Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

samassa jamassa edelleen

mitä keksisin ratkaisuksi

olen taas yksin kotona ja mietin,mietin mikä olisi oikea ratkaisu.Niin monta vuotta on jo vierinyt hukkaan, uskaltaisinko jo tehdä sen minkä koen ainoaksi oikeaksi vaihtoehdoksi.. vai vieläkö odotan. Viime yönä viimeksi keskustelimme miehen kanssa asiasta, enkä ollenkaan tiedä mihin tulokseen päädyimme-ainakaan se tulos ei ollut kovin lohdullinen.

pian on kymmenen vuotta avioliittoa takana ja oikeastaan kaiken sen ajan olen kokenut parisuhteemme erittäin hankalaksi.Olen nyt itse siinä jamassa jossa olen joskus ollut jota kuta menneisyydessä auttavinani - hävettää - että olenkin ollut tyhmä, kun olen kuvitellut asioita helpommiksi! Ero ei ole yksityisasiani. Se koskee montaa ihmistä. Miten lapset mahtaisivat selvitä? Pitäisikö kysyä joltakin eron kokeneelta mutta keneltä?!

Eihän minulla ole edes ystäviä joihin turvautua mahdollisessa erossa-olisin täysin yksin - silti tähän pystyyn kuolleeseen suhteeseenkaan ei kannattaisi jäädä. Olen kärsinyt tästä jo vuosia. Vieläkö jaksaisin jotta lapset pääsisivät aikuisiksi - kumpi häiritsee heidän kasvuaan enemmän - vanhempien toimimaton suhde vai selkeä ero!?

Ja sitten vielä se talous-miten sen sitten käy kun asuntolainaakin on vaikka kuinka paljon..

Kuinkahan pian pääsisimme parisuhdeneuvojalle, siellä käynti saattaisi olla kuitenkin viisasta ennen kun tekee peruuttamattomia ratkaisuja.Itse ainakin olen vihainen miehelle monesta asiasta-sekin saattaa olla yksi syy lukkiutuneeseen tilanteeseen..voi voi. kuinkahan tässä elämässä pääsisi vihdoin eteenpäin ja lakkaisi pyörittämästä samoja ikäviä kuvioita..

1

496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nainen kans

      Itsellä ero raskaasta ja pitkästä suhteesta takana, se ei ollut helppoa. Pelkäsin miestäni enkä uskaltanut lähteä. Minulla ei ollut ystäviä, mitään tukiverkkoa, perheeni ja sisarukseni asuvat kaukana enkä oikeastaan vuosikausiin tutustunut ihmisiin asuessani mieheni kanssa tässä kaupungissa. Kaikki velat olivat minun nimissäni eikä minulla ollut rahaa hankkia asuntoa. Vuokratakuut ja muut. Kävin töissä mutta kaikki mitä tienasin meni siihen, että sain säilytettyä luottotietoni.

      Minäkin mietin, kuinka monta vuotta olen hukannut suhteessa joka tappoi minua sisältä joka ikinen päivä palan enemmän. Tajusin että toisaalta olen vielä nuori ja elämää on paljon edessä. Lopulta uskalsin tehdä päätökseni, en voinut enää elää siinä suhteessa. Vihasin miestä alistamisen, taloudellisen vastuuttomuuden, pettämisen ja kymmen muun asian vuoksi. Eroprosessi kesti puolisen vuotta, mutta lopulta se puoli vuotta oli onnellisinta aikaa vuosiin. Emme päätyneet riitelemään, kun olin saanut viimein sanottua että haluan lopettaa suhteen pidin siitä tiukasti kiinni siihen asti että löysin asunnon ja muutin. Eroaika oli minulle aktiivista aikaa, vaikka en ollut täysin vapaa vielä, tutustuin ihmisiin, ryhdyin opiskelemaan ja rakentamaan omaa elämää. Tunsin ensimmäistä kertaa koko aikuiselämäni aikana olevani vapaa ja kaikki mahdollisuudet edessä. Päätös erosta oli jotenkin kauhean helpottava. Toisaalta ahdisti miten pärjään yksin jne.

      Jälikäteen ajateltuna tajuan että on totta- asioilla on tapana järjestyä. Murehdin liikaa. Nyt olen kolmisen vuotta tehnyt töitä, maksanut velkani ja asiat ovat kaikin puolin hyvin. uutta miestä ei ole, entinen suhteeni teki minut hyvin varovaiseksi, mutta elämässäni on paljon muuta mielekästä sisältöä. Mies ei tee minua onnelliseksi, se on minun tehtäväni.

      Vaikein asia oli minulle itse eropäätöksen tekeminen. Se piti tehdä ensin selväksi itselle, ja uskaltaa kertoa asia miehelle, jonka reaktiosta ei ollut mitään tietoa. Nyt olen soveltanut samaa sääntöä pitkälle muuhunkin elämään- kun tiedän mitä itse haluan, kukaan muu ei päätä puolestani. Vuosikausia suhteessa olin pyöritellyt mielessäni ajatusta erosta ja yrittänyt samalla löytää rakkautta miestä kohtaan ja uskoa siihen että kaikki kääntyy hyväksi. Päätös tuli sitten sen mukana kun mies todisti rankasti sen, ettei hän muutu ja minä tajusin etten pysty tuntemaan mitään hyvää häntä kohtaan. Asian vatvominen ei enää auttanut, se pahensi oloani. Päätöksestä ja siitä keskusteleminen aloittivat uuden elämän.

      Sinun täytyy kuitenkin tehdä päätös. Itse. Haluatko yrittää vai erota. Yrittää et voi yksinäsi, miehenkin tulee haluta yrittää ja tehdä myös niin. Kun teet päätöksesi pidä siitä kiinni, jahkaaminen ja eestaas huopaaminen on todella raskasta- niin sinulle, miehellesi kuin muille perheenjäsenille. Kun olet päättänyt ja keskustellut miehesi kanssa kerro myös lapsille. Vaikka he eivät vielä tajua aikuisten suhteiden kiemuroita, he huomaavat kyllä ovatko vanhempien välit kunnossa, ikuinen epävarmuus ja ahdistava tunne siitä ettei kaikki ole kunnossa tekee pahaa jälkeä ( tiedän tämän omista lapsuudenkokemuksista). Jos päätätte erota, lapsilla on tapana etsiä syntipukki. Jos eron syy ei ole ulkopuolinen ihminen, jompikumpi vanhemmista koetaan "jättäjänä", kertokaa lapsille selkeä syy, suhde ei toiminut. He ymmärtävät sen myöhemmin.

      Pahin asia on se, että vanhempien välit menevät huonoiksi, riidellään, etsitään seksisuhteita, käytetään lapsia riitojen välikappaleina ja yritetään kääntää lapset toista vanhempaa vastaan. Lapset kyllä selviävät, erosta ei nykyään seuraa sosiaalista leimaa. Lapsille pitää olla rehellinen ja kertoa missä mennään, epävarmuus on pahinta. Pienet lapset sopeutuvat eroon helpommin kuin murrosikäiset, toisaalta aikuisena lapset tajuavat jo ihmissuhteista. Toisaalta aikuisena voi tulla ongelmia siitä jos vanhemmat ovat pitäytyneet marttyyrimaisesti onnettomassa liitossa vain kasvattaakseen lapset ja erotakseen.

      Elämä jatkuu eronkin jälkeen jos se on päätöksesi. Kymmenen vuotta onnettomassa suhteessa kuulostaa rankalta, sellaisena aikana kertyy niin paljon asioita, vihaa, katkeruutta jne. Se vaatii hirvittävän määrän työtä jos aikoo kaiken selvittää ja rakentaa vielä toimivan suhteen tämän saman ihmisen kanssa. Kumpikaan tie ei ole helppo, mutta asiat järjestyvät aina, tavalla tai toisella. Avioliittoneuvojalla käynti voi tehdä hyvää, mutta valmiita vastauksia sieltä ei saa. Se voi auttaa, saat ehkä uutta näkökulmaa asioihin jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2132
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1818
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      32
      1802
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1540
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1506
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1412
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1281
    Aihe