Ilmapiiri yt-neuvotteluiden jälkeen?

Meitsi.

Kun yt-neuvottelut oli takana ja irtisanottavat tiedossa, niin alkoiko työntekijöiden keskuudessa kaikenlaiset pahat puheet selkien takana siitä että kenen mielummin kuuluisi lähteä? Kuka on sentään ollut talossa niin ja niin kauan ja kuka osaa hommat paljon paremmin kuin toinen? Miksei mielummin tuo joka on aina saikulla?

Kertokaahan te joiden työpaikalla on väkeä vähennetty millaisia ristiriitoja se mahdollisesti aiheutti työväen keskuudessa?

15

4528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiljaista

      Koko aihe oli jotenkin tabu. Siitä ei puhuttu oikeastaan mitään.

    • todella karmeaa

      Meillä meni henkilökunnan koko hyvä henki pilalle yt:n jälkeen ja alkoi hirveä riitely siitä, ettei tuon ja tuon olis pitäny saada jäädä töihin. Pahinta oli se, että parin alkuvaiheessa raskaana olevalta vaadittiin julkisesti esitettäväksi todistukset raskaudestaan. Yt:n ensimmäisen aallon irtisanomisten toteuttaminen alkaa meillä syyskuun 1. päivästä, sillon lähtee yli 20 ihmistä joista osa on jo nostanut oikeusprosessin oman lakimiehensä avulla.

    • lähtemään

      Isompi yritys osti pienemmän, mutta halusi lähinnä pikkufirman isot asiakkaat ja pari hyväksi havaittua työntekijää. Uusi omistaja yritti palkata juuri ne kaksi, jotka saivat ensimmäisen viikon aikana uuden työpaikan, mutta yritti päästä viimeiseen asti eroon niistä, joille uuden työn löytäminen oli hyvin vaikeaa. Pari määräaikaista pidettiin määräaikaisuuden loppuun saakka hanttihommissa ja muille tarjottiin ihan mahdottomia hommia (respatytölle IT-tukihenkilön työtä ja jalkavammaiselle konttoristille talkkarin ja sähkömiehen hommia).

      Ensimmäisen vihan aallon kohteeksi joutuivat uuden työpaikan heti löytäneet. Toinen aalto kohtasi niitä, jotka kuuluivat ammattiliittoon ja saivat sieltä lakiapua. Kolmas aalto osui sitten sinne, minne pitikin: äitiyslomalle jäävään laiskamatoon, joka selitti katkeamatta ihanaa tilannettaan, kun palkka juoksi ja appiukolla riitti rahaa miniänkin tarpeisiin.

      Luultiin ensin, että oltiin samassa veneessä. Todellisuus oli karmaiseva.

    • että...

      ei pähkäiltäisi kenen pitäisi saada jäädä ja kenen lähteä. Ne lähtee jotka työnantaja päättää irtisanoa ja se on sitten niin tuntui se oikealta tai väärältä.

      Ilmapiirin saa helposti myrkytettyä turhilla pähkäilyillä.

      • ihan tarkoituksella

        Erään pörssifirman yt-neuvottelut aloitettiin "ketkä ovat vaarassa-listalla", ja siihen oli lueteltu noin puolet tehtaan väestä. Siinä sitä yhteishenkeä ja työintoa oikein tosissaan luotiin, kun lopullisten irtisanottavien listaa piti odotella viikkotolkulla. Meni kymmenien vuosien ystävyyssuhteita, tuli perättömiä ilmiantoja ja juoruja urakalla. Epävarma tilanne tuo tietenkin pähkäilyt, ei työtään voi jatkaa unohtamatta asiaa!
        Nyt toiset neuvottelut menossa ja lähtee tosi iso väkimäärä kilometritehtaalle. Oikeastaan olen vähän vahingoniloinen ensimmäisestä "giljotiinistä" selvinneille itsevarmoille tyypeille, jotka eivät joutuneet edes vaarassa-listalle ja joilla oli heti perustelut irtisanottujen syistä. Saavat nyt itsekin vähän aikaa jännittää paskat housuissa, sen verran pieni prosentti jää taloon.


      • Ettei huhuja

        ja pähkäilyjä synny, tulee työnantajan ilmoittaa nopeasti lähtijät.


    • irtisanomiset

      takana. Osalla irtisanotuista oli säännöllisen epäsäännöllisesti saikulla.
      Irtisanomiset osuivat kaikenikäisiin - ja asemaisiin henkilöihin.
      Katkeruutta irtisanomiset aiheutti niillä toimialoille, joita irtisanomiset eniten koskettivat mentaliteetillä "meidän työtä ei arvosteta"...määrät perustuivat tulokseen ja työtilanteeseen. En tiedä mitä huhuja irtisanotuista liikkuu, itseasiassa en halua tietääkään.

    • (Y)

      Meillä käytiin tänään ns. “sisäpiirissä” eli eri osastojen johtajien yms. kanssa läpi palaverissa YT-neuvottelujen lomautuksien ja irtisanomisista syntyneitä säästöjä Suomen osalta. Yritys on alansa johtava yritys Pohjoismaissa ja Euroopan kolmanneksi suurin.
      Tässä muutama mielenkiintoinen luku lukijoille kommentoitavaksi.

      Vertailussa muutos viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden


      Työtunteja tehty 15,7% vähemmän
      Liikevaihto laskenut 30,4%
      Tulos laskenut 57,1%
      Vikatoimitukset lisääntyneet 24,7%
      Työtapaturmat lisääntyneet 12,8%

      • muutoksia muutoksia

        Tuo aineisto pitäisi "normalisoida" huomioiden lamavaikutus, jotta voisi tehdä pidemmälle meneviä johtopäätöksiä. Tuohon olisi voinut vielä lisätä kohdan firmasta itse irtisanoutuneet esim. ikäluokittain tai aseman mukaan. Ikävä huomata, että vapaaehtoisesti lähtijät ovat about 40-50 vuotiaita jo nyt tai lähivuosien avainhenkilöitä ja firman tukipilareita, joiden ei olisi haluttu lähtevän ja nuoria tulevaisuuden kykyjä.


    • ei väliä enää

      Ei siten.

      Hyvän hengen ja viitsimisen se turmeli pysyvästi.Myös omalta kohdaltani ja boikotoinkin kaikenlaisia tilaisuuksia jossa YT-pellet esitteli kaavioitaan.

      Kaiken takana oli pelkkä ahneus todennäköisesti ja jos joku voisi kieltää pörssit ynnä muut niin sieltä se tervehtyminen lähtisi ja potkaisisi pihalle kaikenlaiset kirkashammas ekonomistisaneeraajat viivoineen, ekseleineen ynnä muine.

      Tai sitten irtisanottaville kunnon tukipaketteja, ei mitään liirumlaarum riisiapua jossa joku voita hikoileva Dr.X sönköttää muutoksista!
      Rahaa!100000-200000 korvaus vähintään niin hillitsee tulospellejä firmoissa.

      • haalarit naulassa

        Suomessa on liian helppo irtisanoa ja lomauttaa porukkaa.Vedotaan huonoon aikaan ja jaellaan lappuja kouraan.Meidän firmassa ,joka on pörssiyhtiö lpmautukset on pyörineet jo toista vuotta.Tilauskanta alkaa normalisoitumaan,mutta yllätys,yllätys,lomautukset jatkuu edelleen..? jokin laskentakaavio ne kuulemma määrittelee.Nyt tunnutaan lomautettavan,vain lomautusten takia.Saako paikallispomo jotain meriittiä,jos pitää lafkaa aina välillä suljettuna?? Siltä ainakin tuntuu.

        Kertokaa mulle viisaammat,onko kannattavampaa antaa tuotannon pyöriä,vai antaa koneiden seisoa,vaikka tekemistäkin olisi?? En ymmärrä.


      • homma.

        "Kaiken takana oli pelkkä ahneus todennäköisesti ja jos joku voisi kieltää pörssit ynnä muut niin sieltä se tervehtyminen lähtisi ja potkaisisi pihalle kaikenlaiset kirkashammas ekonomistisaneeraajat viivoineen, ekseleineen ynnä muine."

        Pörssi on markkinapaikka, jossa myydään ja ostetaan osakkeita. Pitäisikö kaikenlaiset markkinapaikat maailmassa kieltää ja kaupankäynti ylipäätään?


      • 25
        homma. kirjoitti:

        "Kaiken takana oli pelkkä ahneus todennäköisesti ja jos joku voisi kieltää pörssit ynnä muut niin sieltä se tervehtyminen lähtisi ja potkaisisi pihalle kaikenlaiset kirkashammas ekonomistisaneeraajat viivoineen, ekseleineen ynnä muine."

        Pörssi on markkinapaikka, jossa myydään ja ostetaan osakkeita. Pitäisikö kaikenlaiset markkinapaikat maailmassa kieltää ja kaupankäynti ylipäätään?

        Ainakin oston ja myynnin perusteet pitäisi olla tiedossa, myös pörssissä. Valitettavasti pikavoitot ovat tasaista tuottoa tärkeämmät.

        Nythän irtisanoneen firman kurssi nousee automaattisesti, kun on "tervehdytetty". Kurssin nousee, bonukset johdolle tulee. Seuraavana vuonna paljastuu, että leikkaukset tehtiin kannattavaan toimintaan ja tulos on tippunut. Nyt sitten palkatulle johdolle tulee kiire selitellä hallitukselle/omistajille. Tuloksena on "visio" jonka mukaan edelleen leikkaamalla saadaan enemmän voittoa. Taas kurssi nousee/palautuu, mutta seuraavan kauden tulosa laskee. Ja niin edelleen, kunnens koko liiketoiminta on siirtynyt fiksummille.


    • sfgjdfgj

      Meillä se on johtanut siihen, että osa porukasta kaunistelee tulevaa työtilannettaan hyväksi, jotta välttyisi lomautusuhkalta. Se vaan, että todellinen tilanne on helposti todennettavissa jälkikäteen.

      • Onnellinen.

        vähennettävistä. Yritykseen tuli uusi paikallisjohtaja tällä käverilla kopsahti otsaluu sementtiin tervehtiessään häntä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      17
      923
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      47
      799
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      222
      709
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      75
      700
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      45
      692
    6. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      33
      660
    7. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      105
      652
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      78
      626
    9. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      34
      589
    10. Olet tyylitajuton

      Ja ruma. En ole ikinä pitänyt ulkonäöstäsi. Et ole minun tyyppiäni millään tavalla. Puheesi on sellaista mongerrusta ett
      Ikävä
      25
      571
    Aihe