Aihe

Rääkkylän Folk kansanmusiikkiyhdistys

Kuka maksaa

Rääkkylän kansanmusiikkiyhdistys lopetettiin ja velat jätettiin velkojien vahingoksi. Nyt onkin sitten helppoa jatkaa viulun vingutusta ja haitarin soittoa puhtaalta pöydältä.

Yhteiskunnalta odotetaan entistäkin suurempaa tukea. Täytyy vain ihmetellä miksi veronmaksajien pitäisi tukea tuollaista toimintaa juuri Rääkkylässä.

Rääkkylä vetelee viimeisiään ja kohta se on vain yksi Kiteen kylistä. Kylä, jonka raitilla käyskentelee vuosi vuodelta vanhempaa porukkaa ja sitäkin aina vain vähemmän.

5

994

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ei ei

   Ei vaan makseta. Se on nykyisin niin helppoo. Sillee voi jatkaa bileitä. Tarvitaan vaan kavereita toimikuntaan. Rahat jaetaan nykyisin kavereille, ei kyvykkäille. Mutta saattaapi Värttinän naiset kohta joutua strippiä esittämään jos haluavat kurtuilleen yleisöä. Tosin aika pullukoita ovat. Saattais käydä niin, että yleisössä olis vain pullukoista tykkääviä.

   • puupaapaa

    Kun Rääkkylän Folk kansanmusiikkiyhdistys pääsee Sari Hirvosen johdolla veronmaksajien kukkarolle, niin kyllä sinäkin maksat vaikka et haluaisikaan.

    Jos ja kun Rääkkylän kunta ajautuu Kiteen syliin, niin eiköhän liittymisen ehdoksi vielä tule Kihauksen tukeminen hamaan tulevaisuuteen.


  • Folkkaaja

   Kaikki festarit ovat nykyään taloudellisissa vaikeuksissa. Mikä festari ei ole sellainen, että se pyörisi ilman tukea? Tietääkseni Rääkkylän festivaali on ollut aikoinaan suomen suurimpia? Eikös tällainen toiminta tuo alueen yrityksille myös tuloja? Festarivieraat kävelevät kaupat ja butiikit läpi ja tuovat rahaa alueen yrittäjille, yöpyvät, juovat ja syövät paikkakunnalla. Kunta tulee tunnetuksi.
   Mikään ei ole ilmaista. Kun tulee sateet ja bändit seisoo lavalla ilman yleisöä, niin takkiin tulee niin että rytisee.
   En tarkemmin tunne Rääkkylän asioita, mutta folkkaajana tulee käytyä festareilla ja esiinnyttyä itsekin silloin tällöin. Nykyään vaan on niin että samoja juttuja tapahtuu joka paikassa.Täytyy sanoa, että taas on valitettavasti yksi festari vähemmän.

   • Reilu meininki

    Menestyneitä festareita löytyy Rääkkylänkin läheltä vaikkapa Ilosaarirock!
    Kyllä pikkulapsetkin tietää ettei yksi vesisade tuhoa festaria, sen on tuhonneet jo aikaisempina vuosina huonosti festaria hoitaneet toimihenkilöt. Taiteilijat ja raha kun ei ole hyvä yhditelmä!

    Samaan aikaan kun yrittäjät ja esiintyjät jäivät nuolemaan näppejään lähes 200 000 euron summasta, perustaa nämä nerokkaat uuden yhdistyksen ja homma alkaa "puhtaalta pöydältä". Huh huh! Tuo summa sisältää varmasti paljon tehtyä työtä, käytettyä tavaraa jne. Maakuntaliitto ja lähikunnat lyöttäytyvät mukaan... huh huh!
    Törkeää ja häikäilemätöntä toimintaa!


  • Riäkkylässä on?

   sen Kihhaoksen tueksi? Ei kai siellä ole vanhastaan ollut mitään erityistä kansanmusiikin säilymäaluetta eikä harrastusta, niin kuin nyt Kaustisilla. Onko aikamääriin enää kuultukaan rääkyläläisten omasta perinnemusiikista? Kannettu vesi ei kaivossa pysy ja vielä apurahataiteilijat kavereineen puljaamassa...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   200
   15647
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   323
   5545