Voltti?

Juhotzu

Osaan tehdä meidän trampoliinilla ( 4,3m ) voltin silleen että se pyörähtää melkein mutta putoan pyllylleen.Volttia tehdessä hypin niin korkealle kuin pääsen ja pyörähdä niin kovaa kuin pystyn.Onko neuvoja kuinka saan voltin jaloilleen asti?

8

3186

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voltinosaavapersoona

      hypi korkealle ja aloita pyörittäminen heti ilmassa ollessasi. on vähän hankala selittää... mutta hyppää korkealle ja pyöritä kovempaa

      • jaketsutmoi

        Mene ilmassa kyykkyyn. Ja vähän ennen kuin tulet alas niin pistä jalat suoraks.


      • pyörii
        jaketsutmoi kirjoitti:

        Mene ilmassa kyykkyyn. Ja vähän ennen kuin tulet alas niin pistä jalat suoraks.

        Ensiksi yleisesti, että voltin teko taaksepäin on teknisesti helpompi kuin eteenpäin mutta kaikkessa akrobatiassa mitä tehdään taaksepäin niin pelko tuo siihen paljon lisävaikeutta.

        Voltin teko taaksepäin:

        Homman idea on se, että hypätään ensin mahdollisimman korkealle suoraan ylöspäin, juuri kun tullaan lakipisteeseen niin vedetään vatsalihaksilla polvet nopeasti rintaan ja tämä vatsalihaksista lähtevä voima on se joka pyöräyttää ympäri. Kerää ei saa avata liian aikaisin jolloin pyöriminen pysähtyy. Myöskään ei saa taivuttaa itseään eteenpäin (siis tuoda rintaa jalkoihin) jolloin pyöriminen hidastuu tai pysähtyy vaan nimenomaan nostaa nopeasti polvet rintaan. Alussa kerän on taipumusta avautua liiankin aikaisin.

        Käsiä voi käyttää apuna niin että hypätessä suoraan ylöspäin nostetaan kädet myös suoraan ylöspäin. Samalla hetkellä kun nostetaan polvet niin tuodaan kädet polvien alapuolelle ja pidetään siinä kerän avaamiseen asti.

        Yleisimmät virheet: 1) Hypätään liikaa taaksepäin eikä suoraan ylöspäin jolloin korkeutta ei saa riittävästi ja myöskin tullaan liian kauas taakse alas. 2) Ei tuoda riittävästi polvia rintaan tai virheellisesti tuodaan päätä liian eteen jolloin pyöriminen ei lähde riittävän nopeasti. 3) Kerä avataan liian nopeasti.

        Trampalla kylläkin saa niin paljon normaalia enemmän pomppuvoimaa että jaloilleen saa kyllä huonommankin voltin ja liikerata ja kerän avaamishetki on kovin erilainen tasaiselta tehtyyn.

        Jos on hyvä pomppuvoima ja tekee teknisesti oikein niin homma saattaa mennä jopa suoraan paikaltaan nurmikolta. Mutta ilman avustajia ei saa koskaan harjoitella tasaselta ennen kuin homma sujuu varmasti. Polvilleen tulee alas muuten. Jos on semmoiset vaatteet josta molemmilla sivuilla olevat avustajat pystyy ja jaksaa pitää kiinni ja myös tarvittaessa kannattaa hetken aikaa ilmassa niin silleen voi harjoitella että avustajat pitää toisella kädellä kiinni jostain vyön korkeudelta ja toisella kädellä auttaa jalkojen heitossa pään yli.

        Voltin tekeminen eteenpäin:

        Tässä on samaa ideaa kuin taaksepäin voltissa se tiiviin kerän pitäminen koossa pyörimisen aikana. Erona on vaan se että nyt ei tuodakaan polvia rintaan vaan rinta polviin. Yhtälailla hypätään suoraan ylöspäin eikä eteenpäin, kädet voidaan nostaa myös suoraan ylös ja sitten lakipisteessä heitetään nopeasti kädet polvien alapuolelle. Polvet tuodaan koukkuun kylläkin mutta eteenpäin pyörivä voima tulee nyt siitä käsien ja etukropan eteenpäinviemisestä.

        Tätä on paha paikaltaan harjoitella edes avustajien avulla toisin kuin taaksepäin volttia, mutta voi laittaa patjan ja ottaa muutaman juoksuaskeleen ennen patjaa, sitten ennen patjaa yrittää pompata kovaan suoraan ylöspäin (se juoksuvauhti vie jo liikaakin eteenpäin) ja lakipisteessä siis polvet koukkuun mutta etuvartalo tuodaan eteen sekä kädet tuodaan polvien alle ja tehdään tiivis kerä sillä tavalla. Aukaisu sopivalla hetkellä.

        Trampalla tätä onkin hyvä harjoitella, idea sama mutta ponnistusvoimaa saa riittävästi ja saattaa mennä jo ekalla yrityksellä suorille jaloille.


    • ap54

      sinun pitää hyppää pidemmälle että jalat kerkiivät maahan ja muuten tiedätkö miten voltti tehdään nurmikolla?

      • afdadsf

        Kui voltti sitte tehää nurmikolla? Osaan rampal iha iisisti mut nurmikol on jo eri asia. Nii ja mikskä sitä kutsutaan sitä et joka paikas tekee volttei, nii eiks sil oo iha oma nimityski?


    • Anonyymi

      En mää ainakaan tiiä:/

    • Anonyymi

      Seksi ajaksi
      Huvä

    • Anonyymi

      Mä teen woltin sillee että otan Kädet niskan taakse ja sitten voltin aikana vedän ne polviin niin saan Enemmän Voimaa woltin tekemiseen Terveisin Asa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1868
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1808
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1791
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1125
    Aihe