En saa olla tai näyttää miltä haluan

RazorLove

Minulla on nyt tällainen ongelma.
Tiedän että tämä voi kuulostaa typerältä mutta tarvitsisin kuitenkin neuvoja..
Rakastan alakulttuuria ja goottiromantiikkaa ja goottivaatteita, mutta ongelmani on että vaikka tunnen itseni ja ''olen sisältäpäin'' gootti, vanhempani eivät anna minun näyttää siltä.tiedän että nyt monen tekisi mieli sanoa että ei kuulu välittää paskan vertaa siitä mitä muut ajattelee mutta se on hieman vaikeaa kun äitini sanoi että hän kieltäytyy liikkumasta kanssani julkisilla paikoilla.
Olen kertonut että tahtoisin värjätä hiukseni tummemmiksi, mutta siihen hän heti vastaa että se ei sopisi minulle ollenkaan jne...olen myös kertonut hänelle että tahtoisin lävistyksen mutta siihenkään hän ei anna lupaa..
mitä tehdä?, neuvoja?

11

1091

Vastaukset

 • No onko se nyt siitä kiinni minkä väriset hiukset sulla on tai onko sulla lävistyksiä? naurettava pinnallinen teinikakara..

  • Siitäkin..:)


  • Razorove kirjoitti:

   Siitäkin..:)

   Ei siinä mitään ongelmaa ole.
   Vanhempien on vain vaikea hyväksyä sitä, että heidän rakas pikkuinen kasvaa isoksi ja kiinnostuu muistakin asioista kuin leluista.

   Koita nähdä asia vanhempiesi näkökulmasta, ja yrittäkää keskustella yhdessä omista mieltymyksistäsi ja koita totuttaa heidät ajatukseen. Tietysti, jos mikään ei auta niin Sun kannattaa vain odottaa että täytät 18-vuotta ja saat tehdä oman mielesi mukaan.


  • Shillis kirjoitti:

   Ei siinä mitään ongelmaa ole.
   Vanhempien on vain vaikea hyväksyä sitä, että heidän rakas pikkuinen kasvaa isoksi ja kiinnostuu muistakin asioista kuin leluista.

   Koita nähdä asia vanhempiesi näkökulmasta, ja yrittäkää keskustella yhdessä omista mieltymyksistäsi ja koita totuttaa heidät ajatukseen. Tietysti, jos mikään ei auta niin Sun kannattaa vain odottaa että täytät 18-vuotta ja saat tehdä oman mielesi mukaan.

   Siihen onkin ''vain'' 2 vuotta...
   Kiitoksia neuvoista.


 • Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin vanhemmat saattavat ihan oikeasti ajatella tummanpuhuvan pukeutumisen ja tyylin olevan "ensi askel" johonkin pahempaan.. Mitä sitten ajattelevatkaan, syrjäytymistä, juopottelua, mitä vain.
  He saattavat myös pelätä, että goottityylinen pukeutuminen on oireilua vaikkapa masennuksesta tms.

  Voisit jutella äitisi kanssa tuosta, ja selittää hänelle, että goottityyliset vaatteet jne. ovat mielestäsi kauniita. Tuskin hän kuitenkaan sen takia niitä sinulta kieltää, että haluaisi sinun pukeutuvan vaatteisiin, jotka ovat mielestäsi rumia.
  Etsi netistä kuvia sellaisista vaatteista, joista pidät, ja vaikkapa lävistyksistä. Kyllä harjaantumatonkin silmä näkee, mikä goottityylissä viehättää, ja kun äitisi tajuaa jutun pointin eikä enää "pelkää" sitä, hän varmasti antaa sinun toteuttaa tyyliäsi.

  • Kittoksia vastauksesta.
   Koitan tuolla tavalla pikkuhiljaa totutella hänet tyyliini.


 • Odota siihen asti, että pääset muuttamaan pois kotoa, jos ei muu auta. Toivottavasti täysi-ikäisyys ei ole sinulla monen vuoden päässä.

  • 3 vuoden.


  • RazorLove kirjoitti:

   3 vuoden.

   Ei auta muu. Itselläni oli aikoinaan sama tilanne, tosin vanhempana. Itseasiassa, äitini tilasikin minulle syntymäpäivälahjaksi kerran rorasahilta samettipaidan :D Mut vasta täysi-ikäisenä, muutettuani pois kotoa, sain näyttää miltä tahdon.


 • Voit joko auliisti kuunnella vanhempiasi ja olla pukeutumatta, miten haluat. Kannattaa silti tuoda oma mielipide usein vanhemmille julki. Tai sitten voit myös vähän kapinoida ja pukeutua juuri, kuten haluat. Vähissä erissä alat käyttää yhä 'gootimpia' vaatteita, ja enne kuin porukat huomaavatkaan, omistatkin jo koko arsenaalin romanttisia vaatteita.

  Ja tuosta äidistäsi... miksi hänen edes pitäisi kulkea kanssasi julkisilla paikoilla? Osaat varmasti ihan itsekin kävellä kaupungilla ilman äitiäsi?
  Muista, ettet onneksi asu koko loppuelämääsi kotona vanhempiesi kanssa. Viimeistään itsenäistyttyäsi voit tällätä, mitä lystäät. x)

 • Tää kommentti tulee nyt 11 vuotta myöhässä mut silti, niille, joilla on sama ongelma, älkää vaan välittäkö! Me kaikki eletään vain kerran, ja siitä yhdestä elämästä täytyy nauttia! Jos haluatte olla gootteja, olkaa! Jos haluatte olla vaikka paahtoleipiä niin nähkää vaivaa unelmienne eteen! Ajatteli muut susta mitä tahansa, ei kukaan voi olla niin ahdasmielinen että kieltää toista olemasta oma itsensä. Sanot vaan vanhemmillesi, että tätä juuri sinä haluat, hyväksytty tai ette. Mitäs se niiden elämää haittaa jos sä haluut olla se kun sä oot?

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  128
  3949
 2. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  92
  3737
 3. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  84
  2228
 4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1048
 5. Tampereella tapetaan.

  Keski-ikäinen mies löytyi murhattuna Tampereella – verta vuotava tekijä karkuteillä, poliisi varoittaa vaarallisuudesta
  Tampere
  32
  469