Topi Sorsakoski & Agents

Renegades

Kovasti odotettu Topi Sorsakosken ja Agents-yhtyeen paluulevy on pettymys. Ei ihme, että se ei ole myyntilistalla pärjännyt paremmin: ekalla viikolla kakkoseksi ja nyt tokalla pudotus sijalle viisi.

Itsekin tuli tuo levy ostettua, koska yritän pysyä Topi Sorsakosken julkaistuissa mukana. Agents-yhtyeen vuoksi en levyä olisi ostanut.

Esa Pulliainen on hyvä sovittaja ja mainio kitaristi, mutta Suomen huonoin A&R (artist & repertoire)-mies. Koko ajatus tehdä levy 60-luvun Renegades-buumin pohjalle ei toimi kunnolla.

Avausraita Cadillac ei tarjoa mitään uutta, eikä juuri muutkaan levyn kappaleet. Kellot soi-kappale, jota on yritetty nostaa albumilta radiosoittokappaleeksi, ei tuo mieleen muuta kuin tuon The Renegades-yhtyeen alkuperäisen esityksen Un Giorno Tu Mi Cercherei, jota jää suorastaan kaipaamaan levyä kuunnellessa.

Vain ajoittain Topi Sorsakoski pystyy tuomaan levyllä esille osaamistaan. Kokonaisuus jää silti vähäpätöiseksi, eikä yksistään sen vuoksi, että levyn kokonaiskestokin on vain 34'08". Levyn lopetuskappale The Gurkle, levyn instrumentaaliesitys, loppuhäivityksineen kertoo kuvaavasti koko projektin tekemisestä hutiloimalla. Kunnon lopetuskappale on jäänyt löytämättä.

Levyn kansilehtikin on kyhätty äkkinäisesti: pantu porukka poseeraamaan Cadillacin viereen. Sen sijaan osasta kappaleita ei ole vaivauduttu kertomaan edes kappaleiden suomentajia.

Ainoa positiivinen seikka levyssä on se, että kappaleet ovat lähes kaikki kestoltaan lyhyitä. Yli kolmen minuutin kappaleita on vain neljä.

Agents ja Sorsakoski olisivat varmasti pystyneet huolellisella kappalevalinnalla ja paneutumisella paljon parempaan lopputulokseen, kuin nyt. Ei taida tämä levy viihtyä albumilistalla montaakaan viikkoa.

9

2771

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei voi muuta kuin ihmetellä Topin ja Agenttien vähintäänkin outoa valintaa levyn teemaksi. Renegades-levyn idea on aivan kuolleena syntynyt jo yksinomaan siksi, että kyseisen bändin kappaleet olivat aivan onnettomia. Ei niistä voi puristaa mitään kelvollista. Suomessa "Luopiot" menestyivät vain siksi, että olivat aitoja ulkolaisia. Se oli noihin aikoihin kova juttu. Muualla Euroopassa heidät naurettiin pihalle (poikkeuksena ehkä Italia, jota kieltä käytettiin tekemällä yksi singlelevy.) Kellot on renegades-levyn parasta antia, eikä sekään ole kovin hyvä. Säälittävää että hyvä bändi ja karismaattinen laulaja ovat menneet tekemään tällaista. Lisäksi lopputulos maistuu keskeneräiseltä, lieneekö tullut kiire?

      • Retku

        Minusta Renegadesien Matelot ja se italiankielinen biisi ovat helvetin hienoja.Tuo kellot soi suomennos meni kyllä perseelleen mutta Topin Matelot tulkinta on upea!


      • heh, heh

        Onko Agentsien In Beat levyllä olevat Salattu suru ja Yksinäinen merimies sekä levyltä Half and Half löytyvä Yksi sana riittää mielestäsi huonoja lauluja? Taidat olla todellinen Agents / Renegades asiantuntija.


    • Roikale

      Hieno kunnianosoitus suomalaista rautalankamusiikkia kohtaan. Tämän suurin ilmentymä oli juuri Renegades. Bändin ansiosta Suomeen tuli pienoinen häivähdys kansainvälisyyttä 60-luvulla. Eikö tämmöinen toiminta ansaitse jonkinlaisen kunnianosoituksen. Lisäksi Agents ja Topi ovat Suomen mestereita omassa lajissaan.Ehdottomasti..
      Mitä tulee itse levyyn, kannattaa kuunnella enemmänkin kuin kaksi kertaa. Levyn teossa on todellinen käsityön maku. Tietokoneella ei ole tehty mitään valmiiksi. Niinkuin monet äänitteet valmistellaan nykyään, ennen varsinaista soittimien käyttöä...Sitä paitsi on sitä tehty ennenkin erilaista teemamusiikkia esim. Eino Leinoa kyllästymiseen asti tai Beatless musiikkia yms. Onko tämä Renegades juttu sen huonompi?
      Ei ole, vaan rautaa....

    • mä vaan

      Kyllä olen eri linjoilla, että levy olisi huono. Minusta Agentsit tuovat aina joitain uutta uuden levyn myötä ja niin myös tälläkin kertaa. Eiköhän ne kitara soi ja ajomies tyyppiset biisit ole Agentseilta ja Topilta kuunneltu niin moneen kertaan, että oli aikakin tulla uutta ja vähän erityyppistä tuotantoa heiltä. Kyseinen levy on varmaankin tehty paremminkin vanhojen muistojen kunniaksi ja tekemisen ilosta eikä olla kiinnitetty huomiota kaikkiin pikkuseikkoihin ja niiden viilaamiseen.

    • ihmettelen vaan

      Kyllä levy mielestäni paranee kuuntelukertojen lisääntyessä. Onko ihme jos bändi tekee esikuvistaan levyn että he kuulostavat silloin esikuviltaan? Ja mitä kellot soi kappalleeseen tulee, minusta se on hyvin erilainen kuin renegadesien versio.

      Cadillac on levytetty niin monen artistin toimesta nopeana varsiona, tosin nimellä brand new cadillac, että minusta renegadessin nimeä kantavalla levyllä on ihan hyvä olla se 'alkuperäinen' tapa soittaa se..

      Minun hyllystä löytyvästä levyn kansista löytyy selvästi teksist: "suom. san. Jukka Itkonen".

      Juha Hurskaisen saksofoni sopii hyvin levylle ja tuo 'jotain uutta' agentsien soundiin.. ja toimii myös keikoilla erittäin hyvin. En muista kuulleeni yhtä hienoa hopeista kuuta koskaan.

      Minä jäin nälkäiseksi vielä tämän levyn jälkeenkin.. Lisää Topia ja agentteja renegadessilla tai ilman!!

      • lauantaivieras-

        ohjelmassa, että tämä välivaihe Agentsien kanssa on kiertueen jälkeen ohi ja homma jatkuu oman Kulkukoirat-yhtyeen kanssa tiiviiseen tahtiin.

        Uusi levy on luvassa ensi keväänä, joten pian pääsemme nauttimaan jälleen Topista ilman pulliaisia ja Agentsia. Jospa Topi intoutuisi vielä ottamaan uudelle levylleen muutaman instrumentaaliesityksen edellisen oman levynsä tyyliin, olisi se tosi hieno homma.

        Jäädään mielenkiinnolla odottelemaan!


      • topi sorsakoski
        lauantaivieras- kirjoitti:

        ohjelmassa, että tämä välivaihe Agentsien kanssa on kiertueen jälkeen ohi ja homma jatkuu oman Kulkukoirat-yhtyeen kanssa tiiviiseen tahtiin.

        Uusi levy on luvassa ensi keväänä, joten pian pääsemme nauttimaan jälleen Topista ilman pulliaisia ja Agentsia. Jospa Topi intoutuisi vielä ottamaan uudelle levylleen muutaman instrumentaaliesityksen edellisen oman levynsä tyyliin, olisi se tosi hieno homma.

        Jäädään mielenkiinnolla odottelemaan!

        seuraavan levynsä kulkukoirien kanssa kuten luotu lähtemään..


    • Anonyymi

      Laulava variksenpoika..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8109
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4592
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2119
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1805
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1716
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe