Herpes ja parisuhde

viirusneiti

Herpesvirus on hirveän yleinen.. sekä suu-että genitaalialueella (ja tarttuvat myös ristiin).. lisäksi virusta voi kantaa tietämättään veressään.

Mulla on juuri todettu genitaaliherpes, ja sain sen uudelta miesystävältä, joka ei edes tiennyt virusta kantavansa..!

Miten teillä joilla on herpes (vain yhdellä tai molemmilla), olette pärjänneet parisuhteessa, etenkin aloittelevassa suhteessa asian kanssa? Miten huolellisesti hoidatte ehkäisyn jne
Onko mitenkään rassannut psyykkisellä puolella?

Mulle tää on kova pala, lääkärikään ei osannut vastata kaikkiin intiimikysymyksiin.. no ehkä tästä ajan kanssa.. :(

10

17985

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • W T F

      Onks toi tosiaan sun suurin huolenaihees?KAUHEETA!

    • jo 18v

      ja itse olen noudattanut sääntöä, että jos epäilenkään herpeksen puhkeamista en ole harrastanut yhdyntää (mulla siis genitaaliherpes). Ja kun herpes on ollut aktiivisena, niin olen siitä kun iho on parantunut täysin niin seuraavat 10päivää käyttänyt kortsua yhdynnässä. Ehkäisynä ollut pilleri vakisuhteissa ja kortsu silloin kun ei ollut vakia. En koskaan ole tartuttanut ketään ja kohta 7v elänyt nykyiseni kanssa normaalissa liitossa harrastaen seksiä iloisesti aina kun mahdollista =) Herpeksen esiintyminen on vain aika yksilöllistä, joillakin se on päällä miltei koko ajan, itselläni 2-3krt vuodessa eikä edes pahana silloin. Tosin epäilen että hyvä yleiskunto ja harmoninen elämä vaikuttavat tähän, stressi saa sen uusimaan nopeasti.

      Älä ota herpeksestä hirveää stressiä, sen kanssa voi elää ihan normaalisti. Herpesvirusta erään raportin mukaan kantaa jopa 90% ihmisistä, mutta vain osallase oireilee, mene ja tiedä. Tärkeintä on, että kun tunnetkaan oireita et hypistele aluetta ja että levität salvan esim pumpulipuikolla, herpeksen voi saada leviämään myös omalla kropallaan, sormenpää on aika yleinen paikka, suupieli, korva jne. Kivuliain ja vaarallisin paikka on ehdottomasti silmä. Eli hyvä käsihygienia silloin kun herpes on aktiivisena! Jos rakkulat ovat ovat pahat tai niitä ilmaantuu esim selkään on syytä mennä lääkäriin ja hakea suun kautta otettava kuuri. Tietääkseni kuitenkin äärimmäisen harvinaista.

      Joillekin eri asiat voivat laukaista herpeksen, itselläni stressi on voimakas tekijä. Joillekin se voi olla esim voimakas auringonvalo. Monet väittävät reagoivansa jos toisella on herpes aktiivisena. Joudut kuulostelemaan omaa kehoasi ja sen reagointia. Saat taatusti toisenlaisiakin vastauksia, mutta mä en tekis kärpäsestä härkästä. Elä vastuullisesti niin et tartuta sitä ja muista nauttia kaikesta, ei se ole mikään rangaistus tai häpeän aihe, vaikka moni yrittää sellaista näkökulmaa tuputtaa. Lääkäriystävällänikin on genitaaliherpes, et voi tietää kuka sitä kantaa ja kuka ei. Jotkut ovat tartuttaneet huuliherpeksen suuseksin kautta genitaalialueelle jne. Usko tai älä, kun olet asian kanssa sinut muutaman vuoden päästä ja puhut siitä ääneen, yllätyt kuinka monella lähiympäristöstäsi se on, niin mullekin kävi. Turhat murheet pois ja elämäniloa sulle ja kumppanillesi!

    • ollut 18 v

      Mulla oli genitaaliherpes ennen kuin menin naimisiin. Kerroin siitä silloiselle tulevalle vaimolleni etukäteen. Hän ei ottanut siinä vaiheessa ongelmaa. Noh, pyrin varovaisuuteen jne, mutta jossain vaiheessahan se tuli tartutettua häneen. Hän oli hyvin katkera mulle siitä. Mielestäni syyttä suotta; hän tiesi ennen kuin olimme yhdynnässä, mikä mun tilanne on.

      Nyt olemme eronneet. Erovaiheessa hän harrasti irtosuhteita: myös silloin kun herpes oli hänellä aktiivisena, eikä hän kertonut kumppaneilleen siitä: tartutti siis tieten tahtoen. Moitin häntä siitä. Hän vain sanoi että häpeää sitä niin paljon, ettei voi kertoa....

      Olen sen jälkeen solminut uuden suhteen: kerroin heti alussa, ennen seksiä, että mulla on herpes. Tämäkään nainen ei ottanut siitä paineita. Olimme hyvin varovaisia: tartutin sen häneen kuukaudessa. Tämä nainen ei syytä minua siitä: hän suhtautuu niin että hän otti riskin ja maksoi hinnan. Nyt meillä on molemmilla se, eikä tarvii enää miettiä siltä osin asiaa...

      Näin se herpes liikkuu... parhaiten sen kanssa selviää, kun on rehellinen kumppaneilleen, opiskelee kunnolla, miten se tarttuu, ja muistaa, että se voi tarttua myös silloin, kun se ei ole aktiivinen.

      Mua se ei ole kauheesti rassannut: se tosiaan puhkeaa n. 2 - 3 kertaa vuodessa, siltä osin se ei paljon vaikuta elämään.
      Ja jos minä olen etukäteen selvittänyt tilanteen ja riskit kumppaneille, en ole ottanut paineita siitä että se on tarttunut, se kun ei yleensä ole vaarallinen tauti, kiusallinen kylläkin.

      • niinkuin tästäkin näkee

        Ei esim. nainen kaikka rakkuloita huomaa jos ne on emättimen puolella. Virusta voi erittyä myös vaikka rakkuloita ei ole. Luin jostain tutkimuksesta, että iso osa tartunnoista saadaan kun herpes ei ole aktiivinen.


    • Älä hätäile!

      Kuten luit, jokaisen sinulle vastanneen herpeskantajan mielestä asia ei ole hätäilemisen arvoinen.

      Oma herpekseni täytti 10 vuotta alkukesällä pitkän avoliittoni päättymisen ja uuden suhteen alkamisen aikoihin. Tuli todella raju kymmenien rakkuloiden kivulias esiintyminen. Sattumalta oli alueeni sairaalassa tuolloin käynnissä herpestutkimus, johon lääkäri ohjasi minut osallistumaan. Tutkittiin uutta lääkehoitoa herpekseen. Tutkimukseen kuului tietenkin verikokeet, joissa todettiin , ettei herpes ollut puhjennut minulla ensimmäistä kertaa. En muistanut minulla olleen rakkuloita eikä muuta vaivaa alapäässä. Vain kerran olin käynyt lääkärillä, joka totesi, että kärsin virtsatietulehduksesta...kukaties silloin olikin ensimmäinen herpes"kohtaukseni".

      Se siis voi olla veressä vuosikausia ilman rakkulan rakkulaa. Tiedäthän, miten monella on huuliherpes. Ja joka 5. aikuinen kantaa herpes-kakkosta eli genitaaliherpestä. Eli todennäköisyys, että jokainen aikuinen kohtaa kantajan (ja päätyy seksiin kanssaan) elämänsä aikana, on erittäin suuri.

      Omat herpesesiintymäni eli rakkulat ilmaantuivat parin ensimmäisen vuoden aikana usein kuukautisten alla. Se on yleinen aika,jolloin rakkula puhkeaa. Aina puhkesi vain 1 rakkula ja tasan samaan paikkaan. Nykyään sitä tapahtuu vain muutaman kerran vuodessa. Olen lukenut,että useimmilla tosiaan esiintymät harvenevat ja harvenevat jatkuvasti. Enää moneen vuoteen en ole edes kiinnittänyt huomiota rakkulaan, silloin harvoin kun sellainen tulee.

      Nykyisen miesystäväni kanssa olemme samassa tilanteessa. Eli kumeja emme tarvitse! ;)). Entisetkään miesystäväni eivät ole edes halunneet kumia käyttää, joten suurin osa ihmisistä taitaa "hyväksyä" tuon vaivan ilman paniikkia! Tee sinäkin niin!

    • vai niin

      Oletko ihan varma, että miesystäväsi ei tiennyt herpeksestään...? Miehet kun eivät noista tautiasioista paljoa välitä, ja hän on voinut olla tietoinen tartunnastaan mutta jätti vain kertomatta sinulle.

      Itse olisi sinun tilanteessasi varmaan shokissa. Luule, että herpeksen yleisyys on liioiteltua. Kondylooma jos mikä on yleinen.

      Ymmärrän kyllä, jos psyykkisesti rassaa.

      Minä ainakin jättäisin herpesvirusta kantavan ihmisen. (Riippuu tosin hieman siitä miten hän on viruksen saanut; jos on harrastanut yhden yön suhteita niin tauti on ansaittu, muussa tapauksessa ei.) Mutta kaikki eivät jätä toista herpeksen takia, joten toivoa on kaikilla herpeksen kantajilla.

    • Puujalka69

      Sama tällä. Tyttöystävä myönsi seurustelun aikana et hän sai herpeksen exältään ja aluksi olin aivan kauhuissani ja surullinen, mutta nykyään se ei haittaa ollenkaan. Ollaan oltu jo yli 2 vuotta yhdessä ja kihloissakin ja elämä hymyilee :) en ota siitä mitään stressiä vaan nautin suhteestamme mitä voin!

      • shiina

        Juuri noin!
        Ystävälläni on myös herpes... ollut jo vuosikausia. Hänellä on aikuiset lapset ja sama mieskin jo yli 20v. Hänkään ei ota stressiä... vaan joskus kun sitä vain on töissä tullut, niin herpes alkaa oireilla. Siksi kannattaa suosia "mañana" asennetta.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5993
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3645
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1935
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1929
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      75
      1601
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1418
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1416
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe