Selekta Henkilöstöpalvelut

Minulla lukee

sopimuksessa "toistaiseksi" ja minulla loppuu työt 31. heinäkuuta yrityksessä missä olen töissä ja tämä luki myös sopimuksessa, joten mitä tämä "toistaiseksi" tarkoittaa olenko jotenkin sidottu siihen Selektaan, että he etsivät minulle seuraavan työpaikan? Kun kävin tänään työhaastattelussa erääseen paikkaan ja jos satun pääsemään sinne niin pääsenkö irti tästä Selektasta ihan helposti vaan menemällä siihen uuteen mahdolliseen työpaikkaan vai tuleeko jotain jälkisotkuja?

Muuten minulla on ollut Selektasta oikeastaan vaan positiivista kokemusta tämä 8kk mitä oon ollut töissä, tosin esimieheni vaihtui eikä minulle siitä mitään ilmoitettu.. Mutta mm. työhaastattelussa kun kysyivät palkkatoivettani niin sanoin että 1600e/kk niin soittivat minulle ja sanoivat että maksetaanhan me nyt sulle 2000e/kk kun kaikille muillekin alan työläisille on maksettu.

34

4021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 66666666666666666666

      Toistaiseksi tarkoittaa että voit saada kenkää yrityksestä jossa olet vuokralla milloin vain.

      Ja 99% varmuudella et ole missään sidoksissa orjafrimaan vaikka olisi mikä sopimus, eli voit lopettaa kuin siltä tuntuu.

    • Työmies64

      Sopimus on tyhjä ja mitätön paperi.
      En yhtään ihmettele että olet kummissasi, sen varaan Selekta toimintansa perustaakin.
      Toimitaan epäselvästi ns. harmaalla alueella ja kukas onkaan vedätetty jälleen kerran... TYÖNTEKIJÄ!

      • toistaiseksi

        eikö toistaiseksi ole ihan selkeeä kieltä - toistaiseksi EI OLE ikuisesti. Rahat varnaan tulivat siltä ajalta ihan oikein.


    • Penttipenttilä

      Säälittävää selittelyä! Työsopimuslaissa ei ole olemassakaan puitesopimusta. Turha yrittää kusettaa ketään...

    • Katsoja88

      Aloittaja on varmaan saanut sopimusasiansa jo selvitettyä tässä 11 vuoden aikana.

    • Reino67

      Ns. Puitesopimus ei sido mitenkään. Töihin voit mennä minne vaan muualle ja kannattaakin jos vedätetään noin.
      Aina löytyy sellaisiakin yrityksiä jotka toimivat asiallisesti.

    • MikkoMikkoMikko

      Selekta kusettaa sen mitä ehtii.... puitesopimus on tyhjä lupaus.
      Ei todellakaan sido sinua eikä sinulla ole mitään oikeuksia.
      Vaihda firmaa.

    • MikkoMikkoMikko

      Selekta sukeltaa ja syvällä. Tuskin yritystä on kauaa ja parhaat osaajat ovat jo vaihtaneet toiseen firmaan.

    • MikkoMikkoMikkoMikko

      Jos olet ollut töissä Selektalla selvitä onko eläkemaksuja maksettu! Huhu kiertää että maksuja jää maksamatta joten eläkettäkin jää kertymättä!

    • KaikkienPitääTietää

      Toimitusjohtaja Peter Lyyski on kieroin tyyppi jonka olen tavannut. Olin Selektalla töissä toimihenkilönä 90-luvulla ja tunnen Lyyskin ja hänen kusetustaktiikkansa erittäin hyvin. Hän ei kuseta vain duunareita, vaan myös toimiston työntekijöitä. Lyyski hymyilee edessä päin, mutta puukottaa säälimättä selkään silloin kun pystyy. Hänellä oli tapana kilpailuttaa omia myyntimiehiään, joka luonnollisesti aiheutti riitoja työntekijöiden kesken. Vakuutan, että tässä viestiketjussa olevilla arvioilla Selektasta on vahva totuus pohja. Karttaa firmaa, jos teillä on yhtään järkeä.

    • Korppi79

      Älkää vaan allekirjoittako mitään ns. Hämäriä sopimuksia Selektan kanssa. Jos näin teette niin kusessa olette. Teiltä peritään lopuksi tekaistuja kuluja ja uhkaillaan jos menette muualle töihin.

      • Anonyymi

        Selektan toimihenkilöitä siirtyy nyt Sihtiin. Jarski meni edeltä ja muut menee perässä.
        Eikä ihme kun Selekta on niin P: stä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selektan toimihenkilöitä siirtyy nyt Sihtiin. Jarski meni edeltä ja muut menee perässä.
        Eikä ihme kun Selekta on niin P: stä

        Juu ja vaikka kuinka moni tuttu kasvo näkyi myös Boltin toimistolla...:-D

        Vaihtamalla paranee....


    • Anonyymi

      Selektalle on tyypillistä sellaisia ns. Sopimuksia jotka ovat kaikkien sääntöjen rajoilla.
      Sopimukset eivät sido kumpaakaan osapuolta mitenkään. Sinua saatetaan painostaa tai uhkailla ettet vaihtaisi yritystä mutta itse suosittelen vaihtamaan. Kokemuksesta tiedän että parempia on. Esim Sihti.

    • Anonyymi

      Tällainen ns. Sopimus on ilmaa. Ei sido sinua mutta ei myös velvoita työnantajaa myöskään.
      Rehellisiä yrityksiä on muita. Paljon on huonoja kirjoituksia Selektasta. Kannattanee kiertää tämä yritys.

    • Anonyymi

      Sama työntekijöiden sumuttaminen on jatkunut jo vuosia. Luvataan paljon töitä hyvällä liksalla mutta totuus on ihan muuta. Kokemukset baronasta ja boltista on selvästi paremmat.

    • Anonyymi

      Eipä taidettu kertoa että palkka sisältää kaikki korvaukset jotka muutenkin olisi maksettava ja silloin saisit enemmän.
      Ne ns. Puitesopimukset eivät sido sinua mitenkään. Voit mennä muualle töihin. Jotkut jäävät odottamaan loppupalkka mutta senkin saa kun sanoo muuten vievänsä asian liittoon.

    • Anonyymi

      Nämä ns puitesopimukset eivät ole työsopimuslaissa olevia sopimuksia. Jos työsopimus on toistaiseksi voimassa niin se on vakituisen työntekijän sopimus. Tässä tuntuu että kikkaillaan termeillä ikäänkuin harmaalla alueella ja tulkitaan aina yrityksen edun mukaisesti. Näitä sotkuja on liiton lakimiehen pöytä täynnä.

    • Anonyymi

      Et ole mitenkään sidottu Selektaan. Tyypillistä tälle yritykselle on tehdä epäselvästi tulkittavia sopimuksia joita voi ymmärtää kukin haluamallaan tavalla. Työsopimuslaissa ei ole kyseistä ns. Puitesopimusta. Joten sopimus ei sido sinua mitenkään. Valitettavaa on myös että se ei ole myöskään selkeä sinun oikeuksiasi tulkittaessa.

    • Anonyymi

      Nämä ns. Puitesopimukset eivät ole sitovia vaikka saattavat niin uskotella. Voit mennä töihin muualle. Selektan tapana on tehdä epäselviä sopimuksia joita voi tulkita väljästi siten kun yritykselle sopii ja mikä on Selektan etu.
      Valitettavsti samaa tehdään toimihenkilöille jotka töihin tullessaan allekirjoittavat kohtuuttoman työsopimuksen jossa sanktioidaan sitä sun tätä ja kielletään jatkossa alan muu työllistyminen. Tekstejä vähätellään allekirjoittaessaan sopimusta mutta todellisuus tulee esille kun työntekijä haluaa vaihtaa työpaikkaa. Uhkauksia ja pelottelua joka vahvistetaan lakimiehen kirjeillä. Todella pelkurimaista ja raukkamaista toimintaa. No, mitä muutakaan voi odottaa ... omistajan kieroilu on alalla hyvin tiedossa.

    • Anonyymi

      Voit valita vapaasti missä ja kenen palveluksessa työtä teet. Esimerkiksi Pro247 Finland tarjoaa huippu hommia. Ota yhteyttä niin jutellaan lisää .
      Petri Juotasniemi
      040 763 2022

    • Anonyymi

      Voit vapaasti vaihtaa parempaan. Esimerkiksi Pro247 Finland joka järkkää reilulla meiningillä raksalle hommia. Firman perusti Petri Juotasniemi joka oli ennen Selektan johtoa.

    • Anonyymi

      Et todellakaan ole sidottu mihinkään epämääräiseen puitesopimukseen. Usein vaihtamalla paranee,. Ainakin tässä tapauksessa..

    • Anonyymi

      Vuokrariistoporvarihan ei saa mistään edes tietää, oletko töissä ja kenellä, jos et kerro, toisekseen voit hymyillen kirjoittaa ihan mitä tahansa sopimuksia vuokrariistoporvareiden kanssa, sinun ja heidän välinen sopimus ei muuta lakia, jossa kerrotaan kaikilla suomalaisilla olevan oikeus työhön, voit myydä työsopimuksessa vaikka mummosi AnuSaukkoa, mutta jos ei mummosi halua anustaan myydä, vuokrariistoporvari joutuu tyytmään olemaan ilman.
      Ja toistaiseksi voimassa oleva työ on vaki työ, jossa noudatetaan työehtosopimuksen mukaisia irtisanomis aikoja ja irtisanomiseen tarvitaan jokin syy, kuten vaikka taloydelliset ja tuotannolliset syyt, jonka jälkeen työnantaja ei sitten saakkaan palkata lähes vuoteen ketään muuta tilalle jne.

    • Anonyymi

      Selekta tyyliltään on ala-arvoinen. Työntekijät saattaa olettaa että sitovuutta on ja näin saatetaan antaa myös ymmärtää. Tosiasiassa sopimus ei sido mitenkään ja aina voi kirjallisesti ilmoittaa että ei enää halua olla sopimuksen osapuoli. Valitettavasti Selekta ja Promesta toimii usein ns. Harmaalla alueella. Jossa asiat eivät tarkoituksella ole selkeitä. Tämä toiminta jättää asiat oletuksien varaan ja siksi on myös selvää että mahdolliset esteet tai uhat ovat olemassa. Yritys myös pitää äänekkäästi yllä uhkaa omille hallinnon henkilöille mahdollisista sanktioista tai oikeustoimista mikäli joku vaihtaa kilpailijalle töihin. Oikeustoimen ja vaateet eivät ole perusteltuja mutta, yksittäiset henkilöt eivät uskalla tätä uhmata koska yritys kertoo aina hyökkäävänsä jos aihetta vähänkin on. Raukkamaista toimintaa jota yrityksen omistaja ohjeistaa. Kaikki jotka ovat lähteneet yritysten palveluksesta tietävät kuinka epäluotettava ja petollinen omistaja on.

    • Anonyymi

      Juupa juu...et todellakaan ole sidottu ns puitesopimukseen joka on täysin yksipuolinen eikä takaa sinulle yhtään työtunteja. Kannattaa tutustua työsopimuslakiin jossa moista sopimusta ei ole. Voit ja kannattaa vaihtaa sellaiseen yritykseen jossa asiat on kunnossa. Esimerkiksi Bolt Works :)

    • Anonyymi

      Selekta antaa mielellään sellaisen kuvan että olet sidottu työsuhteeseen. Tämä siksi että sinun palkastasi Selekta vetää välistä. Palkkasi on siis mahdollisimman pieni ja laskutus käyttäjäyritykseltä vastaavasti niin korkea kuin mahdollista. Lisäksi Selekta on kieltänyt käyttäjäyritystä palkkaamasta vuokratyöntekijää sanktion uhalla. Näin ollen et voi luultavammin työllistyä pysyvästi ilman että asiasta tulisi aikamoista vääntöä. Asiassa liikutaan ns. Harmaalla alueella koska tulkinta on hankalaa. Sinulla voi olla käsitys että olet sidottu mutta Selekta ei taatusti ole sidottu sinuun ja voi antaa kenkää koska vaan joutumatta korvauksiin.

    • Anonyymi

      Selekta toimii aina epäselvästi ja tarkoituksella. Tämä siksi että heikommassa asemassa oleva työntekijä pidetään hallinnassa. Tyypillistä Selektalle jolla on yhteyksiä Venäjälle.
      Työntekijän annetaan ymmärtää että velvotteita on vailla työsopimuslaki ei tunne mitään puitesopimusta. Lisäksi Selekta on vaatinut tilaavilta työmailta ettei vuokratyöntekijää saa palkata suoraan tai sanktioita syntyy. Reiluako ?? Ei todellakaan mutta kannattavaa koska vuokratyöntekijä on ikäänkuin jumissa Selektaan kun kerran listoille päätyy. Jos joku alkaa hankalaksi niin Selekta uhkailee hiljaiseksi tai maksaa ja vaatii vaitioloa. Tämä kaikki siksi että on kannattavampaa tehdä näin kuin toimia reilusti. Tämä meno on jatkunut vuosia ja jatkuu niin kauan kun vedätettäviä riittää. Hallinnon konsultit vaihtuu jatkuvasti ja poislähteneitä muistutetaan hiljaa pysymisestä tai seuraamuksia tulee. Kuten mainitsin varsin Venäläinen tapa. Eikä ihme koska kytkökset itään on suuret.

    • Anonyymi

      Et ole sidottu Selektaan kuin siinä tapauksessa että maksavat sinulle täysiaikaista palkkaa. Siinäkin tapauksessa voit irtisanoutua. Kuitenkaan tämä ei takaa sitä että voisit toisen yrityksen kautta työllistyä. Miksi niin? No, kuulemma Selektan tapa on kieltää yrityksiä palkkaamasta työntekijöitä jotka ovat olleet selektan kautta töissä. Onko tämä reilua... ei todellakaan mutta siitä tuskin Selekta vähääkään välittää. Kannattanee miettiä tarkkaan sekaantuuko tähän yritykseen tai muihinkaan joissa on sama omistaja. Selekta, Promesta, Tekijä rent, Varsinais-Suomen Apuvoima.

    • Anonyymi

      Olet vapaa menemään minne tahansa muualle töihin. Selektan hämärät ns ”puitesopimukset” on puuta heinää jolla ei ole sitovuutta. Kuitenkin yleisessä tiedossa on Selektan vaateet sanktioista vuokratyöntekijöitä tilaaville yrityksille. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä ettei työntekijä voi työllistyä siihen yritykseen missä on ollut vuokratyössä tai edes siinä tapauksessa että on esitelty tilaajalle vaikka ei olisi töihin päässytkään. Reiluako??? No, ei todellakaan. Sama pätee Selektan omistavan Lyyskin muihin vastaaviin yrityksiin kuten Promesta, TekijäRent , Varsinais-Suomen Apuvoima jne. Kannattaa siis miettiä tarkkaan haluaako antaa tietojaan näille yrityksille tai työskennellä näiden kautta vuokratyöntekijänä. Jos olet tietosi antanut niin vaadi että tiedot poistetaan eikä sinua saa esittää eteenpäin. Jos vastustavat niin yhteys liittoon tai työsuojelupiiriin.

    • Anonyymi

      Tässä kohtaa voi sanoa että otan osaa. Nimittäin jos olet ollut työsuhteessa Selektan, Promesta, TekijäRent, Varsinaos-Suomen Apuvoima nimiseen yritysten kanssa niin yksikään yritys jossa olet keikkaa tehnyt näiden kautta ei voi sinua palkata tai vuokrata toisen vuokrafirman kautta. Miksikö... no siksi että kyseiset vuokrayritykset omistaa umpikiero liero joka on laatinut sellaiset sopimukset kuulemma jotka estää työnteon muuta kautta. Jos vuokratyöntekijä menisi suoraan töihin työmaalle niin lasku lähtee rekrytoinnista vuokrafirmalta. Onko reilua? Ei ole mutta näin toimii kyseiset firmat. Tämä siis käytännössä estää työntekijän vapaan työllistymisen. Kannattaa siis tarkkaan harkita mitä kautta töitä hakee. Tämä nimittäin koskee myös niitä henkilöitä jotka hakevat hommia vaikka niitä ei saisikaan. Riittää että olet ns listoilla ja sinua on esitetty jonnekin töihin. Itse en ikinä mene näiden yritysten kautta mihinkään eikä sieltä poislähteneistä kukaan suosittele yrityksiä. Jos parempi kiinnostaa niin tutustu yritykseen nimeltä Tocca. Siellä on sellainen kaveri nimeltään kuin Jarmo Manninen. Hän on asiallinen heppu järkkäämään raksalle hommia ilman kusetusta.

    • Anonyymi

      Selekta ja Promesta maksukyvyttömät. Saneeraus / Konkurssi tulossa.

    • Anonyymi

      Selekta ja Promesta edessä Saneeraus / Konkurssi. Samasta kassasta toimii kaiketi TekijäRent ja Varsinais-Suomen Apuvoima… varmaan omistaja Lyyski on kelvannut varat jemmaan itä naapuriin ja lyllertää jonkin kiven alle piiloon. Ehkä Ranskaan jonne on keplotellut omaisuutta. Siellä läski voi istua Nizzan talossaan ja odottaa noutajaa.

    • Anonyymi

      Tämä on tyypillistä Selektan kieroilua. Kaikki tehdään sekavasti ja vaikeasti ymmärrettäväksi tarkoituksella. Tosiasia on että etä todellakaan ole sidottu Selektaan ja suosittelen että vaadit tietojesi poistamista Selektan rekisteristä. Selekta voi rajoittaa työllistymistä suoraan yrityksiin minne ovat tietosi lähettäneet. Itse et tiedä minne tietosi on lähetetty mutta niiden yritysten kohdalla Selekta vaatii että sinut voi vain heidän kauttaan vuokrata tai maksaa palkkion rekrytoinnissa. Siis järkyttävää!!!! Käytännössä olet Selektan orja ja omaisuutta heti kun lähetät tietosi sinne!

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe