Paras laihdutusmenetelmä?

Mikä on mielestäsi paras laihdutusmenetelmä? Millä tavalla onnistut parhaiten laihdutuksessa?
Entä huonoin?

Itse olen kokeillut kaikenlaista ja havainnut että Painonvartijoiden menetelmä on todella hyvä. Siinä ei voi huijata itseä ja tuloksia tulee takuuvarmasti kun noudattaa ohjelmaa. Lisäksi oppii perusasiat laihdutuksesta ja pisteet ohjaavat keveiden herkkujen ja ruokien käyttöön kohtuullisina annoksina. Tiedän että jotkut vastustavat PVn oppeja, mutta minusta painonvartijat ovat todella hyvä laihdutusmenetelmä.

Huonoimpia menetelmiä minusta ovat ankarat kitukuurit joila syödään erittäin vähän ja yksipuolisesti esim kaalisoppaa.

Monet kertovat yrittävänsä "syödä vähempi ja liikkua enempi". Kuitenkin he ovat aina ylipainoisia. Mielestäni jotain ohjelmaa, ruokapäiväkirjaa tai kalorien laskemista tarvitaan useinmiten onistumiseen.
Ilmianna
Jaa

12 Vastausta


Paras laihtumismenetelmä ainakin mulla oli yksinkertaisesti syödä paljon vähemmän. Söin kaikkea niin kuin ennenkin mutta panin annokset puoliksi ja lisäsin lautaselle salaattia. Kun söin juustovoileipää niin panin vain siivun leivän päälle ja jätin yleensä voin pois. Muuten en syönyt mitään kevytlevitteitäkään. Suklaatakin söin. Kaloreita en miettinyt sen tarkemmin paitsi että yritin pysyä siinä 1200-1500 päivittäin. Yhtenä päivänä viikossa herkuttelin enemmän. Liikkua yritin muutaman kerran viikossa, tunnin kävelylenkki. Kolmessa kuukaudessa lähti 15 kiloa pois. Tästä on nyt kolmisen vuotta. Paino on pysynyt, tietysti välillä tuppaa nousemaan mutta pidän sitten taas viikon vähän kevyempää linjaa.
Ilmianna
Jaa
No itselläni kävi sellainen hassu juttu, että portaista lennon jälkeen murtu jalka, niin ei jaksanut yksinkertaisesti lähtee klimppaamaan jääkaapille ihan pikkunaposteltavan takia.. Sitten huomaamattani olinkin ollut vuorokauden syömättä mitään ja mahalaukku oli jo kutsitunut niin, että ei pystynt syömään paljoa mitään ja samalla meni ruokahalukin herkkuihin.. -10kiloa 8viikossa.
Ilmianna
Jaa
laihismenetelmä on muuttaa ruokavaliotaan terveellisemmäksi ja liikunnan lisääminen. Itse olen ollut laihiksella kohta kolme kuukautta, ja painoa on lähtenyt yli seitsemän kiloa. Lasken myös kalorikulutukseni joka päivä. Mielestäni huonoin menetelmä on myös kitukuuri missä syödään esimerkiksi vain kaalisoppaa, mutta tämä on vain minun mielipiteeni.
Ilmianna
Jaa
Olen saanut ihan omilla konsteilla painoa alas 34 kg. Niistä 28 on lähtenyt tämän vuoden alusta.

Olen elämäni aikana kokeillut kaikkea muuta, paitsi painonvartijoita, siksi etten raaski maksaa kenellekään laihtumisestani:)käytän mieluummin rahat itseeni.

On tullut koettua kitukuurit; paino tullut takaisin korkojen kera. Ei kannata. En suosittele kenellekään.

Tämä viimeisin (ja viimeinen)kerta on tapahtunut omaan arviointiin ja järkeen perustuen sekä tietysti tosiasioihin, kuten keveämmät ja vähäkalorisemmat tuotteet.
Rasvaa ei saa kuitenkaan unohtaa, esim oliiviöljyä salaattiin tai paistamiseen, mikäli tarvii sekä rasvaa kevyesti leivän päälle.

En ole noudattanut mitään kitukuuria, enkä jättänyt pois kaikkia herkkuja, koska olen nyt totaalisesti muuttanut elämäntapani, joihin kuuluu myös ne herkut pienessä mittakaavassa.
Minun on pitänyt ajatella niin, että tällä samalla tavalla tulen syömään koko elämäni loppuun ja en voisi olla koskaan syömättä esim suklaata tai leivonnaisia. Siksi ne kuuluvat myös tähän uuteen elämääni ja olen onnistunut mielestäni hienosti, koska paino tippuu tasaiseen tahtiin joka kuukausi.

Alussa punnitsin ja mittasin ja laskin syömisiäni, jotta näen mistä ja minkä kokoisista määristä koostuu päivän ruokamäärät ja kalorit noin suunnilleen. Kun olin mielestäni varma, etten tarvitse enää laskemista, kokeilin jättää sen pois ja jatkoin silmämääräisellä arvioinnilla.

Onnistuin siinä koska paino on tippunut ja tippuu edelleen.

Olen ottanut myös liikunnan mukaan, koska lisääntyvä lihasmäärä kuluttaa kaloreita tehokkaamin ja näin paino tippuu ja jatkossa se tule edes auttamaan sen hallinnassa.

Jos tästä oli jollekin hyötyä ja kannustinta, niin en kirjoittanut turhaan. Varmasti saattoi jotain oleellista jäädä poiskin, mutta kysyköön, ken tahtoo tietää enemmän.

Hyvää syksynjatkoa kaikille keventäjille!
Ilmianna
Jaa
"syömällä vähemmän ja liikkumalla enemmän" Ihan oikeesti,ei siinä muuta tarvittu:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Itse olen nyt viimeiset kaksi viikkoa syönyt vähän ja liikkunut niin paljon kuin olen pystynyt.
Aamulla puolentoista tunnin lenkki, sitten yksi banaani ja vihreää teetä.
Sitten kotona jumppaa jumppapallon kanssa. Hyppynarua ja muuta heilumista noin puoli tuntia tai tuntia.
Sen jälkeen tavallista salaattia yksi lautasellinen ja kaksi porkkanaa.

Sitten illalla lepäilen ja venyttelen. Myöhemmin joogaan rauhallisesti.
Tai lähden kävelylle.
Syön jossain välissä lämpimän ruuan tai kaurapuuroa.
Päivän aikana juon todella paljon vettä. Jopa kolme litraa tai enemmän.

Myöhään illalla saatan vielä lähteä salille tai pyöräilemään.

Olen saanut unelma tuloksia enkä koskaan ole näyttänyt näin hyvältä.
Nälän tunne lähti pikkuhiljaa ja nyt minun ei tarvitse syödä niin paljoa tullakseni täyteen.
Alkoholi ja kaikki herkut on kielletty.
Joskus menee päiviä milloin syön vain hedelmiä ja vihanneksia.

Liikuntaa vähintään kolme tuntia päivässä.
Ja säännölliset ruoka ajat ja paljon unta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Yli 10 vuoden aikana painonpudotuksia on takana noin 7, en ole ihan varma. Alkuun kun oli vielä normaalipainon puolella niin sitä kokeili perinteistä syö vähemmän metodia (pari kertaa). No ne toimikin osittain, vaikka tavoitteeseen asti ei päässyt. 1-2 vuoden aikana paino kumminkin tuli takaisin ja vielä hieman korkeampana. Vajaa 10 vuotta sitten kokeilin painonvartijoita, se kuuri kesti muistaakseni n.5kk. Jälleen paino putosi mutta ei tavoitteeseen asti. Tämän jälkeen oli vielä joitakin PV tyylisiä yrityksiä, mutta aina sama ongelma. Ei niitä systeemeitä jaksa kovin kauaa ja niillä ei oppinut syömään erilailla kuin ennen. Laihtuminen perustui vain laskemiseen, eikä siihen että oppisi syömään uudella tavalla.

Pari vuotta sitten BMI oli jo 35 ja silloin kokeilin huvikseni VHH:ta. Vaikka alkuun ei tietoa ollutkaan niin silti paino putosi hyvin ja helpolla tavalla. Muutamien kuukausien aikana hommaa sitten opetteli ja oppikin uudenlaisen tavan syödä. Nyt on BMI jo alle 25, joitakin kiloja vielä pudotettavana ja uusi elämäntapa opittu.

Moni suosittelee "syö vähemmän kuin kulutat" tai "pienennä annoksiasi" metodeja. Mutta näitäkin palstoja kun olen pari vuotta seurannut niin olen havainnut että ne on aika huonoja. Voisin sanoa että on kaksi tärkeää asiaa jotka pitäisi pystyä ratkaisemaan. Mikä on se todellinen ongelma että paino ei pysy kurissa ja sen jälkeen opetella syömään erilailla kuin ennen. Kolmas asia voisi olla vaikka kalorilaskurin käyttö, siitä oli ainakin itselleni alkuun paljon apua.
Ilmianna
Jaa
Olen yrittänyt vaikka kuinka monta kertaa pudottaa painoa. Ja nyt löytyi hyvä keino. En kuitenkaan suosittele sitä kaikille. Ero pudotti painoa -20 kg ja on pysynyt noin vuoden. Olen päättänyt etten anna tulla sen nyt takas. Eron aikaan ei vaan tehnyt mieli syödä, ehkä olin epäterveelliselläkin ruualla. Nyt syön terveellisesti ja liikunkin. Eron aikaan liikunta oli mun pelastus. Sen aikana ei aina tullut mietittyä eroa, kun laittoi hölkäksi. Tsemppiä kaikille:) Itsellä nyt paino 49 kg ja pituus 154 cm eli olen nyt normaali, mitä en ole tainut olla koskaan.
Ilmianna
Jaa
Itse aloitin laihduttamisen 8.1.2007 kun peilikuvan todellisuus jysähti tajuntaan. Yksinkertaisesti päätin laihtua ja muuttaa elintapojani ja päätin etten saa epäonnistua.
Hain paljon taustatietoa aiheesta netistä ja keskityin erityisesti niiden kertomuksiin jotka ovat pitäneet painon poissa vuosia. Heille yhteisiä nimittäjiä olivat mm. laihdutustahdin rauhallisuus ja kokonaisvaltainen elintapojen muutos. Oli ymmärrettävä että entiseen ei ole paluuta. Muutan elämäni nyt ja elän uusien kuvioiden mukaan loppuelämäni. Piste.
Käytännön toteutushan se vaikeampaa olikin. Tein hyvin väljän suunnitelman tavoitepainon saavuttamisen aikataulusta ja sen vuoksi olenkin pysynyt aikataulussa ja motivoituneena. Lopullisen tavoitteeni (-8kg aloituspainosta) määräpäivä on jouluna ja siihen on alle 1kg pudottamatta! Ja ainoa asia josta olen kokonaan luopunut on sinihomejuusto. Kaikkea muuta syön kohtuudella.
Aloittaessani painonpudotuksen käytin Painonvartijoiden Points-menetelmää. Se auttoi sisäistämään eri ruokien energiamäärät ja liikuntamuotojen kulutuksen konkreettisesti. Kun sitten opin itse arvioimaan kulutukseni ja ruokailuni suhdetta lopetin ohjelman käyttämisen. Tai tavallaan käytän sitä yhä sillä elän sen mukaan edelleen. Joka tapauksessa Pointseja laskemalla ei ollut nälkä mutta paino putosi hitaasti ja tasaisesti. Tosin en ole kokeillut muita laihdutustapoja joten en osaa vertailla, minulle kun riitti tämä yksi elämänmuutoksen tekemiseen:)
Tsemppiä kaikille painonhallintaan!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Paras tapa on pitää yhden viikon tehodietti esim. nutrilet. Sen jälkeen on helpompaa vähentää ruoka annoksia... :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tuloksia olen saanut näillä: Fit for Life; Montignac (kumpikin perustuu ruokien yhdistelyy, ei kaloreiden laskemiseen); viimeiseksi alkalisen ruokavalion ja HIIT-treenien yhdistelmällä.
Ilmianna
Jaa
mun keino on tällä hetkellä 1200kcal/pv ja Sunnuntai ilta-päivisin vähän herkuttelen enemmän. Lisäksi liikuntaa sen verran kun "miinus-kaloreilla" jaksaa, ei mitenkään hirmuisesti. Kilo lähtenyt viikossa jo pian kaksi kuukautta, toimii minulla. Muista huolehtia proteiineista ja tarvittavista vitamiineista.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Paras laihdutusmenetelmä?

Mikä on mielestäsi paras laihdutusmenetelmä? Millä tavalla onnistut parhaiten laihdutuksessa?
Entä huonoin?

Itse olen kokeillut kaikenlaista ja havainnut että Painonvartijoiden menetelmä on todella hyvä. Siinä ei voi huijata itseä ja tuloksia tulee takuuvarmasti kun noudattaa ohjelmaa. Lisäksi oppii perusasiat laihdutuksesta ja pisteet ohjaavat keveiden herkkujen ja ruokien käyttöön kohtuullisina annoksina. Tiedän että jotkut vastustavat PVn oppeja, mutta minusta painonvartijat ovat todella hyvä laihdutusmenetelmä.

Huonoimpia menetelmiä minusta ovat ankarat kitukuurit joila syödään erittäin vähän ja yksipuolisesti esim kaalisoppaa.

Monet kertovat yrittävänsä "syödä vähempi ja liikkua enempi". Kuitenkin he ovat aina ylipainoisia. Mielestäni jotain ohjelmaa, ruokapäiväkirjaa tai kalorien laskemista tarvitaan useinmiten onistumiseen.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta