Kutsu juhliin vain osalle perheestä?

mitätehdä?

Perheelläni on siis erinäisten syitten takia huonot välit tiettyihin ihmisiin toiseen puoleen sukua, mutta se ei ole käytännössä hirveästi vaikuttanut meihin lapsiin. Lisäksi kaikkiin tärkeisiin sukujuhliin (häät, hautajaiset, valmistujaiset) on aina kutsu tullut, joten ihan poikki välit eivät sentään ole olleet. Nyt kuitenkin kutsu on tullut eräisiin juhliin vain osalle meidän perhettä (jotka siis saivat omat kutsunsa, loput eivät kutsuja saaneet) ihmisiltä, jotka on kutsuttu ihan koko perheenä meidän vastaaviin juhliin. Ymmärrettävästi ne meidän perheen jäsenet, jotka eivät kutsua saaneet, ovat erittäin loukkaantuneita eikä tämä välejä ainakaan paranna.

Kysymyt onkin nyt sitten se, että mikä olisi korrektein tapa toimia juhliin mennessä? Meidän perheestä ei juhliin lähde edes kaikki kutsun saaneet vaan edustus jää aika minimiin. Juhlissa on kuitenkin paljon sellaisiakin suvun jäseniä, jotka ei luultavasti tiedä tästä mitään (kun en itsekään ole perillä asian syistä), mutta tenttausta asiasta on varmaan luvassa.

Mitä siis sanoa heille, jotka asiasta kysyy? Miten minun tulisi käyttäytyä, sillä sain toki kutsun, mutten voi olla myöskään loukkaantumatta muitten perheen jäsenteni puolesta. Mikä olisi korreksti lahja tässä tapauksessa? Ei hirveästi haluta mitään kallista hankkia, mutta ilman lahjaakin paikalle saapuminen tuntuu tökeröltä... Ja onko kellekkään muulle sattunut vastaavaa kohdalle? Olisi mielenkiintoista kuulla miten olette asiassa toimineet.

8

2422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kutsuta

      Kaikkii juhliin ei haluta lapsia, juhlista riippuen mutta siitä kyl pitäs mainita etukäteen jotenkin K-18v tapaan.

      Mutta jos aikuisia perheen jäseniä kutsutaan suku juhliin valikoiden niin en menisi ollenkaan.

      • mitätehdä?

        ja kutsun sai vain osa.

        Toisaalta perheen riidat eivät aikusia lapsia sillä tavalla kosketa, koska heillä ei ole mitään käsitystä asian perimmäisistä syistä, joten kutsun saanenna riidat eivät ns. koske minua. Mutta toisaalta olen kyllä loukkaantunut niiden puolesta, jotka kutsua eivät saaneet...


      • koko juttusi
        mitätehdä? kirjoitti:

        ja kutsun sai vain osa.

        Toisaalta perheen riidat eivät aikusia lapsia sillä tavalla kosketa, koska heillä ei ole mitään käsitystä asian perimmäisistä syistä, joten kutsun saanenna riidat eivät ns. koske minua. Mutta toisaalta olen kyllä loukkaantunut niiden puolesta, jotka kutsua eivät saaneet...

        Jos nyt tosta jotain ymmärtää, niin olet jompi kumpi vanhempi, ja riita tai erimielisyys tai mikä on koskee puolisoasi(jos kerran aikuisia lapsia riita ei koske). Keitä muita perheenjäseniä sitten vielä? Onko sinulla kenties kaksi puolisoa, vai koiraako ehkä tarkoitat perheenjäsenellä joka ei ole aikuinen lapsi etkä sinä itse.

        Mitäpä tuohon sitten osaa sanoa. Jokaisella on oikeus omiin juhliinsa kutsua ne ihmiset joita tahtoo ja haluaa. Usein on niin että kun ns perheyksikkö kasvaa lapset aikuisiksi, se samalla koetaan ympäröivien tahojen kannalta hajanaisemmaksi. Kai on tavallista että puolisot kutsutaan juhliin yhdessä, jos ei sitten ole nimenomaan syytä, miksi toista pariskunnan osapuolta ei haluta yhteisiin juhliin. Sen sijaan aikuisia lapsia ei suinkaan automaattisesti minnekään kutsuta kaikkia kerrallaan. Eli jos nyt oletkin sitten joku näistä aikuisista lapsista niin älä nyt kauheasti keuhkoa koko jutusta, sinut on kutsuttu ja jotakuta ei niin mitä siitä.

        Jos sitten perhe on siinä kehitysvaiheessa että sisäisen kriisin hoitaminen katsotaan ulkoisia ihmissuhteita tärkeämmäksi, niin kaipa sitten koko ns perhe jää juhlista pois.

        Mikäli kyseessä on tilanne jossa puolisoista vain toinen on kutsuttu ja toinen jostain syystä jätetty kutsumatta, niin asia on aika herkkä ja syytä miettiä pariskunnan kesken, mitkä juhlat, kuinka tärkeät ja kenelle, mitä asia tekee parisuhteelle jne. Missään tapauksessa kutsujaa ei loukata siten että kutsumatta jätettyjä tunkee juhliin.

        Lahjaan osallistuvat ne perheenjäsenet jotka on kutsuttu. Juhlan koosta ja merkityksestä riippuu lahjan arvo, mutta jos on arvokas juhla niin kai joku noin 30-50 euroa per aikuinen osallistuja on tapana.


    • kaikkia haluta kutsua

      Jos kutsut ovat vain omalle suvulle. Muussa tapauksessa varmaan täytyy olla jotain kaunoja jos kaikkia sukulaisia ei kutsuta. Kukaan ei tiedä tarkkaan kenenkään motiiveja kutsuja jaellessa ja se on sitten ihan kutsun saaneen omassa arvioinnissa meneekö juhliin vai ei.

    • mitätehdä?

      kun halusin pysyä mahdollisimman anonyyminä, sori vain.

      Eli tilanne on, että vanhempiani (jotka ei ole siis eronneet vaan ihan onnellisesti naimisissa) ei ole kutsuttu minun kummieni pojan häihin, mutta minut ja 2 sisarustani kylläkin. Kyseessä on toisen vanhempani sisaruksen perhe (eli siis naimisiin menevä poika on serkkuni) ja heillä ja toisella vanhemmallani on siis jotain erimielisyyksiä ollut jo pitkään (en tiedä niistä juurikaan mitään).

      Aikaisemmin kaikki on siis aina kutsuttu kokonaisuudessaan kaikkiin juhliin (myös isosiskoni häihin muutama vuosi sitten heidät kutsuttiin kaikki), mutta nyt näyttää tilanne muuttuneen.

      Suututtaa vain itseäni, kun tässä on nyt kutsuttu osa perhettä ja tunnen velvollisuutta paikalle mennä (onhan kyseessä serkkuni!) vaika toisaalta v*tuttaa niin hemmetisti :/ Ja kun tiedän sukuni ja ne ihmiset, jotka taatusti asiasta alkaa kysellä ja katsoa siihen tyyliin että "voi lapsiparka, ku on tommoset ja tommoset vanhemmat" vaikka eivät tiedä todennäköisesti kinaa aiheuttavista asioista muuta kuin sen toisen version!

      En nyt tiedä oliko tällä purkautumisellani mitään sen suurempaa päämäärää, kunhan piti johonkin asiasta päästä avautumaan :)

      • noin se tulee menemään

        Mä olen kans yks ulokki, jota ei kutsuta. Enää.

        Alussa se loukkasi ihan pirusti, oikein tosissaan. Nyt olen jo tottunut siihen. Eli lähdin "kotoa" noin 20 vuotta sitten, eli muutin lapsuudenperheestäni pois. Oikeastaan 10 vuotta sen jälken kaikki kutsut tulivat vanhempieni nimillä ja lapset perheineen. Eli koski minuakin. Nyt ei tule enää sellaisia. Olen ollut liian kauan pois. Veljeni osti kotitalomme, ja kutsut menevät nykyisin hänelle ja hänen perheelleen äidille (isäni kuollut).

        Siihen pitää vain tottua.

        Toinen "riita" tuli, kun pikkuveljeni meni naimisiin. Ymmärrän ja en ymmärrä. Hän ei halunnut kutsua paria vanhempieni sisarusta (sekä äitimme että isämme puolelta, ja maksoi itse häänsä eli oli kutsuja); syynä se, ettei "ollut koskaan heitä nähnytkään". Ymmärrän tämän. Isän kuoleman jälkeen vierailut vähenivät, suku jotenkin alkoi karsastaa meitä köyhiä ja surkeita orpoja ja leskeä... pikkuveljeni oli 2 v ja on tainnut kerran nähdä isän veljen. Eikö se silloin ole vähän isän veljen oma syy - hän ei aikuisena pitänyt mitään yhteyttä veljenpoikaansa, ja tämä ei häntä tunne? No tuossa taustalla on myös riitoja, myönnän sen.

        Mutta ne riidat vaikuttaa noin.

        Mene sinä vain. Jos joku kysyy, sanot, että kutsu tuli vain sinun nimelläsi. Mitä sitä kaunistelemaan; moka ei ole sinun.

        Joka pippaloisssa joku on jäänyt kutsumatta. Joku suuttuu aina. Se on vakio.


    • Anonyymi

      Täällä oli kansssa. Vanha pikku riita. Tosi vanha ja pikkuasioista. Haluavat olla tekemisissä mutta jättivät silti kutsumatta, perusteena kun niin vähän tekemisissä viime vuosina. On niin outoa että väittävät kuinka ikävä ja satuttava tilanne on mutta kun on iloisia juhlia joihin nyt ei oo mikään ongelma kutsua, muu kuin turha ylpeys! Niin jättivät osan kylmästi kutsumatta. Ei auttanut edes etukäteen puhe kuinka kaikki haluavat tulla. Kyseessä siis vain lasten juhlia, rippi valmistumis ja synttäreitä aikuistenkin. Ei oo mikään muu vaiva kuin iskee se hiton kakkupala eteen kaikille koska kyllä aikuiset siinä tutustuu ja juttu luistaa vaikka ei nyt joka vuosi tiivistä yhteyttä kaikilla ois ollutkaan. Jotkut ottaa niin pirun vakavasti ne lasten juhlansa, vaikka jo ovat itse 50 v, että kylläpä ihmetyttää. Minä olen niin kypsä noitten loukkaavaan käytökseen toisten puolesta, että kutsun meidän perheen juhliin kaikki pikkuserkun kaimatkin jos haluaa tulla. Ostan valmiin parinkympin kakun pöytään ja sillä hyvä. En ikinä voi ymmärtää sitä itsekkyyttä kun juhlia järkätään että osaa ei kutsuta. Se ei oo aikuisten käytöstä. Meilläkin ihan läheiset sukusuhteet on suotta kärsinyt kun yksi perhe on sellainen joka kontrolloi lastensa menojakin ihan hulluna. Eivät kohta saa lapset edes jutella kaikkien kanssa. Eivät näe ollenkaan omaa osuttaan asiassa. Koko muu suku on varpaillaan ja ahdistunut, kun yksi poppoo kiukuttelee ja luulee omiansa. Eivät itse kutsu ikinä kaikkia juhliinsa, eivät näe itse mitään vaivaa. Vaikka heidät on kyllä aina kutsuttu. Jotain niin hiton outoo on, että väitän narsistiseksi piirteeksi..puhuu yhtä mutta teot on julmia, eli yhtä äkkiä eivät tajua miten kylmiä ovat. Puoliso ei edes näe miten ihmeessä hänellä on mennyt tärkeä ja läheinen suhde sukulaiseen etäiseksi. Ei näe mitään syytä manipuloisavassa puoliossaan joka ei anna lastenkaa olla kaikkien kanssa. Eli itse haluaa olla ilkeä. Tämä ilkeä puoliso ei edes tunne sukua joita ei kutsu, mutta ei myöskään välitä siitä että hänen puolisolleen nuo ihmiset ovat tärkeitä olleet vuosimäkymmeniä. No, ehkä joku päivä kaikki ok taas. Itse en mene mukaan moisiin hömppiin sekaantumaan.

    • Anonyymi

      Noi suku riidat järkkyjä ja alkavat usein perinnön jaosta!
      🥵

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe