sukellusvalaisin

jylppy.

onko mitään hyviä ehdotuksia minkälaisella lampulla pärjää suomen pimeissä syvyyksissä, tekeekö edullisilla fikkareilla mitään vai onko järkevin vaihtoehto ostaa jumalattoman kallita hid/halogeeni lamppuja joissa akkukotelo on erillinen?

8

2962

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piikkimonni

      Suomen tummissa ja sameahkoissa vesissä tarvitaan hyvää lamppua. Halvan tehottoman lampun valoteho ei riitä kauempaa valaisemiseen. Se on kuin sameassa vedessä sukeltamista. Kohteet tulevat eteen yllättäin koska valoteho ei riitä kauempaa valaisemiseen.

      Itselläni ei ollut rahaa tehokkaan hidin ostoon vaan hommasin ison 75W halogeenilla varustetun kanisterivalaisimen syviä sukelluksia varten. Matalampia dyykkejä varten minulla on 25 wattinen Kowalski käsivalaisin ja varalamppuina LedLenser Frogman ledilamppu. Sekin tuntuu pinnalla varsin tehokkaalta mutta veden alla teho riittää vain varalampuksi. Siihen se onkin hyvä.

      Ostin nelisen vuotta sitten 25 wattisen Kowalskin ensimmäiseksi lampuksi. Se tuntui tehokkaalta mutta aika pian sen 40 minuutin paloaika rupesi harmittamaan. Onneksi kaveri oli tehnyt useita isoja kaksiosaisia kanistereita ja niistä riitti yksi minullekin. Kanisteri on iso ja painava mutta melkein yhtä tehokas kuin hid-kanisterivalot. Silti haaveilen vielä hidin hankkimisesta mutta se hinta...

      • Sukellusmies2

      • kuvaamaan

        Olisko kokemuksia Ikeliten led sukellusvaloista, varsinkin C-lite 8 Led ,valmistaja lupailee 510 lumenea 3x5W Led =15W, 8:lla C paristolla 100% teholla 10 tuntia!!! n.150€ hinta ei ole kovin paha.


    • Brightstar

      Brightstarin Darkbuster on hintalaatusuhteeltaan varsin hyvä lamppu. Akkukin on Li-Ion eli sitä saa ladata koska tahansa ilman NiCd- ja NiMH-akkujen muisti-ilmiöitä.

      • hate

        Hankin juuri tuon valaisimen,lähinnä sen vuoksi että saan molemmat kädet vapaiksi kuvaamista varten.Valaisimen saa kiinnitettyä remmeillä maskiin.Snorklailen kirkaissa vesissä,en sukella.


    • virraa

      Näyttää olevan hieman vanhentunutta tekstiä, joten päivitetään hieman. Esimerkiksi Cree XM-L T6 lupaa 900 lumenia alle 12W teholla ja maksaa alle 10 euroa postimyynnissä. Mikä on sukellusvalolta vaadittava teho? Pyöräily - suunnistuskäytössä tuo tuntuu mainiolta.

      Mikäli on tarvetta johtojen läpivienille, niin tässä perusajatus: porataan vaikka 15 mm pvc--levyyn 8 mm syvä 7 mm reikä. Sitten porataan sen pohjalta läpi johdon paksuinen (tässä max n. 3 mm) reikä. 7 mm reikään vedetään M8-kierteet. Lyhyeen M8 pulttiin porataan läpi niin ikään johdon paksuinen reikä. Nyt sinne kannessa olevan reiän pohjalle tulee kumitulppa jossa on myös tarkalleen johdon paksuinen reikä ja ulkomitat on 7*5 mm. johto menee kaikkien reikien läpi ja pultti paisuttaa kiristettäessäkumitulpan tiiviiksi. Nämä on päästä heitettyjä lukuja ja varmuutta kierteiden kestävyydelle saa kun lisää tuon kannen paksuutta, jolloin kierteytetty osuus voi olla pidempi. Pultin voi myös tehdä muovista jolloin reiän poraaminen on helpompaa, mutta tällöin voi olla syytä käyttää hieman isompaa halkaisijaa, jotta pultti kestää kiristämisen.

      • virraa

        Vielä lisäksi, pultti kannattaa myös liimata, jotta se ei pääse löystymään itsestään.


      • virraa
        virraa kirjoitti:

        Vielä lisäksi, pultti kannattaa myös liimata, jotta se ei pääse löystymään itsestään.

        Ja silikonia ainakaan yksistään en käyttäis tässä rakenteessa tiivisteenä, sillä se on niin pehmeää, että saattaa paineen vaikutuksesta ryömiä johdon ja kannen väliseen rakoon, joku jäykempi kumi on parempi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2250
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1761
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      160
      1620
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1382
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1251
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1109
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1063
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      948
    Aihe