englanninkieliset tenttikirjat..

kadu

Aloitan sosiologian opinnot nyt syksyllä ja joitakin tenttikirjoja näyttäisi olevan englanniksi.
Minä oon ihan onneton englannissa, enkä tajua mitään englanninkielisistä kirjoista.
Miten nuo tentit on mahdollista läpäistä?

8

1527

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enkku on kenkkua

      Aika vaikea (lue: mahdoton) on useimmilla aloilla yliopistossa selvitä pärjäämättä englannin kielen kanssa. Englanti on suvereeni tieteen kieli lähes joka alalla, poikkeuksia ovat ymmärtääkseni lähinnä vain vahvasti kansalliset alat.

      Toisin sanoen: sinun on osattava englantia kohtuullisesti pärjätäksesi tieteen maailmassa. Joten ei siinä auta kuin ottaa englannin kursseja, jos homma ei suju.

      Jotkut (kuten minä) ovat myös sitä mieltä, että akateemiseen perussivistykseen kuuluu muitakin kieliä kuin englanti. Muut kielet ovat alasta riippuvaisia. Esimerkiksi Helsingin yliopiston Humanistisen tiedekunnan tutkintovaatimuksissa edellytetään kahden vieraan kielen opintoja (vain yksittäistä kurssia toisesta, mutta itse ainakin koen tämän vaatimuksen periaatteelliseksi). Ylipäänsä voisi todeta, että kielten osaaminen on olennaista tiedemaailmassa.

      Kaikki eivät luonnostaan (tai kouluaikojen laiskuuttaan) ole erityisen hyviä (vieraissa) kielissä - itsellänikin ne (englanti ja ruotsi) olivat heikoimpia lukuaineita lukiossa. Mutta kielten opiskelu ei ole koskaan liian myöhäistä - ja yliopistossa on hyvät mahdollisuudet sitä harrastaa. Jos kielet eivät suju, niin ei kun kursseille.

      • kadu

        Ei kai se sit auta muu, kun mennä kurssille, vaikka ei vois vähempää kiinnostaa tuo englanti..
        Taitaakin mennä mulla sit englannin opiskeluks eikä sosiologian...voi,voi. Kylläpäs menee vaikeeksi. Kiitos sinulle tiedosta:)


      • jos ei englantia välttävästi
        kadu kirjoitti:

        Ei kai se sit auta muu, kun mennä kurssille, vaikka ei vois vähempää kiinnostaa tuo englanti..
        Taitaakin mennä mulla sit englannin opiskeluks eikä sosiologian...voi,voi. Kylläpäs menee vaikeeksi. Kiitos sinulle tiedosta:)

        osaa tässä maailmassa ja maailmanajassa. Ei muuta kun vaikka harry potterit käteen enkuksi ja lukemaan. Eka on niin helppo, että avautuu englannista B:n tai C:n kirjottajalle ja siitä vaikeutuu sopivasti. Sitten koita katsoa sarjoja ja leffoja englanninkielisillä teksteillä. Pelata englanninkielisiä tietokonepelejä. Ottaa lempibiisejä ja kääntää niiden sanotuksia www.letssingit.com:ssa jne. Minkään muun kielen opiskelua ei voi tehdä niin hauskaksi&helpoksi :)

        Yksi vaihtoehto tietysti on on lähteä opiskelijavaihtoon englanninkieliseen maahan. Vuoden jälkeen tuskin tuottaa ongelmaa. Tietysti enkun kurssit koulullakin varmasti auttavat, mutta lähinnä sen oman ammatin sanaston kanssa.

        Tärkeintä ois kuitenkin kadottaa toi "ei kiinnosta" asenne jonnekin - se vaikuttaa todella paljon sun resursseihin opiskelijana. Englanti on valtakieli - nimenomaan sen paremmin toimeen tulevan väestön keskuudessa tällä pallolla. Sen lisäksi se on pitkälti tieteen kieli. Ei sillä ole väliä miksi tai miten pitäisi olla. Sen lisäksi englanti ei ole edes kieli vaikeimmasta päästä.


    • opiskellut77

      Odotappa graduvaihetta, jolloin joudut lukemaan kymmenittäin erittäin kapulakielisellä englannilla kirjoitettuja tieteellisiä artikkeleita...

      Englantia on pakko osata.

      • kadu

        koulussa käydään enkkua läpi, kun se on noin pakkoa.


      • siellä ne
        kadu kirjoitti:

        koulussa käydään enkkua läpi, kun se on noin pakkoa.

        pakolliset kieliopinnot, toinen kotimainen ja sitten vieras kieli. Keskittyvät pääasiassa ammattisanastoon. Mutta kyllähän sä olet lukioenglannin lukenut, ja myös sen kirjoittanut, niin onhan sulla pohjatiedot hallussa. Kun vaan rupeat lukemaan kirjoja, niin kyllä se siitä lähtee sujumaan. Alussa voi olla hidasta ja vaivalloista, mutta kyllä se siitä.


    • panostaa

      Olen myös sillä linjalla, että ei muuta kuin kieltä opettelemaan. En tiedä kuinka laajaa ja erikoistunutta sanavarastoa sosiaologian kirjoissa käytetään, mutta ainakin meillä luonnontieteellisellä puolella lukeminen helpottuu huomattavasti kunhan ensin muutaman viikon jaksaa pakertaa kirjoja läpi sanakirjan kanssa. Alkuvaiheessa ymmärtäminen voi olla työn ja tuskan takana, mutta kyllä se siitä helpottuu, kun yleisimmät/tärkeimmät sanat tulee tutuiksi ja lukukokemus karttuu.

      Jos on tottunut lukemaan vieraskielisiä tekstejä pelkästään koulussa, jossa joka kappale käydään läpi pienintä yksityiskohtaa myöten niin että pystyy suomentamaan joka ikisen sanan ja ilmaisun, kestää tietysti aikansa ennen kuin oppii oikean lukutekniikan. Tenttikirjoistahan harvemmin tarvitsee ymmärtää kaikkea, vaan paljon tärkeämpää on pystyä ohittamaan nopeasti kaikki "turhat" sanat joita ei tarvita olennaisen ymmärtämiseen. Lukutekniikan oppii vain harjoittelemalla, mieluiten sellaisen materiaalin kanssa jonka lukemisesta nauttii. Hyvää harjoitusta on lukea esim. joku romaani niin, että saa katsoa sanakirjasta vain sellaiset sanat jotka on tullut tekstissä vastaan vähintään 10 kertaa ja joiden ymmärtäminen on tärkeää juonessa mukana pysymisen kannalta. Mitä vähemmän sanakirjaa käyttää, sitä parempi. Ihmeitä ei tapahdu hetkessä, mutta vähitellen vaikeastakin tekstistä oppii ymmärtämään enemmän ja enemmän.

    • Yliopistoheebo

      Englannin osaaminen on välttämätöntä yliopistomaailmassa, koska se on kansainvälinen tieteen kieli. Kaikkia relevantteja tekstejä ei varmasti käännetä suomeksi sosiologiassakaan, sen verran paljon siinä olisi työtä sillä niitä ilmestyy koko ajan lisää. Teksteillään tieteen tekijät käyvät keskenään (ainakin periaatteessa) dialogia, jota et yleismaailmallista lingua francaa osaamatta voi seurata. Meille teroitettiin ensimmäisenä vuonna, ettei englannin osaaminen ole vielä mitään kielitaitoa, vaan ennemminkin oletusarvo.

      Mielestäni sinun pitäisi heivata kokonaan tuo asenteesi, "luen vain sosiologiaa enkä mitään muuta". Huolimatta viimeaikaisista linjauksista ei yliopisto edelleenkään ole ammattikoulu. Laaja-alaiseen sivistykseen kuuluu muiden kielten osaaminen.

      Mutta kuten jo aikaisemmin todettiin, englannin opiskelusta voi todella tehdä itselleen erittäin miellyttävää kytkemällä sen harrastuksiinsa. Jo Internet tarjoaa loputtomasti vaihtoehtoja. Itsekin tavasin yläasteella englanninkielisiä fantasiakirjoja ja tietokonepelejä, hauskaa oli ja kielitaito kasvoi kohisten.

      Toivottavasti onnistut motivoimaan itsesi opettelemaan kunnolla tämän kielistä tärkeimmän. Voin luvata sinulle sen kannattavan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      108
      6917
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      95
      4431
    3. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      48
      3826
    4. Kyllä se taitaa olla nyt näin

      Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee
      Ikävä
      48
      3522
    5. Paljon niitä puheita

      susta liikkuu. 🤮
      Tunteet
      51
      3508
    6. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      188
      3455
    7. Odotan että sanot

      Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san
      Ikävä
      24
      2959
    8. Nainen vinkkinä sulle!

      Jos laitat selvän tunnisteen niin kutsun sinut n*ssittavaksi.
      Tunteet
      67
      2664
    9. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      46
      2501
    10. Hei seksikäs

      Upottava katse sinulla ja tiedät sen.
      Ikävä
      13
      1884
    Aihe