMID: 15030105 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    47:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Chocolate--divine food, junkfood or a narcotic?]
    Ugeskr Laeger. 2003 Dec 15;165(51):4941-3. Danish. No abstract available.
    PMID: 14727404 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    48:    Linne Y, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    [Easy to remain overweight after pregnancy]
    Lakartidningen. 2003 Dec 4;100(49):4091-5. Swedish.
    PMID: 14717074 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    49:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [The 60's anniversary of the Annual Meeting of the Swedish Medical Society. The flagship of the Medical Society in a perspective of the meeting's general]
    Lakartidningen. 2003 Nov 6;100(45):3614-6. Swedish. No abstract available.
    PMID: 14650037 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    50:    Elfhag K, Rossner S, Carlsson AM, Barkeling B.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Sibutramine treatment in obesity: predictors of weight loss including rorschach personality data.
    Obes Res. 2003 Nov;11(11):1391-9.
    PMID: 14627761 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    51:    van Baak MA, van Mil E, Astrup AV, Finer N, Van Gaal LF, Hilsted J, Kopelman PG, Rossner S, James WP, Saris WH; STORM Study Group.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Leisure-time activity is an important determinant of long-term weight maintenance after weight loss in the Sibutramine Trial on Obesity Reduction and Maintenance (STORM trial).
    Am J Clin Nutr. 2003 Aug;78(2):209-14.
    PMID: 12885699 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    52:    Elfhag K, Barkeling B, Carlsson AM, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Microstructure of eating behavior associated with Rorschach characteristics in obesity.
    J Pers Assess. 2003 Aug;81(1):40-50.
    PMID: 12842801 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    53:    Linne Y, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Interrelationships between weight development and weight retention in subsequent pregnancies: the SPAWN study.
    Acta Obstet Gynecol Scand. 2003 Apr;82(4):318-25.
    PMID: 12716315 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    54:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Obesity caused by fat or...? A hot debate in the USA on the role of carbohydrates in the obesity epidemics]
    Lakartidningen. 2003 Mar 6;100(10):871. Swedish. No abstract available.
    PMID: 12680029 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    55:    Melin I, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Practical clinical behavioral treatment of obesity.
    Patient Educ Couns. 2003 Jan;49(1):75-83.
    PMID: 12527156 [PubMed - in process]
    56:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Widely spread prejudice against obese persons]
    Lakartidningen. 2002 Dec 5;99(49):4996-8. Swedish. No abstract available.
    PMID: 12522990 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    57:    Linne Y, Barkeling B, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Natural course of gestational diabetes mellitus: long term follow up of women in the SPAWN study.
    BJOG. 2002 Nov;109(11):1227-31.
    PMID: 12452459 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    58:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Doctor on the stage--a survey of physician's role in drama]
    Lakartidningen. 2002 Sep 19;99(38):3718-21. Swedish. No abstract available.
    PMID: 12389257 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    59:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Hamburgers are slandered--but eat sushi with pleasure!]
    Lakartidningen. 2002 Mar 19;99(14):1619. Swedish. No abstract available.
    PMID: 12025222 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    60:    Rossner S, Fjellstrom C.    Related Articles, Links
    No abstract    ["No onion without a fire". The onion hangs on in both the art and the medicine--neither its medical or symbolic power have been lost during the course of centuries]
    Lakartidningen. 2002 Mar 7;99(10):1091. Swedish. No abstract available.
    PMID: 12024786 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    61:    Linne Y, Barkeling B, Rossner S, Rooth P.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Vision and eating behavior.
    Obes Res. 2002 Feb;10(2):92-5.
    PMID: 11836454 [PubMed - indexed for MEDLINE]


   • liittyy
    lihavuustutkimuksista kirjoitti:

    Maailmankuulu lihavuustutkija, professori Stefan Rössner Tukholman Karoliinisesta instituutista ja hänen julkaisujaan:


    Items 1 - 61 of 61
       One page.
    1:    Elfhag K, Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Obesity patients with eating disorders risk ending up between medicine and psychiatry]
    Lakartidningen. 2007 Feb 14-20;104(7):494-7. Swedish. No abstract available.
    PMID: 17375679 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    2:    Altman D, Falconer C, Rossner S, Melin I.    Related Articles, Links
    Abstract    The risk of anal incontinence in obese women.
    Int Urogynecol J Pelvic Floor Dysfunct. 2007 Mar 14; [Epub ahead of print]
    PMID: 17356799 [PubMed - as supplied by publisher]
    3:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    Adolphe quetelet (1796-1874).
    Obes Rev. 2007 Mar;8(2):183. No abstract available.
    PMID: 17300282 [PubMed - in process]
    4:    Richelsen B, Tonstad S, Rossner S, Toubro S, Niskanen L, Madsbad S, Mustajoki P, Rissanen A.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Effect of orlistat on weight regain and cardiovascular risk factors following a very-low-energy diet in abdominally obese patients: a 3-year randomized, placebo-controlled study.
    Diabetes Care. 2007 Jan;30(1):27-32.
    PMID: 17192328 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    5:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Carl von Linne (1707-1778).
    Obes Rev. 2006 Nov;7(4):371. No abstract available.
    PMID: 17038131 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    6:    Ekelund U, Ong KK, Linne Y, Neovius M, Brage S, Dunger DB, Wareham NJ, Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Association of weight gain in infancy and early childhood with metabolic risk in young adults.
    J Clin Endocrinol Metab. 2007 Jan;92(1):98-103. Epub 2006 Oct 10.
    PMID: 17032722 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    7:    Rossner S, Neovirus M.    Related Articles, Links
    Free Full Text    [Physicians' dressing important in the patient-physician encounter]
    Lakartidningen. 2006 Sep 6-12;103(36):2577-8. Swedish. No abstract available.
    PMID: 17007208 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    8:    Jones AW, Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    [A teetotaller rejected by alcohol ignition interlock]
    Lakartidningen. 2006 Aug 30-Sep 5;103(35):2487-8. Swedish. No abstract available.
    PMID: 17002167 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    9:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    [The Redux business--an American tragedy?]
    Lakartidningen. 2006 Jul 26-Aug 8;103(30-31):2250. Swedish. No abstract available.
    PMID: 16921987 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    10:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    William Withering (1741-1799).
    Obes Rev. 2006 Aug;7(3):301. No abstract available.
    PMID: 16866980 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    11:    Bolin K, Lindgren B, Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    The significance of overweight and obesity for individual health behaviour: an economic analysis based on the Swedish surveys of living conditions 1980-81, 1988-89, and 1996-97.
    Scand J Public Health. 2006;34(4):422-31.
    PMID: 16861193 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    12:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    [Autotransfusion in prosthetic hip surgery]
    Tidsskr Nor Laegeforen. 2006 May 11;126(10):1328-9. Norwegian.
    PMID: 16691269 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    13:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    John Harvey Kellogg (1852-1943): "Masturbation results in general debility, unnatural pale eyes and forehead acne".
    Obes Rev. 2006 May;7(2):227-8. No abstract available.
    PMID: 16629878 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    14:    Ekelund U, Ong K, Linne Y, Neovius M, Brage S, Dunger DB, Wareham NJ, Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Upward weight percentile crossing in infancy and early childhood independently predicts fat mass in young adults: the Stockholm Weight Development Study (SWEDES).
    Am J Clin Nutr. 2006 Feb;83(2):324-30.
    PMID: 16469991 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    15:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Similia similibus curentur = like cures like.
    Obes Rev. 2006 Feb;7(1):109-10. No abstract available.
    PMID: 16436106 [PubMed - in process]
    16:    Astrup AV, Rossner S, Sorensen TI.    Related Articles, Links
    Free Full Text    [Alternative causes of obesity]
    Ugeskr Laeger. 2006 Jan 9;168(2):135-7. Danish.
    PMID: 16403335 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    17:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    ["There is nothing in life to be afraid of, all can be understood--now is the time to understand more, so as to fear less"]
    Lakartidningen. 2005 Oct 3-9;102(40):2876. Swedish. No abstract available.
    PMID: 16255365 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    18:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    [Should obesity in the elderly be treated? Sparse scientific evidence to support treatment of overweight in this age group]
    Lakartidningen. 2005 Oct 3-9;102(40):2856-8. Review. Swedish.
    PMID: 16255361 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    19:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    Hippocrates: 'To talk, move during conversation, think and listen to others increases the combustion'.
    Obes Rev. 2005 Nov;6(4):329. No abstract available.
    PMID: 16246218 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    20:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Sigmund Freud: "In the Middle Ages they would have burned me, now they are satisfied with burning my books"]
    Lakartidningen. 2005 Aug 29-Sep 4;102(35):2405. Swedish. No abstract available.
    PMID: 16184893 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    21:    Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    [Can obesity be an infectious disease?]
    Lakartidningen. 2005 Jun 13-26;102(24-25):1896-8. Review. Swedish.
    PMID: 16044770 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    22:    Melin I, Karlstrom B, Berglund L, Zamfir M, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Education and supervision of health care professionals to initiate, implement and improve management of obesity.
    Patient Educ Couns. 2005 Aug;58(2):127-36.
    PMID: 16009288 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    23:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Who does create current citations?]
    Lakartidningen. 2005 Mar 7-13;102(10):779-80. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15839171 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    24:    Van Gaal LF, Rissanen AM, Scheen AJ, Ziegler O, Rossner S; RIO-Europe Study Group.    Related Articles, Links
    Abstract    Effects of the cannabinoid-1 receptor blocker rimonabant on weight reduction and cardiovascular risk factors in overweight patients: 1-year experience from the RIO-Europe study.
    Lancet. 2005 Apr 16-22;365(9468):1389-97. Erratum in: Lancet. 2005 Jul 30-Aug 5;366(9483):370.
    PMID: 15836887 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    25:    Ekelund U, Neovius M, Linne Y, Brage S, Wareham NJ, Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Associations between physical activity and fat mass in adolescents: the Stockholm Weight Development Study.
    Am J Clin Nutr. 2005 Feb;81(2):355-60.
    PMID: 15699221 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    26:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Diabetes caused by sugar? High intake of soft drinks increases the risk of type 2 diabetes]
    Lakartidningen. 2004 Dec 2;101(49):3982. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15633335 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    27:    Elfhag K, Rossner S, Barkeling B, Rooth P.    Related Articles, Links
    Abstract    Sibutramine treatment in obesity: initial eating behaviour in relation to weight loss results and changes in mood.
    Pharmacol Res. 2005 Feb;51(2):159-63.
    PMID: 15629262 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    28:    Adolfsson B, Andersson I, Elofsson S, Rossner S, Unden AL.    Related Articles, Links
    Abstract    Locus of control and weight reduction.
    Patient Educ Couns. 2005 Jan;56(1):55-61.
    PMID: 15590223 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    29:    Elfhag K, Rossner S, Lindgren T, Andersson I, Carlsson AM.    Related Articles, Links
    Abstract    Rorschach personality predictors of weight loss with behavior modification in obesity treatment.
    J Pers Assess. 2004 Dec;83(3):293-305.
    PMID: 15548466 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    30:    Adolfsson B, Elofsson S, Rossner S, Unden AL.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Are sexual dissatisfaction and sexual abuse associated with obesity? A population-based study.
    Obes Res. 2004 Oct;12(10):1702-9.
    PMID: 15536235 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    31:    Eckel RH, York DA, Rossner S, Hubbard V, Caterson I, St Jeor ST, Hayman LL, Mullis RM, Blair SN; American Heart Association.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Prevention Conference VII: Obesity, a worldwide epidemic related to heart disease and stroke: executive summary.
    Circulation. 2004 Nov 2;110(18):2968-75. No abstract available.
    PMID: 15520336 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    32:    York DA, Rossner S, Caterson I, Chen CM, James WP, Kumanyika S, Martorell R, Vorster HH; American Heart Association.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Prevention Conference VII: Obesity, a worldwide epidemic related to heart disease and stroke: Group I: worldwide demographics of obesity.
    Circulation. 2004 Nov 2;110(18):e463-70. No abstract available.
    PMID: 15520330 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    33:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Jaw fixation--a parenthesis in the history of obesity treatment]
    Lakartidningen. 2004 Sep 23;101(39):2996-7. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15493639 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    34:    Linne Y, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Pharmacotherapy of obesity.
    Clin Dermatol. 2004 Jul-Aug;22(4):319-24. Review.
    PMID: 15475233 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    35:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Orthorexia nervosa--a new disease?]
    Lakartidningen. 2004 Sep 9;101(37):2835. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15457830 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    36:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Obesity in Lakartidningen through the times. Shrinking soldiers, apple-men and pear-women]
    Lakartidningen. 2004 Sep 9;101(37):2825-6, 2829-30. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15457827 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    37:    Neovius MG, Linne YM, Barkeling BS, Rossner SO.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Sensitivity and specificity of classification systems for fatness in adolescents.
    Am J Clin Nutr. 2004 Sep;80(3):597-603.
    PMID: 15321798 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    38:    Linne Y, Dye L, Barkeling B, Rossner S.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Long-term weight development in women: a 15-year follow-up of the effects of pregnancy.
    Obes Res. 2004 Jul;12(7):1166-78.
    PMID: 15292482 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    39:    Astrup A, O'Hill J, Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    The cause of obesity: are we barking up the wrong tree?
    Obes Rev. 2004 Aug;5(3):125-7. No abstract available.
    PMID: 15245380 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    40:    Hemmingsson E, Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Physical activity in the treatment of obesity. Obesity--a chronic disease requiring life-long physical activity]
    Lakartidningen. 2004 May 13;101(20):1790-7. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15198086 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    41:    Hemmingsson E, Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Physical activity in the treatment of obesity. Obesity--a chronic disease requiring life-long physical activity]
    Lakartidningen. 2004 May 13;101(20):1790-7. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15195674 [PubMed - in process]
    42:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Sugar in food--nutrition or politics? The American sugar industry is offensive, children are the target]
    Lakartidningen. 2004 May 19;101(21-22):1872. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15190752 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    43:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [The "to be or not to be" of the scientific congresses. Reduced resources and virtual meetings hit against pleasure-trips]
    Lakartidningen. 2003 Mar 13;100(11):952-5. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15148723 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    44:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Does the doctor practise as he preaches?]
    Lakartidningen. 2004 Feb 26;101(9):815. Swedish. No abstract available.
    PMID: 15045854 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    45:    Elfhag K, Barkeling B, Carlsson AM, Lindgren T, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Food intake with an antiobesity drug (sibutramine) versus placebo and rorschach data: a crossover within-subjects study.
    J Pers Assess. 2004 Apr;82(2):158-68.
    PMID: 15041522 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    46:    Elfhag K, Carlsson AM, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Subgrouping in obesity based on Rorschach personality characteristics.
    Scand J Psychol. 2003 Dec;44(5):399-407.
    PMID: 15030105 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    47:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Chocolate--divine food, junkfood or a narcotic?]
    Ugeskr Laeger. 2003 Dec 15;165(51):4941-3. Danish. No abstract available.
    PMID: 14727404 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    48:    Linne Y, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    [Easy to remain overweight after pregnancy]
    Lakartidningen. 2003 Dec 4;100(49):4091-5. Swedish.
    PMID: 14717074 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    49:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [The 60's anniversary of the Annual Meeting of the Swedish Medical Society. The flagship of the Medical Society in a perspective of the meeting's general]
    Lakartidningen. 2003 Nov 6;100(45):3614-6. Swedish. No abstract available.
    PMID: 14650037 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    50:    Elfhag K, Rossner S, Carlsson AM, Barkeling B.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Sibutramine treatment in obesity: predictors of weight loss including rorschach personality data.
    Obes Res. 2003 Nov;11(11):1391-9.
    PMID: 14627761 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    51:    van Baak MA, van Mil E, Astrup AV, Finer N, Van Gaal LF, Hilsted J, Kopelman PG, Rossner S, James WP, Saris WH; STORM Study Group.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Leisure-time activity is an important determinant of long-term weight maintenance after weight loss in the Sibutramine Trial on Obesity Reduction and Maintenance (STORM trial).
    Am J Clin Nutr. 2003 Aug;78(2):209-14.
    PMID: 12885699 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    52:    Elfhag K, Barkeling B, Carlsson AM, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Microstructure of eating behavior associated with Rorschach characteristics in obesity.
    J Pers Assess. 2003 Aug;81(1):40-50.
    PMID: 12842801 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    53:    Linne Y, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Interrelationships between weight development and weight retention in subsequent pregnancies: the SPAWN study.
    Acta Obstet Gynecol Scand. 2003 Apr;82(4):318-25.
    PMID: 12716315 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    54:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Obesity caused by fat or...? A hot debate in the USA on the role of carbohydrates in the obesity epidemics]
    Lakartidningen. 2003 Mar 6;100(10):871. Swedish. No abstract available.
    PMID: 12680029 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    55:    Melin I, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Practical clinical behavioral treatment of obesity.
    Patient Educ Couns. 2003 Jan;49(1):75-83.
    PMID: 12527156 [PubMed - in process]
    56:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Widely spread prejudice against obese persons]
    Lakartidningen. 2002 Dec 5;99(49):4996-8. Swedish. No abstract available.
    PMID: 12522990 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    57:    Linne Y, Barkeling B, Rossner S.    Related Articles, Links
    Abstract    Natural course of gestational diabetes mellitus: long term follow up of women in the SPAWN study.
    BJOG. 2002 Nov;109(11):1227-31.
    PMID: 12452459 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    58:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Doctor on the stage--a survey of physician's role in drama]
    Lakartidningen. 2002 Sep 19;99(38):3718-21. Swedish. No abstract available.
    PMID: 12389257 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    59:    Rossner S.    Related Articles, Links
    No abstract    [Hamburgers are slandered--but eat sushi with pleasure!]
    Lakartidningen. 2002 Mar 19;99(14):1619. Swedish. No abstract available.
    PMID: 12025222 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    60:    Rossner S, Fjellstrom C.    Related Articles, Links
    No abstract    ["No onion without a fire". The onion hangs on in both the art and the medicine--neither its medical or symbolic power have been lost during the course of centuries]
    Lakartidningen. 2002 Mar 7;99(10):1091. Swedish. No abstract available.
    PMID: 12024786 [PubMed - indexed for MEDLINE]
    61:    Linne Y, Barkeling B, Rossner S, Rooth P.    Related Articles, Links
    Free Full Text    Vision and eating behavior.
    Obes Res. 2002 Feb;10(2):92-5.
    PMID: 11836454 [PubMed - indexed for MEDLINE]

    VHH:on?


   • hyvin vihainen
    liittyy kirjoitti:

    VHH:on?

    Skäri ei pysty pienessä fanaatikon päässään ymmärtämään.


   • kiva.

    Mutta Atkinsilla ei syödä noin paljon hiilaria ja noin vähän rasvaa. Proteiiniakin menee normaalisti vähemmän.
    Mitä he siis ovat tutkineet?


   • hyvin vihainen
    kiva. kirjoitti:

    Mutta Atkinsilla ei syödä noin paljon hiilaria ja noin vähän rasvaa. Proteiiniakin menee normaalisti vähemmän.
    Mitä he siis ovat tutkineet?

    ja maailman johtavat lihavuustutkijatkin antavat YLE:n uutisissa vääriä lausuntoja!


   • hyvinkin
    hyvin vihainen kirjoitti:

    Skäri ei pysty pienessä fanaatikon päässään ymmärtämään.

    tämäkin "cardiovascular risk factors following a very-low-energy diet"

    Skäri


   • tylsää.
    hyvin vihainen kirjoitti:

    ja maailman johtavat lihavuustutkijatkin antavat YLE:n uutisissa vääriä lausuntoja!

    - kun toistat itseäsi koko ajan?
    - kun siinä tutkimuksessa ei oltukaan tutkittu Atkinsia?
    - kun et pysty mihinkään kysymyksiin vastaamaan?

    Skäri


   • huvittava idiootti
    tylsää. kirjoitti:

    - kun toistat itseäsi koko ajan?
    - kun siinä tutkimuksessa ei oltukaan tutkittu Atkinsia?
    - kun et pysty mihinkään kysymyksiin vastaamaan?

    Skäri

    - Laihtumista varmemmin Atkinsin dieetistä seuraa kohonnut sydän- ja verisuonitautien riski, sanoo professori Stefan Rössner Karoliinisesta instituutista.

    Kyllä tuossa mainitaan erittäin selvästi Atkinsin dieetti :)


   • lukutaitoa
    huvittava idiootti kirjoitti:

    - Laihtumista varmemmin Atkinsin dieetistä seuraa kohonnut sydän- ja verisuonitautien riski, sanoo professori Stefan Rössner Karoliinisesta instituutista.

    Kyllä tuossa mainitaan erittäin selvästi Atkinsin dieetti :)

    että huomaa että kyseiset hiilarimäärät ja vähäiset rasvat ei ole Atkinsia.

    Uskotko sinä sen jos joku alkaa väittämään jossain uutiseessa makrosuhteiden HH= 45E%, PR= 20E% ja R= 35E% olevan Atkinsia?

    Mistä löydät Atkinsin kuvauksen jossa sanotaan että tarkoitus on syödä noin paljon hiilaria ja niin vähän rasvaa?

    Skäri


   • lukea?
    lukutaitoa kirjoitti:

    että huomaa että kyseiset hiilarimäärät ja vähäiset rasvat ei ole Atkinsia.

    Uskotko sinä sen jos joku alkaa väittämään jossain uutiseessa makrosuhteiden HH= 45E%, PR= 20E% ja R= 35E% olevan Atkinsia?

    Mistä löydät Atkinsin kuvauksen jossa sanotaan että tarkoitus on syödä noin paljon hiilaria ja niin vähän rasvaa?

    Skäri

    - Laihtumista varmemmin Atkinsin dieetistä seuraa kohonnut sydän- ja verisuonitautien riski, sanoo professori Stefan Rössner Karoliinisesta instituutista.

    A T K I N S I N D I E E T I S T Ä !!


   • lukemaasi
    lukea? kirjoitti:

    - Laihtumista varmemmin Atkinsin dieetistä seuraa kohonnut sydän- ja verisuonitautien riski, sanoo professori Stefan Rössner Karoliinisesta instituutista.

    A T K I N S I N D I E E T I S T Ä !!

    Jos siinä uutisessa lukisi Atkinsin kohdalla painonvartijat (pidetään makrot samoina), niin uskoisitko että painonvartijat kuuri lisää silloin tauti/kuolema riskiä?


   • yhden kerran
    lukemaasi kirjoitti:

    Jos siinä uutisessa lukisi Atkinsin kohdalla painonvartijat (pidetään makrot samoina), niin uskoisitko että painonvartijat kuuri lisää silloin tauti/kuolema riskiä?

    Siinä uutisessa lukee Atkinsin dieetistä. Ja nyt pihville!


   • lukee
    yhden kerran kirjoitti:

    Siinä uutisessa lukee Atkinsin dieetistä. Ja nyt pihville!

    Siinä voisi varmaan lukea paljon muutakin ja sinä uskoisit.

    Kuulostaako tutulta?
    - "Vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa (VHH) rajoitetaan hiilihydraattien määrää ja lisätään rasvojen määrää virallisiin suosituksiin verrattuna."
    - "HH= 15E%, PR= 15E% ja R=70E%"

    Aivan ei kuulosta, johtunee siitä että näitä asioita ei ko tutkimuksessa tutkittu.


   • mihinkään?
    lukee kirjoitti:

    Siinä voisi varmaan lukea paljon muutakin ja sinä uskoisit.

    Kuulostaako tutulta?
    - "Vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa (VHH) rajoitetaan hiilihydraattien määrää ja lisätään rasvojen määrää virallisiin suosituksiin verrattuna."
    - "HH= 15E%, PR= 15E% ja R=70E%"

    Aivan ei kuulosta, johtunee siitä että näitä asioita ei ko tutkimuksessa tutkittu.

    Olet aivan sekaisin. Voi sinua.


   • itse asiassa
    hyvinkin kirjoitti:

    tämäkin "cardiovascular risk factors following a very-low-energy diet"

    Skäri

    juuri vähäkalorisia, koska siihenhän laihtuminen perustuu. Ehkä sinun kannattaisi kehittää tieteellisten tutkimusten lukutaitoa niin ymmärtäisit tämänkin perusasian.


   • nimenomaan
    mihinkään? kirjoitti:

    Olet aivan sekaisin. Voi sinua.

    VHHn ja Atkinsiin. Mutta kun et tätä ymmärrä, niin minkä sille voi. Tutustu ensin peruasioihin ja palaa sitten "keskustelemaan".


   • tarkkana
    nimenomaan kirjoitti:

    VHHn ja Atkinsiin. Mutta kun et tätä ymmärrä, niin minkä sille voi. Tutustu ensin peruasioihin ja palaa sitten "keskustelemaan".

    "Laihtumista varmemmin Atkinsin dieetistä seuraa kohonnut sydän- ja verisuonitautien riski, sanoo professori Stefan Rössner Karoliinisesta instituutista."

    Jos väität että professorin lausunto ei pidä paikkaansa, sinun tulee pystyä todistamaan väitteesi.


   • prosentteja?
    tarkkana kirjoitti:

    "Laihtumista varmemmin Atkinsin dieetistä seuraa kohonnut sydän- ja verisuonitautien riski, sanoo professori Stefan Rössner Karoliinisesta instituutista."

    Jos väität että professorin lausunto ei pidä paikkaansa, sinun tulee pystyä todistamaan väitteesi.

    Näytä missä kerrotaan Atkinsin sisältävän noin paljon hiilaria ja vastaavasti yhtä vähän rasvaa kuten kyseisessä tutkimuksessa.


   • vielä.
    tarkkana kirjoitti:

    "Laihtumista varmemmin Atkinsin dieetistä seuraa kohonnut sydän- ja verisuonitautien riski, sanoo professori Stefan Rössner Karoliinisesta instituutista."

    Jos väität että professorin lausunto ei pidä paikkaansa, sinun tulee pystyä todistamaan väitteesi.

    Miten he olivat kontrolloineet ihmisten ruokavalioita kyseisellä ajanjaksolla? Kuinka monta kertaa? Miten muutokset olivat vaikuttaneet? Mistä heidän hiilihydraatit koostuivat?

    Miksi täällä jatkuvasti väitetään että kukaan ei ole ollut Atkinsilla vuosia ja nyt yritetään väittää että niitä löytyy isokin läjä?


   • esimerkiksi
    itse asiassa kirjoitti:

    juuri vähäkalorisia, koska siihenhän laihtuminen perustuu. Ehkä sinun kannattaisi kehittää tieteellisten tutkimusten lukutaitoa niin ymmärtäisit tämänkin perusasian.

    Painonvartijat ja keventäjät lukuisista muista kuureista puhumattakaan ei sitten perustukkaan kaloreiden vähentämiseen?
    Kerro ihmeessä miten he sitten laihtuvat?


  • Katriina64 ek

   Olen ollut vähähiilarisella ruokavaliolla noin kaksi kuukautta.
   Olen laihtunut, verenpaineeni on laskenut normaalille tasolle, oltuaan vuosikaudet koholla.
   En koe rintaa korventavaa närästydtä, oloni on pirteä.
   Miksi tämä ruokavlio ei siis toimisi?
   Omakohtaiseen kokemukseeni perustan diettiä "mainostamisen".

   Jos asia ei olisi toiminut kohdallani, olisin rehellisesti kertonut senkin.

   Vaikea ymmärtää, miksi jotkut hyökkäävät sellaista asiaa vastaan, jonka ei pitäisi millään tavoin häiritä heidän peruna, pasta ja sokerilla maustettua elämäänsä.

   Tulen kertomaan myöskin rehellisesti mitä jatkossa seuraa, - laihdunko vielä, voinko edelleen hyvin, pysyykä verenpaineeni aisoissa ja voinko elää ilman käsikauppalääkkeiden tuomaa helpotusta kiusalliseen närästykseeni.

   En tiedä, sillä asiaa ei ole tutkittu, mutta kohdallani saattaa olla kyse jostain vilja-allergiasta, mutta jätettyäni leivän pois ruokavaliostani en rasvaista ruokaa syötyänikään oireile, eli ei närästä.

   Asiat kannaattaa kokeilla omalla kohdallaan ja todeta niiden toimivuus, eikä lähteä vain periaatteesta väittämään perinteisen ruokaympyrän olevan se ainut hyvä, oikea.

   • nesteitä...

    Laihdutuksen alussa lähtee nesteitä 4-5 kiloa. Millä perusteella koet Helsingin Sanomien ja Yleisradion uutiset hyökkäyksenä Atkinsin dieettiä kohtaan? Tutkimustuloksista raportoiminen on pelkästään tiedonvälitystä. Ei se ole mikään hyökkäys. Sen sijaan yksikään teistä vhh-uskovaisista ei ole kyennyt tällä palstalla asialliseen keskusteluun siitä, miksi Atkinsin dieetin laihdutustulokset ovat vain väliaikaisia.


   • väliaikainen?
    nesteitä... kirjoitti:

    Laihdutuksen alussa lähtee nesteitä 4-5 kiloa. Millä perusteella koet Helsingin Sanomien ja Yleisradion uutiset hyökkäyksenä Atkinsin dieettiä kohtaan? Tutkimustuloksista raportoiminen on pelkästään tiedonvälitystä. Ei se ole mikään hyökkäys. Sen sijaan yksikään teistä vhh-uskovaisista ei ole kyennyt tällä palstalla asialliseen keskusteluun siitä, miksi Atkinsin dieetin laihdutustulokset ovat vain väliaikaisia.

    Mitä tarkoitat tuolla väliaikaisella laihtumisella?

    Skäri


   • Mene pihville
    väliaikainen? kirjoitti:

    Mitä tarkoitat tuolla väliaikaisella laihtumisella?

    Skäri

    ja lopeta paskan jauhaminen. Vai puuttuuko sinulta kenties tutkimusten lukutaitoa?


   • hermostuit
    Mene pihville kirjoitti:

    ja lopeta paskan jauhaminen. Vai puuttuuko sinulta kenties tutkimusten lukutaitoa?

    Niin mitä se väliaikeinen tarkoittaa? Viikkoja vai kuukausia, kuinka pitkään? Onko tästä jotain tutkimusta suomalaisista?

    En tunne tuota Katariinaa, mutta voithan siitäkin keksiä salaliiton, Tepi. ;)

    Skäri


   • lihovat
    hermostuit kirjoitti:

    Niin mitä se väliaikeinen tarkoittaa? Viikkoja vai kuukausia, kuinka pitkään? Onko tästä jotain tutkimusta suomalaisista?

    En tunne tuota Katariinaa, mutta voithan siitäkin keksiä salaliiton, Tepi. ;)

    Skäri

    tutkimusten mukaan kilot takaisin yhtä nopeasti kuin millä tahansa muullakin laihdutuskuurilla.


   • eivät ole
    lihovat kirjoitti:

    tutkimusten mukaan kilot takaisin yhtä nopeasti kuin millä tahansa muullakin laihdutuskuurilla.

    millään kuurilla?


   • sitä teidän
    eivät ole kirjoitti:

    millään kuurilla?

    Karppaajat foorumia. Siellähän se noin 5000 viestiä kirjoittanut kiikarilla tähystävä avatar vaahtosi, miten "oikeassa old school atkinsissa" ollaan 0% hiilareilla koko loppuelämä. Varsin kiehtovia tulkintoja Atkinsin dieetistä!


   • huijaa.
    sitä teidän kirjoitti:

    Karppaajat foorumia. Siellähän se noin 5000 viestiä kirjoittanut kiikarilla tähystävä avatar vaahtosi, miten "oikeassa old school atkinsissa" ollaan 0% hiilareilla koko loppuelämä. Varsin kiehtovia tulkintoja Atkinsin dieetistä!

    miten tuo vastasi kysymykseeni?
    Miksi et laittanut linkkiä kyseiseen keskusteluun?
    Millä nimimerkillä itse siellä keskustelet?


   • Hoh hoijaa
    huijaa. kirjoitti:

    miten tuo vastasi kysymykseeni?
    Miksi et laittanut linkkiä kyseiseen keskusteluun?
    Millä nimimerkillä itse siellä keskustelet?

    Nyt siis joudut itsekin myöntämään, että "nollahiilarit loppuiän" on melkoinen kuuri totta tosiaan. Ja melkoinen tulkinta :)


   • huijaa.
    Hoh hoijaa kirjoitti:

    Nyt siis joudut itsekin myöntämään, että "nollahiilarit loppuiän" on melkoinen kuuri totta tosiaan. Ja melkoinen tulkinta :)

    Unohdit laittaa sen linkin.


   • Katriina64 ek
    Mene pihville kirjoitti:

    ja lopeta paskan jauhaminen. Vai puuttuuko sinulta kenties tutkimusten lukutaitoa?

    Voit lukea ruokailutavoistani tuolta 60 - palstalta, mihin kirjoitan tällä samalla nimimerkillä. En ole siis Skäri.

    Mitä luulet minulle olevan hyötyä, jos puhuisin p...aa?

    Olen laihtunut 2,5 kuukauden aikana vähemmän kuin olisin laihtunut perinteisellä laihdutuskuurilla, eli paino on pudonnut vain 3,5 kiloa, mutta se ei ole nestettä, vaan rasvaa, eikä tämän ruokavalion noudattamisen syy kohdallani ole pelkkä laihtuminen, vaan juuri ikävä kohonnut verenpaine, sekä myöskin mainitsemani närästys.

    Miksi muuten käyttäydyt noin hyökkäävästi?
    Itsessäni olen huomannut verensokerin vakaana pysymisen seurauksena myöskin mielialan tasoittumista.
    En voisi kuvitellakaan käyttäväni tuollaista alatyylistä kieltä puhuessani ihmiselle, joka ei ole minua millään tavoin loukannut. Enkä yleensä kenellekään.

    Sitten tahtoisin sanoa vielä, etten ole millään Atkinsin dietillä, eli en ole nk. alakarppaaja, vaan säännöstelen järkevästi, kokeillen mikä hiilihydraattitaso saa olon pysymään hyvänä ja painon laskemaan hitaasti, terveellisesti.

    Lukutaidosta ja tutkimuksista sanoisin, että edellämainitun opin 4 - vuotiaana ja tutkimukset ovat sen näköisiä kuin niiden tilaaja, ymmärrätkö.

    Minun tietoni ruokavaliosta perustuu omakohtaiseen kokemukseeni.


  • kokemus.

   Kokeilin ensin vhh:ta ja sitten Painonvartijoita. Painonvartijoilla laihduin 10 kg parissa kuukaudessa. Söin vapaasti leipää ja perunoita eikä minulla ollut kertaakaan nälkä. Vhh:lla oli jatkuvasti nälkä ja vilu. Sain myös pahoja migreenikohtauksia. En pystynyt jatkamaan vhh:lla yhtä kuukautta pidempään. Rasvan pakkosyöminen oli vastenmielistä. Myös leivän ja perunan poisjättäminen tuntui epämiellyttävältä. Nythän tuossa YLEn tutkimuksessa sanotaan että vhh voi aiheuttaa joillekin vakavia terveyshaittoja. En suostuisi koskaan laittamaan lastani vhh:lle vaikka hänellä olisikin hieman ylipainoa. Tiedän jo omasta kokemuksesta miten vaikeaa se voi olla. Ja mielestäni terveyshaittojen vähättely on edesvastuutonta.

   • vaikeaa?

    En näe VHHssa mitään vaikeaa, paitsi silloin jos ei tiedä mitä tekee tai jos ei pysty korvaamaan perunaa ja leipää erilaisilla kasviksilla ja salaateilla.

    Nälkää tai vilua en ole vielä kokenut, mutta onhan tätä vasta noin 18kk takana, kyllä tässä vielä kerkiää.

    Rasvaa en ole kertaakaan pakkosyönyt, mutta ruuassa olevan normaalin rasvan kumminkin. Samoin käytän normaaleja ruuanvalmistus menetelmiä.

    Paljonko sun VHH sisälsi rasvaa, hiilaria ja proteiinia?


  • ex-karppaaja

   Mutta kun vuosi 2004 eteni, alakarppausmania alkoi menettää suosiotaan.

   Koululääketiede toisti aiempaa viestiään: kestävä näyttö alakarppauksen tehosta laihdutuskeinona puuttui.

   Havainnot viittasivat kyllä siihen, että ihmiset menettivät kiloja alakarppauksen alkuvaiheessa, mutta pysyvää painonmenetystä ei tapahtunut.

   Laihtuminen alkuvaiheessa johtui kahdesta syystä. Toinen oli ketoosin vaikutus ja toinen se yksinkertainen seikka, että kun ihmiset lopettivat hiilihydraattien syönnin, he vähensivät nauttimiensa kalorien määrää ylipäänsä. Kun energiansaanti supistui, ihmiset laihtuivat. >>>>>

   Huomasitteko? "Ihmiset menettivät kiloja alakarppauksen alkuvaiheessa, mutta pysyvää painonmenetystä ei tapahtunut. Kun energiansaanti supistui, ihmiset laihtuivat." Siinäpä koko homma pähkinänkuoressa. Ei ole mitään näyttöä Atkinsin tehokkuudesta kuurin jälkeen.

   • kuuri

    Nuo tutkimukset tosiaan todistavat sen että millään kuurilla (esim PV, keventäjät tai Atkins) ei laihdu.
    Mutta ne eivät kerro sitä miten paino kehittyy niillä jotka tekevät pysyvän elämäntapamuutoksen.


   • pitkäaikainen VHHn
    kuuri kirjoitti:

    Nuo tutkimukset tosiaan todistavat sen että millään kuurilla (esim PV, keventäjät tai Atkins) ei laihdu.
    Mutta ne eivät kerro sitä miten paino kehittyy niillä jotka tekevät pysyvän elämäntapamuutoksen.

    käyttö voi altistaa vakaville terveysongelmille, mukaanlukien sydän- ja verisuonitaudit. Hiilihydraattien korvaaminen rasvalla on moraalitonta terveydellä leikkimistä.


   • tämäkin.
    pitkäaikainen VHHn kirjoitti:

    käyttö voi altistaa vakaville terveysongelmille, mukaanlukien sydän- ja verisuonitaudit. Hiilihydraattien korvaaminen rasvalla on moraalitonta terveydellä leikkimistä.

    Jos minulta olisi 2 vuotta sitten kysytty ruokavaliostani, ja vastaus olisi ollut virallisterveellisen mukainen. Jos sen jälkeen olisin muuttanut ruokavaliota ratkaisevasti ja 12 vuoden päästä kuolisin. Vika olisi siis virallisterveellisessä ruokavaliossa.

    Kiitos tästä tiedosta.


   • ihmedieetit...
    tämäkin. kirjoitti:

    Jos minulta olisi 2 vuotta sitten kysytty ruokavaliostani, ja vastaus olisi ollut virallisterveellisen mukainen. Jos sen jälkeen olisin muuttanut ruokavaliota ratkaisevasti ja 12 vuoden päästä kuolisin. Vika olisi siis virallisterveellisessä ruokavaliossa.

    Kiitos tästä tiedosta.

    On parempi syödä tutkittua ruokaa, kuin seikkailla ihmidieettien maailmassa: "Atkinsin dieetistä seuraa kohonnut sydän- ja verisuonitautien riski."


   • ruokaa
    ihmedieetit... kirjoitti:

    On parempi syödä tutkittua ruokaa, kuin seikkailla ihmidieettien maailmassa: "Atkinsin dieetistä seuraa kohonnut sydän- ja verisuonitautien riski."

    me tuolta kaupasta ostetaan. Jätetään vain ne huonot hiilarit ja lisäaineet sinne teidän ostettavaksi. Jos niiden olisi osoitetu lisäävän elinikää, niin silloinhan niitä voisi ostaa.


   • Minua ei kiinnosta tippaakaan
    ruokaa kirjoitti:

    me tuolta kaupasta ostetaan. Jätetään vain ne huonot hiilarit ja lisäaineet sinne teidän ostettavaksi. Jos niiden olisi osoitetu lisäävän elinikää, niin silloinhan niitä voisi ostaa.

    Eihän ne USA:ssa laihdukkaan enään pihveillä. USA:ssahan lisättiin transrasvaa heti, kun ATKINSIN dieetti alkoi yleistyä. Saatiin estettyä laihtuminen ja niinpä sitten haastettiin Atkins-yhtiö oikeuteen ja laitettiin maksamaan hurjat sakot.

    Epäilen vahvasti Atkinsin todellista painoa. Se todellinen paino oli varmasti alle 100kg:maa.


   • .....

    "Ei ole mitään näyttöä Atkinsin tehokkuudesta kuurin jälkeen."

    Tarkoitat siis, että atkinsin dieetti ei dieetin lopettamisen jälkeen enää toimi? No ei varmasti toimi :)


  • artikkeli joka

   ei sano mitään,itse asiasta. Kahden journalistin mielipiteen. Vihjailuja ja hypoteeseja,mutta ei todellista tietoa dietistä,saati Atkinssin kuolemasta. Tai mistään mustakaan tieteellisestä tosiasiasta koskien diettiä. Pormestarin subjektiivinen mielipide tuskin kelpaa tieteelliseksi factaksi,paitsi tietenkin dietin vastustajille. Mitä tieteellistä jonkun yhtiön konkurssi kertoo dietistä,ei mitään.

   Mutta jotain artikkeli kertoo sen lähettäjästä. Kun ei ole mitään järkevää kirjoitettavaa tai saati sanottavaa,etsitään linkkejä diettiä vastaan. Pieniä on joidenkin huvit. "hulluilla on halvat huvit,idiooteilla ilmaiset".

  • Anonyymi

   Ei kai nyt kukaan usko tohon Atkins paskaan oikeasti. Joku Pottukin huusi ja mölysi livessään tyyliin: "EEEEE VIDDU TARTTE MITÄÄN TEHDÄ, SENKUN SYÖ JA MAKAA NIIN LAIHTUU!!" Ei kai nyt kukaan nykyihminen muu paitsi Pottu voi olla näin idiootti. Sehän menee yksinkertaisesti niin että syötte mitä huvittaa, milloin huvittaa mutta pitäkää huoli vain että kulutatte sen pois mitä olette syöneet. Voitte työntää naurettavat säälittävät Atkinsit sinne minne ne kuuluu eli paskalaariin.

   • Anonyymi

    Pashkalaarihan tämä suomi24 fi onkin. Koko suomen kansan "kerma" esittää fiksuja mielipiteitään, fiilispohjalta.


   • Anonyymi

    Pudotin täydellä Atkinsilla eli täydellisellä 0-hiilarilinjalla nälkää näkemättä 6:ssa viikossa painon 96kg > 80kg. Vahdin ketosprosessia päivittäin liuskoilla. Olin etukäteen suunnitellut kuurin jälkeisen elämän joka myös toteutui ilman varsinaista dieettiä.
    Nyt, 40 vuotta myöhemmin painoni on 78kg.


   • Anonyymi

    Pottukoira on lihonut takaisin ja yrittää taas jälleen kerran laihduttaa.
    Taitaa olla jojodietti tämä Atkinsin dieetti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pudotin täydellä Atkinsilla eli täydellisellä 0-hiilarilinjalla nälkää näkemättä 6:ssa viikossa painon 96kg > 80kg. Vahdin ketosprosessia päivittäin liuskoilla. Olin etukäteen suunnitellut kuurin jälkeisen elämän joka myös toteutui ilman varsinaista dieettiä.
    Nyt, 40 vuotta myöhemmin painoni on 78kg.

    No hienoa jos noin olet onnistunut. Kyllä itse olen kunnossa pysynyt ihan peruskaavalla eli proteiinia runsaasti, kuntoilua eri muodoissa mutta silti olen vetänyt aina ihan mitä mieli huvittaa kunhan vain pidän huolen että kulutan myös sen kaiken pois mitä kurkusta alas vedin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pottukoira on lihonut takaisin ja yrittää taas jälleen kerran laihduttaa.
    Taitaa olla jojodietti tämä Atkinsin dieetti.

    Mikä sinun mielestä on jojo-dieetti?


  • Anonyymi

   Mitä Atkinsista tiedän niin ainakin nettisivut on voimissaan. Dieettihän perustuu siihen että on eri vaiheet, ensin alle 20 g hiilaria ja lopulta nostetaan niitä ja jatketaan ihan normi vhh:ta.

   Ihanhan tuo Atkinsin dieetti on ollut näiden nykykarppausten pohjalla. Tietenkin kun tieto kasvaa niin menetelmät kehittyy. Muistan lukeneeni A-kirjan mutten muista yksityiskohtia ja niitä eroja ketoiluun.

   Paljon tullut lisää meillekin tuotteita ja ruokia joita voi käyttää karppauksessa. Näitä ei Atkinsin 70-luvulla ollut ainakaan Suomessa. Kaikki steviat, psylliumit, chiat, oliiviöljyt jne monet tuotteet jne. Oikeasti oliiviöljyä löytyi vain apteekista vielä 90-luvulla siellä missä asuin. Ihan hassulta se kuulostaa kun katsoo kauppojen öljyvalikoimaa tänään.

   Sehän on aina yksilön oma asia mitä suuhunsa pistää, vaikka sanoo muille noudattavansa ties mitä dieettiä. Näkeehän sen tälläkin foorumilla, kun joku kysyy miksei laihdu vaikka "syö vähähiilarisesti eikä syö ollenkaan rasvaa", ja samassa kertoo että syö jugurttia ja viljaleipää jne jne. Että mikä se tieto- ja tahtotaso on, ja miten ristiriidassa puheet ja teot on. Ymmärtääköhän jotkut rasvan tai sokerin syömisen vain siten että jos ei syö suoraan paketista niin niitä ei ruokavaliossa lasketa? Ainakin mulla oli yksi kaveri joka laittoi laihdutuskuurillaan kylässä ollessaan monta lusikallista sokeria kahviin, ja sanoi ettei muutoin syö sokeria kuin näin vain kahvissa.

   Dr.Now: lle ohjelmassa jotkut mukana olevat kertoi ettei vaan laihdu vaikka niin kovasti uurastaa. Paino vain nousee kun syö muka 1200 ckal päivässä. Sitten sairaalassa kuitenkin laihtuu 55 kg kuukaudessa makaamalla tarkkailun alla. Joillekin salakuljetettiin ruokaa sairaalaankin ja hoitajat raportoi nämä eli jotkut valehtelee vaan niin härskisti. Joillakin oli niin paha riippuvuus lääkkeisiin jne ja taustalla on monesti muutakin ongelmaa.

   T kn

  • Anonyymi

   "Jenkit hylkäsivät toimimattoman alakarppauksen"

   Ikivanha aloitus mutta alakarppaus ei toimi jos syö samalla kertaa valtavasti hiilareita. Jenkit ossaa tämän.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sähköpotkulautaonnettomuus

   Nyt sitten sattui ja pahasti! Uutisen mukaan 3 alle 15-vuotiasta olisi ollut samalla sähköpotkulaudalla liikkeellä. T
   Vantaa
   278
   3550
  2. Nainen, viime yönä ajattelin sinua ja itkin

   On vain niin ikävä, enkä tunteilleni mitään voi. Olisit minun iloni, olisit minun päiväni ja aurinkoni, mutta nyt olet p
   Ikävä
   73
   2290
  3. No nainen...

   Mitkä on fiilikset nykyään?
   Ikävä
   114
   1590
  4. Ole rohkeampi kuin koskaan

   ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
   Ikävä
   78
   1466
  5. Skuuttikakarat itse syypäitä onnettomuuteen - Yle syytti autolijaa

   Tulokulma uutisissa oli se että – vaikkakin peitellysti – autoilija olisi ollut jotenkin yksin syypää tapahtuneeseen onn
   Maailman menoa
   314
   1407
  6. Oulussa puukotettu lasta

   Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
   Perussuomalaiset
   364
   1287
  7. ABC Kuinka monta samaa kirjainta yhteensä

   ..yhteensä teillä on etu ja sukunimissänne? Uskallatko laittaa ne kirjaimet? Hyvä aika tunnistaa ja tavata se oma kaiva
   Ikävä
   99
   1279
  8. Mitä asiaa tai ominaisuutta kaipaat eniten

   Ikäväsi kohteessa?
   Ikävä
   66
   1278
  9. Mitä et sietäisi kumppaniltasi

   Onko jokin asia tai asioita joista et haluaisi joustaa tai riita tulee eli haluat tehdä sen itse tai omia
   Sinkut
   77
   1214
  10. Mitä tekisit jos

   täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
   Ikävä
   84
   1100
  Aihe