fiksuja juttuja

lukekaahan tämä

Voi herranjumala sentään, väitätkö tosissasi että selluliitti ei ole rasvakudosta? Miten ihmeessä koko maailma tutkijoista ja muista asiantuntijoista lähtien on saatu uskomaan tähän valheeseen, että selluliitti on ihonalaista rasvakudosta, joka möykkyisenä näkyy naisen ohuehkon ihon läpi?

Ja mitä ihmettä se sitten on, jos ei tätä?? Kerrohan.


Tässä pari lainausta siitä mitä selluliitti on:

"Koska selluliitti johtuu ihon rakenteesta, se on tavallista jopa hoikilla naisilla. Tämä voi osittain johtua siitä, että ALHAINEN PAINO ei tarkoita välttämättä ALHAISTA RASVAPROSENTTIA. Kuitenkin henkilöillä, jotka ovat ylipainoisia, on yleensä tavallista enemmän selluliittia, koska heillä on myös enemmän rasvaa kehossaan."

"Hidas rasvan polttaminen parantaa pikakuureja todennäköisemmin selluliitin ulkonäköä. "

"Hieronta (niin kuiva- kuin koneellinen hieronta) sekä erilaiset ihon manipulointitekniikat, jotka poistavat nestettä selluliittisilta alueilta, eivät poista itse ongelmaa (koska ne eivät vähennä rasvaa), mutta voivat hetkellisesti vähentää muhkuraisuutta."

"Vaikka kuka tahansa voi saada selluliittia, rasvaprosentin alentaminen vähentää yleensä selluliitin määrää. Lähtökohtaisesti selluliitin vähentämiseen ja torjuntaan riittää, kun katsot mitä syöt (= vähemmän kuin kulutat) ja harrastat liikuntaa. "

"Lisäksi selluliitin ulkomuotoa voi yrittää parantaa välttämällä turhaa turvotusta.
Seuraavat vähentävät turvotusta: riittävä veden ja vihreän teen juominen, säännöllinen liikunta, riittävä uni, proteiinipitoinen ruoka.

Seuraavat lisäävät turvotusta: hiilihappopitoiset juomat, suolaiset ja maustetut ruoat, runsaasti sokeria ja valkoista jauhoa sisältävät tuotteet, runsas paikallaan istuminen, kiristävät vaatteet ja joillakuilla myös tietyt e-pillerit."


"Kuitenkin useissa tutkimuksissa on todettu, että naisurheilijoilla näyttää olevan huomattavasti vähemmän selluliittia kuin keskivertonaisilla (vai kuinka monta selluliitista kärsivää pikajuoksijaa olette nähnyt?). Vaikkei seuraava vaihtoehto kuulostakaan välttämättä helpolta, hauskalta ja houkuttelevalta, voiteiden kauppaan jättäminen, syömisten vahtiminen, lenkillä käyminen ja käsipainon kauniiseen käteen ottaminen takaavat parhaat tulokset sodassa selluliittia vastaan."

Ja eri lähteestä:

"Ihon hoidossa selluliitti tarkoittaa pienistä RASVAKERTYMISTÄ johtuvaa ihon epätasaisuutta. Selluliittisessa kudoksessa rasvasolut ovat suurentuneet ja muodostaneet sitten rasvakertymiä. Kun rasvojen palaminen on jostain syystä hidastunut, selluliitti ilmestyy näkyviin muhkuraisena, appelsiininkuorta muistuttavana ihona."


"Selluliitin ilmaantumisen ehkäisyssä tärkeimmät keinot ovat terveellisten ruokailutottumusten ja liikunnan suosiminen. Erityisesti liiallista rasvan käyttöä tulisi välttää ja lisätä pitkäkestoista liikuntaa."

"Pienistä RASVAkertymistä koostuvaa selluliittia alkaa muodostua siinä vaiheessa, kun päivittäinen liikunta vähenee ja energiavarat jäävät käyttämättä."

"Pitkällä tähtäimellä monipuolinen vähärasvainen ruokavalio ja liikunta ovat luonnollisin ja pysyvin keino päästä eroon ylimääräisistä rasvakertymistä, koska ilman pysyvää elämäntapojen muuttamista rasva tulee takaisin."

Ja tuo viimeinen lause on ehkä tärkein kaikille palstalaisille.

3

743

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siis kaikille

      Ja tämä viesti on kaikille, jotka kieltäytyvät uskomasta että selluliitti ei todellakaan ole mitään sen ihmeellisempiää kuin hyvin sitkeässä olevaa rasvakudosta. Ja että sen poissaamiseen ja pois PITÄMISEEN pätee samat keinot kuin muutenkin kehon rasvaprosentin kontrollointiin.

      Sit taas jos on joku sellainen, joka nimenomaan haluaa pitää rasvavarastonsa, niin hänelle neuvoisin asennemuutosta, koska niin kauan kuin sitä rasvaa on ongelmakohdissa, niin silloin on myös sitä sellua. Ei se siitä miksikään muutu, kuin ehkä hetkellisesti.

    • tämä:

      Miten Einsteinin aivosi selittävät tämän:

      30-v nainen, 85 kg, rasvaprosentti 37, EI YHTÄÄN SELLULIITTIA

      30-v nainen, 54 kg, rasvaprosentti 18, RUNSAASTI SELLULIITTIA

      Koita jo ääliö uskoa, että selluliitti johtuu suurimmalla osalla hormonaalisista syistä. Sidekudos löystyy joka kuukausi kuukautiskierron yhteydessä ja jokainen raskaus hormonimuutoksineen veltostuttaa sitä lisää. Iän aiheuttama rappeutuminen aiheuttaa sitä edelleen lisää. Sidekudoksen veltostumisen vuoksi lymfapumput eivät toimi kunnolla ja eivät enää pumppaa kuonaa pois kudoksista, jolloin nesteet ja kuona-aineet kerääntyvät kudoksiin ja aiheuttavat selluliittia.

      JOTEN SELLULIITTI JOHTUU SIDEKUDOKSEN LÖYSTYMISESTÄ !!!!!

      Ja jos et vieläkään saanut taottua tätä kalloosi, niin selitäpä ym. henkilöiden selluliittiero. Molemmat ovat urheilua harrastavia. Ja HALOO: ymmärrät varmaan että 18 rasvaprosentti on naiselle ERITTÄIN ALHAINEN!

      Ja saman tien selitä, miten simpsakalla ja erittäin hoikalla AEROBIC-OHJAAJALLA voi olla paljon muhkuraista selluliittia reisissään!

    • miekin vaan

      Voi olla, että tarkoitat juuri samaa kuin minä, mutta ajattelin silti selventää joitakin kohtia.. kun näyttäisi, että kaikilla ei ole käytössä saman käsitteet ja nimet asioille.

      Eli once again...

      Selluliitti on rasvakudoksen aineenvaihdunnallinen häiriö eli nimenomaan rasvakudokseen liittyvä ongelma (niin kuin kirjoitit) , mutta se ei tarkoita, että selluliitistä kärsivällä olisi välttämättä YLIMÄÄRÄISTÄ rasvakudosta kehossaan ja että olisi syytä laihduttaa.

      SIIS SUOMEKSI:
      Selluliittiä voi olla normaalipainoisella ja hyvinkin laihalla ihmisellä.PISTE.

      Rasvakudostahan on kaikilla ihmisillä.
      Lihavilla rasvakudosta on enemmän ja rasvasolut sisältävät enemmän rasvaa. Eli jos kärsii selluliitista ja on ylipainoinen, on laihduttaminen hyvä keino vähentää ylimääräistä rasvaa sekä rasvakudosta… ja siis selluliittia.

      Laihoilla ihmisillä tilanne on hieman kinkkisempi. Laihoillakin on siis rasvakudosta (se nyt vaan on osa ihmisen anatomiaa), rasvakudosta on vaan vähemmän ja siinä vähemmässä rasvakudoksessa on vähemmän rasvasoluja ja rasvasoluissa on vähemmän rasvaa.

      Voihan tietty yrittää laihduttaa ja laihduttaa ja saada kaikkea rasvakudosta pois, mutta sitten tulevat muut terveydelliset seikat kehiin. Rasvakudos on tietyssä määrin ihmiselle tarpeellinen ja esimerkiksi naisilla ihonalainen rasvakudos on tärkeä naishormonin tuottaja.

      Ja ihan niin kuin jo on mainittu ed. tekstissä, se selluliitin pirulainen on JUURI rasvakudoksen ongelma, tarkeemin aineenvaihdunnallinen häiriö.

      Eli rasvakudokseen tai oikeammin sen soluihin kertyy nestettä ja kuona-aineita (joita syntyy elimistössä aina). Eli rasvasoluissa ei välttämättä ole juurikaan rasvaa (laihat), ne silti täyttyvät ihan mukavasti nesteestä ja kuona-aineista. Ja tästä sitten seuraa veren- ja imunesteiden kierron heikkenemistä, joka edes auttaa nesteen ja kuona-aineiden kertymistä. Ja VOILÁ: meillä on selluliittiä.

      Ja tähän aineenvaihdunnan häiriöön voivat sitten auttaa veren- ja imunesteiden kiertoa vilkastuttavat keinot esim. hieronta ja muut harjaukset.
      Mutta huom: myös liikunta on hyvä, jollei paras, keino aineenvaihdunnan vilkastuttamiseen!

      Ja runsas juominenhan auttaa vilkastuttamalla aineenvaihduntaa, mutta myös kuona-aineiden poistumisessa elimistöstä nopeammin. Eli kuona-aineet pystyvät poistumaan vain tiettyina pitoisuuksina kehosta (munuaisten säätelemää). Juomalla reilummin saa kuona-aineiden poistumista reipastumaan jonkin verran.

      Selluliittiin löytyy melkoinen liuta syitä, ei pelkästään se ylimääräinen rasvakudos. Eli syinä voi olla veren- ja imunestekierronhäiriöt (erilaisista syistä, kuten sairauksista johtuvat), vitamiinien puutos (esim. A, C, ja E- vitamiinit ovat antioksidantteja ja toimivat kuona-aineiden kemiallisina pilkkojina soluissa) ja joidenkin hivenaineiden puutos.

      Tupakointi ja alkoholi lisäävät selluliitin riskiä tottakai ja jopa stressi voi lisätä selluliittiä (tarkkaa mekanismia en nyt osaa selittää)
      eli RELAX beibet! ;)

      Ja sitten on se perinnöllisyys…jo ihan kehoon ohjelmoituna tai sitten vanhempien kasvatuksen mukana ohjelmoituna (ruokailutottumukset).

      Näistä kun katsoo, löytyy selluliitin parantamiseen jo mukavasti vinkkejä…eli ruokailutottumukset syyniin, liikuntaa lisää ja… no positiivista asennetta ennen kaikkea.

      Yritin nyt selittää vähän tätä asiaa, kun näyttää siitä että täällä tapellaan (TSOT TSOT!) ja väännetään muuten tästä asiasta vielä koko kesän.

      Aurinkoista päivänjatkoa kaikille!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      152
      6409
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3868
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1995
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1498
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1488
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe