Miten notkistua?

ei taivu

Osaisko joku täällä neuvoa miten pitäisi venytellä, jotta oikesti notkistuisi. Eli millaisia venytyksi pitäisi tehdä, miten kauan yhtä lihasta/jäsentä ja kuinka kauan yhteensä, tunti päivässä? vai riittääkö vähempi?

Tahtoisin ylettyä sormilla varpaisiin, kun seisoviltaan kurotan sormia kohti lattiaan. Nyt en pääse lähellekään. Sekin kiinnostaa,että miten kauan viikoissa, kuukausissa menee aikaa, että esim. tuo tavoite on mahdollista saavuttaa?

8

3013

Vastaukset

 • En tiedä, mutta mulla ainakin oli silleen, että joka päivä venyttelin alas päin, niin alko se siitä notkistumaan, mutta olen luonnostaankin kyllä niin notkea, että saan seisaaltaan koko kämmenen maahan tuosta vaan. :/

  • Saa kyynärpäät lattiaan =)


 • Minä en yhteen aikaan saanut edes sormia lattiaan. Siinä kuitenkin kun päivittäin kurotteli lattiaa kohti (niin että ensin venytti, sitten hellitti, mutta pysyi kuitenkin lattiaan tauvutettuna, ns. lepäsi siinä asennossa ja sitten venytti taas), n. viikon kuluttua sainkin sitten jo koko kämmenen lattiaan.

  En tosin osaa sanoa, onko nopeat notkeuden muutokset mitenkään hyväksi.

  • Mulle teki astangajooga ihmeitä! KOuluterveydehoitaja oli joskus ala-asteella sanonut, että mun selkä on sellainen, etten tule koskaan saamaan sormia lattiaan suorilta jaloilta. No, en sitten koskaan viitsinyt edes yrittää ja venytellä. Sitten menin astanga-kurssille, ja jo kuukauden jälkeen (viikonloppukurssi & 2 kertaa viikossa harjoitus) sain sormenpäät lattiaan! Ja siitä sitten vähitellen pikkuisen enemmänkin.


  • ex-kankea kirjoitti:

   Mulle teki astangajooga ihmeitä! KOuluterveydehoitaja oli joskus ala-asteella sanonut, että mun selkä on sellainen, etten tule koskaan saamaan sormia lattiaan suorilta jaloilta. No, en sitten koskaan viitsinyt edes yrittää ja venytellä. Sitten menin astanga-kurssille, ja jo kuukauden jälkeen (viikonloppukurssi & 2 kertaa viikossa harjoitus) sain sormenpäät lattiaan! Ja siitä sitten vähitellen pikkuisen enemmänkin.

   Pilates otsikon alla kun ollaan, niin voin kertoa omakohtaisen kokemukseni, että tekemällä päivittäin (tai käytännössä tahtoo olla jokatoinen päivä) 20-30 min yksinkertaisen pilates liikkeistä koostuvan sarjan olen saanut jäseniini huomattavasti liikkuvuutta. Yllätyin oikein miten enää en ole jäykkä tuon kädet lattiaan liikkeenkään suhteen. Pilateksen aloittaessani katsoin pilates videon ohjaajaajan notkeutta vihreänä kateudesta, kun itse pyllersin liikkeet jäykästi kuin puupökkelö. Nyt olen jumpannut nelisen kuukautta lähes päivittäin pilatesta videon tahdissa ja hyvin venyy. Suosittelen.


 • Mistä semmosen videon sitten löytää??

 • Toi on yksinkertainen venyytys ja se pitäis saada alas jossain parissa päivässä riippuen sun venyvyysasteesta. Mutta parasta on tietenkin venyyttää suoraann sitä asentoa minkä haluat alas. Venyytä vähintään 5-10 minuuttia kerralla niin usein päivässä kun haluat. Venyyttämisessä ei ole mtn rajaa. Sitten jos kyllästyt niin toinen hyvä venyytys joka kehittää myös todella paljon juuri tuota venyytystä jos menet maahan istumaan ja pidät jalat suoraan edessä ja kurotat kohti varpaita. Vaikeus astetta lisätäksesi voit pitää varpaat kattoa kohti mutta jos on liian kipeää niin voit taivuttaa ne niin että se ei venyytä niin paljon pohkeesta.

 • Liikkuvuuden parantamiseksi kannattaa lähteä monipuolisemmasta venyttelystä kuin pelkästään yrittään joka päivä saako sormet vai kämmenet lattiaan se ei kerro liikkuvuudesta paljoakaan. Kaiken liikkuvuuden ja tasapainon ja kehonhallinnan keskus on lantiossa ja sitä venytellessä ja availlessa ikäänkuin sivutuotteena huomaat kuinka sormetkin jossain vaiheessa ylettyy lattiaan.
  Etsi videoita joissa näytetään lantionseudun liikkuvuutta parantavia harjoituksia siitä se lähtee. Onhan liikkeitä myös taaksepäin, - onhan ? Zemppiä vaan niin mäkin haen sitä liikkuvuutta monipuolisuuden kautta.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  89
  3605
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1674
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1282